|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
wadera- ???
BERBIE, agatko- ![]() hope, meire- trzymam kciuki kunegunda- wczoraj zapodała ostatnią(dziesiątą) globulkę nestatyny na grzybka, jest na receptę, dopiero ok 5/6 dnia od rozpoczęcia leczeniaodczułam znaczną ulgę więc lepiej nie zwlekaj z wizytą u gina, zapisz się a w między czasie ratuj tym co dziewczyny pisały "znieczulająco" działa też tantum rose (do przemywania zewnątrz lub irygacji) ale nie każdemu pomaga i ma takie właśnie działanie "znieczulające" nie lecznicze....
#2612 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Dzięki dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() Co do historii tej dziewczyny z Ip w pt to mówiła ze takie ma dobre wyniki itd a wczoraj ginka nam pow ze później się okazało ze I prenatalne wyszły bardzo źle ze dziecko jest chore i ma wady i to była przyczyną a pierwsza ciąża też urodziła dziecko i zmarło po porodzie bo miało wadę serduszka ![]() Wadera where are you????
#2613 | ||
Zakorzenienie
|
Wadera nie wiesz że my tu jajko znosimy? Gdzie jesteś?
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Ja kupiłam KiD vitum. Nie wiem, ale te aerozole ktoś pisał że mocno chemią napakowane. Cytat:
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Wtajemniczenie
|
Jestem jestem kochane! Przepraszam, ale wczoraj byłam już zbyt padnięta, żeby pisać.
Maluszek ma się dobrze, ma już prawie 8cm ![]() ![]() Najśmieszniejsze, że jak tylko gin zaczął badanie, ja zaczęłam szukać na ekranie bijącego serduszka. Wypatruję tego serca i wypatruję, a nie zauważyłam, że on cały się rusza i wierzga ![]() Piękne to było, ledwo dał się zmierzyć, tak szalał ![]() Dostaliśmy nawet płytkę ![]() A, i według badania mojego gina ryzyko chorób spadło nawet 10-krotnie, z serduszkiem wszystko dobrze, prawidłowo zbudowane. A jeśli chodzi o ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cieszę się, że u Was też wszystko w porządku ![]() I ciekawa jestem, czy piątkowe badania w Warszawie wyjdą tak samo... Aaaa, i maluch jest tydzień do przodu ![]()
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-04-16 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zakorzenienie
|
Wadera nie mogło być inaczej! To było prenatalne? Na nfz?
#2616 |
Wtajemniczenie
|
Nie, to było u drugiego gina, tego miejscowego. On na prenatalne nie wysyła, sam takie robi
![]() Nazwał to usg genetycznym, więc nie wiem czy to dokładnie takie samo, jakie będę miała w piątek.
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-04-16 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Konto usunięte
|
Wczoraj oglądałam te Porody na Polsat Cafe, o których mówiłyście i była babka, któa urodziła córeczkę w wieku 43 lat. To mi się tak przypomniało a propos długiej drogi do szczęścia. Ale szkoda mi tej dziewczyny Agatko strasznie
![]() Kucyk ja też kupuję czasami te Vitum ![]() Waderko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46053918]Wczoraj oglądałam te Porody na Polsat Cafe, o których mówiłyście i była babka, któa urodziła córeczkę w wieku 43 lat. To mi się tak przypomniało a propos długiej drogi do szczęścia. Ale szkoda mi tej dziewczyny Agatko strasznie ![]() Kucyk ja też kupuję czasami te Vitum ![]() Waderko ![]() ![]() Mnie też szkoda tej dziewczyny...codziennie o niej myślę, jak ona się czuje i co ona musi teraz czuć, pustka ogromna, nie wyobrażam sobie stracić 2jki dzieci... ![]() Tak minęłyśmy z Waderką swoje tygodnie... ![]()
![]() |
#2619 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tż dostał z pracy darmowe bilety do kina i jutro idziemy.Kolega załatwił mu darmowe wejście na zwiedzanie zameczku Prezydenckiego w Wiśle.Pojedziemy autem ze szwagrem.Chcielibyśmy wziąść Domisia,myślicie że to dobry pomysł?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-04-16 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Konto usunięte
|
Agatka i waderka gratulacje. nie mam netu ale staram się na szybko przeczytać co u Was. pozdrawiam z malty
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46053918]
Waderko ![]() ![]() Ja już dawno ![]() ![]() Więcej ![]() No pewnie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Zastanawia mnie jedno... Jeśli maluch jest tydzień do przodu (bo z wielkości wyszło wczoraj 13t5d) to w piątek będzie 14t1d. A to chyba już za późno na te prenatalne?...
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
Wadera a tamte masz na nfz? to idź....a ile cm ma małe??
Mlebi ![]()
#2623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agatka Wadera super ze przynosicie takie dobre wiesci, niech Wasze dzieciaczki dalej tak pieknie rosna ![]() Zeberka, wizyte u gina mam 19 maja - zapis byl w styczniu, do niego jak sie pojdzie bez zapisu to karze czekac, ale to wcale nie zonacza ze przyjmie juz tak mialam kilka razy, nawet raz czy dwa czekalam ponad 2 h - to bylo jeszcze przed ciaza.... swedzienie troszke zelzalo ale i tak musze kupioc ta masc aa czy ktoras z Was slyszala o wapteka,pl?? Pepti i Dicoflor (akuret musze to teraz kupic) maja taniej niz w Gemini ![]()
![]() |
#2625 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46053918] Kucyk ja też kupuję czasami te Vitum ![]() No to dobrze wybrałam ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Wtajemniczenie
|
Wadera tygodnie licza sie od ostatniej miesiaczki i je bierze sie do tych waznych usg a nie ile ma na dany moment wg pomiarow Maluch - wiec nie bedzie za pozno
![]()
#2627 |
Zakorzenienie
|
Doczytałam, że najbardziej wiarygodny jest wynik, jak długość crl jest do 84mm.
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
No, to teraz bedzie tylko lepiej..
![]() ![]() ![]() Mala nadal ze mna w domu, alebna szczescie inhalacje pomagaja i ma mniejszy katar.. ![]() ![]() ![]() Dzis mnie zaskoczyla bardzo, bo narysowala cala nasza rodzine, a u mnie w brzuchu mala dzidzie... Skad jej sie to wzielo??!!... Chyba, ze zapamietala, jak jej tlumaczylam ostatnio na placu zabaw, czemu jedna pani miala taaaki duzy brzuch... ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2629 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46053918]Wczoraj oglądałam te Porody na Polsat Cafe, o których mówiłyście i była babka, któa urodziła córeczkę w wieku 43 lat. [/QUOTE] zostałam mocno podbudowana ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Gdybym w takich momentach wątpiła, moje życie już by w gruzach dziś leżało... za dużo tych momentów, by sobie na zwątpienie pozwolić
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2630 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ona przed porodem ma na pewno burzę hormonów. bardzo się cieszę z udanej wizyty, ale przecież wiedziałam , że tak będzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jaki miałaś wczoraj CRL? ja wstałam dziś z bólem głowy....
![]() |
#2631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny!
w poniedzialek bylam na pierwszym usg (12tc - mieszkam w UK i tutaj nie robi sie badania wczesniej) i dowiedzialam sie, ze moje dziecko przestalo rozwijac sie w 6tc, wiec od okolo 6 tyg nosze w sobie martwe dziecko. zdziwilo mnie, ze przez 6 tyg nic sie nie stalo, nie bylo krwawienia, nic mnie nie bolalo. Wczoraj wieczorem zaczal bolec mnie brzuch i krzyz i zaczelam krwawic, ale trwalo to doslownie pol godzny. Do tej pory nadal nic... w zwazku z tym mam pytanie: czy jak sie zacznie ronic to mozliwe, ze krwawienie ustaje? czy jak juz sie zacznie to krwawi sie przez tydzien albo nawet dluzej? Nie wiem czego sie spodziewac, bo nie bylam jeszcze w takiej sytuacji... Poki co siedze w domu i czekam... z gory dziekuje za odpowiedzi
#2633 |
Zakorzenienie
|
Agatka, Berbie
![]() ![]() a Waderka ![]() ![]() to jak zamówisz to zdaj relację ![]()
![]() |
#2634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Waderko dzięki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje iza, czyli to krwawienie ktore mialam wczoraj 20 min to jeszcze nie bylo to?
Jest ciagle malutka szansa, ze ciaza jest duzo mlodsza niz mi sie wydaje, we wtorek mam kolejne usg zeby sprawdzic czy dziecko uroslo. poki co nie mieli do czego porownac, bo nie widzieli wczesniej na jakim jest etapie... ehhh czekanie....
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam zabieg łyżeczkowania, więc nie krwawiłam dużo. Trzymaj się dzielnie. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Krawienie może być różne i z różnym natężeniem. Jak dojdzie do poronienia to na pewno będzie bardzo intensywne, pojawią się skrzepy. To wszystko niestety może trochę trwać... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
zdrówka dla córci ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2014-04-16 o 09:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje dziecko też nie rosło, ale poronienie nie zaczęło się samo, więc miałam zabieg..
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam zdanie jak Iza, taka rozbieżność wieku i krwawienie nie pozostawiłoby mi złudzeń... obserwuj się, pilnuj żebyś nie miała temperatury i koniecznie kontrola u lekarza. i bardzo mi przykro... anitko jak tam dzisiaj samopoczucie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.