![]() |
#2131 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
Kacper ma na ramieniu, do roku powinno zniknąć. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2132 |
Rozeznanie
|
Hosenka kiedy był termin porodu Kacpra ?
Karol urodził się miesiąc przed terminem ale chyba nie jest traktowany jako wcześniak.
#2133 | ||||||||
Zadomowienie
|
witam z pochmurnego poranka... wreszcie Was nadrobiłam (ale oznacza to inne zaległości... no cóż)
widzę, że wcięło mi cytaty (tego też nigdzie indziej nie ma ![]() Cytat:
a do lusterka mały cieszy się tylko przy mężu, ze mną czasem do mnie ![]() Cytat:
matę mamy taką samą z tiny love, potwierdzam - dzwonek najlepszy a rozmiar - w połowie 68 (niektóre już za małe, niektóre jeszcze za luźne) Cytat:
![]() podobno są pozytywki na pilota ![]() plan mamy stały w nocy (spać oo 21, pobudki koło 11,3,4+plus bonusy czasem i ranek po 6) potem zabawa około godziny, potem trochę płaczu, cycek i drzemka na ramieniu do 10-11 przerywana 2-3 karmieniami sygnalizowanymi płaczem bez otwierania oczu. karmienie też na śpiocha. potem często spacer z babcią a dalej zależy, ale jeszcze kilka godzin przespane. dziś będę u lekarki i spytam, czy mały nie za dużo sypia... szybko! mój jeszcze wchodzi, a pamiętam jak się w styczniu dziwiłyśmy tej mojej znajomej od ciuszków, że jej syn tak przeskoczył! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a do rozliczenia mam 2 Pity, to podzielimy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() i jeszcze mam pytanie o ten kryzys 3 miesiąca...
![]() |
#2134 | |||
Przyczajenie
|
Witam
![]() Cytat:
zdam się na lekarzy, chyba wiedzą co robią/mówią (ad aktywności, wiem wiem, że 30 min to czas wystarczający dla takiego maluszka, chodziło mi bardziej o to, że on pozostały czas płacze, nie leży spokojnie, nie rozgląda się, nie da się go w żaden sposób uspokoić, noszenie, tulenie wszystko jest na nie i ciągle płacz,btw moje dziecko nie lubi się przytulać, działa to na niego jak płachta na byka ![]() Cytat:
Co prawda w najbliższym otoczeniu jest sporo nieszczęść i chętnych do 1% nie brakuje ale aby było sprawiedliwie chyba zrobimy losowanie, mam nadzieję, że trafi na Krzysia bo ze względu na to, że sama dopiero co zostałam mamą i mam w domu szkraba w podobnym wieku czuje z Wami więź Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Ejani: ale czego dotyczacy ten kryzys 3 miesiąca?
![]() |
#2136 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pediatra dzis nie skomentowała, więc widać to normalne ![]()
![]() |
#2138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2139 | |||||
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Trochę mnie nie było, ale to dlatego, że weekend intensywny, a potem zostałam sama na posterunku, bo mąż w delegacji.A dzisiaj też goście, więc zaraz zmykam ogarnąć dom. Jutro mamy w końcu wizytę u endokrynologa. Ciekawa jestem co powie, bo idziemy tam w związku z moją niedoczynnością tarczycy, która, jak się okazało tydzień temu, zmieniła się w nadczynność ![]() Cytat:
9.30 - pobudka, uśmiechy do mamy, rozciąganie serdelków po nocy 10 - pierś i mleko odciągnięte 10.45-11.15 - czynności higieniczne, przebieranie, w trakcie obserwacja karuzeli 11.15-13 - zabawa na macie, noszenie, leżenie na brzuszku, marudzenie i płacz aż w końcu 15-minutowa drzemka (w międzyczasie ogarnianie domu, obiad itd.) 13-13.45 - pierś i mleko odciągnięte 13.45-15 - zabawa, noszenie, huśtawka, marudzenie, ubieranie na spacer 15-16.30 - spacer i czasami drzemka po (im zimniej na dworze tym drzemka bardziej prawdopodobna) 16.30-17.15 - pierś i Nutramigen 17.15-17.45 - obiad z mężem 17.45-20.30 - zabawa z tatą, bajeczka, przysypianie, ja ogarniam dom, kąpie się itd. 20.30-21 - kąpiel 21-21.30 - Nutramigen 21.30-22 - usypianie w łóżeczku przy dźwiękach laktatora 22-22.45 - serial z mężem 5.30/6 - nutramigen 6/6.30 - usypianie przy dźwiękach laktatora 6.30/7-9.30 - sen A w międzyczasie ciągłe domaganie się smoczka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I z innej beczki - co dobrego u Was na święta Wielkanocne? Szukam inspiracji. Zwłaszcza na ciasta. A jakby było coś bezmleczno-bezjajecznego to też chętnie obczaję ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty się kuruj!!! Ja chcę fotkę ![]() Co do klubu-może to jest dobry pomysł, sama nie wiem. Za to wiem, że jeśli zdecydujemy, żeby powstał to chcę z Wami w nim być ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój też się zrobił nieodkładalny, więc chyba ta karuzela to będzie nasze obowiązkowe wyposażenie ![]() Maruda buziaki dla Ciebie i Krzysia |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pierwszy nr konta - jest dla osób prywatnych, drugi nr to dla zbiórek masowych publicznych.
![]() |
#2142 |
Raczkowanie
|
Konsternacja, saole, idaikot, Kalina27 - wysłałam Wam (chyba :P) zaproszenie do klubu
![]() Pisać proszę jak któraś jeszcze ma ochotę! ![]()
![]() |
#2143 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
moje dziecko ją uwielbia i potrafi go zająć jak nic innego mamy huśtawkę,leżaczek, karuzelę i niestety nie są wstanie zając go nawet na 5 min- od razu płacz a mata działa cuda (najbardziej podoba mu się lusterko i pianinko) Edytowane przez iintell Czas edycji: 2014-04-15 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
Maruda80 - mocne
![]() Nightmare20 - nie smutaj się, bedzie lepiej ![]() Hosenka - ale długie spanko bylo ![]() Caillouu - pokaż córcię ![]() Jestem za klubem! Też chętnie pokażę wam Tymka. Iintell - moze popróbuj z tym przytulaniem inaczej np stojąc/siedząc/kołysząc się itd, przytul mocniej/lżej.. moze wymien sie z TZtem jesli masz taka mozliwosc.. u nas czasem dziala zamiana mamy na tate lub odwrotnie. Choc pewnie już probowalas różnych sposobów ![]() Ja chociaż juz nie kp to nie mieszczę się w staniki sprzed ciąży i w sumie to cały czas noszę staniki do karmienia. Musze w końcu kupić nowe ![]() Kto sie wybiera na spacer w ta cudna pogode? :d ja ide, byle nie zmoknąć za bardzo ;-) Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Idaikot - daj znac co u endo, u mnie to samo z tarczyca. Caillouu - ja poprosze ![]() Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
#2145 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie zdążyłam Was nadrobić, ale już pierwsze piękne zdjęcia w klubie widziałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Raczkowanie
|
Pierwsze koty za płoty, Kaja już siedzi w klubie
![]() Sand - zaraz wyślę zaproszenie ![]() [ps. też nie ogarniam klubowania, ale ucze się :P]
![]() |
#2148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po akceptacji zaproszenia od razu dodajcie sobie subskrypcję klubu, to jak ktoś coś nowego wrzuci to się będzie pokazywało pod zasubskrybowanymi wątkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
A jak nie zrobiłam tego od razu to jak mam to teraz zrobić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
iintell a próbowałaś przepajać wodą lub herbatką z np. kopru włoskiego? To znacznie zdrowsza opcja, niż dawanie więcej mleka. A to że dziecko je co 2 godziny to nic dziwnego - czasem taka danego modelu uroda i tyle. Mój w ciągu dnia je co 1,5 do 2 godzin i w życiu nie przyszłoby mi do głowy dawać mu wiekszych porcji po to, żeby rzadziej jadł - uważam że to niezdrowe rozpychanie żołądka i sama też staram się nie jeść za dużo naraz. Może Twoje maleństwo w dzień nadrabia nocne niejedzenie? Kubuś już zgubił swoją grubą mordkę, teraz został tłuszcz w okolicach udno-dupnych ![]() Zdrowo rośnie ![]() Cytat:
![]() Maruda gratuluję postępu. Teraz łatwiej Ci będzie znaleźc pielęgniarkę, no nie? Skoro już nie musicie sondy używać. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2151 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do zwiększania porcji - u nas się sprawdziło, Kaja je rzadziej i więcej. A i bilans ogólny, dzienny wychodzi mniejszy niż jak jadła częściej i mniej.
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
on lubi być noszony, ale przytulany nie, a trzymanie go i siedzenie to już w ogóle nie wchodzi w grę ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
jasne , regularnie poimy go wodą, herbatką rumiankową, kminkową ale to niestety nie zaspokaja jego głodu jak karmiłam go sowim mlekiem to nie miałam obaw, że je zbyt często ale jednak mm to nie mleko mamy , jest bardziej ciężkostrawne i obawiam się, że tak częste karmienie mogłoby doprowadzić do bólów brzucha czy innych niepożądanych dolegliwości Edytowane przez iintell Czas edycji: 2014-04-15 o 11:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A młody domaga się jedzenia? Jaki macie tygodniowy przyrost wagi? Który centyl?
![]() |
#2154 |
Zadomowienie
|
To jako matka nieodkładalnego klopsa polecam fotel bujany- to jest nasza broń ostatecznej zagłady (a przynajmniej moja, bo reszta go nosi, ale znów ja go mam cały dzień a nie godzinę lub dwie) i zawsze działa
#2155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2157 |
Przyczajenie
|
Uff my już po szczepieniu małą waży 6220 i mierzy niby 62 cm choć po ubrankach to wygląda mi na więcej
![]() saole mojej szwagierki córa miała coś takiego pod okiem całkowicie jej się wchłonął nie ma żadnego śladu...no chyba że włożysz dobre okulary. Idaikot Ja twierdziłam : ,,A CC lepsze bo się człowiek nie namęczy tymi skurczami itp...chce CC" a przyszło co do czego to rodziłam i tak i tak:P No nie ważne ![]() Caillouu tez chciałabym się pochwalić córą w klubie, można?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zainspirowałaś mnie i od jutra zacznę zapisywać co konkretnie robimy o której godzinie. ![]() A ja chciałabym żeby Karol chciał chociaż czasem smoczka. Ale wydaje mi się, że wiem co jest powodem niechęci do niego. Po wyjściu ze szpitala dostaliśmy "niebieskie pudełko" w którym był smoczek aventu. Szybko go wymieniłam bo chciał go ssać non stop i od tej pory kupiłam już z 5 smoczków różnych firm i żadnego nawet nie chciał wziąć do buzi. Pewnie na tyle polubił kształt aventu, że już nigdy innego nie bedzie chciał. poproszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Karol czasem nie odbija w nocy. Albo on zaśnie, albo ja razem z nim przy karmieniu i nic się nie dzieje ______ A teraz coś ode mnie. Pogoda nie zachęca do niczego ale zmusiłam się dzisiaj żeby pójść do przychodni zapisać Karola na szczepienie (pneumo) i jest umówiony na 17-go. Zapisałam nazwę szczepionki - Prevenar, cena 280zł (szczepiła któraś tą?). Później pojechaliśmy na zakupy bo skończyła nam się Lovela i tym razem zdecydowałam się na niebieskiego Jelpa. Cena wychodzi ta sama bo za 15prań Loveli trzeba zapłacić 22.99zł a za 28prań Jelpem 39,99zł. Zobaczymy czy zauważę różnicę ![]() No i dzięki Hosence kupiłam szmatkę do prania, nie pamiętałam której Ty używasz a na półce stało kilka i w końcu drogą losową wybrałam dalli EDIT!!! okazało się że to nie szmatka tylko chusteczki ![]() Trudno, zobaczymy czy się spiszą. Zaraz Wam dorzucę fotkę śpiewanej książki o mrówkach którą wyczaiłam w lumpeksie ostatnio
![]() |
#2159 |
Rozeznanie
|
#2160 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
z tym przytulaniem i trzymaniem na rękach to sama jestem sobie trochę winna bo on kiedyś to lubił ale postanowiłam, że nauczę go zasypiania samemu bez lulania no i tak go nauczyłam, że nie dość, że teraz nie zaśnie na rękach to jeszcze przestał lubić wszelkie przytulania, lulania itp ;/ Caillouu, punamama to ile teraz i jak często jadają Wasze maluchy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.