|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę
witajcie, ja już po wizycie u diabetologa ... dostałam paski i co się dowiedziałam ? że mam mierzyć cukier po godzinie od czasu kiedy zaczne jeść
jak to u was jest
|
|
|
|
#4742 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę
Ja z cukrem nie mam problemu, ale tak kojarzę moich 2 wujów i oni też nie mierzą bezpośrednio po posiłku, tylko musi trochę czasu upłynąć.
|
|
|
|
#4743 |
|
Wtajemniczenie
|
Od jutra praca z domu... I czekanie na wyniki, ehhh jeszcze siostra mi w szpitalu wylądowała w 3 mies ciąży
buuu Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4744 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie
![]() Serduszko puka w rytmie cha cha - 140 Wg pomiarów z główki i nóżki TP 3/4.07.2014 Główka w dole A mnie najbardziej martwi to, że ja rosnę, ale Młody malutki... waży ledwo ponad pół kg mam taką nadzieję, bo na razie ciągle sobie wpieram, że to moja wina, że coś robię nietak... a może po prostu ma zepsuty aparat usg i coś oszukuje ![]() nie wiem... jeszcze do tego monural i pimafucin, bo coś mnie dopadło... dupa, dupa, dupa... |
|
|
|
#4745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Celebrinfea - trzymam kciuki za siostrę u mnie też dziś śliczna pogoda aż trawa sama woła żeby ją kosić ... a ja w końcu wypakowałam wszystkie rzeczy po synku i stwierdzam, że chociaż body miał ponad 100 szt to kurczę tych małych od 50 do 62 mam może z 5 szt. i wogóle nie mam takich małych rzeczy tylko dopiero od 68-74 :/ .... a tu jak na złość nie mam siły ani ochoty na jakiekolwiek zakupy i chyba muszę w to siostrę zaangażować bo czas leci i do daty z usg zostało mi 64 dni a i znowu stanik mam za mały :/ ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Karolinek - a tak swoją drogą ja w poprzedniej ciąży nie wiedziałam ile mały waży dopiero w szpitalu przed samym porodem jak miałam usg to pan dr. powiedział 3,600 i tyle dokładnie ważył a w trakcie całej ciąży - mój lekarz nie mówi rzeczy, których nie jest całkowicie pewny (uważa, że na tych usg może to różnie wyjść) i woli nic nie mówić a dla mnie najważniejsze, że wszystko ok było -teraz jest tak samo ale może 5 maja na usg tak z ciekawości zapytam zobaczymy co mi powie
|
|
|
|
|
#4746 |
|
Rozeznanie
|
No i jednak nie mam dzisiaj wizyty tylko jutro
Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#4747 |
|
Raczkowanie
|
Ja raczej porodu, trzeciego zresztą się nie boję, ale jak oglądam te wszystkie filmy o porodach i słyszę jak pracujeKTG to za przeproszeniem-flaki mi się wywracają. Te pasy od ktg tak ciasno zakładają i jak idzie skurcz to boli jak diabli. To mnie przeraża. I oczywście po cięciu krocza gojace rany. Dwadzieścia razycdziennie mycie itd. Pierworódki trzymajcie sie. To najcudowniejsze jak po wszystkim zobaczysz dziecko. Nic się już wtedy nie pamięta.
Co do psów to je uwielbiam, koty niekoniecznie, choć mamy czarną wredną w domu i taką sunię jak u mnie w avatarze. |
|
|
|
#4748 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedz jedz, mi juz popsuli apetyt przed obiadem, dzwoniło laboratorium, że wyniki krwi poprzekraczane... Jutro lekarz again...
|
|
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
Enary przerabane z tymi bakteriami.. dziwne ze za kazdym razem nie robili Ci posiewu.. z drugiej strony wydaje mi się że w moczu zawsze są bakterie, tylko nie zawsze to te groźne. Jesli pozostałe parametry moczu są w normie to wydaje mi się że lekarz może na te bakterie przymknac oko. U mnie np jak miałam infekcję dróg moczowych to oprocz bakterii w moczu było jeszcze białko i białe krwinki.. i dla porównania u mojej córy infekcja dróg moczowych objawila się bardzo podobnymi parametrami.
Robaczek kciuki za badania i oby Cię szybko wypuścili Co do seksowania.. dla mnie ten temat mógłby nie istnieć, ale mój tż uwielbia mój "zaciazony" stan i ma chyba jeszcze większe potrzeby niż przed ciążą... co niestety czasem mnie dobija i frustruje... i żeby nie było mówię mu otwarcie że nie mam ochoty, jestem oziebla, wprowadzam limity dzienne czasem boję się na niego patrzeć bo mnie pożera wzrokiem Także bardzo bardzo zazdroszczę i gratuluje wyrozumialych w tym względzie tż-tow... Wzięłam se młodszego, jurnego to mam... :sciana: ;-)A co do ciasnosci jestem w szoku u mnie w tej gestii raczej bez zmian...Aha i polog to przy dobrych wiatrach 4-5 tyg. U mnie mógłby się zakończyć napewno wcześniej (zakończył się po 5 tyg) ale ze ochotę na seks miałam "niezmierna" to czekałam z wizyta u gina przepisowe 5 tyg. ![]() Z mierzeniem cukru wprawdzie mnie to nie dotyczy ale kiedyś dziewczyny tu pisaly ze mierzą cukier właśnie godzinę po jedzeniu.. Co do ruchliwosci malucha to zgadzam się, że im bardziej jesteśmy aktywne tym mniej czuć ruchy, bo nasza bieganina dzidzie usypia Ale to ze dzidzia jest coraz większa i ma mniej miejsca w brzuchu wcale nie znaczy ze będziemy ją mniej czuć... Tych ruchow może być mniej ale za to znacznie mocniejsze. I mój synio dokładnie tak ma, boksuje mnie niemilosiernie... duzo bardziej niż jeszcze miesiąc temu.Aaa Fame gratulacje potomstwa nastoletnia ciąża ![]() Witam się poświątecznie u nas święta bardzo spokojne, jedynie wczoraj tż przesadził z alko i delikatnie wyprowadził mnie z równowagi.. Cieszę się ze juz po przygotowaniach, będę miała czas teraz skompletować wreszcie torbę do szpitala i uzupełnić wyprawkę za niecały miesiąc jedziemy na komunię ale nic nie kupuję bo już teraz mam brzuchol wielkości małego państwa i wiem że za miesiąc będę wyglądać w kazdym stroju jak Titanic i inwestowanie w sukienkę w moim przypadku to głupota... założę leginsy i tunike którą zamówiłam z 9fashion w promocji za 20zl... Chociaż nie mówię że w lumpku nie zapuszcze oka pod tym kątem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-04-22 o 15:48 |
|
|
|
#4750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak tam po świętach wszystkie mamy, a szczególnie słodkie? ja sobie dałam dyspensę i jadłam wszystko, łącznie z mazurkiem, sernikiem i tortem i miałam niziutkie cukry, aż w szoku byłam, ale nie stresowałam się w ogóle więc może dlatego dziś byłam u diabetologa, powiedział, że wyniki w porządku i żeby dalej trzymać dietę i mierzyć cukier i jeszcze dostałam paski do mierzenia ketonów w moczu...Witam w ogóle po świętach, nie nadrobię tego co pisałyście, bo przez trzy dni nie włączyłam komputera wrzucam zdjęcia ciuszków dla Mikusia, mam nadzieję, że tym razem się załadują
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4752 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale może ja źle myślę.. skoro planuję w przyszłosci mieć jeszcze dzieci to może nie powinnam teraz żałować, bo w końcu kiedyś się przydadzą Cytat:
![]() ale sobie pospałam ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinek coś Ci lekarz musiał źle zmierzyć , termin na 3/4.07 a lekko ponad pół kilo?? Pamiętaj że wystarczy że źle zmierzy o milimetr albo dwa i już pomiary wyjdą inne. Zobaczysz przy następnej wizycie
Fame niby różnica duża bo właśnie w 60minucie jest największe i teraz wszyscy różnie piszą, a mi babka powiedziała że od rozpoczęcia. Będę tak mierzyć a jak pójdę do lekarza i on mi powie że zle to niech zwolnią tą pielęgniarkę
|
|
|
|
#4754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Liczy się godzine po 1 kęsie tak mi podała fajna pielegniarka (chyba ukrainka z pochodzenia) i kazała sie kuc w 3 palce mały serdeczny i środkowy po pozostałe 2 służą do roboty (a w jaki sposób i do jakiej to juz nie powiem ale myslałam ze sie ze smiechu posikam jak ułozyła palce było jasne o co jej kaman). Głupie czy nie chodzi o poziom cukru najwyższy jest własnie po godzinie od posiłku. Dlatego ja tworze sobie liste pokarmów z niskim IG (index glikemiczny) i ruch ważny.Jeszcze do tego mierzenia potwierdze ja mierze na czczo po 1 sniadaniu, obiedzie i 1 kolacji. Czasami niejest to pełne 60minut po (praca itp. pomagają w poslizgach) u mnie tolerancja do 5- 10 minut po. Za duzy stres by az tak zegarka pilnować. Cukrzycy natomiast insulinozależni (moja mama i tata) mierzą po 2h. Kiedyś tak kobietki w ciąży mierzyły i były inne normy 140 np. Ale sie pozmieniało bo i więcej przypadków jest cukrzycy ciążowej. Malwiska nie przejmuj się poczytaj o tym IG (indeks glikemiczny) i potrawach obniżających cukier. Ja w niedziele cukry ok ale posiłki niestety godzinowo zmienione bo TŻ zaplanował śniadanko u mamy o 8 i o tej samej porze u dziadków w poniedziałek więc moj rozkład dnia w łeb wziął mam nadzieje ze w piątek diabetolog będzie wyrozumiała. Największy cukier tzn. graniczny po wizycie u babci TŻ mimo ze sie pilnowałam (ale byc moze chleb z karmelem). Natomiast wieczorkiem zonk stwierdziłam ze jak mam sie stresowac to zjem to ciastko metrowiec a wczesniej lód z sorbetem był na patyku a przed nim piłka nożna z syniem i TŻ a co kobieta w ciąży też potrafi i niskie cukry były więc niewiem o co kaman.
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-04-22 o 17:38 |
|
|
|
|
#4755 |
|
Wtajemniczenie
|
O raju wreszcie pismo od Rzecznika praw Konsumenta... Data 18.04 składana skarga 27.11.2013...
mają terminy....Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4756 |
|
Raczkowanie
|
Dobry
![]() Co do moich posiewów do zawsze robię do jałowego, dodatkowo mam zalecenie żeby sobie robić tampon z gazy jałowej zanim zacznę siusiać ![]() Jutro idę do internisty bo mam ginekologów na urlopach a posiew trzeba powtórzyć. Miałam dziś usg to niby ostatnie co się w III trymestrze robi. I mój lekarz mnie rozje... na atomy po prostu. Na pytanie : jak duże jest dziecko (bo u niego nigdy nie poznałam wagi ani rozmiarów)- odpowiedział że średnie jak na ten wiek ciąży, nie za duże, nie za małe ![]() Dopiero za dwa tygodnie będę miała prywatnie wszystko dokładnie obejrzane i wymierzone
|
#4757 |
|
Wtajemniczenie
|
No mam badanie moczu białko niby zniknęło ale bakterie się chyba mnożą na potęgę... Czekam na posiew, Enary ile normalnie czekasz na wyniki?
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ostatnie badania moczu miałam ok tylko PH wysokie. A posiew wykrył 4 rodzaje bakterii... Więc nie wiem jak się ma jedno badanie do drugiego. Jak wygląda konsultacja z internistą w tej sprawie? Bo z tego co pamiętam to ją miałaś.
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
viki dzięki za odpowiedz
mam w portfelu 20zł do konca miesiąca dobrze że tz ma jakieś zaskórniaki hehehe
|
|
|
|
#4760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dam znać, wogólę to chcę skierowanie na dopplera bo nie uśmiecha mi się ponad 400 pln płacić prywatnie... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4761 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po świętach,
Bardzo dużo naskrobałyście więc zabieram się za nadrabianie. |
|
|
|
#4762 |
|
Raczkowanie
|
Więc obie jutro mamy internistę.
A Dopplerem chcesz sobie u maleństwa sprawdzić przepływy? Może i ja poproszę bo nie miałam
|
#4763 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, chcę sprawdzić przepływ w nogach bo już mnie zatorami postraszyli... Ogólnie to chciałabym jednego konkretnego lekarza a nie tak latam od jednego do drugiego...
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4764 |
|
Raczkowanie
|
Znaleźć jednego ale ogarniętego jest strasznie ciężko.
Znalazłam takiego w szpitalu i chciałabym żeby przyjmował mój poród. Tylko nie wiem jak to załatwić. Wiem że prowadzi prywatną praktykę i pewnie tam się trzeba będzie umówić na poród sn. Bo wiem że inni lekarze w tym szpitalu tak robią. Nie czeka się aż się zacznie tylko przychodzi się na wywołanie.
|
#4765 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie ginekologa to fajnego znalazłam, za to internista... Hu hu historia długa
|
|
|
|
#4766 |
|
Raczkowanie
|
Mój w luxmedzie jest też raczej ok. Póki co tylko ginekologów tam odwiedzam więc nie mam o innych opinii
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Podczytywałam cały dzień, ale jakoś nie biorę się za odpisywanie ![]() Zadzwoniłam w końcu dzisiaj do mojej położnej środowiskowej i okazało się, że ona prowadzi darmową szkołę rodzenia i na kilka spotkań mam przyjść poprzednio nie chodziłam i było ok, no, ale spoko.Jedynie co to drugi koniec miasta i to popołudniami, więc będę musiała opiekę nad synkiem załatwić
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja poswiatecznie jutro mam wizyte w szpitalu moze podejrze malego i mam nadzieje uslyszec "baby is happy" dzis zaczelam 31tydzien
|
|
|
|
#4769 |
|
Rozeznanie
|
Zobaczcie co znalazlam
świetne http://m.onet.pl/styl-zycia/kobieta/...-i-porod,95qjyWysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna psica
Cytat:
Na mnie spodnie z poprzedniej ciąży za bardzo wisiały ![]() Poprawiam linka, nie zauważyłam, że tamto źle się wkleiło. Filmik boski ![]() http://www.edziecko.pl/nakrecone_mat...w_chacie_.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

jak to u was jest

buuu 
porodu boje się pod tym względem, że nie wiem co mnie czeka
ale podobno kobieta gorzej boi się kolejnego porodu, bo już wie "czym to pachnie" 

czasem boję się na niego patrzeć bo mnie pożera wzrokiem
u mnie w tej gestii raczej bez zmian...
Ale to ze dzidzia jest coraz większa i ma mniej miejsca w brzuchu wcale nie znaczy ze będziemy ją mniej czuć... Tych ruchow może być mniej ale za to znacznie mocniejsze. I mój synio dokładnie tak ma, boksuje mnie niemilosiernie... duzo bardziej niż jeszcze miesiąc temu.

ale może ja źle myślę.. skoro planuję w przyszłosci mieć jeszcze dzieci to może nie powinnam teraz żałować, bo w końcu kiedyś się przydadzą 
mają terminy....
Dam znać, wogólę to chcę skierowanie na dopplera bo nie uśmiecha mi się ponad 400 pln płacić prywatnie...