Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-17, 20:50   #4471
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
A mi gumki w ogole nie przeszkadzaja!
Mnie też! My jesteśmy control freaki i stosujemy podwójne zabezpieczenie... próbowaliśmy kilka razy bez gumek, ale szczerze? Ok, przyjemność w trakcie jest mrau, ale NIE CIERPIĘ uczucia "po" Dlatego nawet wolę z gumkami

Co do zaproszeń to i tak będę żądać od Amelii wysyłki nowych, ale bierzemy do TŻta te, które są - jak będzie okazja, to rozdamy, a jak nie, to będziemy czekać na nówki i wtedy rozdamy...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:51   #4472
iliy
Raczkowanie

GG do iliy
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Anesthesia Ty moja droga w swojej koronce wyglądasz obłędnie wiec w Twoim przypadku o "postarzaniu" nawet nie ma mowy ja tylko napisałam że takie coś usłyszałam w salonach i naprawdę nie wiem czy tak jest w "praniu" bo mnie w koronce nie było źle tylko akurat model mi nie za bardzo pasił zresztą powtarzam że mnie koroneczki bardzo się podobają

Uuuu z tymi zaproszeniami to nie fajnie że nie zrobili Wam tak jak mieliście na projekcie zatłuc to za mało niech poprawiają a co

Le_lena kurcze ja też tak słyszałam że liczy się 0,5 l na głowę i tak właśnie chcemy liczyć - eh... bądź tu mądry w tych obliczeniach zresztą plus mamy taki że alko na "górkę" można zwrócić bo taką mamy umowę z hurtownią jak będziemy od nich brać

asia1206 gratki super wiadomość

velika dodatkowe pieniążki zawsze się przydadzą

pysia1987 ale ja słyszałam że postarzają a nie pogrubiają zresztą co Ty za głupotki wypisujesz na pewno ślicznie wyglądasz

Liana jest jeden sposób aby nie mieć @ akurat w tym dniu ... bierzesz normalnie tabletki a następnie nie robisz przerwy (7 dni w którym ma pojawić się okres) tylko od razu bierzesz kolejne opakowanie tak więc nie masz w ogóle okresu w "tym" własnie miesiącu, później już zażywasz je normalnie z przerwami i okres się pojawia Ten sposób stosuje sporo kobiet, są nawet takie co w ogóle rezygnują z okresu - nie uważam aby był to dobry sposób i długie działanie na pewno dobrze nie działa na zdrowie ale raz nie powinno zaszkodzić (moje koleżanki tak zrobiły podczas wakacji i nic im się nie stało ale był to jednorazowy- "sposób") lepiej poczytać na ten temat

exist_ a dlaczego nie chcesz nazwiska męża?

gornek głowa do góry, dużo par ma teraz problemy, ale może też problem być w psychice że bardzo się chce, więc nic się nie martw na pewno będzie śliczne zdrowe dzidzi jak tylko przyjdzie Wasza kolej
Stary 2014-04-17, 21:02   #4473
mimi_77
Zakorzenienie

nasturcja przepięknie wyglądasz!!

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
no dobra w takim razie to moje zboczenie, ciagle mam przed oczami zone brata ktora ma 177cm, nie jest chuda ani gruba-normalna i ma mega prioncesse i kiepsko w niej wyglada, odradzamy kiece ale jej sie zawsze princessa podobala i ona CHCE. i tez szyja na nią teraz,1 przymairke ma lipcu.
To na podstawie jednej osoby wydajesz takie oświadczenia ? Ja mam 175 cm, princessę i tylko w niej było mi dobrze i podobam się sobie i innym.

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Hejka, witam nowe wizazanki
Zaraz nadrobie, ale najpierw prosze o pomoc troche oftopową

Wiem, ze niektore z Was rzucily hormony jakis czas temu...
Czy jestescie zadowolone? Jak wytrzymujecie bolesne okresy?
ja stoje teraz przed decyzją rzucenia hormonów i nie moge sie zdecydowac nie wyobrazam sobie po tylu latach wrócic do gumek. Z resztą one mnie obrzydzają...zapach, silikon, fuj brak spontanicznosci...no generalnie nie widze tego. Metodzie kalendarzykowej, nie mowiac juz o przerywańcu-nie wierze. I nie wiem jak rozegrać bo lekarz powiedzial, ze przy mojej wadze powinnam odstawic hormony
Ja odstawiłam 3 lata temu po braniu przez 2 lata. Podczas brania czułam się okropnie - przytyłam 5 kg, nie miałam żadnej ochoty na seks, miałam załamania nerwowe. Teraz waga mi się trzyma, czuje się super, mam chęć do życia i do wiadomo czego nie czułam się tak dobrze jeszcze nigdy! No i skońćzyły mi się problemy z piersiami - miałam jakieś zmiany podczas brania tabsów. I nigdy nie bede chciała wrócić. Moja wątroba też odczuła i mimo, że tyle czasu mineło jeszcze nie zregenerowała się.... Obecnie "jedziemy" od 2 lat na przerywanym, w płodne w gumkach. Używam też troche metody kalendarzykowej do wyliczania dni płodnych i okresu of kors.

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
No to razem od maja zaczynamy robotę na nowych warunkach
Gratuluje dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez olgamikolajek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Mam do Was prośbę, proszę powiedzcie szczerze czy moja suknia ślubna jest ładna? Sama już nie wiem, wybrałam ją tydzień temu ale nie wiem czy się nie wycofać?? Doradźcie. Zaznaczam iż na zdjęciu model jest za duży dla mnie.
Wyglądasz PRZEPIĘKNIE!

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Słodkich, rodzinnych, wesołych i udanych świat. Śmigusa nie życzę mokrego,bo zapowiadają deszcz więc może pogodę da się jeszcze odczynić

HAHAHAHA

Dziewczyny, wpadam na chwilę. Skończyły mi się zastrzyki, jutro mam prześwietlenie płuc. Trochę się boję.... Trzymajcie kciuki

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 21:02   #4474
Monisia05900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Wiem, że był ten temat, ale nie wiem w ktorej czesci... Jak zaprasza sie np.kuzyna z kims(imiennie) a nie sa malzenstwem, to kto jest pierwszy w zaproszeniu?
oczywiście kuzyn, czytałam o tym gdzieś w necie
Stary 2014-04-17, 21:05   #4475
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Hm... no właśnie kiedy?? Może pod koniec roku jak już wszystkie będą żonami???
Też tak myślę Wtedy będziemy miały równe szanse na starcie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wsparcie :-* Tata chyba też mnie wspiera bo jak zobaczył, że wieczorem wcinam pizze to poszedł do Lidla i kupił wagę Obiecuję następnego fast fooda wciągnąć najwcześniej po 16 sierpnia
Trzymam za Ciebie kciuki

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Tak, slub za 2 tygodnie,wiec co mi szkodzi. Ale zaczęliśmy wcześniej, liczyłam ze odrazu sie nie uda, no ale leci kolejny miesiąc i nic :/ nie jest to takie proste, robilam badania no i tez nie,są jakieś super.
Nie martw się Ważne żebyście się nie poddawali Dzidziuś będzie zobaczysz

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Wiem, że był ten temat, ale nie wiem w ktorej czesci... Jak zaprasza sie np.kuzyna z kims(imiennie) a nie sa malzenstwem, to kto jest pierwszy w zaproszeniu?
Ja zawsze piszę rodzinę pierwszą. Nawet jeśli są narzeczeństwem to piszę (w przypadku kuzyna) że zapraszam, np. Łukasza X. z Martą Y. Nie wiem może i robię nie tak jak powinnam, ale dla mnie jego narzeczona jest osobą towarzyszącą Mnie zawsze piszą jako osobę towarzyszącą jak idziemy na wesela od strony TŻ i to jest trochę dziwne, ale jakbym była napisana jako 2ga to bym się nie obraziła. Przecież oni zapraszają Jego, a mnie jako Jego osobę towarzyszącą

Co do tabletek to ja brałam jakieś 2 lata temu przez rok... Brałam ze względów zdrowotnych, bo miałam poważne zaburzenia hormonalne. Odstawiłam, bo źle się po nich czułam i poza tym to tabletki, a żadne tabletki nie są zdrowe Okres się unormował chyba od razu, a po odstawieniu schudłam, ale tylko dlatego, że zaczęłam ćwiczyć. Wcześniej też ćwiczyłam, ale tabletki blokowały chudnięcie... Teraz nie biorę i już raczej nigdy nie będę brała
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 21:06   #4476
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Dziewczyny dlaczego wy się tak denerwujecie o te białe sukienki? U mnie chyba pół przyjęcia będzie w kremowych/beżowych/śmietankowych sukienkach i jakoś nawet nie pomyślałam o tym...
Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
ja bym jej powiedziala: prawie biala to JA JESTEM ZE ZŁOŚCI, nie slyszala pani ze kolor bieli i wszytskie jej odcienie zarezerwowany jest dla PM?
ale bym sie wku*wila, pamietaj co wczesniej pisalysmy:
na weselu, przechadzasz sie w swojej sukni z kieliszkiem wina koneicnzie czerwonym, przechodzac obok tesciowej 'niechcacy' sie potykasz, a wino ląduje na śmietankowej, prawie białej sukience. oh jakże mi przykro
sprawa załatwiona
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
eee Teściowa przecież Ci konkurencji nie zrobi
Ja wręcz chcę żeby wszystkie bliskie mi osoby, mama, babcie, siostry były ubrane na jasno - ecru, pastele, lepsze to niż mocne kolory, jaskrawe
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
adziia13
O matko jedyna!!!! Ze złości to zrobiła czy co?! :/.
Zupełnie nie chodzi o to, że teściowa mi zrobi konkurencję, bo NIKT mi nie zrobi konkurencji tego dnia (nawet młoda dzieqczyna w białej sunkience do ziemi), ale chodzi o zwykłą ludzką przyzwoitość (co innego jeśli młodej to nie przeszkadza i osoba zakłądająca taką kreację doskonale o tym wie) moja teściowa wiedziała, jakie ja mam podjeście do tego typu kreacji. I podwójnie mnie dziwi jej wybór, bo sama krytykowała 3 dziewczyny (w zeszłm rokku na weselu kuzynki TŻ), które były w białych kieckach.

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
9 dni do ślubu !!

chyba zaczyna to do mnie docierać! Ale powiem Wam jedno: zero stresu!! Bardziej uciecha, że to się już dzieje i lekkie podniecenie

Usadziliśmy gości, wydrukowaliśmy menu i numery na stoły, pozostała tylko tablica informacyjna o usadzeniu i to tyle w temacie papierniczym

Niesamowite, że to już tak blisko

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Mam do Was prośbę, proszę powiedzcie szczerze czy moja suknia ślubna jest ładna? Sama już nie wiem, wybrałam ją tydzień temu ale nie wiem czy się nie wycofać?? Doradźcie. Zaznaczam iż na zdjęciu model jest za duży dla mnie.
Suknia pięknie układa się na biuście, piękna jest

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja odstawiłam z koncem roku, w miarę regularne mam @ bo tak 29-31 dni, jednak chyba płodność mi nie wróciła, bo staramy się o dzidzie i nic :|
I tego właśnie się obawiam. Ja jestem teraz w pierwszym cyklu po odstawieniu (po 13 latach - brałam tyle, ale pod kontrolą i zaleceniem lekarza, bo miałam trochę problemów) gin mówił, że najlepiej jak bym zaszła zraz po odstawieniu na skoku hormonalnym, bo potem mogą byc problemy.
Niedługo, będę się zbliżać "teoretycznie" do dni płodnych, więć będzie gorąco
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 21:17   #4477
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rossifumi Pokaż wiadomość
Ośmielę się zgodzić i przyklasnąć

Dziękuję Pysiu
Dziękuję bardzo hihi

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 114 dni.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
lekarz zapisał mi tabletki antykoncepcyjne i rozpisał cały plan tak, żebym nie miała @ na sam ślub Niestety inaczej się nie dało, ale nie wyobrażam sonie 1-go dnia TEGO DNIA i jeszcze w tej sukience

Później wątek ciążowy i macierzyński
Czasami sobie myślę, że będę tęskniła za tym czasem przygotowań, planowania i oczekiwania

Super!!!!

Off topując powiem Ci, że najlepsze przed Tobą, bo później wcale nie jest cud malina
Kochana. ... nie będziesz tęsknila później będziesz czekała na dzidziusia xD potem na pierwsze kroki słowa pierwsza miłość xD nie będziesz miała Kiedy myślec xD no może jak kiedyś dziecko będzie na tej dalej drodze hihi

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 114 dni.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Hejka, witam nowe wizazanki
Zaraz nadrobie, ale najpierw prosze o pomoc troche oftopową

Wiem, ze niektore z Was rzucily hormony jakis czas temu...
Czy jestescie zadowolone? Jak wytrzymujecie bolesne okresy?
ja stoje teraz przed decyzją rzucenia hormonów i nie moge sie zdecydowac nie wyobrazam sobie po tylu latach wrócic do gumek. Z resztą one mnie obrzydzają...zapach, silikon, fuj brak spontanicznosci...no generalnie nie widze tego. Metodzie kalendarzykowej, nie mowiac juz o przerywańcu-nie wierze. I nie wiem jak rozegrać bo lekarz powiedzial, ze przy mojej wadze powinnam odstawic hormony
Prócz gumek są inne sposoby. Jeśli chcesz W zgodzie z kościołem polecam Lady Comp trochę kosztuje i trzeba zdobyć się na wyrzeczenia w trakcie płodnych ale Kościół ma takie a nie inne zdanie. ... no i na lata Zastanawiam się właśnie czy nie kupie z pieniędzy ślubnych.

Mierzylam przez pól roku temperatury także jestem tak prosta że dam rade xD hehe

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Mnie też! My jesteśmy control freaki i stosujemy podwójne zabezpieczenie... próbowaliśmy kilka razy bez gumek, ale szczerze? Ok, przyjemność w trakcie jest mrau, ale NIE CIERPIĘ uczucia "po" Dlatego nawet wolę z gumkami

Co do zaproszeń to i tak będę żądać od Amelii wysyłki nowych, ale bierzemy do TŻta te, które są - jak będzie okazja, to rozdamy, a jak nie, to będziemy czekać na nówki i wtedy rozdamy...
Też nie lubię po ... podpisuje się obiema rękami! !!

Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 21:34   #4478
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Dzisiaj mam urodzinki dlatego trochę mi zabrało napisanie tego posta
Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Ja bym chyba zaczęła się śmiać

Gorsza?! Na własnym ślubie?! Nie no błagam Cię...
No niestety taka właśnie pewność siebie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Dla mnie płaskie w dn. ślubu są całkowicie wyeliminowane Będę cierpieć na własne życzenie..
BTW. Dziewczyny, a co z ciągnącą się suknią po ziemi?? Jak Wy cchcecie zamienić obcasy na coś płaskiego? szkoda kieecki
Ja mam zamiar mieć obcasy ok 6cm i potem zmienić na coś ok 1-2 cm, chociaż zwykle wytrzymuje na imprezach w obcasach ale wolę mieć coś zapasowego
Moja koleżanka zamieniła obcasy na trampki i prawie nikt tego nie zauważył:P

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
9 dni do ślubu !!

chyba zaczyna to do mnie docierać! Ale powiem Wam jedno: zero stresu!! Bardziej uciecha, że to się już dzieje i lekkie podniecenie

Usadziliśmy gości, wydrukowaliśmy menu i numery na stoły, pozostała tylko tablica informacyjna o usadzeniu i to tyle w temacie papierniczym

9 dni stresuje się na samą myśl o tym mam nadzieje że jak będę na Twoim miejscu to będę spokojna tak jak Ty

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Jak dla mnie idealna

Cytat:
A czy macie może jakieś ciekawe propozycje na paznokcie ślubne ?
Załączyłam kilka moich inspiracji

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Mnie dziś taki smutas dopadł. Tak sobie myślę ten rok szybko zleci, będziemy już żonami i co potem z Nami? Myślałam, ze powstanie jakiś Nasz wątek żon Tylko obawiam się, że sporo z nas się wykruszy
No ja mam nadzieję bo sobie nie wyobrażam życia bez was:P to jest idealne wsparcie co prawda na odległość ale często najbliżsi są na zupełnie innym etapie np moje dwie najlepsze przyjaciółki mają dzieci a kolejne dwie nie mają w ogóle partnerów i nigdy nie miały.. więc tutaj jest dużo łatwiej znaleźć kogoś kto jest w danej chwili z podobnymi problemami

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
To bardzo zależy od koronki i fasonu sukni, jak mierzyłam te z zabudowaną górą to faktycznie postarzały, za to moja jest idealna

To fakt, długość gorsetu ma mega znaczenie, czasem nawet 3cm robią różnicę!

Też o tym myślę, w ogóle boję się, że wątek będzie się wykruszał z każdym kolejnym ślubem, bo nasze żonki stracą motywację do zaglądania do tych, które wciąż przed...

Ja dziś mam tak tragiczny dzień, że szkoda gadać... idę wylewać żale w klubie, tutaj napiszę tylko, że zaproszenia przyszły, ale złe Tzn. wszystko jest ok, poza czcionką na okładce, która jest diametralnie różna od tej z projektu - same patrzcie A mieliśmy rozdawać całej rodzinie TŻta na majówce! Wiem, że to nie jest największy błąd świata, więc pewnie jak się nie wyrobią z korektą to rozdamy takie, no ale kurde, nie po to wydaję kasę na zaproszenia, żeby dostać coś zupełnie innego

Zgadzam się z dziewczynami po coś jest ten projekt a nie żeby sobie potem zupełnie coś innego drukowali

Cytat:
Mi też chociaż ostatnio przechodzimy na metodę kalendarzyka - co nie oznacza że planuję potomstwo:P
Stary 2014-04-17, 21:43   #4479
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
a mogłabyś pokazać zdjęcie?
właśnie w tym problem, że nie ma. ;/ a jest to limitowana edycja czy jak zwała tak zwał ale na necie jej nie ma .....
suknie kupiłam w grudniu, a pierwszą przymiarkę mam we wrześniu....

odnośnie tabletek to ja brałam dość spory czas i odstawiłam z rok temu czuje się bez nich o wiele lepiej. Obserwuje swój organizm i wiem kiedy można a kiedy nie ;P i jakoś na razie jest wszystko dobrze
Stary 2014-04-17, 21:46   #4480
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
I podwójnie mnie dziwi jej wybór, bo sama krytykowała 3 dziewczyny (w zeszłm rokku na weselu kuzynki TŻ), które były w białych kieckach.
I tu się kłania piękne stare polskie przysłowie, tłumaczące postawę teściowej- tą dziś i z zeszłego roku : co wolno wojewodzie, to nie Tobie smrodzie
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 21:49   #4481
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość

Prócz gumek są inne sposoby. Jeśli chcesz W zgodzie z kościołem polecam Lady Comp trochę kosztuje i trzeba zdobyć się na wyrzeczenia w trakcie płodnych ale Kościół ma takie a nie inne zdanie. ... no i na lata Zastanawiam się właśnie czy nie kupie z pieniędzy ślubnych.
.
też się właśnie zastanawiam nad tym urządzeniem ale tylko i wyłącznie ze względu na swoje zdrowie. myślałam też o urządzeniu Bioself.
Stary 2014-04-17, 21:50   #4482
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
też się właśnie zastanawiam nad tym urządzeniem ale tylko i wyłącznie ze względu na swoje zdrowie. myślałam też o urządzeniu Bioself.
Nie znam. To coś podobnego? Szukałam najlepszego i tylko temu bym zaufania a przekopalam wiele forów

Stary 2014-04-17, 21:57   #4483
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Nam też. Może jesteśmy mało spontaniczni, ale założenie to taki moment, że w niczym nam nie przeszkadza, a gumki i tak leżą na półce koło łóżka

Cytat:
Zrobiłam dzisiaj przypinkę dla mojego TŻ. Myślicie, że się nadaje? Mam duży zapas czasu żeby ją zmienić w razie czego
Mój by tego nie założył.

Cytat:
I tego właśnie się obawiam. Ja jestem teraz w pierwszym cyklu po odstawieniu (po 13 latach - brałam tyle, ale pod kontrolą i zaleceniem lekarza, bo miałam trochę problemów) gin mówił, że najlepiej jak bym zaszła zraz po odstawieniu na skoku hormonalnym, bo potem mogą byc problemy.
Niedługo, będę się zbliżać "teoretycznie" do dni płodnych, więć będzie gorąco
Nigdy nie zrozumiem, po co starać się o dziecko TUŻ przed ślubem? A jak zajdziesz rzy pierwszej próbie? To już nie lepiej było poczekać miesiąc/dwa dłużej?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 22:01   #4484
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Nie znam. To coś podobnego? Szukałam najlepszego i tylko temu bym zaufania a przekopalam wiele forów

tak bardzo podobne i tańsze.
tutaj można sobie o nim poczytać http://www.ciaza-porod.pl/bioself.html
Stary 2014-04-17, 22:05   #4485
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Nigdy nie zrozumiem, po co starać się o dziecko TUŻ przed ślubem? A jak zajdziesz rzy pierwszej próbie? To już nie lepiej było poczekać miesiąc/dwa dłużej?
Lekarz już na ostatniej wizycie nie chciał mi dać recepty na antykoncepcję, bo już za długo jestem na hormonach i kazał starać się o dzidzię, żeby nie było za późno (i nie są to czcze gadki), namówiłam go, żeby dał mi jeszcze receptę na pół roku (właśnie na początku kwiatnia skończyłam ostatnie opakowanie), zgodził się, bo przyjmuję od 4 lat najmniejsza możliwą w PL dawkę hormonów.
Nie zamierzam się zabezpieczać, bo potem jeśli nie będę mogła zająść w ciążę, to będę sobie pluła w brodę, że może gdybym się nie zabezpieczała, to bym zaszła w pierwsyzm cyklu.
Jeśli zajdę w ciążę w pierwszym cyklu, to w czasie ślubu będę hmm w jakimś 3 tygodniu ciąży - większość dziewczyn wtedy nawet o ciąży nie wie, więć nie rozumiem, w czym by mi to miało przeszkadzać??
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 22:14   #4486
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Lekarz już na ostatniej wizycie nie chciał mi dać recepty na antykoncepcję, bo już za długo jestem na hormonach i kazał starać się o dzidzię, żeby nie było za późno (i nie są to czcze gadki), namówiłam go, żeby dał mi jeszcze receptę na pół roku (właśnie na początku kwiatnia skończyłam ostatnie opakowanie), zgodził się, bo przyjmuję od 4 lat najmniejsza możliwą w PL dawkę hormonów.
Nie zamierzam się zabezpieczać, bo potem jeśli nie będę mogła zająść w ciążę, to będę sobie pluła w brodę, że może gdybym się nie zabezpieczała, to bym zaszła w pierwsyzm cyklu.
Jeśli zajdę w ciążę w pierwszym cyklu, to w czasie ślubu będę hmm w jakimś 3 tygodniu ciąży - większość dziewczyn wtedy nawet o ciąży nie wie, więć nie rozumiem, w czym by mi to miało przeszkadzać??
Gdyby mi tak gin powiedział to nie czekałabym ani chwili
Stary 2014-04-17, 22:14   #4487
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
exist_ a dlaczego nie chcesz nazwiska męża?
Wiem że to głupie i przeżywam jak stonka wykopki ale przywiązałam się do swojego nazwiska (hahah, tyyyyyle lat ze sobą jesteśmy), podoba mi się, lubię je.
TŻ mi się nie podoba, jest z tych, co powodują że będę po ślubie pani "-owa", a ta odmiana doprowadza mnie do szału. Moje się kończy na "-ska" i co więcej jest dość znane, pytają mnie nawet o powiązanie z pewną osobą (o dziwo jakieś jest )

Za chwilę maj, będzie można iść do USC a ja bym to akurat odwlekała w nieskończoność.
Jak bym brała podwójne to moje rodzinne byłoby jako drugie, a od TŻ jako pierwsze, bo tak mi się bardziej podoba.
Ciekawe co na to teściowie Bo TŻ będzie może trochę przykro, że całkowicie nie chcę jego nazwiska...
Stary 2014-04-17, 22:15   #4488
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Mi by to przeszkadzało w piciu alkoholu. Jeśli świadomie bym się starała to bym pewnie sprawdziła czy nie jestem w ciąży przed weselem. A że jestem absolutną przeciwniczką picia w ciąży to bym szampana i wino tylko powąchała.
A lekarz wiedział o ślubie, że odstawienie wypadnie miesiąc przed? Ciężko mi uwierzyć, że miesiąc by o zbawił
[jako że sama mam spore problemy z powodu choroby wrodzonej, której być może można by było uniknąć, i to problemy, które zaczęły się w pierwszym trymestrze, świruję i "chucham na zimne". mama najpierw remontowała używając lakierów i preparatów do drewna, a jakieś 3-4 tygodnie później zaszła ze mną w ciąże. A ja się tym, co zostało w organizmie zatrułam...]
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 22:15   #4489
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja czekam na nasze zaproszenia, jutro mam nadzieję będą i rozdajemy pierwsze w święta.
A z tymi zawiadomieniami to też miałam urwanie dupy, bo TŻ zażyczył sobie 5 do pracy! JEDNEJ pracy. Bo on do każdego działu musi dać. No tak
Dużo? Ja mam do pracy 21 zawiadomień W dodatku nie zapraszam wszystkich

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Dzięki.
Jak była w promo, to już nie będzie, bo jest już chyba nowa ulptka. Ale muszę w końcu kupić i skosztować, skoro jest tak dobra
do 23.04 jest w promocji Wiem bo kupowałam

Mamy rozdane 98/111 zaproszeń

pysia1987 odstawiłam anty 3 lata temu po 7 - 8 latach brania Mój organizm przestał akceptować hormony, miałam straszne bóle głowy, mdłości, senna byłam a libido było poniżej 0. Waga wzrosła o 3 kg, trądzik nie pojawił się, miesiączki zaczęły się bardzo bolesne ale okazało się że z innych przyczyn

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-04-17 o 22:20
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 22:18   #4490
say-hello
Zakorzenienie

Ja też rzuciłam tabletki jakiś czas temu. Okres mam teraz równo co dwa miesiące :P libido o wiele lepsze, nie mam problemów z bólem podczas, z suchością itp. Także same zalety teraz się zastanawiam, czy przed ślubem zacząć brać znowu, żeby okres na pewno mi nie wypadł tego dnia. Po ślubie spróbujemy NPR, z tym, że w dni płodne jeśli znajdzie nas ochota, to użyjemy gumki. Gumki ogólnie mi nie przeszkadzają, lubimy nawilżane skyny
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 22:46   #4491
karolinuuusia
Zakorzenienie

dziewczyny długo zajęło Wam rozdawanie zaproszeń ?

My mamy 120 pare i tylko miesiąc na rozdanie i to tylko od soboty południa i niedziele, bo tak mój TŻ pracuje, przygode zaczynamy w majówke, jedziemy nad morze do rodziny TŻa

tak strasznie się boję że nie damy rady..

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 22:48   #4492
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
tak bardzo podobne i tańsze.
tutaj można sobie o nim poczytać http://www.ciaza-porod.pl/bioself.html
Mhm czytałam. Podobne. Lady comp ma tylko chyba większą bazę danych i chyba za to się tyle płaci. No i wole ten większy kształt z podświetleniem można go przerobić potem na baby hehe

Stary 2014-04-17, 23:02   #4493
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość

My mamy 120 pare i tylko miesiąc na rozdanie i to tylko od soboty południa i niedziele, bo tak mój TŻ pracuje, przygode zaczynamy w majówke, jedziemy nad morze do rodziny TŻa

Nam ze 110 zaproszeniami zeszło 1,5 miesiąca przy codziennych wizytach u rodziny (przez pierwsze dwa tygodnie).
Nie rozważaliście wysłania zaproszeń "gdzieś dalej" pocztą z uwagi na ograniczenie czasowe? Może Wam być ciężko, ale sądzę że jest to wykonalne

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-04-17 o 23:11
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 23:03   #4494
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość

120 : 8 = 15 15 na dzień to bardzo dużo, ale jak nie macie wyjścia, to musicie dać radę my z 46 zaproszeniami mamy problem
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 23:09   #4495
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monisia05900 Pokaż wiadomość
Podbijam pytanie bo też jestem zielona w temacie
Ja tylko wiem , że mojej mamie kupimy do pandory serduszko a tacie jakieś dobre whisky , nie wiem co dla rodziców Tż

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Ja też rzuciłam tabletki jakiś czas temu. Okres mam teraz równo co dwa miesiące :P libido o wiele lepsze, nie mam problemów z bólem podczas, z suchością itp. Także same zalety teraz się zastanawiam, czy przed ślubem zacząć brać znowu, żeby okres na pewno mi nie wypadł tego dnia. Po ślubie spróbujemy NPR, z tym, że w dni płodne jeśli znajdzie nas ochota, to użyjemy gumki. Gumki ogólnie mi nie przeszkadzają, lubimy nawilżane skyny
Ja biorę cały czas tabletki , miałam starsznie bolesne okresy , 1 dzień wycięty z życia i trwający 8 dni teraz jest bajka ale fakt libido mam niskie a suchość jak na sacharze :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 23:11   #4496
karolinuuusia
Zakorzenienie

kilka jest takicch że w jedno miejsce zostawia się 3-4 zaproszenia bo np ktos z osoba towarzyszaca czy cos, wiec tak ok 100 zaproszen pewnie zostanie

no nic, jakoś bedzie trzeba to zrobic, a na razie czekamy na zaproszenia, po świętach juz powinny byc

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 23:12   #4497
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Co do podkladu, maybelline Affinitone moim zdaniem jest słaby, na pewno nie kryje mocno. Raczej z drogeryjnych bym celowała w Revlon.
z tego co zrozumiałam pytanie dotyczyło właśnie podkładu "lekkiego"
Faktycznie Affintone jest dosyć specyficzny i rzadki

Cytat:
Zrobiłam dzisiaj przypinkę dla mojego TŻ. Myślicie, że się nadaje? Mam duży zapas czasu żeby ją zmienić w razie czego
wygląda ciekawie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 00:40   #4498
cornflower_girl
Zakorzenienie

Namisek SUper, że mama znalazła dla siebie piękną sukienkę

Kaes Bardzo podoba mi się Wasz pomysł na prezent Szkoda, ze na razie z podróżą nic, ale - marzenia się spełniają, mam nadzieję, ze to marzenie szybko się uda zrealizować

Opium O, dobry pomysł - i w motywie przewodnim

Monisia, Lusija Co do podziękowań - idziemy w kierunku sprawdzonej klasyki - czyli kwiaty, coś słodkiego, butelka wina w ładnej skrzyneczce i album ze zdjęciami ( moimi i TŻ-ta za czasów wczesnodziecięcych aż do teraźniejszych). Jak się uda, również drzewo genealogiczne. Osobiście bardziej mi się podobają oryginalne i niestandardowe prezenty, ale ciężko byłoby znaleźc coś, co naszym rodzicom się spodoba w równym stopniu.

asia Gratulacje

Cytat:
Ja tak mam z całą rodziną, choć nie ma powodu, żebym musiała nabierać ciałka. A najgorzej przy zapraszaniu gości - koniecznie obiad, deser, alkohole. Ciężko odmawiać. Najgorsze, że dostaję większe porcje niż TŻ

Anesthesia Nawet ze złą czcionką wyglądają dobrze, tylko sama się zastanawiam, jak to się stało. I nie wiem :mysli: Skrajna niekompetencja firmy, szkoda że w temacie zaproszeń nie tłucze się nowym PM-kom o zapasie czasu i o możliwych problemach z zamówieniem.

Pysia Ja obecnie niehormonowa (z 10 lat temu leczyli mnie tabletkami anty, cały czas miałam obniżony nastrój po nich). Na dolegliwości @ - dieta, ruch (taką prawidłowość u siebie zauważyłam, im bardziej zastane ciało, tym gorzej). Są jeszcze suplementy typu olej z wiesiołka i ziołowy cyclodynon. Leki przeciwbólowe dają radę A metody naturalne złe nie są - coraz bardziej przekonujemy się z TŻ-tem do Roetzera i skuteczności w odkładaniu. Mam nadzieję, że po porodzie też da radę i będziemy równie przekonani

rossifumi Mam nadzieję, że będziecie zadowoleni My do niego napisaliśmy, ale naszą datę miał już zaklepaną i przekazał namiary na swojego nauczyciela, który u nas będzie grał. Poznaliśmy nauczyciela i jesteśmy pod wrażeniem, więc myślę że Krzysiek ma solidny warsztat

A bolerko brzmi super I wstaw zdjęcia z przymiarki

vel 2 miesiąca zapraszania? Jestem dopiero na początku i choć bywa przyjemne, to jednak ogromnie czasochłonne...

exist Trzymam kciuki, żeby były na jutro A podwójne nazwisko nie jest czymś strasznym, naprawdę.

Grace Ale chamstwo, brak mi słów...

Dotka Trzymam kciuki, żeby było dobrze

Lusija A jak wygląda porównanie Lady Compa ze zwykłym wykresem i termometrem? Zastanawiam się na ile to daje więcej bezpiecznych dni, a na ile to chwyt marketingowy/ pomoc dla kobiet, które nie są systematyczne i ogarnięte w metodzie.

Dziś z mamą oglądałam gazetę, w której były trendy na suknie ślubne. Generalnie mama była przy kupnie mojej sukni, widziała jak ją mierzę i tak jakoś stoicko to przyjęła. "Jak ci się podoba, to weź", żadnych wzruszeń, łez, euforii. Więc myślałam sobie, że może coś nie teges z suknią, ale trudno. I dziś mama ogląda suknie z gazety, niektóre obłędne i na prawie na każdą mówi, że albo niestosowna do kościoła albo nieładna. Pod koniec odrzekła, że ta moja jest bardzo ładna. Jak na nią, to duży komplement

Czy fanki BSB już to widziały - fotorelacja ze ślubu Nicka? Jak Wam się podoba suknia wybranki Nicka?

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 01:42   #4499
waaampirmona
Raczkowanie

Hej dziewczyny.
Ja tu 1 raz a ślub 5 lipca .
Im więcej czytam takich tematów tym bardziej się stresuję
Przyznaję że przeczytałam około 6 stron tego wątku i na razie nie będę więcej czytała bo muszę w końcu wziąć się za wypisywanie zaproszeń
Mieliśmy rozdać już miesiąc na temu a data potwierdzenia na zaproszeniach to 15 maj.

Jak myślicie, nikt nie uzna tego za nietakt jeśli rozdamy pod koniec tego miesiąca ? Potwierdzenie wtedy będa musieli dać w ciągu pół miesiąca. Ale jakoś mi czas przez palce ucieka i z niczym się nie wyrabiam a dodatkowo wszystkim stresuje.

Widze że pisałyście o tabletkach anty. Ja też właśnie dostałam receptę na 4 miesiące bo chcę przesunąć okres. normalnie wypadł by mi dzień po ślubie a przy nerwach mogłby wystąpić wcześniej dla tego wolę się upewnić. Boję się tylko o moją wagę. Kiedyś w miesiąc na jasminie przytyłam prawie 10 kilo. teraz mam wypisany Yaz , ponoć w nim ten skutek uboczny został wyeliminowany ale wciąż się boję po tamtych przejściach bo suknię mam rozmiar za małą kupioną i miałam jeszcze schudnąć do niej 5 kilo ;p Bierze może któraś z Was ten Yaz ?

Trzymam kciuki żeby wszystkie Nasze śluby były takie jak sobie wymarzyłyśmy

ok. spadam pisać zaproszonka może dziś uda mi się część zrobić
waaampirmona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 06:42   #4500
missmalezji
Wtajemniczenie

Zmiana kodu! 9 z przodu
Lece do pracy, milego piatku dziewczyny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości