|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
Cytat:
chciałabym ją powoli odstawiać jak wrócimy z wakacji i dlatego powoli próbuję jej dawać mm,żey się uczyła.ale też się boje,że nagle mi pokarmu zabraknie i będzie głodna:/ Cytat:
Cytat:
o rety,współczuję ![]() nic nie robię.o 16.30 dostaje 100 ml kaszki,a do snu 250 ml mojego mleka... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to taki ciekawski, nie ironiczny na pewno. Ja go używam jak zadaję jakieś pytanie![]() dzięki za odp, właśnie myślałam o takich jak te drugie. Cytat:
a wiecie z jakiej firmy sandałki będą dobre dla stopy?
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekalam na to... to jakos prosciej przychodzi Zoltko mojego Jaska uczulilo takze to potwierdzam, po dwoch razach podania po pol zoltka wyskoczyla kaszka czerwona za uszkami... odstawilam az do momentu zejscia i teraz jest ok, dzisiaj podam juz trzeci raz polowke ![]() Wogole to kupilian ostatnio pomaranczowe pamoersy na promo w realu i Jaska wysypalo nad pupka takie plastikowe maja to zapiecie... a chlonnosc jest do bani ![]() Jesli chodzi o zupki to ja robie wieksza ilosc, zostawiam w lodowce na 2 dni, reszte mroze i pozniej na biezaco wyciagam ![]() Ale glupia dzisiaj u nas pogoda, caly czas pada... nawet jak slonce swieci, jak nie pada to leci mzawka ![]() Dziewczyny czy pomagacie jakos maluchom w nauce raczkowania ? Bo ktoras tu pisala ze pomogla nauczyc sie dziecku pekzania przystawiajac rece do stopek i faktycznie moj Jasko od razu zaskoczyl ![]() Dzisiaj w sklepie online reserved -20% i darmowa dostawa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nas czeka za tydzień co do nosideł to w tych ergonomicznych to nawet nie masz jak włożyć dziecka przodem do świata, zwyczajnie są tak uszyte,że nie posadzisz tak dziecka.
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2977 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() rozumiem, no to może próbuj dalej z enfamilem skoro choć trochę go wypiła? Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-23 o 13:54 |
||
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl Tusia tak Ci pięknie spała całą noc bez karmienia, podawania smoczka itp ?
Papuga u nas dokładnie to samo z puzzlami Rusałko u nas też tak jest że jak Michaś zmęczony to mmmmmaaaammmaaaa woła
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Marta co do wyjazdu to my jedziemy oplem vectra na majowke i w sumie many plan sie pomiescic
a moze i kolege zabrac pil bagaznika to stelarz i spacerowka, lozeczk turystyczne drugie pol to bagaz i troche walowki. Myslelismy tez ze mozna cos polozyc na przednim siedzeniu gdyby kokega nie jechal wchodzi nam tam stelarz i spacerowka. Ps niebierzemy wanienki z wiekszych gabarytow procz wozka tp lezaczek i to lozeczko turystyczne.
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2014-04-23 o 14:31 |
|
|
|
#2980 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój do tej pory nie wie, że Zuzka kiedyś z kanapy spadła Cytat:
My mamy takie skarpetki ze skórzanymi podeszwami, dostaliśmy, narazie czekają aż Zuzka zacznie się przemieszczać bardziej niż pełzanie :brzydal :A co do koślania, to na rehabilitacji nam zwróciła babka uwagę na to, że Zuzia ma tendencję do tego. I do podwijania paluszków. I będziemy jej zakładać plastry, najpierw na te podkurczane paluszki, a potem jak nie przestanie układać nóg do koślania to też plastry. Mam nadzieję że coś pomogą. Cytat:
![]() Cytat:
My mamy zamiar nad morze jechać. Nie mam pojęcia jak się spakujemy Wanienkę chyba odpuszczę, bo myślę że w brodziku też ją wykąpie. Biedronka jest wszędzie a więc pieluch nie będę brała, kupię na miejscu.My z TZ się postaramy do 1 walizki spakować, Zuzka do 2 Taki mam plan przynajmniej. Mamy 2 samochody, oba kombi, chyba pojedziemy tym który ma większy bagażnik![]()
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Karolson rezygnacja z wanienki to jak najbardziej dobry pomysł.
|
|
#2982 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Jestem chora wczoraj wieczorem mi się zaczęło jakieś zatrucie, jestem taka słaba ![]() Leoś jest na macie i włąśnie patrzę, że cuduje jakieś nowe wygibasy. leżąc na plecach podnosi głowę i klatę niczego się nie trzymając na jakieś 20cm od podłogi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po świętach
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Hej papalinka
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
kidzofixa na necie raczej nie kupisz, to poprzednik duofixa. ja kupowalam stacjonarnie i kosztowal dokladnie 1599 zl.
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spakowalam swoje rzeczy, macka rzeczy, wanienke, lozeczko do golfa bez wozkana wakacje jedziemy combi i napewno zostanie mi jeszcze miejsca ![]() bo teraz jechalismy ze wszystkim co maciej ma i bez problemu na luzaka wcisnelismy sie z moja mama i cala walowka na swieta czyli ciasta, barszcze, koszyczki ze swieconka, wyposazenie na treking w gorach wieclajjjcik Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#2987 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brydzia nie zadreczaj sie ![]() ![]() Cytat:
saa ja dalej bez klawiatury dziewczyny potrzebuje dobry i sprawdzony przepis na tort. zaproponujecie cos ?
|
|
|
#2988 | ||
|
Zadomowienie
|
A szkoda gadać.. generalnie mam wrażenie, że moje dziecko to taka maskotka, albo zwierzątko w zoo Nie wiem, może przesadzam, ale wolałabym, żeby w końcu ktoś zauważył że dziecko też potrzebuje chwili wytchnienia od tych wszystkich głów naokoło. I zainteresował się czymś więcej niż tylko: "oj jak ślicznie ubrana, ale ją stroisz" Cytat:
jak poskładam to od nowa ![]() I z puzzli mi też złazi, ale jej pozwalam bo i tak niedługo będzie wszędzie Pilnuję tylko, żeby nigdzie łapek nie wepchała ![]() Cytat:
My z dzieckiem co prawda jeszcze nie wyjeżdżaliśmy. Ale wiele razy pakowaliśmy się w 4 , w dodatku z jedzeniem i sprzętem zimowym
|
|
#2989 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem jak temu zaradzic ![]() tez sie boje zimnej podlogi, bo mamy niepodpiwniczony i nieocieplony od spodu domek :/ u nas burza
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
anutka171 ja tak z innej beczki
. Zauważyłam na zdjęciu, że synek ma piesiaczka uczniaczka? Czy to jego siostrzyczka? Polecasz?Bo ja zdurniałam odnośnie zakupu.
|
|
#2991 |
|
Zadomowienie
|
Pytanko mam
![]() Czy jak podgrzeję cały słoiczek i część mi zostanie i ta pozostała część nie miała styczności z buzią dziecka, tylko z czystą łyżeczką to mogę go schować do lodówki i podgrzać jutro znowu? Czy już się nie nadaje?
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się tak zdarza. Małej nic nie jest.
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Hejjjj
Jeszcze tylko 10 telefonowych stron mi zostało do przeczytania Brak ostatnio czasu Motylku super ze dostałaś przesyłkę Poli u nas jest identyczny problem! Właśnie czekałam aż wstawisz filmik. No jakbym Ole oglądała. Głowa w łóżko dupka do góry i przekreca się z jednego boku na drugi i tak w kółko się turla... Mi to wygląda tak ze budzi się z tego głębszego snu ale chcę spać dalej i jakoś nie może... Bo leży leży spokojnie i znów na drugi bok i znów chwile polezy i znów się wkurza ze nie śpi spokojnie i się kręci. Ja jej daje pić wtedy. Czasem ja to uspokaja albo włączam suszare w telefonie.... Bo inaczej nie śpimy. Ty masz jakieś sposoby?
|
#2994 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz nie wiadomo......w tym momencie co to napisalam to grzmi Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
potrafi do niego podpelznac i pastwic sie dluzszy czas oczywiscie ulubione jest ucho i najczesciej slysze ta muzyczke ![]() ja ze swojej strony naprawde polecam, bo sie u nas sprawdza
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio nawet jak przyszła moja siostra, zrobił się szum, ta zaczęła do Ameli ciupciusiować i dziecko aż mi zaczęło płakać.
|
|
|
#2997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tez nie wiem czemu tam tyle paprochow mimo sprzatania ![]() Cytat:
zdrowkaCytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- dziewczyny myslicie ze jak ktos bedzie uzywal nosidlo nie ergonomiczne bardzo rzadko to nic dziecku sie nie stanie? nie stac mnie na inne narazie a bylam dzis w komisie dzieciecym i połasiłam sie na womara za 30zł i kupilam tez parasolke do wozka i ten telefonik rózowy vtecha
|
|
#2998 | |
|
Zadomowienie
|
dzieki
![]() Cytat:
I po taki jednym 1,5h spacerku wróciłam do domu i zamówiłam womara eco design w smyku - z przesyłką wyszło niecałe 200zl, taniej niż na allegro. Dzisiaj już przyszedł, ale tż ma w pracy.A poza tym, w tym tanim co kupiłam regulacja szelek jest tak beznadziejna, że ciężko to zrobić na zdjętym nosidle, a co dopiero z dzieckiem... A jak już kupiłaś to przetestuj. Jak Ci się spodoba to może skusisz się na jakieś ergonomiczne
Amelka 19.10.2013 r. ![]() Edytowane przez kahunia Czas edycji: 2014-04-23 o 16:32 |
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Haha dobre ja też nie mam zamiaru na nią wchidzic
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
problemu z tym jakoś nie mam ale wiem że np moja kuzynka ma z tym problem wiec raczej stara się bezosobowo się zwracać do swoich teściów
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

wiec zwyczajnie w ssarpetach ganiał. pamietaj ze w kazde buty piasek wejdzie. ja bym chyba skarpety ze skorzana podeszwa kupila

i o dziwo mojej t. to nie przeszkadzało. Hmm może mnie nie lubi 

29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

- co w takich sytuacjach jak widać nie jest dobre