Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 09:34   #2911
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Doradzcie...
Igor mi spadl z lozka. Dal sie w znaki wczorajszy dzien. Wzielam go na karmienie i zasnelam. Obudzilo mnie gdy spadl. Rozplakal sie wzielam na rece i sie uspokoil. Smial sie i ogolnie wszystko normalnie.
Tylko ja plakalam :/ nie wiem jak moglam dopuscic do tego. Beznadziejna jestem
Nie wiem mamy jechac na pogotowie ? Albo do pediatry ? Czy czekac i obserwowac ?
Najgorsze ze tz w pracy do 14 i nie mam samochodu. A jak sie dowie to mi nogi powyrywa :p

Boze ale jestem na siebie zla !
Aha dodam ze nie widze zadnego guza ani nic :/ ni wiem jak sie uderzyl bo sie obudzilam jak juz byl na ziemi. Lezal na plecach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Fo
spokojnie, jesli nie zachowuje sie inaczej to wszystko ok.
mi Amelka spadla z lozka jakies dwa tygodnie temu, nie wiem do dzis jak to zrobila, polozylam ja w lozku starszej ktoro ma barierki, a specjalnie ja polozylam wzdluz lozka i wysoko. bylam w tym samym pokoju, podeszlam tylko po ubranko do szafy i slysze bach, odwrocona bylam moze przez 30 s. poplakala, guza nie nabila a ja dalej zachodze w glowe jak to zrobila, bo na podlodze lezala tak jak lezala w lozeczku, a niemozliwe jest zeby przeleciala przez barierke moje dziecko ma ukryte moce

tak wiec spokojnie, na jednym razie sie nie skonczy Blanka nie raz mi spadla.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 09:38   #2912
teacherka
Zakorzenienie

Tassiu, ale Ty masz nieprzewidywalne piersi Fajnie, ze Wam się udało wrócić do KP
Ten Twój Kazek to wielki musi być jak takie duże guziki ma. Fajowy

Dziękujemy dziękujemy za życzenia i pochwały Chyba po prostu jakiegoś bloga założę i przestanę Was tu zanudzać moimi uszywkami :P Bo pomysłów mam jeszcze co nie miara. :P
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 09:41   #2913
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Tassiu, ale Ty masz nieprzewidywalne piersi Fajnie, ze Wam się udało wrócić do KP

Dziękujemy dziękujemy za życzenia i pochwały Chyba po prostu jakiegoś bloga założę i przestanę Was tu zanudzać moimi uszywkami :P Bo pomysłów mam jeszcze co nie miara. :P
blog fajna sprawa ,ale koniecznie nam też się chwal
super są Twoje uszywki

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 09:44   #2914
xViolet
Raczkowanie

Cytat:

Super pomysł z blogiem, powodzenia.
Stary 2014-04-23, 09:52   #2915
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść

Natalka znowu spała od 18.30 do prawie 8.30, szokuje mnie W dodatku jak się obudziłam to stała w łóżeczku i zacieszała do mnie

I teraz znowu śpi:c onfused:

Pisałyście o butkach to ja też mam pytanie, może któraś z Was (Natala?) będzie wiedziała.

Początkiem czerwca jedziemy na Chorwację, plaża jest żwirowa. I ponieważ moje dziecko nieśmiało już staje to obawiam się,że wtedy będzie sobie działała śmielej.
Zastanawiamy się z mężem czy w związku z tym mamy jej kupić jakieś buciki/sandałki na tę plażę?

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
8 miesiąc Stasia Fajnie, fajnie ale ten kryzys 8 miesiąca to jest masakra. Nastroje ma bardziej zmienne niż ja przed @ Nadal nie ma zębów ale już coraz dłużej potrafi siedzieć sam (choć do córy Motylka to ma jeszcze daleką drogę), chciałby się podnosić ale nie wychodzi mu to a jak go stawiam trzymając pod pachy (na chwilę) to ma taką frajdę jak nie wiem co
brawo za 8 miesiąc!

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
niestety tak.
ale ponoc tak jest specjalnie, zeby dziecko nie uszkodzilo sobie sluchu, jak przylozy do ucha
dla mnie to troche bez sensu, bo maly przez to slabo lubi ta zabawke

Sto lat dla Zuzi i Jasia

zdrowka dla Jasia chorowitka

ja kupilam fajne rampersy w pepco

aaa Papuzko dziekuje za (nieswiadome) przypomnienie o koszulce wlozonej do lozeczka sprobowalam i nie zapeszam, ale dziala juz ktoras noc mamy 1-2 pobudki i maly spi u siebie
wlasnie Kubus usnal przytulajac sie do mojej bluzki

czy Wasze dzieciaczki tez przytulaja sie doWas obejmujac za szyje ?
moj za kazdym razem tak robi jak go b8ore przodem do siebie
ale tez uwielbia ciagnac za wlosy co jest mniej fajne...

ide na prawo agaty
tak, też mnie tak obejmuje za szyję i tak mocno ściska, że niemal dusi i w ogóle tak się zawsze cieszy na mój widok, jak siedzę na podłodze to pcha się na mnie, jak stoję to mi się wspina po nodze. to jest coś cudownego

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
kama zoltko moze uczulic

ja odstaw narazie dynie. gluten raczej idzie w biegunki, zatwardzenia, problemy skorne, wymioty. ale nie wykluczone ze w sluz tez. ale jakos bardziej dynie obstawiam. niby nie uczula ale Tusia uczulona na marchewke wiec wszysyko jest mozliwe

co do ubierania dzieci to wczoraj maciej byl w bawelnianym dresie i krotkim.body do tego mial czapke z daszkiem bo jest to bardziej praktyczne od parasolki przy wozku

a co do przechowywania obiadkow to ja jestem.boidupa i wole zamrozic ale jakbym.nie zamrazala to napewno trzeba przegotowac
witaj w klubie, też boję się wekować, pasteryzować itepe

Cytat:
nie ma sie czym chwalic
ale zrobilam Mackowi zabawke. jako ze interesuja go torebki, zamki, sprzaczki, guziki to mu uszylam worek na zabawki.
u gory rozpina sie zoltym zamkiem i sa zabawki

poznajcie kazka
Załącznik 5659036

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
super kazek

Cytat:
Fajowy Kazek, Tassiu. a nie boisz się dawać Maćkowi guziki? bo ja jestem boidoopa.

Dziękujemy za wszystkie życzonka

I przepraszam, ale musze, muszę Wam pokazać:

poszewka na jasia uszyta przez moją mamę
i woreczek na słodkości i małe zabaweczki uszyty przeze mnie na prezent dla córeczki koleżanki, miłośniczki Minnie
Piękne

Cytat:
Dzieki za wszystkie slowa otuchy. Jak spal to 2h siedzialam i patrzylam na niego. Straszne przezycie i nikomu nie zycze...
Terax kazde jego zachowanie bede analizowac. Chyba sie zapakujemy w autobus i pojade do rodzicow bo inaczej oszaleje
Martwi mnie ze nie ma guza chociaz nie wiem czy uderzyl glowa. I od razu przestal plakac jak go wzielam. Raczej placz bo sie sam wystraszyl niz z bolu.
Kurde a tak go zawsze okladam poduszkami i czym sie tylko da
I pomyslec ze to dopiero poczatek. Co bedzie jak zacznie chodzic...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie stesuj się a tp,że nie ma guza to normalne, dzieci mają mięciutkie kości

Cytat:
kasiunia co do kp to dziwna sytuacja bardzooo

3 dni dostawal praktycznie tylko mm. przystawialam go troche, zeby cos tam jeszcze mojego mleczka miał; ale pusto było wiec pociumkal chwile i musialam butle robic.
w nocy udawało sie go na samym cycku prawie za kazdym razem przeciagnac.

i mineły 3 dni; wieczorem dostal mm, a mnie po godzinie cycki bola jakby mialy eksplodowac.
wiec chyc za laktator i 210ml
i znow jestesmy kp... ale nie rozumiem jakim cudem nie bylo nic i nagle takie ilosci.. w kazdym razie ciesze sie
oooooo supeeeeeeeer

A moja nadal niezbyt lubi mm.
Tego Enfamila to mi wypija może z 30/40 ml więc i tak jest lepiej:/
Zamówiłam teraz Hippa, bo i tak muszę mieć jakieś do kaszki.Nie wiem już co robić...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:00   #2916
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

3 dni dostawal praktycznie tylko mm. przystawialam go troche, zeby cos tam jeszcze mojego mleczka miał; ale pusto było wiec pociumkal chwile i musialam butle robic.

i mineły 3 dni; wieczorem dostal mm, a mnie po godzinie cycki bola jakby mialy eksplodowac.
i znow jestesmy kp... ale nie rozumiem jakim cudem nie bylo nic i nagle takie ilosci.. w kazdym razie ciesze sie
najważniejsze, że mleko wróciło, a jakim cudem to też nie wiem
ale jesteś ciekawym przypadkiem
fajnie, że Maciek tak bez problemów się przestawia z butli na cyc i odwrotnie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
laski doradźcie... mam dylemat czy już przesadzać Hubiego do spacerówki, on jeszcze w gondoli ładnie leży i głównie wychodzimy jak ma porę drzemki,a dzisiaj muszę z nim wyjść po Jakuba jak będzie wyspany i się cykam czy nie będzie buntu
a w gondoli nie masz podnoszonego oparcia? jakby się buntował to mu najwyżej trochę podniesiesz i będzie wszystko widział

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A moja nadal niezbyt lubi mm.
Tego Enfamila to mi wypija może z 30/40 ml więc i tak jest lepiej:/
Zamówiłam teraz Hippa, bo i tak muszę mieć jakieś do kaszki.Nie wiem już co robić...
jak po imprezce?
a przypomnij mi czy chcesz odstawić Tusię od piersi czy tak po prostu chcesz ją nauczyć pić mm na wszelki wypadek?

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:02   #2917
papuga_69
Zakorzenienie

7 stron do nadrobienia więc nie jest jeszcze źle ;p

mój katar prawie ustąpił, Antkowy też! to pewnie dzięki temu że trzymałyście kciuki

zbieramy się na spacer.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:06   #2918
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cześć
wczoraj poszliśmy na spacer, wracamy a za nami ciemne chmury, błyska, grzmoty. Szybko wózkiem do domu i w ostatniej chwili zdążyliśmy przed mega burzą .
Burza spowodowała, że od 19.00 do prawie 21.00 nie było w domu prądu ! Siedzieliśmy prawie po ciemku. Włączyliśmy laptopa (na baterii), muzyka z tel (mąż nie lubi ciszy). Byłam zmuszona brać po ciemku prysznic, a co najgorsze pranie było w trakcie, kiedy prąd zabrali . Makabra. Najgorzej to mi było w wc, bo się bałam i musiałam sobie deskę klozetową podświetlać. Ja mam schizo, że jak jest ciemno, to coś może po desce iść . Albo mam w głowie scene, kiedy to teściowa mi opowiadała, że jej z kibla szczur wyleciał .

Czy Wasze dzieci też nie lubią tych słoiczków, gdzie już są wyczuwalne cząstki pokarmów? To są raczej słoiki po 7 miesiącu. Moja nie lubi tego memlać .

No i wiem czemu taka markotna, marudna, nie lubiąca obiadków z małym apetytem. Amelii idą 3 zęby . Dwie górne jedynki i ciągle wybija się dwójka na dole po jej lewej. Jak jej daje żelik to istny Aniołek .
Stary 2014-04-23, 10:06   #2919
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
zdrówka dla Julka

nie panikuj, nie zadręczaj się na pewno jest wszystko ok, to że nie ma guza to raczej normalka, dzieci są w ogóle bardzo elastyczne i wychodzą cało z takich wypadków
a ja się poczułam teraz jak jakaś patologia jak mi dziecko spadło to zebrałam z podłogi, ucałowałam i dalej do zabawy, lekarz mi nie przyszedł do głowy, nie przeżywałam

co się działo?
nie patologia tylko ja raczej z tych panikujących - co w takich sytuacjach jak widać nie jest dobre
od razu zadzwoniłam do mamy która przywracała mnie do pionu że mam go obserwować i że napewno nic mu nie ma itd

no ale mało się różnych dziwnych historii słyszy

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mi Amelka spadla z lozka jakies dwa tygodnie temu, nie wiem do dzis jak to zrobila, polozylam ja w lozku starszej ktoro ma barierki, a specjalnie ja polozylam wzdluz lozka i wysoko. bylam w tym samym pokoju, podeszlam tylko po ubranko do szafy i slysze bach, odwrocona bylam moze przez 30 s. poplakala, guza nie nabila a ja dalej zachodze w glowe jak to zrobila, bo na podlodze lezala tak jak lezala w lozeczku, a niemozliwe jest zeby przeleciala przez barierke moje dziecko ma ukryte moce

wiem że się nie skończy... pierwszy raz więc przeżywam poza tym śpie nagle huk i płacz zrywam się i widze jak leży na podłodze - normalnie mi serce stanęło
a jeszcze tż mi nogi z dupy powyrywa jak się dowie

pamiętam jak kuzynka tż w zeszłe wakacje przyszła z dzieckiem do nich.. i dziecko spadło z takiego wysokiego narożnika na płytki :/ miał ogromnego guza

dobra zbieram się do rodziców bo serio zeschizuje

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:07   #2920
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Doradzcie...
Igor mi spadl z lozka. Dal sie w znaki wczorajszy dzien. Wzielam go na karmienie i zasnelam. Obudzilo mnie gdy spadl. Rozplakal sie wzielam na rece i sie uspokoil. Smial sie i ogolnie wszystko normalnie.
Nie wiem mamy jechac na pogotowie ? Albo do pediatry ? Czy czekac i obserwowac ?
Najgorsze ze tz w pracy do 14 i nie mam samochodu. A jak sie dowie to mi nogi powyrywa :p

Aha dodam ze nie widze zadnego guza ani nic :/ ni wiem jak sie uderzyl bo sie obudzilam jak juz byl na ziemi. Lezal na plecach

Kochana, nie miej do siebie pretensji... Wiadomo, że wszystkie jesteśmy zmęczone i siłą rzeczy takie wypadki będą się zdarzać. Obserwuj i w razie czego reaguj... Trzymam kciuki żeby wszystko było ok...
Cytat:

Super pomysł z tym blogiem, ale nas też zanudzaj Albo wstaw sobie linka w podpisie

Tassia mnie też twoje cycki zadziwiają A Kazek wymiata

Tak ciągle rozkminiam co z tym spaniem mojego dziecka się popsuło... Generalnie ma tak od tygodnia ale wcześniej też miewał takie dni i w sumie ciągnie się to już od miesiąca z przerwami... Może od kiedy je posiłki stałe w dzień to moje mleczko mu nie wystarcza i szybciej robi się głodny.... Już się zastanawiam czy nie podawać mu wody zamiast kp w nocy ale wówczas zredukujemy karmienie piersią do 2 razy w ciągu doby (przed snem i rano) bo w ciągu dnia nie chce piersi i jeden raz muszę mu podać mm. Do tego dochodzi problem z dopajaniem w dzień i też się zastanawiam czy się nie budzi bo po prostu chce mu się pić... Nie wiem, w każdym razie chodzę coraz bardziej zmęczona...
Stary 2014-04-23, 10:07   #2921
bojatoja
Zakorzenienie

Hejo.
Jejku kiedy ja się wyśpię, chyba już za niedługo niewydole
Niesprawiedliwe to.
Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Od razu zaznaczę, ze nie mam nic do Ciebie Tylko zauważyłam, ze czesto używasz minki i mi ona kojarzy sie z zadziorem, zlosliwcem. To tylko net i ciezko wywnioskować w jakim tonie dana osoba sie wypowiada, a emotki jakies tam emocje mogą odzwierciedlać. Byc moze inni tez tak odbierają ta emotke.
Dla mnie ta emotka oznacza zaciekawienie
Cytat:
w krakowie deszczowo wiwc nie wiem co ja dzis poczne.
mialam isc na rynek na spacer ale chyba lippa
U mnie też deszczowo. A miałam dzisiaj wyjść w końcu na spacer.
Jak tak dalej będzie to nie wychodzę.
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
heloł !
pytanie : czy jest jakiś bezpieczny preparat na komary dla takich małych dzieciaczków ? niekoniecznie do psikania po skórze dziecka?

dla nas kupuje takie coś Mugga bo jest świetne ale co dla dzieci polecacie?
Wiem, że moja siostra stosowała coś na komary. Zapytaj w aptece, na pewno jakiś preparat farmaceuta poleci.
Cytat:

Brawo

U mnie w cycach pustki.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:07   #2922
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Michaś od dawna nie budzi mi sie w nocy na jedzenie a dzis od 2 do 3 mielismy impreze ! co to za godzina
u nas taka impreza była z poniedziałku na wtorek, w akcie desperacji tz mu odpalił bajkę na telefonie

Cytat:

blog super sprawa, ale i my lubimy Twoje uszytki

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
najważniejsze, że mleko wróciło, a jakim cudem to też nie wiem
ale jesteś ciekawym przypadkiem
fajnie, że Maciek tak bez problemów się przestawia z butli na cyc i odwrotnie

a w gondoli nie masz podnoszonego oparcia? jakby się buntował to mu najwyżej trochę podniesiesz i będzie wszystko widział

jak po imprezce?
a przypomnij mi czy chcesz odstawić Tusię od piersi czy tak po prostu chcesz ją nauczyć pić mm na wszelki wypadek?
niby oparcie jest, ale nie da sie podnieść bo jest z jednej strony obłamane (wózek mamy po synku znajomych), a moja sis twierdzi że za wcześnie na spacerówkę, zobaczę jaka będzie reakcja i podumam... i się zastanawiam nad ubiorem: spodenki dresiki, skarpetki, body na ramiączka, bluzeczka na długi rękaw cienka i chyba bezrękawnik rozpięty, lub body na krótki i bluza, na głowe czapka z daszkiem o ile da założyć bo u nas czapa to zło
Stary 2014-04-23, 10:12   #2923
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!
Prosimy dziś o kciuki, bo jedziemy do dermatologa... Pewnie i tak dziś nic się nie okaże, bo doktor zapewne weźmie ze skóry zeskrobiny i coś powie dopiero jak je zbada, a niedługo idzie na urlop, więc nie wiem

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
mam pytanie w kwestii żółtka- czy podajecie takie ugotowane na twardo? czy dodajecie surowe do gorącej zupki i podgrzewacie aż się zetnie?
gotuję na twardo i dodaję takie zmiażdżone widelcem

Cytat:

wow!
to Karmi zadziałało!

Cytat:
laski doradźcie... mam dylemat czy już przesadzać Hubiego do spacerówki, on jeszcze w gondoli ładnie leży i głównie wychodzimy jak ma porę drzemki,a dzisiaj muszę z nim wyjść po Jakuba jak będzie wyspany i się cykam czy nie będzie buntu
spróbuj

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:13   #2924
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

7 stron do nadrobienia więc nie jest jeszcze źle ;p

mój katar prawie ustąpił, Antkowy też! to pewnie dzięki temu że trzymałyście kciuki

zbieramy się na spacer.
Moc wizażowych kciuków Super że już dobrze
Cytat:
nie patologia tylko ja raczej z tych panikujących - co w takich sytuacjach jak widać nie jest dobre
od razu zadzwoniłam do mamy która przywracała mnie do pionu że mam go obserwować i że napewno nic mu nie ma itd

wiem że się nie skończy... pierwszy raz więc przeżywam poza tym śpie nagle huk i płacz zrywam się i widze jak leży na podłodze - normalnie mi serce stanęło
a jeszcze tż mi nogi z dupy powyrywa jak się dowie

pamiętam jak kuzynka tż w zeszłe wakacje przyszła z dzieckiem do nich.. i dziecko spadło z takiego wysokiego narożnika na płytki :/ miał ogromnego guza

dobra zbieram się do rodziców bo serio zeschizuje
To nic mu nie mów. Ja do tej pory nie powiedziałam mu że na pierwszym spacerze z Julkiem, jak miał tydzień wózek prawie wpadł mi pod samochód Generalnie wiało dość mocno, szłam wzdłuż głównej ulicy (na wiosce więc nie aż tak ruchliwej) i nagle zatrzymuje się listonosz i mnie zagaduje, bo chciał mi przekazać listy dla nas i sąsiadów. W związku z tym zaciągnęłam hamulec w wózku i czekam aż tu nagle słyszę trąbienie samochodu. Patrzę, a chyba hamulec nie załapał dobrze i wiatr popchnął wózek na drogę wprost pod nadjeżdżający samochód. Do tej pory mam ciarki na myśl co wtedy mogło się stać
Stary 2014-04-23, 10:14   #2925
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Dziewczyn, ktore posiadaja mezow Jak mowicie do swoich tesciow? Mamo, tato? Latwo wam bylo sie przelamac? nurtuje mnie to ostatnio
Ja teściową znam 14 lat. Do ślubu mówiłam do niej Pani, a po ślubie (jestem już 6 lat) konstruuje tak zdania, aby uniknąć słowa "mamo". Teścia nie mam. Czyli zamiast "Mamo a jak się czujesz dzisiaj?" to pytam: "A jak dzisiejsze samopoczucie?" Czyli tak bezosobowo.
Stary 2014-04-23, 10:15   #2926
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

mam pytanie, dla takich maluchów zaczynających chodzić, później 2-3 letnich, zakłada się buty po domu? W moim otoczeniu praktycznie każde dziecko ma buty po domu, butki, nie kapcie
najzdrowiej gole stopy ale np. zima bywa zimno albo w sarpetach dzieci sie slizgaja na panelach. ale raczek kspcie a nie buty chyba ze befado bierzemy za buty, bo ja racxzej widze je tylko na lato lub jako kapcie

dobre sa tez kapcio-skarpetki

albo skorzane

twardy zapietek moze ortopeda zalecic ale samemu nie poleca sie zakladac butow tego typu po domu, ew na zewnatrz
http://www.bootieboo.pl/index.php?op...&id=4&Itemid=4

i kapcie miekkie na calosci np.

czy croxy-inne klapki niepolecane! dziecko moze w tym koslawic piety

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-04-23 o 10:21
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:17   #2927
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść

Natalka znowu spała od 18.30 do prawie 8.30, szokuje mnie W dodatku jak się obudziłam to stała w łóżeczku i zacieszała do mnie

I teraz znowu śpi:c onfused:
Zazdroszczę. Jak Wy to robicie?

Ja nie przesadzając wstaje w nocy z 30? razy do Filipa.
Albo nie zdąże zasnąć bo znów pobudka.
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

zbieramy się na spacer.
Super
Cytat:

Współczuje przeżyć
Ja mam strasznie wysokie łóżko.
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-04-23, 10:19   #2928
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Doradzcie...

Pojechałabym do szpitala na prześwietlenie głowy.
Stary 2014-04-23, 10:20   #2929
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się!
Prosimy dziś o kciuki, bo jedziemy do dermatologa... Pewnie i tak dziś nic się nie okaże, bo doktor zapewne weźmie ze skóry zeskrobiny i coś powie dopiero jak je zbada, a niedługo idzie na urlop, więc nie wiem

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
To nic mu nie mów. Ja do tej pory nie powiedziałam mu że na pierwszym spacerze z Julkiem, jak miał tydzień wózek prawie wpadł mi pod samochód Generalnie wiało dość mocno, szłam wzdłuż głównej ulicy (na wiosce więc nie aż tak ruchliwej) i nagle zatrzymuje się listonosz i mnie zagaduje, bo chciał mi przekazać listy dla nas i sąsiadów. W związku z tym zaciągnęłam hamulec w wózku i czekam aż tu nagle słyszę trąbienie samochodu. Patrzę, a chyba hamulec nie załapał dobrze i wiatr popchnął wózek na drogę wprost pod nadjeżdżający samochód. Do tej pory mam ciarki na myśl co wtedy mogło się stać
O kurcze, aż sama mam ciarki Dobrze, że nic się nie stało
Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja teściową znam 14 lat. Do ślubu mówiłam do niej Pani, a po ślubie (jestem już 6 lat) konstruuje tak zdania, aby uniknąć słowa "mamo". Teścia nie mam. Czyli zamiast "Mamo a jak się czujesz dzisiaj?" to pytam: "A jak dzisiejsze samopoczucie?" Czyli tak bezosobowo.
Tak samo robię
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-04-23, 10:22   #2930
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Fajowy Kazek, Tassiu. a nie boisz się dawać Maćkowi guziki? bo ja jestem boidoopa.

Dziękujemy za wszystkie życzonka

I przepraszam, ale musze, muszę Wam pokazać:

poszewka na jasia uszyta przez moją mamę
i woreczek na słodkości i małe zabaweczki uszyty przeze mnie na prezent dla córeczki koleżanki, miłośniczki Minnie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Doradzcie...

obserwuj.
nie jesteś beznadziejna, zmęczenie daje sie we znaki

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
nie ma sie czym chwalic
ale zrobilam Mackowi zabawke. jako ze interesuja go torebki, zamki, sprzaczki, guziki to mu uszylam worek na zabawki.

poznajcie kazka
Załącznik 5659036

kazek wynalazek
super!

Stary 2014-04-23, 10:22   #2931
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
niby oparcie jest, ale nie da sie podnieść bo jest z jednej strony obłamane (wózek mamy po synku znajomych), a moja sis twierdzi że za wcześnie na spacerówkę, zobaczę jaka będzie reakcja i podumam... i się zastanawiam nad ubiorem: spodenki dresiki, skarpetki, body na ramiączka, bluzeczka na długi rękaw cienka i chyba bezrękawnik rozpięty, lub body na krótki i bluza, na głowe czapka z daszkiem o ile da założyć bo u nas czapa to zło
czemu niby za wcześnie?

Cytat:
Witam się!

Mel B 14/14 +
Stary 2014-04-23, 10:22   #2932
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość

Od razu zaznaczę, ze nie mam nic do Ciebie Tylko zauważyłam, ze czesto używasz minki i mi ona kojarzy sie z zadziorem, zlosliwcem. To tylko net i ciezko wywnioskować w jakim tonie dana osoba sie wypowiada, a emotki jakies tam emocje mogą odzwierciedlać. Byc moze inni tez tak odbierają ta emotke.
.
Ja podobnie odbieram tę emotkę--> (co ty nie powiesz? -ironia, niedowierzanie).
Stary 2014-04-23, 10:24   #2933
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

nieźle

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
Lolaaa super, że chrzciny się udały a ja nie cierpię ciast z alko
zdrówka dla babci

policzanka faktycznie Lila niespokojnie śpi a konsultowałaś to z jakimś lekarzem?

papuga kuruj się, bo chcę Cię poznać w sobotę

monia gratki za ząbek ale mieliście galimatias

kasiunia sorry, ale Wasz spacer mnie rozbawił

Madzia jak jest chłodno i ma cienkie spodnie bez ściągacza to zakladam cienkie rajstopki

MsLullaby ja mówię mamo, ale trzecioosobowo

tassia rampersy widziałam fajne w 5 0 15 ale to było w zeszłym roku i mam nadzieję, że w to lato też będą, mimo, że nie bardzo lubię ten sklep a Ty przy obecnej pogodzie zakładasz Maciejowi samego rampersa czy jak?

Snow gratki za zębola

czaszka nie martw się. ja też dziś dostałam opiernicz od starszej Pani, że nie założyłam czapki dziecku. a przecież były tylko 23 stopnie w cieniu

kasiunia jak mam obiadku więcej niż na jeden dzień do przodu to mrożę

kaska ale promocja, po byku

spoko spoko poznasz

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
kama zoltko moze uczulic

ja odstaw narazie dynie. gluten raczej idzie w biegunki, zatwardzenia, problemy skorne, wymioty. ale nie wykluczone ze w sluz tez. ale jakos bardziej dynie obstawiam. niby nie uczula ale Tusia uczulona na marchewke wiec wszysyko jest mozliwe

co do ubierania dzieci to wczoraj maciej byl w bawelnianym dresie i krotkim.body do tego mial czapke z daszkiem bo jest to bardziej praktyczne od parasolki przy wozku

a co do przechowywania obiadkow to ja jestem.boidupa i wole zamrozic ale jakbym.nie zamrazala to napewno trzeba przegotowac
gdzie kupiłaś czapke z daszkiem Maciejowi?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
niestety tak.
ale ponoc tak jest specjalnie, zeby dziecko nie uszkodzilo sobie sluchu, jak przylozy do ucha
dla mnie to troche bez sensu, bo maly przez to slabo lubi ta zabawke

Sto lat dla Zuzi i Jasia

zdrowka dla Jasia chorowitka

ja kupilam fajne rampersy w pepco

aaa Papuzko dziekuje za (nieswiadome) przypomnienie o koszulce wlozonej do lozeczka sprobowalam i nie zapeszam, ale dziala juz ktoras noc mamy 1-2 pobudki i maly spi u siebie
wlasnie Kubus usnal przytulajac sie do mojej bluzki

czy Wasze dzieciaczki tez przytulaja sie doWas obejmujac za szyje ?
moj za kazdym razem tak robi jak go b8ore przodem do siebie
ale tez uwielbia ciagnac za wlosy co jest mniej fajne...

ide na prawo agaty
no widzisz ciesze się że nieświadomie pomogłam

Stary 2014-04-23, 10:27   #2934
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

83 monia kapcio skarpetki fajna sprawa.
Stary 2014-04-23, 10:27   #2935
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
najzdrowiej gole stopy ale np. zima bywa zimno albo w sarpetach dzieci sie slizgaja na panelach. ale raczek kspcie a nie buty chyba ze befado bierzemy za buty, bo ja racxzej widze je tylko na lato lub jako kapcie

dobre sa tez kapcio-skarpetki

albo skorzane

twardy zapietek moze ortopeda zalecic ale samemu nie poleca sie zakladac butow tego typu po domu, ew na zewnatrz
http://www.bootieboo.pl/index.php?op...&id=4&Itemid=4

i kapcie miekkie na calosci np.

czy croxy-inne klapki niepolecane! dziecko moze w tym koslawic piety
przypomniałaś mi, że takie kapcio-skarpety Dawid miał właśnie jak zaczął wstawać i uczył się chodzić, potem dokładnie takie skórzane miał jak wstawiłaś, choć do żłobka życzyli sobie takie typu befado (choć u nas akurat renbut jest zawsze ) i potem dopiero w tych renbutach zaczął i po domu chodzić

Mel B 14/14 +
Stary 2014-04-23, 10:28   #2936
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
jak wychodzilam z domu to bylo 25w ciebiu
ja w dlugich spodniach materialowych sie dusze

papuga mam depresje z powodu wszechogarniajacej nudy musze chyba sie z toba na spacery umawiac bo koszmar jakis

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

a tak poza tym to pytanie mam

ma ktos pomysl jak zapakowac obiadek dziecku zeby zjadlo w plenerze ?
zaraz ide do sklepu kupic koc termoizolacyjny i jak bedzie taka pogoda panuje cale dnie spedzac w parku
tylko problem bo ok 14 mlodziez je obiad a nie oplaca mi sie do domu wracac bo za daleko
jak mozna podgrzac obiad w plenerze? lub jak zapakowac cieply obiad obiad ze soba.?tak zeby 4godziny wytrzymal?
ja Ci mówiłam że mogę prawie zawsze
jakbym wczoraj przeczytała Twojego posta to poszłybyśmy razem na ten rynek, bo samotne spacerki też zaczynają mnie nudzić

co do obiadków to ja chyba będę brała w słoiczku a do tego termos z wrzątkiem i miseczka.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Zuzia kończy dziś pół roczku!!!!
(dopiero o 23:12 no aleeeeee)

Wszystkiego naj dla naszego bliźniaka - Jasia
spóźnione () sto lat! Dla Jasia również

Stary 2014-04-23, 10:29   #2937
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma sie czym chwalic

poznajcie kazka
Załącznik 5659036

eee fajny Kazio

Cytat:
Na podloge
Beznadziejna jestem moje wlasne dziecko nie jest przy mnie bezpieczne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
obserwuj ospałość, wymioty tyle "dobrze" ze z łóżka nisko

Cytat:

moze taka zasada ze jak nie nie spinasz, nie myslisz, nie schiuzujesz to jest ok czy niebylo tekstu ze kp lezy z głowie?

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też nie lubią tych słoiczków, gdzie już są wyczuwalne cząstki pokarmów? To są raczej słoiki po 7 miesiącu. Moja nie lubi tego memlać .

.
pytałam ostatnio jak sobie radza bo moj Filip z Hippem po 7 mcu z ziemniaczkami sobie wogole nieporadził, ale z ryzem idzie juz zdecydowanie lepiej..

natomiast wczoraj zjadł pół banana ktorego ja trzymałam bo on by sobie całego naraz włożył di buzi, jaki był zadowolony jak go sobie gryzl i memłał

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Jak Wy to robicie?

Ja nie przesadzając wstaje w nocy z 30? razy do Filipa.
Albo nie zdąże zasnąć bo znów pobudka.

Super

Współczuje przeżyć
Ja mam strasznie wysokie łóżko.
30 to co on robi - płacze co pobudka?
Stary 2014-04-23, 10:30   #2938
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
super wozek chyba Lula ma taki sam ?

wygladaja na fajne, daj znac jak z jakoscia ja sie juz nacielam na allegro na takie super price i omijam szerokim lukiem

wow podziwiam

Amela wstanie to jade do sklepu przymierzac do auta i do mlodej. powiem ci ze znalazlam ideal, swoje pasy ma do 25 kg http://osiemgwiazdek.pl/romer-xtensafix.html
tylko co sie okazalo dostal jedna gwiazke w ADAC dlatego ze w momencie gdy dziecko jest zapinane pasem 3 punktowym zle przeprowadzili pas po prowadnicach i stwierdzili ze przy wypadku dziecku glowe urwie a potylny romer wycofal niby foteliki a moj ideal jesli chodzi o fotelik przodem do kierunku jazdy mloda teraz wazy kolo 14,5 kg i ma jakies 100 cm.
też się już kiedyś dałam zrobić.. zamawiając sukienkę z japan styl na zdjęciach piękna a jak przyszła to stwierdziłam że nawet na szmate się nie nada

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Dziewczyn, ktore posiadaja mezow Jak mowicie do swoich tesciow? Mamo, tato? Latwo wam bylo sie przelamac? nurtuje mnie to ostatnio

Stary 2014-04-23, 10:31   #2939
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

no a jak zacznie chodzic to w futryne nie raz [przyl;ozy, w stół, krzreslo, spadnie z knapy, wleci gora do lozeczka itd.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:31   #2940
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się!

gotuję na twardo i dodaję takie zmiażdżone widelcem

wow!
to Karmi zadziałało!

spróbuj

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości