BIEGANIE - STARTUJEMY! Kto się przyłącza? - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-18, 09:00   #451
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85
Dot.: BIEGANIE - STARTUJEMY! Kto się przyłącza?

Cytat:
Napisane przez Mn1s1ek Pokaż wiadomość
Często kupuję w sh ale nigdy sportowe rzeczy - jak pomyślę że ktoś przede mną się w nich mocno spocił to aż mnie dorzuca....
Przecież i tak trzeba to wyprać. A ja ostatnio kupiłam nowa nike z oddychajacego materiału za 30zl
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 09:16   #452
moolly
Raczkowanie

Obudziłam się z katarem i bólem gardła dziś chyba nie pobiegam masakra bo w święta będę miała przerwę więc dziś i jutro chciałam sobie pobiec
Mam pytanie odnośnie mp3, czy któraś z Was kupiła na allegro takie małe mp3 do których trzeba kartę wkładać, są koło 10zł i zastanawiam się nad kupnem, nie potrzebuje nic lepszego są wygodne bo można je przypiąc do obrania i nie potrzeba kieszeni ale z drugiej strony 10zł za mp3 to coś mało, moja stara mp3 mam już od 7 lat i coś szfankuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg default.jpg (9,5 KB, 3 załadowań)

Stressed depressed
But well dressed
moolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 12:11   #453
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Jeżeli nowa bluzka kosztuje 20zł, to nie boli mnie serce, żeby ją kupić. W sh ewentualnie tylko bluzę bym kupiła ale niestety nie miałam okazji odwiedzić sh.
W następnej gazetce netto są ciuchy do biegania dla kobiet. Koszulka, bluzka, buty, spodnie. Chyba skuszę się właśnie na legginsy.
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 12:31   #454
Mn1s1ek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
Przecież i tak trzeba to wyprać. A ja ostatnio kupiłam nowa nike z oddychajacego materiału za 30zl
No to oczywiste że trzeba uprać ale sama świadomość jak to musi być przepocone...brrrr ale to pewnie jakas podświadomość .

Żałuję że nie kupiłam biedronkowych koszulek więcej, tylko 1 szt - 24 zl kosztowała a jest super.
Mn1s1ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 13:26   #455
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smieszka250 Pokaż wiadomość
Ja mam w ogóle problem z zabieraniem ze sobą podstawowych rzeczy na bieganie. Wcześniej miałam legginsy z taką kieszonką na klucze, no i zawsze była jakaś bluza albo kurtka. Teraz mam nowe spodnie bez żadnej kieszonki i w ciepłe dni biegam w samej koszulce. A telefon, kartę i klucze zawsze muszę mieć ze sobą, niby niewiele, ale po prostu nie mam gdzie tego włożyć...
Polecam Ci saszetkę biodrową. Ja muszę mieć przy sobie telefon i chusteczki a teraz też mam problem bo spodnie bez kieszeni i jak jest ciepło to nie biorę bluzy. A w taką saszetkę/pas/nerkę można kupić w różnych rozmiarach. Poszukaj na necie bo wybór jest duży. Ja mam jedną taką dużą, że wodę mineralną zmieszczę ale taką 330 ml. Będzie w sam raz na lato

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;46081796]
Koszulka ta:
http://www.decathlon.pl/koszulka-tur...d_8211075.html
Czarnej, typowo do biegania nie było. Ta za to jest baaardzo cienka, widać troszkę biustonosz, będzie idealna na ciepłe dni, mega przewiew

I to:
http://www.decathlon.pl/koszulka-do-...d_8179822.html
Wczoraj testowana. Miałam pod nią tylko bluzkę funkcyjną bez ramiączek i było mi dobrze, nie za zimno, nie za ciepło. Ze strony wewnętrznej jest wyścielona puszkiem polarowym.
Swoją drogą, bluzkę funkcyjną mam z netto http://static.promoceny.pl/foto/vyro...750/199677.jpg ta po prawej[/QUOTE]

Dzięki Koszulka tania więc chyba też się skuszę. Bluzę podobną mam z lidla i jest bardzo fajna. Właśnie taka trochę cieplejsza bo z polarkiem.

U mnie w sh nie ma sportowych rzeczy. Ale korzystam z okazji jak są ubrania sportowe z lidlu, biedronce itp.
antunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 14:41   #456
andziasi
Rozeznanie

podrzucam do poczytania http://www.kobietkibiegaja.pl/zdrowi...zenie-kontuzji
Stary 2014-04-18, 22:37   #457
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość
Polecam Ci saszetkę biodrową. Ja muszę mieć przy sobie telefon i chusteczki a teraz też mam problem bo spodnie bez kieszeni i jak jest ciepło to nie biorę bluzy. A w taką saszetkę/pas/nerkę można kupić w różnych rozmiarach. Poszukaj na necie bo wybór jest duży. Ja mam jedną taką dużą, że wodę mineralną zmieszczę ale taką 330 ml. Będzie w sam raz na lato
A nie przeszkadza Ci ona? w sensie czy nie podskakuje za bardzo? Chciałabym uniknąć efektu biegania z plecakiem

P U L L
Y O U R S E L F
T O G E T H E R
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-19, 09:22   #458
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smieszka250 Pokaż wiadomość
A nie przeszkadza Ci ona? w sensie czy nie podskakuje za bardzo? Chciałabym uniknąć efektu biegania z plecakiem
Z dużą jeszcze nie biegałam ale jak ją zapakuję to obawiam się, że może trochę przeszkadzać. Czasem pożyczam od brata taką małą i wtedy ją przekręcam do tyłu to nie przeszkadza. Ale i tak najczęściej kombinuję żeby nie brać ze sobą niczego. Chusteczki pakuję sobie do biustonosza jeśli nie mam kieszeni i nie biorę telefonu (chociaż czuję się wtedy niekomfortowo).

Kupiłam sobie wczoraj na rynku spodnie dresowe z kieszonką za całe 38 zł Fajne są bo cienkie i dość przylegające i nie powinny wybijać się w nich kolanach. I jak będę uciekać przed dzikiem na drzewo to nie będzie szkoda jak się podrą
Stary 2014-04-19, 11:35   #459
layzie
Zadomowienie

Cześć Kobietki

Od dzisiaj zaczynam biegać z Wami, 4x w tygodniu po 45 minut. Wakacje tuż tuż, a zbędny tłuszczyk zalega .
Stary 2014-04-21, 11:14   #460
oleandra123
Zadomowienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;46081796]Wczoraj 5,73km w 35min, wszystko przez rozszalałego Tż, sama wolniej trochę biegam
Koszulka ta:
http://www.decathlon.pl/koszulka-tur...d_8211075.html
Czarnej, typowo do biegania nie było. Ta za to jest baaardzo cienka, widać troszkę biustonosz, będzie idealna na ciepłe dni, mega przewiew

I to:
http://www.decathlon.pl/koszulka-do-...d_8179822.html
Wczoraj testowana. Miałam pod nią tylko bluzkę funkcyjną bez ramiączek i było mi dobrze, nie za zimno, nie za ciepło. Ze strony wewnętrznej jest wyścielona puszkiem polarowym.
Swoją drogą, bluzkę funkcyjną mam z netto http://static.promoceny.pl/foto/vyro...750/199677.jpg ta po prawej

Testowałam też wczoraj chustę - podróbę buffa, jako zamiennik i przede wszystkim większą funkcjonalność niż typowa opaska na głowę i uszy i sto razy lepiej biegało się w rozpuszczonych włosach z chustką, niż z gumką, przy której od potu robił się na głowie hełm Za to Tż dzięki temu miał spokój z potem ściekającym po całej twarzy.
.[/QUOTE]

Wydaje mi sie, ze to obojetnie czy na koszulce jest napisane czy jest do biegania czy do chodzenia po gorach, to raczej tylko marketing, one wszystkie sa zrobione z tego samego materialu, a cel jest taki, zebys kupila sobie kilka do roznych sportow W Decathlonie zawsze mnie to wkurzaja te 50 roznych dzialow, i trzeba szukac po wszystkich np skarpetek, bo inne sa do biegania, do golfa, do trekkingu. Trele morele, ja zawsze szukam najtanszych

A na glowe mam taka chuste z gumka z decatlona, ale najlepiej mi sie uzywa takiej najzwyklejszej bandany w pirackie czaszki nie wiem nawet skad ja mam. Mam tez pare buffow, ale wygladam z nich okropnie na glowie, za bardzo sciskaja, raczej jak wieje albo zima uzywam je na szyje.

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
Ja polecam tez rozne outlety, ja nigdy nie kupuje w regularnych cenach, bo chyba ze Decathlon, bo taniej juz chyba nie mozna, ale np koszulki do biegania czy spodenki NIKE kupuje w ich outlecie w takich wlasnie cenach. W sumie lubie SH, jak znajde cos ciekawego to kupie, ale ze sportowych to juz chyba wole decathlon.

Cytat:
Z dużą jeszcze nie biegałam ale jak ją zapakuję to obawiam się, że może trochę przeszkadzać. Czasem pożyczam od brata taką małą i wtedy ją przekręcam do tyłu to nie przeszkadza. Ale i tak najczęściej kombinuję żeby nie brać ze sobą niczego. Chusteczki pakuję sobie do biustonosza jeśli nie mam kieszeni i nie biorę telefonu (chociaż czuję się wtedy niekomfortowo).

Kupiłam sobie wczoraj na rynku spodnie dresowe z kieszonką za całe 38 zł Fajne są bo cienkie i dość przylegające i nie powinny wybijać się w nich kolanach. I jak będę uciekać przed dzikiem na drzewo to nie będzie szkoda jak się podrą
Ja tez chusteczki wciskam pod stanik, albo mam takie z frote na nadgarstki, gdzie chowam klucze tez, i wlasnie chusteczki, albo za gumke do spodni A telefon albo w takiej opasce na telefon z decathlonu, albo po prostu w rece, zwlaszcza jak slucham muzyki to lubie zmieniac ja czasami, albo jak mam wlaczone endomondo, to lubie wiedziec jakim rytmem biegne

Jeszcze apropos biegowych akcesoriow, to wydaje mi sie, ze nic tanszego niz Decathlon nie istnieje, i jest idealne na poczatek jak nie chcesz zainwestowac za wiele. My sie zawsze z TZ smiejemy, ze nas sponsoruje Quechua albo Kalenji, bo niemalze od stop do glow jestesmy czesto odziani w te marki Decathlona
oleandra123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-22, 01:04   #461
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez oleandra123 Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie, ze to obojetnie czy na koszulce jest napisane czy jest do biegania czy do chodzenia po gorach, to raczej tylko marketing, one wszystkie sa zrobione z tego samego materialu, a cel jest taki, zebys kupila sobie kilka do roznych sportow W Decathlonie zawsze mnie to wkurzaja te 50 roznych dzialow, i trzeba szukac po wszystkich np skarpetek, bo inne sa do biegania, do golfa, do trekkingu. Trele morele, ja zawsze szukam najtanszych

A na glowe mam taka chuste z gumka z decatlona, ale najlepiej mi sie uzywa takiej najzwyklejszej bandany w pirackie czaszki nie wiem nawet skad ja mam. Mam tez pare buffow, ale wygladam z nich okropnie na glowie, za bardzo sciskaja, raczej jak wieje albo zima uzywam je na szyje.

(...)

Jeszcze apropos biegowych akcesoriow, to wydaje mi sie, ze nic tanszego niz Decathlon nie istnieje, i jest idealne na poczatek jak nie chcesz zainwestowac za wiele. My sie zawsze z TZ smiejemy, ze nas sponsoruje Quechua albo Kalenji, bo niemalze od stop do glow jestesmy czesto odziani w te marki Decathlona
Wiem właśnie, że to nie ma znaczenia jaki sport, dlatego dobierałam bluzkę na podstawie składu i ogólnej budowy, a ta turystyczna idealnie się spisze do biegania, 100% poliester, bardzo lekka i cienka, tego szukałam.
Można też szukać przez samą płeć

Niestety nie wiem jak wygląda oryginalny buff To, co mam ja nie ściska głowy, leży sobie jak standardowa opaska na uszy, z tym że mogę sobie ją rozszerzyć na uszy, żeby przykryć całe, kolor też jest jednolity, także czuję się z nią ok. Dodatkowo podtrzymuje słuchawki w uszach

Zgodzę się też z tym, że decathlon wymiata cenami a jak jeszcze jest darmowa dostawa, to nic jak zamawiać, taniej niż w SH

Dziś poświąteczny bieg i 34min - 5,5km Miało być wczoraj ale jednak Święta wygrały ze mną. Nic nie szkodzi, nic nie straciłam i żadne bieganie nie przepadnie.
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-22, 08:07   #462
Mn1s1ek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez oleandra123 Pokaż wiadomość

Ja polecam tez rozne outlety, ja nigdy nie kupuje w regularnych cenach, bo chyba ze Decathlon, bo taniej juz chyba nie mozna, ale np koszulki do biegania czy spodenki NIKE kupuje w ich outlecie w takich wlasnie cenach. W sumie lubie SH, jak znajde cos ciekawego to kupie, ale ze sportowych to juz chyba wole decathlon.

Ja tez chusteczki wciskam pod stanik, albo mam takie z frote na nadgarstki, gdzie chowam klucze tez, i wlasnie chusteczki, albo za gumke do spodni A telefon albo w takiej opasce na telefon z decathlonu, albo po prostu w rece, zwlaszcza jak slucham muzyki to lubie zmieniac ja czasami, albo jak mam wlaczone endomondo, to lubie wiedziec jakim rytmem biegne

Ja też lubie Decathlon ale ostatnio mi podpadli na 5 moich zamówień 3 zostały anulowane bo nie mogli sprowadzić towaru..... a zależało mi np. na spódnicy do biegania do założenia na legginsy bo nie lubię świecić tyłkiem.
Mn1s1ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-22, 08:52   #463
jilllove
Rozeznanie

Cześć dziewczyny Można dołączyć ? Przyda mi się grupa wsparcia, bo chciałabym więcej biegać. Sporo trenuję, ale właśnie bieganie chciałabym wkręcić w moją aktywność fizyczną.
Wczoraj pobiegłam pierwszy raz od stycznia i udało mi się przebiec 4,16 km bez zatrzymania także byłam bardzo zadowolona wiadomo, że te 4 km to nie jest jakaś wielka trasa ale na początek może być bosko się biegło i inne treningi pomogły mi wyrobić formę bo wg endomondo zrobiłam 3 km szybciej o 3 minuty niż ostatnim razem jak biegałam

Widzę, że piszecie o Decathlonie, ja uwielbiam ten sklep, mam buty Kalenjii i biega się w nich rewelacyjnie !

Edytowane przez jilllove
Czas edycji: 2014-04-22 o 09:02
jilllove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-22, 10:48   #464
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mn1s1ek Pokaż wiadomość
jak pomyślę że ktoś przede mną się w nich mocno spocił to aż mnie dorzuca....
Bleee ja myślę tak samo
Mogę kupić coś wierzchniego np. Bluze czy kurtkę, ale nie koszulkę.

Cytat:
Polecam Ci taką biodrowa
Ja też przesuwam ją plecy, żeby mi nie przeszkadzała.

Andziasi zaciekawiłas mnie tym plastrem. Wygląda na to, że mamy taki sam problem z ramieniem. Ale o takim plastrze nigdy nie słyszałam. Masz jakiś link w necie? Albo wiesz jaki on ma składnik usuwający ból? Może znalazlabym coś takiego u nas.

A ja rozleniwilam się totalnie dwa tygodnie bez biegania.
Dziś koniec z lenistwem.
Pojechałam do pracy rowerem i nawet to przeżyłam
Biegać będę w czwartek.
Muszę jeszcze stanik kupić, bo tylko to mnie zniechęca do biegania.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-22, 11:35   #465
Rugla
Raczkowanie

Witajcie kobietki! Jak sie macie po swietach? Widze, ze wiele z Was wygralo z lenistwem i biegalo. Super!

Ja jestem uziemiona od czwartku przez jakies nadwyrezenie stawu skokowego. 4 dni nie biegalam i juz bylo lepiej, az wczoraj mezczyzna pogonil mnie sprintem do autobusu (na ktory swoja droga i tak nie zdazylismy), wiec teraz ponownie boli mnie kostka. Pewnie przyjdzie mi znow kilka dni poczekac na poprawe. Smutno mi, tak dobrze mi szlo przez tych kilka tygodni, a teraz wszystko idzie w zapomnienie. Do tego czuje jak powoli obrastam w tluszcz, bo na otarcie lez odzywiam sie swiatecznym ciastem.
Rugla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-22, 12:52   #466
creatives
Zadomowienie

GG do creatives

Hej dziewczyny
Dawno się nie odzywałam, przyznaję że dawno też nie biegałam Dzisiaj wskoczyłam na rower (chociaż nie wykluczam jakiegoś spacerku wieczorem), zrobiłam skromne niecałe 10km, chociaż dla mnie to i tak wyczyn Jedna chwila słabości pod górkę była oczywiście Btw. nie wiem czy czuję tyłek bo pracowały mięśnie, czy po prostu wgniótł się w siedzenie

Kusicie mnie tym Decathlonem a tu u mnie otwierają go właśnie

01.05.2013 - włosomaniaczę

lubię czytać 88/52

creatives jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-22, 13:53   #467
high4voltage
Raczkowanie

Ja sobie odpuściłam wczoraj i poszłam dzisiaj. Bo wczoraj bym mogła być zlana i to niekoniecznie tylko potem. Kończę właśnie drugi tydzień i kilogram zleciał z wagi i to bez specjalnej diety .
high4voltage jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-22, 14:52   #468
Weronisia
Zakorzenienie

Creatives ja dziś też na rowerze zrobiłam 10km w jedną stronę, a potem tyle samo w drugą.
Udało mi się wjechać na sporą górkę, na którą wcześniej nie dawałam rady. Tak więc jestem z siebie dumna. 10 km zrobilam w 35 minut.

Stary 2014-04-22, 15:01   #469
creatives
Zadomowienie

GG do creatives

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Creatives ja dziś też na rowerze zrobiłam 10km w jedną stronę, a potem tyle samo w drugą.
Udało mi się wjechać na sporą górkę, na którą wcześniej nie dawałam rady. Tak więc jestem z siebie dumna. 10 km zrobilam w 35 minut.

A ogólnie jechałaś po płaskim terenie czy takim mieszanym?
Ja miałam tylko tą jedną gorkę i wymiękłam, wstyd

lubię czytać 88/52

Stary 2014-04-22, 16:55   #470
Weronisia
Zakorzenienie

Ogólnie było w miarę płasko plus dwie spore górki. Ja tam się nie przejmuję. Skoro bolą mnie nogi i tylek, to znaczy, że wcale tak łatwo nie było

Stary 2014-04-23, 00:01   #471
201606270916
Konto usunięte

Cześć Przez święta zrobiłam sobie dwie krótkie rowerówki po ok. 30 km każda, ale starałam się utrzymywać przynajmniej porządne tempo Na rowerze mi akurat górki niestraszne, więc była mieszanka: trochę na ścieżkach rowerowych i drogach za miastem na większe prędkości, trochę po lasach i polach na górki Rower to dla mnie w ogóle inny rodzaj wysiłku niż bieganie, na rowerze nie mam tak że czuję że nie dam rady i muszę się zatrzymać... w przeciwieństwie do biegania ale może tu też zaliczę jakieś postępy Może to dlatego że rowerem dużo jeżdżę od zawsze, biegać to biegałam tylko w ramach wf, czasem mnie na jakieś zawody ze szkoły wysłali wbrew mojej woli , potem był jeszcze przez rok porządny wf na studiach z którego połowa to była rozgrzewka w dużej mierze bazująca na bieganiu, a potem dopiero w zeszłym roku biegałam Zatem nic mi nie jest i nic mnie nie boli, myślę nad kolejnymi trasami na majówki

Oprócz tego jak nie było jak iść na rower, to sobie chodziłam na długie spacery I na tym koniec, bo dzisiaj kilka godzin spędziłam siedząc bo trzeba było wrócić.

Pojutrze zaczynam bieganie, będę biegać między podwieczorkiem a kolacją. Macie jakieś rady odnośnie posiłków?

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez creatives Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Dawno się nie odzywałam, przyznaję że dawno też nie biegałam Dzisiaj wskoczyłam na rower (chociaż nie wykluczam jakiegoś spacerku wieczorem), zrobiłam skromne niecałe 10km, chociaż dla mnie to i tak wyczyn Jedna chwila słabości pod górkę była oczywiście Btw. nie wiem czy czuję tyłek bo pracowały mięśnie, czy po prostu wgniótł się w siedzenie

To drugie jest bardzo możliwe ale pewnie po kilku przejażdżkach przejdzie
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-23, 07:24   #472
maddzia007
Zakorzenienie

Udzielałam się w wątkach biegowych w ubiegłym roku. Zaczynałam biegać z 30-40-minutowymi planami, moim rekordem było osiągnięcie 3,5 min biegu i 1,5 min marszu. Przestałam biegać w maju ubiegłego roku, od tego momentu była tylko zumba. Wczoraj bardzo spontanicznie postanowiłam pójść pobiegać, byłam pewna że będą to marszobiegi i dystans max 3 km, bo tyle pokonywałam w ubiegłym roku. Zobaczcie jak wyszło tak chwalę się, ale tylko po to żeby dodać Wam motywacji, jak ja dałam radę to Wy też musicie
Ps. Ja cały czas zbieram szczene z podłogi, nawet zdarta do krwi skóra na stopie mnie nie zatrzymała ale teraz przy zwykłym chodzeniu skutecznie o sobie przypomina
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ooo - Kopia.jpg (29,1 KB, 23 załadowań)
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-23, 08:10   #473
andziasi
Rozeznanie

[QUOTE=Weronisia;46123257]Andziasi zaciekawiłas mnie tym plastrem. Wygląda na to, że mamy taki sam problem z ramieniem. Ale o takim plastrze nigdy nie słyszałam. Masz jakiś link w necie? Albo wiesz jaki on ma składnik usuwający ból? Może znalazlabym coś takiego u nas. [QUOTE]

http://www.kobietkibiegaja.pl/zdrowi...zenie-kontuzji Ten plasterek nie ma typowego składnika usuwającego ból tylko odciąża uszkodzony mięsień lub np. rozluźnia naciągnięte mięśnie Samemu niestety się nie naklei musi być osoba która przeszła kurs bo sposób przyklejenia jest uzależniony od tego co boli. W linku wyżej wszystko jest ładnie opisane

Jedno jest pewne to naprawdę działa, moje ramię ma się o niebo lepiej już prawie normalnie funkcjonuje, niestety pompek jeszcze nie mogę wykonać ani żadnych wznosów na tej ręce, hantelkami ćwiczę bez problemu... w piątek idę znowu się obkleić (dopiero w piątek bo mam solarium w planie rano a po południu obklejanie )

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez creatives Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

creatives, ale gdzie w którym miejscu i kiedy otwarcie ? Ja do tej pory robiłam w nim zakupy przy okazji jak w Wawie byłam czyli 2x w roku, ale w Kielcach że będzie... oj małżoncio się ucieszy
Stary 2014-04-23, 09:39   #474
Nika0503
Zakorzenienie

Witajcie kochane biegaczki
Dołączę do Was, na razie dwa dni biegania za mną.
Nigdy nie biegałam długodystansowo i nie mam totalnie kondycji, myślałam, że nie będę w stanie zacząć biegać, że to nie dla mnie, ale uparłam się i biegam, bardzo chcę w tym wytrwać.
Zaczynam od 5 minut chodu, potem 5 minut szybkiego chodu i 10 minut biegu - wolnego, spokojnego, potem 5 minut szybkiego chodu i 5 minut wolnego. Przed się rozciągam i po także.
Wam też ciężko było zacząć ???
Nika0503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-23, 10:32   #475
moolly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nika0503 Pokaż wiadomość
Wam też ciężko było zacząć ???
Ja pamiętam jak na samiutkim początku ledwo 1min biegłam, aż śmiać mi się teraz z tego chce

Stressed depressed
But well dressed
moolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-23, 11:32   #476
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Udzielałam się w wątkach biegowych w ubiegłym roku. Zaczynałam biegać z 30-40-minutowymi planami, moim rekordem było osiągnięcie 3,5 min biegu i 1,5 min marszu. Przestałam biegać w maju ubiegłego roku, od tego momentu była tylko zumba. Wczoraj bardzo spontanicznie postanowiłam pójść pobiegać, byłam pewna że będą to marszobiegi i dystans max 3 km, bo tyle pokonywałam w ubiegłym roku. Zobaczcie jak wyszło tak chwalę się, ale tylko po to żeby dodać Wam motywacji, jak ja dałam radę to Wy też musicie
Ps. Ja cały czas zbieram szczene z podłogi, nawet zdarta do krwi skóra na stopie mnie nie zatrzymała ale teraz przy zwykłym chodzeniu skutecznie o sobie przypomina
Brawo Genialny wynik. Moim celem właśnie jest 10km, na więcej raczej nie będę się rzucać.
Stary 2014-04-23, 12:10   #477
honey999
Rozeznanie

Dziewczyny mogę dołączyć ?
to moje drugie podejście do biegania,wcześniej zabierałam się zawsze w nieodpowiednią pogodę.

biegałam wczoraj, dzisiaj.
plan jest prosty
5 dni w tygodniu.
biegam 15 minut na bieżni - robię wtedy jakieś 2,5km
zastanawiam się czy tak mały dystans wogóle ma sens ?
chce z msc na msc biegać więcej, maj 20 min, czerwiec 25 min, lipiec 30 min

podbudujcie mnie, że to ma jakiś sens
Stary 2014-04-23, 19:19   #478
antunka
Zakorzenienie

Przez święta cisza na wątku ale teraz widzę coraz więcej nas Ja pobiegałam w drugi dzień świąt i dzisiaj. Niestety zamiast spalać tłuszczyk spalam świąteczne ciasta. Nie mogę wziąć się w garść z dietą A głupio tak biegać i nic nie chudnąć.
Za to w lesie pięknie zielono
Stary 2014-04-23, 19:42   #479
creatives
Zadomowienie

GG do creatives

Cytat:
Napisane przez andziasi Pokaż wiadomość

http://www.kobietkibiegaja.pl/zdrowi...zenie-kontuzji Ten plasterek nie ma typowego składnika usuwającego ból tylko odciąża uszkodzony mięsień lub np. rozluźnia naciągnięte mięśnie Samemu niestety się nie naklei musi być osoba która przeszła kurs bo sposób przyklejenia jest uzależniony od tego co boli. W linku wyżej wszystko jest ładnie opisane

Jedno jest pewne to naprawdę działa, moje ramię ma się o niebo lepiej już prawie normalnie funkcjonuje, niestety pompek jeszcze nie mogę wykonać ani żadnych wznosów na tej ręce, hantelkami ćwiczę bez problemu... w piątek idę znowu się obkleić (dopiero w piątek bo mam solarium w planie rano a po południu obklejanie )

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

creatives, ale gdzie w którym miejscu i kiedy otwarcie ? Ja do tej pory robiłam w nim zakupy przy okazji jak w Wawie byłam czyli 2x w roku, ale w Kielcach że będzie... oj małżoncio się ucieszy
Będzie przy Radomskiej, koło Praktikera Doczytałam, że mają go otworzyć do połowy 2014 roku, kiedy dokładnie, to nie wiem

lubię czytać 88/52

Stary 2014-04-23, 20:28   #480
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez honey999 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogę dołączyć ?
to moje drugie podejście do biegania,wcześniej zabierałam się zawsze w nieodpowiednią pogodę.

biegałam wczoraj, dzisiaj.
plan jest prosty
5 dni w tygodniu.
biegam 15 minut na bieżni - robię wtedy jakieś 2,5km
zastanawiam się czy tak mały dystans wogóle ma sens ?
chce z msc na msc biegać więcej, maj 20 min, czerwiec 25 min, lipiec 30 min

podbudujcie mnie, że to ma jakiś sens
Moim zdaniem lepiej biegać rzadziej (np. 3 razy w tygodniu) ale trochę dłużej Jeśli jesteś w stanie biec 15 minut, to może po tym zrób kilka minut szybkiego marszu aż nie odpoczniesz i kolejne 15 minut? Tym bardziej że czasem o postępy dość prosto, ja w zeszłym roku dość szybko doszłam od kilku minut do pół godziny, więc pewnie te dodatkowe 5 minut możesz być gotowa robić szybciej niż po miesiącu. Do tego rozgrzewka i już masz ok. 1 godz. ruchu.

Lubisz biegać na bieżni? Mnie to zawsze nudziło

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Przez święta cisza na wątku ale teraz widzę coraz więcej nas Ja pobiegałam w drugi dzień świąt i dzisiaj. Niestety zamiast spalać tłuszczyk spalam świąteczne ciasta. Nie mogę wziąć się w garść z dietą A głupio tak biegać i nic nie chudnąć.
Za to w lesie pięknie zielono
Ach te świąteczne ciasta... Skąd ja to znam

O tak, lasy są teraz piękne! Za oknem zresztą też mam mnóstwo drzew i czuję się jak w dżungli tak zarosły przez tydzień
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości