|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
|
|
|
|
#4622 | ||||
|
Raczkowanie
|
Majkela
za zakupki śliczny ten komplecik z H&M Cytat:
Cytat:
wróciłam od lekarza, faktycznie główka nisko, ale jeszcze bez paniki. Zalecił odpoczywanie i oszczędzanie się więc z mojego sprzątania znowu nici zresztą muszę wykorzystać wolne żeby się wyleżeć, bo potem znowu trzeba będzie od rana siedzieć w szkole... Cytat:
Cytat:
czasem słusznie, ale wczoraj naskoczyłam na niego rano jak wrócił z pracy... naskoczyłam to mało powiedziane. Zrobiłam mu aferę - jak wynika - o to, że zrobił małe zakupy po nocce (chleb, mleko, jajka, masło może mi się coś złego śniło i biednemu się dostało za żywota......___ Robicie mi ochotę na zdjecia, a ja dalej nie uruchomiłam aparatu chyba pożyczę od brata, bo naprawy swojego to się nie doczekam do porodu, a faktycznie jakąś ładną pamiątkę trzeba by mieć... nie mam żadnego normalnego zdjęcia z brzuszkiem
|
||||
|
|
|
#4623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() witam z rana a w sumie to wczesnym przedpołudniem, noc niestety kiepska, dostałam jakiegoś wirusa i siedziałam w toalecie, na zmianę było mi zimno i gorąco, do tego bolał mnie brzuch i miałam jakieś skurcze, w nocy się wystraszyłam ale dobrze, że już jest ok miłego dnia
|
|||
|
|
|
#4625 |
|
Wtajemniczenie
|
Prawie zamarzłam czekając 30 minut na autobus który jeździ niby co 8min
najchętniej bym sobie odpuściła tego dentystę ale czekać 3tyg na następną wizytę też mi się nie uśmiecha ![]() Nic nowego sumie. Zastanawiam się czy moze te kłucia to też od tego, że tak nisko jest. Jak będzie gorzej to przejadę się na ip, niech sprawdzą. |
|
|
|
#4626 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja chyba zaraz wytargam maszynę do szycia ze strychu. Mam ochotę na zielone wiosenne dodatki do pokoju. Ściany mamy fioletowo-wrzosowe i już mnie męczą te kolory. Ożywiłam parapety bukszpanem z zielonymi doniczkami i uszyję zielone poszewki na poduszki na sofę. Ciekawe co mi z tego wyjdzie.
|
|
#4627 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale najbardziej cieszę się z tego, że w końcu widzisz poprawę! To wiele znaczy, teraz będziesz miała więcej energii do dalszej pracy super ![]() --------------------- Świetne szopy
|
|||
|
|
|
#4628 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jednak to prawda że cukrzyca ciążowa może być prezentem dla dbającej o siebie kobiety.Nie przyszło mi do głowy żeby ćwiczyć na małym modelu. Cytat:
![]() Ach te sklepy... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4629 | |||||
|
Zadomowienie
|
uffff, wróciłam z gimnastyki - wymęczyłam się i cała złość i gniew ze mnie wyparowały
zmęczyłam się tak bardzo pozytywnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
witaj w klubie ![]() Cytat:
ja kozaki i kurtkę mam cały czas w użyciu, bo ostatnio zimno strasznie szczególnie w białymstoku![]() Cytat:
a jak rano ubiera się to nie dość, że wali drzwiami od szafy to jeszcze siada na łóżku szafy mamy trzy, ale akurat wybrał sobie tę w sypialni ma szczęście, że budzę się przed nim, bo jestem już strasznie głodna inaczej czekałaby go eksmisja
|
|||||
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 34 tc
![]() Z tej okazji idę dziś zakupić wiesiołek i liście malin ![]() Już z rana zaliczyłam fryzjera, cieszę się, że fryzurka odświeżona (bo już kudełki ciężkie były i się nie układały), ale mam całkowicie inny styl fryzury niż dotychczas i źle się czuję odczekam z 2-3mce i na wakacje wrócę do dłuższego boba Sprzedaż wózka przełożona na czwartek - prośba o trzymanie kciuków c.d. ![]() Poziomka akurat to zdjęcie co wkleiłaś niczego sobie fotogeniczna jesteś trzeba przyznać ![]() A co do TŻta - też tak mam - musi cyknąć, ja muszę zobaczyć jak wyszło i dopiero wtedy ponownie ustawić się właściwie do zdjęcia że zgarbiona jestem że włosy przyklapnięte że brzuch zlewa się z ręką albo że w momencie cyknięcia On już rusza aparatem i na 5 zdjęć - 1 jest nie zamazane ![]() Prowansja88 najważniejsze, że Wam się kolor podoba ![]() Foteliki tych firm co wymieniłaś się cenią to jakże bazy miałyby być tanie wybierzcie taką, która posłuży Wam na kolejny fotelik Super, że jest jakieś światełko w tunelu!!!! są małe efekty, jest motywacja, także ćwicz ćwicz i ćwicz Co do kosmetyków - niekoniecznie stąd głośno o emolientach. Po prostu w ostatnich latach coraz częściej ludzi (dorosłych i dzieci) mają atopową skórę i problemy skórne. Alergolodzy i dermatolodzy przestrzegają przed tym. Dlatego stosowanie specjalistycznych kosmetyków na zdrową skórę jest bezsensowne |
|
|
|
#4631 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
druga sprzedała x-lanera xa z 2011r za chyba 700zł jak nie więcej Cytat:
![]() nawigacja... to nie głupi pomysł... ![]() Cytat:
jak piękny tak ciężki nie boisz się, że znów będziesz narzekać na wagę? ale trzeba przyznać - super odnowili/ulepszyli te starsze modele kolor ten co w linku? jeśli tak to śliczny Cytat:
ale po popołudniowym kubku koktajlu bananowego z mieloną owsianką jestem tak zapchana, że wieczorem usnąć nie mogę tak trzyma cholerstwo ![]() A musisz na te zajęcia chodzić? bo jeśli główka Ci napiera w dole na szyjkę to lepiej poleżeć, oszczędzać się i nie chodzić za długo Mój ma 30min z pracy i na szczęście nie ma na trasie nigdy korków, ma już ustalone z dyrektorem, że jak rodzę - to On bierze marynarkę, torbę i do samochodu a ze mną ma ustalone, że jak nic ważnego to mam nie dzwonić jak na sr**** a jeśli rodzę to mam dzwonić non stop + sms Cytat:
aleś ją załatwiła Ja też strasznie w tej ciąży nerwowa i czepialska jestem Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-04-15 o 12:23 |
|||||
|
|
|
#4632 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście kciuki trzymam ![]() Cytat:
ech trudno, mój maluch musi mieć coś nowego bo brązowego materaca nie zaakceptuję![]() jak dobrze dziewczyny, że Wy też bo myślałam, że już ze mną jest coś nie tak bo dziś po raz kolejny żegnaliśmy się w złości
|
||
|
|
|
#4633 | ||
|
Raczkowanie
|
Ojej, ale tu dziś cisza póki co
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki dziewczyny za troskę, treaz jest lepiej skurczy nie ma ale przyjaźnie sie z toaletą cały czas
|
|
|
|
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
ja mam mapę toalet w całym mieście już
![]() biorę się dziewczynki trochę do roboty, bo w chacie to chyba tornado mieliśmy nic nie leży na swoim miejscu![]() zaczyna się trochę rozpogadzać,więc może z tżetem skoczymy popołudniu do lasu na nasze "treningi". Choć po tej gimnastyce to raczej nie mam siły na nordic walking ![]() w ogóle nie czuję atmosfery świąt
|
|
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja od wczoraj jakoś tak zaczęłam zastanawiać się na temat porodu i chciałam poruszyć nurtujący mnie temat, otóż dowiedziałam się, że u mnie w szpitalu nie robią lewatywy...
Zaczęłam o tym czytać i teraz już nie wiem czy się cieszyć czy nie? Czy lepiej zrobić sobie ją w domu żeby czuć się pewniej później? Podobno nie dość, że można uniknąć niespodzianek przy parciu to dzidziuś ma więcej miejsca bo mamy puste jelita, a do tego nie trzeba zaraz po porodzie iść do toalety, a to w pierwszych dniach może być bolesne... Jak to jest u Was? Myślałyście o tym? No i czy przed porodem trzeba się ogolić w strategicznych miejscach? Może to głupie pytania, ale nie chcę świecić oczami na porodówce, że czegoś nie zrobiłam lub zrobiłam niepotrzebnie
|
|
|
|
#4637 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja mam ten sam problem (gryka przyszyta do poszewki materaca) i nie mam jak wyprać Ojj przykro mi Cytat:
liście malin od dzisiaj, wiesiołek za tydzień, żeby nie tak wszystko naraz Współczuję kontaktów z wc Ja za to mam taką zgagę, że już po prostu nie wyrabiam!!!!! ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
choć myślę, czy na wszelki nie kupić sobie w aptece do domowego użytku w razie gdybym do szpitala miała przyjechać na ostatnią chwilę ![]() Co do golenia - sama jestem ciekawa jak to teraz w szpitalach jest - 4 lata temu miesiąc przed terminem poszłam do kosmetyczki, żeby być tam cacy ale przez miesiąc czasu pewnie już cacy nie było bo coś tam podczas porodu przejechała maszynką do nacięcia krocza ![]() Tym razem też planuję w maju iść do kosmetyczki żeby być cacy glanc
|
|||
|
|
|
#4638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do golenia to jak nie zdążysz to Cię ogolą. Mnie na patologi przed zabiegiem położna goliła i zajęło jej to 30 sekund i nie miałam ani jednego zacięcia ani podrażnienia. |
|
|
|
|
#4639 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chyba będę musiała sobie zrobić sama w domu, tylko czy będę umieć też mi się wydaje, że lepiej ją zrobić niż nie.---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
Odebrałam wyniki tego nieszczęsnego moczu i mam bardzo podwyższony poziom leukocytów, w laboratorium od razu kazała mi iść z tym do lekarza, dzwoniłam i przyjmie mnie o 15:30. Mam nadzieję, że to nic groźnego bo od razu przedstawiła mi się wizja szpitala
|
|
|
|
#4641 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Ale mi okazja sprzed nosa uciekła Widziałam w tamtym tygodniu ogłoszenie w sklepie odzieżowym :Sprzedam markowe używane ubranka 0-12m). Zapomniałam o tym i przypomniałam sobie dopiero dzisiaj. Weszłam zapytać się o ogłoszenie i babka mówi, że niewiele jej zostało, tylko rozmiary 80 w górę, pokazała mi kilka sztuk, piękne!! Dziękuję dziewczyny, że doceniłyście "umiejętności" mojego męża Cytat:
ale oni wybierali z dobrych najlepsze, a nie z beznadziejnych najmniej beznadziejne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o bazy to też mnie denerwują te ceny, myślałam, że to jest tańsze od fotelika, a nie droższe Może zdobędę gdzieś i bazę, chociaż z tym będzie gorzej, bo taka baza to służy i później do większych fotelików..Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za rozpoczęty tydzień !! zaciskam za sprzedaż wózka ![]() Rozbawiłaś mnie tym, no wypisz wymaluj mój mąż Zdjęcie jest niczego sobie, ale to jest jedyne zdjęcie z 200 napstrykanych wczoraj..a i tak wygląda jak zrobione Nokią 3310 Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-04-15 o 13:15 |
||||||||
|
|
|
#4642 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój gdyby mnie jeszcze rano budził to pół biedy. Ja i tak zbieram się szybciej z łóżka niż on bo budzi mnie głód. Ale mojemu tżowi nie raz o 2-3 w nocy zbiera się na "ważne" rozmowy jak kładzie się spać (wyśpi się przed tv, a później przychodzi do sypialni). Tłukę mu do łba że nie dość że źle śpie, budzę się co chwile to i on mi dokłada nocnych rozrywek. A później się dziwi że nerwowa jestem. Cytat:
![]() za tydzień. Już niewiele zostało. Właśnie mi przypomniałaś że pasuje kolor na włosy na święta położyć. Tylko muszę chętnego poszukać bo sama nie dam rady z ilością i długością moich włosów. I za sprzedaż wózka.
|
|
#4643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień i powodzenia z wykurzaniem maleństwa z brzuszka ![]() Kciuki za wózek dalej trzymam ![]() Cytat:
Umęczysz się biedaku Ja to samo a nawet jeszcze nie wiem czy na święta wyjdę z domu :/ Cytat:
|
||||
|
|
|
#4645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pater86 U mnie w szpitalu wiem że robią lewatywę i przed cc i sn. Co do golenia to na pewno przed cc golą maszynką elektryczną co mnie trochę zdziwiło b czy to wogóle higieniczne. Ale wiekszych szczegółow nie znam. Mam nadziej że na sr się dowiem.
|
|
#4646 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
oby to nie było nic groźnego
|
||
|
|
|
#4647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W nowym nr M jak Mama jest artykuł właśnie o liściach malin, to jest nasz polski mit. Nie wywołuje on ani nie przyspiesza porodu. W innych krajach ponoć ten napar jest pity już od 2 trymestru Cytat:
![]() Nie no chyba nie będzie tak źle, ja miałam podwyższone leukocyty w I trym i dał mi tylko Prenatal Uro, powtórzyłam badanie i już było ok. |
||
|
|
|
#4648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za gratki i kciuki
Cytat:
naszych trzeba instruować Cytat:
nosz myślałam, że padnę! ona ma chyba takie światło bo w mojej łazience widzę rudą poświatę a w naturalnym dziennym świetle wręcz pod czarno-brązowe podchodzą, a ta mi z zielenią wyskoczyła ![]() Cytat:
![]() Przez zgagę chce mi się zwymiotować... Przez ciśnienie chce mi się spaaać..... A tu już TAKA godzina, że trzeba iść na zakupy, do przedszkola, myć gary, robić obiad
|
|||
|
|
|
#4649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4650 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To chyba właśnie wychodzi przy osłabieniu organizmu, także myślę, że spokojnie poradzi sobie z tym żurawina, lub jakieś leki z jej wyciągiem |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

wszystkie składniki oprócz rumu bo mi się tak zamarzyło...
za zakupki
śliczny ten komplecik z H&M 

zresztą muszę wykorzystać wolne żeby się wyleżeć, bo potem znowu trzeba będzie od rana siedzieć w szkole...
teraz nie bardzo mam czas na wizaż, siedzimy sobie beztrosko z mężem na chorobowym i żeby się nie nudzić gramy w gry na pc i nie mam za bardzo jak dostać się sam na sam do kompa.
w ogóle odkąd przestałam pracować czuję się jak niewolnica domowa.....
czasem słusznie, ale wczoraj naskoczyłam na niego rano jak wrócił z pracy... naskoczyłam to mało powiedziane. Zrobiłam mu aferę - jak wynika - o to, że zrobił małe zakupy po nocce (chleb, mleko, jajka, masło
chyba pożyczę od brata, bo naprawy swojego to się nie doczekam do porodu, a faktycznie jakąś ładną pamiątkę trzeba by mieć... nie mam żadnego normalnego zdjęcia z brzuszkiem
Ja może upiekę coś na święta, ale zawiozę od razu do mamy, żeby nie zjeść wszystkiego
13.07.2013 

:
) i śpiworek, ale to na jesieni. Padło na x-landera, ale takiego:
szczególnie w białymstoku