|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
Byłam w Rossmanie, a nawet w 3 przed gablotkami tłumy
szybko porwałam dwa podkłady - HM i Flower coś tam i uciekłam. Jestem bardzo zadowolona, że misja zakończyła się sukcesem, na te 3 Rossmany tylko w jednym jest stoisko Bourjous.
|
|
#2342 |
|
Konto usunięte
|
wracam z drugiego rossmana zaopatrzona w bibułki wibo x 2 i puder w kamieniu z rimmela
co prawda puder mam, ale cały czas używam tego samego więc się nie zmarnuje. użyłam dziś HM serum, który kupiłam rano no i hmm... szału nie ma? nie wiem, może za dużo oczekiwałam, a jakoś tak zwyczajnie wygląda ![]() ale bardzo na plus odcień, 52 jest dla mnie idealny. |
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
jaki to puder?
Ja jutro kupie bibulki, waham sie nad podkladem, ale zamowilam probki BB kremu i nie wiem czy kupowac (kolejny) podklad |
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oczywiście z healthy mix serum były tylko odcienie 53 i 55 :/ dobrze, że wczoraj w rodzinnym mieście kupiłam zwyklego Healthy mix odcień 51 ale skusilam się jeszcze na Loreala.
|
|
|
|
|
#2345 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
używam transparentnego i jest idealny w zimie jak jestem blada i latem jak się opalę. testowałam różne pudry, ale do tego wracam zawsze. |
|
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:/
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Konto usunięte
|
widzisz, także każdy musi przetestować na sobie. dla mnie nie ma wad (oprócz opakowania, ale to wybaczam)
z takich pudrów z czystym sercem polecam jeszcze ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...li.html&next=1 no i z essence taki biały transparentny i matujący z sensique. |
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz chce czegoś innego jeszcze spróbować
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zadomowienie
|
Życie tam jest na poziomie, u nas za pół dniówki na stanowisku sprzedawcy kupisz sobie tusz Maybellinne, tam Diora. Ubrań nie kupujesz w szmateksach bo ich tam nie ma, stać cię na normalne ubrania ze sklepu, stać cię na fryzjera itd. U nas za godzinę pracy kupisz papier toaletowy a tam kilka rzeczy w zależności ile masz na godzinę, ja pracowałam po znajomości na 2 miesiące u Polki to mi dała 5 funtów to za to możesz kupić: piankę do golenia Gilette (u nas dychę kosztuje), papier toaletowy, mydło w płynie, żel pod prysznic i nie wiem np chleb jeszcze.
Podoba mi się tamtejszy system podróżowania autobusem, nie masz biletu nie wsiadasz, a tutaj jeżdżą bez biletu w tym również żule i bezdomni, dziś jechałam autobusem to jeden rzygał i zaczął wyzywać 16 letnią dziewczynkę, rząd potem wydaje na pensje dla kanarów i sądy zajmują się karami za bilety zamiast powazniejszymi rzeczami. Moją mamę ostatnio chcieli wsadzić do więzienia za jazdę bez biletu inie miała z czego jej zapłacić to sędzina wymyśliła karę więzienia(!), w dodatku jakiś kanar oskarżył ją o napaść! Gdzie moja mama drobna schorowana spokojna kobieta by się na chłopa rzucała - sprawa jest na prokuraturze, gość jest oskarżony za składanie fałszywych zeznań. Ogólnie w UK jest mniej prostactwa niż tutaj, ludzie są milsi, usmiechają się ciebie na ulicy, mnie często zaczepiali i się pytali skąd jestem bo im na Rosjanke wyglądam i to faceci i kobiety, także byłam mile zaskoczona atmosferą tam panującą. No i Anglicy są bardzo rozmowni na ulicy cię zaczepią zamienią kilka słów, są pogodni i uśmiechnięci (nie dziwne bo dobre zycie mają). |
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
W UK lumpeksy nazywają się charity shop, w każdym państwie są sh, nawet w bogatej, urodzajnej Norwegii
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile kosztuje Healthy Mix ze zniżką w rossku?
Ja dzsiaj wydałam prawie 50 zł w aptece, a nie kupiłam wszystkiego co muszę. Jutro idę po jeszcze jedno lekarstwo za prawie 40 zł wrrr... |
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
30,90zł
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam dwa opakowania bibułek
|
#2354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak ale tego jest mało i bynajmniej nie wyglądają jak nasze lumpy u nas to juz przesadzają z cenami odzieży używanej 80zl za kilogram ? 20-30zl za bluzkę to trochę przesada Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie sa usmiechnieci i pogodni - bo po prostu im sie zyje BEZ STRESOWO. Ja w UK widuaje pelno Pan, ktore maja powyzej 80,90 lat i ..jezdza autem lub na rowerze. Mam wrazenie, ze nie ma tam stesu i ludzie zyja dluzej.. w Polsce duzo osob umiera w wieku 45-55 , podobno jest to najgorszy wiek dla zawalow, ktore tez czesto podszyte sa stresem ![]() Nie generalizuje, bo UK ma tez swoje wady, no i Polska to POlska (to NASZ kraj) ale jesli chodzi o zycie - takie normalne, codzienne to jest tam duzo lzej. Przyklad - 'czekolada brazujaca' - puder bronzer z Bourjois w Polsce normalnie kosztuje ok 60-70 zl, a w UK 7 funtow (35 zl..) podalam taki przyklad bo az szokuje i nie wiem dlaczego narzucaja takie ceny w PL, inne kosmetyki sa w tych samych cenach. To jest niepojete dla mnie
|
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
to ja mam boskie lumpki, t-shirty (niektóre z metkami) 6,5 (i to takie na czasie, nie że jakieś szmaciochy), sukienki zależy 12-16, bluzy 10, spodnie 10-12 naprawdę można wygrzebać cuda (chociaż w zimę zawsze tego jest mniej, niedługo będą najlepsze rzeczy - wiecie porządki wiosenne
).Co do życia za granicą, wiecie jak to mówią trawa bardziej zielona tam gdzie nas nie ma i nie można tak wszystkiego dosłownie przeliczać, czy przekładać na PL czy na UK czy inny kraj. Mój tata już 5 lat (legalnie) pracuje w Norwegii, są rzeczy, które owszem są tam lepsze/łatwiejsze a są takie, które są totalnie odrealnione. Np. w Norwegii nie wyleczysz swojego zwierzaka, weterynarze są słabo dostępni a ceny mają (dosłownie) z kosmosu, głupi proszek na odrobaczenie (w PL koszt paru zł, spot on najdroższy koło 30) u nich to koszt paru stówek, nie mówię o operacjach ratujących życie czy "uśpieniu" - bo tam ten przywilej jest na tyle drogi, że psy/koty są zastrzelane (taniej)
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Albo. Narzeka się na nasz ZUS przy np. naliczaniu chorobowego i czasu oczekiwania. W Pl jest tak, że do chorobowego musi być 30 dni zwolnienia (ciągłego z weekendami) + 30 dni czas oczekiwania od złożenia kompletu dokumentów.
W NAVie w Norwegii jest owszem większa kasa (ale to zależy od pensji, skoro pensja wyższa to i chorobowy wyższy), czeka się również ponad 2 miesiące na pieniądze ale... potrafią np. wystawić czek na bank, który czeków nie obsługuje (wtedy trzeba bujać się po całej Norwegii i to załatwiać), potrafią przelać tak pieniądze, że giną w czasoprzestrzeni (jeden gościu już 3 lata się ciąga bo kasę wcięło), socjal jest super ale kuleją urzędy i papierologia jak w Polsce. Są gigantyczne możliwości bo pracy dużo różnej, ale już trzeba biegle znać norweski (inaczej to już nawet do sprzątania czy na zmywak Polaków nie biorą) a to i tak nie gwarantuje stabilnego zatrudnienia. Z punktu widzenia Norwegów to w Polsce jest super, mój tata często organizuje im wycieczki tutaj w Polsce, wiecie szama tania, dobre jedzenie itp. Także nie wszędzie jest tak cudownie i nie wszędzie jest tak ch*jowo. Chociaż pensje mogłyby być w Polsce takie, żeby realnie pozwolić człowiekowi wyżyć tj. opłacić rachunki, wynajem/kredyt, jedzenie, mieć na lekarza i leki. Już nie mówię o jakichś przyjemnościach ale na to powinien zarabiać każdy w jakiejkolwiek pracy. A nie ciągle trzeba kombinować.
|
#2361 |
|
Wredny kotecek
|
Ja wczoraj wydalam 150zl na konsultację i zdjęcie rtg
a i tak najgorsze czeka mnie za 2 tyg będą mi usuwać zatrzymana 8 siedzę teraz pod gabinetem dentysty po skierowanie, od 8:30 czekam i nie ma nikogo, chyba w każdy dzien inaczej czynne :/ jak nie zalatwie skierowania to parę stowke w plecy...
|
|
|
|
#2362 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobacz jak to u nas wygląda, trawniki w kupach. ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Nie wiem czemu jeszcze zagraniczne firmy chcą nam tak dowalić, wszelakie ceny towarów są idealnie przeliczone zgodnie z kursem na naszą walutę, ale czemu nie pensje? Gilette wkłady do maszynek u nas 90zł w UK 10 funtów. |
||
|
|
|
#2363 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ceny nie są przeliczne na naszą walute, sama podałaś przykład maszynek Gilette. Jak to jest że np szampon czy żel pod prysznic w UK kosztuje 1f a u nas ten sam 10zł? Przecież tam sklep też musi zarobić opłacić pracowników ( i nie płaci im 1000zł a 5000zł jakby to przeliczyć) . A u nas cena i tak wyższa. U nas wszystko zabija ZUS. W UK tego nie ma, a gospodarka się kręci, każdy może biznes założyć. Tylko że potem emerytura to max ok 150 f /tydzień i jeśli przyjdzie wynajmować mieszkanie to jednak jest to mało. No ale z drugiej strony jest tam rozwinięty socjal, rozmaite benefity, które nie pozwolą się znaleźć takiej babci na ulicy. A u nas jeszcze takiego człowieka eksmitują na bruk. Emeryci często wyjeżdżają na starość do innych krajów np Hiszpanii. |
|
|
|
|
#2364 |
|
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4615511 9]
Ceny nie są przeliczne na naszą walute, sama podałaś przykład maszynek Gilette. [/QUOTE] Miałam tu na myśli sieciówki z odzieżą. |
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, chciałam wyrobić sobie internet aero2 i mam kilka pytań.
Czy macie problemy z zasięgiem, oraz czy uciążliwe są te ograniczenia z wpisywaniem kodów? |
|
|
|
#2366 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Zadomowienie
|
Do dziewczyn, które dostały balsam playboy - przyszły już do was te ankiety do wypełnienia?
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie, również czekam z niecierpliwością. Podejrzewam, ze lada dzień sie pojawią. Na KWC Administratorka dodała te balsamy do nowości, więc już niedługo będą pewnie rozsyłane ankiety do wypełnienia.
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

szybko porwałam dwa podkłady - HM i Flower coś tam
i uciekłam. Jestem bardzo zadowolona, że misja zakończyła się sukcesem, na te 3 Rossmany tylko w jednym jest stoisko Bourjous.

i oczywiście z healthy mix serum były tylko odcienie 53 i 55 :/ dobrze, że wczoraj w rodzinnym mieście kupiłam zwyklego Healthy mix odcień 51
ale skusilam się jeszcze na Loreala.

06.09.2014
a i tak najgorsze czeka mnie za 2 tyg będą mi usuwać zatrzymana 8
siedzę teraz pod gabinetem dentysty po skierowanie, od 8:30 czekam i nie ma nikogo, chyba w każdy dzien inaczej czynne :/ jak nie zalatwie skierowania to parę stowke w plecy...