Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 09:48   #1351
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
ja nie narzekam na spanie Mateusza bo poszedł spac o 20 a spał do 6,ale twój to naprawdę śpioszek mały
no po mamusi i tatusiu to ma

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:51   #1352
karolson
Zakorzenienie

Ewacia - zdrowka dla chlopakow i oby Sebek lagodnie przeszedl.

Kaska co do spaniq na brzuszku to Filip mial fascynacje jak mial 3 mce i nie dalo rady inaczej pozniej znow na plechach. Teraz usypia na pkecach ale widze w nocy czasami ze jest na brzuchu albo nad ranem sobie spi na brzuchu takze ten jestem przyzwyczajona.

Papuga a jak Antos z butelja sobie radzi? Dalej nic.?

Mi sie wydaje ze dobrym ponyslem jak dziecko niechce mm dawac kaszke na mm np zdrowy brzuszek bo jest slodka w smaku i zabija smak mm.
Stary 2014-04-15, 09:51   #1353
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Jaki syrop pani doktor Wam dała?
Ketotifen

AGUSIA no ja smaruje jej ale chyba nie bardzo pomaga :/

JA brawo za zabka!!!
Stary 2014-04-15, 09:52   #1354
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
No nam się już zdarzyło pożyczać raz... Wstyd jak nie wiem, dobrze, że od mamy, a nie żadne prowidenty. Akurat tyle wydatków przyszło związanych z autem, że musieliśmy 200zł pożyczyć. Znów nas czeka wydatek w wakacje - trzeba kupić komplet letnich opon i ubezpieczenie zapłacić. Auto to też skarbonka bez dna :/

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Obiło mi się gdzieś o uszy, że od 2017 roku wkład własny na mieszkanie ma wynosić 30% kwoty pożyczki... Przeraża mnie to. Jak tu uzbierać tyle kasy, jak wszystkiego sobie człowiek odmawia. Czasem się zastanawiam skąd ludzie mają tyle kasy, że im nie szkoda wydawać na różne głupoty.
Na twoim miejscu zrezygnowałabym z samochodu. My teraz nie mamy samochodu od lutego i można się obejść. Chodzimy na nogach po 6, 7 km, czasem jeździmy autobusem.
Stary 2014-04-15, 09:57   #1355
kahunia
Zadomowienie

Ewacia
zdrowka dla Sebka i w ogole dla calej ferajny

Kaska
Amelka zaczela spac na brzuchu gdzies jak miala 4 miesiace i na poczatku tez sie lekalam, ale przeczytalam w ksiazce Zawitkowskiegi, ze jesli dziecko trzyma mocno glowke i nie ma poduszki pod glowa to nic sie nie stanie A Amelka sama zaczela sie tak ukladac wiec bym musiala co chwile ja na boczek przekrecac.

Agnieszka
zdrowka dla synka

Papuga idz do tej poradni, termin operacji pewnie nie bedzie tak szybko, a bedziesz juz umowiona - zwlaszcza ze to jest uciazliwe dla Ciebie. Mama na pewno Ci pomoze i bliznowiec nie wroci

U mnie kontynuacja beznadziejnej pogody, wiec wiosenne porzadki czas zaczac

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:58   #1356
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupuj! Cudowne jest!
Najbardziej mnie wkurza jak teść bierze skarpety TŻ Robi dziury w nich, nogi mu śmierdzą jak nie wiem... i choćbym nie wiem co robiła, to on myśli, że to jego i mu się należy ;/
Stary 2014-04-15, 10:00   #1357
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Kaska Amelka zaczela spac na brzuchu gdzies jak miala 4 miesiace i na poczatku tez sie lekalam, ale przeczytalam w ksiazce Zawitkowskiegi, ze jesli dziecko trzyma mocno glowke i nie ma poduszki pod glowa to nic sie nie stanie A Amelka sama zaczela sie tak ukladac wiec bym musiala co chwile ja na boczek przekrecac.
o! mój śpi bez poduszki, dzięki tej wypowiedzi jestem spokojniejsza- dzięki

Stary 2014-04-15, 10:02   #1358
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ciezkie dni sie zaczęły :sly: wiekszosc dnia na aplikacji. Ale dziadkowie dzielnie przejeli opiekę nad Adasiem. Szczerze, to nie zwrócił na mnie uwagi, jak wrocilam...nie wiem, czy cieszyc sie czy plakac
Moze pod koniec tyg dam rade cos naskrobac lub poczytać :screwy:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
My też mieszkamy z teściami, ale ja bym się wstydziła, żeby ktoś mi prał majty Dlatego mamy osobne kosze na brudy i jeszcze Leo ma swój no i każdy sobie osobno pierze i rozwiesza, też bym nie chciała ich gaci dotykać A syry teścia też prawdopodobnie capią
my mieszkamy z moimi rodzicami ale tez mamy dwa kosze z mama jednak pierzemy razem jak ja piore to piore ich rzeczy jak ona to tez pierze nasze
Stary 2014-04-15, 10:03   #1359
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

u nas pogoda koszmar
a Jasiek wyglada coraz gorzej: coraz wieksza wysypka i pupka "obżarta" od żracych kup

zaległości wczorajsze:

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Hej
Leo kończy dziś pół roczku
najlepszego dla Leosia!

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

A zeszła w końcu? Po jakim czasie?

A
niestety nie zeszła. jutro mamy wizytę u alergologa, mam nadzieję ze cis się rozjasni.
ale doszły niesteyy probelmny brzuszkowe. w dzien w którym podaję kaszkę Jasiek robi kilka rzadkich kupek,

trochę zielonkawych i starsznie "żrących" ma już obszczypana całą pupę

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
moje sukmany

kolorowa na chrzciny w Wielkanoc gdzie mąż jest chrzestnym i wesela

druga na chrzciny Miśka
super!

Cytat:
Cześć dziewczyny
Piszę tu bo z K. zostałam usunięta... No cóż bywa - ciężko się udzielać jak się nie ma z czego Mam już od

dwóch dni pełen dostęp do laptopa, już mi się system sam nie wyłącza, ogarnęłam windowsa 8

Dziś byłam z Mają na szczepieniu przeciw żółtaczce, w ogóle nie płakała ku mojemu zaskoczeniu.
Zębów dalej brak, ale mi też późno wychodziły, dopiero w 9-tym miesiącu.
Zabrałam się za pisanie pracy magisterskiej i... aż napisałam tytuł pierwszego rozdziału No nie mam sił,

żeby to ogarniać - wychowywanie dziecka + uczelnia + obowiązki domowe + pisanie jeszcze pracy, to

przerasta moje siły, brakuje mi doby na to wszystko... Dlatego ostatnimi czasy odpuściłam ćwiczenia,

smutki topie w słodyczach, spasłam się jak świnia i tyle o mnie.
TŻ nie dostał tej pracy... niestety, dla nich 5 lat stażu w zawodzie kucharza, to za mało...
powodzenia dla Tżta, mam nadzieję ze szybko uda sie mu cos znaleźć

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam w tym jakże pieknym dniu
miałam pocytowane ale wykasowałam bo nei ogarniam mojego dziecka i wiem z enei dałabym rady odpisać ...to

jest ,oje bodajże 15 podejście do napisania czegoś
sebek cały czas wrzeszczy nie wiem o co tylko rączki i rączki nawet chrupek nie zadziałał dzisiaj tylko

pierogi zrobił jak mu dałam już zachrupniety od tych krzyków a ja właśnie robie sobie śniadanie...ciekawe

czy dane mi będzie zjeść
przepraszam ze tak o sobie ale sebek ma juz 7 miesięcy i to pierwsza taka akcja nigdy nie narzekałam ze

sobie nieradze ale tym razem to jakaś masakra
ewaciu ty jesteś super mammą! przy dwójce dzieci, narzekasz po raz pierwszy tutaj. Duzo sił dal Ciebie bo z chorymi maluchami jeszcze ciezej masz

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
u nas też 10 minut snu i wyspany...
u nas wczoraj było to samo. przez cały dzień od 6.00 do 21.00 trzy króciutkie drzemki. dziś choćby nie wiem jak brzuydko było wychodzimy na spacer, bo inaczej moje dziecko nie spi.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Anutko, oby oby!

Oto przedostatnia uszywka Torebka na pampersy i chusteczki. Recznie szyta.

sorki za jakość. po prawej stronie chce jeszcze doszyc szopa i wiewiórkę tylko nie mam kiedy ich

dopracowac/...
śliczne!

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Poszłam wczoraj spać o 22 I tak się nie wyspałam bo Pola wyjątkowo często się budziła w nocy - bez powodu,

nie płakała nie chciała jesc, po prostu nie mogła zasnąć.
Dzis rano bierze moją rękę i wkłada palca do buzi, i coś zaczęło mnie lekko kłuć. Poleciałam po łyżeczkę i

stuka na dole Także mamy pierwszego zęba Jeszcze się nie przebił, ale to pewnie lada chwila. Mam nadzieję,

że Pola dzielnie to zniesie. Do tej pory żadnych spuchniętych dziąsełek ani marudzenia - jedynie ta noc

dzisiejsza że się częściej budziła.

Lece po kawkę i ponadrabiać póki Pola ma drzemke, acz pewnie zaraz wstanie bo już godzinę tak kima.
oo gratulacje!!!

Cytat:
Jutro TŻ ma urodziny... a mój prezent jeszcze nie doszedł Zamówiłam mu

czarny plecak z 4F, bo jak widzę jak chodzi do pracy w tym swoim żółtym, rozerwanym plecaku, to mnie krew

zalewa
Wtopiłam trochę też z pewną sprawą... Jakieś 3 tygodnie temu robiłam porządki w szafach - wszystkie

skarpety i bokserki TŻ były dziurawe, dlatego je wyrzuciłam... Myślałam, że reszta jest w praniu, a tu ku

mojemu zaskoczeniu została mu para bokserek i dwie pary slipów Kupiłam mu dwie pary bokserek... Jakoś przy

gadce poruszony był ten temat przy mamie i teściowej i wiecie co? Teściowa pokazuje mi wczoraj co kupiła

TŻ na urodziny - 6 par slipów i 8 par skarpet Ale spoko, to nie jest najśmieszniejsze - moja mama dzwoni

mi, że kupiła dziś TŻ na straganie 3 pary bokserek i ma nadzieję, że wejdzie... I jeszcze moje siostry -

kupiły worek skarpetek - 15 par i 2 pary bokserek

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

WTF?! Serio?!!
Muszę obczaić jeszcze raz

hahah to bedzie miał zapas na rok

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
nadrobiłam i idę spać.

byłam dzisiaj w końcu u gina w związku z moją blizną po cc...
czeka mnie operacja
mam bliznowca i niewykluczone że również endometriozę. Lekarz powiedział, że maści ani inne specyfiki nie pomogą. Dostałam skierowanie do poradni chirurgii plastycznej.
blizna mnie napiernicza i swędzi, ostatnio tak bolała że musiałam przysiąść i zdjąć spodnie żeby nic mnie nie uwierało.. więc zabieg powinnam wykonać jak najszybciej, jednak na pewno nie udam się do szpitala karmiąc piersią. nie wiem ile ważne jest skierowanie ale postanowiłam, że najpierw muszę odstawić Antosia co w chwili obecnej wydaje się być niemożliwym...
na samą myśl, że znowu mają mnie uśpić, że mam spędzić minimum 3 doby w szpitalu z dala od dziecka i cierpieć jak po cc robi mi się słabo ;(

aha i co najgorsze nie wykluczone, że po operacji blizna nie będzie goić się tak jak należy i nie zrobi się znowu bliznowiec po prostu zaj ebiście..
po wyjściu ze szpitala powinnam leżeć plackiem przez tydzień żeby nie nadwyrężać rany a to przecież nie możliwe bo kto pomoże mi przy Antosiu.. mama jedynie , ale ona też pracuje i nie bedzie dała rady być codziennie .. co za masakra ;(
ojej współczuje papuzko. musi sie znaleźć ktos do pomocy, bo twoje zdrowie tez jest wazne. trzymam kciuki za sprawne odstawienie Antosia
Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Uwaga chwale się Wikuś wstaje na nogi po meblach :d na fb wrzuciłam film
widziałam , super Wikus robi postepy
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hejo
u nas juz lepiej, gorączka minęła, antybiotyk działa.
i co jeszcze.. Marcin pełza.. po swojemu, jest komicznie
za pełzanie. no i dobrze ze w koncu choroba mija

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

ja rozumiem wstać o 4, 5 cz 6, ale żebym musiała się bbujać z roześmianym Kornem od 2 nad ranem, mimo, że poszedł spać o 19. 30 to już lekka przesada.

Jak wstał o 2 to padł o 4.30. To była jakas masakra. Bo nosiliśmy go na zmianę, a TŻ wstawał do pracy o 4.30. Potem obudził się o 6 i koniec. W łóżeczku poleżał do 7 i wstałam.

Cytat:
Cześć dziewczyny!dziękujemy za kciuki.niestety nic się nie zmieniło.cały czas stoimy w miejscu.15 maja mamy scyntografię a 11czerwca mamy znów zabieg przycinania zastawki.jeszcze nas lekarka ostrzegła że jak się pojawią zakażenia dróg moczowych to zrobią Mateuszowi przetokę,ale to w ostateczności.Wogule wczoraj miałam napisać,ale tak mnie głowa bolała że masakra
Ale dziś to całą noc przespałam.Nawet niepamiętam czy wstawałam do Mateusza.pozdra wiam idę nadrabiać

zdrowia dla Mateusza, mam nadzieje ze przetoka nie bedzie potrzebna

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny dzisiaj dla mnie wielki dzień - po raz pierwszy Ola przespała całą noc bez jedzenia. Nigdy tak nie było. Jadła przed 20:00, a potem dopiero o 6:30. W międzyczasie coś tak pokwiczała parę razy, smoka trzeba było podać, itp, ale tylko do północy, a potem już spała Jaram się mimo że to pewnie jednorazowe, a jutro wstanie o 4 po 2 karmieniach już
super

Cytat:
mam winowajce krzyków i goraczki sebcia ma OSPE:cr y: NA 100% WCZORAJ PO KĄPIELI ZAUWAŻYŁAM 2 KROSTKI ALE MIAŁAM NADZIEJE ZE ZNIKNĄ JAK WCZEŚNIEJ NO ALE WSTAŁAM RANO I JUŻ JEST WYSYP DALSZY I WODĄ PODCHODZĄ głupi caps lock
czyli będą fajne świeta bo wysyp akurat do świat bedzie:mad :

biedny Seba, zdrówka i oby przeszedł to łagodnie

boja a Fifi i jego ospa???

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:05   #1360
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12
lubię shreka jedynkę, rogaliki z wiśniowym dżemem na śniadanie, piosenkę boba Marleya No woman no cry i tańczyć lubię, ot taka jestem, a Ty, Wy dziewczyny co lubicie najbardziej? jaki jesteście? podobno najtrudniej to powiedzieć coś na swój temat
lubie gorzka czekolade, mleko i lody , film potwory i spolka a z tych dorslych to fight club czy v jak vendeta, nie umiem sie malowac, lubie zapach lasu i dlugie spacery, uwielbiam gory, lubie plywac i ogolnie byc aktywna, nie lubie przemawiac przed ludzmi, wole zalatwiac rzeczy telefonicznie, lubie wiedziec o historii miejsca w ktorym jestem, kiedys zbieralam monety stare, skamienialosci i mineraly, teraz przepisy kulinarne,lubie rekodzielo choc nie zawsze mi wychodzi, mam pamiec do ciekawostek i kawalow a nie do dat urodzin czy kiedy mam za cos placic , lubie glaskac zwierzatka , czesto cos zaczynam i koncze w monemcie kiedy jestem dosc dobra a nie idealna (np. nauke jezyka, informatyki itd.)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:05   #1361
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
TEACHERKO dopiero dzis lapie. Chodzi wlasnie z woreczkiem.

KASKA ja pozwalam na brzuchu bo inaczej soac nie chce. Zreszta sam sie przekreca w nocy.

PAPUGA wspolczuje ale mnie chyba tez bedzie czekal zabieg ale na cos innego.

Mialam cwiczyc a dalej siedze

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

MOTYLKU, jaglana czy kaszke ryzowa pelnoziarnista dajesz bez ograniczen. Glutenowej kaszki jako pelnej porcji bym nie dala. Moze pol na pol? Owsiana kaszka to tez glutenowa moze kupic i podawac dla odmiany.
noo może pomieszam

Robię zamówienie w Gemini i dlatego tak rozkminiam

Cytat:
mam winowajce krzyków i goraczki sebcia ma OSPE:cr y: NA 100% WCZORAJ PO KĄPIELI ZAUWAŻYŁAM 2 KROSTKI ALE MIAŁAM NADZIEJE ZE ZNIKNĄ JAK WCZEŚNIEJ NO ALE WSTAŁAM RANO I JUŻ JEST WYSYP DALSZY I WODĄ PODCHODZĄ głupi caps lock
straszne dużo zdrowia

[QUOTE=papalinka83;4603847 9]
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć.

Nie no ok Wiadomo, że w życiu są różne sytuacje z kasą, pewnoie prawie każda tutaj miała takie okresy, że ciężko było przysłowiowo od pierwszego do pierwszego dociągnąć, a że człowiek się szybko do dobrego przyzwyczaja, to po sobie wiem A co do Twojego wyglądu, to jesteś bardzo zadbana moim zdaniem

Co do kaszek to nie wiem, jak to jest, ale mi jakoś nie pasuje Oli dawać na wieczór, bo to jest moment, kiedy ona najchętniej pije mm, a najgorzej pije rano, więc ja jej właśnie po obudzeniu daję kaszkę z owocem i wtedy zjada ładnie. Mam tylko wątpliwość - czy jednak Ola nie powinna jeść owoców samych, w sensie bez kaszki? Żeby poznać ich smak, itp? Bo odkąd je kaszkę, to już jej samych nie dawałam

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

O nie Oby tylko Sebek lekko przeszedł chorobę
oj mi by się przydał porządny tuning, ale jakoś szkoda mi chajsu
przede wszystkim zrobić znowu brwi permanentnie, bo zlazło, a ja mam dupiaty kształt i takie przerzedzone w niektórych miejscach:/
ale dzięki

a u nas właśnie w ogóle nie chce mm.
z tymi owocami to masz rację. chyba jednak będę je dawała na drugie śniadanie, a jak wprowadzę jakieś jogurty czy twarożki to wtedy z nimi. A kaszkę nadal na podwieczorek,tylko zmniejszę ilość musu owocowego,żeby coraz bardziej przyswajała smak mm, może tak się powoli uda. Nie mam już pomysłu.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ewacia - zdrowka dla chlopakow i oby Sebek lagodnie przeszedl.

Kaska co do spaniq na brzuszku to Filip mial fascynacje jak mial 3 mce i nie dalo rady inaczej pozniej znow na plechach. Teraz usypia na pkecach ale widze w nocy czasami ze jest na brzuchu albo nad ranem sobie spi na brzuchu takze ten jestem przyzwyczajona.

Papuga a jak Antos z butelja sobie radzi? Dalej nic.?

Mi sie wydaje ze dobrym ponyslem jak dziecko niechce mm dawac kaszke na mm np zdrowy brzuszek bo jest slodka w smaku i zabija smak mm.
ale jak dam jej z jabłuszkiem to też zabija ten smak, a jakoś nie chcę dawać kaszek z Nestle czy Bobovity,jakoś składy mnie przerażają. Póki co daję Holle, ale jak wybierzemy się do Czech i obadam te Nominal to pewnie je będę kupować.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:06   #1362
karolson
Zakorzenienie

Rusalka ile Ty pocytowalas.. mi by pol skasowalo?!

Ej nikt niebyl z dzieckiem na stacj
Stary 2014-04-15, 10:09   #1363
kaska87
Zakorzenienie

ale czadowe rzeczy do kąpieli pokazują w ddtvn

Stary 2014-04-15, 10:10   #1364
kama1987
Rozeznanie

Dzień dobry.

U nas kolejny brzydki dzień Na rehabilitację na 13 jedziemy, miałam posprzątać i poprasować rano, ale się źle czuję i póki co leżę w łóżku, TZ śpi po nocy, a Zuzka się bawi obok mnie, na szczęście jest grzeczna

Cytat:
Cześć.

Zanim ponadrabiam mam pytanko, bo zapomnę

Jak to robicie po ekspozycji na gluten?dajecie już normalnie obojętne jaką kaszkę?Mogę kupić pszenną, orkiszową, ale też jaglaną-mam obowiązek dawać nadal taką z glutenem?
mieszają mi się te zalecenia,czy przy kp 2 miesiące ekspozycji i można normalnie podawać,czy po dwóch miesiacach się zwiększa do 6 g (nie wiem czy to przy kp czy mm).

Aaaa i mi pasuje jednak robić kaszkę na wieczór, bo przemycam w tym mm dodając trochę jabłka, inaczej by mi nie zjadła. A co dawać "na drugie sniadanie"??
Ja daję kaszkę albo mm z dodatkiem kaszki.

Ogólnie teraz Zuzka tak je:
8-9 mm
11 kaszka
14 obiad
17-18 deserek (owoc z jogurtem albo cały słoiczek owocu)/mm
20 mm

Budzi się w nocy na jedzenie przeważnie ok. 4-5 rano.

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
oby sprytna pielęgniarka wam się trafiła, która umie dobrze pobierać krew, a u takiego maluszka pobrać to naprawdę trzeba umieć to robić, gdzie tam żyłki szukać w takiej małej łapce

mój bez przerwy przebiera nóżkami tak jakby gdzieś biegł - na huśtawce (śmialiśmy się że myśli że w ten sposób ją napędza żeby się huśtać, tak energicznie to robił), w wózku i rano jak z mani w łóżku jest to kopniaki też dostajemy
Jak ja byłam z Zuzią na badaniach to jej z paluszka pobierali. Miała pobrane dobrze, tylko z jej palców nie chciała krew lecieć i musiała być kłuta chyba 3 razy, ale była dzielna. Przy ukłuciu nie płakała, patrzyła tylko "o co chodzi" dopiero przy samej końcówce pobierania bo chciała łapki zabrać a jej nie pozwolono.

Cytat:
Współczuję Oby lekko ją przeszedł.

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Na twoim miejscu zrezygnowałabym z samochodu. My teraz nie mamy samochodu od lutego i można się obejść. Chodzimy na nogach po 6, 7 km, czasem jeździmy autobusem.
Nie każdy bez samochodu może się obejść. Z TZ pracujemy w takich miejscach że bez samochodu się nie da.
Chociaż.... da się, Ja z jedną stronę mogę autobusami 3 godz jechać, TZ podobnie. Takie mamy super połączenia A niby pracujemy na terenach gdzie jest dużo zakładów i dużo ludzi tam pracuje a autobusów nie ma
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:13   #1365
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

był, ja zawsze najpierw tankuje, potem podjeżdżam pod same wejście, zamykam samochód, idę i mówie, że mam dziecko w samochodzie i czy mogę zapłacić za ten i ten dystrybutor.
Zawsze mam odliczone.

Co ja teraz przeżyłam. Korn nie spał od 8.45 i do teraz płakał, nic go nie uspokojało. W końcu zasnął przy odkurzaczu. Popłałakałam sie z nim, bo sama nie wiedziałam co to jest.

dałam mu pół czopka paracetamolu, posmarowałam dziąsła i padł.
Moja bidulka

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:15   #1366
kaska87
Zakorzenienie

mi zawsze stary jeździ tankować

Stary 2014-04-15, 10:17   #1367
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mam deja vu... Czy Wy już nie miałyście identycznej wymiany zdań? No autentyko, że już to czytałam

Eee, pół roku jest ważne, recepta i skierowanie do szpitala miesiąc
A kiedy masz mieć tą operację?
skierowanie do szpitala jest bezterminowe lub do ustapienia powodu ego wypisania. tak samo do specjalisty http://www.nfz-krakow.pl/stronadlapa...rt&idd=&ida=94

Stary 2014-04-15, 10:20   #1368
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zawsze, często z dwójką tankuję

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
skierowanie do szpitala jest bezterminowe lub do ustapienia powodu ego wypisania. tak samo do specjalisty http://www.nfz-krakow.pl/stronadlapa...rt&idd=&ida=94
Serio? To jakaś nowość...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:21   #1369
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
u mnie na tvn jest brak sygnału przez ta pogodę

Cytat:
Papuga - wspolcz z blizna... bedzie dobrze
! Zadzwon do tej poradni zapytaj jakie sa terminy bo moze dlugie a za nim wizyta skierowanie do szpitala to zebys sie z reka w nocniku nie obudzila! A gin na wizytach kontrolnych po ciazy niewidzial nic niepokojacego?

Dziekuje za wszystkie slowa o pieprzyku. Ostatnio badalam je z 2 lata temu i juz sie zapisalam do dermatologa na polowe maja.!

Zostaly mi 2 strony do nadrobienia i ogarniam Fifka bo jezieny do neurologa i mam takie pytanie do mam jezdzacych autem. Zapomnialam zatankowac bo ostatnio zadko jezdze i mam rezerwe i musze jechac na stacje jak to ogarniacie wypinacie dziecko z fotelika i zabieracie ze soba jak idziecie placic?

Ja zostawiam Zuzkę w aucie i idę zapłacić. Przeważnie nie ma kolejek na moją stację
No chyba że chcę zatankować a Zuzka płacze w czasie jazdy to odpuszczam, mieszkam na tyle blisko stacji że mogę sobie tak zrobić
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:24   #1370
kropla_deszczu
Zadomowienie

Dzień dobry! Witam się w nowym wątku

Jak również po ciężkim weekendzie i ciężkiej nocy !

Nie nadrobie, ale później coś poczytam i popisze bo teraz jedziemy po krzesełko do karmienia napiszę co u nas

Spałam dzisiaj 3 godziny
Alicja w piątek miała 37,5'C więc stan podgoraczkowy, myślę sobie jakieś chorobsko się przyplatalo...w sobotę Alicja była nie do zniesienia! Miala gorączkę 38,5-38,8'C. Cały dzień ją nosiłam albo ja albo tz...w dodatku wszystkie drzemki jakie miała odbyły się.na mnie wieczorem myślałam, że ręce. Mi odpadna. Noc oczywiście kosmos, bo wstawalam do niej 1000 razy, a ululanie jej do snu było mega wyczynem. W niedzielę nadal miała gorączkę praktycznie taka jak w sobotę, ale zupełnie inne dziecko. Śmiała się, bawiła i w ogóle taka w.miarę normalna była, w sensie jak na codzień. Jedynie ta gorączka

ogólnie to obstawialam że to zęby, bo ślina to jej jak z kranu kapala...i nie dała sobie nawet palca do buzi wsadzic, za to sama cisla tam co się dało.

Po kolejnej burzliwej nocy, wczoraj poszliśmy do lekarza. Ogólnie to nic.jej nie.jest. Jedynie ta gorączka. No ale sprawdziła dziąsła lekarka i mówi, że rozpulchnione dolne dziąsła bardzo. I że też obstawia zęby, ale dala nam jeszcze skierowanie na badanie moczu.

Przyszliśmy do domu i popołudniu gorączka minęła, ale zaczęło się darcie i cała.noc darla się, prawie nie spala.

Od wczoraj popołudnia na sam widok butelki/niekapka krecila głową i zaciskała usta. Soł...

Puenta tej historii jest taka, że zęba. Nadal brak

Więc ja.już nie wiem czy one w ogóle kiedyś wyjdą

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:27   #1371
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

Nie nadrobie, ale później coś poczytam i popisze bo teraz jedziemy po krzesełko do karmienia napiszę co u nas

Spałam dzisiaj 3 godziny
Alicja w piątek miała 37,5'C więc stan podgoraczkowy, myślę sobie jakieś chorobsko się przyplatalo...w sobotę Alicja była nie do zniesienia! Miala gorączkę 38,5-38,8'C. Cały dzień ją nosiłam albo ja albo tz...w dodatku wszystkie drzemki jakie miała odbyły się.na mnie wieczorem myślałam, że ręce. Mi odpadna. Noc oczywiście kosmos, bo wstawalam do niej 1000 razy, a ululanie jej do snu było mega wyczynem. W niedzielę nadal miała gorączkę praktycznie taka jak w sobotę, ale zupełnie inne dziecko. Śmiała się, bawiła i w ogóle taka w.miarę normalna była, w sensie jak na codzień. Jedynie ta gorączka

ogólnie to obstawialam że to zęby, bo ślina to jej jak z kranu kapala...i nie dała sobie nawet palca do buzi wsadzic, za to sama cisla tam co się dało.

Po kolejnej burzliwej nocy, wczoraj poszliśmy do lekarza. Ogólnie to nic.jej nie.jest. Jedynie ta gorączka. No ale sprawdziła dziąsła lekarka i mówi, że rozpulchnione dolne dziąsła bardzo. I że też obstawia zęby, ale dala nam jeszcze skierowanie na badanie moczu.

Przyszliśmy do domu i popołudniu gorączka minęła, ale zaczęło się darcie i cała.noc darla się, prawie nie spala.

Od wczoraj popołudnia na sam widok butelki/niekapka krecila głową i zaciskała usta. Soł...

ja coś czuję, że chyba będę to samo przechodzić, ślina to kapie mu po całym mieszkaniu, podłogę ścieram dwa razy dziennie.
A zęba żadnego nie ma.

Może nasze dzieci sa uzaleźnione od żelu na dziąsła.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:28   #1372
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
lubie gorzka czekolade, mleko i lody , film potwory i spolka a z tych dorslych to fight club czy v jak vendeta, nie umiem sie malowac, lubie zapach lasu i dlugie spacery, uwielbiam gory, lubie plywac i ogolnie byc aktywna, nie lubie przemawiac przed ludzmi, wole zalatwiac rzeczy telefonicznie, lubie wiedziec o historii miejsca w ktorym jestem, kiedys zbieralam monety stare, skamienialosci i mineraly, teraz przepisy kulinarne,lubie rekodzielo choc nie zawsze mi wychodzi, mam pamiec do ciekawostek i kawalow a nie do dat urodzin czy kiedy mam za cos placic , lubie glaskac zwierzatka , czesto cos zaczynam i koncze w monemcie kiedy jestem dosc dobra a nie idealna (np. nauke jezyka, informatyki itd.)
Ja też nie umiem się malować Bardzo lubię podróżować, wstawać na wakacjach o 6 rano i zwiedzać, jedzić w nowe miejsca. Kocham Karkonosze. Uwielbiam włoską kuchnię i bardzo lubię gotować, rozmawiać o jedzeniu. Lubię się uczyć a nawet bardzo lubię; bardzo dużo czytam wszystkiego, zwłaszcza fantastykę i kryminały, lubię dobrą poezję i teatr, ale moja książka best ever to harry potter czytałam milion razy. Jestem perfekcjonistką, zwłaszcza w pracy, co czasem jest męczące i dla mnie i dla otoczenia. Lody jem hektolitrami, nie tylko latem. Brytyjski akcent to dla mnie najlepsza muzyka Uwielbiam muzea, ale sama, bo nikt nie wytrzymuje mojego żółwiego tempa, przyglądania się szczegółom...
Cytat:
był, ja zawsze najpierw tankuje, potem podjeżdżam pod same wejście, zamykam samochód, idę i mówie, że mam dziecko w samochodzie i czy mogę zapłacić za ten i ten dystrybutor.
Zawsze mam odliczone.

Co ja teraz przeżyłam. Korn nie spał od 8.45 i do teraz płakał, nic go nie uspokojało. W końcu zasnął przy odkurzaczu. Popłałakałam sie z nim, bo sama nie wiedziałam co to jest.

Moja bidulka
Moja Ola też wyje i też obstawiam zębole

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-04-15 o 10:30
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:28   #1373
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze mam odliczone.

Moja bidulka
biedny Kornelek

Zapukała przedtem sprzątaczka, bo myła klatkę i mówi żebym jej zrobiła kawę a ja na to, że usypiam dziecko i karmię, że nie mam czasu, bo prawie całą noc nie spałyśmy, a ta nalega, no zróbże Powiedziałam jej, że jak będę miała czas to zrobię. Zadzwoniłam do mamy i powiedziałam jakich ma pracowników, jak się panoszą W końcu wyszłam zapytać jaką kawę chce, fusiarę, powiedziałam, że nie mam, to pokręciła nosem i powiedziała, że może być rozpuszczalna z mlekiem i dwoma łyżeczkami cukru Nosz co za babsztyl wypiła i zapukała, że oddaje szklankę. Już nie będę jej otwierać, bo nie jestem kawiarnią, a to, że jestem córką głównej księgowej SM, to nie znaczy, że mam żywić pracowników. To samo jak ocieplali blok, to codziennie do mnie pukali do okna, że chcą kawę Cholera, w ogóle nie jestem asertywna
Stary 2014-04-15, 10:29   #1374
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja zawsze, często z dwójką tankuję

Serio? To jakaś nowość...
ja z 3 ...
zwykle zostawiam ich w samochodzie i tyle.

Stary 2014-04-15, 10:31   #1375
czaszka_
Zakorzenienie

Agnieszka zdrowko dla Mateuszka,bedzie wszystko dobrze
Papuzko strasznie mi przykro mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.Trzymam kciuki
Ewacia zdroweczka dla Sebcia

i ogolnie zdrowka dla wszystkich chorowitkow

ja bylam u lekarza i mam angine ropna

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:31   #1376
nephelim89
Rozeznanie

Hej,
Dziękuję za miłe słowa o Wikusiu nawet nie wiecie jak mi ulżyło bo ostatnio się martwiłam że nieco zwolnił w rozwoju- ani nie mówił, siedzieć dopiero się uczy a tu nagle taki numer
U nas znów piękne słoneczko- może pójdę z małym na grupę zabaw dziś jak się uda
Macie jakiś pomysł na prezent dla 4 latki ? w maju będe w Pl i chciałabym coś chrześnicom kupić a mam dwie w tym samym wieku a pomysłów brak
Monia jak tam Natalka ? I jak wam sie mieszka w nowym miejscu ?
Cytat:
wszystko będzie dobrze Kochana

ja rozumiem wstać o 4, 5 cz 6, ale żebym musiała się bbujać z roześmianym Kornem od 2 nad ranem, mimo, że poszedł spać o 19. 30 to już lekka przesada.

Jak wstał o 2 to padł o 4.30. To była jakas masakra. Bo nosiliśmy go na zmianę, a TŻ wstawał do pracy o 4.30. Potem obudził się o 6 i koniec. W łóżeczku poleżał do 7 i wstałam.
Znam to- środek nocy a dziecko wyspane Wiktor też miał taki moment ale szybko mu minęło- zaczęłam go w takim wypadku kłaść do naszego łóżka i to przeczekaliśmy
Cytat:
Cześć dziewczyny!dziękujemy za kciuki.niestety nic się nie zmieniło.cały czas stoimy w miejscu.15 maja mamy scyntografię a 11czerwca mamy znów zabieg przycinania zastawki.jeszcze nas lekarka ostrzegła że jak się pojawią zakażenia dróg moczowych to zrobią Mateuszowi przetokę,ale to w ostateczności.Wogule wczoraj miałam napisać,ale tak mnie głowa bolała że masakra
Ale dziś to całą noc przespałam.Nawet niepamiętam czy wstawałam do Mateusza.pozdra wiam idę nadrabiać

ja tez mojemu nie daję spać na brzuchu.boję się,że się udusi
Kciuki za Mateuszka oby udało się bez żadnych inwazyjnych zabiegów
Cytat:
Ewacia bardzo współczuje- mam nadzieje że Sebuś przejdzie to łagodnie no i siły dla Ciebie bo dwoje chorych dzieci w domu to musi być kosmos
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:32   #1377
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
biedny Kornelek

Zapukała przedtem sprzątaczka, bo myła klatkę i mówi żebym jej zrobiła kawę a ja na to, że usypiam dziecko i karmię, że nie mam czasu, bo prawie całą noc nie spałyśmy, a ta nalega, no zróbże Powiedziałam jej, że jak będę miała czas to zrobię. Zadzwoniłam do mamy i powiedziałam jakich ma pracowników, jak się panoszą W końcu wyszłam zapytać jaką kawę chce, fusiarę, powiedziałam, że nie mam, to pokręciła nosem i powiedziała, że może być rozpuszczalna z mlekiem i dwoma łyżeczkami cukru Nosz co za babsztyl wypiła i zapukała, że oddaje szklankę. Już nie będę jej otwierać, bo nie jestem kawiarnią, a to, że jestem córką głównej księgowej SM, to nie znaczy, że mam żywić pracowników. To samo jak ocieplali blok, to codziennie do mnie pukali do okna, że chcą kawę Cholera, w ogóle nie jestem asertywna
;mdleje:

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:37   #1378
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

bo ja to sposobem robię wczoraj to co pocyt. przed snem wkleiłam do notatnika i tam tez podpisywałam, dziś cyt. dalej i mi sie zmieściło bez ucinania

u mnie tż tankuje
zreszta ja sama z małym nie jezdze autem

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
co pokazywali bo dopiero właczyłam?

Cytat:

Moja bidulka
bidulek mam nadzieje ze po pobudce bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

Spałam dzisiaj 3 godziny

kropelko ile wy sie nacierpicie z tymi zębami
zeby w koncu wyszły

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:39   #1379
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Agusia i nie masz na żadne kosmetyki, ciuchy dla siebie?i na żadne kino, restauracje?
ja wiem, dużo razy tu były takie dyskusje i wiem,że da się,ale ja totalnie nie umiałabym żyć tak oszczędnie i wiem,że to bardzo,bardzo źle. Po prostu nigdy nie wyliczałam ile na co wydaję
Od kiedy jest Maja zmieniły mi się priorytety Kupujemy to, co jest naprawdę potrzebne np. kurtkę TŻ, spodnie, buty. Była taka sytuacja, że TŻ mógł kupić buty z pumy przecenione z 450zł na 170zł, ja też potrzebowałam i moje wymarzone były za 140zł z 290zł, ale jak pomyślałam, że znów będziemy musieć pożyczyć, to stwierdziłam, że ja się bez nich obejdę.
TŻ ciągle marudzi, że chce do kina, ale mnie aż ściska jak pomyśle, że wydamy 50zł za 1,5h w kinie - oglądamy na laptopie teraz filmy. Kosmetyki kupuję średnio co 5msc - tusz + podkład i to rimmelowskie, więc szaleństwa nie ma. Co jakiś czas też zdarzy się nam wyskoczyć na jakąś kawę, TŻ piwo, albo coś zjeść - ostatnio na walentynki Nie wiem czemu, ale mam coś takiego, że wole oglądać ubrania dla Mai, niż dla siebie. Ja często kupuję on-line jak są przeceny w sklepach Jak trzeba to się da Jasne, że moglibyśmy robić to wszystko, ale wtedy nic nie udałoby się odłożyć - staramy się miesięcznie wpłacić 200-300zł na konto oszczędnościowe + 70zł z rodzinnego na Maję. Mamy jak na tę chwilę 2500zł na koncie.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Przepraszam miałam nadrabiać ale nie dałam rady miałam dzisiaj iść do dentysty i odwołalam wizytę i się na mnie to zemścilo bo bol zębów okopny mnie dopadł że padam

Coś mnie zaniepokoiło konkretnie CIDMIACZKO Leny oczywiście głupia przeczytałam w necie O WYPUKLYM ciemiaczku co ono oznacza???jestem osrana pediatra dzisiaj sprawdzała ciemiaczko ale nic nie mówiła a przed wizyta już takie wypukle miała pomóżcie !
Co do zębów to ja też leczę teraz po porodzie. Wszystko fajnie, a tu pół roku minęło i zęby się sypią, włosy też. Plomba mi sama wypadła Ale od razu poszłam na wizytę, okazało się, że oprócz tego jeszcze dwa są do leczenia. Wyleczyłam dwa, jeszcze jeden w maju - musiałam to rozłożyć, bo jedna wizyta 100zł.

A co do ciemiączka - jeśli pediatra nic nie wybadał, to bym się nie martwiła na zapas

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:40   #1380
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
To ja już się żegnam, lecę spać.
Dałam bobciowi dzisiaj na noc kaszki mam nadzieję że troszkę dłużej pośpi, a nie tak jak poprzedniej nocy.

Dzisiaj też dawałam mu soczku jabłkowego i sam sobie trzymał butelkę
Dobrej Nocki Wam życzę
moja tez slodko potrafi niekiedy trzymac sobie butle

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości