|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
? Też bym chciała zobaczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z wcześniejszych obserwacji wiem, że piwo schodzi na poprawinach w dużych ilościach więc stąd ta decyzja
|
|||
|
|
|
#3872 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A wy macie wesele z dziecmi czy bez? Jak bez to bym powiedziala, ze nie zapraszacie z dziećmi i juz. A jak inne dzieci bedą no to troche glupio odmówić jak to bliska ciocia jest ![]() Chwale sie, ze dzis ostatni raz widziałam moja szefową A jutro oficjalnie zakończy sie moja przygoda z tą chorą firmą w której pracowałam A po swietach nowy rozdział, nowa praca, troche inna branża, trzymajcie kciuki
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-14 o 22:09 |
||||
|
|
|
#3873 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() No właśnie... zapraszaliśmy tylko 1 dziecko, będziemy mieć 4 (niektórzy nawet nie pytali), ale to wszystko do 4 lat... a te dzieci są starsze... Ale kretyńska sytuacja, najgorsze, że nie o kasę chodzi tylko o miejsce... EDIT: Tż właśnie uświadomił mnie, że to żadna ciocia tylko kuzynka...
Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2014-04-14 o 22:17 |
|
|
|
|
#3874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było. Cytat:
Cytat:
Nadrobiłam! Aktualizacja na 12 dni przed :love - odebrałam suknię i oficjalnie mogę stwierdzić, że jestem w niej zakochana! Zawiozłam ją od razu do mamy, w święta planuję jeszcze raz ją przymierzyć, zdecydować co ze stanikiem (jeden pasuje, ale sprawdzę też drugi i cały czas zastanawiam się czy jednak nie opcja z wolnym cycem - mega wygodnie tak jest )- do sukni dostałam biżuterię gratis - kolczyki i bransoletkę. Nie do końca w moim stylu, bo chodź ma perełki które lubię, to ma też duże kryształki za którymi już średnio przepadam. Darowanemu koniowi.. wiadomo, więc.. może kiedyś na jakąś okazję ją ubiorę, a na ślub zostaję przy prezencie od TŻ z fioletowy kamieniem. - zaatakowaliśmy też dzisiaj piwnicę rodziców i wyszperaliśmy dwa koszyki wiklinowe - będą na wina od gości ślubnych - zagadałam się z koleżanką i pożyczyłam od niej fioletowy, kaszmirowy szal. Śliczny jest. Trochę jaśniejszy niż moje buty, ale moim zdaniem by pasował. TŻ też sie ten pomysł podoba - chyba nawet bardziej niż mnie. ![]() - w kwestii kubraczków na suknię jeszcze wypatrzyłam dzisiaj fajny w vero modzie. Byliśmy dosłownie na 10 minut przed zamknięciem (bo dostałam od siostry TŻ cynk, że są fajne spodnie po 25zł ) i nie miałam próbki materiału z sukni. Muszę jutro tam uderzyć jeszcze raz bo to możemy być dokładnie to czego szukałam. Uf! Się dzisiaj zastanawiałam czy nie zacząć już pisać relacji, wiecie.. z ostatniej prostej. ![]() Aaaaa i mimo zmęczenia które mnie ostatnio nie opuszcza mam wrażenie jakbym sie unosiła w powietrzu - to chyba z radości. Dzisiaj rano jak się obudziłam i usłyszałam padający deszcz to moją pierwszą myślą nie było: o cholera jak mi się chce spać, tylko: chrzanić deszcz, cudownie, że już poniedziałek, bo to znaczy, że już tylko 12 dni i będę żoną swojego męża.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-04-14 o 22:20 |
|||
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
enzunio super bielizna! gdzie kupowałaś ?
Zostało mi 26 dni a ja nie mam bielizny ślubnej Mam gorset w serducho... tylko bardotka będzie pasować ?
|
#3876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwaga, chwalę się: 500 dni do ślubu Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-14 o 22:27 |
|
|
|
|
#3878 |
|
Raczkowanie
|
Lemon_Drop mam nadzieję że ślubny tort też będzie zjadliwy
póki co jeszcze babeczki mają przepyszne bo raz już u nich kupowaliśmy na spróbowanie no i czeka Nas jeszcze taka "prawdziwa" degustacja tortów aby wybrać konkretny smak, ale to dopiero w sierpniu ![]() Anesthesia na pewno znajdziecie fajny garniak i może nawet w fajnej cenie bo z tego co widać dość często mają w takich sklepach promocję ![]() enzunio gratki zakupów ładnie się obłowiliście
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam firmy gorsenia o taki: http://sklep.gorsenia.pl/model/17775...otka_k084.aspx Tez mam gorset w serducho (dość głębokie), suknia kończy mi się nisko pod pachami i na plecach i pasuje. Kupowałam stacjonarnie w Łodzi, ale tego co widzę tylko własnie tu i w okolicach mają sklepy stacjonarne.
|
|
|
#3880 |
|
Zadomowienie
|
Pudełko na koperty zostało u rodziców i nie mam jak zrobić zdjęcia ;(
Ale jest różowe, w kształcie serca ![]() Co do dekoracji. to ona : http://allegro.pl/dekoracja-samochod...072318390.html
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bielizna śliczna. Też mam swoją z esotiq ![]() Dziękuję za opinie na temat kolczyków nawet nie zgadniecie ile mnie kosztowały całe 9 zł normalnie były za 19, ale była promocja
|
|
#3882 | |
|
Wtajemniczenie
|
ijaa, ale emocje muszą być!
Ja bym chyba w ogóle nie spała ![]() Cytat:
A ja właśnie przejrzałam (i przesłuchałam) całą listę repertuaru mojego zespołu i chyba umrę z radości i ekscytacji, ja chcę JUUUUUŻ i czemu nie zdążą zagrać tych wszystkich genialnych kawałków?!
|
|
|
|
|
#3883 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3884 |
|
Raczkowanie
|
enzunio, gratuluję załatwionych spraw! pośród nich moim faworytem jest zdecydowanie komplet bielizny
bardzo, ale to bardzo ładny!jako że ja dziś żadnych ślubnych zakupów nie zrobiłam, to się pochwalę mężem za 2 tyg. spotykamy się z mężem na Teneryfie w związku ze ślubem mojego brata, w związku z czym dziś sam z siebie zamówił mi nowe bikinihttp://www.victoriassecret.com/swimw...alogueType=OLS dostał jakąś zniżkę i torbę plażową do tego |
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na weselu na którym PM w ogóle nie pytała o transport. Pojechaliśmy własnym autem, żeby nie płacić 3 x za taksówkę. Ja nie piłam na weselu. Jednak najlepsze było, jak jakaś para z ich gości zapytała czy może się z nami zabrać spod kościoła na salę, bo nie mają jak dojechać My zapewnimy transport z sali do domów po weselu. Chyba wynajmiemy busa spod mojego domu rodzinnego aby zawiózł gości już do kościoła a później na salę. Ale nie widzi mi się, żeby zapewniać transport po poprawinach, które odbędą się w domu rodzinnym. 3/4 gości będzie na miejscu a wydaje mi się, że 1/4 może sobie zapewnić transport
|
|
|
|
|
#3886 |
|
Wtajemniczenie
|
Enzunio, super zakupy
gratuluje kolejnych zalatwionych rzeczy majcioszki sliczne
|
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Gwarantuję, że będziesz spać - ze zmęczenia tym lekkim ostatnim bałaganem.
|
|
#3888 |
|
Blond forever!
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie piwa
Pysia - pytałaś o oszczędności i tak się zaczęłam zastanawiać na czym my oszczędzamy i tak: - brak zawieszek na wódkę, naklejek, kokardek i mini prezencików dla gości - wbrew pozorom oszczędziliśmy może 200-300zł - dekoracja sali samodzielna, a nie dekoratorka - fryzjer - koleżanka , makijaż - robię sama- garnitur dla TŻ - będziemy kupować w polecanej przez Agu - obrączki - klasyczne - wbrew pozorom im bardziej wymyślne tym droższe ![]() - samochód do ślubu - kuzynki, więc nic nie płacimy - muzyka na poprawiny - organizujemy sami, bo mamy sprzęt ![]() To tyle ![]() Ale i tak to jest droga impreza (na bieżąco wszystko zapisuje w Exelu i już popłynęło nam prawie 9tysi ) - ale wiemy, że nie będziemy żałować
|
|
#3889 |
|
Raczkowanie
|
a co do kuzynki i dzieci, enzunio, to ja bym spokojnie wytłumaczyła sprawę limitu, zagrała na zwłokę i poprosiła o cierpliwość- że sama się do niej odezwiesz z odpowiedzią w kwestii przyprowadzenia dzieci, gdy tylko będziesz miała potwierdzonych zaproszonych dorosłych gości
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż, po odliczeniu barmana i zmniejszeniu liczby gosci wychodzi nam 27 tysi i nie chce mniej wiec chyba pozostaje nam pogodzic sie z tą kwotą ale dzięki za rady |
|
|
|
|
#3891 |
|
Zadomowienie
|
może coś z TEGO Wam się spodoba
ysia ja już tez chcę 12 dni przepięknie wyglądasz w tym afterowym zestawie ![]() Monisia05900 Oczywiście, że fuksja ![]() Lemon_Drop śliczne hehe uwielbiam Cię ja ty ten post znalazłaś?? ale też się ciesze i sobie moją Agnieszkę na FB codzien oglądam i imaginuję w maju polecę chyba na próbny, bo nie wytrzymam ![]() iliy w kwestii transportu, u nas jest zawsze tak, że jak musimy wracać na drugi dzien to jedno (najczęściej TŻ ) się oszczędza z alkoholem, a jak są poprawiny to jedno musi nie pić, albo zabieramy się z kimś znajomym lexie42 śliczne kolczyki naprawdę mega Blondi2989 piwo na poprawiny TŻ robi sam tylko nie wiemy ile i musimy butelki zbierać ![]() pysia1987 nowa praca, nowy początek czyli wszystko będzie bardzo dobrze sama się zastanawiam nad zmianą pracy już od dłuższego czasu, ja się nie nadaję do roboty w której nie można powiedzieć co się o kimś myśli, bo zaraz lecą na Ciebie na skargę i przerąbane później u szefa... ale póki co siedzę, bo umowa na czas nieokreślony, a kto mi teraz taką da ![]() dzisiaj to już myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok.. prosze nie cytować jak co niektóre wiedzą, pracuję na recepcji w hotelu, dzisiaj mam nockę, o 21 włączył się alarm p.poż. w jednym z pokoi, złapałam za telefon, nikt nie odbiera, no to za klucz i lecę, puknęłam 2 razy i włażę, a baba zdziwiona, że ja się jej do pokoju ładuję, a tam sikierę można powiesić, siwo w pokoju od dymu, dre się na nią co ona wyprawia, a ona ze spokojem do mnie: "Jajko sobie chciałam ugotować" no kur..wa mać!!! starucha wsadziła grzałkę do jakiegoś garnka i chyba zasnęła, bo nie słyszała telefonu, to po 1, a po 2. jakby nie spała to by się to nie wydarzyło, gdyby nie te czujki to pewnie bym miała akcję ze strażą pożarną w tle... jak można być tak nieodpowiedzialnym!!! no troszke mi nerw zelżał ![]() ja nie wiem czy coś się z cytowaniem zepsuło?? tyle sobie pozaznaczłam, musiałam Was od piątku nadrobić, a tu tylko kilka postów...
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Jacy Ci ludzie są durni czasami
Musi być dobrze, nie? troche sie tego obawiam bo nie lubie strasznie zmian w moim życiu TŻ jest kochany bo mimo, ze ma dobra prace to szuka cały czas lepszej, zeby sie nam lepiej żyło pracowałam tam 5lat, umowe na czas nieokreslony miałam, po macierzyńskim nie bylo by problemu z powrotem wiadomo praca miała dużo minusow, ale też duzo plusow . A ja to srednio doceniałam i kierownikiem zachcialo mi się być No nic...to teraz mam...trzecia zmiana pracy w ciągu dwóch lat to dla mnie zdecydowanie za duzo oby ta byla już bardziej na stale ![]() Ja juz wyprawiłam TŻta do pracy, zrobilam Mu obiadek itd...teraz ide sprzatac bo o 10 mam test białej rękawiczki a w miedzyczasie palcami po szafkach będzie jezdzić Zmiana kodu, 4 z przodu Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-15 o 07:15 |
|
|
|
#3893 |
|
Rozeznanie
|
11 dni do ślubu!
Kupiliśmy wczoraj spinki do mankietów, więc z tego co wiem narzeczony już ubrany! Wiecie gdzie znajdę krótkie czarne satynowe spodenki od piżamy? Albo takie bokserki. Szukam i nigdzie nie ma, a marzy mi się taka bielizna na noc dla narzeczonego. Widziałam zdjęcia, super obrączki i kolczyki. Ysia wyglądasz bardzo ładnie w swojej sukience na after.
|
|
|
|
#3894 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() enzunio gratuluję zakupów! co do ciotki i jej dzieci - powiedziałabym, że wesele jest raczej dla starszych ponieważ sala Was mocno ogranicza i zwyczajnie nie będzie innych dzieci więc jej będą się nudzić ![]() ijaa pisz pisz relację!!! Cytat:
![]() na razie bedziemy mieli z TŻ trochę pracy żeby wykreślić im kawałki zakazane ![]() ale duuuużo jest piosenek górolskich Cytat:
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Wyślę Ci później na pw
Teraz lecimy z TŻ załatwiać długą listę ślubnych spraw. Mam nadzieję ża wrócę z rękoma pełnymi zakupów Trzymajcie kciuki
|
#3896 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do cioci: bądźcie konsekwentni! Ja nie wiem, każdy próbuje wam wejść na głowę i zrobić po swojemu... ![]() Wytłumaczcie jej że po prostu nie macie miejsca... Cytat:
![]() Trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze! ![]() Gratki za 500 dni! ![]() Cytat:
Cytat:
Też wychodzę z założenia że póki co trzeba wybrać cukiernię, a szczegóły będziemy ustalać w sierpniu ![]() Ewaden strój przebosski! Dziękuję ![]() Uciekam do pracy, papa!
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne Tż kuzynka mnie wkurzyła (znowu). Miałyśmy razem wybrać kolor dekoracji sali (deko się zgodziła zejść z ceny zostawiając na dwa tygodnie wystrój sali). No a ta mi teraz pisze, że ona ubiera salę na taki i taki kolor i tyle. Plusem jest to, że z Tż braliśmy te kolory pod uwagę ale mega źle mi się zrobiło, że tak olała nasze zdanie Tak se po prostu sama zadecydowała |
|
|
|
|
#3898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, możecie polecić jakiegoś w miare dobrego i niedrogiego szampana?
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które przedłużały rzęsy, na pewno ysia - ile to trwało? I czy była jakaś przerwa w leżeniu?
|
|
#3900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my czesto bez okaxji go pijemy, w kauflandzie kosztuje ok 12 zl, czasami jest promo to i 9,90 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

? Też bym chciała zobaczyć 

Z wcześniejszych obserwacji wiem, że piwo schodzi na poprawinach w dużych ilościach więc stąd ta decyzja

Mam nadzieję, że jutro rano otrzymam pięknego maila z numerem przesyłki kurierskiej
a jak Twoje zamówienie? 

, ale rabat 40%, więc cena 199 zł 

ja by nic nie zalatwiała, to dorosli ludzie i na poprawinach nie ma przymusu picia
troche sie tego obawiam bo nie lubie strasznie zmian w moim życiu