Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-21, 21:30   #4801
kiss12550
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Opium- nie miałam pojęcia, dzięki za info

Mimi- bardzo mi przykro z powodu babci Tzta mam jednak nadzieję że babcia będzie z Wami w tym wyjątkowym dniu

Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 21:31   #4802
ysia
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
ahhhh jak to się mówi? Święta, święta i po świętach.
jutro do pracy ( TŻ).

Dziewczyny do kogo wpaść na ślub?

A może któraś zaszczyci mnie swoją obecnością na moim ślubie? co?

Jak czytam Twoje wpisy to mi się tak ciepło na sercu robi, toć to

Do Warszawy to ja chętnie wpadne ! Za rok sie wymienimy

W ogóle zapomniałam wam napisać ! W piątek byłam na farbowanie przed ślubem , włosy wyszły mega jasne i rude ! Jakos nie mogę sie przyzwyczaić foto w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (29,6 KB, 125 załadowań)

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 21:43   #4803
say-hello
Zakorzenienie

ysia pasują ci te włosy!

u nas kolejne zaproszenia rozdane. z mojej rodziny już wszystkie wręczone, zostały tylko 2 do wysłania. dobrze nam idzie z rodziny tż jeszcze kilka osób, ale to damy radę w majówkę załatwić. i finito
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 21:54   #4804
lexie42
Zakorzenienie

Hej Nie było mnie dwa dni, byliśmy z TŻ u jego rodzinki zapraszać na ślub. Rozdaliśmy 16 zaproszeń, czeka nas jeszcze jeden wyjazd i z jego strony to wszyscy
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 21:56   #4805
kiss12550
Zadomowienie

Ysia - każde Twoje zdjęcie to coraz większe kompleksy u mnie a nowy kolor bardzo mi się podoba

say-hello - za zaproszenia , aż się boje jak pomyślę że to dopiero przed nami

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Hej Nie było mnie dwa dni, byliśmy z TŻ u jego rodzinki zapraszać na ślub. Rozdaliśmy 16 zaproszeń, czeka nas jeszcze jeden wyjazd i z jego strony to wszyscy
ładnie Wam poszło
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 21:57   #4806
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
zastanawiam się jezeli np mam kuzyna i on ma dziewczynę to kogo wpisujemy najpierw jego czy ją? Tak samo z kumplami Tżta, oni pierwsi czy ich połówki?
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi
Ja wpisywałam ZAWSZE kobietę pierwszą, nawet jeśli docelowo zapraszamy kolegę TŻta czy kuzyna, a dziewczyna jest "tylko osobą towarzyszącą". Mimo wszystko, ladies first

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, trochę Was podczytuję ale tyle sie dzieje... Wesele pod znakiem zapytania..

Dwa kolejne zaproszenia rozdane ale babcia TZ po raz drugi w ciągu 5 dni trafiła do szpitala . Dziś już w szpitalu powiedziała , że mimo wszystko co by sie działo, wesele ma się odbyć itp itd. TŻ się popłakał i w ogóle...

Szkoda słow... Wczoraj spedzilismy super dzień, babcia była w domu, wszyscy szczesliwi. My z TŻ mamy taki nawrót , że czujemy się tacy zakochani jak w początkach związku. A dzisiaj... Karetka, łzy, strach. Ja wierze , że ona doczeka i wesela i prawnuków.

wybaczcie za offtop. Nie mogę się doczekać Waszych relacji! Czekam z niecierpliwością
Współczuję, trzymaj się Sami mamy podobną sytuację z babcią TŻ, nie mamy aż tak bliskich relacji, ale jednak jest nam przykro, nagle okazało się, że ma raka i nie wiadomo, jak długo jeszcze pożyje... To trudne momenty, ale jeśli babcia chce, żebyście byli szczęśliwi, to wg mnie nie powinniście odwoływać wesela, chyba, że wiecie, że jeśli zdarzy się coś złego, wesele nie da rady być dla Was szczęśliwym dniem.

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
W ogóle zapomniałam wam napisać ! W piątek byłam na farbowanie przed ślubem , włosy wyszły mega jasne i rude ! Jakos nie mogę sie przyzwyczaić foto w załączniku
Zdjęcie boskie! Włosy bardzo ładne, choć ja osobiście wolę Cię w ciut ciemniejszych Ale i tak będziesz boginią
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 22:07   #4807
ijaa
Zakorzenienie

Cudny dzień za nami. Od rana ADHD - ja co chwila coś czyściłam, ogarniałam, wymyślałam. Aż TŻ się ze mnie śmiał, że mi coś odwaliło.
Później spacer, ploty ze znajomymi, znów spacer po mieście. Cudna pogoda była - zamawiam taką na sobotę.

Właśnie skończyliśmy z działaniami przewidzianymi na dzisiaj, więc zaraz kąpie i relaks.

Zarzucam tez moją listę na ten tydzień:
Dzisiaj:
- winietki - ZROBIONE
- email do managera sali - ZROBIONE
- email do florystki - ZROBIONE
- email do DJ - zrobione

Wtorek:
- telefon do cukiernika
- zwęzić komin
- potwierdzić godzinę robienia paznokci w czwartek
- tańce

Środa:
- przywieźć wielki karton z pracy - TŻ
- wydrukować tablice rozsadzenia gości - TŻ w pracy
- zadzwonić do Szofera by potwierdzić ostateczną godzine zbiórki
- kupić: lakier do włosów (mocny - do kryształków), agrafki, żel do mycia twarzy.
- zrobić szklaneczki z kryształkami
- fryzjer TŻ

Czwartek:
- sprawdzić i ewentualnie wyprać brakujące rzeczy na sobote i niedziele
- kupić: krawat dla świadka, cieńszy krawat dla TŻ jeśli znajdziemy, bieliznę dla TŻ, łańcuszek,
- wstępnie spakować torbę
- wypłacić kasę!
- 15:30 fryzjer ja (podciąć grzywkę i końcówki)
- zmontować koszyczki ratunkowe

Piątek:
- posprzątać w chacie: łazienka, kurze, podłogi
- dopakować torbę
- 13:00 spotkanie na sali - zawieźć wszystko co trzeba i przećwiczyć pierwszy taniec
- zawieźć rodzicom TŻ kase i instrukcje co do kwiatków, deko auta i kasy do USC
- 17:00 paznokcie
- wypierdzielić niepotrzebne rzeczy z salonu
- SPA: depilacja, peelingi, balsamowanie

Sobota:
- spakować drobiazgi
- 11:00 fyzjer
- 13:00 make up

Lista rzeczy do zabrania na salę w piątek;
- nasza torba: ciuchy na niedziele, kosmetyki i inne potrzebne przedmioty - powstanie pewnie dodatkowa lista
- drewniane listery
- szklaneczki z kryształkami
- świeczki
- tablice rozsadzenia gości
- winietki
- plan rozstawienia świeczek
- karton na stół dla dzieciaczków
- alko (wódka, whisky, wina, szampany)
- koszyczki ratunkowe
- pieniądze na tort

Pewnie nam się jeszcze kilka drobiazgów przypomni.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-04-21 o 22:09
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 22:17   #4808
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dzis 2 miesiace do slubu!!!

Cytat:
Dziewczyny ! Po pierwsze - zdrowych , wesołych , szczęśliwych, rodzinnych Swiat ! Bawcie sie dobrze i jedzcie smacznie !

Moja siostra zrobiła mi mętlik w głowie na tydzień przed ślubem ! Przymierzylam jej stylowke na mój slub i teraz nie wiem , czy dobrze ze kupiłam suknie slubna zamiast zwykłej koktajlowej foto w załączniku (trzymam ja z tylu bo jest za duża o 6 rozmiarów
Ładna sukienka, ale skoro już masz swoją księżniczkę to na pewno to jest dobry wybór. Także nie narzekaj i za 4 dni wskakuj w sukienkę i idź do ślubu.

Cytat:
w sumie to chyba masz rację dziękuje za odpowiedź

a i jeszcze jedno jak odmienić imię Danny? Zapraszamy Danny'ego? Nie ma pojęcia jak to imię odmienić[COLOR="Silver"]
Zapraszamy Danny'ego. Tak jak np. Harry'ego Pottera. Imiona obce zakończone samogłoską odmieniamy z apostrofem.

Dzisiaj pół dnia robiliśmy winietki, a jeszcze nie skończyliśmy.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 22:52   #4809
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

Co powiecie na piosenke na 1 taniec zespolu WET WET WET LOVE IS ALL AROUND
Ja uwielbiam tą piosenkę

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Podejście do butonierki nr 2:
Bądźcie łaskawe w swych osądach
Dla mnie sztuczny kwiat w butonierce to obciach, sorry...

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Od razu mnie wkurzyło jak otworzyli zaproszenie i zarzucili mi że nie wpisałam ich córki (ma 3 miesiące!). Stwierdziłam że bez sensu jest pisać tak małe dziecko, nie wiem może mieli rację?
O matko Po pierwsze przecież nie masz obowiązku zapraszania gości z dziećmi, a po drugie nawet jak byś wpisała to dziecko to czy oni zamierzają wziąć je na wesele?
A wujek jak taki mądry, to niech sobie weźmie osobę towarzyszącą

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 22:58   #4810
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszamy Danny'ego. Tak jak np. Harry'ego Pottera. Imiona obce zakończone samogłoską odmieniamy z apostrofem.

Dzisiaj pół dnia robiliśmy winietki, a jeszcze nie skończyliśmy.

Wg zasad owszem ale jezeli jakis obcokrajowiec zobaczy swoje nazwisko z taka odmiana raczej nie bedzie zadowolony. Bo niby dlaczego odmienić nazwisko kogoś kto nie mowi po polsku i nie bedzie wiedział dlaczego jego nazwisko ma taka dziwna formę?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 23:00   #4811
bardorja
Zadomowienie

wróciłam i nadrabiam... wiecej pisac nie moglyscie?

pogoda wspaniała! kilka zaproszen rozdanych i w sumie tyle, procz zgrzuty z rodzicami TŻ na temat 'nadopiekuńczych' rodzicow

Któaś pisała aporopo tabletek, ja je odstawilam po 7latach brania jak chcialam zajsc w ciążę, po ciąży zostalam zaczopowana i nie narzekam jest cudnie, a bólu ani nadmiernego okresu BRAK polecam!

mimi_77 na podstawie tej zapamietanej paskudnej, a na weselach bywalam gdzie nie prezentowalo sie to zbyt dobrze

co do zmiany naziwska, ja zmieniam na męża bo bedzie ladnie pasowac do mojego imienia

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A dla mnie to właśnie dziwne i mało kulturalne zachowanie. Co wpadacie, dajecie zaproszenie i z powrotem do drzwi? Skoro kawa i herbata to dla Was zbędna fanaberia to nie chcę myśleć co myślisz o nas - jak gdzieś połowa zapraszanych osób gościła nas obiadem i to czasami dwudaniowym, oprócz tego jakieś przekąski na zimno, a potem ciasto. Jak idziemy zapraszać i widzę na stole tylko ciasto i kawę to wręcz oddycham z ulgą, a tu się okazuje że dla niektórych to i tak za wiele. To po co w ogóle Ci goście na weselu? skoro zapraszanie ich to taka męka i młodzi robią im łaskę, że w ogóle zapraszają?
zgadzams ie, wg mnie zachowanie 'na szybko' jest nietaktowne i niegrzeczne,nawet znjaomym jak chce dac zaproszenie to wychodze sie spotkac na drina albo kawe, spedzic chociaz ta gdozine z nimi. poza tym pytaja co u nas jak z weselem sprawy jak maluszek, nagadac sie nie mozna a i fajnie zobaczyc dawno nie widzianych ludzi

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
tu nie chodzi o jakieś gościny, ze Panstwo Mlodzie przyjezdzaja i trzeba im sprawiadz Bog wie co, bo "przeciez przyjechali zapraszac", dla mnie to troche dziewne, musza mnie ugościć zeby ja mogla ich ugościć na weselu, to nie jest na zasadzie cos za coś, przecież nie dzwoni sie i nie umiawia ze danego dnia przyjedzie sie z zaproszeniem, zeby dana rodzina miala problem i zrządzała , tylko wpada bez uprzedzenia, jak kogos nie ma to drugi raz sie przyjezdza, milo jak ktos zrobi herbate ale tez bez przesady, poza tym nie mam 4 miesiecy na zapraszanie, bo z nasza iloscia gosci to by nam nawet tych 4 miesiecy nie wystarczalo, gdybysmy mieli sie tak goscic u wszysttkich , no chyba ze ktos ma 30 zaproszen i duzo wolnego czasu to moze sobie na takie cos pozwolic
bez zapowiedzi??????????????? ?????
nawet jak mam do kogos pojechac to uprzedzam ze 3 dni jak nie tydzien wczesnije oczywiscie przedtem pytam czy tego dnia maja dla nas czas. zle bym sie czula jakbym wpadla do kogos niezpaowiedziana z zaproszeniemk a ktos wlasnie wzial prysznic i mam pie*dolnik w domu. to nie kulturalne!

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
dziwne macie tradycje u mnie nikt nigdy nie dzwonił, nie zapowiadał się i zawsze byl mile witany z niespodzianką ale na prawdę miło! tylko uprzedzamy trójmiasto i olsztyn jak jedziemy bo to jednak kawal drogi ode mnie, ale reszta mieszka w zasigu 20km wiec wiemy co i kiedy robią i na pewno nie bedziemy niemile widziani, bo tak w moich stronach jest i tyle na ten temat, poza tym dzwoni sie jak sie z kims na goscine chce umowic , a nie zaprosić na slub
w twoich stronach?..
nigdy nie słyszałam o takim lekcewazeniu czasu gosci zapraszanych na wesele

kiss12550 dzięki

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 23:09   #4812
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, trochę Was podczytuję ale tyle sie dzieje... Wesele pod znakiem zapytania..

Dwa kolejne zaproszenia rozdane ale babcia TZ po raz drugi w ciągu 5 dni trafiła do szpitala . Dziś już w szpitalu powiedziała , że mimo wszystko co by sie działo, wesele ma się odbyć itp itd. TŻ się popłakał i w ogóle...

Szkoda słow... Wczoraj spedzilismy super dzień, babcia była w domu, wszyscy szczesliwi. My z TŻ mamy taki nawrót , że czujemy się tacy zakochani jak w początkach związku. A dzisiaj... Karetka, łzy, strach. Ja wierze , że ona doczeka i wesela i prawnuków.

wybaczcie za offtop. Nie mogę się doczekać Waszych relacji! Czekam z niecierpliwością
kochana dużo zdrowia dla babci a wesela nie powinniście odwoływać, na pewno babcia będzie się cieszysz waszym szczęściem
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
u nas kolejne zaproszenia rozdane. z mojej rodziny już wszystkie wręczone, zostały tylko 2 do wysłania. dobrze nam idzie z rodziny tż jeszcze kilka osób, ale to damy radę w majówkę załatwić. i finito
no to ładnie
Cytat:
ooo dobry wynik

my rozdaliśmy 12 zaproszeń jeszcze trochę przed nami

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 23:10   #4813
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Wg zasad owszem ale jezeli jakis obcokrajowiec zobaczy swoje nazwisko z taka odmiana raczej nie bedzie zadowolony. Bo niby dlaczego odmienić nazwisko kogoś kto nie mowi po polsku i nie bedzie wiedział dlaczego jego nazwisko ma taka dziwna formę?

Sent from my iPhone using Tapatalk
W sumie racja, jeżeli zapraszamy go i wypisujemy zaproszenie w obcym języku to faktycznie lepiej pozostawić nieodmienne. Jeżeli jednak zna polski/zaproszenie będzie po polsku to lepiej odmienić.
Stary 2014-04-21, 23:14   #4814
Atomoowka
Wtajemniczenie

Co do zaproszeń my wpisywaliśmy najpierw osobę, którą zapraszamy niezależnie od płci

Mimi głowa do góry i zdrówka dla babci

Imię obcojęzyczne zostawiłabym bez odmiany

Tak czytam posty dziewczyn co mają ślub tym tygodniu i zastanawiam się co ja będę czuła będąc na 5 dni przed ślubem/

Cytat:

No to 10-tego maja czekam w kościele na Ciebie.
A kolor włosów? Mi się bardzo, bardzo podoba.

Cytat:
ysia pasują ci te włosy!

klask i:

Cytat:
oby tak dalej.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 23:49   #4815
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Za tydzień wychodzę za mąż !!!!!!!

zazdraszczam, juz sie nie moge doczekac swojego wyjscia

Lin przykro mi

Cytat:
Napisane przez milka777 Pokaż wiadomość
Witam po dłuuugim niepisaniu. Czytam jednak Was codziennie, ale czasem nie mam co pisać. Co do pytania pomogę, bo się znam trochę. Ksiądz ma 5 albo 7 dni od ślubu na zawiezienie dokumentów do Urzędu więc jeśli np ktoś ma ślub 19 lipca jak ja to niech odbierze dokumenty z urzędu nie 19 kwietnia, a z conajmniej 5 dni później, by były ważne kiedyks je do urzędu będzie dostarczał...
hajtasz sie w moje urodziny dobra data

jeszcze tylko 5stron

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Dziś poszło 10 zaproszeń to mega przyjemne, wszyscy bardzo miło reagowali, były nawet toasty "za młodych" .

Co do wtrącania się rodziców czy teściów - to nie zawsze jest tak jak któraś z was napisała, ze jak się dokładają to się wtrącają zależy od charakteru. Nasi rodzice nam dorzucają do wesela, ale nie narzucają swojej woli, wręcz przeciwnie. Są mega wsparciem .
u mnie jest tak, ze rodzice placa za moja czesc wesela a rodzce TŻeta za swoją, moi kompletnie nie ingerują w moje plany bo powtarzaja mi 'to towje wesele i bedzie takie jakie ebdziesz chciala' sluza rada i pomoca ale to wsyztsko, natomiast rodzice TŻeta zawsze wcisna swoje 3 grosze i nawet zapraszaja swoich znajomych oraz chca miec wglad w menu i dekoracje NO NAPEWNO.. NIE

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 23:49   #4816
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wybaczcie że nie cytuje ale mamy zamiar skończyć dzisiaj tworzyć listę gości do zaproszeń i pojawiło nam się pytanie (przepraszam jeżeli było podobne i gdzieś mi umknęło ) , a wiec zastanawiam się jezeli np mam kuzyna i on ma dziewczynę to kogo wpisujemy najpierw jego czy ją? Tak samo z kumplami Tżta, oni pierwsi czy ich połówki?
najpierw kobietę

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-21, 23:50   #4817
Sunset89
Rozeznanie

Dziewczyny tak czytam o Waszych przebojach z teściowymi, u mnie jest trochę inny problem ;p Z przyszłymi teściami dogaduję się całkiem spoko, z mamą TŻ lepiej niż z tatą ale ogólnie nie jest źle Za to jego siostra ....... Na początku, jak ją poznałam relacje były normalne. Z upływem czasu zaczął się dosłownie koszmarek. Krytyka z jej strony wszystkiego co dotyczy mojej osoby, zupełnie nagły zwrot, nie mam pojęcia co jej odbiło, widywałyśmy się od przypadku do przypadku i nigdy nie doszło do sytuacji, w której na obecne traktowanie mogłabym sobie zasłużyć. Wszystko robię źle, począwszy od wyboru studiów, pracy, ciuchów a już o organizacji wesela nie wspomnę. Generalnie dziewczyna jest z rodzaju - jak to mówi moja świadkowa - w d**** była, g**** widziała ale kreuje się na wielkiego światowca :P Zaproszenia wybrałam wsiowe, menu podobnie, muzyka też jest do bani. Unikam z nią spotkań jak tylko mogę, ale wiadomo że nie zawsze się da. Dzisiaj byłam u TŻ i przez całe popołudnie dostawałam szczękościsku bo tak zaciskałam zęby, żeby tylko nie wybuchnąć że do tej pory szczęka mnie boli. Jednym słowem masakra ;p Aha, dodam tylko że obrobiła mi tyłek w rodzinie, że specjalnie nie wzięłam jej na poszukiwania sukni (swoją drogą to prawda, ale po jej zachowaniu średnio mam ochotę na jej towarzystwo) a teraz dopytuje się, kiedy panieński (chociaż prędzej nie będzie panieńskiego niż miałby być z jej obecnością).
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 00:26   #4818
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
JA! Tylko nie wiem w którym kościele

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:

To będzie spotkanko kościołowe

A włosy super
Stary 2014-04-22, 05:49   #4819
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam tą piosenkę

Dla mnie sztuczny kwiat w butonierce to obciach, sorry...

O matko Po pierwsze przecież nie masz obowiązku zapraszania gości z dziećmi, a po drugie nawet jak byś wpisała to dziecko to czy oni zamierzają wziąć je na wesele?
A wujek jak taki mądry, to niech sobie weźmie osobę towarzyszącą
NA RANY BOSKIE! Nie dogodzi Trudno zrobić butonierkę z broszek przy użyciu prawdziwych kwiatów, sorry Niemniej dziękuję za opinię

27.09.2014r.

Edytowane przez Justyna.kociaczek
Czas edycji: 2014-04-22 o 05:55
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 07:00   #4820
Kaigara
Rozeznanie

4 dni do ślubu!
Codziennie wstaję i odliczam dni kiedy obudzę się obok swojego męża.
Dzisiaj wieczorem jadę kupić pończochy na ślub, nosiłam przez całą niedzielę i były super. Nawet grałam w nich w badmintona i nie spadły nic a nic.
Teraz te dni będą mocno zwariowane i coś czuję, że nie będę miała na nic czasu. Pierścionek obiecany na "przed Świętami" jeszcze nie dotarł, więc dzisiaj idę się o niego upomnieć. Może to dziwne, ale nie chcę bez niego brać ślubu.
Powoli przewożę swoje rzeczy do mieszkania, mój pokój pustoszeje.

Co najważniejsze zaczynam czuć ekscytację i radość i coraz mniej nerwów. Może uda mi się do samego ślubu już nie czuć nerwów w ogóle i pójdę do ślubu radosna jak skowronek.
Stary 2014-04-22, 07:28   #4821
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Zarzucam tez moją listę na ten tydzień:

- kupić: lakier do włosów (mocny - do kryształków),
- zrobić szklaneczki z kryształkami

łańcuszek,
obejsrałam się a to co pogrubiłam to o co cho??

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość

Co najważniejsze zaczynam czuć ekscytację i radość i coraz mniej nerwów. Może uda mi się do samego ślubu już nie czuć nerwów w ogóle i pójdę do ślubu radosna jak skowronek.
Na pewno tak będzie, tego Ci życzę

Ale miałam dziś koszmar, mąż kuzynki Tż powiedział, że nie przyjdzie na wesele, bo wydarłam się na jego żonę. A dlaczego?? Bo jak byliśmy nad jeziorem (w kilka rodzin, wszyscy z dzieciakami) to ta kuzynka Tż złapała maleńkiego niedźwiadka który stał nad jeziorem, wstrzyknęła mu coś żeby nie mógł się ruszać, ale czuł ból i rzuciła sforze psów, które rozrywały niedźwiadka po kawałku, wszędzie pełno krwi, dzieciaki nic sobie z tego nie robiły, a ja wpadłam w furię...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 07:47   #4822
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak czytam o Waszych przebojach z teściowymi, u mnie jest trochę inny problem ;p Z przyszłymi teściami dogaduję się całkiem spoko, z mamą TŻ lepiej niż z tatą ale ogólnie nie jest źle Za to jego siostra ....... Na początku, jak ją poznałam relacje były normalne. Z upływem czasu zaczął się dosłownie koszmarek. Krytyka z jej strony wszystkiego co dotyczy mojej osoby, zupełnie nagły zwrot, nie mam pojęcia co jej odbiło, widywałyśmy się od przypadku do przypadku i nigdy nie doszło do sytuacji, w której na obecne traktowanie mogłabym sobie zasłużyć. Wszystko robię źle, począwszy od wyboru studiów, pracy, ciuchów a już o organizacji wesela nie wspomnę. Generalnie dziewczyna jest z rodzaju - jak to mówi moja świadkowa - w d**** była, g**** widziała ale kreuje się na wielkiego światowca :P Zaproszenia wybrałam wsiowe, menu podobnie, muzyka też jest do bani. Unikam z nią spotkań jak tylko mogę, ale wiadomo że nie zawsze się da. Dzisiaj byłam u TŻ i przez całe popołudnie dostawałam szczękościsku bo tak zaciskałam zęby, żeby tylko nie wybuchnąć że do tej pory szczęka mnie boli. Jednym słowem masakra ;p Aha, dodam tylko że obrobiła mi tyłek w rodzinie, że specjalnie nie wzięłam jej na poszukiwania sukni (swoją drogą to prawda, ale po jej zachowaniu średnio mam ochotę na jej towarzystwo) a teraz dopytuje się, kiedy panieński (chociaż prędzej nie będzie panieńskiego niż miałby być z jej obecnością).
Znam to. Siostra mężatka? Nie? Zazdrości. Mężatka? Tak? Też zazdrości - że będziesz mieć piękniejszy ślub niż ona.
Sama przez to przechodzę, ale nie słucham grzecznie krytyki, nie ma opcji. Grzecznie, ale stanowczo bronię swoich wyborów.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

Ale miałam dziś koszmar, mąż kuzynki Tż powiedział, że nie przyjdzie na wesele, bo wydarłam się na jego żonę. A dlaczego?? Bo jak byliśmy nad jeziorem (w kilka rodzin, wszyscy z dzieciakami) to ta kuzynka Tż złapała maleńkiego niedźwiadka który stał nad jeziorem, wstrzyknęła mu coś żeby nie mógł się ruszać, ale czuł ból i rzuciła sforze psów, które rozrywały niedźwiadka po kawałku, wszędzie pełno krwi, dzieciaki nic sobie z tego nie robiły, a ja wpadłam w furię...
To są dopiero koszmary! Ciekawe jak to można zinterpretować?
Stary 2014-04-22, 08:09   #4823
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

O rany, Wasze śluby juz tak blisko bosko nie moge sie doczekac Jeeeezuuu, jaka jestem po tych swietach przeżarta
Ja dzis pierwszy dzien do nowej pracy, trzymajcie kciuki :kciuki; odezwe się wieczorkiem

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 08:19   #4824
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
O rany, Wasze śluby juz tak blisko bosko nie moge sie doczekac Jeeeezuuu, jaka jestem po tych swietach przeżarta
Ja dzis pierwszy dzien do nowej pracy, trzymajcie kciuki :kciuki; odezwe się wieczorkiem
Weź mi nic nie mów , ja to chyba nadrobilam wszystkie kilogramy które zgubiłam przed świętami.... W suknie mnie bedą wiązać bumerangiem !

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 08:50   #4825
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny do kogo wpaść na ślub?

trochę daleko do Ciebie mam

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość

Doooobrze że już po świętach, skończyło się jedzenie
lubię to

Cytat:
Dziewczyny wybaczcie że nie cytuje ale mamy zamiar skończyć dzisiaj tworzyć listę gości do zaproszeń i pojawiło nam się pytanie (przepraszam jeżeli było podobne i gdzieś mi umknęło ) , a wiec zastanawiam się jezeli np mam kuzyna i on ma dziewczynę to kogo wpisujemy najpierw jego czy ją? Tak samo z kumplami Tżta, oni pierwsi czy ich połówki?
Ja zawsze wpisuję najpierw osobę zapraszaną niezależnie od płci. Wy mówicie, że kobiecie będzie miło jak będzie pierwsza, mi by było głupio gdyby kumple/kuzynki TŻ wpisali najpierw mnie, a potem jego
Cytat:

super wyglądasz, pasuje Ci
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 08:55   #4826
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

Mocny koszmarek nie ma co!

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 109 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 08:56   #4827
enzunio
BAN stały

Nooo te moje koszmary chyba mnie wykończą

Zmiana kodu, trójka z przodu

Zostało:

-wybielić zęby (jestem w trakcie, ale oczywiście jak ktoś nakłada paski jak mu się przypomni )
-kupić buty na poprawiny
-kupić koturny na wszelki wypadek
-kupić sukienkę na panieński i może jakieś buty
-ustalić menu
-spotkać się z usługodawcami
-ustalić ze skrzypaczką muzykę w kosciele
-przejść się chyba na solarium (dalej nie poszłam, wstydzę się normalnie, dajcie mi kopa...)
-kupić lakier do pedi
-zrobić winietki, plan stołów, może menu?
-12.05. - depilacja
-tydzień przed ślubem - zawieźć resztę dokumentów do kościoła

ostatnia prosta
Stary 2014-04-22, 09:05   #4828
say-hello
Zakorzenienie

ENZUNIO dwa razy przeczytałam twój post zanim doczytałam, że to koszmar !! Nieźle mi ciśnienie podniosłaś!!!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 09:12   #4829
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Witam się z Wami po świętach
Czuć już w powietrzu ślubną atmosferę cieszę się Waszym szczęściem i z iecierpliwosdia odliczam do września - zaczyna do mnie docierać, że to na serio ale tak pozytywnie
Zaczęliśmy rozdawać zaproszenia i niestety okazuje się, że kilka osób branych za pewniaki odpadnie - dziadek TŻta jest w bardzo złym stanie i raczej do września nie dożyje poza tym moj tata stwierdził , ze nie przyjdzie jest mi cholernie przykro
Muszę się za to pochwalić, ze w czwartek mam rozmowę w sprawie pracy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-22, 09:23   #4830
enzunio
BAN stały

Cytat:
ENZUNIO dwa razy przeczytałam twój post zanim doczytałam, że to koszmar !! Nieźle mi ciśnienie podniosłaś!!!
zamiast porannej kawy... polecam się na przyszłość

Za to wczoraj śniło mi się, że nakryłam Tż w łóżku z TRZEMA laskami ... jednocześnie !!!

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Witam się z Wami po świętach
Czuć już w powietrzu ślubną atmosferę cieszę się Waszym szczęściem i z iecierpliwosdia odliczam do września - zaczyna do mnie docierać, że to na serio ale tak pozytywnie
Zaczęliśmy rozdawać zaproszenia i niestety okazuje się, że kilka osób branych za pewniaki odpadnie - dziadek TŻta jest w bardzo złym stanie i raczej do września nie dożyje poza tym moj tata stwierdził , ze nie przyjdzie jest mi cholernie przykro
Muszę się za to pochwalić, ze w czwartek mam rozmowę w sprawie pracy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oj tak mi przykro Tata nie wie co traci, tylko żeby potem do końca życia nie żałował swojej decyzji

za rozmowę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości