Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-21, 07:51   #4741
enzunio
BAN stały

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Aż mi się nieprzyjemnie czytało ostatnie posty

40 DDŚ

Tak bardzo się cieszę, najlepszy czas
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 08:49   #4742
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Nadrobiłam Was pobieżnie, ale osobiście nic złego nie widzę w "rodzinnym" zapraszaniu... ja wolę być tak zapraszana, wolę też tak zapraszać. Wiadomo, że ludzie mają swoje obowiązki, studia, praca, przygotowania do ślubu i milion innych rzeczy i nie każdy ma czas poświęcić każdy weekend przez kilka miesięcy żeby zaprosić wszystkich gości. U nas na szczęście też jest umowa, że i do jednej i do drugiej rodziny wpadniemy podczas rodzinnego zjazdu, bo tak jest najwygodniej dla wszystkich.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 10:13   #4743
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Ja zaczynam pomału paznokcir z nerwów grysc, czy się znajoma wywiąże z obietnicy gotowych zaproszeń do piątku (specjalnie po to jedziemy w weekend, żeby już pomału zapraszać) boję się

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 10:15   #4744
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ej.. to zabrzmiało jak jakieś pożegnanie. Weź bez jaj! Codziennie do soboty musimy się tu spowiadać bo nas laski ukatrupią.

A tak na serio! WYLUZUJ, to po pierwsze! Po drugie, po co te nerwy? Czym się właściwie denerwujesz?

I jaki masz plan na ten tydzień? Powiel się! Może mi się coś dzięki temu przypomni.
Ja jutro swój zapodam.
Jeszcze się nie żegnam, spokojna głowa
Dzisiaj przyjeżdża narzeczony będziemy robić winietki i ustalać jak usadzić gości przy stołach. Coś czuję, że to będzie niezłe zamieszkanie. Mamy stoły kwadratowe, więc nie da się pogrupować fajnie ludzi, tylko po prostu jeden obok drugiego.
W środę mam depilację, w czwartek rano jadę na giełdę kwiatową, a później odebrać suknię i ostatnia jej przymiarka. Wieczorem będę robiła hybrydowe paznokcie. W piątek mamy próbę ślubu, a później będziemy dekorować kościół (sami to robimy, ze znajomą).
W sobotę ślub! Czyli wstaję o 6 (albo nie śpię w ogóle ze stresu ) idę zjeść śniadanie, prysznic, żeby być świeżym i na 8 jestem umówiona do fryzjerki. Czesze mnie, mamę, siostrę. Przyjeżdża makijażystka i mnie maluje. O 12.00 /12.30 jedziemy do kościoła, dojeżdżamy o 12.30/13.00 ubierają mnie (tak, ja będę się ubierała w kościele, to nie jest żadna pomyłka ), wpinają welon i czekamy do 14.00. Potem biorę ślub.
Później zdjęcia, życzenia. Na 17.00 mamy umówioną restaurację. Narzeczony ma mnie wnieść do restauracji, gdzie już wszyscy będą czekać, żeby wznieść za nas toast. Tam dwudaniowy obiad, ciasta na deser... Może do 21.00 wszystko się skończy. Myślę, że maksymalnie o 22.00 pojedziemy do swojego mieszkania, by rozpocząć nasze wspólne życie.

Świadkowa będzie miała w torebce: chusteczki, szminkę, nitkę z igłą, pończochy, małą wodę. Co jeszcze może się przydać?

Edytowane przez Kaigara
Czas edycji: 2014-04-21 o 10:16
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 10:16   #4745
say-hello
Zakorzenienie

Powiem wam tak : jak ktoś zechce, to zawsze znajdzie jakieś "fo pa" u młodych. Także ja się tym nie przejmuje. staram się robić wszystko poprawnie i z klasą, tak jak ja to widzę. Np jedna ciotka się obrazi, że zaprosiliśmy ją w domu jej siostry na spotkaniu rodzinnym, ale gdybyśmy z kolei wtedy jej nie zaprosili, to byłaby zła, że przy niej wręczaliśmy zapro i ona nie dostała. Masakra, wszystkim nie podpasuję nigdy ja jako gość nigdy nie wyszukiwałam potknięć młodych, bo i po co. I tak mają milion spraw do załatwienia, wydają kupę kasy na wesele

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-04-21 o 10:18
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 10:23   #4746
Anesthesia
Wtajemniczenie

Say, dokładnie!

A ja zapomniałam powiedzieć, że mamy świadkową Siostra TŻ dostała zaproszenie, gdzie też prosiliśmy ją o bycie świadkową. Było mało oficjalnie, ale ona tak woli, bo nie chce wielkiego halo wokół swojej osoby na naszym weselu
Stary 2014-04-21, 10:40   #4747
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
W piątek mamy próbę ślubu,
Jest cos takiego jak próba ślubu.? Jak to wyglada. ?
A tak btw , to nie Ty przypadkiem wychodzisz za maż za mojego kolegę z obozów wędrownych ?

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 10:53   #4748
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was pobieżnie, ale osobiście nic złego nie widzę w "rodzinnym" zapraszaniu... ja wolę być tak zapraszana, wolę też tak zapraszać. Wiadomo, że ludzie mają swoje obowiązki, studia, praca, przygotowania do ślubu i milion innych rzeczy i nie każdy ma czas poświęcić każdy weekend przez kilka miesięcy żeby zaprosić wszystkich gości. U nas na szczęście też jest umowa, że i do jednej i do drugiej rodziny wpadniemy podczas rodzinnego zjazdu, bo tak jest najwygodniej dla wszystkich.
Zgadzam się
Sami mamy plan zaprosić na imieninach teściowej jakieś 10 osób.
Zobaczymy, co z tego wyjdzie, ale nie wiem skąd to oburzenie, że to pójście na łatwiznę, sknerstwo, odbębnienie, że komuś nie zależy... Masakra.

Ostatnio rzadko się udzielam w wątku, ale podczytuję. Szczerze mówiąc po prostu czytając niektore posty jakoś nie chce mi się pisać, bo naprawdę ostatnio wyluzowałam, nie spinam się takimi bzdurami, nie doszukuję na siłę jakiegoś faux pas u każdej osoby, która tez bierze ślub, nie spinam niepotrzebnie bzdetami i może dlatego nie czuję atmosfery wątku

Poza tym ciągle jakieś problemy ostatnio, jak nie TŻtowe plecy, to ząb, jak nie to, to moja praca, to teraz jestem chora, dziś dostąłam @ i nawet ustać na nogach stabilnie nie mogę.
Jakoś przeszedł mi ten ślubny klimat i szczerze mówiąc nie mam o czym pisać

Ale podczytuję i z niecierpliwością czekam na relacje kwietniowych PMek
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 11:07   #4749
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Jest cos takiego jak próba ślubu.? Jak to wyglada. ?
A tak btw , to nie Ty przypadkiem wychodzisz za maż za mojego kolegę z obozów wędrownych ?
Próba ślubu to próba ślubu. Idziemy do kościoła i robimy wszystko to samo co na ślubie, tak żeby w sobotę się już nie stresować. Czyli idę do swojego Pana Młodego, potem wchodzimy na podest, siadamy ze świadkami, pastor nam pokazuje kiedy mamy usiąść, a gdzie stać podczas składania przysięgi. U nas tak się robi w kościele, myślę że to bardzo fajne, pomaga zredukować stres w sobotę.
Nie wiem czy kolegę z obozów wędrownych Ale wiem, że mój narzeczony jeździł na obozy wędrowne i chyba faktycznie się znacie.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 11:27   #4750
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waaampirmona Pokaż wiadomość
Ja tam też bym wolała załatwić wszystkich na raz Więc nie dziwię im się że wykorzystali okazję. Z tym zapraszaniem schodzi się tyle czasu że to masakra.
A mówisz że to były odczucia wszystkich.. wiesz jak to jest w grupie osób ? wystarczy ze jedna osoba cos powie i inni się zaczynają tym sugerować. Czyli np tylko jedna z osób o tym pomyślała i zaczeła temat i wtedy wszyscy zaczynają myśleć "hmm , może i racja" i tak się nakręcają nawzajem. Części z tych osób pewnie w ogóle nie przyszłoby to do głowy gdyby ktoś inny nie wspomniał. Czysta psychologia

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Próba ślubu to próba ślubu. Idziemy do kościoła i robimy wszystko to samo co na ślubie, tak żeby w sobotę się już nie stresować. Czyli idę do swojego Pana Młodego, potem wchodzimy na podest, siadamy ze świadkami, pastor nam pokazuje kiedy mamy usiąść, a gdzie stać podczas składania przysięgi. U nas tak się robi w kościele, myślę że to bardzo fajne, pomaga zredukować stres w sobotę.
Nie wiem czy kolegę z obozów wędrownych Ale wiem, że mój narzeczony jeździł na obozy wędrowne i chyba faktycznie się znacie.
Ooo czad pierwsze słyszę o czymś takim.

5 dni

Rogal na gębie od pobudki. Zjedliśmy z TZ śniadanko, teraz kawka.
Telefony zaczynają się rozdzwaniać - dzwonili znajomi, że szczęśliwie dolecieli do PL i zaczynają odliczać godziny. Pisała też moja przyjaciółka, że sie doczekać się nie może, że jeszcze dwa razy do pracy, pakowanko i ruszają w drogę - przyjeżdżają z wysp.
Mówię Wam cudowny jest ten ostatni czas przed ślubem.

Idę coś zrobić, nie wiem.. może fugi wyszoruję, albo poukładam bluzki w szafie. Energia mnie rozpiera.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 11:29   #4751
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie zasiadam do zrobienia MEGA SZCZEGÓŁOWEJ listy co do najbliższych 6 dni, żeby o niczym nie zapomnieć. Wszystko ma mieć swój czas i swoje miejsce, łącznie z faktem o której godzinie mam ogolić nogi.
Koniecznie podziel się listą!
6 dni

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Dziś poszło 10 zaproszeń to mega przyjemne, wszyscy bardzo miło reagowali, były nawet toasty "za młodych" .

Co do wtrącania się rodziców czy teściów - to nie zawsze jest tak jak któraś z was napisała, ze jak się dokładają to się wtrącają zależy od charakteru. Nasi rodzice nam dorzucają do wesela, ale nie narzucają swojej woli, wręcz przeciwnie. Są mega wsparciem .
Gratulacje!
Nasi także się nie wtrącają (coś tam zawsze doradza) mimo że prawie wszystko opłacają rodzice Tż

Cytat:
Napisane przez waaampirmona Pokaż wiadomość
Ja tam też bym wolała załatwić wszystkich na raz Więc nie dziwię im się że wykorzystali okazję. Z tym zapraszaniem schodzi się tyle czasu że to masakra.
Też bym wolała. Nawet wczoraj mówię do Tż żeby dać tym co będą u niego (bo święta i 25lecie małżeństwa teściów) ale jeszcze nie mamy wszystkich wypisanych i musieliśmy się wstrzymać
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 11:31   #4752
velika
Winter is coming

A ja mam pytanie w kwestii technicznej - jak robicie zawiadomienia na sam ślub? Bo nie wiem, czy nazwać to zaproszeniem czy zawiadomieniem i jaki dać tekst w środek

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 11:32   #4753
201604261006
Konto usunięte

Cytat:

5 dni

Telefony zaczynają się rozdzwaniać - dzwonili znajomi, że szczęśliwie dolecieli do PL i zaczynają odliczać godziny. Pisała też moja przyjaciółka, że sie doczekać się nie może, że jeszcze dwa razy do pracy, pakowanko i ruszają w drogę - przyjeżdżają z wysp.

Idę coś zrobić, nie wiem.. może fugi wyszoruję, albo poukładam bluzki w szafie. Energia mnie rozpiera.
Az mnie dreszcze przeszły jak to przeczytałam
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 11:34   #4754
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Koniecznie podziel się listą!
6 dni
już 5!

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie w kwestii technicznej - jak robicie zawiadomienia na sam ślub? Bo nie wiem, czy nazwać to zaproszeniem czy zawiadomieniem i jaki dać tekst w środek
My zrobiliśmy niemalże identyczne jak te na ślub+przyjęcie.
Na froncie jest "Zaproszenie", a w środku tekst identyczny pomijając tylko kwestię o zaproszeniu na przyjęcie weselne.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 11:36   #4755
velika
Winter is coming

Cytat:

Na froncie jest "Zaproszenie", a w środku tekst identyczny pomijając tylko kwestię o zaproszeniu na przyjęcie weselne.
dzięki Tak właśnie myślałam

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 11:36   #4756
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisalam zaproszenie i treść identyczna prawie jak na zaproszeniach, tylko bez info o miejscu wesela i o potwierdzeniu przybycia

Dziewczyny, reeety, tak malo czasu! nie mogę sie doczekac Waszych relacji i mam nadzieje ze jako zony nie uciekniecie z naszego watku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-21, 11:41   #4757
ysia
Zadomowienie

Cytat:

5 dni

U mnie tez 5dni;D i wreszcie jakiś wolny dzien

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 11:46   #4758
gornek
Zakorzenienie

U mnie 11 dni i chętnie poczytam Wasze listy i zobacze czy niczego nie zapomnialam, bo juz w sobotę uciekam z Wawy a raczej nie chcialabym sie wracać 300 km po cos w czwartek bądź piątek skocze do time for wax na bikini, a w piątek wieczorem pakowanie jeszcze tylko wtorek, sroda do pracy i mozna cieszyc sie wolnym :P

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk

Edytowane przez gornek
Czas edycji: 2014-04-21 o 11:48
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 11:53   #4759
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
u nas bardzo podobnie - pisaliśmy, że zapraszamy na ślub. Jedyna różnica w wyglądzie - zaproszenia na ślub+wesele składana na 3 a zaproszenia na sam ślub składane są na 2

Zostały nam tylko 3 zaproszenia do rozdania wszystkie do wysłania pocztą

velika mieliśmy podobną sytuację z koleżanką Tż z podstawówki - utrzymywaliśmy kontakt, jak dowiedziała się o ślubie - mówiła, że chętnie by przyszła. Później kontakt trochę osłabł a teraz jak chcieliśmy jej dać zaproszenie - nie odpisuje na smsy, na fb ani nie odbiera telefonu. Stwierdziliśmy, że nie będziemy jej zapraszali

Dziękuję za linki do aukcji ze spinkami Skorzystałam z polecanej przez Lemon_Drop Zamówiłam w czwartek a w piątek popołudniu listonosz już przyniósł Zobaczymy jaka będzie reakcja Tż
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 12:04   #4760
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
był dzisiaj u nas kuzyn, który bierze ślub przed nami i na zaproszeniu było napisane Patrycja i Dawid R..... ( nazwisko TŻ), aż mi szczena opadła ....
Oj tam.. rozumiem ze juz założyli że masz jego nazwisko? Przecież to głupoty nie ma czymś się przejmować ja byłabym wręcz dumna xD he he

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 110 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 12:05   #4761
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
mogę ci wysłać na pw nasze

ija, pozytywne te twoje relacje
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 12:06   #4762
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Nigdy się wszystkim nie dogodzi
Moja mama skrzywiła się jak zobaczyła mój plan usadzenia gości Coś tam jej się nie spodobało, że kogoś usadziłam na końcu stołu i stwierdziła, że w takim razie ona chce siedzieć też na końcu po drugiej stronie Ale w końcu ktoś musi siedzieć na końcu a ktoś w środku

Żałuję, że mam prostokątne stoły, lepiej chyba by mi było usadzać gości przy okrągłych

Przypomniało mi się z jakiegoś filmu, że osoby bez pary, czyli wdowców, singli oraz dzieci usadzili przy jednym stole
No też się podobają okrągłe. Niestety mam kilka zlaczonych w dwa rzędy. Swoją drogą dobrze bo ciężko jest usadzic rodziny po 3 czy 5 do stołów okrągłych. Widziałam takie po 10 osób ale nigdy nie wyjdzie idealnie i zawsze jest jakieś ale

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 110 dni.
Stary 2014-04-21, 12:07   #4763
Opiumalfa
Zakorzenienie

Mokrego Dyngusa kochane!

Wczoraj po mszy widzielismy sie z ksiedzem naszym i pania zachrystianka i mamy umowione spotkanie na 7 maja, zeby ustalic przebieg mszy.

I probe slubu tez mamy!!! dwa dni przed slubem!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 12:09   #4764
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
My płacimy sami za wesele, choć moim rodzicom jest to ciężko przełknąć bo są zdania że to rodzice Pani młodej powinni płacić za wesele.
Często się ich radzimy .
Troche nie rozumiem takiej postawy roszczeniowej , że rodzice powinni spełniać wasze zachcianki. Skoro was nie stać samym zrobić wesele to nie możecie wymagać że rodzice otworzą portfel i wydawaj dziecinko na co chcesz.

Szczerze nie rozumiem zdziwienia. Są święta więc to oczywiste że rodziny spędzają czas razem więc dlaczego nie skorzystać z okazji?? Co to za różnica czy pojedzie sie do kogoś do domu czy wykorzysta okazję spotkania rodzinnego. Zwłaszcza że spotkania świąteczne są takie neutralne.
My zaczynamy zapraszać od weekendu majowego i np wiem że u mojej ciocia która ma 4 dorosłych dzieci z rodzinami będą wszyscy i na pewno to wykorzystamy . Nie widzę w tym błedu. I na pewno nie oznacza to , że nam nie zależy. Mamy takie czasy , że każda wolna chwila jest ważna i nie widzę różnicy czy w jednym domu zaproszę 4 osoby czy 16 . Takim tokiem myślenia idąc to też gdyby w jednym domu mieszkały np 3 rodziny to też powinnam się z nimi umówić osobno w inne dni bo to za duża liczba osób zaproszonych na raz.

Dzisiaj była u nas cała najbliższa rodzina i wszyscy pytali o ślub . Kuzynki mają już umówionych fryzjerów , wszyscy są na etapie szukania kreacji . Mega miło mi było bo widać , że wszyscy czekają na nasze wesele.
Poza tym mieliśmy placki z cukierni , w której chcemy zamówić na ślub i wszystkim smakowały.
Mówiliśmy im żeby próbowali wszystkich bo to próbne weselne i każdy się zaangażował w degustacje i pół ciotek wzięło sobie namiar na tą cukiernię.
Hmm. Tu chyba nie chodzi o postawę roszczeniowa tylko jak rodzice się decydują zapłacić to Oki ale to ślub ich dzieci a nie ich i trzeba o tym pamiętać.
Moja mama sama zadeklarowala płacenie gdyby nie ona ślub odbyły się pewnie za 5 lat ale co tam

Stary 2014-04-21, 12:14   #4765
anka1897
Wtajemniczenie

Sądzicie, że Woman in Love nadaje się na pierwszy taniec?

https://www.youtube.com/watch?v=10pcQM6R9NE bardzo podoba mi się ich taniec - widać że sprawia im przyjemność, nie jest sztuczny (czasami widać, że układ jest wyuczony a przy tym sztuczny).
Stary 2014-04-21, 12:17   #4766
Lusiija
Zadomowienie

A jeszcze się zastanawiam...

Mam rodzinke
Mój wujek ciocia ich dzieci 3 lata i pół roku ich dzieci z poprzedniego małżeństwa 17 i 23 wszyscy chłopcy. Jak napisać to na zaproszeniu?

Chciałam zaprosić tylko ciocie i wujka ale ten starszy syn mieszka i ma dziecko z moja koleżanka która też jest zaproszona. Ona weźmie jego pewnie wiec tego młodego 17 też by wypadało bo wychodzi na to ze całą rodzina pójdzie?

Tylko jak napisać na zaproszeniu? Koleżanka z os tow? Czy wypisac już ze z nim? A nie uwzględniać już w zaproszeniu do jego rodziców?

Mam nadzieje ze zrozumialyscie xD

Stary 2014-04-21, 12:23   #4767
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość

Mam rodzinke
Mój wujek ciocia ich dzieci 3 lata i pół roku ich dzieci z poprzedniego małżeństwa 17 i 23 wszyscy chłopcy. Jak napisać to na zaproszeniu?

Chciałam zaprosić tylko ciocie i wujka ale ten starszy syn mieszka i ma dziecko z moja koleżanka która też jest zaproszona. Ona weźmie jego pewnie wiec tego młodego 17 też by wypadało bo wychodzi na to ze całą rodzina pójdzie?

Tylko jak napisać na zaproszeniu? Koleżanka z os tow? Czy wypisac już ze z nim? A nie uwzględniać już w zaproszeniu do jego rodziców?

Ja bym zrobiła tak:
wujek + ciocia z dziećmi (3l i 6m-cy)
koleżanka z tym 23latkiem
17latek z os. towarzyszącą

Czyli 3 osobne zaproszenia.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 12:24   #4768
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam rodzinke

1. Katarzynę Nowak (koleżanka) i Damiana Kowalskiego (23 latek) z synem Mikołajem

2. Dla 17 latka przygotowałabym osobne zaproszenie - tylko On bez osoby towarzyszącej (chyba, że jest z kimś związany i wiesz o tym to wpisałabym z osobą towarzyszącą)

3. Jeżeli dobrze zrozumiałam ciocia z wujkiem mają jeszcze 3 letniego i półrocznego syna? Jeśli tak, wpisałabym na zaproszeniu Anna Kowalska i Zbigniew Nowak z Kubusiem i Wiktorem.

Trzy osobne zaproszenia.
Stary 2014-04-21, 12:30   #4769
Lusiija
Zadomowienie

A co do osób wolnych
Ja usadziłam babcie rozrywkowe obok siebie niech się poznają xD a moich znajomych charakterami xD

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
1. Katarzynę Nowak (koleżanka) i Damiana Kowalskiego (23 latek) z synem Mikołajem

2. Dla 17 latka przygotowałabym osobne zaproszenie - tylko On bez osoby towarzyszącej (chyba, że jest z kimś związany i wiesz o tym to wpisałabym z osobą towarzyszącą)

3. Jeżeli dobrze zrozumiałam ciocia z wujkiem mają jeszcze 3 letniego i półrocznego syna? Jeśli tak, wpisałabym na zaproszeniu Anna Kowalska i Zbigniew Nowak z Kubusiem i Wiktorem.

Trzy osobne zaproszenia.
Ciocia ma dwoch 3 latka Maksa i pół rocznego Wojtka. A co jeśli ojciec ma tak samo jak dziecko?

I myślisz ze tego 17 latka samego na zaproszeniu? Nie z rodzicami?
Nie on nie ma nikogo chyba że komputer xD

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

A i dla utrudnienia ciocia została przy swoim nazwisku.

A jeszcze jedno. Mam koleżankę która ma dwa nazwiska razem mają prawie 20 liter. Będzie w porzadku jeśli napisze ją z nazwiskami i cos typu wraz z mężem?
Nie znam go więc?

Stary 2014-04-21, 12:42   #4770
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciocia ma dwoch 3 latka Maksa i pół rocznego Wojtka. A co jeśli ojciec ma tak samo jak dziecko?

I myślisz ze tego 17 latka samego na zaproszeniu? Nie z rodzicami?
Nie on nie ma nikogo chyba że komputer xD
A i dla utrudnienia ciocia została przy swoim nazwisku.

A jeszcze jedno. Mam koleżankę która ma dwa nazwiska razem mają prawie 20 liter. Będzie w porzadku jeśli napisze ją z nazwiskami i cos typu wraz z mężem?
Nie znam go więc?
1. Jeżeli ciocia ma inne nazwisko to napisałabym: Kamilę Nowak i Wojciecha Kowalskiego z Maksem i Wojtusiem.

2. Dla 17 latka osobne zaproszenie. Po zastanowieniu wpisałabym go z osobą towarzyszącą. Jeżeli tak jak piszesz nie ma nikogo - przyjdzie sam. Jednak gdyby się z kimś spotykał będziemu miło.

3. NIE, NIE, NIE Żadnego wraz z mężem Lepiej (wg mnie) wyglądałoby gdybyś napisała ich pod jednym wspólnym nazwiskiem. U mnie w rodzinie kuzynka ma podwójne nazwisko (łącznie 16 liter) i zmieścili się z mężem w jednej linijce. Najwyżej zmniejsz czcionkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości