|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
Cytat:
ale u Was to nic pewnego więc głowa do góry! Może się ułoży jak i u nas i przetoka nie będzie potrzebna? Dbajcie o Mateuszka. Trzymam mocne kciuki, scyntygrafia to nic strasznego, oby nerki dobrze działały! Ważne, że nasze maluchy są tak szybko diagnozowane, w szpitalu poznałam mamę chłopca, który miał dokładnie to samo co Zuzia (zdwojenie ukm, dodatkowy moczowód był mega powiększony i refluksujący, był okropnie zakażony i trzeba było go wyciąć razem z fragmentem całkowicie zniszczonej nerki) tylko że zdiagnozowano go po 5 latach! Został mu jedynie malutki fragment nerki, przez te kilka lat przechodził wiele zakażeń, bardzo wysokie temperatury nie dające się zbić normalnymi dawkami leków, wiele antybiotykoterapii. Naprawdę, cieszmy się, że to wszystko tak szybko jest wykryte i lekarze będą działać aby nie działo się już nic gorszego. I Wam i sobie tego życzę ![]() Swoją drogą w maju mamy kontrolę u urologa i też się boję co i jak się tam dzieje u mojej Zuzinki ![]() Cytat:
Oby częściej tak się udawało! Cytat:
Biedna... Moja ma ostatnio takie popołudnia ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Lolaaaa, podasz mi swój adres domowy?
|
|
#1322 | |
|
Zadomowienie
|
hej, hej, witam się !
no nie bywałe moje dziecko urządziło mi dzisiaj w nocy tylko 3 pobudki, przy czym jedna drzemka trwała ponad 3 godziny , uwierzycie, pierwszy raz od kiedy jest na świecie spałam bez przerwy 3 godziny, o my god! , nie wiem czy to efekt wczorajszej nie przespanej nocy i dnia, czy tego że najadł się wieczorem dałam mu kaszki, nie wiem ale podobało mi się[QUOTE=nephelim89;46036311]Uwaga chwale się Wikuś wstaje na nogi po meblach :d na fb wrzuciłam film ![]() no ślicznioch, ![]() [QUOTE=Poziomkowa89;460365 24]Ząb mnie boli ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
[QUOTE=logoasia;46037238]hejo u nas juz lepiej, gorączka minęła, antybiotyk działa. i co jeszcze.. Marcin pełza.. po swojemu, jest komicznie ![]() bądź tu człowieku mądry i pomóż dziecku jak nie wiesz co dolega Marcin dziś co godzinę w nocy robił alarm ![]() no nie, wiem co czujesz [QUOTE=papalinka83;4603761 4]Hej Dziewczyny dzisiaj dla mnie wielki dzień - po raz pierwszy Ola przespała całą noc bez jedzenia. Nigdy tak nie było. Jadła przed 20:00, a potem dopiero o 6:30. W międzyczasie coś tak pokwiczała parę razy, smoka trzeba było podać, itp, ale tylko do północy, a potem już spała no ale to już coś,
|
|
|
|
|
#1323 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moja tez miala faze, ze musialam ja bujac w wozku zeby usnela, a pozniej przeszloCytat:
zaczyna nawijac do niego po swojemu i wystawiac lapki zeby ja wzial na rece a jak siedzi u mnie na kolanach, a on obok to musi go miziac po rece ![]() dzien dobry ![]() dzisiaj Jula ma pobieranie krwi, oby wkluli sie jej za pierwszym razem tak tego nie lubie, taki maluszek musi cierpiec ![]() czy wasze dzieci tez kopia w przewijak po tym jak sie obudza ? moja tak nawala, ze zawalu mozna dostac, spie sobie a tu nagle łuuup! |
||||
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku, jak wyniki Miłoszka?
|
#1325 | |||
|
Zadomowienie
|
witam się z rańca
głowa mnie boli masakrycznie.... Cytat:
Cytat:
![]() Szymek jak tylko tatusia zobaczy to na buzi pełnia szczęścia mu się maluje Cytat:
Szymuś rozmawia z kocem, a ja przeglądam kiecki weselne w necie. bo po świętach muszę kupić i szczerze nic mi się nie podoba
|
|
|
#1326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1327 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=butterfly20;4603592 9]Agusia i nie masz na żadne kosmetyki, ciuchy dla siebie?i na żadne kino, restauracje?
ja wiem, dużo razy tu były takie dyskusje i wiem,że da się,ale ja totalnie nie umiałabym żyć tak oszczędnie i wiem,że to bardzo,bardzo źle. Po prostu nigdy nie wyliczałam ile na co wydaję[/QUOTE] dobrze ci ja zawsze wyliczanke robie nie tyle że muszę ale sknerus jestem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Zanim ponadrabiam mam pytanko, bo zapomnę ![]() Jak to robicie po ekspozycji na gluten?dajecie już normalnie obojętne jaką kaszkę?Mogę kupić pszenną, orkiszową, ale też jaglaną-mam obowiązek dawać nadal taką z glutenem? mieszają mi się te zalecenia,czy przy kp 2 miesiące ekspozycji i można normalnie podawać,czy po dwóch miesiacach się zwiększa do 6 g (nie wiem czy to przy kp czy mm). Aaaa i mi pasuje jednak robić kaszkę na wieczór, bo przemycam w tym mm dodając trochę jabłka, inaczej by mi nie zjadła. A co dawać "na drugie sniadanie"??
|
#1329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby sprytna pielęgniarka wam się trafiła, która umie dobrze pobierać krew, a u takiego maluszka pobrać to naprawdę trzeba umieć to robić, gdzie tam żyłki szukać w takiej małej łapce ![]() mój bez przerwy przebiera nóżkami tak jakby gdzieś biegł - na huśtawce (śmialiśmy się że myśli że w ten sposób ją napędza żeby się huśtać, tak energicznie to robił), w wózku i rano jak z mani w łóżku jest to kopniaki też dostajemy
|
|
|
|
|
#1330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja już ściągnełam przewijak z łóżeczka,bo już nie przebieram w nocy atylko mi przeszkadzał.Używam go teraz tylko w łazience po kąpieli. teacherka dziekuje za słowa otuchy |
|
|
|
|
#1331 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczerze WAM powiem że ja nierobiłam ekspozycji na gluten.raz drugi trzeci dałam do zupki kaszę manna i tyle.pózniej obserwowalam czy mu nic nie jest.ja kaszkę daję na drugie śniadanie a mleko na kolację.to może mleczko daj?
|
|
|
|
|
#1334 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A znalazłaś nianię?Bo wczoraj o Toie myślałam i sie zastanawiałam czemu nie poślesz Marcina do tego żłobka, co chodzi Ania? Cytat:
Tzn. do mnie też się cieszy i uśmiecha, często jak jest na jego rękach to wyciąga rączki do mnie,ale... zabawy z nim to taka frajda,że nie ma nic lepszego i nikt nie umie jej tak bardzo i tak szybko rozśmieszyć jak Tatuś. No kochają się te moje dwa skarby![]() Cytat:
Jak to zdrobnią?Rata?Racia? ![]() Cytat:
wiem wiem, może oburzający był mój ton wypowiedzi, bo w sumie skończyłam w pół zdania. To mnie dlatego tak zszokowało, bo Agusia to naprawdę zadbana dziewczyna, ja nawet kupując tony kosmetyków i ciuchów nie wyglądam w 50% jak ona. Dlatego moje zaskoczenie.
|
|
#1335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za odp. problem w tym,że ona w ogóle nie chce mm, a próbuję prawie codziennie, to jest koszmar. jedynie w kaszce udaje mi się przemycić. a jak próbowałam jej dawać kleik w moim mleku, tak do picia w butli to też odmawiała:/ i jedynym moim sposobem na podanie kaszki i mm to ta właśnie z talerzyka. A jakoś tak pasuje mi podawać ją na wieczór, jakbym dawała same owoce to nie byłoby tak syte.Aczkolwiek i tak budzi mi się na karmienie, to oczywiste. Natomiast przynajmniej tę pierwszą drzemkę ma długą, śpi 4 godziny bez przerwy i to jest dla niej super regeneracja.
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
TEACHERKO dopiero dzis lapie. Chodzi wlasnie z woreczkiem.
KASKA ja pozwalam na brzuchu bo inaczej soac nie chce. Zreszta sam sie przekreca w nocy. PAPUGA wspolczuje Mialam cwiczyc a dalej siedze ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- MOTYLKU, jaglana czy kaszke ryzowa pelnoziarnista dajesz bez ograniczen. Glutenowej kaszki jako pelnej porcji bym nie dala. Moze pol na pol? Owsiana kaszka to tez glutenowa moze kupic i podawac dla odmiany.
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Papuga - wspolcz z blizna... bedzie dobrze
! Zadzwon do tej poradni zapytaj jakie sa terminy bo moze dlugie a za nim wizyta skierowanie do szpitala to zebys sie z reka w nocniku nie obudzila! A gin na wizytach kontrolnych po ciazy niewidzial nic niepokojacego? Dziekuje za wszystkie slowa o pieprzyku. Ostatnio badalam je z 2 lata temu i juz sie zapisalam do dermatologa na polowe maja.! Zostaly mi 2 strony do nadrobienia i ogarniam Fifka bo jezieny do neurologa i mam takie pytanie do mam jezdzacych autem. Zapomnialam zatankowac bo ostatnio zadko jezdze i mam rezerwe i musze jechac na stacje jak to ogarniacie wypinacie dziecko z fotelika i zabieracie ze soba jak idziecie placic?
|
|
#1339 |
|
Wtajemniczenie
|
mam winowajce krzyków i goraczki sebcia
ma OSPE![]() ![]() czyli będą fajne świeta bo wysyp akurat do świat bedzie:mad : |
|
|
|
#1340 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=butterfly20;4603805 2]Cześć.
Cytat:
Wiadomo, że w życiu są różne sytuacje z kasą, pewnoie prawie każda tutaj miała takie okresy, że ciężko było przysłowiowo od pierwszego do pierwszego dociągnąć, a że człowiek się szybko do dobrego przyzwyczaja, to po sobie wiem A co do Twojego wyglądu, to jesteś bardzo zadbana moim zdaniem ![]() Co do kaszek to nie wiem, jak to jest, ale mi jakoś nie pasuje Oli dawać na wieczór, bo to jest moment, kiedy ona najchętniej pije mm, a najgorzej pije rano, więc ja jej właśnie po obudzeniu daję kaszkę z owocem i wtedy zjada ładnie. Mam tylko wątpliwość - czy jednak Ola nie powinna jeść owoców samych, w sensie bez kaszki? Żeby poznać ich smak, itp? Bo odkąd je kaszkę, to już jej samych nie dawałam ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Oby tylko Sebek lekko przeszedł chorobę
|
|
#1341 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
jeju dziewczyny współczuję Wam,że macie takie powikłania po cc, ale to jednak poważna operacja, oby Wam się brzuszki wyleczył Cytat:
![]() Cytat:
to zapytaj dzięki to tak jak ja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
7-8 MM 10-11 Zupka 13 MM 16-17 Owoce z kleikiem 19 MM+zdrowy brzuszek dzisiaj Miki był miły- poszedł spać o 19:30 jak zwykle a wstał o 8:45 pasuje
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-15 o 09:34 |
|||||
|
|
|
#1342 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry po kolejnej "super" nocy.Ewacia współczuję epidemii w domu.Co do fascynacji tatusiem,u nas też ta faza.Jak go widzi,to od razu uśmiech od ucha do ucha,jak ją karmię i wejdzie do pokoju,to od razu odrywa się, żeby popatrzeć na tatusia,to samo w nocy.W ogóle,to Helenka zaczęła ćwiczyć gardłowe rrrr,wasze dzieciaczki też tak robią?
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1343 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Jeszcze przed kawą i śniadaniem, czekam aż mi młody padnie wreszcie na drzemkę, ale nie wiem czy coś z tego będzie ![]() Cytat:
co miesiąc mamy 800zł kredyt, 400zł czynsz, ok. 150 zł prąd i gaz, 250 zł tv, internet i telefon męża, 200zł żłobek, 400zł paliwo, do tego pieluchy, kosmetyki, ubranka, zabawki i inne rzeczy dla dzieci, leki, jedzenie, chemia, czasem coś do auta, a przecież trzeba i jakiegoś ciucha czy kosmetyki sobie kupić, no więc ogólnie jest ciężko ![]() c do kosztów remontu to się ie wypowim, bo kupiliśmy takie mieszkanie żeby go nie remontować, ale moi rodzice robili niedawno łazienkę i jak się dowiedziałam ile to kosztowało, to ja podziękuję ![]() Cytat:
ale musi być dobrze, idź do poradni, terminu na pewno nie wyznaczą szybko, najważniejsze żeby jakoś powoli dało się Antka odstawiać, bo póxniej to nie wieżę, że mama ci nie pomoże Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale to co jest obecnie u starszego to już szaleństwo, tylko tatuś się liczy i jak mu zniknie z oczu to jest rozpacz i trzeba ciągle od nowa tlumaczyć, że tatuś musi pracować albo teraz tutaj coś koło domu robić ![]() Cytat:
na pewno będzie wszystko dobrze Cytat:
![]() u nas przewijak od początku w łazience na blacie, więc nie mamy tej przyjemności budzenia prze kopanie w przewijak ![]() Amelka wczoraj zapomniałam napisać, że fajne zakupy zrobiłas, ta jasna sukienka szczególnie mi się podoba Angelikada współczuję bólu zęba, to najgorszy dla mnie ból Papalinka, Isabell, Kaśkagratuluję udanych nocek, oby tak dalej
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-15 o 09:39 |
|||||||
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Współczuje Ewcia |
|
|
|
|
#1346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
eh zdrówka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- kurde nie wiem co mam doradzic wam z tym jedzonkiem bo sama takieo problemu nie mialam ![]() motylku moze kleik z mm? kurcze ciezka sprawa ze mm nie chce ajakie ju zprobowalas dawac?
|
|
#1347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie narzekam na spanie Mateusza bo poszedł spac o 20 a spał do 6,ale twój to naprawdę śpioszek mały ![]()
|
|
|
|
|
#1349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

pozdra wiam idę nadrabiać
ale u Was to nic pewnego więc głowa do góry! Może się ułoży jak i u nas i przetoka nie będzie potrzebna?
Dbajcie o Mateuszka. Trzymam mocne kciuki, scyntygrafia to nic strasznego, oby nerki dobrze działały! Ważne, że nasze maluchy są tak szybko diagnozowane, w szpitalu poznałam mamę chłopca, który miał dokładnie to samo co Zuzia (zdwojenie ukm, dodatkowy moczowód był mega powiększony i refluksujący, był okropnie zakażony i trzeba było go wyciąć razem z fragmentem całkowicie zniszczonej nerki) tylko że zdiagnozowano go po 5 latach! Został mu jedynie malutki fragment nerki, przez te kilka lat przechodził wiele zakażeń, bardzo wysokie temperatury nie dające się zbić normalnymi dawkami leków, wiele antybiotykoterapii. Naprawdę, cieszmy się, że to wszystko tak szybko jest wykryte i lekarze będą działać aby nie działo się już nic gorszego. I Wam i sobie tego życzę 
Ma prawie 28 tyg, w tym czasie nie ma żadnych skoków

, uwierzycie, pierwszy raz od kiedy jest na świecie spałam bez przerwy 3 godziny, o my god!
, nie wiem czy to efekt wczorajszej nie przespanej nocy i dnia, czy tego że najadł się wieczorem dałam mu kaszki, nie wiem ale podobało mi się

mój wieczorem się odwraca na brzuszek, niby ma główkę w bok, ale ja mam wizje, że się przydusi
i go zawsze obracam na plecki
do 7 rano....