|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
BAN stały
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Aż mi się nieprzyjemnie czytało ostatnie posty
![]() 40 DDŚ Tak bardzo się cieszę, najlepszy czas |
|
|
|
#4742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Nadrobiłam Was pobieżnie, ale osobiście nic złego nie widzę w "rodzinnym" zapraszaniu... ja wolę być tak zapraszana, wolę też tak zapraszać. Wiadomo, że ludzie mają swoje obowiązki, studia, praca, przygotowania do ślubu i milion innych rzeczy i nie każdy ma czas poświęcić każdy weekend przez kilka miesięcy żeby zaprosić wszystkich gości. U nas na szczęście też jest umowa, że i do jednej i do drugiej rodziny wpadniemy podczas rodzinnego zjazdu, bo tak jest najwygodniej dla wszystkich.
|
|
|
|
#4743 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Ja zaczynam pomału paznokcir z nerwów grysc, czy się znajoma wywiąże z obietnicy gotowych zaproszeń do piątku (specjalnie po to jedziemy w weekend, żeby już pomału zapraszać)
boję się ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj przyjeżdża narzeczony będziemy robić winietki i ustalać jak usadzić gości przy stołach. Coś czuję, że to będzie niezłe zamieszkanie. Mamy stoły kwadratowe, więc nie da się pogrupować fajnie ludzi, tylko po prostu jeden obok drugiego. ![]() W środę mam depilację, w czwartek rano jadę na giełdę kwiatową, a później odebrać suknię i ostatnia jej przymiarka. W sobotę ślub! Czyli wstaję o 6 (albo nie śpię w ogóle ze stresu ) idę zjeść śniadanie, prysznic, żeby być świeżym i na 8 jestem umówiona do fryzjerki. Czesze mnie, mamę, siostrę. Przyjeżdża makijażystka i mnie maluje. O 12.00 /12.30 jedziemy do kościoła, dojeżdżamy o 12.30/13.00 ubierają mnie (tak, ja będę się ubierała w kościele, to nie jest żadna pomyłka ), wpinają welon i czekamy do 14.00. Potem biorę ślub. Później zdjęcia, życzenia. Na 17.00 mamy umówioną restaurację. Narzeczony ma mnie wnieść do restauracji, gdzie już wszyscy będą czekać, żeby wznieść za nas toast. Świadkowa będzie miała w torebce: chusteczki, szminkę, nitkę z igłą, pończochy, małą wodę. Co jeszcze może się przydać? Edytowane przez Kaigara Czas edycji: 2014-04-21 o 10:16 |
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam tak : jak ktoś zechce, to zawsze znajdzie jakieś "fo pa" u młodych. Także ja się tym nie przejmuje. staram się robić wszystko poprawnie i z klasą, tak jak ja to widzę. Np jedna ciotka się obrazi, że zaprosiliśmy ją w domu jej siostry na spotkaniu rodzinnym, ale gdybyśmy z kolei wtedy jej nie zaprosili, to byłaby zła, że przy niej wręczaliśmy zapro i ona nie dostała. Masakra, wszystkim nie podpasuję nigdy
ja jako gość nigdy nie wyszukiwałam potknięć młodych, bo i po co. I tak mają milion spraw do załatwienia, wydają kupę kasy na wesele
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-04-21 o 10:18 |
|
|
|
#4746 |
|
Wtajemniczenie
|
Say, dokładnie!
![]() A ja zapomniałam powiedzieć, że mamy świadkową Siostra TŻ dostała zaproszenie, gdzie też prosiliśmy ją o bycie świadkową. Było mało oficjalnie, ale ona tak woli, bo nie chce wielkiego halo wokół swojej osoby na naszym weselu
|
|
|
|
#4747 |
|
Zadomowienie
|
Jest cos takiego jak próba ślubu.? Jak to wyglada. ?
![]() A tak btw , to nie Ty przypadkiem wychodzisz za maż za mojego kolegę z obozów wędrownych ?
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sami mamy plan zaprosić na imieninach teściowej jakieś 10 osób. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, ale nie wiem skąd to oburzenie, że to pójście na łatwiznę, sknerstwo, odbębnienie, że komuś nie zależy... Masakra. Ostatnio rzadko się udzielam w wątku, ale podczytuję. Szczerze mówiąc po prostu czytając niektore posty jakoś nie chce mi się pisać, bo naprawdę ostatnio wyluzowałam, nie spinam się takimi bzdurami, nie doszukuję na siłę jakiegoś faux pas u każdej osoby, która tez bierze ślub, nie spinam niepotrzebnie bzdetami i może dlatego nie czuję atmosfery wątku Poza tym ciągle jakieś problemy ostatnio, jak nie TŻtowe plecy, to ząb, jak nie to, to moja praca, to teraz jestem chora, dziś dostąłam @ i nawet ustać na nogach stabilnie nie mogę. Jakoś przeszedł mi ten ślubny klimat i szczerze mówiąc nie mam o czym pisać Ale podczytuję i z niecierpliwością czekam na relacje kwietniowych PMek
|
|
|
|
|
#4749 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas tak się robi w kościele, myślę że to bardzo fajne, pomaga zredukować stres w sobotę.Nie wiem czy kolegę z obozów wędrownych Ale wiem, że mój narzeczony jeździł na obozy wędrowne i chyba faktycznie się znacie. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pierwsze słyszę o czymś takim. ![]() 5 dni Rogal na gębie od pobudki. Zjedliśmy z TZ śniadanko, teraz kawka.Telefony zaczynają się rozdzwaniać - dzwonili znajomi, że szczęśliwie dolecieli do PL i zaczynają odliczać godziny. Mówię Wam cudowny jest ten ostatni czas przed ślubem. Idę coś zrobić, nie wiem.. może fugi wyszoruję, albo poukładam bluzki w szafie. Energia mnie rozpiera.
|
|
|
#4751 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
6 dni Cytat:
Nasi także się nie wtrącają (coś tam zawsze doradza) mimo że prawie wszystko opłacają rodzice Tż ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4752 |
|
Winter is coming
|
A ja mam pytanie w kwestii technicznej - jak robicie zawiadomienia na sam ślub? Bo nie wiem, czy nazwać to zaproszeniem czy zawiadomieniem i jaki dać tekst w środek
|
#4753 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
już 5!
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Na froncie jest "Zaproszenie", a w środku tekst identyczny pomijając tylko kwestię o zaproszeniu na przyjęcie weselne.
|
|
|
#4755 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Tak właśnie myślałam
|
|
#4756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, reeety, tak malo czasu! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 11 dni i chętnie poczytam Wasze listy i zobacze czy niczego nie zapomnialam, bo juz w sobotę uciekam z Wawy a raczej nie chcialabym sie wracać 300 km po cos
w czwartek bądź piątek skocze do time for wax na bikini, a w piątek wieczorem pakowanie jeszcze tylko wtorek, sroda do pracy i mozna cieszyc sie wolnym :PSent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
02.05.2012 14.04.2017 Maksymilian 13.05.2022 Filip Edytowane przez gornek Czas edycji: 2014-04-21 o 11:48 |
|
|
|
#4759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zostały nam tylko 3 zaproszenia do rozdania ![]() velika mieliśmy podobną sytuację z koleżanką Tż z podstawówki - utrzymywaliśmy kontakt, jak dowiedziała się o ślubie - mówiła, że chętnie by przyszła. Później kontakt trochę osłabł a teraz jak chcieliśmy jej dać zaproszenie - nie odpisuje na smsy, na fb ani nie odbiera telefonu. Stwierdziliśmy, że nie będziemy jej zapraszali Dziękuję za linki do aukcji ze spinkami
|
||
|
|
|
#4760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja byłabym wręcz dumna xD he heWysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 110 dni.
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ija, pozytywne te twoje relacje
|
|
#4762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 110 dni.
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Mokrego Dyngusa kochane!
Wczoraj po mszy widzielismy sie z ksiedzem naszym i pania zachrystianka i mamy umowione spotkanie na 7 maja, zeby ustalic przebieg mszy. I probe slubu tez mamy!!! dwa dni przed slubem! |
|
|
|
#4764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama sama zadeklarowala płacenie gdyby nie ona ślub odbyły się pewnie za 5 lat ale co tam ![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 110 dni.
|
|
#4765 |
|
Wtajemniczenie
|
Sądzicie, że Woman in Love nadaje się na pierwszy taniec?
https://www.youtube.com/watch?v=10pcQM6R9NE bardzo podoba mi się ich taniec - widać że sprawia im przyjemność, nie jest sztuczny (czasami widać, że układ jest wyuczony a przy tym sztuczny). |
|
|
|
#4766 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze się zastanawiam...
Mam rodzinke Mój wujek ciocia ich dzieci 3 lata i pół roku ich dzieci z poprzedniego małżeństwa 17 i 23 wszyscy chłopcy. Jak napisać to na zaproszeniu? Chciałam zaprosić tylko ciocie i wujka ale ten starszy syn mieszka i ma dziecko z moja koleżanka która też jest zaproszona. Ona weźmie jego pewnie wiec tego młodego 17 też by wypadało bo wychodzi na to ze całą rodzina pójdzie? Tylko jak napisać na zaproszeniu? Koleżanka z os tow? Czy wypisac już ze z nim? A nie uwzględniać już w zaproszeniu do jego rodziców? Mam nadzieje ze zrozumialyscie xD Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 110 dni.
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wujek + ciocia z dziećmi (3l i 6m-cy) koleżanka z tym 23latkiem 17latek z os. towarzyszącą Czyli 3 osobne zaproszenia. |
|
|
|
|
#4768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Dla 17 latka przygotowałabym osobne zaproszenie - tylko On bez osoby towarzyszącej (chyba, że jest z kimś związany i wiesz o tym to wpisałabym z osobą towarzyszącą) 3. Jeżeli dobrze zrozumiałam ciocia z wujkiem mają jeszcze 3 letniego i półrocznego syna? Jeśli tak, wpisałabym na zaproszeniu Anna Kowalska i Zbigniew Nowak z Kubusiem i Wiktorem. Trzy osobne zaproszenia. |
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zadomowienie
|
A co do osób wolnych
![]() Ja usadziłam babcie rozrywkowe obok siebie niech się poznają xD a moich znajomych charakterami xD Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 110 dni. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
I myślisz ze tego 17 latka samego na zaproszeniu? Nie z rodzicami? Nie on nie ma nikogo chyba że komputer xD Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 110 dni. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- A i dla utrudnienia ciocia została przy swoim nazwisku. A jeszcze jedno. Mam koleżankę która ma dwa nazwiska razem mają prawie 20 liter. Będzie w porzadku jeśli napisze ją z nazwiskami i cos typu wraz z mężem? Nie znam go więc? Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 110 dni.
|
|
#4770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Dla 17 latka osobne zaproszenie. Po zastanowieniu wpisałabym go z osobą towarzyszącą. Jeżeli tak jak piszesz nie ma nikogo - przyjdzie sam. Jednak gdyby się z kimś spotykał będziemu miło. 3. NIE, NIE, NIE Żadnego wraz z mężem Lepiej (wg mnie) wyglądałoby gdybyś napisała ich pod jednym wspólnym nazwiskiem. U mnie w rodzinie kuzynka ma podwójne nazwisko (łącznie 16 liter) i zmieścili się z mężem w jednej linijce. Najwyżej zmniejsz czcionkę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

boję się 

Więc nie dziwię im się że wykorzystali okazję. Z tym zapraszaniem schodzi się tyle czasu że to masakra. 

Coś tam jej się nie spodobało, że kogoś usadziłam na końcu stołu i stwierdziła, że w takim razie ona chce siedzieć też na końcu po drugiej stronie
Lepiej (wg mnie) wyglądałoby gdybyś napisała ich pod jednym wspólnym nazwiskiem. U mnie w rodzinie kuzynka ma podwójne nazwisko (łącznie 16 liter) i zmieścili się z mężem w jednej linijce. Najwyżej zmniejsz czcionkę