|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
Cytat:
wiec zwyczajnie w ssarpetach ganiał. pamietaj ze w kazde buty piasek wejdzie. ja bym chyba skarpety ze skorzana podeszwa kupila
|
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
wasze dzieciaki też rozbrajają puzzle piankowe?
Antek bierze ich krawędź, wywija i zlizuje wszystkie paprochy ze spodu..:/ zastanawiam się czy nie będę musiała podkleić jej taśmą do paneli bo non stop tylko pełza do tych rogów
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj płacz, czasami smok wystarczy podać i tak w kółko. A jak się przebudzi całkowicie to usypianie z godzine. Kiedyś przynajmniej przy jedzeniu zasypiał, teraz niestety już nie.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy raz pozwoliłam dziecku popełzać po panelach i radość jak nigdy
![]() widzę że o wiele wygodniej mu się przemieszczać, nawet podkurcza nogi jakby się zabierał za wstawanie na czworaka ale boje się że na panalach mu za zimno.. mimo wszystko ciągnie od podłogi :|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zapomniałam się jeszcze wczoraj pochwalić ![]() ![]() Jasiek zaczął sylabizować: "mamama" "baaba" "bebe" i słodziak zazwyczja jak jest zmęczony zły nawołuje" mamamamam" ja wiem ze to nie znaczy mama jeszcze ale i tak cudnie brzmi
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że ile osób tyle opinii na temat
![]() cóż, nie wydaje mi się bym używała tej ikonki jakoś strasznie często, a juz na pewno nie w złej intencji ![]() Motyl, co do mm, to ja bym już chyba nie kombinowała z następnym tylko konsekwentnie dawała to, którego te 30-40 ml wypija. Hania też tyle wypijała, bywały dni że nie chciała w ogóle, następpnego wypiła 80 a następnego znowu nic. od kilku dni pije ładnie, dziś wypiła 170 ml aha, pije NAN, innego nie chciała co do butków, to faktycznie chyba na plaże by jej się przydały... może crocsy albo coś tego typu? http://splashabout.pl/produkty/akces...dla-dzieci.php Papuga, to gdzie z reguły bawi się Antoś? tylko na puzzlach? udaje Ci się go tam utrzymać? Hania pełza po całym domu, po parkiecie, po płytkach. Boja, współczuje pobudek... |
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
anutka albo mariasia pytałyscie czy dziec mój w smaym rampersie lata...
po domu tak, bo ciepło, ale na pole poki co w dresie papuga czapke kupiłam w h&m taka: ![]() ale jest masa innych MOTYL ja mysle ze jak ona bedzie tak stawac to musisz kupic buciki nie tylko na plaze, ale tez do wozka, bo mozliwe ze bedzie chciała wyjsc i stac koło wózka, albo gdzies w kawiarni czy cos. przynajmniej moi znajomi maja tak teraz z synem ktory jest w wieku Natki w Chorwacji
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jak jest na naszym rozłożonym łóżku, pełza do tyłu i kiedy wyczuje ścianę zaczyna się podpierać stópkami i podnosić się na kolanach, ale dalej nie wie co robić.
|
|
#2950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeny, nie spalam 2-5:30...nie z powodu Adasia, tylko masakrycznego kataru połączonego z bólem zatok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje nocki, ból zatok to masakra jakaś jest :/ |
|
|
|
|
#2952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym tam plaze kamieniste wiec raczej piasek wpadac nie bedzie zbytnio Cytat:
![]() Maciej od ponad miesiaca pełza po panelach i po płytkach i lezy w kuchni jak ja cos pichce najwieksza kara to mu zagrodzic przestrzen do tuptania
|
|
|
#2953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boje sie go puszczac na panele tylko dlatego ze zmarznie ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
juz sama nie wiem, mi byłoby zimno jakbym leżała na panelach
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Papuga moj Filip tez zjada puzle i 2 razy w tygodniu skladam puzle odkurzam wycieram podloge wycieram puzle rozkladam.. btw niewiem skad te smieci jak ja po tych puzlach niechodze niejem kolo nich ani nic.
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Papuga, nie wiem co prawda jak zimno/ciepło jest u Ciebie w mieszkaniu, ale u mnie też podłoga chłodna, trudno
Hani to nie przeszkadza, mnie również. Ograniczanie przestrzeni wg mnie nie jest dobrym pomysłem....
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
również nie mam pojęcia skąd sie tam bierze tyle paprochów..
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest dobrym pomysłem dlatego zastanawiam sie co zrobic
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
hej
tak Was tylko przeleciałam TZ już wie dlaczego byłam taka milusia przez kilka dni- @ przybyła ![]() ale wiem dokładnie kiedy była owu ![]() zaraz spadamy na spacer bo ma być 23 stopnie co ja wczoraj przeżyłam Miki jak zwykle spał a ok 23:00 zaczął się wiercić, rozpłakał się to go wzięłam na ręce żeby się uspokoił i zasnął... ale buja, a on zaczął pierwszy raz w życiu tak płakać, że nie wiedziałam, że tak mocno buzię potrafi otwierać i płacze bez końca, ja w końcu sama się rozryczałam bo nie wiedziałam co mu jest ale dałam wodę- płacz, posmarowałam dziąsełka dentinoxem po chwili kazałam TZ zrobić mleczko (bo on przy butli fajnie zasypia) i zasnął masakra takie coś, dziecko ma 7,5miecha a pierwszy raz taki koncert urządza to ja już w tej durnej głowie panika ale obstawiam tą górną jedynkę bo widzę, że tam majstruje często i tak zaciska piąstki i się nerwowo trzęsie ![]() dobra nie męczę buły, spadamy na spacer p.s Bajka gdzie dorwałaś axkida za 1,6k? wyślij mi linka jak możesz ![]() ja widziałam najtaniej 1749
|
#2962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do puzli to dzisiaj turlał się do rogów i bral do buzi i gryzl wykladal i wyciagal bo tak sobie drpal dziaselka ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
tz chcial ja kupic, ciekawe czy w koncu sie zdeycduje;D
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Dziewczyny, które planują wyjazd autem na urlop. Jak Wy zamierzacie się spakować ? Ja mam wrażenie, że teraz Amelkowe rzeczy zajmą nam tyle miejsca, że będziemy wyglądać jak Rumuni czy Cyganie, którzy z placu wracają (ze Świebodzkiego , wrocławianki wiedzą o co chodzi).Sam fakt spakowania stelaża, spacerówki to już niezły gabarytowo bagaż. A myślałam o łóżeczku turystycznym.A gdzie nasze torby? Jeszcze nigdy mi i mężowi nie udało się spakować do jednej torby sportowej. Małej trzeba spakować butelki, podgrzewacz, mleko, pampersy, zabawki...jak to upchać?
|
|
#2964 | |||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Wiesz co, wzięłam ten Nasic, poza tym jeszcze jakieś kropelki polecane przez farmaceutkę. Zadecydowałam też, że zrobię na próbę parówkę. Raz z rumiankiem i raz z kamforą. Sprawdzę jak podziała. Mały najlepiej czuje się na dworze i jak w domu wietrzę na maksa. Czytałam o sugestiach żeby w domu trzymać w takich wypadkach wręcz 18 stopni. Jak maluch teraz mi trochę odespał noc, to humor lepszy No, ale niech te katarki już znikają ![]() Bardzo dziękuję dziewczyny Cytat:
Cytat:
jako taki ironiczny, wymuszony uśmiech.
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
przemysle to
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio na grillu u teściów była jej siostra z synem i synową i ta synowa do mojej t. mówiła na TY (!) tzn nie po imieniu, ale ciocia coś tam i o dziwo mojej t. to nie przeszkadzało. Hmm może mnie nie lubi ![]() Kurna telefon mi wpadł do kibla
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się poświątecznie... jak miło do żywych wrócić
Nadrabiam dzisiaj, więc jak coś mi umknie, albo bez sensu napiszę, to nie bić ![]() rusałko, brawo za pół roczku susanna dla Stasia ![]() Lola, pamiętam, że Ty chrzciłaś teraz Jak poszło ?pszczoua, o kurcze, faktycznie się zepsuł... a może mu się pić chce? Teraz tak duszno jest... tassia, Jaśko budzi się codziennie 5.40 - zegarek można ustawiać... pacyfikuję go do 6, dostaje cyca, godzinka zabawy i kima do 9, czasami 10. Niestety mama już nie kima ![]() Kazek super Ciekawe jak uszyć klapka, bo to jedyne, za czym Jasiek cały pokój pokona w tempie błyskawicy ![]() Super, że na cycu znowu Brydzia spokojnie, przerobiliśmy to miesiąc temu I to dwa razy - raz mi zleciał z narożnika, a raz Bartkowi...Małego obserwować, gdyby zachowywał się inaczej niż zwykle - płakał, był senny!!!, wymiotował!!! albo bardzo rozdrażniony - jechać na IP albo dzwonić po karetkę. Jeśli natomiast nic takiego nie będzie się działo, zostać w domu - dla dziecka, które się tylko poobijało IP będzie większa traumą niż samo uderzenie Jak nie ma guza to tym lepiej - uderzenie nie było mocne albo sobie zamotryzował rączkami - Jasiek mi spadł centralnie głową na dół, ale guza nie było, bo jakoś rączkę najpierw wyciągnął Aha, beznadziejna nie jesteś, każdemu się mogło zdarzyć ![]() teacherka, uszywki kahunia, co się działo? ![]() Asiek, sprawdź po prostu motylku, ja bym kupiła m.a.r.t.a. ja na taka okoliczność i w sumie nie tylko (kąpiel czasem sobie taką robię) mam świeczki w łazience ![]() Na wyjazd niestety musieliśmy pożyczyć większy samochód od rodziców :/ Rzeczy Janka zajęły 90% miejsca, a byliśmy tylko 4 dni ![]() Madziuchna ![]() ![]() ![]() xViolet, ja tą ikonkę odbieram bardzo pozytywnie - taki cwaniaczek, zadziora ![]() papuga, też ![]() Podklejoną też ogryzał, a raczej próbował i był mega ryk, że nie może... wiec mu odkleiłam i dziecko happy ![]() Pytanie które mi się nasunęło po wyjeździe: czy nosidełka, które są ergonomiczne przy noszeniu dziecka przodem do siebie, są też ergonomiczne przy noszeniu przodem do świata? A jeśli nie, to w czym nosić? Dostaliśmy do wypróbowania BabyBjorn (nieergonomiczne) i Jaśko pokochał podróżowanie na brzuchu mamy przodem do świata, a nie ukrywam, ze zwiedzanie zamku z Wijem nie na rękach jest duuużym ułatwieniem Chciałabym więc kupić coś, w czym będzie mu wygodnie, zdrowo i będzie dużo widział.Ja do teściów mówię po imieniu ![]() A wyjazd całkiem fajny ![]() Pogoda od soboty ok, pokoje super, nawet rodzina aż tak bardzo nie denerwowała (może poza moja mamą i teściem No i Żuk zaliczył swoje pierwsze góry - został zwieziony wózkiem ze Stogu Izerskiego
|
|
|
|
#2968 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już teraz jak jeździmy na wieś na dłużej niż weekend to jest masakra, a nie bierzemy wózka, łóżeczka, wanienki, bo to wszystko jest na miejscu Cytat:
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-23 o 12:52 |
||
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, on do mnie przodem nie chce, bo nie widzi, a mi z kolei nie widzi się półtorej godziny nosić go na rekach - zwiedzanie wnętrz zamku wózkiem niestety w grę nie wchodzi
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie butków i pchaczy
Maja była wczoraj tak zmęczona, że spała już o 19:05, obudziła się ok 5 na mleko i spała do 7:30 , aż z niedowierzaniem patrzyłam na zegarek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

wiec zwyczajnie w ssarpetach ganiał. pamietaj ze w kazde buty piasek wejdzie. ja bym chyba skarpety ze skorzana podeszwa kupila

to co on robi - płacze co pobudka?

oj wypiłabym piwko nie powiem ale póki co to karmi mi zostaje

[/RIGHT]

i płacze bez końca, ja w końcu sama się rozryczałam bo nie wiedziałam co mu jest
masakra takie coś, dziecko ma 7,5miecha a pierwszy raz taki koncert urządza to ja już w tej durnej głowie panika
jako taki ironiczny, wymuszony uśmiech.
Ostatnio na grillu u teściów była jej siostra z synem i synową i ta synowa do mojej t. mówiła na TY (!) tzn nie po imieniu, ale ciocia coś tam