|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Magda i Doe jakie cudeńka *,* Jak na minimum u Magdy to piękne loki naprawdę. W ogóle robią się Wam suchary po bootsowym? Bo daję go mało ale odciskać musze bo takie strączki
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za pochwały ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- a i zapomniałam jeszcze zapytać - bo tak się zastanawiałam nad tym moim łupieżem. Czy to może być spowodowane nakładaniem garniera AiK jako odżywki b/s ? Bo tak mnie zastanawia czy on może czasem tak jakby nie zasycha i później się nie kruszy? Daję go w różnych dawkach, ale na włosach po użyciu zostaje mi ślad gdzie jest odżywka. Spróbuję następnym razem pominąć odżywkę b/s a dać sam olej i krem boots. Może wtedy będzie lepiej z tą moją czupryną? |
|
|
|
|
#4683 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Użyłam dzisiaj tej maski odżywczej yves rocher...ale efekty są gorsze niż po odżywce do kręconych.Może za krotko trzymałam bo musiałam spłukać po 10minutach a odżywkę trzymałam godzinę 2 dni temu.Cięko ocenić coś po 1 razie ale po odzywce były ładniejsze loczki,drobniejsze i drobniejszy skręt jakiego dawno nie miałam przy absolutnym minimum bez b/s,ktorą nakładam zawsze od 13lat .Ciekawa jestem jakie będą jak nałożę joanne z pokrzywą.
|
|
|
|
#4684 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam pytanko: jak i kiedy rozczesujecie krecone wlosy? Mam ladny skret i czesze wlosy po umyciu, przed wysuszeniem. Stale jednak slysze od ludzi, ze powinnam codziennie rano czesac wlosy. Wiem, ze to dziwne jak dwa dni nie czesze, ale po czesanii wygladaja jakby mnie piorun rabnal
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież oczywistym jest, że będzie szopa. Poza tym nie powinno się czesać włosów kręconych na sucho, bo się niszczą.Ja włosy przeczesuję palcami zawsze na mokro tylko i wyłącznie. Raz na tydzień, czasami raz na dwa przeczesuję mokre włosy na których jest odzywka grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami i tyle. |
|
|
|
|
#4686 |
|
Raczkowanie
|
heeej
żyję kudły rosną a ja w sumie nic specjalnego z nimi nie robię.. wracam do skrzypu i pokrzywy i drożdzy i siemienia. bo mi to dobrze robiło wracam do pielęgnacji, bo trochę siano ostatnio (więc nosze spiete )no i wracam tu pokażę co mam jak coś ogarnę
|
#4687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie, mnie powtarzali często że powinnam czesać ale tłumaczyłam że nie można i dalej jak na dziwoląga na mnie patrzą
|
|
#4688 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() TheUnlike Moim zdaniem to różnie, ja mam gruby i mocny skręt i czeszę je od zawsze normalnie na sucho. Jak nie uczeszę sie przez parę dni to też się krzywda nie robi. Jakoś od czesania w życiu nie miałam połamanych czy rozdwojonych włosów. Więc dyplomowałabym czy to czesanie jest złem, niektórym po prostu nie służy, a jeśli chcesz mieć bardziej podkreślone loczki no to czesz je na mokro przy myciu, szczególnie jeśli są podatne na puch
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szok, no jest w porządku. Nie zaczepiście, ale w porządku. Bardzo długo niestety schły, aż 2,5 godziny.
|
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4691 |
|
Konto usunięte
|
A ja wciąż szukam dobrych kosmetyków
![]() Obecnie używam: szampony: gliss kur regeneracja włosów zniszczonych; biovax 3 oleje maski: biovax do włosów wypadających, balsam z pokrzywą oleje: kokosowy (coś mi nie służy) i makadamia odżywki: gliss kur regeneracja włosów, avon do włosów farbowanych Dawniej miałam straszne siano (załączam zdjęcie) i zdecydowałam się na radykalne ścięcie. Ścięłam początkiem lutego i w szoku stwierdziłam, że mają piękny skręt jak się tak nie puszą i nie są popalone farbą. Wszyscy znajomi pytają, gdzie robiłam trwałą Jednak z przerażeniem stwierdzam, że im dłuższe rosną tym bardziej wracają do sianowatej wersji :/Zdjęcie jeden i dwa - przed ścięciem po 5 latach farbowania. Zdjęcie trzy - dwa miesiące po ścięciu, znowu klapią i się puszą ;( Nie farbuję, wracam do naturalnych, są ciemny chłodny blond, rozjaśnianie je dobiło. Macie jakieś pomysły jak temu zaradzić? Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-04-22 o 16:17 |
|
|
|
#4692 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny sądzicie, że można nałożyć żel lniany na noc na mokre włosy, a potem to jakoś ugnieść? Bo niestety rano nie będę miała czasu, żeby umyć a żel ładnie mi podkreśla skręt.
![]() Właśnie siedzę sobie z olejem winogronowym na głowie. Już po pierwszym olejowaniu włosy wydawały mi się takie fajniejsze, więc nie mogę się już doczekać efektu po kolejnych!
|
#4693 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też wstawiam swoje włosy, dawno nie pokazywałam, fotka z niedzieli
|
|||
|
|
|
#4694 |
|
Moderator
|
Wiolka, ja na co dzień używam tego
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...cia-ciala.html akurat skład gdzie jest gliceryna występuje w wersji różowej, ten jest całkiem przyjemny. jeśli nie myjesz włosów często, czyli np. tak co 4 dni to możesz mocniejszego szamponu używać, ja taki dla dzieci używam na przemian z sls np. gliss kur volume i jest w porządku ![]() I bardzo podobają m isię Twoje włosy, ładny typ skręty masz ![]() Dziewuszki, ma któraś z Was może jakiś fajny sprawdzony szampon z silikonem? Zawsze używałam Timotei ze starej wersji której już niestety nie ma i Nivei niedostępnej w UK, a chciałabym taki szamponik sobie kupić na lato. Myślałam nad Dove bo ma dobre recenzje i nad Gliss kur z olejkami. Polecicie mi coś?
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-04-22 o 19:23 |
|
|
|
#4695 | ||||
|
Rozeznanie
|
- Nawet mnie zmotywowałaś! Ogólnie masz mega podobny skręt do mojego! Tak więc będę walczyć dalej z kryzysem włosów na emigracji
. Piękne włosiska! - Ogromna. Ale wyobraźcie sobie, że nawet wtedy znaleźli się ludzie, którym moje włosy się podobały, a to pokazuje moc kręconych włosów . No i prawda jest taka, że my same zawsze będziemy więcej wymagać od swoich kudłów. Ile razy jest tak, że ktoś mi mówi/pisze: boże, Twoje włosy! a ja na to: wiem, masakra!, na co otrzymuje odpowiedź: Zgłupiałaś?! Są cudowne! Cytat:
Cytat:
Nie umiem powiedzieć czy robią mi się suchary po bootsowym, bo ja za każdym razem używam też gluta, a walę go z tonę, więc suchary mam jak ta lala . Cytat:
. To nic dziwnego. Moi znajomi też się dziwili/dziwią, ale załatwiam to w taki sposób, że takim samym tonem - jak możesz o tym nie wiedzieć - jakim oni mówią mi o codziennym rozczesywaniu włosów, ja komunikuję Im: przecież kręconych włosów się nie rozczesuje. Opanowałam to już do tego stopnia, że ludzie mi od razu przytakują i zaczynają twierdzić, że no tak... czytali/słyszeli . Cytat:
.Kupiłam sobie kozieradkę, dzisiaj mi przyszła, i będę ją stosować jako wcierkę na skalp. Jestem ciekawa efektów. |
||||
|
|
|
#4696 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gliss Kur jest z alkoholem i silikonami, więc używam go raz na tydzień/dwa tygodnie, żeby zmyć te wszystkie pianki i odżywki z włosów.
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
No i jednak farbnęłam się
Nie mogłam patrzyć na te moje wióry i odrost. Dobrze, że teraz wiem iż wystarczy to robić raz na 2-3 miesiące a nie co miesiąc. Do domu po zakupach wróciłam jak zawsze z czymś innym niż planowałam. Kupiłam Baby dream, Joannę naturię makową ( wiem już czemu za nią tak tęskniłam!!! zero problemów z rozczesywaniem) no i żel Joanny elastyczny. Włoski ładne znów się stały Pofarbowałam się na ciemniejszy blond, mam dość tego jasnego. Jak jutro umyję znów to dam fotkę a jak nie to za kilka dni. Muszę ratować moje bidulki
|
#4698 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za winogronko, niech się sprawdza ![]() Cytat:
![]() Jak mam za mocny żel i dam go za dużo, to na dole, nawet pod odciśnięciu, końcówki są takie postrączkowane, zbite w kolonie Nie lubię tego, dlatego muszę uważać z mocnymi żelami i dawać je na bardzo mokre włosy i bardzo mało Cytat:
|
|||
|
|
|
#4700 | |
|
Zadomowienie
|
Doe Powiem jedno, woda ;/ No niestety ale ta woda to masakra, w Polsce to mam krecioły jak tra lala a tu to nie wiem ch w tym cholerstwie pływa! :sciana:
Ja też czeszę włosy. Co prawda raz na 3/4 dni, bo palcami nie ma mozliwości ich rozczesać a wyglądaja marnie. Po delikatnym rozszczesaniu falo-loka po falo-loku ładnie się zbijaja z powortem. I są ładniejsze, moim wydaje się to służy. Co do moich dziwnych dni to własnie chciałam narzekać a tu myszka wszystko chyba wyjaśniła ;P Cytat:
|
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
przetestowałam wczoraj odzywkę yves rocher do kręconych z jojobą nawilża tak średnio
nic im nie odpowiada. Wecie co? przez moja kilkuletnie dbanie o włosy najlepiej je nawilżyła domowa odzywka z żółtkiem. Nawilżenie utrzymuje się od mycia do mycia
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Sub.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To może lubisz proteinki z żółtka, ciekawy, czy polubiłabyś się z odżywką jajeczną z joanny, ja ją uwielbiam, pięknie mi skręca włosy.
|
||
|
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
popsułam suszarkę
![]() a moje wlosy aktualnie reprezentują biede i siano. ale co się dziwic, skoro nie wiem kiedy olej widziały czy maskę na dłużej niż 10 minut
|
#4705 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O pierścionki są Cytat:
Ja od czasu do czasu nadal myje włoski Timotei do brązowych włosów, Dove miałam dobrze się sprawował ![]() Cytat:
Mamy większe wymagania, bo wiemy że czasem się mniej pokręciły i jakiś puch jest a potrafią być takie cudowne ![]() Cytat:
To maskuj domowym żółteczkiem częściej jak im to służy ![]() Dziewczyny jakiś miesiąc temu któraś poleciła m na swędzącą głowę szampon z GP z Dziegieciem, wtedy nigdzie go nie mogłam znaleźć. Wczoraj znalazłam go w Naturze i jak zadziała to was ozłocę ![]() Sprawdzałam przy okazji dla zainteresowanych czy nie ma Artiste różowej i nie było dalej
. . . Zapraszam na zakręconego bloga ![]() "Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami "Imperfecta Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2014-04-23 o 11:09 |
||||
|
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
no położyłam na cieknące, a mimo tego mówie brakuje im mięsistości.
z moimi też już sama nie wiem, szkoda że nie mam możliwości zakupu różnych joann, a to żółtko a to coś tam, eh ;( muszę wreszcie kupić hennę ale po ostatniej przygodzie z eld boje się, że mnie poczerwieni... Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#4707 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. A po przyjeździe do UK rozstroił mi się cały organizm, a do tego alergia i w ogóle cyrki na resorach... Cytat:
.
|
||
|
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
Doe u mnie to samo, włosy i skóra, skret osłabł a na buzi bardzo suche zmiany, takie egzemiczne
a lekarka w UK kazała smarowac niveą... ;/Wracam do polski to zakretasy i miekko i zdrowo i przynajmniej godzina mniej stylizacji. eh
|
|
#4709 |
|
Rozeznanie
|
Proteinowy gliss kur z olejem daje rade :p
Macie jakies ciekawe d/s w podobie do AiK? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam od trychologa i jaram się nowymi nabytkami
Przy okazji znowu oglądano mnie kamerką i moje mieszki mają się lepiej więc mam nadzieję, że teraz będzie tylko w górę Przez to, że mam zakazane odżywkowanie od skóry głowy i nakazane mycie agresywnymi szamponami, skóra głowy zaczęła mnie swędzieć, ale moje uber burżujskie psikadło sprawiło, że swędzenie minęło
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

a odżywkę trzymałam godzinę 2 dni temu.Cięko ocenić coś po 1 razie ale po odzywce były ładniejsze loczki,drobniejsze i drobniejszy skręt jakiego dawno nie miałam przy absolutnym minimum bez b/s,ktorą nakładam zawsze od 13lat

Teraz mam albo za słabe utrwalenie, albo strączki, jedynie żel z lidla daje radę i mrożąca joanna, ale w minimalnej ilości i na bardzoooo mokre włosy 

Nie umiem powiedzieć czy robią mi się suchary po bootsowym, bo ja za każdym razem używam też gluta, a walę go z tonę, więc suchary mam jak ta lala
Nie lubię tego, dlatego muszę uważać z mocnymi żelami i dawać je na bardzo mokre włosy i bardzo mało
nic im nie odpowiada. Wecie co? przez moja kilkuletnie dbanie o włosy najlepiej je nawilżyła domowa odzywka z żółtkiem. Nawilżenie utrzymuje się od mycia do mycia