|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann cz. XXII
|
|
|
|
#302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale i tak jeszcze sobie dziś rozetrę na ręce i spróbuję, dzięki za odpowiedź
|
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
Z jaśniejszymi odcieniami mi się to nie zdarzyło, gorzej latem, jak używałam ciemnego podkładu, ale może to też kwestia pory roku.
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
Też tak czytałam, ale może jakiś bladzioch z tego wątku próbował na sobie i wie na pewno
|
#305 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki, a z jakich firm polecacie pomadki? Macie jakieś sprawdzone? Chcę żeby się w miarę dobrze trzymała, ale też żeby za bardzo mi ust nie wysuszyła, bo u mnie niestety do suchych skórek wiele nie potrzeba
|
|
|
|
#306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kiedyś miałam okazję użyć kilka razy bazy z Ingrid i była o niebo lepsza, a w normalnej cenie chyba z 5zł mniej ale nie wiem gdzie można ją dostać, bo siostra zamawiała na all.
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wykłócilam sie o znizke na korektor spoza szafy wiec zostawilam. Kasjerka mi prawie oczy wydrapala. 'Na wszystkie ale wszystkie te ktore sa w szafach' i koniec
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Były tylko 3 odcienie :12,13 i chyba 97 ? Wybrałam 13 z przeznaczeniem do konturowania. Na mojej bladej buzi efekt jest fajny, zaznaczył kości policzkowe, boki nosa, chyba się polubimy .
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Zerknęlam na clearface ale ciemny wg mnie
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja go mam i bardzo sobie chwale.
|
|
|
|
|
#312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj nie przypudrowałam i byłam zadowolona, bo nie świeciłam się Cytat:
![]() właśnie po tej recenzji zdecydowałam się właśnie na Flower Perfection |
||
|
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
słuchaj ja mam dwie inglota, jedna taka typowa szminka a druga bardziej jak konturówka i to ona wysuszA BARDZIEJ, ale za to super wygląda ... więc coś za coś niestety
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie w wawie kupie ze znizką produkty z poza szaf?
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#316 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim
Podczytuje Was już dość długo ![]() Jedna z Was pisała, że chyba schowano wiele produktów - zgadzam się niestety... Często bywam w Rossmannie i wiem co gdzie jest, a tym bardziej jak mi się marzy wczoraj nie znalazłam nic z tych rzeczy! Byłam za raz po otwarciu... Nie było nawet śladu po moich perełkach, mało tego Pani ekspedientka zapytana o Bourjois powiedziała, że wcale nie mają tej marki i z dziwną miną w tempie błyskawicy zwiała, kpina tydzień wcześniej biłam się z myślami czy zakupić podkład i róż tej marki... Wzięłam tylko mamie jej podkład z Sorayi i co? Zapłaciłam pełną cenę, zorientowałam się dopiero w domu przeglądając paragon.Zrezygnowana wybrałam się po południu do drugiego Rosska - produktów, które chciałam też nie było za to stało pełno w kosmicznych cenach. Np. planowałam bronzer z Rimmela za ok. 30zł w cenie regularnej - po nim ani śladu za to jakiś po 60zł był... Bourjois też ani jednego produktu. Znalazłam tylko polecany przez Was korektor Eveline między kremami, uwaga jeśli ktoś go poszukuje to u mnie kartonik był innym niż na KWC - zielony. Korektor wypróbowałam (w kolorze light) i jest świetny pod oczy
-17kg "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2014-04-23 o 11:55 |
|
|
|
#317 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że przewinęło się tu dużo informacji o podkładzie loreal true match, ale jakoś wcześniej ogóle się nim nie interesowałam, a dziś zapragnęłam go wypróbować, bo wszyscy tak chwalą. Niestety siedze w pracy i nie mam jak przegrzebać się przez dziesiątki stron… Może któraś z was mi podpowie, jaki kolor true match jest zbliżony do hm 51 albo affinifone 03 light sandbeigle? Cerę mam mieszaną w kierunku do tłustej.
A chetnie bym go dzis po pracy zgarnęła zanim wszystko rozgrabią ![]() ps i poprawcie mnie prosze jeśli źle pamiętam - w to ciepły, c zimny, a n neutralny? i czy któreś ciemnieją? Edytowane przez emmmm Czas edycji: 2014-04-23 o 12:00 |
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
ankietę wypełnić można, ale przyjęcie w tej chwili raczej wątpliwym jest.
|
|
|
|
#319 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
to jest trochę bez sensu, nawet na rossnecie z tego co widzę to np. podklady lirene sa przecenione o te 49%, a lirene tez szafy nie posiada
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale trudno, zużyję na kimś innym.Przepraszam za moje cytowanie co chwilę, ale trafiam na Wasze posty i pragnę na nie odpisać a nie umiem tego wszystkiego zebrać do kupy.
Edytowane przez izqu Czas edycji: 2014-04-23 o 12:00 |
|
|
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
11,99 zł
A co do dyskusji o podkładach Bourjois, to u każdego kwestia indywidualna co mu będzie pasować. Ja mam już za sobą buteleczkę 123 Perfect i u mnie poniósł totalną porażkę - mocno się utleniał na paskudną pomarańczę i do tego wysuszał mi skórę na policzkach (mam cerę mieszaną), poza tym dla mnie zbyt matowe wykończenie. Na pochwałę zasługuje za to średnie krycie i to, że dobrze stapiał się ze skórą. Flower Perfection, który już mi się kończy, to z kolei cięższy podkład, który dobrze kryje i ma chyba najjaśniejsze i najbardziej neutralne odcienie ze wszystkich podkładów Bourjois. U mnie świetnie sprawdzał się zimą, bo jak na tak kryjący podkład to nie jest jakoś specjalnie widoczny. Ma jednak tendencje do podkreślania faktury skóry i mam wrażenie, że na dłuższą metę skóra wygląda na zmęczoną i ma większe tendencje do przesuszania. Tak więc nie wiem czy do niego wrócę. Od wczoraj mam Healthy Mix i użyłam już 2 razy. Nic się nie utlenia. Krycie średnie w kierunku słabego, tak więc tam gdzie mam przebarwienia po trądziku konieczne jest dołożenie drugiej warstwy. Podkład wygląda na mojej twarzy mega naturalnie - tż jak wychodziliśmy wczoraj wieczorem myślał, że nie mam na twarzy podkładu Mam jeszcze CC cream 123 Perfect, ale mało go używałam, bo kolor nr 32 jest dla mnie w tej chwili za ciemny. Poczekam z nim do lata. Nie wiem, może komuś pomogą te wrażenia niemal weteranki podkładów Bourjois
|
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
Ale tam te produkty tydzień wcześniej były... W tym problem...
|
#325 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
|
|
#326 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Tez jak najbardziej polecam
ładne kolory i dosyć trwałeCzy próbowała moze któraś z was kupic bb under20? Wchodzi na promocje ? Bo juz takie zamieszanie sie zrobiło ze niewiem
Edytowane przez agata0212 Czas edycji: 2014-04-23 o 12:04 |
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A N1 jest podobny do HM 51, tylko trochę jaśniejszy, dość żółty. Mam oba te podkłady i N1 używałam zimą i teraz, a HM 51 zostawiam na lato. |
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie dzięki tej recenzji cieszę się, że kupiłam HMS zamiast niego. Dziękuję za tą recenzję.
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam TM kolor N1 i myślę, że możesz się mu przyjrzeć jest podobny do HM51, ewentualnie inny, troche ciemniejszy odcień ale z gamy N ![]() Mój TM nie ciemniał mi na twarzy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

wczoraj nie znalazłam nic z tych rzeczy! Byłam za raz po otwarciu... Nie było nawet śladu po moich perełkach, mało tego Pani ekspedientka zapytana o Bourjois powiedziała, że wcale nie mają tej marki i z dziwną miną w tempie błyskawicy zwiała, kpina tydzień wcześniej biłam się z myślami czy zakupić podkład i róż tej marki... Wzięłam tylko mamie jej podkład z Sorayi i co? Zapłaciłam pełną cenę, zorientowałam się dopiero w domu przeglądając paragon.
ale trudno, zużyję na kimś innym.