Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 19:04   #3841
activelifestyle
Rozeznanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy z zakupów i Tż jest cały ubrany

Kupiliśmy garnitur (Bytom, 100% wełna, ciemny grafit - prawie czarny ale nie pogrzebowy) Do tego dwie koszule i musznik z poszetką. W zasadzie skrojony na niego i bardzo elegancki

I tutaj pytanie: najpierw chciałam żeby Tż miał muchę, ale jak przymierzył musznik to wyglądał w nim dużo lepiej... Czy muszniki nie są już passe?
Gratulacje
Mnie się muszniki nie podobają, ale myślę, że nie są passe To zależy jak wygląda z całością. Jeśli uważasz, że wygląda dużo lepiej to z pewnością tak jest
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:07   #3842
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

[QUOTE=Szczeperka;46031002]Właśnie wróciliśmy z zakupów i Tż jest cały ubrany

/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Chwalę się bo odebralismy dziś obrączki - są cudowne!
cudne sa

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
My też kupiliśmy garniak, koszulę i spinki w Pawo, rzeczywiście jakąś promocję teraz mają bo za wszystko zapłaciliśmy jakieś 820 zł
brawo
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość

u nas 12 dni!!!!!!!!!!!!
Wow!! extra!!!
Ale to już?! ja jeszcze nie mam pomysłu na bramę ....

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:09   #3843
cude
Zadomowienie

Monisia05900, osobiście wzięłabym fuksję. Spytaj TŻta

hihihi

Elrosa, nie widziałam go wcześniej, ale zauroczył mnie totalnie!!!

Grace O Malley, własnie tak robię, a gdy wciąż się nie ogarnia - jest ostro
Gratuluję załatwionych spraw

Lemon_Drop, gratki za obrączki! Pięknie się prezentują

Zamówiliśmy dziś swoje
Zajrzałam do sklepu ze ślubnymi drobiazgami, nic dla nas nie znalazłam...
Dodatkowo w rossmanie napotkałam lakiery w promocyjnej cenie, więc... Jeden z nich będzie na ślub - nude.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:11   #3844
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić że przez weekend kupiliśmy garnitur dla TŻ w Vistuli jest granatowy i wygląda wow!!! Przymierzył razem ze śmietankową koszulą (która kupiliśmy wcześniej) i od razu dobraliśmy tam krawat Okazało się że rozmiar jest idealny więc żadnych poprawek nie trzeba już robić i ma go w domu
Wróci się tam chyba jeszcze po buty bo też były bardzo ładne i wygodne

Zamówiliśmy też zaproszenia, czekamy na projekt do zaakceptowania i to chyba tyle "nowości"

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Mam 3 pary majtek na slub . Chyba juz wystarczy

Ostatnie lowy : http://www.oysho.com/webapp/wcs/stor...typeCategory=0 biale oczywiscie
superowe!! Opium, majtów nigdy dość

Stary 2014-04-14, 19:38   #3845
czekooczekolada
Zakorzenienie

margot244

ja zamawiałam, doszły mi po 4 dniach. zadnych problemów, zamawiałam jedną próbkę w sumie a pani sama wysłała mi 5 innych odcieni, dla porównania

Lemon

super obrączki

zamówiłam buty

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-14, 19:44   #3846
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:

śliczne

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:50   #3847
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

UDAŁO SIĘ
mam makijażystkę!!!
http://vanityoverdose.com/
gratulacje

Stary 2014-04-14, 19:50   #3848
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne!

Linaewen ja już bym nie załatwiała transportu, no bez przesady, ludziom się w tyłkach przewraca Zapewniacie nocleg a to jest duży ukłon w stronę gości.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:57   #3849
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Witam was dziewczyny
u mnie czasu jak na lekarstwo, a to wszystko przez studia/magisterke/zaproszenia... ehhh...

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie zawsze załatwiany jest transport, nawet jeśli są noclegi i poprawiny. Wiem jednak że sporo dziewczyn była zdziwiona organizowaniem transportu. Rozeznaj sie po rodzinie, przypomnij sobie ostatnie wesela. Dwie osoby to jeszcze nie wyrocznia

Disco foxa możecie zatańczyć do każdej szybszej piosenki, ale piosenka na pierwszy taniec powinna być Wasza a nie polecona przez kogoś Jest tyle utworów, nie macie ulubionego kawałka?
u mnie nigdy nie było transportu (ani w rodzinie Tż, póki jego brat nie brał ślubu 250 km od domu rodzinnego, wtedy teściowie pierwszy raz zorganizowali transoport). My bierzemy ślub 50 km od nich i już teściowa zaczyna marudzić o transporcie... nie wiem po co. To nie jest jakaś wielka odległość, tym bardziej, ze oni tam wszyscy są przyzyczajeni do dalekich podróży bo mieszkaja w takim terenie gdzie do łodzi jest 70 km a do konina 80 wiec często podróżują na takie odległości... no ale nie moje pieniądze

a co do piosenki na pierwszy taniec... my mamy swoją wybraną, bardzo nam sie podoba, ale nie mamy zielonego pojecia jak do niej mozna zatańczyć

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość

Lokówkę lub wałki o dużej średnicy. Chciałabym uzyskać na początek imprezy takie duże miękkie rozczesane fale. Trochę zalatujące retro, takie old hollywood przyklady w załącnzikach - oczywiście te przykłady sa rożne, ale chodzi o taki ogólny zamysł. Duże, miękkie, rozczesane.
Po ok 3 godzinach pewnie bym je spięła, bo wiadomo że zaczną wyglądać nieładnie, a jeśli nie to mnie zaczną irytować Moja mama dwóch lewych rąk do tego nie ma więc da radę z upięciem, tym bardziej że jeśli już to bym robiła jakieś proste.

No ale wiadomo, że ja raczej mnóstwa sprzętu do stylizacji nie mam prywatnie, bo i po co, to chciałam do fryzjera żeby mi je ładnie z wprawą i może jakąś magiczną techniką zakręciła. I co usłyszałam? Że nie ma sprzętu i na próbnej zakręciła mi fale identyczną lokówką jaką mam w domu no tyle to ja sama potrafię! Nawet jakoś nie przygotowała włosów wcześniej. I jeszcze dodam, że jak sobie sama zakręcałam włosy to mi trzymały do następnego dnia w ładnym stanie, a te jej wypociny rozleciały mi się po 3h
mam taki sam plan jak ty do kościoła rozpuszczone, na sali około północy razem z koleżanką na pół godziny myk, i bedzie się upięcie robiło
na razie na próbnej poprosze o podpiete loki - zobacze jak bede w lokach wyglądać i potem jak to upiecie wyjdzie, nie wyjdzie, zostane przy lokach

gratuluje wszystkich odebranych obrączek i kupionych garnituró

anesthesia - jak amelia?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:10   #3850
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Monisia05900 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, waham się nad kolorem przewodnim - fuksja czy cukierkowy róż, w załącznikach przesyłam inspiracje, jak myślicie
jak dla mnie fuksja ja mam amarant więc bardzo zbliżony kolor. jest on dość wyrazisty.

Linaewen ja bym nie załatwiała już dodatkowego transportu skoro załatwiasz im nocleg. Ja załatwiam transport ale nie ma noclegów. A rodzina Tż mieszka ok 30-40 km od naszej sali.

Lemon_Drop bardzo ładne te obrączki

ysia bardzo Ci zazdroszczę tych 12 dni
Stary 2014-04-14, 20:20   #3851
marlenqa22
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Rety już zaraz niektóre z Was będą mężatkami! Gratuluję
Cieszę się razem z Wami.

Nic nie piszę bo nie mogę do siebie dojść po utracie pracy. A jak na złość rozpoczęliśmy zapraszanie, i muszę się uśmiechać i udawać że jest wszystko ok.
Latam prawie codziennie na jakieś rozmowy, ale póki co nie ma nic ciekawego. Jutro idę na kolejną do miejsca gdzie bym bardzo chciała pracować, no ale zobaczymy. Wolę na spokojnie, na nic się nie nastawiać..

U mnie do ślubu jeszcze troszkę, wczoraj przyszła dekoracja na samochód z Allegro, za jedyne 32 zł ale przepiękna.
Mamy pudełko na koperty- moja kuzynka mi je zrobiła i jest urocze.

Jest jeszcze trochę spraw do ogarnięcia, no i ta praca.. jak ja bym chciała żeby to jakoś się ułożyło..

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:28   #3852
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, że przy okazji wizyty w domu odebrałam wycięte przez mojego tatę drewniane bannerki na tort (na wszelki wypadek mam dwa). Będę z nich robić taką dekorację:
bombowe
napis bym robiła po polsku

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Za dwie godziny będę mieć na sobie moją sukienkę
i jak i jak i jak????

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość

Z sytuacji bieżących, rozpoczynam wielkie odliczanie:

[CENTER][B][SIZE=6]DO ŚLUBU ZOSTAŁO 12 DNI!

zestaw na after idealny

Cytat:
My wszystkie święta od początku spędzamy oddzielnie, te też. Powodem jest odległość 140 km od naszych rodzinnych domów i brak własnego auta żeby sie przemieszczać a PKS często nie jedzie w święta. Po ślubie oczywiście trzeba będzie wybrać.
my to samo, tyle, że odległosc 3 razy większa

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Po ostatnim napisanym poście poszłam do łazienki i tam juz zostałam . Wypadła klamka z drzwi i przed chwilą moje wołanie o pomoc usłyszała ciocia. Na szczęście drzwi do domu miałam otwarte więc mogła wejść i mnie uratować a zapowiadało się ze do 17 spędzę w łazience;P

dobrze, że Cię wyratowała

Cytat:
Ja mam stempelek, ale zgapiłam od Opium
a gdzie kupować takowy?

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
I chciałam jeszcze wrzucić link do artykułu o bukietach na ten rok
http://www.abcslubu.pl/organizacja-w...kolory-i-formy
ostatnia florystka- moja! ok, niech będzie- moja i cornflower_girl
zdolniacha

Cytat:
piękne!!!

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
u nas 12 dni!!!!!!!!!!!!
toż to za moment, za chwilę

Cytat:
Właśnie wróciliśmy z zakupów i Tż jest cały ubrany

Kupiliśmy garnitur (Bytom, 100% wełna, ciemny grafit - prawie czarny ale nie pogrzebowy) Do tego dwie koszule i musznik z poszetką. W zasadzie skrojony na niego i bardzo elegancki

I tutaj pytanie: najpierw chciałam żeby Tż miał muchę, ale jak przymierzył musznik to wyglądał w nim dużo lepiej... Czy muszniki nie są już passe?
gratuluje zakupów

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:37   #3853
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

kulbensikowa , swiat_katarzyny

KaMilka4891 super że masz już makijażystkę

Szczeperka gratki garniaka

Monisia05900 fuksja

ysia 12 dni??? OMG!!! Ale Ci fajnie

marlenqa22 z pracą na pewno Ci się ułoży tylko troszkę cierpliwości dawaj foto dekoracji na samochód to od razu Ci się humor poprawi

Eh... widzę że temat transportu... czuję że u mnie też będą jajka bo wstępnie mamy zarezerwowany hotel na ok 30 osób ale już mi marudzą że jak dzieci będą musieli zostawić w domu to szybko rano będą musieli wracać więc nie wiem czy nie wynajmę busa i tyle w temacie, przynajmniej będą pić ile będą chcieli ludziom to chyba nie dogodzi
Stary 2014-04-14, 20:37   #3854
margot244
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
margot244

ja zamawiałam, doszły mi po 4 dniach. zadnych problemów, zamawiałam jedną próbkę w sumie a pani sama wysłała mi 5 innych odcieni, dla porównania

Lemon

super obrączki

zamówiłam buty
dzieki za odpowiedź mam nadzieję, że znajdę u nich odpowiedni odcień fioletu ja zamówiłam 7 próbek- mam nadzieje ze wszyskie wyslą
margot244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:44   #3855
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Witam
Gratuluję wszystkich pozalatwianych spraw - ubranych TZtow, obrączek, wszystkich zmiqn kodu bi malejacej ilości DDŚ
U nas w sumie ślubny zastój - czekamy na zaproszenia, kupiłam zielony parasol , za to ruszamy remontem kuchni
margot244 - ja też zamawiała próbki tkanin i nie było problemu , wysłała to co chcialammi jede kolor wiecej dla porównania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-14, 20:57   #3856
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

zakręcona_kropka Fakt, ciężko ich rozgryźć - normalnie jak dr Jekyll i pan Hyde. Kiedy macie podjąć wiążącą decyzję z tym, gdzie zamieszkacie? Może do tego czasu coś więcej się wyjaśni?

Żeby nie było za różowo - okazało się, że mój znajomy ksiądz nie odprawi naszej mszy ślubnej - wyjeżdża wtedy na rekolekcje A tak liczyłam na to, że będzie ktoś, kogo znamy, kto powie kazanie od serca a nie odbębni mszę ( serio, zdarzają się tacy księża)...
Myślę że będziemy czekać do ostatniej chwili ja jestem aktualnie za podjęciem próby mieszkania razem no ale zobaczymy jak dalej będzie bo to też jest złe wyjście- próba zamieszkania tam i potem przeprowadzka bo znowu będzie obraza.. więc będziemy czekać aż do ślubu
Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Gdyby moja teściowa mi coś takiego powiedziała to miałaby jak w banku, że do końca życia (jej życia) nie tknęłabym ani pół grama ciasta w jej domu.

A z tymi poradniami to oni chyba powinni opatentować fotki śluzu jako naturalną metodę zapobiegającą współżyciu
Nas ominęła poradnia (znajomości), ale mam w domu książkę do NPR i tam też były fotki śluzu. Mina TŻ była wymowna, ale na szczęście traumy nie ma

Dziewczyny, dziś w ramach praktyk idę na lekcję do liceum... Będziemy ją prowadzić z koleżankami
Temat jest niefortunny, ciąże małoletnich ale podobno sama szkoła o taki prosiła bo mają z tym problem
Typowe polskie zachowanie, jak ktoś sobie z czymś nie umie poradzić to zwala robotę na kogoś innego, padło na nas
Myślę że w liceum taka lekcja będzie raczej udana w gimnazjum- gdzie również jest potrzebna byłoby znacznie gorzej

No właśnie u mnie Teściowa ma podejście takie że "jeden kawałek Ci nie zaszkodzi 2,3 kotlety na obiad też nie najgorsze jest to co wy sobie sami kupicie a nie to co ja wam dam" tak to mniej więcej wygląda:P

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam się po dłuuuuugiej nieobecności

pochwalę się jeszcze
prosze nie cytować

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakoś tak nie mam jak wbić się w dyskusję, bo u nas już wszystko stoi w miejscu, wszystko prawie mamy, a z zaproszeniami startujemy w czerwcu.
MAM PYTANIE:
Wesele i ślub mamy 140 km od Wrocławia. Goście są w Wrocławia i okolic Warszawy(i pojedyncze przypadki z innych części, ale to nie ważne). Wszyscy wiedzą, że zapewniamy nocleg i będą poprawiny. Nie planowaliśmy żadnego transportu, bo niemal wszyscy są zmotoryzowani. Ale jak ostatnio rozmawiałam z dwoma osobami to się okazało, że dla nich transport Wrocław-Bielice, a zwłaszcza Bielice-Wrocław jest absolutnie oczywisty, bo jak to tak wracać po piwie autem. I teraz jestem w kropce, czy faktycznie ja mam im cokolwiek załatwiać? Tym bardziej, że do STD załączyliśmy ulotkę lokalu z informacją, że można zamawiać noclegi przed i po...
Ja bym nie zapewniała transportu na pewno raczej nikt sam na wesele nie przyjeżdża więc można spokojnie się umówić by ktoś pił a ktoś nie i tyle u mnie jest tradycją ze jest autobus ale są to odległości do ok 20-30 km (tak po drodze, spod kościoła spod domu pana młodego pani młodej) więc na dwa dni przywiezienie i odwiezienie wszystkich dnia peirwszego a potem drugiego wyjdzie nas ok 1200zł

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, waham się nad kolorem przewodnim - fuksja czy cukierkowy róż, w załącznikach przesyłam inspiracje, jak myślicie
Ja się wacham nad kolorem srednio raz na tydzień.. miał być słoneczny żółty potem miała być fuksja potem fuksja i biel a teraz jak narazie jest czerwień i wsyztskie odcienie różu :P tylko na drugi dzień planowałam zupełnie inny kolor- zieleń i teraz nie wiem Dziewczyny czy to jest jakieś faux pas żeby mieć jednego dnia jeden kolor a drugiego zupełnie inny?

Edytowane przez zakrecona_kropka
Czas edycji: 2014-04-14 o 20:58
zakrecona_kropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:59   #3857
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość

U mnie do ślubu jeszcze troszkę, wczoraj przyszła dekoracja na samochód z Allegro, za jedyne 32 zł ale przepiękna.
Pokażesz dekorację i pudełko?

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
i jak i jak i jak????

Właśnie wrzuciłam fotki z przymiarki do klubu

jestem mamą
Stary 2014-04-14, 21:04   #3858
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Jezu, ale żeście znów naklepały

Dziękuje za wszystko porady odnosnie barmana juz zrezygnowaliśmy i cieszę sie z tego powodu

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
na razie wrzucam tylko fotkę spinek do mankietów, Tż nie chciało się już dzisiaj ubierać garniaka, także zdjęcia na razie nie mam
Fajne

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
namisek, mam 163 cm, a TŻ 197 cm wzrostu. Suknia w zał. (zdjęcie z neta swoich nie mam). Oboje jesteśmy szczupli, TŻ wręcz chudy. Taki nieduży bukiet będzie ok?

exist_, będzie dobrze
Fajna sukienka, taka romantyczna

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
ciekawi mnie jak to wygląda i o czym rozmawiacie. skoncyzlam LO jakies 7lat temu i z tego co pamietam dziewczyny chetnie sie wypowiadaly na takie tematy mozedlatego ze u nas zadna nie zaszla w ciaze
odbiegajac od slubnego tematu
pamietam jak jechalam metrem to slyszalam rozmowe 2 dziewczyn nie wiem czy LO czy nie bo teraz to ciezko zgadnać skoro dziewczyny 15letnie wyglądają jak 25 :O ( na oko mialy wlasnie z 15lat )
cos w stylu
-my nie uzywamy gumek bo sa niewygodne
-a jak wpadniecie? jak zajdziesz w ciaze?
-no trudno, jest ryzyko jest zabawa...

kopara mi opadła

activelifestyle zamierzamy w tym tyg sie wybrac na oblukanie obraczek. grawerujecie?
Masakra co Ci niektórzy młodzi oudzie mają w głowach

Oki, nadrabiam dalej

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:11   #3859
lexie42
Zakorzenienie

Kupiłam sobie dzisiaj kolczyki zdjęcie nie oddaje ich uroku, fajnie się błyszczą, ale ciągle zastanawiam się nad biżuterią z kryształków, więc te będą takie zapasowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4140406.jpg (79,9 KB, 67 załadowań)
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:12   #3860
Monisia05900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość

Ja się wacham nad kolorem srednio raz na tydzień.. miał być słoneczny żółty potem miała być fuksja potem fuksja i biel a teraz jak narazie jest czerwień i wsyztskie odcienie różu :P tylko na drugi dzień planowałam zupełnie inny kolor- zieleń i teraz nie wiem Dziewczyny czy to jest jakieś faux pas żeby mieć jednego dnia jeden kolor a drugiego zupełnie inny?
Ja jeszcze myślałam nad fuksją ze złotem (w sukience mam elementy złota) i bukiet fuksja z herbacianymi różami... Boże dopomóż
Stary 2014-04-14, 21:16   #3861
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie dzisiaj kolczyki zdjęcie nie oddaje ich uroku, fajnie się błyszczą, ale ciągle zastanawiam się nad biżuterią z kryształków, więc te będą takie zapasowe
Bardzo ładne
Stary 2014-04-14, 21:24   #3862
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Super są!

jestem mamą
Stary 2014-04-14, 21:29   #3863
Lemon_Drop
Zadomowienie

Lg_ago, Mała Czarna, activelifestyle, Ad rem, kasia1201, An, Iliy, Kulbensikowa, Cude, Czeko, Hihihi, Cashmere, Kasia, Tysia, Mojakaren
Dziękuję dziewczyny, kochane jestescie! Normalnie latam co 10 minut i ją przymierzam

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Wagą się nie przejmuj Ona zawsze oszukuje
Waga może i tak ale coraz większy obwód już nie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
razem za 5 miesięcy! Kurczę, teraz to już mniej "4 miechy z haczkiem" Robi się gorrrąco!
Obrączki cudne, bardzo fajne połączenie żółtego i białego złota! Mam nadzieję, że my zaraz po wielkanocy udamy się na polowanie
Wiesz co - jak napisałaś 4 m-ce z hakiem to aż mnie ścisnęło 5 miesięcy brzmi taaak długo, 4 - zdecydowanie lepiej!
Ja się bardzo cieszę że namówiłam TŻ na wczesniejszy rajd po jubilerach, bo w sumie od listopada-grudnia zaczęliśmy szukać i wreszcie są!

Szczeperka gratki za zakupy
Co do muszników: zauwazyłam że coraz mniej PM ich uzywa, ale skoro twojemu TŻ jest w nim dobrze to bym brała i niczym się nie przejmowała

Cytat:
Wczoraj świętowaliśmy nie tylko 5 miesięcy do ślubu ale też urodzinki "teścia" więc miło było i nawet torta teściowa zamówiła z "naszej" cukierni żeby sprawdzić czy na pewno dobre robią i był naprawdę pyychhhaaa - o smaku cherry
Super że macie już wybraną cukiernię, i teraz już sprawdzoną My na swięta zrobimy zakupy w jednej którą mamy na oku, potem pod koniec maja tort. Mam nadzieję że od razu pierwszy strzał będzie celny bo nie przepadam za ciastami a i próbuję zrzucić małe conieco

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Zamówiliśmy dziś swoje
Gratki! Koniecznie pochwal się jak przyjdą

Opium majteczki hot! Uwielbiam taki krój!

Kamilka - gratki za makijazystkę!

Marlenqa - trzymam kciuki za szybkie znalezienie nowej pracy

Lexie - bardzo ładne

---
Dowiedziałam się że na naszej sali trwa remont, bardzo się cieszę bo to taka typowo "balowa" sala, w kolorach złota i brzoskwini Mam nadzieję że bedzie to widoczna zmiana, już się nie mogę doczekać aż ją zobaczę. Mam nadzieję że w nast. miesiącu się uda
Stary 2014-04-14, 21:31   #3864
missmalezji
Wtajemniczenie

Witam
Melduję tylko że żyję i nie udało mi się w tym tyg umówić na przymiarkę, dopiero za tydzień w czwartek.
Padam na twarz, uciekam odpoczywać przed jutrem

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:38   #3865
Blondi2989
Blond forever!

Dziewczyny, mam pytanie dotyczące piwa na poprawiny.
Planujecie mieć? Kupujecie? Bierzecie z kega z sali czy butelkowe?Jeżeli tak to ile?
Bo my z znowu z TŻ do porozumienia dojść nie możemy
Stary 2014-04-14, 21:39   #3866
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Anesthesia dzięki dzięki co do graniaka, a jak tam u Was? Udało się gdzieś zapolować?
No my na razie nic, bo u mnie z czasem krucho Skoro nie wykorzystujemy zniżki do Pawo, to za garniakiem popatrzymy najprawdopodobniej dopiero w lipcu na spokojnie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
anesthesia - jak amelia?
Napisałam dzisiaj maila z pytaniem kiedy wyślą, ale cisza Mam nadzieję, że jutro rano otrzymam pięknego maila z numerem przesyłki kurierskiej a jak Twoje zamówienie?

Cytat:
Dziewczyny czy to jest jakieś faux pas żeby mieć jednego dnia jeden kolor a drugiego zupełnie inny?
Myślę, że to żadne faux pas bo pewnie 90% gości nie zauważy w ogóle koloru przewodniego

Kamilka za MUA, bardzo ładne makijaże ma na stronie!

Blondi, ja będę miała piwo też na samym weselu i kupujemy butelki

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-04-14 o 21:43
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:41   #3867
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Rety już zaraz niektóre z Was będą mężatkami! Gratuluję
Cieszę się razem z Wami.

Nic nie piszę bo nie mogę do siebie dojść po utracie pracy. A jak na złość rozpoczęliśmy zapraszanie, i muszę się uśmiechać i udawać że jest wszystko ok.
Latam prawie codziennie na jakieś rozmowy, ale póki co nie ma nic ciekawego. Jutro idę na kolejną do miejsca gdzie bym bardzo chciała pracować, no ale zobaczymy. Wolę na spokojnie, na nic się nie nastawiać..

Jest jeszcze trochę spraw do ogarnięcia, no i ta praca.. jak ja bym chciała żeby to jakoś się ułożyło..
Nie smuć się, lepsza praca jeszcze na Ciebie czeka i na pewno ją znajdziesz!

Cytat:
Dla mnie to nie jest faux pas, ale nie zdecydowałabym się na zmianę wszystkich dodatków drugiego dnia. Z oszczędności - ślub i tak generuje dużo wydatków

Cytat:
bardzo ładne

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:48   #3868
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Witam się po pracowitym weekendzie!
Gratuluję załatwionych spraw! Sporo miałam do nadrabiania, widać, że sezon ślubny ruszył pełną parą

Załatwiliśmy papiery w USC i spisaliśmy pierwszą część protokołu. Ten nasz był kompletnie inny, niż w Internecie najlepiej podobało mi się pytanie "czy jesteś przekonany o zdrowiu psychicznym narzeczonej?"
Stresowałam się okropnie, a okazało się całkiem fajnie, proboszcza mamy przesympatycznego, trochę z nami pożartował, trochę pogroził nam palcem już bardziej na serio, ale ogólnie było bardzo miło. Na sam koniec, gdy spytałam, ile jesteśmy mu winni za zapowiedzi, pomachał rękami i kazał nam wyjść.

W piątek odebraliśmy też zamówiony u naszej cukierniczki mini-torcik urodzinowy. Jestem nim zachwycona, był boski - biszkoptowy ze śmietanowym kremem i wiśniami. Jeden z lepszych, jakie jadłam co prawda K. z moim ojcem nic nie mówili, ale biorąc pod uwagę, że podzielili między sobą pozostałą połówkę i migiem ją pożarli, to chyba też im smakował na wesele bierzemy właśnie wiśniowy i brzoskwiniowy (po 2 piętra w każdym smaku).

Idąc za ciosem, próbowaliśmy znaleźć hrabiemu buty... chyba z cztery godziny łaziliśmy po CH, wchodząc wszędzie, gdzie tylko były buty, i spodobała mu się cała jedna para Do czasu, aż je przymierzył, i stwierdził, że na nodze wyglądają jak kalosze (też mi tak wyglądały ).
Za to przynajmniej mamy krawat i jeszcze wyślę go z powrotem do tego sklepu po koszulę - 139 to chyba przyzwoicie za 100% bawełny, na spinki i z krytymi guzikami? Gdzie indziej było drożej
Koszula jest taka:
Fajna koszula i dobra cena
Moj Tż przy pogrubionym moze się lekko zawahać fajny ksiadz

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam się po dłuuuuugiej nieobecności

WYbaczcie mi, ale wiele się działo, i ogólnie przestój w sprawach ślubnych miałam więc nawet sie nie udzielałam, ale podczytywałam.

teraz postaram się już być na bieżąco...
musimy sie w końcu zabrać za rozdawanie zaproszeń i jakos nie możemy się zebrać

odbyliśmy już dni skupienia w sobote wiec kolejna rzecz zaliczona
No i gratuluje oszczędnosci nasze póki co to 1/10 waszych
A myślalam ostatnio o Tobie, ze cos sie nie piszesz

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie. Jak się okazuje, moje studia sa całkiem niebezpieczne. Dziś dorobiłam się już sporego oparzenia od gorącego kleju. Akurat na palcu, gdzie będę nosić obrączkę blizna zostanie jak nic
Au skorzystaj z rad dziewczyn, napewno pomoze
Ja w szkole podstawowej na pracy technice robiłam broszkę topiąc nad ogniem stary plastikowy długopis i ten roztopiony plastik wtopił mi sie w skóre na kciuku po prawie 20 latach mam nadal blizne
Dodatkowo od ponad 7lat mam mega blizne na łuku brwiowym po kolczyku i nie umiem sobie z nią poradzić

Cytat:
Napisane przez margot244 Pokaż wiadomość
jaka będziesz miała fryzurkę z prota grzywka? pokażesz inspiracje? ja ciągle szukam i nic mnie jeszcze nie zachwyciło...
O, to to,,ja własnie też takich szukam

Cytat:
Waniliova
moooniaaaa
dodaja
ewaden

2 miesiące do ślubu!!!

Nie wiem jak Wy ale ja zaczynam srać po gaciach

Nie dziwie się, też bym już srała

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakoś tak nie mam jak wbić się w dyskusję, bo u nas już wszystko stoi w miejscu, wszystko prawie mamy, a z zaproszeniami startujemy w czerwcu.
[B]MAM PYTANIE/B]
Wesele i ślub mamy 140 km od Wrocławia. Goście są w Wrocławia i okolic Warszawy(i pojedyncze przypadki z innych części, ale to nie ważne). Wszyscy wiedzą, że zapewniamy nocleg i będą poprawiny. Nie planowaliśmy żadnego transportu, bo niemal wszyscy są zmotoryzowani. Ale jak ostatnio rozmawiałam z dwoma osobami to się okazało, że dla nich transport Wrocław-Bielice, a zwłaszcza Bielice-Wrocław jest absolutnie oczywisty, bo jak to tak wracać po piwie autem. I teraz jestem w kropce, czy faktycznie ja mam im cokolwiek załatwiać? Tym bardziej, że do STD załączyliśmy ulotkę lokalu z informacją, że można zamawiać noclegi przed i po...
Ludzie powariowali ja by nic nie zalatwiała, to dorosli ludzie i na poprawinach nie ma przymusu picia
My załatwiamy transport z kościoła na sale i z sali do domów, ale nie mamy poprawin, ani nie zapewniamy noclegu, a goscie beda mieli do domów około 20-30km.

ysia super wygladasz

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja się co prawda sama nie maluję, ale jak malować mnie będzie siostra to będę musiała sama kupić wszystkie kosmetyki tylko ciekawa jestem, czy masz wymagającą cerę, bo ja taką mam i nie wiem, czy Avon podoła ale spróbuję, jeśli polecasz, bo widzę w katalogu, że nie jest drogi
Ja nie mam zbyt wymagającej skóry jest jedynie lekko przesuszona od klimatyzacji ale za taką cene mozna spróbować
Mnie sie jakos jasny garnitur nie widzi
A Twój Tż jest niepołnoletni, ze jego mama moze mu cos zabronic? bez przesady...jestesmy doroslymi ludzmi i powinna to zrozumiec

Cytat:
Fuksja!!

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Mam tylko jedną isnpirację typowo z prostą grzywką ale tego typu fryzury nie biorę pod uwagę, bo nie pasuje mi zbytnio do całości.
Reszta to po prostu nisko upięte koki, troszkę luźniejsze, z warkoczem, z jakimiś kosmykami.
Może z czegoś skorzystasz

Zdecydowanie fuksja !
Dla mnie ten róż, jest właśnie zbyt cukierkowy

Lin wg mnie nie musi załatwiać transportu Noclegi to i tak dużo. Wszystkim nie dogodzisz, znajdzie się nawet taki co będzie narzekał, że ma nocleg )
Ta frzyzura jest piękna tylko ze ja mam jasno rude włosy i ja taką chce, ale bez warkocza bo mi do slubnego imeagu nie bedzie pasować

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:48   #3869
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczeperka gratki za zakupy
Co do muszników: zauwazyłam że coraz mniej PM ich uzywa, ale skoro twojemu TŻ jest w nim dobrze to bym brała i niczym się nie przejmowała
Dzięki tak też zrobię
Trzymam kciuki żeby sala okazała się jeszcze piękniejsza po remoncie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie dotyczące piwa na poprawiny.
Planujecie mieć? Kupujecie? Bierzecie z kega z sali czy butelkowe?Jeżeli tak to ile?
Bo my z znowu z TŻ do porozumienia dojść nie możemy

Szczerze to też mam z tym problem - ja chciałabym żebyśmy mieli piwo na poprawiny (ale na sali jest tylko opcja z kega - a wiem że nie każdy potrafi go obsługiwać).
Byłam barmanką ale nie będę gościom piwa lać

Tż z kolei uważa że na poprawiny nie potrzeba skoro na ślubie nie było... Sama już nie wiem

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:52   #3870
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Mierzyła zestaw afterowy, na razie bez biżu, ale chyba będzie coś w złocie.Wrzucam z załączniku. Może być?
Jest ekstra

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Gino Rossi z zamkniętą przyszwą model Donald, nie lakierowane tylko skóra licowa. Są bardzo zgrabne i TŻ twierdzi, że mega wygodne.
O te:
http://www.gino-rossi.com/kolekcja/o...6-0900-9900-0/
Mój ma ten sam krój tylko wykończenie inne

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

a coś masz na oku, czy szukasz dopiero?
Wiedziałam, że kupię w Esotiq, niżej wstawiam łowy

Cytat:

Przepiękne

Cytat:
Czy muszniki nie są już passe?[/B]
Dla mnie i mojego Tż są, ale to wasz dzień tak naprawdę
Cytat:
Super

Teraz ja się chwalę dzisiejszymi poczynaniami!

Wpłaciliśmy 84 zł na konto miasta w którym bierzemy ślub

Kupiliśmy buty dla Tż na poprawiny, szczegół, że identyczne ma w domu, te są "nieschodzone" , ale rabat 40%, więc cena 199 zł

Kupiłam sobie majteczki (stringi) na ślub (42,90), oraz komplet - stringi i biustonosz na poprawiny, cieliste bo moja sukienka jest biała i białe majciochy prześwitują przez nią (stanik 99 zł, majtki chyba też koło 45, ale nie mam rachunku, a kupowałam jeszcze kilka rzeczy - popłynęłam, ale miałam 50 zł rabatu za każde wydane 160 zł i za drugie wydane 150 zł dostałam za złotówkę maseczkę na biust o wartości 150 zł więc czuję się usprawiedliwiona)

Kupilismy też gacie i skarpsy dla Tż, nie będę tu się chwalić bo nie ma czym, normalne gaie za 3 dyszki i skarpsy za całe 4,50

I na koniec pojechaliśmy do Auchan zobaczć za napijami gazowanymi, ale drogo

Mamy jeszcze problem... Ciocia Tż co chwilę dzwoni i pyta czy może wziąć dzieci (11 i 6 lat), wiecie że mamy strasznie ciasno na sali... Co robić??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie 4 (1).jpg (77,7 KB, 233 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie 1 (5).jpg (84,4 KB, 239 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg unnamed (2).jpg (5,8 KB, 147 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie 1 (6).jpg (21,1 KB, 88 załadowań)

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-04-14 o 21:55
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości