|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
Cytat:
mi Amelka spadla z lozka jakies dwa tygodnie temu, nie wiem do dzis jak to zrobila, polozylam ja w lozku starszej ktoro ma barierki, a specjalnie ja polozylam wzdluz lozka i wysoko. bylam w tym samym pokoju, podeszlam tylko po ubranko do szafy i slysze bach, odwrocona bylam moze przez 30 s. poplakala, guza nie nabila a ja dalej zachodze w glowe jak to zrobila, bo na podlodze lezala tak jak lezala w lozeczku, a niemozliwe jest zeby przeleciala przez barierke moje dziecko ma ukryte moce tak wiec spokojnie, na jednym razie sie nie skonczy Blanka nie raz mi spadla.
|
|
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Tassiu, ale Ty masz nieprzewidywalne piersi
Fajnie, ze Wam się udało wrócić do KP Ten Twój Kazek to wielki musi być jak takie duże guziki ma. Fajowy Dziękujemy dziękujemy za życzenia i pochwały ![]() Chyba po prostu jakiegoś bloga założę i przestanę Was tu zanudzać moimi uszywkami :P Bo pomysłów mam jeszcze co nie miara. :P
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blog fajna sprawa ,ale koniecznie nam też się chwal super są Twoje uszywki
|
|
#2914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2915 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
![]() Natalka znowu spała od 18.30 do prawie 8.30, szokuje mnie W dodatku jak się obudziłam to stała w łóżeczku i zacieszała do mnieI teraz znowu śpi ![]() :c onfused:Pisałyście o butkach to ja też mam pytanie, może któraś z Was (Natala?) będzie wiedziała. Początkiem czerwca jedziemy na Chorwację, plaża jest żwirowa. I ponieważ moje dziecko nieśmiało już staje to obawiam się,że wtedy będzie sobie działała śmielej. Zastanawiamy się z mężem czy w związku z tym mamy jej kupić jakieś buciki/sandałki na tę plażę? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a tp,że nie ma guza to normalne, dzieci mają mięciutkie kości Cytat:
![]() A moja nadal niezbyt lubi mm. Tego Enfamila to mi wypija może z 30/40 ml więc i tak jest lepiej:/ Zamówiłam teraz Hippa, bo i tak muszę mieć jakieś do kaszki.Nie wiem już co robić...
|
|
#2916 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jesteś ciekawym przypadkiem ![]() fajnie, że Maciek tak bez problemów się przestawia z butli na cyc i odwrotnie Cytat:
Cytat:
![]() a przypomnij mi czy chcesz odstawić Tusię od piersi czy tak po prostu chcesz ją nauczyć pić mm na wszelki wypadek? |
|||
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
7 stron do nadrobienia więc nie jest jeszcze źle ;p mój katar prawie ustąpił, Antkowy też! ![]() zbieramy się na spacer.
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() wczoraj poszliśmy na spacer, wracamy a za nami ciemne chmury, błyska, grzmoty. Szybko wózkiem do domu Burza spowodowała, że od 19.00 do prawie 21.00 nie było w domu prądu ! Siedzieliśmy prawie po ciemku. Włączyliśmy laptopa (na baterii), muzyka z tel (mąż nie lubi ciszy). Byłam zmuszona brać po ciemku prysznic, a co najgorsze pranie było w trakcie, kiedy prąd zabrali . Makabra. Najgorzej to mi było w wc, bo się bałam i musiałam sobie deskę klozetową podświetlać. Ja mam schizo, że jak jest ciemno, to coś może po desce iść . Albo mam w głowie scene, kiedy to teściowa mi opowiadała, że jej z kibla szczur wyleciał .Czy Wasze dzieci też nie lubią tych słoiczków, gdzie już są wyczuwalne cząstki pokarmów? To są raczej słoiki po 7 miesiącu. Moja nie lubi tego memlać No i wiem czemu taka markotna, marudna, nie lubiąca obiadków z małym apetytem. Amelii idą 3 zęby . Dwie górne jedynki i ciągle wybija się dwójka na dole po jej lewej. Jak jej daje żelik to istny Aniołek
|
|
#2919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- co w takich sytuacjach jak widać nie jest dobre ![]() od razu zadzwoniłam do mamy która przywracała mnie do pionu ![]() no ale mało się różnych dziwnych historii słyszy ![]() Cytat:
poza tym śpie nagle huk i płacz zrywam się i widze jak leży na podłodze - normalnie mi serce stanęło a jeszcze tż mi nogi z dupy powyrywa jak się dowie pamiętam jak kuzynka tż w zeszłe wakacje przyszła z dzieckiem do nich.. i dziecko spadło z takiego wysokiego narożnika na płytki :/ miał ogromnego guza dobra zbieram się do rodziców bo serio zeschizuje
|
|
|
#2920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Albo wstaw sobie linka w podpisie ![]() Tassia mnie też twoje cycki zadziwiają A Kazek wymiata ![]() Tak ciągle rozkminiam co z tym spaniem mojego dziecka się popsuło... Generalnie ma tak od tygodnia ale wcześniej też miewał takie dni i w sumie ciągnie się to już od miesiąca z przerwami... Może od kiedy je posiłki stałe w dzień to moje mleczko mu nie wystarcza i szybciej robi się głodny.... Już się zastanawiam czy nie podawać mu wody zamiast kp w nocy ale wówczas zredukujemy karmienie piersią do 2 razy w ciągu doby (przed snem i rano) bo w ciągu dnia nie chce piersi i jeden raz muszę mu podać mm. Do tego dochodzi problem z dopajaniem w dzień i też się zastanawiam czy się nie budzi bo po prostu chce mu się pić... Nie wiem, w każdym razie chodzę coraz bardziej zmęczona... |
||
|
|
|
#2921 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo.
Jejku kiedy ja się wyśpię, chyba już za niedługo niewydole ![]() Niesprawiedliwe to. Cytat:
![]() Cytat:
Jak tak dalej będzie to nie wychodzę. Cytat:
Cytat:
![]() U mnie w cycach pustki. |
||||
|
|
|
#2922 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
![]() Prosimy dziś o kciuki, bo jedziemy do dermatologa... Pewnie i tak dziś nic się nie okaże, bo doktor zapewne weźmie ze skóry zeskrobiny i coś powie dopiero jak je zbada, a niedługo idzie na urlop, więc nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
to Karmi zadziałało! ![]() Cytat:
|
|
#2924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że już dobrze ![]() Cytat:
Generalnie wiało dość mocno, szłam wzdłuż głównej ulicy (na wiosce więc nie aż tak ruchliwej) i nagle zatrzymuje się listonosz i mnie zagaduje, bo chciał mi przekazać listy dla nas i sąsiadów. W związku z tym zaciągnęłam hamulec w wózku i czekam aż tu nagle słyszę trąbienie samochodu. Patrzę, a chyba hamulec nie załapał dobrze i wiatr popchnął wózek na drogę wprost pod nadjeżdżający samochód. Do tej pory mam ciarki na myśl co wtedy mogło się stać
|
||
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teściową znam 14 lat. Do ślubu mówiłam do niej Pani, a po ślubie (jestem już 6 lat) konstruuje tak zdania, aby uniknąć słowa "mamo". Teścia nie mam. Czyli zamiast "Mamo a jak się czujesz dzisiaj?" to pytam: "A jak dzisiejsze samopoczucie?" Czyli tak bezosobowo.
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre sa tez kapcio-skarpetki ![]() ![]() albo skorzane ![]() twardy zapietek moze ortopeda zalecic ale samemu nie poleca sie zakladac butow tego typu po domu, ew na zewnatrz http://www.bootieboo.pl/index.php?op...&id=4&Itemid=4 i kapcie miekkie na calosci np. czy croxy-inne klapki niepolecane! dziecko moze w tym koslawic piety Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2014-04-23 o 10:21 |
|
|
|
|
#2927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie przesadzając wstaje w nocy z 30? razy do Filipa. Albo nie zdąże zasnąć bo znów pobudka. Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam strasznie wysokie łóżko. |
|||
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
nie jesteś beznadziejna, zmęczenie daje sie we znaki ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() super!
|
|
|
#2931 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(co ty nie powiesz? -ironia, niedowierzanie).
|
|
|
#2933 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
spoko spoko poznasz ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
ciesze się że nieświadomie pomogłam
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
83 monia kapcio skarpetki fajna sprawa.
|
|
#2935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i potem dopiero w tych renbutach zaczął i po domu chodzić
|
|
|
|
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakbym wczoraj przeczytała Twojego posta to poszłybyśmy razem na ten rynek, bo samotne spacerki też zaczynają mnie nudzić ![]() co do obiadków to ja chyba będę brała w słoiczku a do tego termos z wrzątkiem i miseczka. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
) sto lat! Dla Jasia również
|
|
|
#2937 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
natomiast wczoraj zjadł pół banana ktorego ja trzymałam bo on by sobie całego naraz włożył di buzi, jaki był zadowolony jak go sobie gryzl i memłał Cytat:
to co on robi - płacze co pobudka?
|
|
|
#2938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zdjęciach piękna a jak przyszła to stwierdziłam że nawet na szmate się nie nada ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

moje dziecko ma ukryte moce 
Fajnie, ze Wam się udało wrócić do KP
blog fajna sprawa ,ale koniecznie nam też się chwal 

Nadal nie ma zębów ale już coraz dłużej potrafi siedzieć sam (choć do córy Motylka to ma jeszcze daleką drogę), chciałby się podnosić ale nie wychodzi mu to a jak go stawiam trzymając pod pachy (na chwilę) to ma taką frajdę jak nie wiem co 

! Siedzieliśmy prawie po ciemku. Włączyliśmy laptopa (na baterii), muzyka z tel (mąż nie lubi ciszy). Byłam zmuszona brać po ciemku prysznic, a co najgorsze pranie było w trakcie, kiedy prąd zabrali
.
. Dwie górne jedynki i ciągle wybija się dwójka na dole po jej lewej. Jak jej daje żelik to istny Aniołek 

i mi ona kojarzy sie z zadziorem, zlosliwcem. To tylko net i ciezko wywnioskować w jakim tonie dana osoba sie wypowiada, a emotki jakies tam emocje mogą odzwierciedlać. Byc moze inni tez tak odbierają ta