|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
czytam co musze spakowac do szpitala ... nie mam skarpetek dla maluchow
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam dylemat między Kraśnicką, Staszica, a Jaczewskiego. Z Jaczewskiego mam niby gina, ale co z tego, jak i tak pewnie na niego nie trafię ;/ Do tego nigdy tam nie leżałam, wiem, że są duże sale i że odwiedziny są tylko w przeznaczonym do tego pokoiku. Staszica brałabym pod uwagę, ale tam nie można za bardzo wybierać pozycji do rodzenia, do tego dużo kobiet leży na korytarzach. Plusem jest zzo... A Kraśnicka...hmm..znam ten szpital, bo zawsze jak coś się działo to jeździłam właśnie do niego i nigdy nie spotkałam się z jakimiś niemiłymi sytuacjami. Do tego małe sale, sala porodów rodzinnych, zamiast lewatywy czopki, wanna, położne przyjmujące porody w każdej pozycji...jak będą stosować się do mojego planu porodu to wyjdę z tego cała Także chyba wybiorę Kraśnicką jednak Jak będzie czym się chwalić
|
|
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pyszności będziecie piekły
Najbardziej mnie zainteresowała ta tarta cytrynowa Karolkya podzielisz się przepisem? ![]() U nas cała rodzinka uwielbia słodycze, więc trochę tego będziemy robić, na pewno sernik z brzoskwiniami, jakiś z delicjami, makowiec zawijany, ciasto bananowo - orzechowe w keksówce, chce zrobić coś bez pieczenia na mniejszą blaszkę i ciasteczka chusteczki z marmoladą ![]() Necro, u nas nie pada, ale wieje strasznie... Mi też siara jeszcze w ogóle nie leci. Nie wiem czy to normalne, że jeszcze jej nie ma? ![]() Ramonka, zaintrygowała mnie nazwa ciasta 'brzdąc' Masz jakiś przepisik? Może kiedyś wykorzystam ![]() Chocolate, a skąd masz taką listę co spakować dla maluszków? Ja kompletnie nie wiem co mam dla Młodego wziąć ![]() Dziękuję za wszystkie gratulacje Chyba idę sobie przysmażyć pierożki
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pieczesz normalny biszkopt z 6 jaj i po ostudzeniu przekrawasz na pół, a w środek i na wierzch masa kakaowa z: 3/4 l mleka 1 szkl. cukru 2 jaja 1 margaryna (np. Kasia) 4 łyzki mąki pszennej 2 łyżki kartoflanki od 3/4 l mleka odlać szklankę, resztę zagotować z 1 szkl. cukru. W tej 1 szkl. mleka roztrzepać mąkę ziemniaczana i pszenną i tak gotowac jak budyń. Kasią utrzeć z 2 żółtkami, wystudzoną masę budyniową po trochu dodawać do margaryny i miksować na wolnych obrotach na gładką masę, dodać 4 łyżki kakao i miksować. masę na wierzchu można przejechać widelcem, tworząc takie fale ![]() Gotowe ![]() tutaj znalazłam ciut inny przepis na krem ![]() http://wkuchniaganiok.blogspot.com/2011/01/brzdac.html a ciasto wygląda tak, jak na zdj.
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-04-14 o 15:23 |
|
|
|
|
#4567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4568 |
|
Wtajemniczenie
|
Blue nie robiłam jej jeszcze ale mam nadzieję że się uda a to przepis
http://www.mojewypieki.com/przepis/lemon-meringue-pie |
|
|
|
#4569 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze jak czytam co będziecie piec na święta to aż nabieram ochoty żeby samej coś upichcić
Ale we dwójkę z mężem to my całego placka nie zjemy, a święta spędzamy sami... Więc chyba po prostu kupimy po kawałku jakiegoś ciasta i na tym się skończy
|
|
|
|
#4570 | |||||||
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46024563]Bogini Bastet jeśli chcesz być dopisana na pierwszą stronę, wyślij mi na priv wszystkie informacje
[/QUOTE]chcę, chcę! zaraz wyślę priva Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://usk.onestepcloud.pl/pl_PL/prz...-porodu-2.html |
|||||||
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Pojechałam dziś oddać buty,a tu zaskoczyła mnie promocja -20% na wszytko z działu dzieci w H&M! No więc kupiłam 2 pajace i skarpetki, i do tego 2 razy body a'la koszulka polo Zaszłam do rossmana- kupiłam nakładki na sedes i chusteczki hippa ( takie białe z drzewkiem) nie widziałam ich nigdzie, ponoć jakaś nowość ![]() i złapałam jeszcze zabawkę ( takiego wężyka na rączkę nosidełka, wózka czy szczebelków lóżka) Teraz zrobiłam pranie granatowych rzeczy- w tym piorę wyściółkę naszego nosidełka odziedziczonego Teraz odpoczywam, bo wieczorkiem jadę się spotkać ze znajomymi na jakimś jedzonku ![]() Dodam, że popijam sobie pierwszą filiżankę herbaty z liści malin Chocolate ja też czytam o torbie do szpitala Spakowanie jej planuję na ten tydzień bluesky89 u mnie też pada Gratuluję tygodnia![]() Kakusia no okropna sprawa. Ja sama byłam taką studentką- wiem, że ta rodząca kobieta ma wszystko gdzieś- podejrzewam, że nasza obecność była jej obojętna Choć ja nie wyobrażam sobie tego, nawet nie chcę, żeby mój mąż patrzył mi między nogi, a co dopiero zgraja studentasów Powodzenia ze sprzedażą wózka! Bogini Bastetja też mam mnóstwo rozterek związanych z porodem- boję się bólu, że odmówią mi znieczulenia, albo, że przestanę współpracować z powodu bólu Z drugiej strony też martwi mnie, czy poradzę sobie z opieką nad maleństwem, połogiem, karmieniem.... Jestem perfekcjonistką, a tu wiem, że w wielu przypadkach, będę musiała pójść tu i ówdzie na kompromis |
|
|
|
#4572 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Nie odniosę się do tego co pisałyście bo zwyczajnie nie mam siły. Od 7 rano na nogach. Byłam dziś u diabetologa diagnoza- cukrzyca ciążowa. Dostałam glukometr, przeszkolenie. Później pojechałam znów do dietetyka, tam wykład nt diety, apteka po paski do glukometru. Zakupy tego co mogę jeść itd I padam. Moja kondycja jest w tragicznym stanie. Regeneruje siły bo muszę łazienkę ogarnąć. W sobote o 22 koleś przyjechał nam fronty meblowe montować a miał być o 18. Myślałam że od razu wszystko zrobi, co się okazało że jeden front (czarne lakierowane) jest mocno zarysowany. I teraz dalej czekamy bo reklamacja trwa. A ja wszyskie szafki opróżniłam, teraz wszystko poskaładam a za kilka dni znów będę opróżniać jak będzie to kończył
|
#4573 | ||
|
Zadomowienie
|
super wiadomość! Jestem zakochana w tym kompleciku
http://www.hm.com/pl/product/15000?article=15000-D miałam nie kupować żadnych ciuszków przed otrzymaniem wyprawki, ale może skorzystam z okazji ![]() Cytat:
). Na razie myślę tylko o porodzie. Dzisiaj byłam w rossmanie i oglądałam majtki i wkładki poporodowe i dosłownie zbladłam jak zaczęłam sobie wyobrażać dlaczego będą mi potrzebne ![]() Cytat:
![]() mnie, niestety, się nie udaje....byłam u diabetologa dzisiaj, waga mi spadła w ciągu tygodnia o 0,5 kg, ketony w moczu a cukry na czczo za wysokie po posiłkach ok, ale to kosztem wielkości porcji i naprawdę rygorystycznego przestrzegania zasad. w środę chyba włączą mi insulinę już...... |
||
|
|
|
#4574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno ![]() Cytat:
Cytat:
są rewelacyjne gatunkowo! Sylwia88 przynajmniej utrzymasz wagę do końca ciąży A mnie się zdrzemnęło, a jak się ocknęłam to aż zerwałam się na równe nogi, bo przecież trzeba było po córkę do przedszkola iść ![]() Potem uciekałyśmy przed burzą a teraz leżę sobie i odpoczywam Proszę nie piszcie dużo o wypiekach bo to tak kusi A mam pytanie: macie jakieś pomysły na 55 urodziny dla taty ?
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-04-14 o 16:46 |
||||
|
|
|
#4575 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4576 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pielęgniarka która robiła mi szkolenie z glukometru mówiła że jakaś masakra z tą cukrzycą teraz. Już jedej dziewczynie insulię dziś wydawała. Nie zagłębiałam się na czym ta insulina polega ale domyślam się że nic fajnego. Ja narazie się ucze co i jak. Cytat:
I przyłaczam się do protestu. Nie piszcie o słodkim bo aż mnie skręca. Miałam dziś jeszcze przy okazji lekarza wstąpić do Pepco i Textil Marketu ale szyt mojego lenistwa osiągnął maximum i zwyczajnie mi się nie chciało. Wogóle nie mam chęci chodzić po sklepach teraz.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-04-14 o 17:11 |
||
|
|
|
#4577 |
|
Zadomowienie
|
Ah dziękuję, dziękuję!
![]() Ot to taki zbieg okoliczności, że wszyscy mi życzyli: żeby tak łatwo i przyjemnie wyszło jak weszło.. ![]() choc0late miło wiedzieć, że ktoś jest w równym wieku. Na zapas już Ci życzę prócz wszystkiego najlepszego to najlepiej bezbolesnego rozwiązania! ![]() Tak apropo, to my chyba jesteśmy najmłodsze na wątku.. ;] karolkya to w takim razie ukręce dwie porcje. Więcej jedzenia! ![]() Mam pytanie odnośnie wielkości kołderki: jakie kupujecie/kupiłyście duze rozmiarowo? Ja mam pościele na wymiar 80/140 takie dostałam i taką chciałam kołderkę, a mama mi tu sknerczy, że będzie za duża..
Dwoje potrzeba, by powstało trzecie. ![]() 25.10.2014 ![]() Tomcio Lipiec 2014 Fasola czekamy Edytowane przez alingles Czas edycji: 2014-04-14 o 17:53 |
|
|
|
#4578 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Choć ja jeszcze nigdy w życiu tarty nie robiłam, bo nie mam takiej formy ![]() Cytat:
Cytat:
Kartę dostałam od mojej Pani doktor, ona pracuje w szpitalu w którym będę rodzić i kazała mi ją wypełnić ![]() dzięki za link, tylko szpital szpitalowi nie równy i każdy ma różne wytyczne. Np ja żadnych pieluszek / chusteczek / kosmetyków dla Bobasa mam nie brać, bo wszystko zapewnia szpital U nas padało bardzo, tak, że momentami nie było nic widać, a teraz świeci słońce I dziękuję Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko szyję ręcznie wystarczą szpilki igła i nitka co prawda pochłania to dużo czasu ale jak się coś samemu zrobi to od razu bardziej się podoba
|
|
|
|
|
#4580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a i postaraj się zrobić muffinki jak najpóźniej żeby masa Ci się nie uschła za bardzo |
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4582 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-04-14 o 19:31 |
||
|
|
|
#4583 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny pomysł z domową sesją wrzuć jeszcze przepis na milky way Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję reklamacji remonty są straszne Cytat:
ale juz tak niewiele zostało |
|||||
|
|
|
#4584 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to chyba nie mogę przeżyć tygodni bez jakiejś choroby
Chyba mnie dopadło jakieś zapalenie pęcherza albo inne diabelstwo układu moczowego bo od piątku sikam jak głupia i kłuje mnie tam gdzie nie powinno Zaniosę jutro mocz do badania a jak nic nie wyjdzie to zadzwonię do ginki, niech mnie wcześniej przyjmie bo coś tu jest nie w porządku nawet jak na ciąże Jak to znowu jakaś infekcja to chyba się zapłaczę U mnie też nie, ostatnio trochę czytałam o laktacji i będę próbowała ją wymęczyć przed porodem. |
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip, popytam mojej bratowej, bo ona w lutym tamtego roku rodziła w tym samym szpitalu, to mi powie co i jak
|
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
ja akurat przepis wzięłam stąd http://www.mojewypieki.com/przepis/c...leczna-kanapka
często korzystam z tego bloga
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że czasami jak tylko widzą ciężarną z torbą to uciekają mam nadzieję, że żartowała...A ja dziś jestem tak nienajedzona, że szok, cały czas tylko myślę co by zjeść |
|
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ważę tyle samo co 3 tygodnie temu na wizycie, na diecie jestem od ponad 2 tygodni, a malenstwo rosnie. co do słodkości to znalazłam takie ciasteczka owsiane z pełnego ziarna firmy Sante i one nie podnoszą mi cukru. Nie podnoszą mi też ciasteczka Belvita. Tam na opakowaniu jest napisane, że stopniowo uwalniają węglowodany.Ale najpierw proponuję Ci w ogóle zobaczyć co możesz jeść z takich standardowych rzeczy, a potem sobie sprawdzać jakies inne. Dietetyczka powiedziała, że mogę sobie wypróbować ciasta jeśli mam ochotę i sprawdzić jaki będę mieć cukier, ale raczej takie domowej roboty. Z tym, że u mnie jakoś okiełznałam ten cukier - w dużej mierze dzięki radom dziewczyn z wątku słodkich mam. Siedziałam chyba cały weekend i czytałam ten watek ale było warto. Jak dzidziuś się urodzi to proponuję poćwiczyć sobie na spokojnie co w takich przypadkach robić jak się zakrztusi czy zachlyśnie. Nie na żadnych lalkach, ale konkretnie na dziecku. Ja niby teoretycznie wiedziałam, a za pierwszym razem robiłam nie to co potrzeba. Robiłam tak jak u dorosłych, a u dzieci robi się inaczej. Dobrze, że obok był przytomny tz. Potem sobie na spokojnie poćwiczyłam i już wiedziałam co robić i robiłam to na spokojnie. |
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze że jest wizaż
|
|
#4590 | ||
|
Zadomowienie
|
Ale dałyście dzisiaj czadu
![]() ![]() za nowy tc i fajowy brzuszek zgrabna mamusia jesteśCytat:
![]() Obolała, bo maraton po sklepach zaliczyłam ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Także chyba wybiorę Kraśnicką jednak
Najbardziej mnie zainteresowała ta tarta cytrynowa 

im bliżej porodu tym bardziej ogarnia mnie stres i niepewność. Ta niepewność jest najgorsza. Nie wiem jaki będzie poród, nie wiem kiedy to nastąpi (...)
, ale do tej pory pamiętam jak położyli mi małą na brzuchu i ona na mnie tak spojrzała tymi oczkami. Do tej pory się wzruszam jak to sobie przypominam
Gratuluję tygodnia

13.07.2013 

I tylko na tym mi najbardziej zależy.
ale juz tak niewiele zostało
Jak to znowu jakaś infekcja to chyba się zapłaczę