|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja nigdy na brzuszku nie zasnęła, nie skimneła.
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1953 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
on jest ciągle w ruchu, ciągle na podłodze, problem polega na tym, że jego jedynym zajęciem się stawanie przy meblach (jak się zajmie czymś innym to max 5 minut poobraca jakąś zabawkę), a wręcz próbuje chodzić choć nie czai jeszcze bazy. Podciąga się na stoliku i próbuje drobnymi kroczkami przejśc do kanapy (stolik przy kanapie,wiec cały czas sie trzyma). Nie mogę odejść na krok nawet, bo ciągle muszę go asekurować. Wczoraj podciągnął sie na krzesełku do karmienia, złapał za ten sznurek mocujący tak wysoko, że nogi mu wisiały i tak wisiał w powietrzu pare sek Dziś odwróciłam sie na moment i wyrżnął do tyłu jak długi, głową uderzył o panele ![]() także jak przychodzi czas kiedy śpi to na prawdę mam ochotę nie robić nic, bo wczesniej razem z nim szoruję dupą po podłodze przez cały czas
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-04-17 o 10:57 |
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspominałaś że lubi szparagi, może dodawaj do każdej zupki parę łyżeczek żeby czuł ich smak? a zwykła jarzynowa - marchewka, ziemniak, seler, mięso , zółtko? też nie papu?
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Promocja w rosku na Enfamil z 53,99 na 45,99 ja sue pytam po co tak sciemniac jak kzdy ktp kupuje wie ze regularna cena to 49,99...
Pieluch niebylo 5 active baby wykupione ale dzis dostawa wiec jutro kupie w sumie dobrze bo siara bylaby niec je 3 km do domu a i niemoflabym teraz posta pisac ![]() Papalinka, Inwersja dzieki za odp moze wydebie recepte na 10 puch, po drodze zapisalam nas na 12,30 oczywiscie Filip musi byc. Generalnie w przychodni pustki jedno dziecko.. A i dochodze do wniosku ze przekladana raczka w wozku jest zbedna bez problemu przepielam spacerowke z Filipem przodem do kierunku jazdy
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#1959 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
|
|
|
#1960 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
mój je obiadek o 11:00
p prostu schemat wygląda tak 8- mm 11- obiadek 14-mm 16-17 owoce 19 mm po prostu chcę dawac na przemian mm i dania i inaczej się nie da ![]() Cytat:
dzięki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w daily teraz jak kupisz 2 opakowania to -15zł
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie o to chodzi,że my nie mamy takich znajomych, w takim towarzystwie się nie obracamy. To towarzystwo nie jest nasze, a jest wylansowane. Wiesz, kobity odpicowane jak z okładki Vouge itp. I ogólnie nigdy się tak nie przejmuję,ale chyba mi nie powiesz,że ty nie chcesz ładnie się prezentować podczas różnych okazji?I nie powiesz mi,że nie stroisz Mikiego? ![]() podczas rodzinnych uroczystości nie ma tego problemu, ale w takim towarzystwie CIę taksują i oceniają, rozumiesz o co chodzi... ale wiedziałam,że zostane zjechana za to podejście ![]() Tassia ja się nie znam,ale ja tylko słyszałam,że czasem dzieci na jakiś czas odmawiają jedzenia czegos,ale po czasie im przechodzi.
|
|
#1962 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do podnoszenia się, to Ola robi tak samo, podnosi się prawie cała na dłoniach, ale na prosto, jakby się szykowała do pompek, ale nóg nie podwijaCytat:
![]() Ja też tak daję, jak wprowadzam jakieś nowe warzywko. Jak nic nowego nie daję, to obiadek ok 14-15. Cytat:
Podziel się przepisem ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałaś może o jakimś kojcu żeby móc go tam wsadzić kiedy potrzebujesz coś zrobić w domu? może to by coś dało?
|
|
|
#1964 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
poza tym nawet jakby miejce bylo to problem pozostaje, tzn. wstaje,puszcza sie i upada. :/
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-04-17 o 11:03 |
|
|
|
|
#1965 |
|
Wtajemniczenie
|
motyl pochwal się stylówą Tusi
![]() w związku z tym ze my na niedzielny obiad wybieramy się do mojego brata to tez musze jakos ładnie ubrac Lile.Problem w tym ze nie mam nic ładnego, a kaski zeby cos kupic brak mam do wyboru tylko dwie mozliwosci :albo biała koszula i do tego jeansowa ogrodniczka albo sweterkowa sukieneczka..co bys wybrała?
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2)kiedy dziecko nie śpi jestem w stanie zrobić/powiesić pranie, posprzątać, poukładać coś, ugotować, bo wszędzie zabieram ze sobą małą. Albo jest w bujaczku, albo na łóżku i patrzy z zaciekawieniem co robie. Jak jej się za chwile coś znudzi, to ją zabawie i wracam do czynności. Są dni, jak dziś, że mnie głowa napier.. Byłam z tym nawet u lekarza, bo ostatnio przez 2 miesiące dzień w dzień bolała mnie głowa od tych wszystkich czynności związanych z dzieckiem, z prowadzeniem domu. Miałam już momenty, że ciągle słyszałam wycie Amelki, nawet na dworze, gdy spokojnie spała w wózeczku. Także wiesz...trzymaj się i wiedz, że każda z nas ma lepsze i gorsze dni.
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna - też mam taką obserwację jak Motyl, choć miałam nic nie pisać
, ale strasznie te Twoje posty negatywne ostatnio, bardzo się wszystkim przejmujesz, moim zdaniem za bardzo, a do tego jeszcze te zasłyszane opowieści o dzieciach przypalonych suszarkami, itp. Wszystko w porządku u Ciebie?
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
motyl a myslisz ze lepeij codziennie probowac podawac ten obiadek czy lepiej odpuscic na jakis czas???/
motyl... powiem Ci tak... ja miałam taka klase w LO jak ci twoi "znajomi" super turbo ciuchy... na studniowke suknie za pare klocków... a ja olalam ich cieplym sikiem. nie poszlam na studniowke bo po co mialam sie stresowac? no chyba ze ich do czegos potrzebujesz?? ze kiedys chcesz byc w ich kregach bliskich znajomych.,..to inna sprawa...trzeba sie poswiecic
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja - nie wiem, jak dokładnie wygląda Twoje mieszkanie, ale też bym się zastanowiła nad tym, co usunąć, ewentualnie przeorganizować, żeby wcisnąć kojec albo chociaż jakąś barierkę, bo inaczej się zajedziesz w taki sposób. Może suszarkę na pranie rozstawiać tylko w nocy, jak Miłosz śpi?
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
#1970 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
moje dziecko nie rozbudza się powoli, tzn. budzi się, jest moze 2-3 sek na czworaka i wstaje w łóżeczku i płacze. jesli go obudze będzie płacz. poza tym, on sam też "woła" o jedznie, więc jesli bede go specjalnie budzic, to tych karmień mi wyjdzie nie 5 tylko z 8 dziennie. no i do tego teraz nie wiadomo co z tymi nockami. ah i co, jak płacze z głodu, a to niezgodne z terminarzem karmienia to mam go głodem morzyć ,bo nie rozumiem? :/ 2 tak jak pisałam Papudze, Miłosz nie wysiedzi już w bujaczku w krzesełku do karmienia max 10 min, chce byc cały czas aktywny, podciąga się na meblach, na kanapie, na czym się da i wstaje, wiec boje sie zostawić go samego, to chyba zrozumiałe ![]() Boziu, jak ja bym go zostawiła na łóżku, to po 5 sek max leżałby na podłodze i wył
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-04-17 o 11:20 |
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu mu się na chwilę odwidziało, nie przejmuj się Emilka dziś prawie się obróciła na brzuszek Nie obczaiła jeszcze, że trzeba nóżki wyprostować, żeby nie przeszkadzały ![]() Idziemy zaraz w końcu na spacer i zakupy
|
|
#1972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja o tym może napiszę w K. to się tutaj nie nadaje ![]() http://www.mojewypieki.com/przepis/t...bka-marmurkowa proszę ![]() Cytat:
własnie ciągle rozmyślam nad tą stylówką, bo też boję się przesadzić.Chciałam jej to futerko ubrać tylko tak na wejście (te kamizelkę co tu kiedyś pokazywalam w kompletach),ale to tylko jak nie będzie za ciepło.no cóż, mam problemy z czapy... a masz focie tych ciuszków?bo to zależy chyba jaka będzie tempka. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Odpiszę w K.
|
|
#1973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi w ciąży pojawiły się na czubku głowy siwe włoski.Normalnie wyglądam jakbym miała pasemka
.:cwaniak: Cytat:
I śniadanie ma ok 8 II śniadanie ok 11-12 Obiad 14.30 Kolacja 19.00 Między kolacją a obiadem nie ma nas w domu na ok 3 h. Między posiłkami pije. Polecam Wam z Hippa herbatkę gotową melisa&sok jabłkowy. 0,5 litra za ok 4 pln ( w Auchan). Cytat:
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl a i owszem, że stroje Mikiego, siebie też bym ładnie ubrała, ale na prawdę nie cena danej rzeczy się liczy
a za 100-150zł to Tusię tak odpicujesz,że głowa mała tylko trzeba jakiś super zestaw i już ![]() nie miałam nic złego na myśli po prostu nie lubię "zastaw się a pokaż się" czy jak to tam ![]() a tak btw co to za okazja będzie? bo nie wiem czy nie pisałaś czy ja przegapiłam
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-17 o 11:19 |
|
|
|
#1976 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
sorry za burdel aaa, nie moge go zostawic przed tymi barierkami do kuchni samego co ciągle sie na nie wspina i wstaje ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- ah i zapomniałam dodać, że obiady, deserki i kolacja (kaszka) jest wględnie o stałych porach tzn. obiad zazwyczaj 14-15 (czasem jest to obiad +mm jesli nie chce pełnej porcji obiadu podwieczorem 17-18 (czasem owoc + mm jesli nie chce pełnej porcji deserku) kolacja 20-21 kaszka na mm ale te poranne porcje mm całkiem sie rozjeżdzają, a jak przychodzi nocne karmienie to juz w ogóle jest totalnie w cały świat
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit. ja wiem, że on jeszcze nie powinien stawać, ale, jak rozumiem, największym problemem jest, że jak upada to może się walnąć? to kojec by ten problem rozwiązał a jak trochę sobie powstaje to przecież nic mu nie będzie. może jakąś grającą zabawkę mu do tego kojca co by usiadł na pupie> A jak chwilę popłacze, bo nie będzie mógł z niego wyjść, to też moim zdaniem nic mu nie będzie. Nie mówię, żeby dziecko zostawiać na cały dzień, ale też sobą się trzeba zająć
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2014-04-17 o 11:29 |
|
|
|
|
#1978 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
I w tym rzecz, mnie nie przeszkadza, że chodzi czy wstaje, mnie przeszkadza, że ciągle upada bez mojej asekuracji, robi sobie krzywdę i płacze. Boje sie, że coś sobie zrobi jesli nie bede go asekurowała przy wstawaniu, wiec ciągle szoruję za nim tyłkiem po panelach.---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- kojec nic by nie rozwiązał, bo wspinałby sie na kojcu, upadał i walił głową o panele, jak zdarza sie to teraz ehh, jak Wasze dzieci zaczna wstawac to zobaczyie jak jest rózowo
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja - porami posiłków bym się nie przejmowała. U mnie też tak jest, że obiadek i to co później jest w miarę o stałych porach, ale w miarę. Nie budzę Oli jak śpi, czasem nie chce jeść, itp. Natomiast w nocy czasem je o 24, czasem dopiero o 3, a raz się nam zdarzyło, że w ogóle nie jadła. No i od tego, czy i kiedy je w nocy zależy, o której ją karmię rano. Jak długo nie jadła, to jej daję mm po obudzeniu się, żeby się też napiła, bo ona nic nie pije zbytnio poza mm, a kolejne karmienie kaszka. A jak nocne karmienie jest o 5, to daję kaszkę o 8. Jeszcze ze 3 tygodnie temu Ola jadła 8-9 razy na dobę, żeby wyszła jakaś normalna ilość w sumie, a teraz jakoś sama więcej je i nie ma potrzeby już jej tak często karmić. Niby się nie znam, ale nie da się raczej na siłę zmusić dziecko, żeby jadło te przepisowe 5 razy o stałych porach. ja też nie jem zawsze o tej samej porze
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja ale kojec mozesz kupic skladany, albo jeszcze lepeij takie barierki
łatwo to zlozyc i po klopocie ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- albo lozeczko ale tu jetsem przeciwniczka bo uwazam ze lozeczko jest do spania i nie powinno sie kojarzyc z zabawa ale niektorzy tak robia
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

Uwaga!

), jak biorę prysznic to sadzam go w bujaku w progu w drzwiach albo w wózku, jak siedze na kompie to leży na puzzlach przede mną albo w bujaczku.
Wczoraj podciągnął sie na krzesełku do karmienia, złapał za ten sznurek mocujący tak wysoko, że nogi mu wisiały i tak wisiał w powietrzu pare sek

.