|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Dot.: BIEGANIE - STARTUJEMY! Kto się przyłącza?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
Obudziłam się z katarem i bólem gardła
dziś chyba nie pobiegam masakra bo w święta będę miała przerwę więc dziś i jutro chciałam sobie pobiec Mam pytanie odnośnie mp3, czy któraś z Was kupiła na allegro takie małe mp3 do których trzeba kartę wkładać, są koło 10zł i zastanawiam się nad kupnem, nie potrzebuje nic lepszego są wygodne bo można je przypiąc do obrania i nie potrzeba kieszeni ale z drugiej strony 10zł za mp3 to coś mało, moja stara mp3 mam już od 7 lat i coś szfankuje
|
|
#453 |
|
Konto usunięte
|
Jeżeli nowa bluzka kosztuje 20zł, to nie boli mnie serce, żeby ją kupić. W sh ewentualnie tylko bluzę bym kupiła ale niestety nie miałam okazji odwiedzić sh.
W następnej gazetce netto są ciuchy do biegania dla kobiet. Koszulka, bluzka, buty, spodnie. Chyba skuszę się właśnie na legginsy. |
|
|
|
|
#454 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Żałuję że nie kupiłam biedronkowych koszulek więcej, tylko 1 szt - 24 zl kosztowała a jest super. |
|
|
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;46081796] Koszulka ta: http://www.decathlon.pl/koszulka-tur...d_8211075.html Czarnej, typowo do biegania nie było. Ta za to jest baaardzo cienka, widać troszkę biustonosz, będzie idealna na ciepłe dni, mega przewiew ![]() I to: http://www.decathlon.pl/koszulka-do-...d_8179822.html Wczoraj testowana. Miałam pod nią tylko bluzkę funkcyjną bez ramiączek i było mi dobrze, nie za zimno, nie za ciepło. Ze strony wewnętrznej jest wyścielona puszkiem polarowym. Swoją drogą, bluzkę funkcyjną mam z netto http://static.promoceny.pl/foto/vyro...750/199677.jpg ta po prawej[/QUOTE]Dzięki Koszulka tania więc chyba też się skuszę. Bluzę podobną mam z lidla i jest bardzo fajna. Właśnie taka trochę cieplejsza bo z polarkiem. U mnie w sh nie ma sportowych rzeczy. Ale korzystam z okazji jak są ubrania sportowe z lidlu, biedronce itp. |
|
|
|
|
|
#456 |
|
Rozeznanie
|
podrzucam do poczytania
http://www.kobietkibiegaja.pl/zdrowi...zenie-kontuzji
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam sobie wczoraj na rynku spodnie dresowe z kieszonką za całe 38 zł Fajne są bo cienkie i dość przylegające i nie powinny wybijać się w nich kolanach. I jak będę uciekać przed dzikiem na drzewo to nie będzie szkoda jak się podrą
|
|
|
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kobietki
![]() Od dzisiaj zaczynam biegać z Wami, 4x w tygodniu po 45 minut. Wakacje tuż tuż, a zbędny tłuszczyk zalega .
|
|
|
|
|
#460 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;46081796]Wczoraj 5,73km w 35min, wszystko przez rozszalałego Tż, sama wolniej trochę biegam
![]() Koszulka ta: http://www.decathlon.pl/koszulka-tur...d_8211075.html Czarnej, typowo do biegania nie było. Ta za to jest baaardzo cienka, widać troszkę biustonosz, będzie idealna na ciepłe dni, mega przewiew ![]() I to: http://www.decathlon.pl/koszulka-do-...d_8179822.html Wczoraj testowana. Miałam pod nią tylko bluzkę funkcyjną bez ramiączek i było mi dobrze, nie za zimno, nie za ciepło. Ze strony wewnętrznej jest wyścielona puszkiem polarowym. Swoją drogą, bluzkę funkcyjną mam z netto http://static.promoceny.pl/foto/vyro...750/199677.jpg ta po prawejTestowałam też wczoraj chustę - podróbę buffa, jako zamiennik i przede wszystkim większą funkcjonalność niż typowa opaska na głowę i uszy i sto razy lepiej biegało się w rozpuszczonych włosach z chustką, niż z gumką, przy której od potu robił się na głowie hełm Za to Tż dzięki temu miał spokój z potem ściekającym po całej twarzy..[/QUOTE] Wydaje mi sie, ze to obojetnie czy na koszulce jest napisane czy jest do biegania czy do chodzenia po gorach, to raczej tylko marketing, one wszystkie sa zrobione z tego samego materialu, a cel jest taki, zebys kupila sobie kilka do roznych sportow W Decathlonie zawsze mnie to wkurzaja te 50 roznych dzialow, i trzeba szukac po wszystkich np skarpetek, bo inne sa do biegania, do golfa, do trekkingu. Trele morele, ja zawsze szukam najtanszych ![]() A na glowe mam taka chuste z gumka z decatlona, ale najlepiej mi sie uzywa takiej najzwyklejszej bandany w pirackie czaszki nie wiem nawet skad ja mam. Mam tez pare buffow, ale wygladam z nich okropnie na glowie, za bardzo sciskaja, raczej jak wieje albo zima uzywam je na szyje.Cytat:
Cytat:
A telefon albo w takiej opasce na telefon z decathlonu, albo po prostu w rece, zwlaszcza jak slucham muzyki to lubie zmieniac ja czasami, albo jak mam wlaczone endomondo, to lubie wiedziec jakim rytmem biegne Jeszcze apropos biegowych akcesoriow, to wydaje mi sie, ze nic tanszego niz Decathlon nie istnieje, i jest idealne na poczatek jak nie chcesz zainwestowac za wiele. My sie zawsze z TZ smiejemy, ze nas sponsoruje Quechua albo Kalenji, bo niemalze od stop do glow jestesmy czesto odziani w te marki Decathlona
|
||
|
|
|
|
#461 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Można też szukać przez samą płeć ![]() Niestety nie wiem jak wygląda oryginalny buff To, co mam ja nie ściska głowy, leży sobie jak standardowa opaska na uszy, z tym że mogę sobie ją rozszerzyć na uszy, żeby przykryć całe, kolor też jest jednolity, także czuję się z nią ok. Dodatkowo podtrzymuje słuchawki w uszach ![]() Zgodzę się też z tym, że decathlon wymiata cenami a jak jeszcze jest darmowa dostawa, to nic jak zamawiać, taniej niż w SH ![]() Dziś poświąteczny bieg i 34min - 5,5km Miało być wczoraj ale jednak Święta wygrały ze mną. Nic nie szkodzi, nic nie straciłam i żadne bieganie nie przepadnie.
|
|
|
|
|
|
#462 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja też lubie Decathlon ale ostatnio mi podpadli na 5 moich zamówień 3 zostały anulowane bo nie mogli sprowadzić towaru..... a zależało mi np. na spódnicy do biegania do założenia na legginsy bo nie lubię świecić tyłkiem. |
|
|
|
|
|
#463 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Można dołączyć ? Przyda mi się grupa wsparcia, bo chciałabym więcej biegać. Sporo trenuję, ale właśnie bieganie chciałabym wkręcić w moją aktywność fizyczną.Wczoraj pobiegłam pierwszy raz od stycznia i udało mi się przebiec 4,16 km bez zatrzymania także byłam bardzo zadowolona wiadomo, że te 4 km to nie jest jakaś wielka trasa ale na początek może być bosko się biegło i inne treningi pomogły mi wyrobić formę bo wg endomondo zrobiłam 3 km szybciej o 3 minuty niż ostatnim razem jak biegałam Widzę, że piszecie o Decathlonie, ja uwielbiam ten sklep, mam buty Kalenjii i biega się w nich rewelacyjnie ! Edytowane przez jilllove Czas edycji: 2014-04-22 o 09:02 |
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę kupić coś wierzchniego np. Bluze czy kurtkę, ale nie koszulkę. Ja też przesuwam ją plecy, żeby mi nie przeszkadzała. Andziasi zaciekawiłas mnie tym plastrem. Wygląda na to, że mamy taki sam problem z ramieniem. Ale o takim plastrze nigdy nie słyszałam. Masz jakiś link w necie? Albo wiesz jaki on ma składnik usuwający ból? Może znalazlabym coś takiego u nas. A ja rozleniwilam się totalnie dwa tygodnie bez biegania. Dziś koniec z lenistwem. Pojechałam do pracy rowerem i nawet to przeżyłam Biegać będę w czwartek. Muszę jeszcze stanik kupić, bo tylko to mnie zniechęca do biegania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kobietki! Jak sie macie po swietach? Widze, ze wiele z Was wygralo z lenistwem i biegalo. Super!
Ja jestem uziemiona od czwartku przez jakies nadwyrezenie stawu skokowego. 4 dni nie biegalam i juz bylo lepiej, az wczoraj mezczyzna pogonil mnie sprintem do autobusu (na ktory swoja droga i tak nie zdazylismy), wiec teraz ponownie boli mnie kostka. Pewnie przyjdzie mi znow kilka dni poczekac na poprawe. Smutno mi, tak dobrze mi szlo przez tych kilka tygodni, a teraz wszystko idzie w zapomnienie. Do tego czuje jak powoli obrastam w tluszcz, bo na otarcie lez odzywiam sie swiatecznym ciastem. |
|
|
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dawno się nie odzywałam, przyznaję że dawno też nie biegałam Dzisiaj wskoczyłam na rower (chociaż nie wykluczam jakiegoś spacerku wieczorem), zrobiłam skromne niecałe 10km, chociaż dla mnie to i tak wyczyn Jedna chwila słabości pod górkę była oczywiście ![]() Kusicie mnie tym Decathlonem a tu u mnie otwierają go właśnie |
|
|
|
|
#467 |
|
Raczkowanie
|
Ja sobie odpuściłam wczoraj i poszłam dzisiaj. Bo wczoraj bym mogła być zlana i to niekoniecznie tylko potem
. Kończę właśnie drugi tydzień i kilogram zleciał z wagi i to bez specjalnej diety .
|
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Creatives ja dziś też na rowerze zrobiłam 10km w jedną stronę, a potem tyle samo w drugą.
Udało mi się wjechać na sporą górkę, na którą wcześniej nie dawałam rady. Tak więc jestem z siebie dumna. 10 km zrobilam w 35 minut. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam tylko tą jedną gorkę i wymiękłam, wstyd
|
|
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie było w miarę płasko plus dwie spore górki. Ja tam się nie przejmuję. Skoro bolą mnie nogi i tylek, to znaczy, że wcale tak łatwo nie było
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#471 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć
Przez święta zrobiłam sobie dwie krótkie rowerówki po ok. 30 km każda, ale starałam się utrzymywać przynajmniej porządne tempo Na rowerze mi akurat górki niestraszne, więc była mieszanka: trochę na ścieżkach rowerowych i drogach za miastem na większe prędkości, trochę po lasach i polach na górki Rower to dla mnie w ogóle inny rodzaj wysiłku niż bieganie, na rowerze nie mam tak że czuję że nie dam rady i muszę się zatrzymać... w przeciwieństwie do biegania ale może tu też zaliczę jakieś postępy Może to dlatego że rowerem dużo jeżdżę od zawsze, biegać to biegałam tylko w ramach wf, czasem mnie na jakieś zawody ze szkoły wysłali wbrew mojej woli , potem był jeszcze przez rok porządny wf na studiach z którego połowa to była rozgrzewka w dużej mierze bazująca na bieganiu, a potem dopiero w zeszłym roku biegałam Zatem nic mi nie jest i nic mnie nie boli, myślę nad kolejnymi trasami na majówki Oprócz tego jak nie było jak iść na rower, to sobie chodziłam na długie spacery I na tym koniec, bo dzisiaj kilka godzin spędziłam siedząc bo trzeba było wrócić. Pojutrze zaczynam bieganie, będę biegać między podwieczorkiem a kolacją. Macie jakieś rady odnośnie posiłków? ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- Cytat:
ale pewnie po kilku przejażdżkach przejdzie
|
|
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Udzielałam się w wątkach biegowych w ubiegłym roku. Zaczynałam biegać z 30-40-minutowymi planami, moim rekordem było osiągnięcie 3,5 min biegu i 1,5 min marszu. Przestałam biegać w maju ubiegłego roku, od tego momentu była tylko zumba. Wczoraj bardzo spontanicznie postanowiłam pójść pobiegać, byłam pewna że będą to marszobiegi i dystans max 3 km, bo tyle pokonywałam w ubiegłym roku. Zobaczcie jak wyszło
tak chwalę się, ale tylko po to żeby dodać Wam motywacji, jak ja dałam radę to Wy też musicie Ps. Ja cały czas zbieram szczene z podłogi, nawet zdarta do krwi skóra na stopie mnie nie zatrzymała ale teraz przy zwykłym chodzeniu skutecznie o sobie przypomina
|
|
|
|
|
#473 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Weronisia;46123257]Andziasi zaciekawiłas mnie tym plastrem. Wygląda na to, że mamy taki sam problem z ramieniem. Ale o takim plastrze nigdy nie słyszałam. Masz jakiś link w necie? Albo wiesz jaki on ma składnik usuwający ból? Może znalazlabym coś takiego u nas. [QUOTE]
http://www.kobietkibiegaja.pl/zdrowi...zenie-kontuzji Ten plasterek nie ma typowego składnika usuwającego ból tylko odciąża uszkodzony mięsień lub np. rozluźnia naciągnięte mięśnie Samemu niestety się nie naklei musi być osoba która przeszła kurs bo sposób przyklejenia jest uzależniony od tego co boli. W linku wyżej wszystko jest ładnie opisane ![]() Jedno jest pewne to naprawdę działa, moje ramię ma się o niebo lepiej a po południu obklejanie )---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
creatives, ale gdzie w którym miejscu i kiedy otwarcie ? Ja do tej pory robiłam w nim zakupy przy okazji jak w Wawie byłam czyli 2x w roku, ale w Kielcach że będzie... oj małżoncio się ucieszy
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane biegaczki
![]() Dołączę do Was, na razie dwa dni biegania za mną. Nigdy nie biegałam długodystansowo i nie mam totalnie kondycji, myślałam, że nie będę w stanie zacząć biegać, że to nie dla mnie, ale uparłam się i biegam, bardzo chcę w tym wytrwać. Zaczynam od 5 minut chodu, potem 5 minut szybkiego chodu i 10 minut biegu - wolnego, spokojnego, potem 5 minut szybkiego chodu i 5 minut wolnego. Przed się rozciągam i po także. Wam też ciężko było zacząć ???
|
|
#475 |
|
Raczkowanie
|
Ja pamiętam jak na samiutkim początku ledwo 1min biegłam, aż śmiać mi się teraz z tego chce
|
|
#476 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Genialny wynik. Moim celem właśnie jest 10km, na więcej raczej nie będę się rzucać.
|
|
|
|
|
|
#477 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mogę dołączyć ?
to moje drugie podejście do biegania,wcześniej zabierałam się zawsze w nieodpowiednią pogodę. biegałam wczoraj, dzisiaj. plan jest prosty 5 dni w tygodniu. biegam 15 minut na bieżni - robię wtedy jakieś 2,5km zastanawiam się czy tak mały dystans wogóle ma sens ? chce z msc na msc biegać więcej, maj 20 min, czerwiec 25 min, lipiec 30 min podbudujcie mnie, że to ma jakiś sens
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Przez święta cisza na wątku ale teraz widzę coraz więcej nas
Ja pobiegałam w drugi dzień świąt i dzisiaj. Niestety zamiast spalać tłuszczyk spalam świąteczne ciasta. Nie mogę wziąć się w garść z dietą Za to w lesie pięknie zielono
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doczytałam, że mają go otworzyć do połowy 2014 roku, kiedy dokładnie, to nie wiem
|
|
|
|
|
|
#480 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lubisz biegać na bieżni? Mnie to zawsze nudziło ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
O tak, lasy są teraz piękne! Za oknem zresztą też mam mnóstwo drzew i czuję się jak w dżungli tak zarosły przez tydzień
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

dziś chyba nie pobiegam 
Koszulka tania więc chyba też się skuszę. Bluzę podobną mam z lidla i jest bardzo fajna. Właśnie taka trochę cieplejsza bo z polarkiem. 

Dzisiaj wskoczyłam na rower (chociaż nie wykluczam jakiegoś spacerku wieczorem), zrobiłam skromne niecałe 10km, chociaż dla mnie to i tak wyczyn
Genialny wynik. Moim celem właśnie jest 10km, na więcej raczej nie będę się rzucać.