|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Dzień dobry
![]() Tajgusiu - uściskaj synka z okazji urodzin Bardzo ładne z Was dziewczyny ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
cathlyn masz racje, kobiety po porodzie sa bardzo kruche i podatne na rozne sugestie
![]() alliw eee 40km, to rzut beretem myslalam, ze to byla dluzsza podroz ![]() Kasia to kciuki za pogode, by wycieczka sie jednak udala (dluga podroz przed wami - 7h )oliwka pochwal sie zakupami ![]() BYou helllolll Marcelek mi przed chwilka zawadzil/upadl (nie wiem, nie widzialam) o kant lawki i ma fioletowa plamke na policzku dla mnie wiecznosc - fioletowy juz byl na buzi )---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Tajgusia NAJ NAJ NAJ dla synusia
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my zbieralysmy tą: http://www.kkd.pl/index.php?s=2 Cytat:
nie ma 4w1, osobno
|
|
#1745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi mówiono że nie można czekać tylko trzeba dmuchnąć w Buzke, lekko żeby złapał oddech. Ja zawsze tak robie gdy widzę ze zaraz się zaniesie dzięki temu robi się tylko czerwony przez 2 sekundy.
|
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Przerażające to jest, ale czytałam, że dzieci potrafią tak się zanosić do utraty przytomności. Mam nadzieję, że nas to nigdy nie spotka.
|
|
|
|
#1747 |
|
MBZ♥
|
Moderna potul od nas Marssela
da sobie chłodny okład zrobić?Scarlett jest szansa na zmniejszenie etatu? Despa brawo dla Córci ![]() Poczytałam o kłótniach-przytulam i życzę szybkiej poprawy ![]() O szczepionkach, rozumiem strach, obawy ale krytyki szczepień odpłatnych już nie. Szczepiąc Roszpunkę mam nadzieję, że w razie choroby objawy będą zminimalizowane. Taką podjęliśmy decyzję i tyle. Idąc w drugą stronę ja nie krytykuję nikogo za wybór szczepienia refundowanego wynikającego z obowiązkowego kalendarza. To indywidualne decyzje. Oliwka my jak Roszpunka skończyła rok szczepiliśmy ostatnią dawkę pneumo i jedną dawkę meningo. Teraz wypada nam mmr priorixem, potem pierwsza dawka ospy, do 6 tyg ostatnia ospa i potem w sierpniu 6w1 ostatnia dawka ![]() Jedni mówią, że priorix i ospę mozna połączyć-w refundowanej mmr trzeba to rozdzielić. Inni, że trzeba rozdzielić. My rozdzielamy. |
|
|
|
#1748 |
|
MBZ♥
|
Despa jest/była dostępna taka 4w1 priorix tetra. Ale nie wgłębiałam się w temat bo skoro ospę trzeba powtarzać i szczepi się tym samym preparatem to jak to ogarnąć w przypadku takiego kombo?Drugi raz szczepić na odrę, różyczkę, świnkę?
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Ewka, takie skarpetki były w coccodrillo. |
|
|
|
#1749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już zamówiłam na all.---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Tak się stanie jeżeli mu się nie dmuchnie. Dlatego się przerażilam że Moderna napisała że mogło to trwać 20 sek, bardzo długo. |
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Ty znasz najlepiej swoje dziecko i wiesz co jemu pomaga. U nas na szczęście obywa się bez dmuchania, ale każde dziecko inaczej reaguje. Raz t. dmuchnęła A. i efekt był odwrotny, przeraził się i zaniósł jeszcze bardziej.
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak na trzezwo policzylam w myslach do dziesieciu, to trwalo to chyba mniej wiecej tyle, czyli z 10 sekund - ale dla mnie to byla wiecznosc, jedyne co zrobilam to kilkakrotnie glosno wymowilam jego imie i delikatnie potrzasnelam za ramionka, tylko tyle mi przyszlo do glowy
|
|
#1752 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zaintrygowała mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Która to mamusia ma ten rowerek Eurobaby? Wyczytałam, że niby od 2+ nie za małe będą nasze dzieciaczki na to? Jest ok? Kurcze napaliłam się na niego strasznie
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
chcialam mu zaraz po upadku przylozyc kubek smietany (
), ale nie chcial, za zimne bylo - przytulilam i usnal, ma wlasnie drzemke, zobacze co z tym policzkiem, jak wstanie ![]() a wiecie moze, czy sa jakies nakladki na kanty, czy to sie sprawdza? macie cos takiego? ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Na obiad dzisiaj zrobilam ragout z kurczakiem i pieczarkami z ryzem juz dawno mi takie dobre nie wyszlo - pyyycha
|
#1754 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mi lekarka wmowiła że Florek miał chore gardło w ciąży brałam antybiotyk ![]() Cytat:
![]() u nas w h&m też bida Cytat:
ah ta zosia
|
|
#1755 |
|
MBZ♥
|
Moderna nie mam takich nakładek także doświadczenia z takowymi też nie
![]() Jutro mój Mąż ma urodziny, muszę jakieś ciacho upiec prezent w drodze także tylko smakołyk do zrobienia. W sobotę pomagała mi Roszpunka![]() Jeszcze Ją pochwalę nauczyłam Ją puszczać oczko-tzn narazie mruga dwoma i lubi rysować kredkami
|
|
|
|
#1756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() ja mam zaciesz, bo M. zaczyna wiecej rozumiec - wie co to balon, pilka, nie wolno, rozne zwierzatka (przynosi ma karty z usmeichem na buzce ) - a ja sie az kazdy, razem rozplywam ![]() a jakie ciasto pieczesz? Ja robilam ostatnio tort ananasowy - pyyszny byl - maz mnie sie pyta, kiedy robie nastepny
|
|
#1757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
kwiatuszku zdjecie Krzysia wstawie do klubu, jakies ze slubu chce w ogole Wam pokazac ![]() A ciasto nie wiem, mi raz tez wyszedl maly zakalec i nie mam pojecia, od czego... Ale mikserem nie trzeba, wystarczy lyzka minute pomieszac i wystarczy Bardzo geste nie jest, mi po przechyleniu miski samo powoli wyplywa do formy.A cukru sama tez daje niepelny kubeczek. Cytat:
![]() Ale nie wiem, czy zakalec to od tego moze byc..? Polozylam Skarba na drzemke, ale slysze jakies wesole okrzyki, ide zajrzec
|
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze isc do empiku Cytat:
|
|
#1759 |
|
MBZ♥
|
Moderna tylko dawkę przypominającą, podaje się w 10 rż
albo coś koło tego. A ospę- drugą dawkę trzeba podać do 12tg![]() A ciasto to albo szarlotka, pleśniak czy jakiś sernik ![]() Mam to samo z Zosią
|
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pysznosci, upieklabym szarlotke
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() Cytat:
wolę sama ![]() Dziewczyny, mam problem, chce iść do pracy za jakieś pół roku.. Problem w tym, że nie mam z kim małej zostawić. Jeszcze głupie komentarze rodziny ( masz dziecko, nie mozesz isc do pracy, trzeba bylo wczesniej myslec )A złobek wszyscy odradzają, poza tym to jest koszt ok 600zł i jeszcze boję się tych wszystkich chorób Nie wiem co robić... a Nie chce całe życie siedzieć w domu..i Jeszcze jedno.. jakbym jednak zdecydowała się szczepić na pnemo i meningo to czy mogę zacząć szczepić po 1 roku zycia? Ciekawe jaki to koszt i ile dawek...
|
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
o masz
![]() a jak one wygladaja, masz moze jakis link? Cytat:
czekam z niecierpliwoscia na zdjecie slubne
|
|
#1763 |
|
MBZ♥
|
Moderna, o widzisz
w takim przypadku szczepiłabym tetrą.Chyba postawię na szarlotkę ![]() Dragusiu kiedy idziesz do lekarza? |
|
|
|
#1764 |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna biedny Marcelek, biedna Ty... Musialas sie przerazic
Jednak Krzys spi, to byly okrzyki przedzasnieciowe ![]() Dzwonilam do US, juz czeka zaswiadczenie, jutro odbieram; maz tez dzis dostal swistek z pracy, jeszcze tylko Jego ZUS i mamy komplet do becikowego ![]() Co myslicie o takim rowerku? http://allegro.pl/rower-rowerek-troj...122857100.html
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniam mniam, kusisz
|
|
#1766 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
rajjjuuuuu... tylko Was omija kryzys pierwszego dziecka. tak trzymać
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jaki? Cytat:
![]() Cytat:
pięknie się to czyta. Przepięknie spoko, spoko Cytat:
![]() ale pogoda paskudna ![]() wczoraj zaliczyliśmy najkrótszy spacer w naszej karierze - 35 minut. złąpała nas burza... a T. najbardziej przeszkadzała folia na wózku...
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba pozostane staromodna w temacie rowerkow i dla mnie kolejnosc jest jasna: na poczatek trzykolowy, do odpychania nozkami, pozniej trzykolowy z pedalami, a pozniej biegowy i juz normalny (bez udziwnien typu pasy bezpieczenstwa czy inne nakladki - to dziecko ma miec frajde z jezdzenia, a nie byc wozone .. )
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
http://canpolbabies.com/pl/produkty/...group:8/page:1
ja?? a po co? Cytat:
my ulewe z gradem, my uciekalismy z tż a Florek się chichrał w wózku
|
|
#1769 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kulinarne beztalencie więc zapytam ... co to ragout?? (no dobra, sprawdzę zaraz w google )Już wiem, wygląda pysznie, muszę znaleźć jakiś fajny przepis ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://sklepmati.pl/rowerki/4480-eur...kiem-t017.html Więc nie pomogę
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-04-15 o 13:13 |
|||
|
|
|
#1770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie chce calego z plastiku, w miare porzadny zeby byl. A to z tylu dla rodzica do kierowania tez sie przyda, bo nie dam rady caly czas rowerka z blota na poboczu wyciagac ![]() W tym rowerku z linka pedaly mozna zablokowac, wiec dziecko "samo" jedzie. Ale to tez nie do konca taki, jaki chce
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

)
dla mnie wiecznosc - fioletowy juz byl na buzi 

)
mi mówiono że nie można czekać tylko trzeba dmuchnąć w Buzke, lekko żeby złapał oddech. Ja zawsze tak robie gdy widzę ze zaraz się zaniesie dzięki temu robi się tylko czerwony przez 2 sekundy.
da sobie chłodny okład zrobić?

już zamówiłam na all.

juz dawno mi takie dobre nie wyszlo - pyyycha