Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę. IV - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-22, 13:48   #4741
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę

witajcie, ja już po wizycie u diabetologa ... dostałam paski i co się dowiedziałam ? że mam mierzyć cukier po godzinie od czasu kiedy zaczne jeść trochę glupie - ja zawsze myslałam że jak skończe jesc to mam zmierzyć cukier jak to u was jest
Stary 2014-04-22, 13:51   #4742
svelta
Rozeznanie

Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
witajcie, ja już po wizycie u diabetologa ... dostałam paski i co się dowiedziałam ? że mam mierzyć cukier po godzinie od czasu kiedy zaczne jeść trochę glupie - ja zawsze myslałam że jak skończe jesc to mam zmierzyć cukier jak to u was jest
Ja z cukrem nie mam problemu, ale tak kojarzę moich 2 wujów i oni też nie mierzą bezpośrednio po posiłku, tylko musi trochę czasu upłynąć.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:15   #4743
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Od jutra praca z domu... I czekanie na wyniki, ehhh jeszcze siostra mi w szpitalu wylądowała w 3 mies ciąży buuu

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:20   #4744
Karolinek_
Raczkowanie

Ja już po wizycie
Serduszko puka w rytmie cha cha - 140
Wg pomiarów z główki i nóżki TP 3/4.07.2014
Główka w dole
A mnie najbardziej martwi to, że ja rosnę, ale Młody malutki... waży ledwo ponad pół kg lekarz mnie pocieszył, że zacznie pewnie mocno przybierać na wadze po 30 tygodniu mam taką nadzieję, bo na razie ciągle sobie wpieram, że to moja wina, że coś robię nietak... a może po prostu ma zepsuty aparat usg i coś oszukuje
nie wiem... jeszcze do tego monural i pimafucin, bo coś mnie dopadło... dupa, dupa, dupa...
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:33   #4745
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
ja boje się bardziej połogu porodu boje się pod tym względem, że nie wiem co mnie czeka ale podobno kobieta gorzej boi się kolejnego porodu, bo już wie "czym to pachnie"
DZIEWCZYNY! Wracać! kończymy dzisiaj wątek!!!
tak, myślę, że masz rację - pierwszy poród dla mnie nie był straszny bałam się ale tego wszystkiego wokół i nie tak jak teraz -a teraz boję się bardziej... i jak mogłabym wybierać to chciałabym mieć to za sobą

Celebrinfea - trzymam kciuki za siostrę

u mnie też dziś śliczna pogoda aż trawa sama woła żeby ją kosić ...

a ja w końcu wypakowałam wszystkie rzeczy po synku i stwierdzam, że chociaż body miał ponad 100 szt to kurczę tych małych od 50 do 62 mam może z 5 szt. i wogóle nie mam takich małych rzeczy tylko dopiero od 68-74 :/ .... a tu jak na złość nie mam siły ani ochoty na jakiekolwiek zakupy i chyba muszę w to siostrę zaangażować bo czas leci i do daty z usg zostało mi 64 dni

a i znowu stanik mam za mały :/

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Karolinek - na pewno teraz mały zacznie szybciutko przybierać

a tak swoją drogą ja w poprzedniej ciąży nie wiedziałam ile mały waży dopiero w szpitalu przed samym porodem jak miałam usg to pan dr. powiedział 3,600 i tyle dokładnie ważył
a w trakcie całej ciąży - mój lekarz nie mówi rzeczy, których nie jest całkowicie pewny (uważa, że na tych usg może to różnie wyjść) i woli nic nie mówić a dla mnie najważniejsze, że wszystko ok było -teraz jest tak samo
ale może 5 maja na usg tak z ciekawości zapytam zobaczymy co mi powie
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:50   #4746
Iris1988
Rozeznanie

No i jednak nie mam dzisiaj wizyty tylko jutro moj lekarz przyjmuje w poniedzialki i srody i mial przyjmowac dzisiaj zamiast wczorajszego swieta ale jak to zwykle bywa cos wypadlo jem lody moze mi zejdzie wkurzenie

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 15:24   #4747
Xelia
Raczkowanie

Ja raczej porodu, trzeciego zresztą się nie boję, ale jak oglądam te wszystkie filmy o porodach i słyszę jak pracujeKTG to za przeproszeniem-flaki mi się wywracają. Te pasy od ktg tak ciasno zakładają i jak idzie skurcz to boli jak diabli. To mnie przeraża. I oczywście po cięciu krocza gojace rany. Dwadzieścia razycdziennie mycie itd. Pierworódki trzymajcie sie. To najcudowniejsze jak po wszystkim zobaczysz dziecko. Nic się już wtedy nie pamięta.

Co do psów to je uwielbiam, koty niekoniecznie, choć mamy czarną wredną w domu i taką sunię jak u mnie w avatarze.
Xelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 15:25   #4748
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
No i jednak nie mam dzisiaj wizyty tylko jutro moj lekarz przyjmuje w poniedzialki i srody i mial przyjmowac dzisiaj zamiast wczorajszego swieta ale jak to zwykle bywa cos wypadlo jem lody moze mi zejdzie wkurzenie

Jedz jedz, mi juz popsuli apetyt przed obiadem, dzwoniło laboratorium, że wyniki krwi poprzekraczane... Jutro lekarz again...
Stary 2014-04-22, 15:36   #4749
debesciara
Zadomowienie

Enary przerabane z tymi bakteriami.. dziwne ze za kazdym razem nie robili Ci posiewu.. z drugiej strony wydaje mi się że w moczu zawsze są bakterie, tylko nie zawsze to te groźne. Jesli pozostałe parametry moczu są w normie to wydaje mi się że lekarz może na te bakterie przymknac oko. U mnie np jak miałam infekcję dróg moczowych to oprocz bakterii w moczu było jeszcze białko i białe krwinki.. i dla porównania u mojej córy infekcja dróg moczowych objawila się bardzo podobnymi parametrami.

Robaczek kciuki za badania i oby Cię szybko wypuścili

Co do seksowania.. dla mnie ten temat mógłby nie istnieć, ale mój tż uwielbia mój "zaciazony" stan i ma chyba jeszcze większe potrzeby niż przed ciążą... co niestety czasem mnie dobija i frustruje... i żeby nie było mówię mu otwarcie że nie mam ochoty, jestem oziebla, wprowadzam limity dzienne czasem boję się na niego patrzeć bo mnie pożera wzrokiem Także bardzo bardzo zazdroszczę i gratuluje wyrozumialych w tym względzie tż-tow... Wzięłam se młodszego, jurnego to mam... :sciana: ;-)
A co do ciasnosci jestem w szoku u mnie w tej gestii raczej bez zmian...
Aha i polog to przy dobrych wiatrach 4-5 tyg. U mnie mógłby się zakończyć napewno wcześniej (zakończył się po 5 tyg) ale ze ochotę na seks miałam "niezmierna" to czekałam z wizyta u gina przepisowe 5 tyg.

Z mierzeniem cukru wprawdzie mnie to nie dotyczy ale kiedyś dziewczyny tu pisaly ze mierzą cukier właśnie godzinę po jedzeniu..

Co do ruchliwosci malucha to zgadzam się, że im bardziej jesteśmy aktywne tym mniej czuć ruchy, bo nasza bieganina dzidzie usypia Ale to ze dzidzia jest coraz większa i ma mniej miejsca w brzuchu wcale nie znaczy ze będziemy ją mniej czuć... Tych ruchow może być mniej ale za to znacznie mocniejsze. I mój synio dokładnie tak ma, boksuje mnie niemilosiernie... duzo bardziej niż jeszcze miesiąc temu.

Aaa Fame gratulacje potomstwa nastoletnia ciąża

Witam się poświątecznie u nas święta bardzo spokojne, jedynie wczoraj tż przesadził z alko i delikatnie wyprowadził mnie z równowagi.. Cieszę się ze juz po przygotowaniach, będę miała czas teraz skompletować wreszcie torbę do szpitala i uzupełnić wyprawkę za niecały miesiąc jedziemy na komunię ale nic nie kupuję bo już teraz mam brzuchol wielkości małego państwa i wiem że za miesiąc będę wyglądać w kazdym stroju jak Titanic i inwestowanie w sukienkę w moim przypadku to głupota... założę leginsy i tunike którą zamówiłam z 9fashion w promocji za 20zl... Chociaż nie mówię że w lumpku nie zapuszcze oka pod tym kątem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-04-22 o 15:48
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 15:52   #4750
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Malwiska ja mierzę rano na czczo i później godzinę po śniadaniu, obiedzie i kolacji
jak tam po świętach wszystkie mamy, a szczególnie słodkie? ja sobie dałam dyspensę i jadłam wszystko, łącznie z mazurkiem, sernikiem i tortem i miałam niziutkie cukry, aż w szoku byłam, ale nie stresowałam się w ogóle więc może dlatego dziś byłam u diabetologa, powiedział, że wyniki w porządku i żeby dalej trzymać dietę i mierzyć cukier i jeszcze dostałam paski do mierzenia ketonów w moczu...

Witam w ogóle po świętach, nie nadrobię tego co pisałyście, bo przez trzy dni nie włączyłam komputera wrzucam zdjęcia ciuszków dla Mikusia, mam nadzieję, że tym razem się załadują
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0130.jpg (91,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0131.jpg (96,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0132.jpg (84,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0133.jpg (73,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0134.jpg (78,5 KB, 20 załadowań)
Stary 2014-04-22, 16:33   #4751
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
Malwiska ja mierzę rano na czczo i później godzinę po śniadaniu, obiedzie i kolacji
jak tam po świętach wszystkie mamy, a szczególnie słodkie? ja sobie dałam dyspensę i jadłam wszystko, łącznie z mazurkiem, sernikiem i tortem i miałam niziutkie cukry, aż w szoku byłam, ale nie stresowałam się w ogóle więc może dlatego dziś byłam u diabetologa, powiedział, że wyniki w porządku i żeby dalej trzymać dietę i mierzyć cukier i jeszcze dostałam paski do mierzenia ketonów w moczu...

Witam w ogóle po świętach, nie nadrobię tego co pisałyście, bo przez trzy dni nie włączyłam komputera wrzucam zdjęcia ciuszków dla Mikusia, mam nadzieję, że tym razem się załadują
no widzisz a mi kazali godzine od rozpoczęcia, czyli zaczynam o 8 jesc a mierze o 9, nawet jak śniadanie jem 15min;/ pytałam dwa razy czy dobrze zrozumiałam i dwa razy potwierdziła
Stary 2014-04-22, 16:37   #4752
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie
Serduszko puka w rytmie cha cha - 140
Wg pomiarów z główki i nóżki TP 3/4.07.2014
Główka w dole
A mnie najbardziej martwi to, że ja rosnę, ale Młody malutki... waży ledwo ponad pół kg lekarz mnie pocieszył, że zacznie pewnie mocno przybierać na wadze po 30 tygodniu mam taką nadzieję, bo na razie ciągle sobie wpieram, że to moja wina, że coś robię nietak... a może po prostu ma zepsuty aparat usg i coś oszukuje
nie wiem... jeszcze do tego monural i pimafucin, bo coś mnie dopadło... dupa, dupa, dupa...
nie martw się. jeśli lekarz stwierdził, że jest ok i że mały zacznie dopiero rosnąć to nie stresuj się na zapas jakby było coś nie tak to przecież by alarmował

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Witam się poświątecznie u nas święta bardzo spokojne, jedynie wczoraj tż przesadził z alko i delikatnie wyprowadził mnie z równowagi.. Cieszę się ze juz po przygotowaniach, będę miała czas teraz skompletować wreszcie torbę do szpitala i uzupełnić wyprawkę za niecały miesiąc jedziemy na komunię ale nic nie kupuję bo już teraz mam brzuchol wielkości małego państwa i wiem że za miesiąc będę wyglądać w kazdym stroju jak Titanic i inwestowanie w sukienkę w moim przypadku to głupota... założę leginsy i tunike którą zamówiłam z 9fashion w promocji za 20zl... Chociaż nie mówię że w lumpku nie zapuszcze oka pod tym kątem
mnie w ogóle to strasznie szkoda kupować drogie ciuchy ciążowe teraz, bo wiem, że nie pochodzę zbyt wiele ale może ja źle myślę.. skoro planuję w przyszłosci mieć jeszcze dzieci to może nie powinnam teraz żałować, bo w końcu kiedyś się przydadzą

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
[
śliczne

ale sobie pospałam

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
no widzisz a mi kazali godzine od rozpoczęcia, czyli zaczynam o 8 jesc a mierze o 9, nawet jak śniadanie jem 15min;/ pytałam dwa razy czy dobrze zrozumiałam i dwa razy potwierdziła
Kochana, a może te 15 minut to nie mają znaczenia? może wynik i tak wychodzi podobny? nie wiem.. nie znam się, ale tak tylko się zastanawiam
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 16:49   #4753
malwiska
Zakorzenienie

Karolinek coś Ci lekarz musiał źle zmierzyć , termin na 3/4.07 a lekko ponad pół kilo?? Pamiętaj że wystarczy że źle zmierzy o milimetr albo dwa i już pomiary wyjdą inne. Zobaczysz przy następnej wizycie

Fame niby różnica duża bo właśnie w 60minucie jest największe i teraz wszyscy różnie piszą, a mi babka powiedziała że od rozpoczęcia. Będę tak mierzyć a jak pójdę do lekarza i on mi powie że zle to niech zwolnią tą pielęgniarkę
Stary 2014-04-22, 17:21   #4754
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Cytat:
Hejka
Liczy się godzine po 1 kęsie tak mi podała fajna pielegniarka (chyba ukrainka z pochodzenia) i kazała sie kuc w 3 palce mały serdeczny i środkowy po pozostałe 2 służą do roboty (a w jaki sposób i do jakiej to juz nie powiem ale myslałam ze sie ze smiechu posikam jak ułozyła palce było jasne o co jej kaman). Głupie czy nie chodzi o poziom cukru najwyższy jest własnie po godzinie od posiłku. Dlatego ja tworze sobie liste pokarmów z niskim IG (index glikemiczny) i ruch ważny.

Jeszcze do tego mierzenia potwierdze ja mierze na czczo po 1 sniadaniu, obiedzie i 1 kolacji. Czasami niejest to pełne 60minut po (praca itp. pomagają w poslizgach) u mnie tolerancja do 5- 10 minut po. Za duzy stres by az tak zegarka pilnować. Cukrzycy natomiast insulinozależni (moja mama i tata) mierzą po 2h. Kiedyś tak kobietki w ciąży mierzyły i były inne normy 140 np. Ale sie pozmieniało bo i więcej przypadków jest cukrzycy ciążowej.

Malwiska nie przejmuj się poczytaj o tym IG (indeks glikemiczny) i potrawach obniżających cukier.

Ja w niedziele cukry ok ale posiłki niestety godzinowo zmienione bo TŻ zaplanował śniadanko u mamy o 8 i o tej samej porze u dziadków w poniedziałek więc moj rozkład dnia w łeb wziął mam nadzieje ze w piątek diabetolog będzie wyrozumiała. Największy cukier tzn. graniczny po wizycie u babci TŻ mimo ze sie pilnowałam (ale byc moze chleb z karmelem). Natomiast wieczorkiem zonk stwierdziłam ze jak mam sie stresowac to zjem to ciastko metrowiec a wczesniej lód z sorbetem był na patyku a przed nim piłka nożna z syniem i TŻ a co kobieta w ciąży też potrafi i niskie cukry były więc niewiem o co kaman.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014

Edytowane przez viki_22_83
Czas edycji: 2014-04-22 o 17:38
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 17:26   #4755
Celebrinfea
Wtajemniczenie

O raju wreszcie pismo od Rzecznika praw Konsumenta... Data 18.04 składana skarga 27.11.2013... mają terminy....

Stary 2014-04-22, 18:24   #4756
Enary
Raczkowanie

Dobry
Co do moich posiewów do zawsze robię do jałowego, dodatkowo mam zalecenie żeby sobie robić tampon z gazy jałowej zanim zacznę siusiać
Jutro idę do internisty bo mam ginekologów na urlopach a posiew trzeba powtórzyć.
Miałam dziś usg to niby ostatnie co się w III trymestrze robi. I mój lekarz mnie rozje... na atomy po prostu. Na pytanie : jak duże jest dziecko (bo u niego nigdy nie poznałam wagi ani rozmiarów)- odpowiedział że średnie jak na ten wiek ciąży, nie za duże, nie za małe Idąc do porodu wiem od niego tylko że ma ułożenie główkowe
Dopiero za dwa tygodnie będę miała prywatnie wszystko dokładnie obejrzane i wymierzone

JAŚ 25.06.2014
Enary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 18:34   #4757
Celebrinfea
Wtajemniczenie

No mam badanie moczu białko niby zniknęło ale bakterie się chyba mnożą na potęgę... Czekam na posiew, Enary ile normalnie czekasz na wyniki?

Stary 2014-04-22, 18:47   #4758
Enary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
No mam badanie moczu białko niby zniknęło ale bakterie się chyba mnożą na potęgę... Czekam na posiew, Enary ile normalnie czekasz na wyniki?
3-4 dni przy posiewie. Jak miałaś robione przed świętami to jutro do 14 powinny być.
Ja ostatnie badania moczu miałam ok tylko PH wysokie. A posiew wykrył 4 rodzaje bakterii... Więc nie wiem jak się ma jedno badanie do drugiego.
Jak wygląda konsultacja z internistą w tej sprawie? Bo z tego co pamiętam to ją miałaś.

JAŚ 25.06.2014
Stary 2014-04-22, 19:12   #4759
malwiska
Zakorzenienie

viki dzięki za odpowiedz
mam w portfelu 20zł do konca miesiąca jak ja to zrobiłam to nie wiem ... dobrze że tz ma jakieś zaskórniaki hehehe
Stary 2014-04-22, 19:20   #4760
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enary Pokaż wiadomość
3-4 dni przy posiewie. Jak miałaś robione przed świętami to jutro do 14 powinny być.
Ja ostatnie badania moczu miałam ok tylko PH wysokie. A posiew wykrył 4 rodzaje bakterii... Więc nie wiem jak się ma jedno badanie do drugiego.
Jak wygląda konsultacja z internistą w tej sprawie? Bo z tego co pamiętam to ją miałaś.
Posiew dziś dałam czyli na piątek powinien być jutro mam internistę, bo tym luxmedzie na cito wizyty nie uświadczysz... (aczkolwiek i tak go kocham w porównaniu do NFZ) Dam znać, wogólę to chcę skierowanie na dopplera bo nie uśmiecha mi się ponad 400 pln płacić prywatnie...

Stary 2014-04-22, 19:38   #4761
mulonka
Raczkowanie

Witam się po świętach,
Bardzo dużo naskrobałyście więc zabieram się za nadrabianie.
mulonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 19:40   #4762
Enary
Raczkowanie

Więc obie jutro mamy internistę.
A Dopplerem chcesz sobie u maleństwa sprawdzić przepływy? Może i ja poproszę bo nie miałam

JAŚ 25.06.2014
Stary 2014-04-22, 19:47   #4763
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Nie, chcę sprawdzić przepływ w nogach bo już mnie zatorami postraszyli... Ogólnie to chciałabym jednego konkretnego lekarza a nie tak latam od jednego do drugiego...

Stary 2014-04-22, 19:54   #4764
Enary
Raczkowanie

Znaleźć jednego ale ogarniętego jest strasznie ciężko.
Znalazłam takiego w szpitalu i chciałabym żeby przyjmował mój poród. Tylko nie wiem jak to załatwić. Wiem że prowadzi prywatną praktykę i pewnie tam się trzeba będzie umówić na poród sn. Bo wiem że inni lekarze w tym szpitalu tak robią. Nie czeka się aż się zacznie tylko przychodzi się na wywołanie.

JAŚ 25.06.2014
Stary 2014-04-22, 20:02   #4765
Celebrinfea
Wtajemniczenie

A nie ginekologa to fajnego znalazłam, za to internista... Hu hu historia długa
Stary 2014-04-22, 20:05   #4766
Enary
Raczkowanie

Mój w luxmedzie jest też raczej ok. Póki co tylko ginekologów tam odwiedzam więc nie mam o innych opinii

JAŚ 25.06.2014
Stary 2014-04-22, 20:20   #4767
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Podczytywałam cały dzień, ale jakoś nie biorę się za odpisywanie

Zadzwoniłam w końcu dzisiaj do mojej położnej środowiskowej i okazało się, że ona prowadzi darmową szkołę rodzenia i na kilka spotkań mam przyjść poprzednio nie chodziłam i było ok, no, ale spoko.

Jedynie co to drugi koniec miasta i to popołudniami, więc będę musiała opiekę nad synkiem załatwić
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:29   #4768
agnes208
Zakorzenienie

Witam sie i ja poswiatecznie jutro mam wizyte w szpitalu moze podejrze malego i mam nadzieje uslyszec "baby is happy" dzis zaczelam 31tydzien
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:48   #4769
Iris1988
Rozeznanie

Zobaczcie co znalazlam świetne http://m.onet.pl/styl-zycia/kobieta/...-i-porod,95qjy

Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:51   #4770
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
A o to szczęśliwa mamusia
Śliczna psica
Cytat:
mnie w ogóle to strasznie szkoda kupować drogie ciuchy ciążowe teraz, bo wiem, że nie pochodzę zbyt wiele ale może ja źle myślę.. skoro planuję w przyszłosci mieć jeszcze dzieci to może nie powinnam teraz żałować, bo w końcu kiedyś się przydadzą
Tylko pewności nie ma czy będą pasować Na mnie spodnie z poprzedniej ciąży za bardzo wisiały

Poprawiam linka, nie zauważyłam, że tamto źle się wkleiło. Filmik boski
http://www.edziecko.pl/nakrecone_mat...w_chacie_.html

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości