Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 19:33   #2341
niv_
Zakorzenienie

Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!

Byłam w Rossmanie, a nawet w 3 przed gablotkami tłumy szybko porwałam dwa podkłady - HM i Flower coś tam i uciekłam. Jestem bardzo zadowolona, że misja zakończyła się sukcesem, na te 3 Rossmany tylko w jednym jest stoisko Bourjous.
Stary 2014-04-23, 19:43   #2342
201801191006
Konto usunięte

wracam z drugiego rossmana zaopatrzona w bibułki wibo x 2 i puder w kamieniu z rimmela co prawda puder mam, ale cały czas używam tego samego więc się nie zmarnuje.

użyłam dziś HM serum, który kupiłam rano no i hmm... szału nie ma? nie wiem, może za dużo oczekiwałam, a jakoś tak zwyczajnie wygląda
ale bardzo na plus odcień, 52 jest dla mnie idealny.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:45   #2343
ckin2u
Zakorzenienie

jaki to puder?

Ja jutro kupie bibulki, waham sie nad podkladem, ale zamowilam probki BB kremu i nie wiem czy kupowac (kolejny) podklad
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:50   #2344
tinyPrincess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Byłam w Rossmanie, a nawet w 3 przed gablotkami tłumy szybko porwałam dwa podkłady - HM i Flower coś tam i uciekłam. Jestem bardzo zadowolona, że misja zakończyła się sukcesem, na te 3 Rossmany tylko w jednym jest stoisko Bourjous.
Ja obeszłam 5 rossmanow i tylko w jednym jest szafa Bourjois i oczywiście z healthy mix serum były tylko odcienie 53 i 55 :/ dobrze, że wczoraj w rodzinnym mieście kupiłam zwyklego Healthy mix odcień 51 ale skusilam się jeszcze na Loreala.

A z każdym dniem kocham mocniej
tinyPrincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:59   #2345
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ckin2u Pokaż wiadomość
jaki to puder?

Ja jutro kupie bibulki, waham sie nad podkladem, ale zamowilam probki BB kremu i nie wiem czy kupowac (kolejny) podklad
ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wa-wersja.html <3
używam transparentnego i jest idealny w zimie jak jestem blada i latem jak się opalę. testowałam różne pudry, ale do tego wracam zawsze.
Stary 2014-04-23, 20:00   #2346
ckin2u
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
używam transparentnego i jest idealny w zimie jak jestem blada i latem jak się opalę. testowałam różne pudry, ale do tego wracam zawsze.
tez go mam i mi on zupelnie nie pasuje :/
Stary 2014-04-23, 20:06   #2347
201801191006
Konto usunięte

widzisz, także każdy musi przetestować na sobie. dla mnie nie ma wad (oprócz opakowania, ale to wybaczam)

z takich pudrów z czystym sercem polecam jeszcze ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...li.html&next=1
no i z essence taki biały transparentny i matujący z sensique.
Stary 2014-04-23, 20:11   #2348
tinyPrincess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
Kupilam go na poprzedniej promocji -40% i sprawdza sie całkiem nieźle ale teraz chce czegoś innego jeszcze spróbować

A z każdym dniem kocham mocniej
tinyPrincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:13   #2349
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suivi Pokaż wiadomość
Ja z chęcią poczytam o plusach życia w UK
Życie tam jest na poziomie, u nas za pół dniówki na stanowisku sprzedawcy kupisz sobie tusz Maybellinne, tam Diora. Ubrań nie kupujesz w szmateksach bo ich tam nie ma, stać cię na normalne ubrania ze sklepu, stać cię na fryzjera itd. U nas za godzinę pracy kupisz papier toaletowy a tam kilka rzeczy w zależności ile masz na godzinę, ja pracowałam po znajomości na 2 miesiące u Polki to mi dała 5 funtów to za to możesz kupić: piankę do golenia Gilette (u nas dychę kosztuje), papier toaletowy, mydło w płynie, żel pod prysznic i nie wiem np chleb jeszcze.

Podoba mi się tamtejszy system podróżowania autobusem, nie masz biletu nie wsiadasz, a tutaj jeżdżą bez biletu w tym również żule i bezdomni, dziś jechałam autobusem to jeden rzygał i zaczął wyzywać 16 letnią dziewczynkę, rząd potem wydaje na pensje dla kanarów i sądy zajmują się karami za bilety zamiast powazniejszymi rzeczami. Moją mamę ostatnio chcieli wsadzić do więzienia za jazdę bez biletu inie miała z czego jej zapłacić to sędzina wymyśliła karę więzienia(!), w dodatku jakiś kanar oskarżył ją o napaść! Gdzie moja mama drobna schorowana spokojna kobieta by się na chłopa rzucała - sprawa jest na prokuraturze, gość jest oskarżony za składanie fałszywych zeznań.

Ogólnie w UK jest mniej prostactwa niż tutaj, ludzie są milsi, usmiechają się ciebie na ulicy, mnie często zaczepiali i się pytali skąd jestem bo im na Rosjanke wyglądam i to faceci i kobiety, także byłam mile zaskoczona atmosferą tam panującą. No i Anglicy są bardzo rozmowni na ulicy cię zaczepią zamienią kilka słów, są pogodni i uśmiechnięci (nie dziwne bo dobre zycie mają).
o_Khaleesi_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:15   #2350
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

W UK lumpeksy nazywają się charity shop, w każdym państwie są sh, nawet w bogatej, urodzajnej Norwegii
Stary 2014-04-23, 22:07   #2351
Lynn
Zakorzenienie

Dziewczyny ile kosztuje Healthy Mix ze zniżką w rossku?

Ja dzsiaj wydałam prawie 50 zł w aptece, a nie kupiłam wszystkiego co muszę. Jutro idę po jeszcze jedno lekarstwo za prawie 40 zł wrrr...
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 22:32   #2352
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile kosztuje Healthy Mix ze zniżką w rossku?

Ja dzsiaj wydałam prawie 50 zł w aptece, a nie kupiłam wszystkiego co muszę. Jutro idę po jeszcze jedno lekarstwo za prawie 40 zł wrrr...
30,90zł

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 22:46   #2353
ParoleParole
Zakorzenienie

kupiłam dwa opakowania bibułek
Stary 2014-04-24, 00:37   #2354
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
W UK lumpeksy nazywają się charity shop, w każdym państwie są sh, nawet w bogatej, urodzajnej Norwegii

Tak ale tego jest mało i bynajmniej nie wyglądają jak nasze lumpy u nas to juz przesadzają z cenami odzieży używanej 80zl za kilogram ? 20-30zl za bluzkę to trochę przesada

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-04-24, 06:38   #2355
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyPrincess Pokaż wiadomość
Ja obeszłam 5 rossmanow i tylko w jednym jest szafa Bourjois i oczywiście z healthy mix serum były tylko odcienie 53 i 55 :/ dobrze, że wczoraj w rodzinnym mieście kupiłam zwyklego Healthy mix odcień 51 ale skusilam się jeszcze na Loreala.
Szkoda, że w każdym Rossamnie nie ma tego samego tylko trzeba tak gonić po mieście i szukać.

Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Pokaż wiadomość
Tak ale tego jest mało i bynajmniej nie wyglądają jak nasze lumpy u nas to juz przesadzają z cenami odzieży używanej 80zl za kilogram ? 20-30zl za bluzkę to trochę przesada

W moich 3 ulubionych lumpeksach, ceny coraz wyższe, za byle bluzkę, czy sukienkę chcą po 20-40 zł chyba im się w głowach poprzewracało. Mieli spory ruch więc wywindowali ceny tak, że teraz zamiast tłumów mają pustki.
Stary 2014-04-24, 08:13   #2356
ckin2u
Zakorzenienie

Cytat:

zycie w UK jest lzejsze i to nie podlega zadnym dyskusja tak jak mowisz

Ludzie sa usmiechnieci i pogodni - bo po prostu im sie zyje BEZ STRESOWO. Ja w UK widuaje pelno Pan, ktore maja powyzej 80,90 lat i ..jezdza autem lub na rowerze. Mam wrazenie, ze nie ma tam stesu i ludzie zyja dluzej.. w Polsce duzo osob umiera w wieku 45-55 , podobno jest to najgorszy wiek dla zawalow, ktore tez czesto podszyte sa stresem

Nie generalizuje, bo UK ma tez swoje wady, no i Polska to POlska (to NASZ kraj) ale jesli chodzi o zycie - takie normalne, codzienne to jest tam duzo lzej.

Przyklad - 'czekolada brazujaca' - puder bronzer z Bourjois w Polsce normalnie kosztuje ok 60-70 zl, a w UK 7 funtow (35 zl..) podalam taki przyklad bo az szokuje i nie wiem dlaczego narzucaja takie ceny w PL, inne kosmetyki sa w tych samych cenach. To jest niepojete dla mnie
Stary 2014-04-24, 08:13   #2357
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że w każdym Rossamnie nie ma tego samego tylko trzeba tak gonić po mieście i szukać.

W moich 3 ulubionych lumpeksach, ceny coraz wyższe, za byle bluzkę, czy sukienkę chcą po 20-40 zł chyba im się w głowach poprzewracało. Mieli spory ruch więc wywindowali ceny tak, że teraz zamiast tłumów mają pustki.
U mnie w lumpie też podnieśli ceny, ale jak ostatnim razem poszłam tam na zakupy a potem do galerii, to w galerii ceny mnie dosłownie kuły w oczy i ciągle myśłałam: za taką jakość mam dać aż 100 zl?!?
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 08:27   #2358
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

to ja mam boskie lumpki, t-shirty (niektóre z metkami) 6,5 (i to takie na czasie, nie że jakieś szmaciochy), sukienki zależy 12-16, bluzy 10, spodnie 10-12 naprawdę można wygrzebać cuda (chociaż w zimę zawsze tego jest mniej, niedługo będą najlepsze rzeczy - wiecie porządki wiosenne ).

Co do życia za granicą, wiecie jak to mówią trawa bardziej zielona tam gdzie nas nie ma i nie można tak wszystkiego dosłownie przeliczać, czy przekładać na PL czy na UK czy inny kraj. Mój tata już 5 lat (legalnie) pracuje w Norwegii, są rzeczy, które owszem są tam lepsze/łatwiejsze a są takie, które są totalnie odrealnione. Np. w Norwegii nie wyleczysz swojego zwierzaka, weterynarze są słabo dostępni a ceny mają (dosłownie) z kosmosu, głupi proszek na odrobaczenie (w PL koszt paru zł, spot on najdroższy koło 30) u nich to koszt paru stówek, nie mówię o operacjach ratujących życie czy "uśpieniu" - bo tam ten przywilej jest na tyle drogi, że psy/koty są zastrzelane (taniej)
Stary 2014-04-24, 08:31   #2359
ckin2u
Zakorzenienie

Cytat:
to ja mam boskie lumpki, t-shirty (niektóre z metkami) 6,5 (i to takie na czasie, nie że jakieś szmaciochy), sukienki zależy 12-16, bluzy 10, spodnie 10-12 naprawdę można wygrzebać cuda (chociaż w zimę zawsze tego jest mniej, niedługo będą najlepsze rzeczy - wiecie porządki wiosenne ).

Co do życia za granicą, wiecie jak to mówią trawa bardziej zielona tam gdzie nas nie ma i nie można tak wszystkiego dosłownie przeliczać, czy przekładać na PL czy na UK czy inny kraj. Mój tata już 5 lat (legalnie) pracuje w Norwegii, są rzeczy, które owszem są tam lepsze/łatwiejsze a są takie, które są totalnie odrealnione. Np. w Norwegii nie wyleczysz swojego zwierzaka, weterynarze są słabo dostępni a ceny mają (dosłownie) z kosmosu, głupi proszek na odrobaczenie (w PL koszt paru zł, spot on najdroższy koło 30) u nich to koszt paru stówek, nie mówię o operacjach ratujących życie czy "uśpieniu" - bo tam ten przywilej jest na tyle drogi, że psy/koty są zastrzelane (taniej)
no tak, dlatego mowie ze codzienne zycie jest latwiejsze
Stary 2014-04-24, 08:46   #2360
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Albo. Narzeka się na nasz ZUS przy np. naliczaniu chorobowego i czasu oczekiwania. W Pl jest tak, że do chorobowego musi być 30 dni zwolnienia (ciągłego z weekendami) + 30 dni czas oczekiwania od złożenia kompletu dokumentów.

W NAVie w Norwegii jest owszem większa kasa (ale to zależy od pensji, skoro pensja wyższa to i chorobowy wyższy), czeka się również ponad 2 miesiące na pieniądze ale... potrafią np. wystawić czek na bank, który czeków nie obsługuje (wtedy trzeba bujać się po całej Norwegii i to załatwiać), potrafią przelać tak pieniądze, że giną w czasoprzestrzeni (jeden gościu już 3 lata się ciąga bo kasę wcięło), socjal jest super ale kuleją urzędy i papierologia jak w Polsce. Są gigantyczne możliwości bo pracy dużo różnej, ale już trzeba biegle znać norweski (inaczej to już nawet do sprzątania czy na zmywak Polaków nie biorą) a to i tak nie gwarantuje stabilnego zatrudnienia. Z punktu widzenia Norwegów to w Polsce jest super, mój tata często organizuje im wycieczki tutaj w Polsce, wiecie szama tania, dobre jedzenie itp. Także nie wszędzie jest tak cudownie i nie wszędzie jest tak ch*jowo.

Chociaż pensje mogłyby być w Polsce takie, żeby realnie pozwolić człowiekowi wyżyć tj. opłacić rachunki, wynajem/kredyt, jedzenie, mieć na lekarza i leki. Już nie mówię o jakichś przyjemnościach ale na to powinien zarabiać każdy w jakiejkolwiek pracy. A nie ciągle trzeba kombinować.
Stary 2014-04-24, 08:46   #2361
GrumpyCat
Wredny kotecek

Ja wczoraj wydalam 150zl na konsultację i zdjęcie rtg a i tak najgorsze czeka mnie za 2 tyg będą mi usuwać zatrzymana 8 siedzę teraz pod gabinetem dentysty po skierowanie, od 8:30 czekam i nie ma nikogo, chyba w każdy dzien inaczej czynne :/ jak nie zalatwie skierowania to parę stowke w plecy...
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 08:58   #2362
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Np. w Norwegii nie wyleczysz swojego zwierzaka, weterynarze są słabo dostępni a ceny mają (dosłownie) z kosmosu, głupi proszek na odrobaczenie (w PL koszt paru zł, spot on najdroższy koło 30) u nich to koszt paru stówek, nie mówię o operacjach ratujących życie czy "uśpieniu" - bo tam ten przywilej jest na tyle drogi, że psy/koty są zastrzelane (taniej)
Myśle, że chcą przez to ograniczyć ilość psów.

Zobacz jak to u nas wygląda, trawniki w kupach.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:

Ceny w hurtowniach są wysokie, dobry jakościowo towar zaczyna się od 45zł za kg, reszta się nadaje tylko na szmaty, a ubrania które wyglądają na nienoszone to koszt ok 50-60zł kg, i wtedy wychodzi ci 11zł za sztukę, przy tak dużych cenach najmu lokalu, trzeba narzucić połowę lub ponad, jakkolwiek głupio to wygląda. W galeriach natomiast każda sztuka odzieży 100zł, najbardziej mnie śmieszy cena krótkich spodenek (tyle samo co dlugie) i sandałków, klapek, takich na 3 paski (prawie 300zł), oraz ceny toreb nie ze skóry (150-190zł!).

Nie wiem czemu jeszcze zagraniczne firmy chcą nam tak dowalić, wszelakie ceny towarów są idealnie przeliczone zgodnie z kursem na naszą walutę, ale czemu nie pensje?

Gilette wkłady do maszynek u nas 90zł w UK 10 funtów.
Stary 2014-04-24, 11:26   #2363
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem czemu jeszcze zagraniczne firmy chcą nam tak dowalić, wszelakie ceny towarów są idealnie przeliczone zgodnie z kursem na naszą walutę, ale czemu nie pensje?

Gilette wkłady do maszynek u nas 90zł w UK 10 funtów.
To nie zagraniczne firmy nam dowalają. To pośrednik nabija sobie portfel.
Ceny nie są przeliczne na naszą walute, sama podałaś przykład maszynek Gilette.
Jak to jest że np szampon czy żel pod prysznic w UK kosztuje 1f a u nas ten sam 10zł? Przecież tam sklep też musi zarobić opłacić pracowników ( i nie płaci im 1000zł a 5000zł jakby to przeliczyć) .
A u nas cena i tak wyższa.

U nas wszystko zabija ZUS. W UK tego nie ma, a gospodarka się kręci, każdy może biznes założyć.
Tylko że potem emerytura to max ok 150 f /tydzień i jeśli przyjdzie wynajmować mieszkanie to jednak jest to mało. No ale z drugiej strony jest tam rozwinięty socjal, rozmaite benefity, które nie pozwolą się znaleźć takiej babci na ulicy.
A u nas jeszcze takiego człowieka eksmitują na bruk.
Emeryci często wyjeżdżają na starość do innych krajów np Hiszpanii.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:44   #2364
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4615511 9]
Ceny nie są przeliczne na naszą walute, sama podałaś przykład maszynek Gilette.
[/QUOTE]

Miałam tu na myśli sieciówki z odzieżą.
Stary 2014-04-24, 13:38   #2365
britnay
Zakorzenienie

dziewczyny, chciałam wyrobić sobie internet aero2 i mam kilka pytań.
Czy macie problemy z zasięgiem, oraz czy uciążliwe są te ograniczenia z wpisywaniem kodów?
britnay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:44   #2366
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
dziewczyny, chciałam wyrobić sobie internet aero2 i mam kilka pytań.
Czy macie problemy z zasięgiem, oraz czy uciążliwe są te ograniczenia z wpisywaniem kodów?
Polecałam aero na tym wątku ale przez te kody już nie polecam, niesamowicie nas to wpieniało i teraz mamy normalny internet z kablówki
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:11   #2367
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Miałam tu na myśli sieciówki z odzieżą.
Mi się wydaje że nie ko końca tak jest. Chyba ceny nie są dobrze przeliczone
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:23   #2368
Suivi
Zadomowienie

Do dziewczyn, które dostały balsam playboy - przyszły już do was te ankiety do wypełnienia?

Suivi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:27   #2369
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suivi Pokaż wiadomość
Do dziewczyn, które dostały balsam playboy - przyszły już do was te ankiety do wypełnienia?
Jeszcze nie, również czekam z niecierpliwością. Podejrzewam, ze lada dzień sie pojawią. Na KWC Administratorka dodała te balsamy do nowości, więc już niedługo będą pewnie rozsyłane ankiety do wypełnienia.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:42   #2370
Suivi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie, również czekam z niecierpliwością. Podejrzewam, ze lada dzień sie pojawią. Na KWC Administratorka dodała te balsamy do nowości, więc już niedługo będą pewnie rozsyłane ankiety do wypełnienia.
Ok, dziękuję za odpowiedź

Suivi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości