Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 13:14   #2971
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
najważniejsze, że mleko wróciło, a jakim cudem to też nie wiem
ale jesteś ciekawym przypadkiem
fajnie, że Maciek tak bez problemów się przestawia z butli na cyc i odwrotnie

a w gondoli nie masz podnoszonego oparcia? jakby się buntował to mu najwyżej trochę podniesiesz i będzie wszystko widział

jak po imprezce?
a przypomnij mi czy chcesz odstawić Tusię od piersi czy tak po prostu chcesz ją nauczyć pić mm na wszelki wypadek?
imprezę jakoś przeżyłam...

chciałabym ją powoli odstawiać jak wrócimy z wakacji i dlatego powoli próbuję jej dawać mm,żey się uczyła.ale też się boje,że nagle mi pokarmu zabraknie i będzie głodna:/

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się!
Prosimy dziś o kciuki, bo jedziemy do dermatologa... Pewnie i tak dziś nic się nie okaże, bo doktor zapewne weźmie ze skóry zeskrobiny i coś powie dopiero jak je zbada, a niedługo idzie na urlop, więc nie wiem

gotuję na twardo i dodaję takie zmiażdżone widelcem

wow!
to Karmi zadziałało!

spróbuj
kciuki są:"*

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Jak Wy to robicie?

Ja nie przesadzając wstaje w nocy z 30? razy do Filipa.
Albo nie zdąże zasnąć bo znów pobudka.

Super

Współczuje przeżyć
Ja mam strasznie wysokie łóżko.

o rety,współczuję

nic nie robię.o 16.30 dostaje 100 ml kaszki,a do snu 250 ml mojego mleka...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie wiem jak duzy zrwir ale mnie wkurza na plazy piasek w sandalach wiec i dziecko pewnie wkurzy. a moj syn za roczniaka bal sie goracego piasku na plazy wiec zwyczajnie w ssarpetach ganiał. pamietaj ze w kazde buty piasek wejdzie. ja bym chyba skarpety ze skorzana podeszwa kupila
takie większe kamienie,na pewno nie wlecą do butów

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
wasze dzieciaki też rozbrajają puzzle piankowe?
Antek bierze ich krawędź, wywija i zlizuje wszystkie paprochy ze spodu..:/
zastanawiam się czy nie będę musiała podkleić jej taśmą do paneli bo non stop tylko pełza do tych rogów
tak,Natka robi to notorycznie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
widzę, że ile osób tyle opinii na temat
cóż, nie wydaje mi się bym używała tej ikonki jakoś strasznie często, a juz na pewno nie w złej intencji

Motyl, co do mm, to ja bym już chyba nie kombinowała z następnym tylko konsekwentnie dawała to, którego te 30-40 ml wypija. Hania też tyle wypijała, bywały dni że nie chciała w ogóle, następpnego wypiła 80 a następnego znowu nic. od kilku dni pije ładnie, dziś wypiła 170 ml
aha, pije NAN, innego nie chciała
co do butków, to faktycznie chyba na plaże by jej się przydały...
może crocsy albo coś tego typu?
http://splashabout.pl/produkty/akces...dla-dzieci.php

Papuga, to gdzie z reguły bawi się Antoś? tylko na puzzlach? udaje Ci się go tam utrzymać?
Hania pełza po całym domu, po parkiecie, po płytkach.

Boja, współczuje pobudek...
dla mnie to taki ciekawski, nie ironiczny na pewno. Ja go używam jak zadaję jakieś pytanie

dzięki za odp, właśnie myślałam o takich jak te drugie.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
anutka albo mariasia pytałyscie czy dziec mój w smaym rampersie lata...
po domu tak, bo ciepło, ale na pole poki co w dresie

papuga czapke kupiłam w h&m taka:

ale jest masa innych

MOTYL ja mysle ze jak ona bedzie tak stawac to musisz kupic buciki nie tylko na plaze, ale tez do wozka, bo mozliwe ze bedzie chciała wyjsc i stac koło wózka, albo gdzies w kawiarni czy cos.
przynajmniej moi znajomi maja tak teraz z synem ktory jest w wieku Natki w Chorwacji
aaa to może jeszcze jakieś sandały...

a wiecie z jakiej firmy sandałki będą dobre dla stopy?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:15   #2972
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
W sensie nie ma takiego nosidła, tak?
Kurcze, on do mnie przodem nie chce, bo nie widzi, a mi z kolei nie widzi się półtorej godziny nosić go na rekach - zwiedzanie wnętrz zamku wózkiem niestety w grę nie wchodzi
w tej sprawie pisałam do sprzedawcy womara, tylko w wisieadełkach można przodem, tzn tak myślę, bo pokazała linki na aukcji nosiedełem za neicałe 100zł i bez napisu ergonomiczne
Stary 2014-04-23, 13:34   #2973
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
a ja mówię np "Jak się mama czuje" Kiedyś próbowałam mówić "Jak się mamo czujesz" ale t. dziwnie na mnie patrzyła, jakby z wyrzutem Ostatnio na grillu u teściów była jej siostra z synem i synową i ta synowa do mojej t. mówiła na TY (!) tzn nie po imieniu, ale ciocia coś tam i o dziwo mojej t. to nie przeszkadzało. Hmm może mnie nie lubi

Kurna telefon mi wpadł do kibla Niby działa, ale karta pamięci się zepsuła, wygaszacz nie działa, dziwne szuranie słychać
Ja tez mowie w takiej formy "moze mi mama to dac, jak sie mama czuje itd" strasznie sie z tym zmagalam, nie przeszloby mi przez gardlo "jak sie mamo czujesz" do tescia nigdy nie powiedzialam tato tylko "jak sie tesciu dzisiaj czuje";P teraz jak jest Jasko to tqk jak wiekszosc z was stosuje zamiennie "babciu/dziadku" czekalam na to... to jakos prosciej przychodzi

Zoltko mojego Jaska uczulilo takze to potwierdzam, po dwoch razach podania po pol zoltka wyskoczyla kaszka czerwona za uszkami... odstawilam az do momentu zejscia i teraz jest ok, dzisiaj podam juz trzeci raz polowke

Wogole to kupilian ostatnio pomaranczowe pamoersy na promo w realu i Jaska wysypalo nad pupka takie plastikowe maja to zapiecie... a chlonnosc jest do bani

Jesli chodzi o zupki to ja robie wieksza ilosc, zostawiam w lodowce na 2 dni, reszte mroze i pozniej na biezaco wyciagam

Ale glupia dzisiaj u nas pogoda, caly czas pada... nawet jak slonce swieci, jak nie pada to leci mzawka

Dziewczyny czy pomagacie jakos maluchom w nauce raczkowania ? Bo ktoras tu pisala ze pomogla nauczyc sie dziecku pekzania przystawiajac rece do stopek i faktycznie moj Jasko od razu zaskoczyl

Dzisiaj w sklepie online reserved -20% i darmowa dostawa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:42   #2974
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Dziewczyny, które planują wyjazd autem na urlop. Jak Wy zamierzacie się spakować ? Ja mam wrażenie, że teraz Amelkowe rzeczy zajmą nam tyle miejsca, że będziemy wyglądać jak Rumuni czy Cyganie, którzy z placu wracają (ze Świebodzkiego , wrocławianki wiedzą o co chodzi).
Sam fakt spakowania stelaża, spacerówki to już niezły gabarytowo bagaż. A myślałam o łóżeczku turystycznym.A gdzie nasze torby? Jeszcze nigdy mi i mężowi nie udało się spakować do jednej torby sportowej.
Małej trzeba spakować butelki, podgrzewacz, mleko, pampersy, zabawki...jak to upchać?
my byśmy się nie upchali do combi...dlatego jedziemy busem 9-osobowym, z tym,że jeszcze ze znajomymi i ich maluchem

Cytat:
Witam się poświątecznie... jak miło do żywych wrócić
Nadrabiam dzisiaj, więc jak coś mi umknie, albo bez sensu napiszę, to nie bić

rusałko, brawo za pół roczku

susanna dla Stasia

Lola, pamiętam, że Ty chrzciłaś teraz Jak poszło ?

pszczoua, o kurcze, faktycznie się zepsuł... a może mu się pić chce? Teraz tak duszno jest...

tassia, Jaśko budzi się codziennie 5.40 - zegarek można ustawiać... pacyfikuję go do 6, dostaje cyca, godzinka zabawy i kima do 9, czasami 10. Niestety mama już nie kima
Kazek super
Ciekawe jak uszyć klapka, bo to jedyne, za czym Jasiek cały pokój pokona w tempie błyskawicy
Super, że na cycu znowu

Brydzia spokojnie, przerobiliśmy to miesiąc temu I to dwa razy - raz mi zleciał z narożnika, a raz Bartkowi...
Małego obserwować, gdyby zachowywał się inaczej niż zwykle - płakał, był senny!!!, wymiotował!!! albo bardzo rozdrażniony - jechać na IP albo dzwonić po karetkę. Jeśli natomiast nic takiego nie będzie się działo, zostać w domu - dla dziecka, które się tylko poobijało IP będzie większa traumą niż samo uderzenie
Jak nie ma guza to tym lepiej - uderzenie nie było mocne albo sobie zamotryzował rączkami - Jasiek mi spadł centralnie głową na dół, ale guza nie było, bo jakoś rączkę najpierw wyciągnął
Aha, beznadziejna nie jesteś, każdemu się mogło zdarzyć

teacherka, uszywki Blog jak najbardziej

kahunia, co się działo?

Asiek, sprawdź po prostu Jak nie będzie buntu, niech leży, jak się zbuntuje, to czas na przesiadkę. A spacerówkę masz na płasko rozkładaną?

motylku, ja bym kupiła Widziałam tam maluchy w takich plastikowych, miękkich z dziurkami - chroniły stópki, ale powietrze (i woda) spokojnie przelatywały.

m.a.r.t.a. ja na taka okoliczność i w sumie nie tylko (kąpiel czasem sobie taką robię) mam świeczki w łazience
Na wyjazd niestety musieliśmy pożyczyć większy samochód od rodziców :/ Rzeczy Janka zajęły 90% miejsca, a byliśmy tylko 4 dni

Madziuchna

xViolet, ja tą ikonkę odbieram bardzo pozytywnie - taki cwaniaczek, zadziora

papuga, też paprochów nie zlizuje, bo ja mam różne kształty w puzzlach, więc albo ogryza rogi albo wyciąga kształty i mamle
Podklejoną też ogryzał, a raczej próbował i był mega ryk, że nie może... wiec mu odkleiłam i dziecko happy

Pytanie które mi się nasunęło po wyjeździe:
czy nosidełka, które są ergonomiczne przy noszeniu dziecka przodem do siebie, są też ergonomiczne przy noszeniu przodem do świata? A jeśli nie, to w czym nosić?
Dostaliśmy do wypróbowania BabyBjorn (nieergonomiczne) i Jaśko pokochał podróżowanie na brzuchu mamy przodem do świata, a nie ukrywam, ze zwiedzanie zamku z Wijem nie na rękach jest duuużym ułatwieniem Chciałabym więc kupić coś, w czym będzie mu wygodnie, zdrowo i będzie dużo widział.

Ja do teściów mówię po imieniu

A wyjazd całkiem fajny
Pogoda od soboty ok, pokoje super, nawet rodzina aż tak bardzo nie denerwowała (może poza moja mamą i teściem No i Żuk zaliczył swoje pierwsze góry - został zwieziony wózkiem ze Stogu Izerskiego
super,że wyjazd udany
Nas czeka za tydzień

co do nosideł to w tych ergonomicznych to nawet nie masz jak włożyć dziecka przodem do świata, zwyczajnie są tak uszyte,że nie posadzisz tak dziecka.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:46   #2975
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
super,że wyjazd udany
Nas czeka za tydzień

co do nosideł to w tych ergonomicznych to nawet nie masz jak włożyć dziecka przodem do świata, zwyczajnie są tak uszyte,że nie posadzisz tak dziecka.
Aha, czyli niedasie... no to nie będę kombinowała i te kilka razy, kiedy nosidło będzie potrzebne, użyję tego od znajomych. Skoro i tak będzie skazany na wisiadło, to nie będę niepotrzebnie inwestowała w swoje, szczególnie, że to ich jest super na lato, bo z siatki od strony rodzica i dosyć cienkie dla dziecia, więc mi się młody nie zagotuje

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:48   #2976
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
my byśmy się nie upchali do combi...dlatego jedziemy busem 9-osobowym, z tym,że (...)
To mnie pocieszyłaś.
Stary 2014-04-23, 13:57   #2977
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
W sensie nie ma takiego nosidła, tak?
Kurcze, on do mnie przodem nie chce, bo nie widzi, a mi z kolei nie widzi się półtorej godziny nosić go na rekach - zwiedzanie wnętrz zamku wózkiem niestety w grę nie wchodzi
w sensie, że jest to szkodliwe pod wieloma względami

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
imprezę jakoś przeżyłam...

chciałabym ją powoli odstawiać jak wrócimy z wakacji i dlatego powoli próbuję jej dawać mm,żey się uczyła.ale też się boje,że nagle mi pokarmu zabraknie i będzie głodna:/
brzmi to tak, jakbyś się nie bawiła zbyt dobrze

rozumiem, no to może próbuj dalej z enfamilem skoro choć trochę go wypiła?

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-04-23 o 13:54
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 14:27   #2978
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Motyl Tusia tak Ci pięknie spała całą noc bez karmienia, podawania smoczka itp ?

Papuga u nas dokładnie to samo z puzzlami

Rusałko u nas też tak jest że jak Michaś zmęczony to mmmmmaaaammmaaaa woła

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 14:27   #2979
karolson
Zakorzenienie

Marta co do wyjazdu to my jedziemy oplem vectra na majowke i w sumie many plan sie pomiescic a moze i kolege zabrac pil bagaznika to stelarz i spacerowka, lozeczk turystyczne drugie pol to bagaz i troche walowki. Myslelismy tez ze mozna cos polozyc na przednim siedzeniu gdyby kokega nie jechal wchodzi nam tam stelarz i spacerowka. Ps niebierzemy wanienki z wiekszych gabarytow procz wozka tp lezaczek i to lozeczko turystyczne.

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-04-23 o 14:31
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 14:39   #2980
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

laski doradźcie... mam dylemat czy już przesadzać Hubiego do spacerówki, on jeszcze w gondoli ładnie leży i głównie wychodzimy jak ma porę drzemki,a dzisiaj muszę z nim wyjść po Jakuba jak będzie wyspany i się cykam czy nie będzie buntu
Ja miałam możliwość podniesienia oparcia gondoli, ale dopiero w spacerówce Zuzce się fajnie jeździ. Widzi dużo więcej i jak ma taką potrzebę to mogę jej trochę oparcie podnieść

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Tassiu, ale Ty masz nieprzewidywalne piersi Fajnie, ze Wam się udało wrócić do KP
Ten Twój Kazek to wielki musi być jak takie duże guziki ma. Fajowy

Dziękujemy dziękujemy za życzenia i pochwały Chyba po prostu jakiegoś bloga założę i przestanę Was tu zanudzać moimi uszywkami :P Bo pomysłów mam jeszcze co nie miara. :P
bardzo fajny blog, ale tutaj też nam pokazuj

Cytat:
Witam się!
Prosimy dziś o kciuki, bo jedziemy do dermatologa... Pewnie i tak dziś nic się nie okaże, bo doktor zapewne weźmie ze skóry zeskrobiny i coś powie dopiero jak je zbada, a niedługo idzie na urlop, więc nie wiem

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
nie patologia tylko ja raczej z tych panikujących - co w takich sytuacjach jak widać nie jest dobre
od razu zadzwoniłam do mamy która przywracała mnie do pionu że mam go obserwować i że napewno nic mu nie ma itd

no ale mało się różnych dziwnych historii słyszy

wiem że się nie skończy... pierwszy raz więc przeżywam poza tym śpie nagle huk i płacz zrywam się i widze jak leży na podłodze - normalnie mi serce stanęło
a jeszcze tż mi nogi z dupy powyrywa jak się dowie

pamiętam jak kuzynka tż w zeszłe wakacje przyszła z dzieckiem do nich.. i dziecko spadło z takiego wysokiego narożnika na płytki :/ miał ogromnego guza

dobra zbieram się do rodziców bo serio zeschizuje
To nie mów TZ.
Mój do tej pory nie wie, że Zuzka kiedyś z kanapy spadła W sumie to nikomu nie powiedziałam. Odwróciłam się na moment, podeszłam tylko do szafki po ładowarkę I ona w tym momencie mi spadła, popłakała się, ale chyba bardziej się wystraszyła, bo jak się już uspokoiła to nic ją nie bolało i się uśmiechała.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
najzdrowiej gole stopy ale np. zima bywa zimno albo w sarpetach dzieci sie slizgaja na panelach. ale raczek kspcie a nie buty chyba ze befado bierzemy za buty, bo ja racxzej widze je tylko na lato lub jako kapcie

dobre sa tez kapcio-skarpetki

albo skorzane

twardy zapietek moze ortopeda zalecic ale samemu nie poleca sie zakladac butow tego typu po domu, ew na zewnatrz
http://www.bootieboo.pl/index.php?op...&id=4&Itemid=4

i kapcie miekkie na calosci np.

czy croxy-inne klapki niepolecane! dziecko moze w tym koslawic piety
Czyli croxy można, tak??
My mamy takie skarpetki ze skórzanymi podeszwami, dostaliśmy, narazie czekają aż Zuzka zacznie się przemieszczać bardziej niż pełzanie:brzydal :

A co do koślania, to na rehabilitacji nam zwróciła babka uwagę na to, że Zuzia ma tendencję do tego. I do podwijania paluszków. I będziemy jej zakładać plastry, najpierw na te podkurczane paluszki, a potem jak nie przestanie układać nóg do koślania to też plastry. Mam nadzieję że coś pomogą.

Cytat:
No właśnie ryż jest ok. Teraz miała tydzień z wołowiną i chciałam, aby spróbowała z Hippa "ziemniaczki,buraczki , jabłko z wołowiną" to męczyła słoik godzine czasu i to z 220 g zjadła tylko połowe. No nic "kiedyś" do niego powrócę.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Nie wypowiem się w tym temacie, bo moja tego nie ma, ale daje ściąć głowe, że któraś tu pisała, że ma taką mate i dziecko ciągle ją rozwala. Nie pamiętam tylko kto
Zuzia rozwala tą matę chwilę po tym jak ją położe na niej. Nie przejmuję się już tym, tylko wieczorem ją składam, wkładam literki i rano ma złożoną, gotową do rozwalenia

Cytat:

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Dziewczyny, które planują wyjazd autem na urlop. Jak Wy zamierzacie się spakować ? Ja mam wrażenie, że teraz Amelkowe rzeczy zajmą nam tyle miejsca, że będziemy wyglądać jak Rumuni czy Cyganie, którzy z placu wracają (ze Świebodzkiego , wrocławianki wiedzą o co chodzi).
Sam fakt spakowania stelaża, spacerówki to już niezły gabarytowo bagaż. A myślałam o łóżeczku turystycznym.A gdzie nasze torby? Jeszcze nigdy mi i mężowi nie udało się spakować do jednej torby sportowej.
Małej trzeba spakować butelki, podgrzewacz, mleko, pampersy, zabawki...jak to upchać?

My mamy zamiar nad morze jechać. Nie mam pojęcia jak się spakujemy Wanienkę chyba odpuszczę, bo myślę że w brodziku też ją wykąpie. Biedronka jest wszędzie a więc pieluch nie będę brała, kupię na miejscu.
My z TZ się postaramy do 1 walizki spakować, Zuzka do 2 Taki mam plan przynajmniej. Mamy 2 samochody, oba kombi, chyba pojedziemy tym który ma większy bagażnik
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 14:41   #2981
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Karolson rezygnacja z wanienki to jak najbardziej dobry pomysł.
Stary 2014-04-23, 14:41   #2982
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Jestem chora
wczoraj wieczorem mi się zaczęło jakieś zatrucie, jestem taka słaba
Leoś jest na macie i włąśnie patrzę, że cuduje jakieś nowe wygibasy. leżąc na plecach podnosi głowę i klatę niczego się nie trzymając na jakieś 20cm od podłogi

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
O widzisz, jak kanapa koleżanki zadziałała. Fajnie, ze jestes zadowolona z wizyty i kciuki dla koleżanki, by tym razem było wszystko w porządku.
A Pola slodziak, pewnie jej brakuje mamy. Szkoda, ze nie mieszkacie blisko, pewnie byłoby jej łatwiej. Mój tato zmarł, gdy byłam dzieckiem i pamietam, ze gdy byłam małolata mówiłam koleżankom, zeby nie denerwowały sie na ojców o jakies pierdoły, bo przynajmniej ich mają i wydawało mi sie, ze ja byłabym super corunia tatusia.
przykro

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a wczoraj doszłam do wniosku że moje dziecko jest nieznośne, ale tylko przy mnie. jak znikam z pola widzenia to jest mega grzeczny wczoraj na rehabilitacji aż wyszłam z pokoju bo tak marudził, tylko zamknęłam drzwi i cisza
hmm, o co mu może chodzić

Cytat:
3 dni dostawal praktycznie tylko mm. przystawialam go troche, zeby cos tam jeszcze mojego mleczka miał; ale pusto było wiec pociumkal chwile i musialam butle robic.
w nocy udawało sie go na samym cycku prawie za kazdym razem przeciagnac.

i mineły 3 dni; wieczorem dostal mm, a mnie po godzinie cycki bola jakby mialy eksplodowac.
wiec chyc za laktator i 210ml
i znow jestesmy kp... ale nie rozumiem jakim cudem nie bylo nic i nagle takie ilosci.. w kazdym razie ciesze sie
fajnie, że się rozkręciło

Cytat:
ja co odkurzam czyli co 3 dni to przejeżdżam też pod puzzlami.
również nie mam pojęcia skąd sie tam bierze tyle paprochów..
strasznie dużo syfu pod tymi puzzlami nie wiem skąd

Cytat:

My mamy wana

Cytat:
Kurna telefon mi wpadł do kibla Niby działa, ale karta pamięci się zepsuła, wygaszacz nie działa, dziwne szuranie słychać
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 14:42   #2983
papalinka83
Zakorzenienie

Witam się po świętach

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 14:43   #2984
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Hej papalinka
Stary 2014-04-23, 14:50   #2985
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

p.s Bajka gdzie dorwałaś axkida za 1,6k? wyślij mi linka jak możesz
ja widziałam najtaniej 1749
kidzofixa na necie raczej nie kupisz, to poprzednik duofixa. ja kupowalam stacjonarnie i kosztowal dokladnie 1599 zl.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 14:58   #2986
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

ja juz mam dwie mackowyprawy za soba
spakowalam swoje rzeczy, macka rzeczy, wanienke, lozeczko do golfa bez wozka

na wakacje jedziemy combi i napewno zostanie mi jeszcze miejsca
bo teraz jechalismy ze wszystkim co maciej ma i bez problemu na luzaka wcisnelismy sie z moja mama i cala walowka na swieta czyli ciasta, barszcze, koszyczki ze swieconka, wyposazenie na treking w gorach wieclajjjcik

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 15:11   #2987
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
wypróbuję numer z bluzką może taką po aerobiku najlepszy mój TŻ, skomentował: to może wrzućmy małemu do łóżeczka moje skarpety

Brydzia nie zadreczaj sie na pewno nic nie bedzie. ale niestety coraz wiecej bedzie upadkow, siniakow itp, dlatego trza miec oczy dookola glowy

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ziuzia staje/klęczy na czworaka i się buja

Cytat:
Witam się!
sa

a ja dalej bez klawiatury

dziewczyny potrzebuje dobry i sprawdzony przepis na tort. zaproponujecie cos ?
Stary 2014-04-23, 15:14   #2988
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

co się działo?

Cytat:
kahunia, co się działo?
A szkoda gadać.. generalnie mam wrażenie, że moje dziecko to taka maskotka, albo zwierzątko w zoo A Amelka popełzaj, uśmiechnij się, a czemu Ty marudzisz - i tak całe popołudnie. Poszłyśmy się zdrzemnąć na pięterko, to przy zamkniętych drzwiach musiałam ją co chwile bujać w foteliku, bo to gary stukają, to tv ryczy bo akurat teleexpres, a to pies szczeka. Marudziła to dałam jej gryzaka i widać, że te zęby ja męczyły bo się uspokoiła. Poszłam do kibelka i za chwile słyszę jęczy, wychodzę, a ona u T. na kalanach, gryzak na stole. Daje jej tego gryzaka a T. że nie bo spadł. No to cholera 10 osób przy stole i nikt nie mógł pójść przepłukać??? Jak jej cyca dałam- bo może głodna, to nie dość że się co chwilę odrywała, bo ja rozpraszały głosy i tv to jeszcze babcia tż ją za nóżkę zaczepiała - w końcu się zabrałam i poszłam.

Nie wiem, może przesadzam, ale wolałabym, żeby w końcu ktoś zauważył że dziecko też potrzebuje chwili wytchnienia od tych wszystkich głów naokoło. I zainteresował się czymś więcej niż tylko: "oj jak ślicznie ubrana, ale ją stroisz"

Cytat:
zastanawiam się czy nie będę musiała podkleić jej taśmą do paneli bo non stop tylko pełza do tych rogów
Moja też wcina jak poskładam to od nowa

I z puzzli mi też złazi, ale jej pozwalam bo i tak niedługo będzie wszędzie Pilnuję tylko, żeby nigdzie łapek nie wepchała

Cytat:

Jakoś się zapakujesz My z dzieckiem co prawda jeszcze nie wyjeżdżaliśmy. Ale wiele razy pakowaliśmy się w 4 , w dodatku z jedzeniem i sprzętem zimowym

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 15:33   #2989
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Ja podobnie odbieram tę emotkę--> (co ty nie powiesz? -ironia, niedowierzanie).
mi tez sie tak zawsze kojarzyla

Cytat:
tak - dowod w zalaczeniu
nie wiem jak temu zaradzic
tez sie boje zimnej podlogi, bo mamy niepodpiwniczony i nieocieplony od spodu domek :/

u nas burza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1231.jpg (75,0 KB, 44 załadowań)
Stary 2014-04-23, 15:50   #2990
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

anutka171 ja tak z innej beczki . Zauważyłam na zdjęciu, że synek ma piesiaczka uczniaczka? Czy to jego siostrzyczka? Polecasz?Bo ja zdurniałam odnośnie zakupu.
Stary 2014-04-23, 15:52   #2991
kahunia
Zadomowienie

Pytanko mam

Czy jak podgrzeję cały słoiczek i część mi zostanie i ta pozostała część nie miała styczności z buzią dziecka, tylko z czystą łyżeczką to mogę go schować do lodówki i podgrzać jutro znowu? Czy już się nie nadaje?

Stary 2014-04-23, 15:57   #2992
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Pytanko mam

Czy jak podgrzeję cały słoiczek i część mi zostanie i ta pozostała część nie miała styczności z buzią dziecka, tylko z czystą łyżeczką to mogę go schować do lodówki i podgrzać jutro znowu? Czy już się nie nadaje?
Mnie się tak zdarza. Małej nic nie jest.
Stary 2014-04-23, 15:59   #2993
Larysa88
Zakorzenienie

Hejjjj
Jeszcze tylko 10 telefonowych stron mi zostało do przeczytania
Brak ostatnio czasu

Motylku super ze dostałaś przesyłkę
Poli u nas jest identyczny problem! Właśnie czekałam aż wstawisz filmik. No jakbym Ole oglądała. Głowa w łóżko dupka do góry i przekreca się z jednego boku na drugi i tak w kółko się turla... Mi to wygląda tak ze budzi się z tego głębszego snu ale chcę spać dalej i jakoś nie może... Bo leży leży spokojnie i znów na drugi bok i znów chwile polezy i znów się wkurza ze nie śpi spokojnie i się kręci. Ja jej daje pić wtedy. Czasem ja to uspokaja albo włączam suszare w telefonie.... Bo inaczej nie śpimy. Ty masz jakieś sposoby?
Stary 2014-04-23, 16:00   #2994
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
mi tez sie tak zawsze kojarzyla

tak - dowod w zalaczeniu
nie wiem jak temu zaradzic
tez sie boje zimnej podlogi, bo mamy niepodpiwniczony i nieocieplony od spodu domek :/

u nas burza
u nas sie tez zbieralo na burze ale widze ze jakos bokiem przeszlo
chociaz nie wiadomo......w tym momencie co to napisalam to grzmi
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Doradzcie...
Igor mi spadl z lozka. Dal sie w znaki wczorajszy dzien. Wzielam go na karmienie i zasnelam. Obudzilo mnie gdy spadl. Rozplakal sie wzielam na rece i sie uspokoil. Smial sie i ogolnie wszystko normalnie.
Tylko ja plakalam :/ nie wiem jak moglam dopuscic do tego. Beznadziejna jestem
Nie wiem mamy jechac na pogotowie ? Albo do pediatry ? Czy czekac i obserwowac ?
Najgorsze ze tz w pracy do 14 i nie mam samochodu. A jak sie dowie to mi nogi powyrywa :p

Boze ale jestem na siebie zla !
Aha dodam ze nie widze zadnego guza ani nic :/ ni wiem jak sie uderzyl bo sie obudzilam jak juz byl na ziemi. Lezal na plecach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Fo
Brydzia nie miej wyrzutow, to przez zmeczenie.Zdarza sie Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
brawa dla malca
romper
ładny, my też mamy kilka i już czekamy na odpowiednią pogodę, żeby ubierać,

czaszka - , dzisiaj będzie lepszy dzień
hehehehe dzis jest gorzej niz wczoraj.....Julia od samego rana sie wydzira strasznie normalnie mam jej dzisiaj juz dosc
Cytat:
kasiunia co do kp to dziwna sytuacja bardzooo

3 dni dostawal praktycznie tylko mm. przystawialam go troche, zeby cos tam jeszcze mojego mleczka miał; ale pusto było wiec pociumkal chwile i musialam butle robic.
w nocy udawało sie go na samym cycku prawie za kazdym razem przeciagnac.

i mineły 3 dni; wieczorem dostal mm, a mnie po godzinie cycki bola jakby mialy eksplodowac.
wiec chyc za laktator i 210ml
i znow jestesmy kp... ale nie rozumiem jakim cudem nie bylo nic i nagle takie ilosci.. w kazdym razie ciesze sie
super ze masz mleczko
Cytat:

7 stron do nadrobienia więc nie jest jeszcze źle ;p

mój katar prawie ustąpił, Antkowy też! to pewnie dzięki temu że trzymałyście kciuki

zbieramy się na spacer.
dobrze ze juz nie macie kataru, oby tak zostalo
Cytat:
Witam się!
trzymam kciuki

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:01   #2995
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
anutka171 ja tak z innej beczki . Zauważyłam na zdjęciu, że synek ma piesiaczka uczniaczka? Czy to jego siostrzyczka? Polecasz?Bo ja zdurniałam odnośnie zakupu.
tak, to jest szczeniaczek uczniaczek i maly go baaardzo lubi
potrafi do niego podpelznac i pastwic sie dluzszy czas oczywiscie ulubione jest ucho i najczesciej slysze ta muzyczke
ja ze swojej strony naprawde polecam, bo sie u nas sprawdza
Stary 2014-04-23, 16:12   #2996
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Nie wiem, może przesadzam, ale wolałabym, żeby w końcu ktoś zauważył że dziecko też potrzebuje chwili wytchnienia od tych wszystkich głów naokoło. I zainteresował się czymś więcej niż tylko: "oj jak ślicznie ubrana, ale ją stroisz"
Oczywiście, że dziecko również potrzebuje spokoju, ciszy a nie ciągłego "stania nad nim". Ja sobie bardzo cenię fakt, że w ciągu dnia, kiedy mąż w pracy, jesteśmy z córką same. Teściową nie widziałam z kilka miechów, moją mamuśkę tylko wieczorami na "5 minut".
Ostatnio nawet jak przyszła moja siostra, zrobił się szum, ta zaczęła do Ameli ciupciusiować i dziecko aż mi zaczęło płakać.
Stary 2014-04-23, 16:22   #2997
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
moja robi to samo
i tez nie wiem czemu tam tyle paprochow mimo sprzatania
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moj też "łazi" wszędzie, a ze nie mamy ogólnie dywanów, to po panelach i płytkach.

Jeny, nie spalam 2-5:30...nie z powodu Adasia, tylko masakrycznego kataru połączonego z bólem zatok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
biedna zdrowka
Cytat:
tez juz tak mialam nie raz
Cytat:
nie ma sie czym chwalic
ale zrobilam Mackowi zabawke. jako ze interesuja go torebki, zamki, sprzaczki, guziki to mu uszylam worek na zabawki.
u gory rozpina sie zoltym zamkiem i sa zabawki

poznajcie kazka
fajnys kazio

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

dziewczyny myslicie ze jak ktos bedzie uzywal nosidlo nie ergonomiczne bardzo rzadko to nic dziecku sie nie stanie?
nie stac mnie na inne narazie a bylam dzis w komisie dzieciecym i połasiłam sie na womara za 30zł i kupilam tez parasolke do wozka i ten telefonik rózowy vtecha

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:30   #2998
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Mnie się tak zdarza. Małej nic nie jest.
dzieki

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

dziewczyny myslicie ze jak ktos bedzie uzywal nosidlo nie ergonomiczne bardzo rzadko to nic dziecku sie nie stanie?
nie stac mnie na inne narazie a bylam dzis w komisie dzieciecym i połasiłam sie na womara za 30zł i kupilam tez parasolke do wozka i ten telefonik rózowy vtecha
Nie wiem czy dziecku się coś stanie czy nie, ale na 99% Tobie będzie niewygodnie. Przyznam, że kupiłam womara który na stronie producenta niby jest ergonomiczny, ale Wy mi powiedziałyście, że nie jest, zapłaciłam za niego 40zl. Kupiłam bo chciałam zobaczyć czy ta moja wiercipięta w nim wysiedzi. Wysiedziała, nawet sobie kimnęła. Ale - mi było niewygodnie, bo jej nogi stukały o moje, nie ma pasa biodrowego, wiec rozkład obciążenia jest całkiem inny - jak ktoś chodził z turystycznym plecakiem to wie ile to daje I po taki jednym 1,5h spacerku wróciłam do domu i zamówiłam womara eco design w smyku - z przesyłką wyszło niecałe 200zl, taniej niż na allegro. Dzisiaj już przyszedł, ale tż ma w pracy.

A poza tym, w tym tanim co kupiłam regulacja szelek jest tak beznadziejna, że ciężko to zrobić na zdjętym nosidle, a co dopiero z dzieckiem...

A jak już kupiłaś to przetestuj. Jak Ci się spodoba to może skusisz się na jakieś ergonomiczne

Edytowane przez kahunia
Czas edycji: 2014-04-23 o 16:32
Stary 2014-04-23, 16:30   #2999
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
moja robi to samo
i tez nie wiem czemu tam tyle paprochow mimo sprzatania

biedna zdrowka

tez juz tak mialam nie raz

fajnys kazio

moja matka targala mnie w nosidle nieergonomicznym chyba z 8 miesiecy. zyje mam sie dobrze, problemow z biodrami zadnych, kregoslup mnie nie boli.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:44   #3000
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja nie staje na wadze i juz
Haha dobre ja też nie mam zamiaru na nią wchidzic

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Dziewczyn, ktore posiadaja mezow Jak mowicie do swoich tesciow? Mamo, tato? Latwo wam bylo sie przelamac? nurtuje mnie to ostatnio
Ja mam tylko teściowa i mówię mamo albo bezosobowo się zwracam problemu z tym jakoś nie mam ale wiem że np moja kuzynka ma z tym problem wiec raczej stara się bezosobowo się zwracać do swoich teściów

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości