Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 22:44   #4561
Klaudenc
Moderator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane, a czy jak nakładacie olej na noc to przykrywacie czymś poduszkę ? Nie zatłuści on pościeli? Właśnie sobie siedzę z tym moim winogronowym, ciekawe jakie będą efekty.

Czy chodzi o ten płyn ? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...sensitive.html Poszukuję czegoś do mycia włosów co nie podrażni mi skóry głowy i nie spowoduje łupieżu, jak się u was sprawuje w tych kwestiach ?
Ja nie przykrywam, tylko mam taką poduchę-zwierzaka i jak olejuję to sobie właśnie go kładę na zwykłą poduchę i tak śpię wtedy tylko tego zwierza wywalam do prania i raz dwa czysto. Gdy miałam dłuższe włosy spinałam je dodatkowo lekko na czubku głowy i pościel sie dzięki temu nie wybrudzi.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 23:01   #4562
Doe
Rozeznanie

Klaudenc, sytuacje z kursu, boskie XD. U nas też często pytają o dane słowo w naszym języku i ogólnie witają się z nami "czeć". I są strasznie dumni, kiedy uda Im się coś powiedzieć. Nasza główna nauczycielka niedługo wybiera się na wesele do PL i jeden z wolontariuszy wziął ode mnie słownik i postanowił ją nauczyć kilku polskich sformułowań i zaczął od... fasoli . Mnie we wrześniu czeka szukanie nowego mieszkania, ale liczę, że wynajmiemy wspólnie ze znajomymi dom z ogrodem. A jeszcze co do uprzejmości w UK, to przypomniała mi się sytuacja z pierwszego tygodnia, pojechaliśmy na łyżwy i w pewnym momencie wpadł na mnie chłopak a ja poleciałam na kobietę z dzieckiem. W PL pewnie zostałabym wyzwana, a tutaj kobieta zapytała, czy wszystko ze mną w porządku.

Cytat:
Dziewczynki kochane, a czy jak nakładacie olej na noc to przykrywacie czymś poduszkę ? Nie zatłuści on pościeli? Właśnie sobie siedzę z tym moim winogronowym, ciekawe jakie będą efekty.
- Jeśli nie wylałaś na włosy pół szklanki oleju, to pościel powinna spokojnie przeżyć Ale jeśli się boisz, to przykryj poduszkę ręcznikiem.

Zrezygnowałam dzisiaj z drogeryjnego żelu czy z pianki, tylko glut i krem bootsa i zobaczę co z tego wyjdzie... Marzy mi się by po myciu moim włosom wystarczał sam lniany, ach... to byłoby piękne .
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 23:05   #4563
Cukiiereczek
Raczkowanie

martaakow , Klaudenc, Doe bardzo dziękuję za pomoc

Czy sądzicie, że szampon o takim składzie poradzi sobie rano ze zmyciem oleju?

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, MEA-Lauryl Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamide DEA, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycerin, Polyquaternium-7, Glycol Distearate, Cocamide MEA, Laureth-10, Laureth-2, EDTA,
Hydrolyzed Keratin, Ethoxydiglycol, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Tussilago Farfara Leaf Extract, Glucose, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Methylopropanoidiol, Polysorbate 80, Salicylic Acid, Leptospermone, Isoleptospermone, Flavesone, Willow Bark Extract, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3, Citric Acid, Mica, Titanium Dioxide, Blue 1 Lake, Yellow 5 Lake, Hydrogenated Polyisobutene, Palmitic Acid,
Benzophenone-4, Parfum
To szampon do włosów suchych z łupieżem firmy Ce-Ce MED.

Edytowane przez Cukiiereczek
Czas edycji: 2014-04-16 o 23:07
Cukiiereczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 23:20   #4564
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, MEA-Lauryl Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamide DEA, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycerin, Polyquaternium-7, Glycol Distearate, Cocamide MEA, Laureth-10, Laureth-2, EDTA,
Hydrolyzed Keratin, Ethoxydiglycol, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Tussilago Farfara Leaf Extract, Glucose, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Methylopropanoidiol, Polysorbate 80, Salicylic Acid, Leptospermone, Isoleptospermone, Flavesone, Willow Bark Extract, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3, Citric Acid, Mica, Titanium Dioxide, Blue 1 Lake, Yellow 5 Lake, Hydrogenated Polyisobutene, Palmitic Acid,
Benzophenone-4, Parfum
Na pewno.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 23:21   #4565
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo!

No właśnie niestety, nie ma ich od dawna

Nie ma sprawy polecam się na przyszłość
Wydaje mi się że raczej jej nie wycofali tylko może opakowanie albo skład faktycznie zmienili, no ale tego nie wiem niestety jak jest.

Cytat:

Ja kładę na podusię ręcznik i jest okej

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Kiedy ktoś tak jak ja rzadko zagląda na forum albo potrzebuje porady, ciężko przedrzeć się przez tyle stron off topu.
Fajnie, jeśli ktoś pisze innym kolorem, wtedy nie czytam, ale w innym przypadku to marnowanie czasu dla szukającego konkretnej informacji.

Zapamiętam żeby pisać innym kolorem
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 23:50   #4566
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Klaudenc, sytuacje z kursu, boskie XD. U nas też często pytają o dane słowo w naszym języku i ogólnie witają się z nami "czeć". I są strasznie dumni, kiedy uda Im się coś powiedzieć. Nasza główna nauczycielka niedługo wybiera się na wesele do PL i jeden z wolontariuszy wziął ode mnie słownik i postanowił ją nauczyć kilku polskich sformułowań i zaczął od... fasoli . Mnie we wrześniu czeka szukanie nowego mieszkania, ale liczę, że wynajmiemy wspólnie ze znajomymi dom z ogrodem. A jeszcze co do uprzejmości w UK, to przypomniała mi się sytuacja z pierwszego tygodnia, pojechaliśmy na łyżwy i w pewnym momencie wpadł na mnie chłopak a ja poleciałam na kobietę z dzieckiem. W PL pewnie zostałabym wyzwana, a tutaj kobieta zapytała, czy wszystko ze mną w porządku.

Zrezygnowałam dzisiaj z drogeryjnego żelu czy z pianki, tylko glut i krem bootsa i zobaczę co z tego wyjdzie... Marzy mi się by po myciu moim włosom wystarczał sam lniany, ach... to byłoby piękne .
To jeszcze jedną dobrą sytuację miałam. Bo ta koleżanka też nauczyła się 'zrób mi loda'. I siedzimy raz na lekcji, wszyscy chichy, a ona z drugiego końca klasy krzyczy 'Klaudia, zrób mi loda!' i rży ze mnie, a nauczyciel pyta co to znaczy bo on też chce wiedzieć to ona się prawie pod ławkę położyła Mnie tu rozwalają tacy ludzie typu polskie żule. Podchodzi, grzecznie pyta czy masz jakaś kasę, a jak nie to się ładnie kłania i odchodzi. W pl sytuacja byłaby ciężka z takim, a tu pełn kultura
Hoho, też tak bym chciała. Dziś po myciu szamponem dałam jedynie trochu odżywy i złe nie były. Sezam działa cuda tlyko brzydko pachnie ten bootsowy krem fajny i strasznie wydajny, dodatkowo łatwy do zmycia.
Stary 2014-04-17, 01:27   #4567
Nieszka__
Zadomowienie

Zasnęłam ostatnio z odżywką Alterra na długości włosów. Powiem wam, że fajnie mi się po całej takiej nocy włoski skręciły ...
Ale czy nie jest to w pewien sposób szkodliwe dla włosów? Takie trzymanie odżywki przez tyle godzin?

Możecie polecić jakieś olejki do włosów, które głównie wpływają na ich wypadanie? Obecnie używam winogronowego na długość, ale nie mogę nakładać go na skalp, gdyż potem ucieka mi wiele kłaków do odpływu... Co mogę na noc dawać w takim razie na skórę głowy, by zawalczyć z tym wypadaniem?
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 09:01   #4568
xal
Zakorzenienie

Wczoraj próbowałam moje nowe zakupy i na pierwszy rzut poszedł olej sezamkowy. Pierwsze wrażenie - zostaniemy razem na dłużej, bo wzięłam mało a tak ładnie się rozprowadzał, nic nie śmierdzi, można spiąć włosy i robić porządki przedświąteczne. W porównaniu do oliwki BD lepiej się nakłada.
Później nie wytrzymałam i do maski Kalos latte dodałam keratynę i ten olejek. Reszta jak zwykle, ale musiałam suszyć dyfuzorem. Jest lepiej, mniejsze siano, pewnie przez sezamek Będę robić fotki i porównywać (co jest trudne, bo sama tyłu nie potrafię a mąż się ze mnie nabija no i jest w pracy).
Tylko miałam wrażenie, że ta maska z keratyną coś mi drażni skalp, znaczy hmmm jakby coś troszeczkę szczypało jak miałam na głowie, może tak być?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 09:18   #4569
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Lubię różowego

Może też dlatego, że porządny olej Ja kiedyś, dawno używałam tego taniego z biedronki, ale było niezbyt fajnie, niedługo zamówię jakieś 60ml takiego nierafinowanego i ekologicznego, to może będzie lepiej, bo i porowatość mi zmalała
ja kupiłam taki świeżutki na zamowinie w firmie robią i ma datę waznosci 2 mce tylko i przechowywany w lodówce i zaciemnieniu bo inaczej traci własciwosci.Spróbuj takiego,moze będzie inaczej...

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 09:38   #4570
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Zasnęłam ostatnio z odżywką Alterra na długości włosów. Powiem wam, że fajnie mi się po całej takiej nocy włoski skręciły ...
Ale czy nie jest to w pewien sposób szkodliwe dla włosów? Takie trzymanie odżywki przez tyle godzin?

Możecie polecić jakieś olejki do włosów, które głównie wpływają na ich wypadanie? Obecnie używam winogronowego na długość, ale nie mogę nakładać go na skalp, gdyż potem ucieka mi wiele kłaków do odpływu... Co mogę na noc dawać w takim razie na skórę głowy, by zawalczyć z tym wypadaniem?
Musztardowy i sezamowy. Musztardowy dodatkowo wzrost sporo przyspiesza, już dosć dawno olei nie używałam, teraz kupiłam znów sezam ale włosy się tak rozhuśtały, że rosną szybko nadal a nie stosuję na skalp niczego poza jakaś zwykłą odżywą i szamponem więc warto, ale z umiarem i jak skalp wrażliwy to musztardowy rozcieńczać.
Stary 2014-04-17, 10:26   #4571
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Czy chodzi o ten płyn ? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...sensitive.html Poszukuję czegoś do mycia włosów co nie podrażni mi skóry głowy i nie spowoduje łupieżu, jak się u was sprawuje w tych kwestiach ?
Mam właśnie ten różowy facelle Jest dla mnie bardzo delikatny, bo nawet taki lubiany przeze mnie szampon hipp, użyty np. 5 myć pod rząd zaczyna już denerwować moją skórę głowy, zaczyna się lekkie swędzenie i wysuszenie. A facellem mogę myć, kiedyś myłam nim miesiąc cały i było ok. No ale to też pewnie indywidualna sprawa

Ja daję oleju niewiele, chyba niecałą łyżeczkę za włosy za ramiona, to się nie tłuści poduszka Ale czasem dla pewności podkładam ręcznik, choć już coraz rzadziej.

Cytat:

Benzophenone-4, Parfum
Myślę, że spokojnie sobie poradzi Choć jakbyś go chciała jako taki mocniejszy oczyszczasz, to może być średnio, bo sporo dobroci ma. Ale do zmycia oleju powinien być ok.

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
To jeszcze jedną dobrą sytuację miałam. Bo ta koleżanka też nauczyła się 'zrób mi loda'. I siedzimy raz na lekcji, wszyscy chichy, a ona z drugiego końca klasy krzyczy 'Klaudia, zrób mi loda!' i rży ze mnie, a nauczyciel pyta co to znaczy bo on też chce wiedzieć to ona się prawie pod ławkę położyła Mnie tu rozwalają tacy ludzie typu polskie żule. Podchodzi, grzecznie pyta czy masz jakaś kasę, a jak nie to się ładnie kłania i odchodzi. W pl sytuacja byłaby ciężka z takim, a tu pełn kultura
Hoho, też tak bym chciała. Dziś po myciu szamponem dałam jedynie trochu odżywy i złe nie były. Sezam działa cuda tlyko brzydko pachnie ten bootsowy krem fajny i strasznie wydajny, dodatkowo łatwy do zmycia.
Umarłam

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wczoraj próbowałam moje nowe zakupy i na pierwszy rzut poszedł olej sezamkowy. Pierwsze wrażenie - zostaniemy razem na dłużej, bo wzięłam mało a tak ładnie się rozprowadzał, nic nie śmierdzi, można spiąć włosy i robić porządki przedświąteczne. W porównaniu do oliwki BD lepiej się nakłada.
Później nie wytrzymałam i do maski Kalos latte dodałam keratynę i ten olejek. Reszta jak zwykle, ale musiałam suszyć dyfuzorem. Jest lepiej, mniejsze siano, pewnie przez sezamek Będę robić fotki i porównywać (co jest trudne, bo sama tyłu nie potrafię a mąż się ze mnie nabija no i jest w pracy).
Tylko miałam wrażenie, że ta maska z keratyną coś mi drażni skalp, znaczy hmmm jakby coś troszeczkę szczypało jak miałam na głowie, może tak być?
Bardzoooo lubię sezamka, choć mój trochę spalenizną zajeżdżał Bardzo gładziutkie i błyszczące włosy po nim miałam, no i nie niszczył skrętu

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
ja kupiłam taki świeżutki na zamowinie w firmie robią i ma datę waznosci 2 mce tylko i przechowywany w lodówce i zaciemnieniu bo inaczej traci własciwosci.Spróbuj takiego,moze będzie inaczej...
Tak właśnie spróbuję W ogóle teraz mam jednak wrażenie, że oleje nierafinowane działają na moje włosy lepiej, niż rafinowane i takie spożywczaki Choć kiedyś uważałam inaczej, a może to tylko efekt placebo
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:42   #4572
vyenna
Zadomowienie

Ja zauważyłam, że olej sezamowy kupiony kiedyś w lidlu działał na moje włosy jak marzenie, były gładziutkie, olej nie śmierdział, po prostu ah. Później kupiłam w aptece olej sezamowy w takim ładnym szklanym opakowaniu i już supełnie co innego - był ciemniejszy, mocno pachniał spalonymi orzeszkami i działał na włosy już średnio

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:46   #4573
Sirii
Raczkowanie

A ja utknęłam w martwym punktcie, na wyjazd nie mam nic co by mogło podkreślić skręt włosów. W sobotę spróbuję zobaczyć jak wyjdzie mi ugniatanie na samej odżywce b/s ale trochę się martwię bo będę tydzień poza domem i nie wiem co zabrać, żel mrożący z Joanny wydaje mi się za mocny... a glutka nie zabiorę bo nie wiem nawet czy będę miała dostęp do lodówki :/

Poradzicie coś?
Sirii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:58   #4574
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy ktoś tak jak ja rzadko zagląda na forum albo potrzebuje porady, ciężko przedrzeć się przez tyle stron off topu.
Fajnie, jeśli ktoś pisze innym kolorem, wtedy nie czytam, ale w innym przypadku to marnowanie czasu dla szukającego konkretnej informacji.
Dokładnie, piszcie innym kolorem na offtop lub na tamten wątek idźcie
Stary 2014-04-17, 11:13   #4575
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, zrobił się tu bałagan

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 11:16   #4576
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam, że olej sezamowy kupiony kiedyś w lidlu działał na moje włosy jak marzenie, były gładziutkie, olej nie śmierdział, po prostu ah. Później kupiłam w aptece olej sezamowy w takim ładnym szklanym opakowaniu i już supełnie co innego - był ciemniejszy, mocno pachniał spalonymi orzeszkami i działał na włosy już średnio
dlatego tak się różnią nasze włosy,kazde lubią co innego.

A nie wiem czy wiecie,że olej lniany traci swoje własciwiosci stojąc na półce w jasnej butelce jeszcze ,utlenia się.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 11:43   #4577
Doe
Rozeznanie

Cytat:
- LOL! XD U nas aż tak wesoło to nie ma, ale u nas średnia wieku jest dość wysoka :P Przypomniało mi się, jak jakis czas temu poszłam z koleżanką do Pubu, podeszło do nas dwóch Angoli i spytali skąd jesteśmy, jak powiedziałyśmy, że z PL, to krzyknęli na cały pub "Polskie dziewczyny!" a potem odeszli i przysłali do nas swojego kolegę, który nie wiedząc jak do nas zagadać, stanął przed automatem do gry i zaczął przeklinać po polsku. Czyściutkim polskim. W końcu się nad nim zlitowałyśmy i zagadałyśmy i jak przestał przeklinać, to okazał się całkiem sympatyczny. A potem żegnał nas calutki pub okrzykiem "Na razie polskie dziewczyny!".

Cytat:
- Eksperyment z użyciem samego gluta i kremu na razie udany. Ale zobaczymy jak to będzie, kiedy spędzę kilka godzin na zewnątrz .

- Też lubię olej sezamowy, ale jak na razie dostałam tu jedynie rafinowany, a ja jednak wolę nierafinowane oleje.

Cytat:
Napisane przez Sirii Pokaż wiadomość
A ja utknęłam w martwym punktcie, na wyjazd nie mam nic co by mogło podkreślić skręt włosów. W sobotę spróbuję zobaczyć jak wyjdzie mi ugniatanie na samej odżywce b/s ale trochę się martwię bo będę tydzień poza domem i nie wiem co zabrać, żel mrożący z Joanny wydaje mi się za mocny... a glutka nie zabiorę bo nie wiem nawet czy będę miała dostęp do lodówki :/

Poradzicie coś?
- Tydzień to w sumie nie tak długo. Ja swojego gluta nie trzymam w lodówce, bo rano nie chce mi się po niego zbiegać na dół . Wytrzymuje tydzień. Możesz wlać do pojemniczka ze szczelnym zamknięciem i na noc wystawiać za okno albo dodaj kilka kropel olejku eterycznego - mają działanie bakterio i grzybostatyczne, albo ekstraktu roślinnego. Możesz też spróbować dodać do gluta troszkę odżywki d/s .
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 12:19   #4578
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ja przykrywam i ściereczka/ręcznik, co kładę na poduszce po kilku razach jest dość porządnie zatłuszczony. Więc nie radziłabym kłaść się prosto na poduszkę.
Ja ostatnio wzięłam koszulkę TŻ (której nie używa ) ubrałam ją na poduszkę i tak spałam - inaczej mi się wszystko zsuwa albo plącze później po całym łóżku. Jeśli olej przejdzie przez koszulkę to poszewkę też wrzucam do prania ale to bardzo rzadko. Można wtedy pod koszulkę jeszcze włożyć mały ręcznik i nic przynajmniej nie ucieka
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 13:37   #4579
Joanku
Zadomowienie

siedze z proteinowym antidotum na głowie.
Loki, wracać!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 14:00   #4580
Klaudenc
Moderator

Zrobiłam dziś zło dla swoich włosów. Już 10 miechów nie farbowałam, ale są takie liche i słabe i kolor obrzydliwie wypłowiały z rudymi prześwitami. I tak siedzę z czarną farbą na głowie, mam nadzieję, że włosy to przeżyją. Najwyżej połowa tych słabych wyleci i urosną nowe, bądźmy optymistami ^^ Bo mój czarny odrost mały i się i tak miesza z tymi wypłowiałymi, że fe. Szampon zmienię póki co na odżywkę i będe rzadziej myć, żeby ich nie męczyć
Kupiłam jeszcze dwie paletki do makijażu z cudownymi kolorami (brązy, miedziane, kremowe itd.) i kremową kieckę. Koniec dobroci póki co

Doe - ja mam taki spozywczy z chińskiego, śmierdzielek. ale to jedyny olej który wiem, że na 100 moje włosy lubią. nierafinowanych nie próbowałam, dla mnie olej to taki dodatek bardziej bo kiedyś nawet bez olejowania i szamponami sls włosy wyglądały dobrze także lubię jakiś mieć, chociażby jako dodatek do maseczek.
Stary 2014-04-17, 14:17   #4581
iwonsia01
Zadomowienie

Nabyłam dziś szczotkę żałuję, że tyle zwlekałam Włosy idealnie rozczesałam i to na sucho (wiadomo kilka wypadło, ale to nie to co przy grzebieniu). I do tego to super uczucie masażu głowy. To będzie mój nowy nawyk i rytuał.

Mama dziś kupiła Revalid na promocji. Ma ktoś o nim zdanie?

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-04-17 o 14:19
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 14:23   #4582
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętam, jak już wklejałaś kiedyś zdjęcia, już wtedy była piękna, czekan na nowe zdjęcia W ogóle mało CIę tu ostatnio, tęsknię
Obiecałam, więc wstawię Ale wieczorem, ostatnio nie mam kiedy siąść i czytać. Miałam nadrabiać te kilkanaście stron wątku, ale po ilości offtopa stwierdzam, że nie ma sensu

Wróciłam dziś od trychologa w połowie podłamana, w połowie z nadzieją. Kasy wydam na leczenie niemało, ale mam nadzieję, że stan mojej czupryny się poprawi (lekarz twierdzi, że tak ). Będę musiała całkowicie zmieniać pielęgnację i jeszcze nie wiem jak to będzie wyglądało ostatecznie (czy bliżej cg czy czegoś dziwnego, czego jeszcze nie znam). Moje włosy dawno się ładnie nie kręciły i nie wiem, kiedy będą, bo nic normalnego na nie nie mogę nałożyć.

Możecie kciukać
Stary 2014-04-17, 14:24   #4583
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Obiecałam, więc wstawię Ale wieczorem, ostatnio nie mam kiedy siąść i czytać. Miałam nadrabiać te kilkanaście stron wątku, ale po ilości offtopa stwierdzam, że nie ma sensu

Wróciłam dziś od trychologa w połowie podłamana, w połowie z nadzieją. Kasy wydam na leczenie niemało, ale mam nadzieję, że stan mojej czupryny się poprawi (lekarz twierdzi, że tak ). Będę musiała całkowicie zmieniać pielęgnację i jeszcze nie wiem jak to będzie wyglądało ostatecznie (czy bliżej cg czy czegoś dziwnego, czego jeszcze nie znam). Moje włosy dawno się ładnie nie kręciły i nie wiem, kiedy będą, bo nic normalnego na nie nie mogę nałożyć.

Możecie kciukać
Kciukamy I napisz coś więcej, co Ci powiedział?
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 14:30   #4584
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Kciukamy I napisz coś więcej, co Ci powiedział?
Stwierdził łysienie androgenowe (co akurat już raczej wiedziałam), zaczopowane mieszki z łojotokową skórą (w kamerze wyglądało to obrzydliwie ), zestresowany organizm (mimo opanowania stresu na zewnątrz, mój organizm stresuje się za mnie ), dużo martwych włosów i miniaturyzację mieszków (ale to w parze z androgenowym). Dowiedziałam się, że całe życie myłam głowę źle (głową w dół nad wanną, a nie powinnam) i czeka mnie trochę pracy nad sobą i nad głową
Najlepsze jest to, że byłam umówiona z lekarką, ale jak zobaczyła moją głowę, poszła po drugiego lekarza na konsultację (no aż tak "uroczym" przypadkiem się okazałam ), więc on przejął pałeczkę.
Stary 2014-04-17, 14:52   #4585
Martek_
Zadomowienie

Cześć dziewczyny . Pewnie niewiele z Was mnie kojarzy, bo czynnie brałam udział w wątku kilka części temu. Podczytuję od jakiegoś czasu regularnie, ale siedzę cicho. Zaciekawił mnie pewien temat, więc pomyślałam, że się przywitam zanim dopytam .

Cytat:
Dowiedziałam się, że całe życie myłam głowę źle (głową w dół nad wanną, a nie powinnam) i czeka mnie trochę pracy nad sobą i nad głową
Dlaczego nie? Myję tak od kilku lat dlatego dopytuje, lepiej sobie nie szkodzić.

A co do łysienia.. Bieeedna Ale najważniejsze, że trafiłaś na specjaliste i określiliście sobie plan działania. Teraz pójdzie z górki
Stary 2014-04-17, 15:36   #4586
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny . Pewnie niewiele z Was mnie kojarzy, bo czynnie brałam udział w wątku kilka części temu. Podczytuję od jakiegoś czasu regularnie, ale siedzę cicho. Zaciekawił mnie pewien temat, więc pomyślałam, że się przywitam zanim dopytam .
A witaj, witaj

Aziddee - o kurcze, to nieprzyjemnie z tym łysieniem... ale no dobrze, że już wiadomo co Ci jest to można działać. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje loczki

Jestem po farbowaniu. Kolor wyszedł piękny, taka naturalna czerń jak miałam kiedyś przy naturalkach. I włosy w tej samej kondycji, żeby sprawdzić umyłam tylko szamponem, jedynie wtarłam troszkę oleju. Teraz mam wszystko ładnie zrównane, a nie 5 kolorów..
Stary 2014-04-17, 16:53   #4587
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dowiedziałam się, że całe życie myłam głowę źle (głową w dół nad wanną, a nie powinnam) (…)
A dlaczego nie powinnaś tak myć głowy?

Poza tym – wiadomo, kciuki trzymam
Stary 2014-04-17, 17:11   #4588
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:

Możecie kciukać
ooo kto tu zawitał trzymam kciuki za Twoje włoski (bo je tak lubię) mam nadzieję, że dobrze zdiagnozowane i już tylko będzie lepiej pokazuj się częściej (choć i jak nie nadążam za tym wątkiem i coraz rzadziej wpadam)

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A dlaczego nie powinnaś tak myć głowy?

Poza tym – wiadomo, kciuki trzymam
O właśnie - też jestem ciekawa

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 17:24   #4589
Joanku
Zadomowienie

Aizdee kciukam!

Klaudenc, fotki poproszę.

Dziś mam wewnętrzną frustracje 6 godzin zabawy z włosami. proteiny za wiele nie pomogła włosy się zbuntowały jest szorstko, puch, stoga i nieszczęście... eh

takie troche każdy sobie... dodatkowo nałożyłam za dużo kremu z bootsa i zrobiła się guma, nawet palcami nie przeczesze..
No to glut i woda na ratunek...
Posucharkowały się po glucie, i odcisnęłam, nawet dobrze wyszło...więc jak tylko przyjdą do mnie żele z Polski będę próbowała sucharkowania. Łobuzy ;(

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 17:37   #4590
Imperfecta
Zakorzenienie

Dzisiejsze

Specjalnie dla Was zbyt mocno nie rozjaśniałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0627-3.jpg (114,3 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0615-2.jpg (138,3 KB, 62 załadowań)
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości