Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-21, 23:45   #4441
Fikusek82
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI

Justii makijaz permanenty? Oj nie dałabym sobie zrobić, bałabym się że coś wyjdzie nie tak i będzie lipa. A co dokładnie będziesz robić.

Meduzka 2 razy w nocy to super, przynajmniej się wyśpisz i nie będziesz chodzić na rzęsach.

Pradip po żelazu niestety tak jest, ja się też z tym męczyłam jak musiałam brać.

Ewelika przerypane z tymi gośćmi, dlatego czasami się cieszę że mieszkam daleko od rodzinki bo u mnie pewnie było by to samo, a znajomi mieli tyle rozumu że odczekali miesiąc zanim zaczęły się wizyty.

Małgoś ja bym wybrała 1 bo lubię takie radosne dzieci, 3 też jest bardzo fajne, drugie by u mnie odpadło.

Obżarłam się przez te święta jak świnia, jest mi niedobrze aż.
Daria mi urządziła dzisiaj śmigusa dyngusa i oblała mi łóżko.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 09:47   #4442
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Pradip - może warto wziąć coś na tę dolegliwość, chyba dają czasami czopki glicerynowe (które podaje się nawet dzieciakom), więc pewnie nie są takie szkodliwe... szkoda się męczyć i nabawić hemoroidów (paskudna dolegliwość i bolesna), ja na szczęście już się ich pozbyłam. Ja też ani zapaleń pęcherza ani nic tego typu nigdy nie miałam... nawet nie miałam problemów z chodzeniem do wc - pomimo różnego odżywiania.
Pomyślę o tym ale teraz idę po szklankę wody i żelazo będę łykać co drugi dzień. Martwi mnie to że właśnie wcale się nie męczyłam przez 4 dni bez kibelka, po prostu nie czułam potrzeby żeby tam iść...
Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
no to do czwartku musimy czekac...a co w końcu z tym pessarem???bo już się pogubiłam
Odzywała się Aldrin co tam u Niej???
W poprzedni czwartek nic już o nim nie mówił chyba już nie ma co ingerować nie wiem sama. Odliczam od dziś 3 tygodnie i jak mi się uda dotrwać to wracam do życia
Z Aldi pisałam w sobotę że jednak zostają bo każdy lekarz ma inną opinię i jeden czeka już na poród a drugi na zatrzymanie akcji
Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Daria mi urządziła dzisiaj śmigusa dyngusa i oblała mi łóżko.
A Nadia nic?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:07   #4443
meduzka88
Wtajemniczenie

dzisiaj idę na ściągnięcie szwów...

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:16   #4444
Izetka_
Zadomowienie

Dzień dobry

Ale piękna pogoda uwwielbiam takie słoneczne dni aż chce się życ
Idę dzisiaj na promocję do rossmanajuż zacieram ręce
po raz setny przejrzałam rzeczy dla Michasia i muszę dokupic bodziaków z krótkim rękawem bo jakoś wydaje mi się mało;/ale jak patrze na te ubranka to sama nie wiem co mi jeszcze potrzeba te rozmiary mnie zabijają

Pradip-jak będziesz grzeczna to na pewno dotrwasz jeszcze kilka tygodni ja też powiedziałam, że aby do końca maja i w czerwcu juz moge rodzic
Jakie butelki masz???aventu natural czy antykolkowe???

Fikusek-szalone Twoje dzieczyny są ale widzę, że Daria chce za wszelką cene dorównac siostrze w łobuzowaniu

Meduzka- żeby nie bolało

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:51   #4445
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
trzymaj się chłopaki zostają sami czy jadą z Tobą? pamiętasz że na Twój opis porodu też czekamy? no i oczywiście na zdjęcie Piotrusia
Cytat:
Pradip-jak będziesz grzeczna to na pewno dotrwasz jeszcze kilka tygodni ja też powiedziałam, że aby do końca maja i w czerwcu juz moge rodzic
Jakie butelki masz???aventu natural czy antykolkowe???
3 tygodnie brzmi mi stanowczo krócej niż kilka tygodni :/ ale nie masz pojęcia jak strasznie mnie nosi... Chociaż pranie bym wstawiła żeby słonka złapało ale sama go nie wyniosę na dwór więc lipa
Zastrzeliłaś mnie z tymi butelkami bo nie wiem ale z tego co pamiętam to bez tej rurki więc chyba natural.
Udanych łowów
Stary 2014-04-22, 11:19   #4446
papryczka160
Wtajemniczenie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;46115379]Hej my tez dziś odpoczywamy, wczoraj mieliśmy taki kocioł z gośćmi ze prawie się poplakala z bezsilności. Ale opisze wam wszystko jak trochę ochlone. Malutka jest przeslodka oboje z mężem jesteśmy w niej zakochani, K stanął na wysokości zadania, pomaga mi niesamowicie. Zdjęcie wrzuce jak tylko trochę bardziej się ze wszystkim zorganizujemy [/QUOTE]

Już goście :'( ja mam nadzieję ,że u nas się trochę opanuja i dadzą nam trochę czasu. Współczuję

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
http://zrobtest.pl/8-testy-plodnosci
http://zrobtest.pl/9-test-na-plec-dziecka

może którejś się przydadzą

Izetko - Marcelek był tak zmęczony, że jak zasnął o 22 to wstał o 5 rano, dziś też już zmęczony i zasypia już w łóżeczku

A Ja jutro wyruszam do kosmetyczki na makijaż permanentny , a w środę na zabieg ujędrniający na uda i brzuch

Co będzie robić z permanentnego makijażu. Masz zaufana kosmetyczke?
A na zabiegi jakie ?

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Powodzenia;-) boje się takich rzeczy choć wiem, że to nie boli.

Fiono wczoraj mieliśmy ciężki dzień kolejny bo ogólnie te święta mnie strasznie zmeczyly.:'(
A wczoraj czekała nas wczedne wstanie i prawie 200 km w ta i z powrotem bo na Chrzciny jechaliśmy.
Właśnie wstalam ale jakoś zmeczona jestem.
Przez zgage spać nie moge ani się wyspać ani .....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Malgos drugie zdjęcie śliczne;-)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 15:20   #4447
Fikusek82
Wtajemniczenie

Już mam dość tego żarcia świątecznego. Jem i nic nie ubywa a dupa coraz większa. Za dwa tygodnie urodziny Nadii i znowu żarcia kupa będzie. Chyba ludziom porozdaje. 6 maja do zoo jedziemy to porownam się ze słoniem. Pewnie dużej różnicy nie będzie.

Meduzka powodzenia.

Aha a propo Nadii. Nic nie wykabinowala ostatnio. Tz wczoraj z okazji smigusa ją oblał wodą i się mi dziecko wystraszylo i poplakalo. Faceci to jednak mają fiu bździu w tej głowie.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48

Edytowane przez Fikusek82
Czas edycji: 2014-04-22 o 15:22
Stary 2014-04-22, 15:22   #4448
Pradip
Zakorzenienie

Który pluszak najbardziej Wam się podoba?
http://www.tolo.com.pl/index.php?p138,wesoly-krokodyl
http://www.tolo.com.pl/index.php?p137,wesola-zaba
http://www.tolo.com.pl/index.php?p25...l-sneezy-95030
Stary 2014-04-22, 15:44   #4449
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Hej
Prad mi się najbardziej podoba smok
Dziewczyny przepraszam, że nie cytuję ale nie mogę się jeszcze ogarnąć, co siądę żeby wam odpisać, to coś mnie odciąga
Ja mam ściągnięcie szwów Meduzko jutro i też mam niezłego stracha
Pytałyście mnie chyba czemu miałam cc. Poród opiszę później ale tak na szybko zrobili mi ją, bo mała nie chciała zejść mi do kanału rodnego. Mimo, że miałam już 10cm rozwarcia i bóle parte. Mój lekarz prowadzący, któremu będę wdzięczna do końca życia za podjęcie szybkiej decyzji, w ciągu pół godziny podjął decyzje o cięciu. Tym bardziej, że miałam zielone wody. Poród wspominam dobrze, myślałam że będzie gorzej.

Co do gości to nie dość, że w pierwszy dzień świąt było ich mnóstwo, to wyobraźcie sobie, że już w sobotę w dzień naszego wyjścia zjechała się cała rodzina K. W ty oczywiście moja ,,kochana'' teściowa. Dziewczyny tak denerwuje mnie ta kobieta jak nikt inny, dostaję białej gorączki jak pomyślę, że ona będzie do nas teraz ciągle przyjeżdżać.
Mała tak jak Piotruś Meduzki budzi się nam w nocy tylko dwa razy. Mam nadzieję, że już tak zostanie

Aldrin
trzymam kciuki, żebyś szybko wyszła ze szpitala.
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 16:54   #4450
Pradip
Zakorzenienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;46127498]Hej
Prad mi się najbardziej podoba smok
Dziewczyny przepraszam, że nie cytuję ale nie mogę się jeszcze ogarnąć, co siądę żeby wam odpisać, to coś mnie odciąga
Ja mam ściągnięcie szwów Meduzko jutro i też mam niezłego stracha
Pytałyście mnie chyba czemu miałam cc. Poród opiszę później ale tak na szybko zrobili mi ją, bo mała nie chciała zejść mi do kanału rodnego. Mimo, że miałam już 10cm rozwarcia i bóle parte. Mój lekarz prowadzący, któremu będę wdzięczna do końca życia za podjęcie szybkiej decyzji, w ciągu pół godziny podjął decyzje o cięciu. Tym bardziej, że miałam zielone wody. Poród wspominam dobrze, myślałam że będzie gorzej.

Co do gości to nie dość, że w pierwszy dzień świąt było ich mnóstwo, to wyobraźcie sobie, że już w sobotę w dzień naszego wyjścia zjechała się cała rodzina K. W ty oczywiście moja ,,kochana'' teściowa. Dziewczyny tak denerwuje mnie ta kobieta jak nikt inny, dostaję białej gorączki jak pomyślę, że ona będzie do nas teraz ciągle przyjeżdżać.
Mała tak jak Piotruś Meduzki budzi się nam w nocy tylko dwa razy. Mam nadzieję, że już tak zostanie
[/QUOTE]
Jej no to brawa dla lekarza za szybką i słuszną decyzję W ogóle tak fajnie się czyta takie wiadomości oby Igusia dalej tak ładnie przesypiała noce. Dzięki za opinię o maskotce . Co do gości to masakra...

Nie napisałam Wam że na mnie rodzina Tża jest wielce obrażona za te święta
Stary 2014-04-22, 17:05   #4451
justiii87
Zakorzenienie

Hej.

Makijaz robie u sprawdzonej kosmetyczki, nie poszla bym do kogos kogo nie znam i nie wiem jak robi,az tak odwazna nie jestem co do zabiegow na twarz zrobilam sobie brwi juz nie musze chodzic na henne

Ja nie mialam zdjecia szwow, bylam szyta nicmi rozpuszczalnymi, myslalam, ze tylko takie teraz stosuja, ale widze, ze raczej stosuja nici nierozpuszczalne.

Ewelika - sliczna kruszynka taka delikatna prawdziwa kobietka a z tesciowa niestety musisz sie zaprzyjaznic moja tez dziala na mnie jak plachta na byka, ale coz, jak mi cos nie pasuje to od razu jej mowie, oczywiscie w swieta podniosla mi cisnienie, ale powiedzialam jej ze to moje dziecko i bede robic tak jak ja uwaza, a nie ona, wymyslila, ze Marcel powinien jesc juz jablka i marchewki, a do mleka dodawac mu kaszki, nie dosc ze bidny ma problem z brzuszkiem, boli go jak puszcza baczki to jeszcze mam mu jablka podac , a ledwo 3 miesiace skonczyl. Tz oczywiscie zebral opierd... za mamusie i ma to zalatwic i koniec tematu

Pradip - jak Ty taka pracowita to Ja Cie zapraszam po Twoim porodzie do mnie na gruntowne sprzatanie Ja z Kubusiem i Marcelkiem pospaceruje, a Ty bedziesz sprzatac bo widze, ze Cie nosi

Aldrin - kurde kobietko trzymaj sie jeszcze troche w dwupaku!

Moja znajoma tez lezy w szpitalu bo szyjka jej sie skraca, a jest w 33 tyg, lekarz od razu ja do szpitala polozyl bo powiedzial, ze kobieta w domu sie nie oszedza, a w szpitalu nie ma innego wyjscia, kurde jakas plaga z tymi szyjkami. Znajoma do konca ciazy ma lezec i nie ma mowy o wyjsciu do domu.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Pradip - maskotka krokodyl najbardziej mi sie podoba , a za co jest rodzinka obrazona? Boze co za ludzie...
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 17:06   #4452
Izetka_
Zadomowienie

Ewelika-to grzeczna córcia lekarz tez się spisał a goście to jakaś masakra, dobrze, ze mieszkamy daleko od wszystkich ale Wam fajnie, tez juz chciałabym byc na takim etapie jak Ty
a jak tam radzisz sobie z karmieniem???

Pradip-ja Ci nie doradzę,bo mi się wszystkie podobają a właśnie za co fochy u rodzinki???

Ja po wizycie. Nic ciekawego. Dowiedziałam sie, że już nie będę miałą usg, bo nie ma takiej potrzeby dostałam zwolnienie, skierowania na badania i już...szyjka trzyma, wszystko ok

Michaś
02.07.2014r.

Edytowane przez Izetka_
Czas edycji: 2014-04-22 o 17:11
Stary 2014-04-22, 17:12   #4453
justiii87
Zakorzenienie

Na zaparcia najlepsza przegotowana woda z cytryna i miodem, nie ma nic lepszego, przegotowana letnia woda+ sok z cytryny(polowka cytryny)+ lyzeczka miodu, zostawic na noc i rano naczczo wypic. Naprawde daje efekty, wiem co mowie bo sprawdzilam sama na swoim tyleczku

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Izetko - dziwne, ze nie bedziesz miala juz usg, albo ja trafilam na dziwnego lekarza, albo ten twoj dziwny, ja mialam na kazdej wizycie robione usg, 2 dni przez cc tez mialam robione, zeby sprawdzic wage maluszka i w ogole czy jest wszystko w porzadku, ale zeby nie bylo ze sie wymadrzam i ze jestem na wszystko madra.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 17:20   #4454
Izetka_
Zadomowienie

Justii-dla mnie też jest to dziwne...czuje słaba opiekę ze strony lekarza, drugi raz nie wybrałabym Go pytałam się własnie o to samo, czy usg nie jest potrzebne, żeby sprawdzic ile Mały waży i czy jest dobrze ułożony, a On, że teraz było wszytsko ok i nie będzie takiej potrzeby... bez sensu...tym bardziej, że chodzę prywatnie, więc co mu zależy, ale jeszcze się upomnę o jedno usg... tak samo z ktg...pytam się czy powinnam chodzic, a On no w sumie ma Pani obciążony wywiad to dla świętego spokoju może Pani od 37 tyg. chodzic raz w tygodniu... i co ja zosatne taka sama sobie bez żadnej opieki

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-04-22, 17:31   #4455
Fikusek82
Wtajemniczenie

Ja mialam usg tylko 2 razy przez całą ciążę.

Pradip dawaj wyzalaj się na "rodzinke".

Ewelika dobrze że lekarz szybko zareagował.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-04-22, 17:40   #4456
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - stawiam na "wesołego krokodyla" dla Kubusia?
co takiego zrobiłaś kochana?
o tak, można jeszcze wodę z cytryną i miodem tak jak radzi Justii, tylko podobno ważne żeby zostawić na noc

Fikusek - ja w tym roku nie przesadzałam z robieniem jedzenia i dobrze, bo nie byłoby chętnych a wyrzucać szkoda.

Papryczka - to rzeczywiście męcząca podróż

Ewelika - ojej, już teściowa wam się zwaliła na głowę. Trzymaj się i nie daj tej kobiecie wpędzić w depresję!
a wiesz czemu Iga nie chciała zejść w kanał rodny? dobrze, że miałaś dobrego lekarza... czy mała była na obserwacji w inkubatorze przez te zielone wody? dostałyście jakieś antybiotyki?

Meduzka - powodzenia na ściągnięciu szwów, ja też myślałam, że używają już tylko tych rozpuszczalnych, ale rzeczywiście mojej kuzynce też ściągali...

Justii - pokaż efekty makijażu? i jak? robiłaś te inne zabiegi? na jakie chcesz się zdecydować?

Meduzka, Ewelika - ale macie grzeczne dzieciaczki! może i mój syneczek byłby inny gdyby nie ten pobyt w szpitalu z daleka od mamusi
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 19:31   #4457
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - jak Ty taka pracowita to Ja Cie zapraszam po Twoim porodzie do mnie na gruntowne sprzatanie Ja z Kubusiem i Marcelkiem pospaceruje, a Ty bedziesz sprzatac bo widze, ze Cie nosi

Moja znajoma tez lezy w szpitalu bo szyjka jej sie skraca, a jest w 33 tyg, lekarz od razu ja do szpitala polozyl bo powiedzial, ze kobieta w domu sie nie oszedza, a w szpitalu nie ma innego wyjscia, kurde jakas plaga z tymi szyjkami. Znajoma do konca ciazy ma lezec i nie ma mowy o wyjsciu do domu.
Nie będę Ci przypominać ile to już razy ja zapraszałam Cię do siebie i co?
Nie lubię sprzątać ale nic nierobienie strasznie mnie męczy i życie w takim poremontowym bałaganie też

Moja znajoma ma termin na sierpień a już chodzi z 4cm rozwarciem...
Cytat:
Pradip-ja Ci nie doradzę,bo mi się wszystkie podobają a właśnie za co fochy u rodzinki???

Ja po wizycie. Nic ciekawego. Dowiedziałam sie, że już nie będę miałą usg, bo nie ma takiej potrzeby dostałam zwolnienie, skierowania na badania i już...szyjka trzyma, wszystko ok
haha czyli tak jak ja brałabyś wszystko
Mój też nie robi usg na każdej wizycie i nie uważam że to zaniedbanie ale gdybym miała mu płacić (teraz płaci firma męża) to pewnie bym wymagała. Teraz jak ten mi nie robi a czuje wielką potrzebę to umawiam się do innego. Najważniejsze że wszystko dobrze a takie większe usg powinnaś i tak mieć już jakoś zaraz
Cytat:
Na zaparcia najlepsza przegotowana woda z cytryna i miodem, nie ma nic lepszego, przegotowana letnia woda+ sok z cytryny(polowka cytryny)+ lyzeczka miodu, zostawic na noc i rano naczczo wypic. Naprawde daje efekty, wiem co mowie bo sprawdzilam sama na swoim tyleczku
Dziś wypiłam samą wodę i po kilku godzinach pomogło więc jutro mogę spróbować z cytryną.

Mąż na moją prośbę zapraszał ich do nas bo kategorycznie odmówił zawiezienia mnie tam no ale szwagierka stwierdziła że nie przyjadą a my przesadzamy bo to nasze pierwsze dziecko i 60km wiejskiej drogi mi nie zaszkodzi... Przykro mi bo liczyłam na jej zrozumienie skoro jest kobietą i matką no i w końcu zawsze to my jeździliśmy do nich tylko ten jeden raz zależało nam żeby było odwrotnie... No trudno już się przyzwyczaiłam że zawsze jestem tą najgorszą i buntuję męża przeciwko nim ale wciąż mnie to boli...

Dzięki za opinie Tż też stawia na krokodyla a mi się chyba bardziej podoba smok
Stary 2014-04-22, 19:40   #4458
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - nie przejmuj się rodziną, choć wiem, ze pewnie łatwo mi się mówi, bo taki niesmak pozostaje
Stary 2014-04-22, 19:49   #4459
Izetka_
Zadomowienie

Pradip-nie martw się gadaniem innych jakby bardzo chcieli Cię zobaczyc to odwiedziliby Cię w domku
a to większe usg miałam właśnie w czwartek

Kupiłam sobie podkład, korektor pod oczy i puder i wysłałam meża po proszek, ale został tylko do białego no nic dobre i to i wzięłam jeszcze chusteczki huggisy bo bardziej się opłacało kupic te 2+1, a jak nie będą pasowac Małemu to oddam bratanicy

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-04-22, 19:59   #4460
Malgos_12
Zakorzenienie

Izetka - fajne zakupy ... to przypomina mi, że ja w końcu muszę się wybrać do fryzjera i troszkę zadbać o siebie
Stary 2014-04-22, 20:02   #4461
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - nie przejmuj się rodziną, choć wiem, ze pewnie łatwo mi się mówi, bo taki niesmak pozostaje
No właśnie to jednak cały czas "siedzi"...
Cytat:
Pradip-nie martw się gadaniem innych jakby bardzo chcieli Cię zobaczyc to odwiedziliby Cię w domku
a to większe usg miałam właśnie w czwartek

Kupiłam sobie podkład, korektor pod oczy i puder i wysłałam meża po proszek, ale został tylko do białego no nic dobre i to i wzięłam jeszcze chusteczki huggisy bo bardziej się opłacało kupic te 2+1, a jak nie będą pasowac Małemu to oddam bratanicy
dokładnie tak samo powiedziałam droga od nas do nich jest taka sama jak od nich do nas ale ok. Może im przejdzie a jak nie to nie będę mieć takich problemów jak Justii i Ewelika po porodzie.

Do białego też się przyda ale swoją drogą strasznie szybko wykupili.
Ja się w święta pierwszy raz po malowałam od... świąt i od razu mi oczy spuchły
Stary 2014-04-22, 20:19   #4462
Izetka_
Zadomowienie

Małgoś-na pewno przydałoby Ci się jakieś jednodniowe spa tak dla relaksu, bo na pewno wyglądasz kwitnąco

Pradip-to jest tak ze wszystkimi moja ciocia też się na mnie ciągle gniewa, ze Jej nie odwiedzam i powiedziałam Jej, że u nas jeszcze nie byli i milion razy nie będę Jej zapraszała...od tamtej pory przycichło i już nie zaczyna tematu
a Ty się tak nie martw bo jak Maluszek się urodzi będą walic drzwiami i oknami
Ja staram się upiększac za każdym wyjściem lepiej się czuję jak zrobię rekonstrukcję twarzy

wiadomo może coś co tam u naszej Aldrin????

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-04-22, 21:10   #4463
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip-to jest tak ze wszystkimi moja ciocia też się na mnie ciągle gniewa, ze Jej nie odwiedzam i powiedziałam Jej, że u nas jeszcze nie byli i milion razy nie będę Jej zapraszała...od tamtej pory przycichło i już nie zaczyna tematu
a Ty się tak nie martw bo jak Maluszek się urodzi będą walic drzwiami i oknami
Ja staram się upiększac za każdym wyjściem lepiej się czuję jak zrobię rekonstrukcję twarzy

wiadomo może coś co tam u naszej Aldrin????
Bardzo dobrze cioci powiedziałaś ja też tak swoim odpowiadam ale w tym wypadku pozostawię to mężowi
A po porodzie czuję że wcale tak nie będzie. Moja rodzinka pewnie będzie siedziała na działce w miejscowości gdzie mieszka rodzina męża więc pewnie wszyscy wyjdą z założenia że to my pojedziemy A znajomi co mnie zdziwiło składając życzenia pytali czy mogą wpaść jeszcze przed porodem ale ja delikatnie odmawiałam bo chodzić nigdzie nie mogę a tym bardziej nie chce żeby ktoś widział to co się u nas teraz dzieje.

Jutro chyba napisze do Aldi...
Boli mnie brzuszek
Stary 2014-04-22, 22:25   #4464
papryczka160
Wtajemniczenie

Dzisiaj odebrałam wyniki i się zestresowałam wszystkie wyniki w normie tylko ta toksoplazmoza ;-(.
Proszę zinterpretujcie te wyniki bo ja już zgłupiałam
Na początku ciąży miałam robione i już wtedy mi wyszły że choruję, albo przeszłam chorobę i teraz znowu to samo.
Pierwsze badanie
IgG 444,9
IgM 0,16
Normy
<0,8 niereaktywny
>0,8-<1,0 niejednoznaczny
>1,0 reaktywny
i dzisiejsze wyniki
IgM 0,17
IgG 397,4

naczytałam się w tym internecie i się zestresowałam ;-(

Stary 2014-04-22, 22:29   #4465
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - czemu boli cię brzuch? z nerwów?
Stary 2014-04-22, 22:29   #4466
papryczka160
Wtajemniczenie

Pradip żabka fajna

Stary 2014-04-22, 22:34   #4467
Malgos_12
Zakorzenienie

Papryczka - no ale tak na logikę, jeśli przechorowałaś (wynik był sporo dodatni) to teraz nie może być zerowy, bo przecież byłaś już chora więc musi to wykazywać, więc nagle nie może być zerowy, poza tym IgM masz zerowe więc obecnie chora nie jestes- w jakim odstępie czasu robiłaś te badania? nie czytaj w necie, zapytaj lekarza lepiej, bo pewnie niepotrzebnie się stresujesz
a tak poza tym dla pocieszenia na innym forum dziewczyna zachorowała w ciąży brała jakieś leki i dzidziuś urodził się zdrowy (ale wiadomoto mnóstwo stresu)
Stary 2014-04-22, 22:49   #4468
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Papryczka - no ale tak na logikę, jeśli przechorowałaś (wynik był sporo dodatni) to teraz nie może być zerowy, bo przecież byłaś już chora więc musi to wykazywać, więc nagle nie może być zerowy, poza tym IgM masz zerowe więc obecnie chora nie jestes- w jakim odstępie czasu robiłaś te badania? nie czytaj w necie, zapytaj lekarza lepiej, bo pewnie niepotrzebnie się stresujesz
a tak poza tym dla pocieszenia na innym forum dziewczyna zachorowała w ciąży brała jakieś leki i dzidziuś urodził się zdrowy (ale wiadomoto mnóstwo stresu)
Mam nadzieję, że jest tak jak piszesz
Pielęgniarka przy odbieraniu wyników mnie zestresowała, że powinnam wykonać awidność żeby sprawdzić czy byłam chora czy jestem.
Pierwsze badanie robiłam jakoś w 8 tyg ciąży no i teraz.
Muszę przyspieszyć wizytę u gina żeby się nie stresować dłużej.

Stary 2014-04-22, 23:01   #4469
Malgos_12
Zakorzenienie

ale przecież to IgM pokazuje czy jesteś obecnie chora (no chyba że coś pomyliłam, ale sprawdzałam w necie i też tak mówią)... dobrze, że przyśpieszyłaś wizytę, będziesz spokojniejsza
Stary 2014-04-22, 23:12   #4470
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
ale przecież to IgM pokazuje czy jesteś obecnie chora (no chyba że coś pomyliłam, ale sprawdzałam w necie i też tak mówią)... dobrze, że przyśpieszyłaś wizytę, będziesz spokojniejsza
No właśnie też tak Wyczytalam jak ty i mam metlik w glowie.
Zobaczymy co lekarz powie .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości