Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku?
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek 10 23,81%
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek 1 2,38%
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki 10 23,81%
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie 3 7,14%
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem 13 30,95%
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija 2 4,76%
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje 3 7,14%
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja 0 0%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 22:46   #4141
karota11
Zadomowienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Wg mnie z daszkiem duzo lepsza
Ja wybrałam właśnie z nim
Po pierwsze ochrona przed słońcem a po drugie jak pada deszcz to zawsze przykryjesz całą piaskownicę żeby za duzo deszczu do niej nie napadało

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
no tak własnie dumam ale to i tak gdzies za miesiąc , dwa jakoś tak pomyślałam,ze ten daszek będzie powodował,ze nie nagrzeje się piasek, no ale więcej plusów jest, a jak nie korzysta mogę go składać,zeby sie grzał

jak Bart?
Stary 2014-04-15, 22:48   #4142
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
chyba sobie Nelcia wziela do serca mój wpis, bo wstala w lozeczku! i od tej pory stoi non stop, przy wszystkim
ja tez nie wiedziałam, ale moje dziecko lubi zaskakiwać hehe. w spacerówce siedzi, często nawet nie chce się opierać sama nie potrafi usiasc, posadzona od razu odgina się do tylu i ma to w nosie :P często mam wrazenie, ze się ze mna przekomarza. a rusza się az za bardzo!
No to u nas identycznie. W spacerowce siedzi, sam nie chce, odcina sie do tylu, ewentualnie do przodu i raczkiem ucieka

Anka- juz pytałam o model wozka, ale zapomnialam wiem tylko ze inglesina

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 23:40   #4143
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
no tak własnie dumam ale to i tak gdzies za miesiąc , dwa jakoś tak pomyślałam,ze ten daszek będzie powodował,ze nie nagrzeje się piasek, no ale więcej plusów jest, a jak nie korzysta mogę go składać,zeby sie grzał

jak Bart?

A dzięki Bart ok
Katar sobie poszedł (odpukać) w siną dal. Tylko teraz znowu mojego tatę cos rozbiera, oby nic się nam nie przyplątało...

U nas pogoda passsssskudna, dzis jakiś śnieg padał :/ burze 2x dziennie i deszcze i nie wiadomo co jeszcze :/

Aaaaaa jutro z Bartem do okulisty, chyba drugie płukanie kanalika bo oczko znów nam ropieje

Stary 2014-04-15, 23:57   #4144
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Weekend spędziliśmy u moich dziadków; babcia w piątek miała ur 80 lat i w końcu jest w domu, a z dnia na dzień jest lepiej W. dobrze zniósł podróż, znowu ponad połowę przespał a od soboty mamy też nowy fotelik (i kolejny problem z głowy )

Zdecydowaliśmy się podjechać do pana osiemgwiazdek Pan A. trochę śmieszny i dziwny, ale dobrze doradził Cieszę się, bo tak to zamówiłabym zły fotelik, a dwa nie chciałabym widzieć i słyszeć mojego męża przy montażu Najpierw miał być fotel na isofix, ale odstawał z jakieś 5cm. Potem było montowanie na pasy. Be Safe na pasy latał okropnie, ale ponoć w granicy dopuszczalności (oglądaliśmy chyba model Be Safe Izi Plus). Mąż jednak zdecydował, ze bierzemy Axkid Duofix a jako gratis dostaliśmy lusterko z Be Safe

Wczoraj spędziliśmy mile popołudnie ze znajomymi, a W. poznał małe zoo - Bartka (agamę), Tosię (chomika), Oskara (szynszyla) i Kostka (kotkę), nawet głaskał zwierzaki i się nie bał A dziś mieliśmy leniwy dzień, gdzie mój mały W. pobił swój rekord - prawie 7.5h nie spał i mieliśmy w dzień tylko 1 drzemkę. Aż się boję co będzie jutro ...

Może uda mi się coś nadrobić jak mąż pójdzie do pracy

edit: Mąż w pracy, W. ma pobudkę i z nadrabiania, dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2014-04-16 o 01:39
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 02:12   #4145
banka26
Zakorzenienie

Dojechalam

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:26   #4146
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Ja z innej beczki... co robicie dobrego do jedzenia na Święta?
sernik z rosą i tyle w niedziele obiad u rodziców w poniedziałek u teściowej

Cytat:

ja dumam nad tym, no ale ten daszek to z jednej strony dobrze, bo od słońca, a z drugiej to nei wiem czy się przyda
http://allegro.pl/piaskownica-z-lawk...071374699.html
bez daszku :
http://allegro.pl/piaskownica-koloro...066277526.html
noa le cos w tym stylu ja chcę
my planowalismy kupić zamykaną ( a wkońcu młody dostał u babci od sąsiadki żółwa z little tikes) u nas ze wględu na ansze koty, a u babci na koty sąsiadów więc ja bym sie bała otwartej, że kuwetą będzie:P
Stary 2014-04-16, 09:01   #4147
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Clo - uśmiałam się, moja to chociaż nie chrapie
Moja też chrapie, jak wieczorem kładę się spać, a chodzę jako ostatnia, to czasami mam stereo

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:39   #4148
karota11
Zadomowienie

Cytat:
A dzięki Bart ok
Katar sobie poszedł (odpukać) w siną dal. Tylko teraz znowu mojego tatę cos rozbiera, oby nic się nam nie przyplątało...

U nas pogoda passsssskudna, dzis jakiś śnieg padał :/ burze 2x dziennie i deszcze i nie wiadomo co jeszcze :/

Aaaaaa jutro z Bartem do okulisty, chyba drugie płukanie kanalika bo oczko znów nam ropieje

no to dobrze, ze już wszystko dobrze
a pogody współczuję ;/ U nas dzisiaj jakies słońce widze, ale jeszcze nie wystawiałam głowy

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dojechalam

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

my planowalismy kupić zamykaną ( a wkońcu młody dostał u babci od sąsiadki żółwa z little tikes) u nas ze wględu na ansze koty, a u babci na koty sąsiadów więc ja bym sie bała otwartej, że kuwetą będzie:P
ale ona jest zamykana, te ławeczki się składa, a u nas taka z little tikes jest za mała, bo jak spotykamy się z dziewczynami to kilku chłopców się w niej nie pomieści ;/

Ale dzisiaj mam zły humor ;/
Stary 2014-04-16, 10:30   #4149
modro
Rozeznanie

Cytat:
tez dzisiaj o to pytałam! czekam na proste i pyszne przepisy
o to to

Cytat:

Kupuję placki tortilli z biedry dla mnei najlepsze
Podam wersję podstawową, ja często kombinuje z innymi dodatkami, z suszonymi pomidorami, avocado itp
Ale tak..biroę placek tortilli smaruję serkiem, takim np z ziołami, typu philadelfia, czy bieluch, kanapkowy taki, kładę liście sałaty lodowej, serek, polędwica, szynka, serek i smaruję trochę ketchupu i majonezu, zawijam w rulon , i zawijam w folię aluminiową i do lodówki na min. godzinkę. wyjmuję, kładę złączeniem na desce i kroję w szersze plastry np. 2 cm i od góry w każdy wbijam wykałaczkę i gotowe
Dziękuję bardzo, obiecuję, że zapisuję

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:59   #4150
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja też chrapie, jak wieczorem kładę się spać, a chodzę jako ostatnia, to czasami mam stereo

Witaj w klubie hehe

Cytat:
no to dobrze, ze już wszystko dobrze
a pogody współczuję ;/ U nas dzisiaj jakies słońce widze, ale jeszcze nie wystawiałam głowy

ale ona jest zamykana, te ławeczki się składa, a u nas taka z little tikes jest za mała, bo jak spotykamy się z dziewczynami to kilku chłopców się w niej nie pomieści ;/

Ale dzisiaj mam zły humor ;/

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Pogoda u nas dzis tez beznadziejna :/

A czemuż to humor nie sprzyja??

Stary 2014-04-16, 11:13   #4151
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
przechodzice na wgetarianizm ?

ja lubie mala lulac :d no chyba ze obudzi sie w srodku nocy i zasnac nie moze to wtedy nieeee :P
Nie, oboje lubimy mięso, ale ograniczymy dla zdrowia

Ale dzisiaj piękne niebieskie niebo za oknem....

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 11:18   #4152
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba sobie Nelcia wziela do serca mój wpis, bo wstala w lozeczku! i od tej pory stoi non stop, przy wszystkim
super

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 11:53   #4153
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
ja tez nie wiedziałam, ale moje dziecko lubi zaskakiwać hehe. w spacerówce siedzi, często nawet nie chce się opierać sama nie potrafi usiasc, posadzona od razu odgina się do tylu i ma to w nosie :P często mam wrazenie, ze się ze mna przekomarza. a rusza się az za bardzo!

Brawoo teraz się zacznie 'sprzątanie' stołu

U nas nie może nic być na ławie. Cokolwiek na niej jest, zaraz ląduje na podłodze z hasłem 'baaaaaaa' także no nie dość ze szklana i bez serwetyto jeszcze upalcowana i omemlana z każdej strony

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Dojechalam

Udanego pobytu

A gdzie bedzie sie odbywać to spotkanie??
Nie wiem czy TŻta uda mi się wyciągnąć bo ostatni wyjazd do krk skończył sie wiadomo czym

Stary 2014-04-16, 12:04   #4154
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Diabli- nasz Urwis też nie siedzi i mam podobne podejście do Twojego. Nie martwi mnie to specjalnie.. zwłaszcza, że łądnie raczkuje, wspina się, klęczy, podnosi się i staje przy wszystkim, chodzi bokiem przy meblach..
e nie ma parcia na siedzenie, I. zaczął siadać niedawno, dużo wcześniej wstawał..ale z siedzenia niewiele wynika bo lepiej się przemieszczać

Cytat:
Uwaga wyjechalismy)

czekamy

Cytat:
tez dzisiaj o to pytałam! czekam na proste i pyszne przepisy
ja chyba nie robię nic, no może upiekę jakąś babkę w każdym razie chcemy jechać na wieś, i całą rodzinką rządzić w kuchni.. tylko żeby pogoda była, no i pompę trzeba naprawić żeby woda była
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 12:14   #4155
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
j .... kusi mnie to, kusi .... ale muszę do pracy i mieć macierzyński
mam taki sam dylemat;/
i z dwójką chyba nie jest tak źle. Jak przychodzą dzieciaki mojego brata to ja dziecka nie mam

Ja na święta nie robię nic. TŻ siedzi sam i ma trochę ogarnąć mieszkanie.
U rodziców zostaję do niedzieli. Zjemy śniadanie i wracamy. Po drodze do dziadka/ciotki TŻta. Wieczorem do siebie. Poniedziałek u teściów.
Stary 2014-04-16, 12:19   #4156
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Witaj w klubie hehe

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Pogoda u nas dzis tez beznadziejna :/

A czemuż to humor nie sprzyja??

a tak jakoś wszystko posprżatałam, i nie mam co sprzątać, obiad w piekarniku nie no mam, jeszcze jak zwykle garderobę do sprzątanai, ale to drubsza sprawa a Kuba niebawem wstanie
Stary 2014-04-16, 12:27   #4157
Veronic
Wtajemniczenie

Hej

wpadłam tylko powiedzieć , że żyję, ale bardzo kiepsko. 2 dni z chaty się nie ruszałam,bo nie miałam siły
ale dzisiaj w końcu wyjdę z Młodym...

na Wielkanoc nie robię nic do jedzenia, tzn oprócz chleba bezglutenowego ,który chce upiec dla Wojtka

w ogóle Wojtuś wtedy ma urodziny, najpierw jedziemy do moich rodziców na obiad i ciasto a potem do teściów i zostajemy na noc, co niezbyt mi się podoba, no ale muszę się zgodzić, tż obrażony, że Wojtek będzie miał tak jakby 2 roczki, ale czy to moja wina, że
po pierwsze Wojtek ma urodziny we Wielkanoc ,a po drugie, ze moi rodzice nie chcą jechać do moich teściów(i wcale się im nie dziwię) ?

z tżtem ciągle się kłócę , ma do mnie wieczne pretensje, chyba wolałby mieć inną żonę, która np uwielbia wielkie rodzinne spotkania...
ale to nie ten adres

ciągle mam mdłości
odrzuca mnie od mięsa i warzyw,ledwo co gotuję zupę dla Wojtka,
jem ew. owoce i ser

to 9tc, mam nadzieję, że za max 3 tyg mi przejdzie...

--

kiedy macie to spotkanie w krakowie?
dzisiaj?
zazdroszczę

ja siedzę tutaj sama jak taki lost
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:03   #4158
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
No to u nas identycznie. W spacerowce siedzi, sam nie chce, odcina sie do tylu, ewentualnie do przodu i raczkiem ucieka .
uparty jak Nela dostalysmy kilka cwiczen żeby jej pokazac jak się siada - najpierw protestowala, darla się jakbym ja obdzierala ze skory, wiec odpuściliśmy. po tygodniu te same ćwiczenia traktuje jak durne wymysły matki - chichra się, ucieka, wygina - ma swój swiat
rehabilitantka dzwonila, ze jużwyzdrowiala i dzisiaj o 18 mamy zajecia. zobaczymy co powie na nasze postępy a Wy z kims się konsultowaliście?

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
trzymam kciuki żeby poszlo szybko i jak najmniej stresująco dla Bartusia

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Weekend spędziliśmy u moich dziadków; babcia w piątek miała ur 80 lat i w końcu jest w domu, a z dnia na dzień jest lepiej W. dobrze zniósł podróż, znowu ponad połowę przespał a od soboty mamy też nowy fotelik (i kolejny problem z głowy )

Zdecydowaliśmy się podjechać do pana osiemgwiazdek Pan A. trochę śmieszny i dziwny, ale dobrze doradził Cieszę się, bo tak to zamówiłabym zły fotelik, a dwa nie chciałabym widzieć i słyszeć mojego męża przy montażu Najpierw miał być fotel na isofix, ale odstawał z jakieś 5cm. Potem było montowanie na pasy. Be Safe na pasy latał okropnie, ale ponoć w granicy dopuszczalności (oglądaliśmy chyba model Be Safe Izi Plus). Mąż jednak zdecydował, ze bierzemy Axkid Duofix a jako gratis dostaliśmy lusterko z Be Safe
zazdroszczę, ze temat macie już z glowy. ja fotela nie kupie, dopóki nie będę pewna do jakiego samochodu a tatuś jak zawsze ma czas :P umawialiście się wcześniej do tego gościa? ma duże "oblezenie"? chyba tez go odwiedzimy :P

Cytat:
Wczoraj spędziliśmy mile popołudnie ze znajomymi, a W. poznał małe zoo - Bartka (agamę), Tosię (chomika), Oskara (szynszyla) i Kostka (kotkę), nawet głaskał zwierzaki i się nie bał A dziś mieliśmy leniwy dzień, gdzie mój mały W. pobił swój rekord - prawie 7.5h nie spał i mieliśmy w dzień tylko 1 drzemkę. Aż się boję co będzie jutro ...
domowe zoo Nela tez lubi naszego chomika, choć zazwyczaj się mijaja Wiktorek przechodzi na czas letni po co spac, jak można rozrabiac?

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Dojechalam
udanego pobytu! spędzacie w Krakowie cale swieta?

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
eee, tak bez sałatek? u nas pewnie tez tak się skończy, ze jeden dzień u mojej mamy, drugi u teściowej. jeszcze po drodze odwiedziny u siostry i taty - jak zawsze mało leniwe swieta. o obiady i ciasta się nie martwię, bo pewnie dostaniemy tez na wynos :P ale sałatki co roku musze mieć. jemy rano wieczor i w południe

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Szymek ma taka zamykana, bez laweczek, ale duza drewniana, bo w tym samym domu mieszka jego pol roku młodszy kuzyn, wiec bawia się wspólnie. i musze Ci powiedzieć, ze i tak sa wojny, który komu cos przez przypadek zburzyl, albo dlaczego on ma tyyyle miejsca do robienia babek, a ja nie a jak do piaskownicy zniosa wszystkie kopary, wywrotki, wiaderka i foremki to sami ledwo się tam mieszcza

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
o to to
to ja mogę się podzielić przepisami na calkiem fajne sałatki:

1) warstwowo: białka z jajek posiekane na sam dół , potem tunczyk, por spazony (lub cebula), majonez, ser starty, znów tunczyk, majonez i na góre zóltka "rozciapane" widelcem

2)
podgotowane brokuły (drzewka)
kukurydza
ser w kostke
pieczarki marynowane w kostke
majonez
peczek szczypiorku

3) tuńczyk, ogorki konserwowe, papryka konserwowa, ryz, kukurydza, groszek, majonez

4) ananas w kostke, kukurydza, ryz, piers z kurczaka w curry, majonez

5) usmazyc pokrojone w kostke piersi z kurczaka
posypac je przyprawa gyros i papryka
do tego ananas w kostke, kukurydza
pokrojony w kosteczki zolty ser - miekki
wycisnac 4 zabki czosnku

pozycja 1 - postna, z jajcami, wiec typowo wielkanocna :P i pięknie wyglada

pozycje 2-3 - postne, nowalijkowe :P

4-5 pyszne, wiec tez mnie kusza hehe. chyba zrobie trochę każdej

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Nie, oboje lubimy mięso, ale ograniczymy dla zdrowia

Ale dzisiaj piękne niebieskie niebo za oknem....
a Ty jesteś na naszym fejsie?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:10   #4159
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
W. ma właśnie 1 drzemkę, a ja mam w końcu chwilę, żeby zajrzeć

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:

1) warstwowo: białka z jajek posiekane na sam dół , potem tunczyk, por spazony (lub cebula), majonez, ser starty, znów tunczyk, majonez i na góre zóltka "rozciapane" widelcem

2)
kukurydza
ser w kostke
majonez
peczek szczypiorku

3) tuńczyk, ogorki konserwowe, papryka konserwowa, ryz, kukurydza, groszek, majonez

wycisnac 4 zabki czosnku

Mniam!!!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2014-04-16, 14:11   #4160
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Brawoo teraz się zacznie 'sprzątanie' stołu

U nas nie może nic być na ławie. Cokolwiek na niej jest, zaraz ląduje na podłodze z hasłem 'baaaaaaa' także no nie dość ze szklana i bez serwetyto jeszcze upalcowana i omemlana z każdej strony
stol na szczęście wysoki od dawna planujemy wymiane kanapy, chyba podświadomie z tym zwlekamy nasz remont stanal w polowie, sciany nadal nie pomalowane może drugi dziec zmotywuje do działania, bo nadal zyjemy bez drzwi tez mi się marzyla jeszcze lawa, ale już jej nie upchne :P w sumie bardziej zalezalo na rodzinnym stole, wiec nie narzekam. z kanapa problem jest taki, ze podoba mi się taka, która pewnie tu nie wejdzie, bo w kształcie L nasza ikejowska beddinge została w starym mieszkaniu i mielismy kupic nowa, bo ta, która zostawili rodzice to wielki niewypal. ciezka, skrzypiaca... żeby ja wynieść z mieszkania trzeba rozebrać na części pierwsze, a zlozyc na pewno się już nie uda wiec nie mogliśmy jej po prostu komus oddac i pozbyc sie kłopotu (jak z meblami). mama do dzisiaj smieje sie, ze ta kanapa to ich rozwodowa - niby kupili kiedyś wspólnie, ale żaden jej nie lubil i nie chciał
Stary 2014-04-16, 14:15   #4161
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszczę, ze temat macie już z glowy. ja fotela nie kupie, dopóki nie będę pewna do jakiego samochodu a tatuś jak zawsze ma czas :P umawialiście się wcześniej do tego gościa? ma duże "oblezenie"? chyba tez go odwiedzimy :P
My na razie nie planujemy zmiany auta, a fotelik chciałam kupić już (mimo, że W. mieści się jeszcze do nosidełka), bo potem nie wiadomo kiedy będziemy w tamtych okolicach. Za chwilę zaczyna się sezon i znowu będzie urwanie głowy

Nie umawialiśmy się, zjechaliśmy z trasy To jest normalny sklep z art. dziecięcymi w pawilonie. Jak byliśmy to było tylko kilka osób. Ale spędziliśmy tam z jakieś 2h

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Czas edycji: 2014-04-16 o 14:20
Stary 2014-04-16, 14:16   #4162
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
e nie ma parcia na siedzenie, I. zaczął siadać niedawno, dużo wcześniej wstawał..ale z siedzenia niewiele wynika bo lepiej się przemieszczać
tak, tylko wieszj ak to jest. ciagle ma się obawy, ze cos zostanie przegapione i będę sobie plula w brode...tak wlasnie podświadomie meczy mnie ta asymetria glowy. niby jej nie widze, ale jak ktor już mi o niej powiedział to chce zrobić wszystko żeby to wyrownac, bo po co ma mloda mieć kiedyś do mnie zal, ze jest krzywa
i podobnie z siedzeniem - gdybym wiedziała na 100%, ze to taki kaprys to sprawę mogłabym olac. ale gdy już ktoś powiedział o slabym napięciu to może wlasnie to jest powodem. takie bledne kolo macierzystwo to niekonczace się obawy i dylematy :P
Stary 2014-04-16, 14:17   #4163
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
domowe zoo Nela tez lubi naszego chomika, choć zazwyczaj się mijaja
Fajne zoo a w dodatku pracuje w zoologicznym i przez nią mamy nasze jaszczury, a ostatnio prawie nas skusiła na 3

Cytat:
Wiktorek przechodzi na czas letni po co spac, jak można rozrabiac?
Ani tak nie gadaj, ciekawe co będzie dziś

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Czas edycji: 2014-04-16 o 14:19
Stary 2014-04-16, 14:21   #4164
ankaaa206
Wtajemniczenie

lonley - inglesinę avio mamy w kolorze groszkowym

mój tż się dzisiaj śmiał że mogę w ciąże zachodzić bo wykupił już dodatkowy pakiet w ubezpieczalni
wszystkie papierki do becikowego w końcu zalatwiłam więc czekam na kasę,
co do prezentów to tez mi głupio mowić co chcę bo z reguły to to bym chciała jest dość drogie np piaskownica, rowerek i jakoś dziwnie by mi było sobie to zazyczyć, więc mowie że chcemy kupić to i to i najlepiej żeby kasę dali jak już i że resztę np my dołożymy itp (chociaż mały pewnie nie będzie zadowolony)

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:24   #4165
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
wszystkie papierki do becikowego w końcu zalatwiłam więc czekam na kasę

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
co do prezentów to tez mi głupio mowić co chcę bo z reguły to to bym chciała jest dość drogie np piaskownica, rowerek i jakoś dziwnie by mi było sobie to zazyczyć, więc mowie że chcemy kupić to i to i najlepiej żeby kasę dali jak już i że resztę np my dołożymy itp (chociaż mały pewnie nie będzie zadowolony)
Mam tak samo... a tu już chrzestna W. podpytuje co na roczek i myślała o rowerku... Tylko raz, że nie wiem jaki a dwa jak już mi się coś podoba np. z linków, które wrzucają dziewczyny to głupio mi jej podesłać, bo sporo kosztują. W ogóle to wolę sama kupować W. zabawki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2014-04-16, 15:01   #4166
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Hej

wpadłam tylko powiedzieć , że żyję, ale bardzo kiepsko. 2 dni z chaty się nie ruszałam,bo nie miałam siły
ale dzisiaj w końcu wyjdę z Młodym...

na Wielkanoc nie robię nic do jedzenia, tzn oprócz chleba bezglutenowego ,który chce upiec dla Wojtka
oj to Cie dopadlo u mnie już chyba koniec sennego okresu, czuje, ze kryzys opanowany. energia wrocila, patrze na siebie w lustrze i nawet niezla laske widze chyba wchodzę w okres "kwitnący" poza tym w domu syf...tz obiecal, ze piątek będzie miał wolny to jakos może to ogarniemy

Cytat:
w ogóle Wojtuś wtedy ma urodziny, najpierw jedziemy do moich rodziców na obiad i ciasto a potem do teściów i zostajemy na noc, co niezbyt mi się podoba, no ale muszę się zgodzić, tż obrażony, że Wojtek będzie miał tak jakby 2 roczki, ale czy to moja wina, że
po pierwsze Wojtek ma urodziny we Wielkanoc ,a po drugie, ze moi rodzice nie chcą jechać do moich teściów(i wcale się im nie dziwię) ?

z tżtem ciągle się kłócę , ma do mnie wieczne pretensje, chyba wolałby mieć inną żonę, która np uwielbia wielkie rodzinne spotkania...
ale to nie ten adres
a nie możecie zrobić imprezki urodzinowej już po swietach? a teraz dwie swiateczne, jak zapewne co roku. bez sensu klocic się z takiego powodu!

Cytat:
ciągle mam mdłości
odrzuca mnie od mięsa i warzyw,ledwo co gotuję zupę dla Wojtka,
jem ew. owoce i ser

to 9tc, mam nadzieję, że za max 3 tyg mi przejdzie...
oj oby i Tobie odpuscilo mnie mdli rano jeśli wstane i szybko czegos nie zjem. później już ok. aa i jak dzidziuś czuje glod to tez daje znac

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Cześć
W. ma właśnie 1 drzemkę, a ja mam w końcu chwilę, żeby zajrzeć
Nela miała ostatnio chyba dwa albo trzy dni bez drzemki...i było ciężko a jeszcze niedawno były trzy hehe. licze, ze zostanie przy jednej z pozna pobudka rano, albo dwóch :P

Cytat:
Mniam!!!
wszystkie pyszne, sprawdzone i ciężko zdecydować, która najbardziej chce pochlonac
Stary 2014-04-16, 15:15   #4167
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
uparty jak Nela dostalysmy kilka cwiczen żeby jej pokazac jak się siada - najpierw protestowala, darla się jakbym ja obdzierala ze skory, wiec odpuściliśmy. po tygodniu te same ćwiczenia traktuje jak durne wymysły matki - chichra się, ucieka, wygina - ma swój swiat
rehabilitantka dzwonila, ze jużwyzdrowiala i dzisiaj o 18 mamy zajecia. zobaczymy co powie na nasze postępy a Wy z kims się konsultowaliście?

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

2)
kukurydza
ser w kostke
majonez
peczek szczypiorku

wycisnac 4 zabki czosnku

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

a Ty jesteś na naszym fejsie?
dzięki za inspiracje, my święta akurat spędzamy na urodzinach, więc standardowo babkę upiekę, jakąś sałatkę - może 5 ostatnio jadlam tez z paluszkami krabowymi, bardzo dobra była no i żurek zrobie,

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 15:20   #4168
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Nela miała ostatnio chyba dwa albo trzy dni bez drzemki...i było ciężko a jeszcze niedawno były trzy hehe. licze, ze zostanie przy jednej z pozna pobudka rano, albo dwóch :P
W. póki co śpi 1h 15min. Chyba zanosi się, 3 dzień z rzędu, że będzie tylko 1 drzemka... mogłyby zostać 2 bo jak znowu będzie szalał od ok 16 do 22 eh

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
wszystkie pyszne, sprawdzone i ciężko zdecydować, która najbardziej chce pochlonac
Wcale się nie dziwię
Zjadłabym... wszystkie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2014-04-16, 15:47   #4169
gold-fish
Zakorzenienie

Nie, a jest coś takiego? rzadko tu bywam\bywałam i nie dostałm zaproszenie do klubu czy coś bo publicznie nie wrzucę zdjęć ale nie dostałam szansy...

Veronic spóźnione gratulacje!

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 15:55   #4170
Magiusa
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, no wiec...chodzimy dzis Daro zaczal sie puszczac na calego i ladnie przechodzi caly pokoj. Na razie robi to wolno i jak gdzies chce szybko ro raczej raczkuje ale mysle ze za chwilke sie rozchodzimy.

Ja poki co nie dostalam kolejnej @ wiec na pewno tzn.ze moje cykle beda dluzsze niz 28dniowe chox mam nadzieje ze oznacza to ciaze a nie ze bede miala cykle np.40-50 dniowe :/ . Takze trzymajciw kxiuki

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości