|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
witam sie z rana
boshe jak u mnie jest paskudnie, az sie wychodzic nie chce.mam prosbe o porade. nie wiem troche jak wybic z glowy Tz kamerzyste za 4,5 tys;/ ja jestem osoba ktorej film na slubie jest do niczego nie potrzebny zupelnie, a Tz wlasnie woli kamerzyste od fotografa;/ |
|
|
|
#3902 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
?Powiększą? Z kryształkiem masz? ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
|
|
#3903 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3904 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
My mamy piwko, z tego co tż mówił załatwia w beczkach. Muszę dopytac co i jak Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko potem jadziemy do Turcj i nie wiem czy mi wytrzymaja... |
|
|
|
|
#3906 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4603764 0]witam sie z rana boshe jak u mnie jest paskudnie, az sie wychodzic nie chce.mam prosbe o porade. nie wiem troche jak wybic z glowy Tz kamerzyste za 4,5 tys;/ ja jestem osoba ktorej film na slubie jest do niczego nie potrzebny zupelnie, a Tz wlasnie woli kamerzyste od fotografa;/[/QUOTE] ja tez wole kaemrzyste, ale mam i to i to. Milo jest popatrzec n azdjecia i powspominac ale jak wlaczasz plyte i przezywasz jeszcze raz, slyszysz glosy, zyczenia widzisz jak ludzie tancza pija SIE BAWIĄ na twoim wesle, cos niesmaoiwtego odtworzyc to za 5,10 lat albo i wiecej. ja do tej pory czasami wlaczam kasete ze slubu rodzicow, i mama sie wzrusza zawsze, ze pameic juz nie ta sama i wiele rzeczy cie omija bo na dobra sprawe wesele to pospiech, a tu pyk video i przypominasz sobie i ogladasz czego nie zobaczylas moze tyle pieniedzy to przesada, ale warto miec kamerzyste
|
|
#3907 |
|
Rozeznanie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4603764 0]witam sie z rana
boshe jak u mnie jest paskudnie, az sie wychodzic nie chce.mam prosbe o porade. nie wiem troche jak wybic z glowy Tz kamerzyste za 4,5 tys;/ ja jestem osoba ktorej film na slubie jest do niczego nie potrzebny zupelnie, a Tz wlasnie woli kamerzyste od fotografa;/[/QUOTE] Ja mam i fotografa i kamerzystę ![]() Ale nie wiem czy za 4,5 tys. bym się zdecydowała żeby wziąć kamerzystę ...
|
#3908 |
|
Wtajemniczenie
|
21klaudyna
współczuję ... teraz bardzo ciężko znaleźć dobrego złotnika ... aż się boję jak pójdziemy po świętach ... co do foto/film to ja z S. mamy fotografa i kamerzystę w jednym za 1400 zł, szału ze zdjęciami nie ma ale tragiczne nie są takie średniaki film też, my akurat szukalismy oszczędności wszędzie a znajomi będa mieli fajne aparaty więc liczę też na nich
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2014-04-15 o 09:58 |
|
|
|
#3909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za wszystkie opinie. Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że nie jestem wariatką, która ma w tyłku gości Ustaliliśmy z TŻtem wspólny front-jak ktoś ma fantazję zostać dowiezionym na miejsce, nie ma problemu-dostaje się do Lądka/Stronia i stamtąd go odbieramy. Co prawda to jest podróż z jedną przesiadką, ale nie widzę opcji "podjechania" po kogoś godzinę do Kłodzka. Ewentualnie, jeśli wiemy, że ktoś nie będzie miał transportu w ogóle to będziemy mu jakoś po rodzinie/znajomych załatwiać miejsce w aucie (takich mamy na liście koło 15). Cytat:
Ja też. A że ostatnio straszą, że jak się nie ogarniemy to zwolnią 2-3 osoby to mam nadzieję Chociaż mam chyba wciąż za dobre wyniki :beczy:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Grace O Malley na bank ten sklep jest w Wola Parku (nie wyspa a sklep), wiem bo widziałam wczoraj
![]() pozwolę sobie na małe odliczanie ![]() Do ślubu zostało 11 dni !
wczoraj nawet rozmawialiśmy z Warszawiakiem że cały czas nas ktoś pyta czy jest stres, nerwy związane z samym ślubem a my nic. W ogóle się nie denerwujemy niczym! Aż nas to zaczęło martwić i rozmawialiśmy czy my aby na pewno rozumiemy powagę całej sytuacji ![]() Ja tylko jestem na prawdę strasznie, ale to strasznie zmęczona. Nie miałam takiego wolnego dnia do poświęcenia na odpoczynek od miesięcy. Z czego w weekend albo jestem na uczelni, albo jeżdżę do rodziców załatwiać sprawy związane ze ślubem na zasadzie w rano ruszam (6h drogi) i w niedziele po południu wracam (6h drogi). Teraz jeszcze przez najbliższe 11dni czekają mnie 3loty samolotem, a ja nie przepadam za lataniem, więc następny stres...więc myślę że u mnie brak nerwów bierze się raczej z nadmiaru zajęć... Muszę się jeszcze wyżalić, bo jest mi strasznie smutno od wczoraj: Kiedy szukaliśmy fotografa, starałam się wybrać kogoś z kim już miałam zdjęcia kiedy pracowałam jako fotomodelka - czytaj znam go i mu ufam. Wybrałam sobie 2 - jednego z którym raz robiłam zdjęcia i widziałam jego przepiękne zdjęcia ślubne i drugiego na sesje - mojego znajomego od wielu lat, który na dobrą sprawę na mnie - za darmo, uczył się robić zdjęcia. Ten pierwszy zachował się fenomenalnie - dał nam spory rabat, interesował się, ostatnio nawet wysłał mi smsa że "to już niedługo i już nie może się doczekać" - byłam w szoku, bo nie znamy się jakoś super i w ogóle się nie spodziewałam czegoś takiego - przygotowaliśmy dla niego prezent i chcielibyśmy go na obiad (kiedy nie będzie robił zdjęć) posadzić przy stole z nami, bo na prawdę jest nam mega miło że tak sie zachował. Z tym moim kumplem znamy się na prawdę dobrze (a przynajmniej tak myślałam), zawsze starałam się mu pomóc, jak jego ojciec chorował na raka podsyłałam leki, analizowałam wyniki, pocieszałam i dla mnie to było normalne, bo od tego są kumple. Prosiłam go o stawkę od pewnego czasu, to mówił że się zastanowi. Wczoraj mi powiedział że na jego ostatniej wystawie (pierwszej) powiedzieli mu że za (masakryczna kwota, połowa mojego budżetu ślubnego) to ma nawet torby z aparatem nie otwierać. Ale dla mnie może zrobić wyjątek i zrobi to za (kwota zaporowa, niewiele mniejsza od pierwszej). I zaczął mi tłumaczyć że on się musi cenic itd. Nieważne że tydzień temu moje zdjęcie na jego aukcji poszło za rekordową sumę... Efekt zajścia jest taki że mamy jednego fotografa od wszystkiego, którego śmiało mogę polecić ![]() To popełniłam kazanie Z rzeczy przydatnych: wstawiam fotę szampana, którego polecam. Dostępny w biedronce za 9.99![]()
|
#3911 |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny za rady, ludzie faktycznie są dziwni, mi by było wstyd pytać o takie rzeczy. Wiem, że oni chcą sobie przy okazji naszego wesela zrobić rodzinne wakacje nad morzem (są z Lublina) i stąd to pytanie więc trochę staram się zrozumieć, ale szkoda, że oni nie postawili się w naszej sytuacji
.Ysia ale fajny pampan!! ![]() Myha, ja tam rozumiem Twojego Tż, bo dla mnie zdjęcia nie są tak ważne jak film ![]() Blondi, my kupujemy butelkowe, bo nie opyla brać kega od sali u nas (300 zł za 30 l), ale właśnie nie wiem ile kupić . Dzisiaj jadę do Selgrosa po napoje gaz. i wody. I po kilka rzeczy na Poltra, to mnie wkurza najbardziej, bo nie wiem ile czego brać Pysia gratulacje, ja też się pożegnałam z moim stażem, pół roku męki i właśnie siedzę na urlopie, a po nim mam KONIEC Klaudyna przykro mi z powodu obrączek, co za niekompetentni ludzie tam pracują Jadę dziś dać na zapowiedzi, boję się GROŹNEGO KSIĘDZA
|
|
|
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
ysia kurde, pilam tego szampana na Sylwestra! Za☠☠☠isty był, ale od tego czasu nie widziałam go już w Biedronce... Musze się porozglądac dokładniej chyba
co do drugiego fotografa - żenua... Wstydziłabym się na jego miejscu wykazać się takim buractwem i brakiem wdzięczności...
|
#3913 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytał nas też o depresję, czy mamy/mieliśmy, czy była leczona i czy druga połówka o tym wie. Nie wiem, jak to wpływa na decyzję o udzieleniu ślubu, chyba kluczowa jest odpowiedź na pytanie, czy narzeczony o tym wie. My zostaliśmy przemaglowani z chorób przewlekłych i dziedzicznych (każde z nas ma po jednej), ale to już bardziej pod kątem przyszłych dzieci (czy w ogóle będą, czy będziemy w stanie się nimi zająć itp.). Cytat:
chociaż po prawdzie, to ja nawet te najtańsze "ruskie szampany" lubię, mam do nich sentyment z licealnych imprez ![]() Cały czas szukamy piosenki na pierwszy taniec (w rozliczeniu na 4, niezbyt szybka, ale też nie wolna ballada) i okropna lipa. K. najchętniej widziałby jakąś piosenkę z listy "80's love songs", ale wszystko, co się nam podoba, jest co najmniej dwa razy za wolne. Póki co stanęło na dwóch piosenkach, jedną woli on, drugą ja. Tą jego też lubię, ale kompletnie nie pasuje mi jej tekst: Moja jest nieco szybsza, ale jego zdaniem Buble "brzmi trochę gejowato" Będziemy tańczyć coś, czego uczymy się pod nazwą "taniec użytkowy", youtube twierdzi, że to modern jive ![]() (wolałabym walca, ale wychodzi nam tak żałośnie, że już się przestałam upierać)
|
|
#3914 |
|
Zadomowienie
|
Elrosa ja tez lubię ruskiego
ale trochę wstyd podac go gościom... tak coś czuję
|
#3915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podziwiam, postaram się wziąć z Was przykład i się nie denerwować ![]() Niestety, w tych czasach już tak jest... Moja mama zawsze wyznawała zasadę, że trzeba pomagać ludziom bo potem sami możemy potrzebować pomocy... kiedyś działało, dziś już nie, pomożesz - a na Ciebie się potem wypną oczywiście nie dotyczy to wszystkich, ale dużejjj większości
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140726310214.html Edytowane przez Sunrise28 Czas edycji: 2014-04-15 o 10:22 |
|
|
|
|
#3916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uzupełnienie można zrobić po 3-4tyg.- to zależy od rzęs i jakich ich stan (ilość ubytków ) ktoś toleruje ![]() mój problem z rzęsami to nie była kwestia ubytków, ale tego że oczy mi się uwrażliwiały gdy pływałam w oceanie (tak jakby sól się na nich utrzymywała), w związku z czym zrezygnowałam z moczenia łepetyny podczas wakacji, a jak mnie fala złośliwie nakryła to leciałam do kranu na plaży żeby rzęsy wypłukać w bieżącej wodzie ![]() kusi mnie żeby zrobić teraz na wyjazd na Teneryfę, ale boje się że pływanie będę musiała znów odpuścić |
|
|
|
|
#3917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3918 |
|
Wtajemniczenie
|
ysia - dzięki
![]() Dobrze że zrezygnowałaś z tego drugiego fotografa... Mniej problemów i mniej wydanych pieniędzy
|
|
#3919 |
|
Konto usunięte
|
Dziekuje za opinie o kamerzyscie
![]() Wybaczcie na telefonie ciezko mi sie na telefoniw cytuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz kościelny się zbliża i stresu też jako takiego brak (za wyjątkiem tego że martwi mnie papierologia kościelna która trwa- decyzje biskupów przed nami Co do kolegi fotografa- tyle w kwestii komentarzaPS Witaj w gronie nie kochających latania
|
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu nawet nie chodzi o kasę, tylko raczej o sodówę która ludziom w pewnym momencie odbija.... a jak mówi ponadczasowa zasada "Miło jest być ważnym , ale ważniejsze jest być miłym"
|
|
#3922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4603764 0]witam sie z rana
boshe jak u mnie jest paskudnie, az sie wychodzic nie chce.mam prosbe o porade. nie wiem troche jak wybic z glowy Tz kamerzyste za 4,5 tys;/ ja jestem osoba ktorej film na slubie jest do niczego nie potrzebny zupelnie, a Tz wlasnie woli kamerzyste od fotografa;/[/QUOTE] ja tez wole kamerzyste, ale jakbym miala brac samego kamerzyste za 4,5 tys to.. szukałabym tanszego
|
|
#3924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4603764 0]witam sie z rana boshe jak u mnie jest paskudnie, az sie wychodzic nie chce.mam prosbe o porade. nie wiem troche jak wybic z glowy Tz kamerzyste za 4,5 tys;/ ja jestem osoba ktorej film na slubie jest do niczego nie potrzebny zupelnie, a Tz wlasnie woli kamerzyste od fotografa;/[/QUOTE] O kurcze niezla cena ale sam fakt ze to tż obstawiaza kamerzysta jest fajbe bo zazwyczaj chlopy nie chca kamery z tego co się orientuje. Faktycznie drogo ale pewnie robi cuda. My mamy goscia za 1800 zl Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260
|
|
#3925 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które mieszkają ze swoimi drugimi połówkami
jak to jest z tą spowiedzią przedślubną, jest jedna ? Mówicie o tym księdzu, który daje Wam ślub ? Jak tak to kiedy ? Przed wypisywaniem protokołu ? Bo tam chyba trzeba wpisać adres zameldowania i adres zamieszkania..... Przyznajecie się ?![]() Ta sprawa spędza mi sen z powiek, bo nasz proboszcz nie jest zbyt, że tak powiem, ,,wyrozumiały"....
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3927 |
|
Zadomowienie
|
My się przyznaliśmy i też się bałam, że odeśle nas do tej wrocławskiej parafii po zgodę na ślub w moim rodzinnym miasteczku (a podobno ta parafia nie jest zbyt chętna do wydawania takiej zgody, chyba, że się słono zapłaci), ale uznał, że liczy się adres z dowodu i nie potrzeba innych papierów. TŻ dostał też karteczkę do zapowiedzi, zaadresowaną do proboszcza jego rodzinnej parafii.
|
#3928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślę, że księża tez powinni isc z duchem czasu i być brdziej liberalni w tej kwestii... zawsze możesz powiedzieć, ze nie ccecie zyc w grzechu dlatego bierzecie ślub trzymam kciuki i pamietaj proboszcz tez czlowiek
|
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Nas już informowała, ze teoretycznie liczy się adres z dowodu ale jak ktoś mieszka gdzie indziej ponad 6 m-cy to podlega pod tamtą parafię
Już sama nie wiem, co zrobić. Mój proboszcz i tak będzie utrudniał przez to, że nie ślubujemy w mojej parafii.
|
|
|
|
#3930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj z kolei byliśmy na II spotkaniu w poradni... i o ile za pierwszym razem było spoko, o tyle za drugim dziwnie... mieliśmy rozmowy na osobnosci i pani sobie chyba wyznaczyła za misję nawrócenie mojego TŻa na wiarę katolicką :P Siedział tam u niej 40 min, a ja 15, chociaż wydawało mi się że to dla mnie jest wiążące ;D Odnośnie Twoich obaw, to wydaje mi się, ze dzisiaj księży już nic nie dziwi.. czasem nawet chyba nie pytają o pewne rzeczy, bo wydają się im oczywiste :P Chociaż powiem szczerze, że akurat mój Proboszcz jest bardzo nowoczesny i wyluzowany, więc tutaj obaw nie mieliśmy. Kurczę, mamy miesiąc z haczykiem i zostało jeszcze tyle pierdółek do kupienia, że nie wiem, kiedy to zrobimy.. urlop mam dopiero na tydzień przed ślubem, a wtedy to już chcielibyśy się zająć tym, co konieczne.. Ile płacicie za wiązanki?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.

boshe jak u mnie jest paskudnie, az sie wychodzic nie chce.

?

.

tyle w kwestii komentarza