Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-21, 12:47   #4771
Lusiija
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
1. Jeżeli ciocia ma inne nazwisko to napisałabym: Kamilę Nowak i Wojciecha Kowalskiego z Maksem i Wojtusiem.

2. Dla 17 latka osobne zaproszenie. Po zastanowieniu wpisałabym go z osobą towarzyszącą. Jeżeli tak jak piszesz nie ma nikogo - przyjdzie sam. Jednak gdyby się z kimś spotykał będziemu miło.

3. NIE, NIE, NIE Żadnego wraz z mężem Lepiej (wg mnie) wyglądałoby gdybyś napisała ich pod jednym wspólnym nazwiskiem. U mnie w rodzinie kuzynka ma podwójne nazwisko (łącznie 16 liter) i zmieścili się z mężem w jednej linijce. Najwyżej zmniejsz czcionkę
To musze się zapytać jak ma na imię xD maja córkę w 2 klasie podstawówki ale myślałam zaprosić tylko ich bo ona chodzi ze mną na studia. Myślicie że będzie ok?

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 110 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 12:51   #4772
velika
Winter is coming

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
1. Jeżeli ciocia ma inne nazwisko to napisałabym: Kamilę Nowak i Wojciecha Kowalskiego z Maksem i Wojtusiem.

2. Dla 17 latka osobne zaproszenie. Po zastanowieniu wpisałabym go z osobą towarzyszącą. Jeżeli tak jak piszesz nie ma nikogo - przyjdzie sam. Jednak gdyby się z kimś spotykał będziemu miło.

3. NIE, NIE, NIE Żadnego wraz z mężem Lepiej (wg mnie) wyglądałoby gdybyś napisała ich pod jednym wspólnym nazwiskiem. U mnie w rodzinie kuzynka ma podwójne nazwisko (łącznie 16 liter) i zmieścili się z mężem w jednej linijce. Najwyżej zmniejsz czcionkę
Popieram To będzie najlepsze rozwiązanie. Co do osoby towarzyszącej dla 17-latka to sama nie wiem. Ale chyba bym wpisała jednak go z osobą towarzyszącą, ja w tym wieku już byłam z moim przyszłym mężem i razem nas zapraszano od samego początku na wszelkie imprezy. Ale jak zaprosisz go samego, tym bardziej, że nikogo nie ma, to też będzie w porządku.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 12:54   #4773
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
już 5!
faktycznie!
Macie śluby w TYM tygodniu

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
I probe slubu tez mamy!!! dwa dni przed slubem!
Tez bym chciała próbę

Dziewczyny, macie osobne zaproszenia dla rodziców? Wygląd taki sam jak te dla gości czy inne? I tekst w środku, jaki
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 12:58   #4774
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
To musze się zapytać jak ma na imię xD maja córkę w 2 klasie podstawówki ale myślałam zaprosić tylko ich bo ona chodzi ze mną na studia. Myślicie że będzie ok?

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 110 dni.
Znajomych również wpisywaliśmy bez dzieci więc uważam, że jak najbardziej ok

Chociaż w ubiegłym tygodniu wręczaliśmy zaproszenie koledze Tż i jak zobaczyli, że bez syna (6 lat chłopak) byli rozczarowani. Jak wychodziliśmy to zapytali czy jakieś dzieci na weselu będą bo ich syn bardzo lubi takie imprezy. Powiedzieliśmy, że tylko z najbliższej rodziny.
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 13:01   #4775
201604261006
Konto usunięte

My znajomych zapraszamy z dziećmi ale na szczęście są tylko 2 dzieci, jedno ma jakies pół roku a drugie ze 4 latka
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 13:08   #4776
czekooczekolada
Zakorzenienie

mówcie co chcecie, przecież każdy ma inne poglądy, a dla mnie zaproszenie 16 osób na raz i poświęcenie na to 15 minut jest masakrą. co innego jakby godzine chociaz posiedzieli i pogadali z ludźmi, przy tak duzej ilosci i tak są do przodu a nie przyjść, dać i wyjść i tak , to jest odbębnienie, bo nie dosc ze oni byli na jednym weselu w rodzinie bo nigdy im sie chodzic nie chce nigdzie, to nam tez powiedzieli ze do nas nie przyjda. jakby mi zalezalo na czyjej obecnosci to bym przyszła na ich wesele, żeby i na moim ktoś był

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
faktycznie!

Tez bym chciała próbę

Dziewczyny, macie osobne zaproszenia dla rodziców? Wygląd taki sam jak te dla gości czy inne? I tekst w środku, jaki
takie same z zwnatrz a wewnatrz tekst inny

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-21, 13:37   #4777
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
faktycznie!

Tez bym chciała próbę

Co do zaproszeń.... Ja nie daje bo przecież nie zaproszę organizatorów xD dostaną podziękowania na weselu

A powiem wam, ze pokazywalismy próbne zaproszenia niewypisane Jeszcze TŻa mamie. Podobno płakała potem ze w taki sposób ją Zaprosiliśmy... hmm...

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mówcie co chcecie, przecież każdy ma inne poglądy, a dla mnie zaproszenie 16 osób na raz i poświęcenie na to 15 minut jest masakrą. co innego jakby godzine chociaz posiedzieli i pogadali z ludźmi, przy tak duzej ilosci i tak są do przodu a nie przyjść, dać i wyjść i tak , to jest odbębnienie, bo nie dosc ze oni byli na jednym weselu w rodzinie bo nigdy im sie chodzic nie chce nigdzie, to nam tez powiedzieli ze do nas nie przyjda. jakby mi zalezalo na czyjej obecnosci to bym przyszła na ich wesele, żeby i na moim ktoś był

takie same z zwnatrz a wewnatrz tekst inny
A ja tego w ogóle nie rozumiem. Poświęcam Dzień na rozdanie zaproszeń i idę z celem rozdania wiec Dlaczego Miałabym siedzieć i zwracać na sile głowę by odbebnic godzinę?
Wydaje mi się ze to wszystko zależy od kontaktów rodzinnych. Ja mam małą rodzine i spotkamy się na święta czyli raz lub dwa w roku. Z wujkiem i moim chrzesnym trochę więcej ale to zawsze były bliskie osoby rodzinie. A tak? Dlatego wszędzie wpadnę dam i pojadę. Zatrzymam się pewnie tylko u tych co mieszkają daleko i dawno się nie widzimy i tyle.

Stary 2014-04-21, 13:55   #4778
czekooczekolada
Zakorzenienie

Lusiija

a ja nie zamierzam wejść,dać i wyjść. zamierzam wejść, posiedzieć, wypić herbate,pogadać dać i wyjść. nie wszyscy są zżyci ze swoją rodziną i im sie nie chce u nikogo siedzieć, czasu nie mają, ok kumam, ale ludzie troszke poświęcenia, zapraszamy gośći po to żeby do nas przyszli i posiedzieli, pobawili się na weselu, zależy nam na ich obecności chyba. więc pasowałoby to jakoś pokazać, albo chociaż udawać może oni tak zrobią na weselu - wpadną, zjedzą obiad i pójdą.
tak jak któraś tu pisała, to jest tak że jedna osoba zwróciła na to uwage i wtedy już wszyscy, i to prawda, bo tak właśnie było. tyle że u każdego z nas tak samo może być, ktoś to zauważy, jeszcze dobrze drzwi się za nami nie zamkną i sie zacznie narzekanie, że jak to tak. niestety albo i stety, ale ja wole tego uniknąć. zreszta mi przyjemność sprawia proszenie, póki co , jeszcze sie może zmienić jak mnie ktoś zdenerwuje

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-21, 14:11   #4779
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Lusiija

a ja nie zamierzam wejść,dać i wyjść. zamierzam wejść, posiedzieć, wypić herbate,pogadać dać i wyjść. nie wszyscy są zżyci ze swoją rodziną i im sie nie chce u nikogo siedzieć, czasu nie mają, ok kumam, ale ludzie troszke poświęcenia, zapraszamy gośći po to żeby do nas przyszli i posiedzieli, pobawili się na weselu, zależy nam na ich obecności chyba. więc pasowałoby to jakoś pokazać, albo chociaż udawać może oni tak zrobią na weselu - wpadną, zjedzą obiad i pójdą.
tak jak któraś tu pisała, to jest tak że jedna osoba zwróciła na to uwage i wtedy już wszyscy, i to prawda, bo tak właśnie było. tyle że u każdego z nas tak samo może być, ktoś to zauważy, jeszcze dobrze drzwi się za nami nie zamkną i sie zacznie narzekanie, że jak to tak. niestety albo i stety, ale ja wole tego uniknąć. zreszta mi przyjemność sprawia proszenie, póki co , jeszcze sie może zmienić jak mnie ktoś zdenerwuje
Dla mnie wreczanie zaproszeń nie ma jakiejś wiekiej wartości. Po prostu się je daje i nie celebruje.
Wydaje się mi głupie porównywanie że goście zjedzą i tez pojda. Nie popadajmy w paranoje.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Może taka już jestem. Nigdy się ludźmi nie przejmowalam i może tu jest ta różnica. Robie tak by było dobrze a jeśli ktoś by mi wywinal tak jak tu niektóre pisaly to coz.. Raczej mało by mnie to obchodziło. Jeśli cos robie to dbam o szczegóły ale jeśli chodzi o ludzi nauczyłam się ze sa różni i nigdy nie dogodzisz. Jedni pewnie powiedzieliby że co tak długo siedzimy że nie mają czasu a inni że niegrzeczne że nie wypijemy herbatki xD

Stary 2014-04-21, 14:11   #4780
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie wreczanie zaproszeń nie ma jakiejś wiekiej wartości. Po prostu się je daje i nie celebruje.
Wydaje się mi głupie porównywanie że goście zjedzą i tez pojda. Nie popadajmy w paranoje.

czego? mało dziwaków jest na świecie ?
dla Ciebie, a może dla osób którym wręczasz ma?
pozatym to już mi sie na ten temat nie chce konwersować, bo wiadome że każdy broni swoich poglądów, trzeba jednak wziąć pod uwage że każdy ma inne zdanie, dla mnie to może byc głupie, dla kogoś jak najbardziej fair, tyle że wręczając zaproszenie w 2 minuty nie wiemy co sobie pomysli ( i jak takie coś postrzega) ciotka,babcia, kuzyn, czy ktoś. innym to wali, inni sie bulwersują. ja sie na to wesele nie wybieram w każdym bądź razie więc jeśli chodzi o mnie, mogli zawiadomienie na fb nawet wysłać, bo taka teraz moda

🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-04-21 o 14:12
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 14:14   #4781
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
czego? mało dziwaków jest na świecie ?
dla Ciebie, a może dla osób którym wręczasz ma?
pozatym to już mi sie na ten temat nie chce konwersować, bo wiadome że każdy broni swoich poglądów, trzeba jednak wziąć pod uwage że każdy ma inne zdanie, dla mnie to może byc głupie, dla kogoś jak najbardziej fair, tyle że wręczając zaproszenie w 2 minuty nie wiemy co sobie pomysli ( i jak takie coś postrzega) ciotka,babcia, kuzyn, czy ktoś. innym to wali, inni sie bulwersują. ja sie na to wesele nie wybieram w każdym bądź razie
Ah Kochana ja się z Tobą nie kloce. Chciałam byś zrozumiała Dlaczego ja np nie będę przesiadywac u swoich gości a zrobimy jak zechcemy i tak znajdą się tacy z ale xD

Stary 2014-04-21, 14:18   #4782
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Ah Kochana ja się z Tobą nie kloce. Chciałam byś zrozumiała Dlaczego ja np nie będę przesiadywac u swoich gości a zrobimy jak zechcemy i tak znajdą się tacy z ale xD

ale ja sie też nie kłocę wymieniamy zdania, urozmaicamy wątek
jeszcze takiego nie było, co by wszystkim dogodził u mojej siostry na weselu gdzie było mega gorąco, babcia narzekała że zimno, bo akurat siedziała pod klimatyzacją
a mi w tamtym roku wujek powiedział, jak powiedziałam żeby sobie zarezerwowali nasz termin, bo wiem że na wakacjach często wyjezdzaja na chorwacje, że " nie będę sobie psuł wakacji jakims weselem" niektórzy ludzie są okropni, i bardzo dobrze wiedzą jak komuś z☠☠☠ać humor.

🤍

Stary 2014-04-21, 14:21   #4783
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
ale ja sie też nie kłocę wymieniamy zdania, urozmaicamy wątek
jeszcze takiego nie było, co by wszystkim dogodził u mojej siostry na weselu gdzie było mega gorąco, babcia narzekała że zimno, bo akurat siedziała pod klimatyzacją
a mi w tamtym roku wujek powiedział, jak powiedziałam żeby sobie zarezerwowali nasz termin, bo wiem że na wakacjach często wyjezdzaja na chorwacje, że " nie będę sobie psuł wakacji jakims weselem" niektórzy ludzie są okropni, i bardzo dobrze wiedzą jak komuś z☠☠☠ać humor.
Ta... ostatnio zaczynam doświadczać coraz więcej tej okropnosci... a tu jeszcze tyle rzeczy do zrobienia. W sumie mam jeszcze czas. Wszystko zarezerwowane a czuje ze w sumie to nic nie mam i nawet nie wiem czego mi brakuje xD

Stary 2014-04-21, 16:22   #4784
enzunio
BAN stały

Uważam, że temat "jak długo powinno się siedzieć u rodziny rozdając zaproszenia" został już wyczerpany...

Cytat:
A jeszcze się zastanawiam...

Mam rodzinke
Mój wujek ciocia ich dzieci 3 lata i pół roku ich dzieci z poprzedniego małżeństwa 17 i 23 wszyscy chłopcy. Jak napisać to na zaproszeniu?

Chciałam zaprosić tylko ciocie i wujka ale ten starszy syn mieszka i ma dziecko z moja koleżanka która też jest zaproszona. Ona weźmie jego pewnie wiec tego młodego 17 też by wypadało bo wychodzi na to ze całą rodzina pójdzie?

Tylko jak napisać na zaproszeniu? Koleżanka z os tow? Czy wypisac już ze z nim? A nie uwzględniać już w zaproszeniu do jego rodziców?

Mam nadzieje ze zrozumialyscie xD

Ja bym napisała ciocię i wujka z tym dzieciakiem ich, a tego drugiego razem z koleżanką wypisała (imiennie)
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 17:00   #4785
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Uważam, że temat "jak długo powinno się siedzieć u rodziny rozdając zaproszenia" został już wyczerpany...
Zdecydowanie popieram - każdy ma swoje zdanie i każdy ma do niego prawo. Dalsza dyskusja nic nie przyniesie.

Melduję się już w zasadzie po świętach. Super było spotkać się z rodziną i wiedzieć że czeka na nasz ślub

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 17:19   #4786
madziara889
Zakorzenienie

Spóźnione zdrowych i spokojnych świąt
Cytat:
Hmm. Tu chyba nie chodzi o postawę roszczeniowa tylko jak rodzice się decydują zapłacić to Oki ale to ślub ich dzieci a nie ich i trzeba o tym pamiętać.
Moja mama sama zadeklarowala płacenie gdyby nie ona ślub odbyły się pewnie za 5 lat ale co tam

Dokładnie. Nam bardzo pomagają rodzice Tż ale nic nam nie narzucają na siłę tylko doradzają (tylko jak o coś pytamy). Uważają, że to nasze wesele i ma być takie jak My chcemy.

Rozmawiałam z Tż , jego rodzicami i moją mamą jak rozwiązać problem dekoracji sali. Wszyscy zgodnie uznali, że każdy bierze inną i płaci za siebie. Skoro kuzynka Tż tak się zachowała to mamy się nią nie przejmować i robić po swojemu
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 17:33   #4787
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

Rozmawiałam z Tż , jego rodzicami i moją mamą jak rozwiązać problem dekoracji sali. Wszyscy zgodnie uznali, że każdy bierze inną i płaci za siebie. Skoro kuzynka Tż tak się zachowała to mamy się nią nie przejmować i robić po swojemu

Pewnie, szkoda nerwów

Siedzimy z Tż-tem ze skarpetkami peelingującymi, jak odpadną nam stopy to was pozwę
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 17:37   #4788
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dzis 2 miesiace do slubu!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 17:37   #4789
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Spóźnione zdrowych i spokojnych świąt

DDokładnie jak widzisz, ze ktoś ma gdzieś, to lepiej sie nie przejmować i robić swoje.

Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 19:17   #4790
Atomoowka
Wtajemniczenie

ahhhh jak to się mówi? Święta, święta i po świętach.
jutro do pracy ( TŻ).

Dziewczyny do kogo wpaść na ślub?

A może któraś zaszczyci mnie swoją obecnością na moim ślubie? co?

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Podejście do butonierki nr 2:
Bądźcie łaskawe w swych osądach
No ładna, ale jakaś taka hymm kobieca

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Wesolyvh swiat dziewczyny
dzielnie walcze z zapaleniem drog odd, wiec od siebie zycze wam przede wszystkim zdrowka
Z nowosci slubnych-zamowilam buty, w czw czeka mnie przymiarka. na nic wiecej nie mam czasu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zdrówka

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Zostało 6 dni

Dzięki za opinie odnośnie sukienki, zostawię już tamtą, nie ma co kombinować na tydzień przed ślubem! Teraz jestem jeszcze w Wawie, we wtorek wracam do wrocławia i zostaje już do ślubu na ostatecznie przygotowania. Jest szaleństwo!

Lusiija teściowa to jest zawsze osobny paragraf. W ogóle ile Twój narzeczony ma lat? Bo to trochę wygląda jak by był w liceum, a teściowa traktuje go na zasadzie : byłeś niegrzeczny to śluby nie będzie, masz karę. Nie dajcie się teraz, bo potem będziecie całe życie na cenzurowanym ....
Jak czytam Twoje wpisy to mi się tak ciepło na sercu robi, toć to ZARAZ.

Cytat:
Właśnie wróciliśmy od rodziców TŻ i normalnie.. jestem przerażona. Przerażona jestem dniem ślubu bo.. centralnie będę cały dzień ryczeć.
Wiadomo, że podczas ostatniego rodzinnego spotkania temat nie schodził z tapety, a Mama TŻ to z trzy razy miałam załamanie głosu, jak o czymś mówiliśmy, a przy wchodzeniu i buziakach, że widzimy się W SOBOTĘ centralnie mega szklanki w oczach.
Ja nie wiem jak to będzie. Seerio! Zawsze byłam wrażliwa i szybko z róznych powodów zaczynam płakać, ale.. obstawiam pierwszy bek na wejście TŻ i rodziców, drugie na kilka słów rodziców przed wyjściem z domu, trzeci w USC, a podczas życzeń to już serio nie ogarniam. Przecież ja tam się rozpłynę na amen widząc każdą znajomą buzię - zwłaszcza taką nie widzianą jakiś czas, że przyszli by być z nami.

Czy są na to jakieś ziółka?

Poza tym sielanka i pełen spokój. Aż mnie on przeraża.
Koszmarów brak, stresu brak. Pojawiło się lekkie uczucie.. dobra.. dawać już ten ślub.

Właśnie zasiadam do zrobienia MEGA SZCZEGÓŁOWEJ listy co do najbliższych 6 dni, żeby o niczym nie zapomnieć. Wszystko ma mieć swój czas i swoje miejsce, łącznie z faktem o której godzinie mam ogolić nogi.
Wrzuć listę kochana
No i Cię pocieszę mam nadzieję.
Jak byłam w ciąży oglądałam taki program porodówka, zawsze ale to zawsze na niej ryczałam, baa jak widziałam noworodka to ryczałam, na reklamach z dziećmi małymi szklanki w oczach tak się wzruszałam. Tymczasem jak urodziłam synka i go zobaczyłam nie uroniłam ani jednej łzy. To są już nieco inne emocje, bardziej realne więc Ty też nie będziesz płakała.

Cytat:
Niestety tak to jest gdy nie płaci się za wesele. U mnie nie ma kompromisów gdy powiedziałam że nie chce ślubu jak to ma tak wyglądać i wole sobie sama zapracować zrobię małe przyjście i juz. Mi nie zależy na szaleństwie. Wtedy wszytstko zrozumiała i zaczęly podobać się jej moje pomysły

Tesciowe są jakie są. Ale ja sobie nie dam po głowie chodzić :/

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 111 dni.
Eh współczuje przeżyć z teściami, ja sama swojej nie lubię, jest kłamczuchą straszną, rzuca słowa na wiatr więc Cię rozumiem.

Cytat:
a my dziś siedzimy u Tżta w gościnie, dom pełen gości, i wpada kuzynka Tż z narzeczonym prosić na ślub. nieźle na łatwizne poszli, wiedzieli że święta, to będą wszyscy razem, i takim oto sposobem zaprosili dzisiaj 16 osób według mnie troche przegięcie, co innego zaprosić w jednym domu 4 czy 5 osób na raz, przy okazji, ale 16 ? widać że im w ogóle nie zależy, zresztą nam powiedzieli że na naszym nie będą, to ja na ich też się nie wybieram ale maja szczęście, że jako jedyni póki co wpisali mnie na zaproszeniu z imienia na nazwiska, a nie nazywając mnie osobą towarzyszącą
Jak wyszli to wszyscy zaczęli gadać, że specjaalnie wiedzieli że wszyscy będą to żeby jak najszybciej załatwić przyszli. dzięki temu zaoszczędzili 5 domów do objechania

dokładnie. moi rodzice placa za połowe, i nie wtracaja sie w ogóle, nic.

odnośnie tekstu babci - przytocz jej sytuacje moją, którą wcześniej opisałam, to może przestanie sie Ciebie czepiać
EE ja tam nie widzę, w tym nic złego. Co z tego, że 16-ście osób na raz? To że zaprosili gości za jednym zamachem nie znaczy, że mają ich w tyłku.

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
był dzisiaj u nas kuzyn, który bierze ślub przed nami i na zaproszeniu było napisane Patrycja i Dawid R..... ( nazwisko TŻ), aż mi szczena opadła ....

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Aż mi się nieprzyjemnie czytało ostatnie posty

40 DDŚ

Tak bardzo się cieszę, najlepszy czas
Szybko minie, zaraz będziesz jak dziewczyny miała 5 dni.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Powiem wam tak : jak ktoś zechce, to zawsze znajdzie jakieś "fo pa" u młodych. Także ja się tym nie przejmuje. staram się robić wszystko poprawnie i z klasą, tak jak ja to widzę. Np jedna ciotka się obrazi, że zaprosiliśmy ją w domu jej siostry na spotkaniu rodzinnym, ale gdybyśmy z kolei wtedy jej nie zaprosili, to byłaby zła, że przy niej wręczaliśmy zapro i ona nie dostała. Masakra, wszystkim nie podpasuję nigdy ja jako gość nigdy nie wyszukiwałam potknięć młodych, bo i po co. I tak mają milion spraw do załatwienia, wydają kupę kasy na wesele
zgadzam się. Mi się wydaje, że to zależy od charakteru sporo jak ktoś będzie chciał to będzie szukał wszędzie tego faux pass, jak ktoś będzie miał bardziej ludzkie podejście, nawet na drobne faux pass przymknie oko.

Cytat:
faktycznie!

Tez bym chciała próbę

Dziewczyny, macie osobne zaproszenia dla rodziców? Wygląd taki sam jak te dlhttps://wizaz.pl/forum/newreply.php?do=newreply& noquote=1&p=46116400a gości czy inne? I tekst w środku, jaki
My mamy osobne dla moich rodziców, teściowa dostała takie jak wszyscy goście.
Ooo takie dla moich rodziców mamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg olbt.jpg (129,7 KB, 86 załadowań)

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 19:18   #4791
czekooczekolada
Zakorzenienie

enzunio ze ten temat jest juz skonczony, bylo napisane 4 posty wyzej Twojego, po co się powtarzać

a ja w ramach dyngusa mam dla Was niespodzianke !

🤍

Stary 2014-04-21, 19:57   #4792
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Sądzicie, że Woman in Love nadaje się na pierwszy taniec?

https://www.youtube.com/watch?v=10pcQM6R9NE bardzo podoba mi się ich taniec - widać że sprawia im przyjemność, nie jest sztuczny (czasami widać, że układ jest wyuczony a przy tym sztuczny).

Uczyła ich nasza instruktorka tańca

Doooobrze że już po świętach, skończyło się jedzenie
Stary 2014-04-21, 20:38   #4793
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć pół dnia sobie podczytywałam i tyle samo się zbierałam za napisanie cokolwiek na forum

anka1897

zgadzam się z Tobą w 100%

Atomoowka
Bardzo podoba mi się zaproszenie dla rodziców

gornek
uświadomiłaś mnie, że już majowe PM zaraz ruszają , troszkę ciśnienie mi poszło w górę, zaczynam się denerwować...

czekooczekolada
ostatni raz możemy być oblane wodą za rok już nam to nie będzie potrzebne

Wczoraj moja znajoma brała ślub. Miała tak fatalną pogodę, że szok! Lało lało i jeszcze raz lało.

Jakaś przygnębiona jestem . Zaprosilismy 110 osób ponad 30 odmówiło (stan zdrowia, ciąże, egzaminy itd...)

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2014-04-21 o 20:40
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 20:49   #4794
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Grace b. fajne butki
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Grace Daj znać, jak na kursie

Buty genialne - ładnie wyglądają w tym odcieniu - no i sesja bardzo profesjonalna
Dzięki

Starałam się

Cytat:
Moja siostra zrobiła mi mętlik w głowie na tydzień przed ślubem ! Przymierzylam jej stylowke na mój slub i teraz nie wiem , czy dobrze ze kupiłam suknie slubna zamiast zwykłej koktajlowej foto w załączniku (trzymam ja z tylu bo jest za duża o 6 rozmiarów
Kobiety to lubią sobie problemów narobić Idź ty babo, masz tu lańsko Żadnych zwykłych sukienek! Taką możesz zawsze założyć, a ślubną tylko raz... no, u Ciebie dwa razy w życiu

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytałyście o te kwasy byłam 3 razy w odstępach ok 10 dniowych i za każdym razem kosmetyczka kładła mi inną mieszankę, pierwsze dwa nie pamiętam dokładnie który z którym ale na pewno był glikolowy, pirogronowy, retinol i mlekowy a ostatni miałam migdałowy i azelainowy
efekty super przed nimi byłam na peelingu kawitacyjnym i mikrodermabrazji
buzie mam gładziutką, bez jednego zaskórnika, nawet pod słońce, pory zmniejszone, ogólna poprawa kolorytu i generalnie odstawiłam podkład
pilnuję się z czekoladą, ostrym jedzeniem, żeby nic mi nie wyskoczyło do ślubu
kiedy zacząć-myślę, że najbezpieczniej ok 3 miesiące przed, wtedy jest czas i na mikro i na kwasy
Kurde, za późno się obudziłam

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Zostalo tylko 12 dni

Cytat:
Zostało 6 dni

Dzięki za opinie odnośnie sukienki, zostawię już tamtą, nie ma co kombinować na tydzień przed ślubem! Teraz jestem jeszcze w Wawie, we wtorek wracam do wrocławia i zostaje już do ślubu na ostatecznie przygotowania. Jest szaleństwo!

Lusiija teściowa to jest zawsze osobny paragraf. W ogóle ile Twój narzeczony ma lat? Bo to trochę wygląda jak by był w liceum, a teściowa traktuje go na zasadzie : byłeś niegrzeczny to śluby nie będzie, masz karę. Nie dajcie się teraz, bo potem będziecie całe życie na cenzurowanym ....
Oooo tak Na świeżo mam potwierdzenie, ale nawet nie chce mi się pisać.

Ale co tam teściowa, ślub już w tym tygodniu

Cytat:
Właśnie zasiadam do zrobienia MEGA SZCZEGÓŁOWEJ listy co do najbliższych 6 dni, żeby o niczym nie zapomnieć. Wszystko ma mieć swój czas i swoje miejsce, łącznie z faktem o której godzinie mam ogolić nogi.
podziel się listą, bo ja to jestem taka zamotana że zapomnę jednej nogi ogolić albo sukienki założyć

Cytat:
Ej.. to zabrzmiało jak jakieś pożegnanie. Weź bez jaj! Codziennie do soboty musimy się tu spowiadać bo nas laski ukatrupią.
Dokładnie

Cytat:
My mieliśmy takie jak dla wszystkich.

Edytowane przez Grace O Malley
Czas edycji: 2014-04-21 o 21:02
Grace O Malley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 20:57   #4795
kiss12550
Zadomowienie

Dziewczyny wybaczcie że nie cytuje ale mamy zamiar skończyć dzisiaj tworzyć listę gości do zaproszeń i pojawiło nam się pytanie (przepraszam jeżeli było podobne i gdzieś mi umknęło ) , a wiec zastanawiam się jezeli np mam kuzyna i on ma dziewczynę to kogo wpisujemy najpierw jego czy ją? Tak samo z kumplami Tżta, oni pierwsi czy ich połówki?
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 21:05   #4796
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie że nie cytuje ale mamy zamiar skończyć dzisiaj tworzyć listę gości do zaproszeń i pojawiło nam się pytanie (przepraszam jeżeli było podobne i gdzieś mi umknęło ) , a wiec zastanawiam się jezeli np mam kuzyna i on ma dziewczynę to kogo wpisujemy najpierw jego czy ją? Tak samo z kumplami Tżta, oni pierwsi czy ich połówki?
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi
Ja początkowo myślałam, że się pisze najpierw np. kuzyna a potem jego połówkę, no bo to głównie jego zapraszamy. Aleeeee jak usłyszałam narzekania moich koleżanek, że były wpisane jako drugie to każdą kobietę, która była pisana z imienia i nazwiska pisaliśmy jako pierwszą. Stwierdziłam, że baby to mają wymagania, a facetom i tak będzie wszystko jedno
Stary 2014-04-21, 21:10   #4797
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Ja początkowo myślałam, że się pisze najpierw np. kuzyna a potem jego połówkę, no bo to głównie jego zapraszamy. Aleeeee jak usłyszałam narzekania moich koleżanek, że były wpisane jako drugie to każdą kobietę, która była pisana z imienia i nazwiska pisaliśmy jako pierwszą. Stwierdziłam, że baby to mają wymagania, a facetom i tak będzie wszystko jedno
Popieram ja byłabym wręcz zaszczycona a facet i tak nie zwróci uwagi xD

Stary 2014-04-21, 21:10   #4798
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość

w sumie to chyba masz rację dziękuje za odpowiedź

a i jeszcze jedno jak odmienić imię Danny? Zapraszamy Danny'ego? Nie ma pojęcia jak to imię odmienić

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Popieram ja byłabym wręcz zaszczycona a facet i tak nie zwróci uwagi xD
dziękuje
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 21:22   #4799
mimi_77
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, trochę Was podczytuję ale tyle sie dzieje... Wesele pod znakiem zapytania..

Dwa kolejne zaproszenia rozdane ale babcia TZ po raz drugi w ciągu 5 dni trafiła do szpitala . Dziś już w szpitalu powiedziała , że mimo wszystko co by sie działo, wesele ma się odbyć itp itd. TŻ się popłakał i w ogóle...

Szkoda słow... Wczoraj spedzilismy super dzień, babcia była w domu, wszyscy szczesliwi. My z TŻ mamy taki nawrót , że czujemy się tacy zakochani jak w początkach związku. A dzisiaj... Karetka, łzy, strach. Ja wierze , że ona doczeka i wesela i prawnuków.

wybaczcie za offtop. Nie mogę się doczekać Waszych relacji! Czekam z niecierpliwością

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 21:27   #4800
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
w sumie to chyba masz rację dziękuje za odpowiedź

a i jeszcze jedno jak odmienić imię Danny? Zapraszamy Danny'ego? Nie ma pojęcia jak to imię odmienić

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

dziękuje

Jezeli zaproszenie jest po polsku zagranicznego imienia sie nie odmienia.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości