|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Mala_Czarno_Biala
Aż tylko 22. ![]() Kołderka zostaje 80/140 i koniec
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teoretycznie z tego co dziewczyny pisały to powinnaś tak jeść, żeby najeść się na te przynajmniej 2 -3 godziny. A jak jesteś głodna to jedz np. jakieś warzywa. Mnie zalecili jedzenie słonecznika, pestek dyni czy orzechów między posiłkami lub do posiłków, ale może to jakieś zalecenia dla mnie. U mnie gorsze cukry są jak mam za duże odstępy między posiłami - powyżej 3 godzin, a także jak za późno wstanę i w związu z tym jem. Muszę coś zjeść max do wpół do ósmej. Ale to chyba raczej kwestia tego kiedy zjem ostatni posiłek - zwykle o 22ej. Z moich obserwacji na pewno pozytywnie wpływa ruch, a negatywnie stres. |
|
|
|
|
#4593 |
|
Zadomowienie
|
Niestety mój mąż okazał się kompletnym beztalenciem jeśli chodzi o fotografię
Nie widział, że mi ramiączko od stanika wystaje, że ręka jest źle ułożona, że zdjęcia są zupełnie nieostre, że światło źle pada...matkooooo Dziewczyny, ale kusicie tymi wypiekami Ja może upiekę coś na święta, ale zawiozę od razu do mamy, żeby nie zjeść wszystkiego Dzisiaj robiłam pizzę i mój budyń ciążowy nie dodał oleju do ciasta i zapomniał o uduszeniu cebuli ;/ Ale i tak była pyszna ![]() Załączam jedno jedyne zdjęcie, które i tak jest beznadziejne, ale z całej sesji najlepsze (po poprawkach..) |
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może to wrzucić na pierwszą stronę?
http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm |
|
|
|
#4595 | ||||||
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46022735]Hej Weekend zleciał nam bardzo miło. W sobotę byliśmy u znajomych na grillu, Adaś się wybiegał za psami po podwórku, potem ganiał też gołębie A wczoraj sąsiedzi nas do siebie zawołali.. Okazało się, że kupili dla swoich dzieci piętrowe łóżko, i chcą oddać za darmo jedno, które też dostali już po kimś. Jest ładne, zadbane, będzie w sam raz dla Adasia Tyle, że jest białe i trochę podrapane, więc trzeba przemalować. Oprócz tego dostaliśmy od nich materacyk prawie nowy do łóżeczka, piankowy - będzie dla Dawida. W tym tygodniu sąsiadka ma jeszcze robić porządki, to poszuka mi paru rzeczy, bo ma jeszcze pokrowce na przewijak, komplety pościeli z ochraniaczami, baldachim, itd.
Mam też do Was dwa pytania: 1. czy możecie mi polecić jakąś farbę do pomalowania łóżeczka dla dziecka, ale też żeby umiała pokryć kolor? Bo chciałabym przemalować z białego na ciemny brąz... 2. czy możecie mi polecić jakieś dobre i niedrogie wózki - parasolki? Przede wszystkim żeby był lekki i miał daszek. I gdzie je można kupić? U mnie w stacjonarnych nie widziałam niestety nigdzie takich....[/QUOTE] Fajnych masz sąsiadów co do pytań to nie wiem![]() Parasolkę kupiliśmy używaną maclaren techno xlr. Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja to jestem w lesie![]() Co do wózka dalej ![]() Ja jutro zacznę ogarniać swój. Myślisz, że za xlandera xa stan idelany 3w1 + torba+śpiworki+parasolka, no ale z 2009 mogę chcieć 600zł ???Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pamiętam ten ból
|
||||||
|
|
|
#4596 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękne zdjęcie, nie jest znowu z tego Twojego męża takie beztalencie
|
|
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4599 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Nie zacytowało mi
bluesky89 gratulacje za dwie trójczyny Ja piekę sernik rossa, a moja mama robi krówkę kremówkę i mazurka z makiem![]() zubi89 siara mi przy młodym nie leciała, teraz na razie też nieCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zegarek, golarka/maszynka, nawigacja, ciuchy.... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a na razie wcinaj i pij żurawinę![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze się chłopaczyna wyrobi. Oglądałaś programy typu top models, wiesz ile dobry fotograf musi zrobić zdjęć, aby wybrać to jedyne na okładkę
|
|||||||||
|
|
|
#4600 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia ja tacie kupiłam dobrą wódkę i do tego super karafkę, w której teraz trzyma sobie jakieś tam swoje alkohole, ale mój lubi takie rzeczy
|
|
|
|
#4601 |
|
Zadomowienie
|
No to jak już nadrobiłam, to napiszę co u nas.
Weekend zabiegany, w sobotę występy u młodego w przedszkolu, połączone z dniem integracyjnym i zrobiliśmy swoją palemkę. Potem maraton po okolicznych sklepach, w h&m kupiłam, no bo przecież promocja :-komplet, który założą młodej po urodzeniu http://www.hm.com/pl/product/17750?article=17750-A Do siatki dorzucę jeszcze body z krótkim rękawkiem. Z racji pory roku nie mam zielonego pojęcia, a więc niech sami wybiorą. Adaś miał śpiochy, czapeczkę i niedrapki. - komplet żyrafka http://www.hm.com/pl/product/15000?article=15000-A I na chłodniejszy dzień: dresik różowy z kapturkiem, ale dziwne bo już go na stronie nie ma ![]() Niedziela deszczowa, chrzestny młodego wpadł na pomysł, że może wybierzemy się do CH tak sobie połazić i na szczęście oprócz pierdółek z ikeii nic nie kupiłam ![]() ![]() I najważniejsze, dzisiaj zamówiliśmy wózek i jutro już będzie Klamka zapadała, można spać spokojnie. Zostało mi dokupić torbę i dostawkę dla synka (ale to już po wypłacie majowej ) i śpiworek, ale to na jesieni. Padło na x-landera, ale takiego:http://x-lander.strefamarek.allegro....-spiworek.html ps. stronę podałam przypadkiem, bo braliśmy przez inny sklep. |
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomka, bardzo fajne zdjęcie
|
|
|
|
#4603 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
to moje największe bolączki, ale to może tylko na zapas? Liczę, że natura i douczenie podpowie i pomoże okiełznać strachCytat:
Cytat:
Ojjj... ależ Cię rozumiem z tą gastrofazą taki chyba dzień ja nawet nie chce robić rachunku sumienia ile dziś zjadłam ![]() ______ Dziewczyny ja dziś trochę zaczęłam panikować... Mój mały kopał mnie dzisiaj wyjątkowo nisko (dosłownie przy mojej szanownej jak to któraś określiła....), czułam ucisk na dole i nawet czkawkę czułam prawie w pochwie strasznie mnie to dziwi czy to możliwe żeby był tak nisko, że AŻ tak to odczuwałam? Jutro mam wizytę rano więc i tak będę pytać, ale strach mnie oblatuje jakby to miał być jakiś zły znak
|
||||
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też szkoda $ na sesje, mam lustrzankę, teraz tylko trzeba trzymać kciuki, żeby była pogoda ok i dużo światła będą selfie jak się patrzy :P |
|
|
|
|
#4605 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wsciekla jestem na ceny bazy izofix do fotelika. To jakis hardcore jest, by sama baza kosztowala 600-700zł :[ !! (Mam na mysli te dobre foteliki.. Be safe, recaro, maxi cosi..) Cytat:
Co do kosmetykow, mimo wszystko jest to chemia. Emolienty są polecane dlatego, ze wiele kosmetykow dla dzieci- tych zwyklych, tak naprawde ma bardzo agresywna baze myjaca, SLS i wysuszamy skorke maluszka. Ludzie tego nie wiedzą, nie czytaja, nie dowiaduja sie, kupuja to co jest tanie i/lub reklamowane i pozniej skora sucha.. Stad tak glosno o emolientach, bo one są delikatniejsze. Poza tym w roznych miastach/miejscach jest rozna woda. My we Wrocku mamy strasznie twardą. To tez skorze nie sluzy. Dlatego najlepiej, by kazda mama przetestowala rozne srodki i sama ocenila. Dziewczyny- nie chce zapeszac, ale chyba widze pierwsze oznaki poprawy stanu mojej twarzy- sparalizowanego nerwu. Otóz dziś już moglam pić bez słomki!!!!!!! Oczywiscie to nie tak, ze juz nic nie widac, bo widac i to bardzo, dobrze nie jest, ale juz nie seplenie, nie mecze sie tak przy mowieniu, nio i wlasnie nie oblewam sie wodą, herbatą, piłam bez rurki... Bosz jaki luksus....... Przestało bolec, wiec dzis znowu pomasowalam 15min, cwicze miny, mięsnie.., ahhh jest swiatelko w tunelu.... jakieś szanse! Ciesze sie jak dziecko...
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4607 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Pije sobie właśnie kawkę bo godzina 7 to właściwie noc i trzeba się jakoś pobudzić
Zjem śniadanie i idę do laboratorium a potem czeka mnie jeszcze dentysta ![]() Cytat:
A zdjęcie i tak bardzo ładne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koniecznie daj znać co Ci lekarz powiedział bo ja mam wizytę dopiero po świętach. Cytat:
|
||||
|
|
|
#4608 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Brzuchatki
jak się spało? Mój Maluch tradycyjnie fikał pół nocy mam nadzieję, że nie zmienił pozycji nietoperka, bo wczoraj miałam wrażenie, że się przemieszcza![]() Materac chyba będziemy musieli kupić nowy okazało się, że dolna część pokrowca wypełniona jest jakimiś ziarenkami czy skorupkami (chyba żeby materac się nie odkształcał od stelażu w łóżeczku). no i jak namoczyłam w gorącej wodzie z oxy to woda od razu zrobiła się brązowa na razie się moczy i zobaczymy jaki będzie po praniu, ale...raczej pozytywnych prognoz nie widzę wczoraj odezwał się mój słomiany zapał - zamarzyłam żeby zacząć szyć i jakiś poduchach do domu Znalazłam fajną stronkę, ale m2 jest droższy niż cała pościel w ikei![]() http://www.tkaniny.net/index.htm lecę nadrobić wątek
|
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wpadam tylko powiedzieć że żyjemy
teraz nie bardzo mam czas na wizaż, siedzimy sobie beztrosko z mężem na chorobowym i żeby się nie nudzić gramy w gry na pc i nie mam za bardzo jak dostać się sam na sam do kompa. Tż-t miał wypadek w pracy, ma ogromne szczęście i trochę mniej rozumu Przeciął sobie fleksem rękę, i zamiast od razu lecieć na izbę przyjęć to zawiną ją, dokończył pracę, poimprezował jeszcze, a dopiero na następny dzień tylko dzięki mej ingerencji pojechał na tą izbę przyjęć... niby lepiej późno niż wcale ale już nie mogli mu zszyć tej rany jakby przyszedł od razu dali by mu zastrzyk i zszyli ale teraz to jedynie dali mu antybiotyk zakleili ranę i chorobowe, to teraz będzie cierpiał za swoją upartość, no ale cieszę się że tylko tak to się skończyło jakby troszkę bardziej się pociął mogłoby się różnie skończyć.W tym tyg mamy gości na mieszkaniu już od środy, także nie wiem jak z moim czasem na wizaż będzie, podejrzewam że dalej nie będę miała zwyczajnie czasu...
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki które kupowały Hipa do pielegnacji,co konkretnie zamawiałyście? może jakis link możecie podesłać?
bo masa tego i nie wiem co brać ANTERIA z facetami.. dobrze ze go pogoniłaś bo sam by pewnie nie poszedł
|
#4611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest jeszcze w różowej butelce, podobno równie dobry. |
|
|
|
|
#4613 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A wyciągnąć którego do lekarza to już nie lada wyczyn. Dobrze Wam zrobi wspólny urlop no i święta macie przedłużone. Ja już po śniadaniu. Pasuje się za sprzątanie wziąść ale kompletnie mi się nie chce. C Wypatruje listonosza z przesyłką z pieluszkami wielorazowymi i jakoś go nie mogę wypatrzeć. Jeśli na przesyłkę trzeba czekać tak długo (8 dzień dziś od zamówienia) to trzeba będzie wcześniej zamówić zestaw żeby później nie było niespodzianek.
|
|
#4614 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurczę zaraz urodzę i nie będę miała żadnej pamiątki z ciaży (oprócz pstrykniętych przed lustrem ) Cytat:
dzięki Cytat:
i cukry mam po nich zawsze dobreDokładnie - stres jest najgorszy. Cytat:
Cytat:
Pogoda, beznadziejna. o 10:00 mam zajęcia: gimnastyka dla ciężarnych, ale taaaaaak mi się nie chce wychodzić z domu w ten deszcz ![]() Dziewczyny, czy Wy też jesteście takie nerwowe i czepialskie ostatnio? Czy tylko ze mnie jest taka zołza ? ![]() Tżet tak mnie wkurza i irytuje, że szok w ogóle odkąd przestałam pracować czuję się jak niewolnica domowa.....
Edytowane przez Bogini Bastet Czas edycji: 2014-04-15 o 08:08 |
|||||
|
|
|
#4615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
pogoda nieciekawa, a ja mam dziś dzień pełen latania, zakupy świąteczne, po firankę, osłonkę na doniczkę, lumpeks, kiedy ja to ogarne, tylko żeby nie padało, bo nienawidze jeździć autem w deszczu ![]() Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/hipp-baby...jne-350ml.html i to: http://www.aptekagemini.pl/hipp-baby...egn-350ml.html Ale jak masz gdzies Lidla niedaleko, to wpadnij sprawdzić, czy nie ma jeszcze w wyprzedazy tych HIPPów, bo ja 2 tygodnie temu jeszcze dostałam po 10 zł za sztukę ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4616 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry Na dobry początek dnia U nas pogoda tragiczna jest chyba 6 stopni i pada... mam dziś trochę roboty więc nie produkujcie za dużo ![]() Mała dalej szaleje i uciska mi coś w brzuchu... w nocy jak wstałam na siku to myślałam że nie dojdę do łóżka... w piątek USG to się dopytam jak nie minie na co ten mały szkrab tak ciśnie
|
|||
|
|
|
#4617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super - trzymam kciuki za dalszą poprawę Cytat:
|
||
|
|
|
#4618 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
O mamo, aleście naprodukowały
![]() .Cytat:
Cytat:
. Mąż mi wysyła zdjęcia lub filmiki jak jest w sklepie beze mnie i ja mu mówię, co mi też się podoba i które rzeczy kupić . Cytat:
Cytat:
![]() . Wszystkiego naj Cytat:
.---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Cytat:
, wprawi się Cytat:
.Cytat:
Super wiadomość Cytat:
.Piszecie o pieczeniu różnych ciast, że aż ślinka cieknie, dobrze że mój piekarnik nie piecze ciast, bo jeszcze bym się przez Was skusiła .
|
||||||||||
|
|
|
#4619 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie ostatnio zrobiłam bez alkoholowe
wszystkie składniki oprócz rumu bo mi się tak zamarzyło...
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi niby też powiedzieli, że może to mieć wpływ na wysokość cukru, ale zalecono mi (pewnie z uwagi na kwasy omega 3 jak się domyślam) po przeanalizowaniu tego co jem i jakie mam wyniki. Cukry mam po nich dobre. Ogólnie jakby coś było nie tak i byłyby skoki cukru to mam dzwonić. Ja w ogóle zgodziłam się brać udział w takim badaniu o diecie ciężarnych, które mają cukrzycę i jej wpływie na dziecko, które zakończy się po porodzie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

Nie widział, że mi ramiączko od stanika wystaje, że ręka jest źle ułożona, że zdjęcia są zupełnie nieostre, że światło źle pada...matkooooo
Ja może upiekę coś na święta, ale zawiozę od razu do mamy, żeby nie zjeść wszystkiego
co do pytań to nie wiem

???
pamiętam ten ból

Jak to znowu jakaś infekcja to chyba się zapłaczę

na razie się moczy i zobaczymy jaki będzie po praniu, ale...raczej pozytywnych prognoz nie widzę