Pudry do twarzy

Rimmel Stay Matte, Pressed Powder (nowa wersja)

E-Glamour.pl
Rimmel London Stay Matte puder 14 g dla kobiet 005 Silky Beige
Rimmel Stay Matte Long Lasting Pressed Powder puder w kamieniu 004 Sandstorm 14g
Bodyland.pl
Rimmel London Stay Matte Long Lasting Pressed Powder 14g W Puder 001 Transparent
Rimmel Stay Matte Puder do twarzy, 003 Peach Glow Peach Glow 14 g

Nasi użytkownicy zostawili 2821 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 14 kwietnia 2025 o 18:16
    Zawiodłam się
    Ten produkt mi się w ogóle nie sprawdził. Po nazwie produktu liczyłam, że moja twarz będzie matowa od rana chociaż do 15stej, ale niestety. Twarz świeci mi się po nim po około dwóch godzinach. Więcej go nie kupię. Zaznaczam, że mam cerę mieszanką/tłustą. Mi się nie sprawdził.
    zuzapk
    13 kwietnia 2025 o 17:41
    Klasyk w nowym wydaniu
    Nowa wersja pudru Rimmel Stay Matte to odświeżona klasyka, która nadal dobrze spełnia swoje zadanie. Puder skutecznie matuje skórę na kilka godzin, szczególnie w strefie T, i sprawdza się zarówno nałożony na podkład, jak i bezpośrednio na krem. Ma lekką formułę i nie tworzy efektu ciastka, choć przy większej ilości może podkreślić suche skórki. Nie zapycha porów, nie powoduje podrażnień, dobrze się nosi przez dzień. To produkt idealny dla osób z cerą mieszaną lub tłustą, które szukają prostego i skutecznego pudru. Opakowanie jest minimalistyczne, ale niezbyt trwałe – łatwo się rysuje lub pęka w kosmetyczce. Mimo to, za taką cenę jest to jeden z lepszych pudrów drogeryjnych.
    Zalety:
    • Dobrze matuje skórę
    • Lekka formuła
    • Nie zapycha porów
    • Działa solo i na podkład
    • Przystępna cena
    • Wydajny
    • Nie tworzy efektu maski
    Wady:
    • Opakowanie łatwo się niszczy
    • Może podkreślać suche skórki
    • Brak lusterka w opakowaniu
    • Trwałość mogłaby być lepsza przy bardzo tłustej cerze
  • 12 kwietnia 2025 o 11:09
    Kosmetyk, który uwielbiam i do którego zawsze wracam
    Jako zaprawiona w boju posiadaczka mieszanej cery powiem bez wahania, że nie wyobrażam sobie makijażu bez pudru. Wielokrotnie próbowałam przekonać się do nakładania samego podkładu, co miało zapewnić bardziej naturalny wygląd cery, ale to zdecydowanie nie dla mnie. Bez pudru zaczynam się świecić w zastraszającym tempie, co totalnie mi się nie podoba. Na szczęście mam kosmetyk, który uwielbiam i do którego zawsze wracam. Tak, to dokładnie ten puder. Produkt jest zamknięty w okrągłym, plastikowym opakowaniu w przezroczystym wieczkiem, przez które możemy sprawdzić jego kolor. Ja na co dzień korzystam z odcienia 001 transparent, który szczerze mówiąc nie jest do końca bezbarwny. Posiada delikatną, jasnobeżową nutę, ale dla mnie to zaleta. Skóra po użyciu go wygląda na wyrównaną, a nie posypaną mąką, co często zdarzało mi się gdy testowałam faktycznie bezbarwne pudry. Pełny mat również utrzymuje się całkiem długo - nie cały dzień, bo cudów za 15 zł na świecie nie ma, ale dla mnie kilka godzin wystarczy. Zwłaszcza, że po tych kilku godzinach cera nadal wygląda świeżo i dobrze. Nie ma mowy o świeceniu czy nieładnym oksydowaniu. Ale najbardziej chyba cenię ten puder za możliwość bezawaryjnego rozklepania w ciągu dnia pod okularami. Każda nosząca je osoba wie o co chodzi i zapewne też wie, jak irytujące są pudry, których w ciągu dnia nie da się reanimować w okolicy oprawek. Przy jednej warstwie podkładu pod spodem gwarantuję wam, że wszystko się ładnie wyklepie. Naprawdę! Podsumowanie będzie krótkie, bo ten puder to klasyk, którego chyba każdy już testował i nikogo nie trzeba przekonywać do próby. Uwielbiam ten kosmetyk i nie wyobrażam sobie, że w szufladzie mojej toaletki kiedykolwiek go zabraknie. Moja cera wygląda w nim tak dobrze i jest tak tani, że wybaczam mu nawet beznadziejną wydajność i tandetne opakowanie ze strzelającego plastiku.
    emvlvv
    25 marca 2025 o 19:28
    Dysonans
    Mam bardzo mieszane uczucia co do tego pudru. Efekt wygładzenia daje fenomenalny, ładnie matuje, choć efekt ten nie utrzymuje się długo. Gigantycznym minusem jest natomiast opakowanie. Puder jest już kultowy, na rynku od wielu lat, a opakowanie tak złe… pęka w drobny mak od leżenia w kuferku (ma specjalną oddzielną przegródkę). Nie miałam jeszcze ani jednego opakowania, które nie zostałoby bez wieczka do końca użytkowania. Ten aspekt do poprawy!
    Zalety:
    • Pięknie wygładza
    • Dobrze matuje
    • Wydajny
    • Tani
    Wady:
    olaok8
    5 marca 2025 o 18:26
    Recenzja
    Puder kupiłam przez przypadek i został ze mną na dłużej. Jest trwały i dobrze matuje. Łatwo dobrać kolor. Jest bardzo wydajny i starcza na długo nawet przy częstym korzystaniu.