|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XIII
A ja pachnę mlekiem. Przed chwilą kuchnia wyglądała tak, jakby ktoś wydoił krowę wprost na podłogę. Krótko mówiąc wylał mi się karton mleka, przerabialam więc w praktyce stare powiedzenie, że "nie płacze się nad rozlanym mlekiem"...
Neonko - Jak pozbędę się z siebie reszty mleka to wrzucę CK be. Coraz bardziej mi się podoba . Ktoś na KWC napisał, że pachnie "jak anioł, który ma grzeszne myśli" czy jakoś tak. Ładnie
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Scent. Jest lepko lepiąco.
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
OI i zaraz dostanę szału - od godziny coś piszczy za oknem jak sygnzlizacja świetlna, ale tu świateł niet. 5 sekund piszczy i 5 cisza, oszaleję zaraz... okna zamknąć nie sposób w tym upale grrrrrrrr
|
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
Od wczoraj nadal Cristalle .
|
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
kattarina trzymaj się z mamą
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj CK Eternity Moment mm.. Dziewczyny może doradzicie mi jakiś fajny zapach dla faceta tylko rac zej świeży bez żadnych piżm drzew sandałowych itp. ??
|
#1298 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Rachelo, pamiętam studenckie czasy (jak przez mgłę). Te sesje, kiedy, to człowiek zamyka się w domu , jak w więzieniu i próbuje coś wbić sobie do głowy. Zawsze bardzo przejmowałam się każdym egzaminem, parę dni przed wpadałam w panikę, tym bardziej,że zależało mi na jak najwyższej średniej( stypendium), a poza tym lubię dobrze, a raczej perfekcyjnie wykonaną robotę, obojętnie co by to nie było, upieczone ciasto, referat, egzamin , czy posprzątanie domu.
W ciągu pięciu lat studiów raz zdarzyło mi się oblać egzamin, to były trudne testy pisemne. To był mój pierwszy egzamin, po rocznej dziekance w połowie studiów. Po krótkiej chwili załamania wzięłam się do roboty i zdałam poprawkowy doskonale. Tobie radzę to samo, pomyśl o poprawce, jak o pracy, którą trzeba dokończyć, a którą przerwałaś na krótką chwilę. Takie sytuacje się zdarzają , nawet najlepszym studentom. Głowa do góry, i do pracy raz razCiocia Kijanka trzyma kciuki za Rejczel. Cytat:
Cytat:
Kropko, Taka Taka, bardzo mi przykro z powodu Waszych bliskich. Choroby zawsze stawiają człowieka pod murem bezsilności. Trzeba mieć nadzieję,że wszystko dobrze się ułoży. I trzymać się, aby móc pomagać ukochanym osobom. To nasz obowiązek. Życzę Wam z całego serca, aby Twoja mama Taka Taka i Twój ojciec Kropko wrócili do pełni zdrowia. Cytat:
No może poza miesiącem miodowym![]() ![]() Czekam z niecierpliwością na zdjęcia ze ślubu i wesela. Mam nadzieję,ze znajdziesz wkrótce najpiękniejszą i wymarzoną suknie ślubną. Jak już ją będziesz miała , to mała fotka też mile widziana. Cytat:
Eiri, jesteś rozbrajająca Cytat:
Cytat:
Czeka nas podobna, świetlana przyszłość. Rozkoszne chwile spędzone w szpitaluPodpisuję się pod tym, co napisałaś. Życie jest pełne niespodzianek, trzeba je łapać w lot. A tak wielu ludzi nie zdaję sobie z tego sprawy, jakie mają ogromne możliwości, gdy cieszą się pełnią zdrowia.Chętnie bym takim osobnikom, bezmyślnie spędzającym swoje życie…. , ale tylko po to , aby ich przebudzić i wydostać z wiecznego malkontenctwa i bierności. Cytat:
Parę lat temu, przeżyłam podobną traumę, która również zakończyła się szczęśliwie. Dlatego potrafię doskonale wczuć się w Twój dzisiejszy stan umysłu. Życzę dużo zdrowia dla Twojej mamusi. A dlaCiebie ślę buziaki Cytat:
Chłop puścił mnie samą z kasą( gotówką, karty mi nie daje, a na mojej debecik ) po odkurzacz… no i diabli go wzięli Znaczy się odkurzacz…..a TŻ-ta późniejNo ale co ja za to mogę,że mam takiego nieodpowiedzialnego partnera, który nie wie ,ze nie należy pod żadnym pozorem puszczać babę samą z pieniędzmi. To jego wina ![]() Wszystko wczoraj opowiedziałam E, jak na świętej spowiedzi, na gadu-gadu, a ona powiedziała tylko”..no i dobrze, na odkurzacz przyjdzie czas” Evik, dziękuję Ci bardzo za wsparcie psychiczne Ja też
|
||||||||
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Byliczko, pogrzeb w forum, takich wątków było sporo - np. ostatnio o zapachach cytrusowych
No i jeszcze Katalog Kosmetyków.Neonko, świetna wiadomość Ciociu Kijanko ( Jeszcze nie pachnę, dopiero wstałam z łóżka...
|
#1300 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie, będzie poprawka
. Dasz radę Mnie stres nie odchudza, chyba za dużo batoników... ![]() Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
Jestem sentymentalna, gdy siedziałam w domu na zwolnieniu oglądałam stare filmy w TCM. Niektóre 2-3 razy .--- Pachnę Innocentem. I jagodzianką, i Kinder Bueno, i żujkami Nimmm... Przycisnęło mnie dziś strasznie .
|
|
#1301 |
|
Wiedźma
|
Ja też dopiero wstałam, ale już pachnę.
Zaraz wyjaśnię: Obudził mnie listonosz - przesyłka, oczywiście (nie wpadł na szybki numerek ).A w niej coś, co jakiś czas temu zoczyłam na "Perełkach z Allegro" - używka Opium. Nie, żebym wielbiła ten zapach jakoś szczególnie, ale to taki klasyk przecież, a cena faktycznie była okazyjna. I jakoś zdało mi się, że to od Wizażanki. I teraz mam pytanko: czy te plastikowe, sraczkowato-rdzawo-czerwone flakony Opium zawsze są takie paskudne? Takie... tandetne? I takie kiepskiej jakości (ten jest poobdzierany jakiś)... Nie ma też tego sznureczka przy korku. Nie zwróciłam na to uwagi w perfumerii - o ja matoł ostatni! Okazyjnych perfum mi się zachciało! Dobrze, że w drodze do mnie są dwie normalne, zdrowe i nowe flaszki, a nie kolejne "okazje". Dodam jeszcze, że zapach zda mi się w porządku. Albo ja już głupieję.
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety - flakony Opium to tandeta i masakra, aż piszczy
Pomijając nieciekawy kolor, sreberko szybko złazi, sznureczek jest chyba tylko w małych flakonach czystych perfum... Ciekawa jestem, czy wersja limitowana (Kat... ) wygląda i sprawuje się lepiej?
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item207109146_..._ml.html#photo bo te sraczkowate wyglądają jak tanie podroby |
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath- potwierdzam
![]() Rachelko- moj czarny flakon wyglada jak nowy i jest rownie piekny, jak w dniu zakupu
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pachnę
Śmierdzę Habanitą Fuj |
|
|
|
#1306 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Wedle Platona nadałybyście się do rządzenia, bo on (jak pewnie wiecie) planował złożyć rządy w ręce ludzi "dobrych a mądrych". ![]() Czuję się uspokojona. Szczególnie, że w czwartej godzinie nadgarstkowego testu zapach nadal jest do siebie podobny. ![]() Celowo użyłam tego określenia, bo w mojej opinii Opium jest zapachem dość stabilnym - względnie słabo ewoluuje na skórze. Nie zmienia się, nie wierci i nie kaprysi, jak na przykład Smok. Głównie tak sukcesywnie "wymięka', ciemnieje na skórze, zmierza od koloru czerwonego wina w stronę aksamitnej czerni. Wydziwiam? W każdym razie moje przerażenie i złość na własną głupotę powoli mi przechodzą. Właściwie nie powoli...
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ tak robi - dla niego zapach ma kształt, kolor, fakturę i czasem się nawet porusza ![]() A to Opium w czarnej flaszce to bym mogła dla samej flaszki kupić
|
|
#1308 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() A w kwestii kolorów - rzeczywiście, są dla mnie bardzo ważne. Żebyś widziała moją szafę! Kumpel mówi, że kiedy otwieram, wygląda jak gdyby była zupełnie pusta, bo wszystko w niej jest czarne. To nie całkiem prawda, bo mam i sporo rzeczy w różnych odcieniach czerwieni, ale na tym koniec. Tak - zapachy mają kolor, fakturę, czasem kształt, a że się poruszają to przecież oczywiste. Największym wiercipiętą jest Smok: na początku kręci się nerwowo, wydeptuje legowisko tupiąc nieco przygłośno, a potem, w zależności od tego, jaki ma nastrój: albo leniwie mruży złote oczy, albo nerwowo uderzając ogonem i potrząsając łbem puszcza obłoczki smrodlawego dymku. Mocno "rozpychającym się" zapachem jest też Provocative Woman. Ten to nie usiedzi w miejscu, jest ciekawski i pełen tupetu. Hihi... Ależ popłynęłam! Sorry. Jestem w końcu znarkotyzowana Opium.
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak - zapachy mają kolor, fakturę, czasem kształt, a że się poruszają to przecież oczywiste. Największym wiercipiętą jest Smok: na początku kręci się nerwowo, wydeptuje legowisko tupiąc nieco przygłośno, a potem, w zależności od tego, jaki ma nastrój: albo leniwie mruży złote oczy, albo nerwowo uderzając ogonem i potrząsając łbem puszcza obłoczki smrodlawego dymku. Mocno "rozpychającym się" zapachem jest też Provocative Woman. Ten to nie usiedzi w miejscu, jest ciekawski i pełen tupetu. Hihi... Ależ popłynęłam! Sorry. Jestem w końcu znarkotyzowana Opium. [/quote] Proszę częściej To co napisałaś o Smoku jest świetne, ja ten zapach odbieram tak samo, tyle że tak pisac nie umiem ![]() Swoją drogą jakże idealnie dopasowana nazwa do zapachu ![]() Zupełnie inna niż ta klasyczna ale prawie w ciemno brać nie będę, a pamiętam że kiedyś moja mama miałam Opium i mi ten zapach nie pasował.A jak już jesteśmy w temacie Smoków - zrobię dziś update fotek
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Marto- zatem poprosze linke na PW
|
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Gucci EDP II, bo mnie naszło jakoś
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj chodziłam sobie i zastanawiałam czy nadal chcę go kupić, ale pomyślałam, że jeśli bym go wzięła, to musiałabym zrezygnować ze Scent'a albo Ambry Etro, co mi wreszcie do rozumu przemówiło ![]() bo ja bym chciała, żeby wreszcie komuś się spodobało to, czym pachnę... raz w życiu usłyszałam od koleżanki, że pięknie pachnę (Nilowym Ogródkiem), a tak to nic... czasem mama powie, że ładnie, ale najczęściej od rodziny słyszę urocze "Fuj!", co mnie strasznie dołuje, bo mimo wszystko, tego że pachnę dla siebie, to miło byłoby, gdyby ktoś raz na rok powiedział, że ładnie pachnę ![]() się wyżaliłam, a co już Racheli wczoraj się z tego samego powodu żaliłam ![]() Edit - na nadgarstki wrzuciłam Scenta Intense i Ambrę Etro. Co ja na to poradzę, że tak właśnie pachną moje zapachy?
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Zieloną herbatką,ostatnio mam jakis zapachowstręt i nie chce mi się niczym pachnieć
|
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Tea for Two. Spoznily sie na wczorajsze zdjecie
![]() Ale Mechant Loup to dopiero ma spoznienie ![]() . Niepodoba mi sie to wcale a wcale..._________________________ _ Kijanko dziekuje |
|
|
|
#1317 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cieszę się, że mój odbiór Smoczych wyziewów nie jest najbardziej nienormalny na świecie. ![]() A nazwa udała im się nieziemsko. Ja... Jestem smokofilem. Już się przyznawałam.
|
|
#1318 |
|
BAN stały
|
Calvin Klein- Euphoria
polecam |
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubię Smoka szczególnie w dni gdy jest to Zły Smok, wtedy bronią mnie dwa Smoki
|
|
#1320 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie postu Morderatora.
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

. Ktoś na KWC napisał, że pachnie "jak anioł, który ma grzeszne myśli" czy jakoś tak. Ładnie

raz raz
, ale tylko po to , aby ich przebudzić i wydostać z wiecznego malkontenctwa i bierności.
Znaczy się odkurzacz…..a TŻ-ta później
Bylo beznadziejnie, ale nigdy nie zwatpilam i czulam wewnetrznie, ze to nie jest koniec, nie moze byc......
).

. Niepodoba mi sie to wcale a wcale...