|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
czy ja się dziś nie chwaliłam ze koniec cyca w dzień?
cyc pomógł, od razu humor się poprawił w ramach akcji na naszym wątku zrób se blond zakupiłam farbę. budżet przekroczyłam wiec muszę zaoszczędzić na fryzjerze. tż będzie jutro robił, trzymajcie kciuki bo az się boję bede ciemna złotą blondynką. powiedziałam za zaoszczedziłam ponad 100zł wiec niech nie marudzi. po świętach pojde tylko się ściąć. trudno, nie bede się pchać na zdjecia z urodzin młodej, bez fryzjera, bez henny-krzaki zamiast brwi buuuuuuu wszystko będzie hand home made
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Trolla ja już za moment zmywam (też chłopa wykorzystałam do nałożenia- bom slepa)
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
na szczęście tylko potłuczony i obdrapany był ale cały
![]() Dziewczynki ja również życzę wam wesołych rodzinnych świąt
|
#2134 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Nie było mnie ostatnio, niestety mam trochę do nadrobienia, ale wpadłam życzyć wam wszystkim udanych Świąt! Dużo radości i dużo smakołyków na stole !
![]() Postaram się nadrobić ostatnie strony przez te kilka wolnych dni.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-04-18 o 20:27 |
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiaj, pisz co u Was?
|
#2136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kciuki masz gratis ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Despa i jak kolor? Bzinka,, pisz co u was?
|
|
#2137 |
|
Zadomowienie
|
Czy ja juz gratulowalam? Gratuluję! Córeczki są suuuuper
![]() haha Despa jak zawsze chce konkrety ![]() U nas w miarę ok, wczoraj Hania miała szczepienie odra, świnka, rozyczka i niestety jest troche marudna od tej pory, placze bez powodu, ale rownoczesnie nadal nam nie wyszly górne jedynki, juz te miejsca sa takie biale i jak poduszeczki nabrzmiale i ciagle nic, wiec jak sie cos dzieje to jak zwykle obstawiam zeby.... No zobaczymy. Generalnie jestem zmeczona i jeszcze nic nie zrobilam na Święta, serio serio szlajamy sie na spacerach, ikeach, basenach zamiast coś porobić w domu. Jutro rano idziemy święcić z koszyczkami, a potem zakupy i dopiero będę się zabierała za pieczenie, a tż będzie sprzątał. Jakoś na luzie do tych Świąt podchodzimy. Dzisiaj sobie przypominałam jak w poprzednie Święta jeszcze byłam sama jajem wielkanocnym i kilka dni potem hop siup Hania wyskoczyła. Tak,że to nasze pierwsze wspolne Święta. Fajne te pierwsze razy
|
#2138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Buziaki dla Hani.
|
|
#2139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście nie muszę gotować, bo mama moja wzięła to na siebie, więc tradycyjnie już tylko z 3 ciasta upiekę. Napiszę wam jeszcze o zaleceniach lekarki Hani. A mianowicie mamy jeszcze do końca kwietnia brać witaminę D a potem odstawić i zacząć znowu brać pod koniec września. Żelazo out i cebion out. Czy wam też lekarze dali takie wskazanie odnośnie wit D? Jak wyczytalam w necie: "Dawkowanie - Dzieci i nastolatki (1–18 lat): a) dawka 600–1000 IU/dobę (15,0–25,0 µg/dobę) zależne od masy ciała w okresie od września do kwietnia lub przez cały rok, jeśli synteza skórna jest niewystarczająca " więc chyba to jest ok. Mowiła tez,żeby nie smarować dzieci niepotrzebnie fitrami, jeśli nie są narażone na ostre słońce lub nie są w tropikach, żeby je raczej starać się w cieniu trzymać i nie blokować dawkowania witaminy D ze słońca. Prawda to? Hania zaczęla już jeść dużo normalnych posilków, moja mama gotuje jej zupki i mięsko, dajemy jej też normalnie od nas do spróbowania, do miseczki i sama sobie lapkami zjada. Jak na razie nic ją nie uczuliło, a wygląda jakby jej takie jedzenie bardziej smakowalo od sloiczkowych. Sloiczki też jeszcze daję czasem ( te 1-3 lat teraz) i zjada całe. Muszę kupić w końcu fotelik, niestety akurat nie bardzo mnie stać na lepszy i ciagle się zastanawiam co wybrać Dziewczyny, które mają tego Romera King Plus, jesteście zadowolone? Bo nie wiem, czy w końcu jego nie kupię też.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-04-18 o 21:19 |
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i koniecznie zdaj relację z blondu też chcę ![]() dla mnie podejście idealne. normalnie jak mi się chce tak mieć, jak ten skoczek "luz w d.pie" ![]() a tu wszystko na szypkensa, też nic nie mam... dzieć chory, żarcie tyle że kupione, sprzątanie w lesie... wszak jutro do t. mieliśmy jechać... a w lany poniedziałek byłaś jeszcze - o wielkanocne jajo! - u nas pamiętam jak dziś żartujesz? ta kruszyna wciąga całe 250 ml? ![]() ![]() klask i:
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-04-18 o 21:34 |
|
|
|
|
#2141 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nadal uparcie polecam cocucline na chorob.lokomoc. Cytat:
Cytat:
ciekawość mnie zżera - będę Cie męczyc o fote blodni Cytat:
Ja podziwiam -ze masz odwage sama robic takie rewolucje na głowie .i to z blondem gdzie to tak ciężko uzyskac ... trzymam kciuki aby wyszło! Cytat:
ale jesteście wariatki z tym farbowaniem - od tego blondu złagodniejecie -mówie Wam! i tylko ja - taką suką pozostanę (wczoraj wyszłam z ombre i jestem już cała brunetta )
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Bzinka, bo co bedziesz nadrabiać-ważne co tu i teraz.
Jak w pracy? Basia no blond jest....
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
to dobrze .
Cytat:
Cytat:
z tym zaleceniem co do wit.D to nie mam pojęcia ..w sumie to się wydaje logiczne .ale nie pamiętam jak robiłam ze starszakami .musze spytac jakiegoś doktora .... a z tymi filtrami to słyszałam tez to samo! ja będę smarować jak będzie upał i słonce porządne .albo na plaze ... ciuszki już masz ,pozostaje tylko spełnić chcenie
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzialaśz? nie jedziecie? Cytat:
(tak apropo budżetówki bo miałam Trolli chyba napisac- nie wszedzie sa godziny od do.... )a moje włosy sa cieżkie, jak zaczełam farbowac to nigdy nie wyszedł taki kolor jak miał wyjść miałam zielone, niebieskie,fioletowe....p ote, po styliście który mi zmienił na ciemne połowa wypadła....i zostalam w ciemnych już. Mja fryzjerka się bala , bo cos nie halo mam ponoć z pigmentem....wiec w sumie tak na ryzyk fizyk trzy dekoloryzatory i jest. Moze nie do końca jeszcze ten odcień co bym chciala ale juz blizej niz dalej ja czy blond czy nie tyż sucz....(kumpela mi opowiadała, ze zanim się poznałyśmy, to jak mnie zobaczyła, to powiedziala, ale z niej musi byc wredne suczysko, nie pomylila sie )---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Bzinka- http://www.naszezyciebezchemii.blogs...-przygoda.html
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym siwieniem od stresu to wierze . dużo ludzi tak ma niestety ![]() ale to tez plus - łatwiej mieć blond na tym .ja jak będę siwa to choć na chwile spróbuje blondu a z tym dziwnym Twoim pigmentem to może przez hormony ?? ja jak zaszłam i w 4 miesiącu farbowałam to kolor nie chciał w ogole wyjść . a co do hormonów - to od kąd dostałam @ po porodzie to mi cera warjuje
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
u nas bardzo lubi pluć, wszystkim, nawet mlekiem, o jedzeniu nie wspomnę, zje kilka lyzeczek i plucie i tak caly dzien ganiam za nia z jedzeniem, bo A. "nie ma czasu" na jedzenie
jakby mogła to by wcale chyba nie jadla (niejadekCzy wasze dzieci tez od czasu do czasu krzyzują nóżki w pozycji siedzącej np w wozku spacerowym?
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-18 o 22:03 |
|
|
|
#2148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o krzyżowanie nóżek to moja robi tak od dawna , zaczęła jak była mała i wylegiwała się w leżaczku, nawet przy jedzeniu siedząc w krzesełku - najśmieszniejsze, że dodatkowo kręciła jedną stópką kółeczka....niby się czymś zajmowała, gryzła gryzaki itp a stópką kółeczka były robione
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z @ też tak mam- czuje się jak nastolatka parę dni przed, jakis przyjaciel mi się pokazuje na gębie...
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozniej probowalam jeszcze z jajecznica no niestety nie dalo rady..oo moja teraz lubi machać nogami.. na spacerze nie ma mowy o kocyku ![]() wklejam zdjęcie, które przedstawia minę A. jakby chciała powiedziec " ciocie nie gniewajcie sie na mame za te jej posty ![]() ![]() "
|
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba ze tak ..... a ja dołączam do Mamus -zapchajmordków -inaczej nie idzie zakupów zrobić ![]() ![]() chrupki dostaje - fakt ze orkiszowe ale jednak ...czasem rzuca wiec te mini chlebki ryzowe w zamian dają rade .... ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- śliczna i przesłodka
|
|
#2153 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
Na poczatek Cudownych, spokojnych i zdrowych Swiat Wielkanocnych dla Was i dzieciaczkow!!! Dzis byl cudowny dzien - z kolezanka i jej coreczka bylismy po raz pierwszy na placu zabaw Krzys byl po raz 1. na zjezdzalni, w piaskownicy, i co najwspanialsze bylo dla Niego - na hustawce Tak sie chichotal i podskakiwal A pogoda - cudo! Wybawil/ismy sie za wszystkie czasy ja wrocilam padnieta, ale warto bylo i taki dzien moze byc co dzien ![]() Co prawda, jak wracalismy to pol godziny czekalam ma autobus, ktory - jak sie potem okazalo - dzis nie jezdzi, bo dzis juz rozklad swiateczny ![]() I musze kupic Krzysiowi buty, bo dzis biegal po trawie i piasku w kapciach ze skorzana podeszwa Pisalyscie chyba kiedys, ze w Deichmannie sa jakies dobre? I czym sie kierowac przy zakupie?P.s. Te wzdrygniecia nie sa chyba powiazane z siusianiem... Obserewujemy. P.s. 2 - nie moge dodac fotki na forum wstawilam do fotoklubu
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-04-18 o 22:37 Powód: ps2 |
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
zadumana i zapatrzona raczej
często tak ma, to własnie najsmutniejsza fotka z calej serii ale cos w niej jest więc wklejam ![]() za jakiś czas wkleje wam zdjęcie śmiejącej się ![]() p.s. odnalazlam zdjęcie Roszka w wątkach, cudny ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- widzę na blogu, że macie karty czu czu, opłaca się kupić? myślę nad tym, ale znając moje dziecko to zaraz je zje... nie wiem czy u was tez tak jest ale moja A. podniesie i wlozy do buzi kazdy okruszek z podlogi, taki nawet dla mnie niezauwazalny, w ogole to ogladajac te wszystkie wasze zdjecia, jak dzieci ładnie się bawia, mam wrazenie ze tylko moja A. to taki zjadacz wszystkiego ( oprócz jedzenia bo tu jak pisałam jest cięzko) myle sie? aa i fajniutka ta Twoja Hania, taka grzeczna na zdjeciach
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-18 o 22:50 |
|
|
|
#2155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm jakoś nie zjada żadnych farfocli, jak cos leży na podłodze to mi pokazuje paluszkiem. Raczej konkrety woli zjeść, ostatnio chce zjeść każdy kwiatek jaki dorwie, wydaje mi się też, że próbowała whiskasu mokrego z miski Dżordża, bo kiedyś ją zastałam z dziwną miną przy niej i nie chciala buzi otworzyć ![]() P.S widzę twój dopisek Tak, Hania jest bardzo grzeczna, nie mam na co narzekać
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-04-18 o 22:56 |
|
|
|
|
#2156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem nie zdąże doleciec i musze z buzi jej wyjmowac, dziś żuła gumke do wlosow dzis tez oderwala od takiej czapki dzierganej kawalek włoczki i byla w trakcie przezuwania no masakra jakas z tym naprawde.dobre z tym whiskasem ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
torpeda cięzko ją zainteresować czymś ale i tak jest kochana |
||
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam
rozdane. Amelie04, słodka mała aaaa! doczekałam ![]() ![]() ![]() bo hustawki rządzą... Od ostatniego postu do tego postu przeżyłam armagedon: - 3 koopy - 3 cycowania - 4 jaja wygotowane - 1 garnek spalony - zasmrodzone 1 (małe) mieszkanie - wbita szklana drzazga w stopę (?) a chłop tylko wyszedł po samochód do znajomych... właśnie usypia T. Torresinek - bidul ma tyłek jak pawian
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie, miałam spytac i jesli to zabrzmi głupio to wybacz ale mysle i mysle czemu nazywasz swojego synka Torres?![]() nie zmieniałaś ost pieluch/ chusteczek? jesli pisalas to nie doczytałam, dziwne te odparzenie.. Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-18 o 23:09 |
|
|
|
|
#2159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Historyjki
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Sliczna Jaśka
![]() Cytat:
![]() no czesc cytatow mialam zaznaczone pare dni temu i nie ma buu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

zrób se blond zakupiłam farbę. budżet przekroczyłam wiec muszę zaoszczędzić na fryzjerze. tż będzie jutro robił, trzymajcie kciuki bo az się boję bede ciemna złotą blondynką. powiedziałam za zaoszczedziłam ponad 100zł wiec niech nie marudzi. po świętach pojde tylko się ściąć. trudno, nie bede się pchać na zdjecia z urodzin młodej, bez fryzjera, bez henny-krzaki zamiast brwi buuuuuuu wszystko będzie hand home made

05.07.2008 

Dziewczyny, które mają tego Romera King Plus, jesteście zadowolone? Bo nie wiem, czy w końcu jego nie kupię też.

klask i:

)