Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę. IV - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 18:35   #4891
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę

6 butelek w grzewce i dlatego tak pomyslalam 'co, ja nie dam rady?!' no i nie dalam
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 18:39   #4892
Eydrith
Zadomowienie

Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Juz jade to Ci poukladam prezenty nawet moge uprac
czekolady będą czekać na Ciebie a jeśli jeszcze uprasujesz to zyskasz moją dozgonną miłość

bo faktycznie czas już najwyższy na segregację
Cytat:
Chcialabym zatrzymac ale niestety nie stac mnie na 4 duze psy ale okazuje sie ze 2 odejda na pewno bo jednego chca znajomi a drugiego ciotka.
super że oddajesz w pewne ręce sama bym chętnie wzięła, gdybym miała warunki ale niestety, a szkoda ...
Cytat:
A tak w ogole to przesadzilam dzisiaj wiem, ze mnie skrzyczycie, ale się przyznam..
Mało co nie zemdlałam w biedronce na zakupach, bo dźwignęlam mleko... zgrzewkę mleka
chyba ocipiałaś chcesz już rodzić? lanie na gołe dupsko Ci się należy naprawdę kochana nie rób takich rzeczy, teraz to już nie przelewki, za zgrzewkę mleka to nawet ja już się nie biorę, choć wiadomo że rozumem nie grzeszę

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
ale ciekawie wygladalby chlopak w różowej kiecce :-D
dżender jak malowany
Cytat:
Jak tylko bede miec okazje ide na lumpki:-P dobrze ze najmniejsze rzeczy mam w miare uniwersalne
zazdroszczę ja jutro idę ostatni raz ogłaszam to wszem i wobec, to głupio będzie mi się potem złamać
Stary 2014-04-23, 19:08   #4893
malwiska
Zakorzenienie

Fame zostawię to bez komentarza.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Przez chwilę myślałam ze wykonczymy dzisiaj wątek a tu lipa...

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-23, 19:17   #4894
joanna2228
Wtajemniczenie

Ja już po imprezie , zrobiłam jak radziłyście i zasiadłam w fotelu, a młody się zdziwił i powiedziałam przy wszystkich, że dziś młody obsługuje ale miał minę

Fame czas na lanie zaraz będę
Dusia ty też w szpitalu jakaś czarna seria czy co zdrówka
Iris gratulacje synio mamuni
Eydrith dobrze że jesteś i fajnie, że się udało wszycho
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:25   #4895
Fame
Zakorzenienie

Malwiska jeszcze troszke ponad 100 postow. Moze sie uda dzisiaj napiszmy wszystkie po 2 posty i juz bedzie 50

A co do dzwigania nie za ciężkich rzeczy to wciąz mi się wydaje ze dam rade, bo to tak jakby błachostka, no ale niestety... Nie w ciązy...
Dobrze ze jakas pani mi pomogla bo juzciemno mi sie robiło.. Ehh
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:35   #4896
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Ja już po imprezie , zrobiłam jak radziłyście i zasiadłam w fotelu, a młody się zdziwił i powiedziałam przy wszystkich, że dziś młody obsługuje ale miał minę

Fame czas na lanie zaraz będę
Dusia ty też w szpitalu jakaś czarna seria czy co zdrówka
Iris gratulacje synio mamuni
Eydrith dobrze że jesteś i fajnie, że się udało wszycho
no i prawidłowo chciałabym zobaczyć jego mine
Stary 2014-04-23, 19:50   #4897
mamaya
Zakorzenienie

Iris, gratuluję synka

Fame, dorwę Cię laska i dostaniesz taki łomot, że ho ho

Asia, brawo!
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:50   #4898
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Malwiska jeszcze troszke ponad 100 postow. Moze sie uda dzisiaj napiszmy wszystkie po 2 posty i juz bedzie 50

A co do dzwigania nie za ciężkich rzeczy to wciąz mi się wydaje ze dam rade, bo to tak jakby błachostka, no ale niestety... Nie w ciązy...
Dobrze ze jakas pani mi pomogla bo juzciemno mi sie robiło.. Ehh
ja juz chyba nie dam rady doczekac aż dzisiaj skonczycie....

aaa i wiecie co zauwazyłam, brak cukru działa na mnie negatywnie niby nie jestem glodna ale rozdrażniona na maksa - od tygodnia tż wkurza mnie tak że mam ochotę go ubić, choć nic złego nie robi
Stary 2014-04-23, 19:57   #4899
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ja juz chyba nie dam rady doczekac aż dzisiaj skonczycie....

aaa i wiecie co zauwazyłam, brak cukru działa na mnie negatywnie niby nie jestem glodna ale rozdrażniona na maksa - od tygodnia tż wkurza mnie tak że mam ochotę go ubić, choć nic złego nie robi
kochana może pozwól sobie na jakąś małą czekoladkę? humor będzie lepszy od razu takie spadki nastroju są chyba normalne, ostatnio jak byłam u mojej terapeutki i opowiadałam jej, że znowu mam dość mocne wahania nastrojów, to mówiła że bardzo możliwe, że od wyeliminowania cukru...

zapomniałam wspomnieć, że dziś po raz pierwszy ustąpiono mi miejsca w tramwaju- bardzo miłe to było i to młoda dziewczyna z uśmiechem zaproponowała, a później pan w aptece też mnie przepuścił, chociaż grzecznie sobie stałam w kolejce, bo dobrze się czułam itp

za to teraz zdycham, nie wiem od czego, jestem słaba jak kot od jakiejś godziny...
Stary 2014-04-23, 19:59   #4900
sunfire
Rozeznanie

Malwiska chciałoby się napisać zjedz snickersa

Z tego co piszesz cukier masz niski zwykle, może coś małego by nie zaszkodziło

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:04   #4901
mamaya
Zakorzenienie

Jeszcze 99 postów!

Ale chyba mogę już ogłosić, że konkurs na tytuł V części wątku wygrała debeściara
Tytuł brzmi "Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące."

Nagrodą jest bezbolesny poród

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-04-23 o 20:08
Stary 2014-04-23, 20:16   #4902
joanna2228
Wtajemniczenie

Byłam właśnie w szklarni po kolacje . Musiałam się wam pochwalić, kocham wiosnę

Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1398276920545.jpg (75,1 KB, 26 załadowań)
Miłością tą największą
Stary 2014-04-23, 20:18   #4903
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Byłam właśnie w szklarni po kolacje . Musiałam się wam pochwalić, kocham wiosnę

Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-04-23, 20:18   #4904
sunfire
Rozeznanie

Asia, dawaj adres tej szklarni pewnie jeszcze szczypiorek i sałata się tam znajdzie

sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:26   #4905
joanna2228
Wtajemniczenie

Ale zdziwiłam się ze taka urosła dawajcie do mnie starczy dla wszystkich

Miłością tą największą
Stary 2014-04-23, 20:27   #4906
mamaya
Zakorzenienie

Asia, podsypywałaś jakimiś sterydami to wyrosła

Dziewczyny, założę już dzisiaj nowy wątek, bo jeszcze nie jestem pewna, ale może mnie jutro nie być cały dzień
Stary 2014-04-23, 20:30   #4907
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Juz po wizycie 26 tydzien- Dzidzia zdrowa waży 919 gramów jak bylam w 3 miesiacu to lekarz sobie zapisał plec i sprawdzilo mu sie...nawet sie nie skapnelam gdzie w karcie to nabazgral

Rośnie mi pod serduchem chłopczyk. Wiecie ze cos tak czulam ze chce dziewczynke a bedzie chlopak. Ehh i co ja zrobie z tymi kartonami ciuchów po siostrze przeciez chlopaka na różowo nie ubiore?

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
klask i:

Cytat:
Biedactwo
Daj znac jak sie tam czujesz

O kurcze! Ja nawet tyle nie wazylam jak sie urodzilam
No ale skoro wszystko dobrze i synus rosnie to tylko gratulowac!

Juz jade to Ci poukladam prezenty nawet moge uprac

Chcialabym zatrzymac ale niestety nie stac mnie na 4 duze psy ale okazuje sie ze 2 odejda na pewno bo jednego chca znajomi a drugiego ciotka.

gratulacje!

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

A tak w ogole to przesadzilam dzisiaj wiem, ze mnie skrzyczycie, ale się przyznam..
Mało co nie zemdlałam w biedronce na zakupach, bo dźwignęlam mleko... zgrzewkę mleka
Fame !!!!!

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Jeszcze 99 postów!

Ale chyba mogę już ogłosić, że konkurs na tytuł V części wątku wygrała debeściara

klask i:

mamaya, framboise, eydrith dzięki za wypowiedź w sprawie banku komórek macierzystych, ja jestem raczej na tak, tylko jakaś dziwna babka była na zajęciach i mnie trochę zniechęciła.... a reszta mamusiek jak się wypowie to też będę wdzięczna

ja również po wizycie Mała cała i zdrowa, kręciła sie jak zawsze i waży już 1300 dobra zmykam się pakować
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:38   #4908
mamaya
Zakorzenienie

CZĘŚĆ PIĄTA NASZEGO LIPCOWEGO WĄTKU

Jeśli chcecie, żebym zaktualizowała jakieś informacje to napiszcie mi pw

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-04-23 o 21:01
Stary 2014-04-23, 21:01   #4909
joanna2228
Wtajemniczenie

Idę się kąpać i do łóżka padam i czuję, że zasnę jak zabita . Spokojnej nocy buziaki dla Was
Miłością tą największą
Stary 2014-04-23, 21:25   #4910
malwiska
Zakorzenienie

ciekawe czy jutro wykończymy wątek ja też już uciekam, zaraz zjem lekką ostatnia kolacje, odczekam godzine i spać. Do jutra
Stary 2014-04-23, 21:36   #4911
ecencia
Raczkowanie

To ja na szybko dodam, ze moja krzywa cukrowa wyszla bardzo dobrze i moge nadal zajadać sie lodami do ktorych mam ostatnio straszna slabosc.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:37   #4912
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Jeszcze 99 postów!

ah jak mi miło, zwłaszcza nagroda mi się podoba

Dzięki za miłe słowa dziewczyny
Leżę w szpitalu nudzę się potwornie, WiFi nie ma... więc siedzę na sieciowym necie pewnie wybule rachunek.. ale nie mogę się powstrzymać żeby Was podczytywac Jakoś nie wiem co poodpisywac..
Eydrith fajnie że jesteś i ze zakupy od mamy udane.
Fame kochana Ty nie szalej z tym dzwiganiem

Z dzidzia wszystko ok wg tutejszego mega wypasnego usg, waży 1900g po prostu jestem w szoku, widac nadrobil zaległości bo wymiarami na usg polowkowym byl 2 tyg do tyłu, teraz jest niecałe 2tyg do przodu. Szok. Kopie jak nie wiem, ktg miałam już 2 razy i wszystko ok poza tym ze się wiercil i nie dał się złapać Położna mówi ze kilka dni temu mieli podobny przypadek i że na następny dzień dziewczynę wypuścili. Także jestem dobrej myśli

debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:43   #4913
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
ah jak mi miło, zwłaszcza nagroda mi się podoba

Dzięki za miłe słowa dziewczyny
Leżę w szpitalu nudzę się potwornie, WiFi nie ma... więc siedzę na sieciowym necie pewnie wybule rachunek.. ale nie mogę się powstrzymać żeby Was podczytywac Jakoś nie wiem co poodpisywac..
Eydrith fajnie że jesteś i ze zakupy od mamy udane.
Fame kochana Ty nie szalej z tym dzwiganiem

Z dzidzia wszystko ok wg tutejszego mega wypasnego usg, waży 1900g po prostu jestem w szoku, widac nadrobil zaległości bo wymiarami na usg polowkowym byl 2 tyg do tyłu, teraz jest niecałe 2tyg do przodu. Szok. Kopie jak nie wiem, ktg miałam już 2 razy i wszystko ok poza tym ze się wiercil i nie dał się złapać Położna mówi ze kilka dni temu mieli podobny przypadek i że na następny dzień dziewczynę wypuścili. Także jestem dobrej myśli

Wykorzystaj ten czas na odpoczynek. W ktorym tyg jestes teraz?
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 22:03   #4914
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Obie fajne, ale szczególnie przemawia do mnie ta pierwsza w szarym kolorze, wlasnie szukam jakiejs kiecuchny letnio-chrzcinowej. Wychodze ze szpitala to namowie tz na zakupy, podjedziemy do h&m musze się pocieszyć bo jednak potwierdzily mi badania cukrzyce :/
No szkoda

Cytat:
Cześć dziewczyny. Witam się z nieciekawymi wieściami. Jechalam dziś na wizytę kontrolną do gina i miałam stluczke. Dojechalam w końcu do lekarza i powiedział że bez dwóch zdań na min 72 godz. na obserwacje do szpitala... no i czekam właśnie na IP... Ogólnie ze mną wszystko ok, miałam zapiete pasy, poduszka nawet nie wybuchła.. nie uderzylam się w nic, moj gin mnie zbadał i powiedział ze wszystko jest ok, czuje ruchy normalnie, ale gin powiedział ze po wypadkach w każdej chwili może się sytuacja zmienić... :/ opieralam się ale stwierdziłam w końcu że byłoby to nieodpowiedzialne żeby olać tą sytuację... No i oto jestem w szpitalu (

Ojej, no to na ile się da miłego pobytu

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Aaaaaaa jestem w szoku moj syn wazy 2,18kg oczywiscie waga szacowana ale i tak szoku doznalam. Lekarz stwierdzil ze wszystko dobrze. Dzieki dziewczyny za kciuki.
e
Pięknie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, będziecie kupować nosidełka dla swoich bobasów? Ja zamierzam nosić Małą w chuście, wydaje mi się to bardzo naturalne i wygodne, zarówno dla mnie jak i dla malucha
Ja mam kupioną chustę tkaną, ale jakoś nie mogę sie zebrać żeby ją wyprać, złamać i nauczyć wiązań.

Cytat:

Rośnie mi pod serduchem chłopczyk. Wiecie ze cos tak czulam ze chce dziewczynke a bedzie chlopak. Ehh i co ja zrobie z tymi kartonami ciuchów po siostrze przeciez chlopaka na różowo nie ubiore?

---------------
Bry wieczór

Kupiliśmy dziś synkowi nowe łóżko i teraz czeka nas kilka dni nauki ładnego zasypiania. Dzisiaj godzina, więc chyba bez tragedii.
No, ale mamy z głowy, teraz "tylko" przetrwać remonty i możemy zacząć ogarniać zakupy dla Małej
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 22:23   #4915
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Yuza - trzymam mocno kciuki
Dzięki

Cytat:
Cześć dziewczyny. Witam się z nieciekawymi wieściami. Jechalam dziś na wizytę kontrolną do gina i miałam stluczke. Dojechalam w końcu do lekarza i powiedział że bez dwóch zdań na min 72 godz. na obserwacje do szpitala... no i czekam właśnie na IP... Ogólnie ze mną wszystko ok, miałam zapiete pasy, poduszka nawet nie wybuchła.. nie uderzylam się w nic, moj gin mnie zbadał i powiedział ze wszystko jest ok, czuje ruchy normalnie, ale gin powiedział ze po wypadkach w każdej chwili może się sytuacja zmienić... :/ opieralam się ale stwierdziłam w końcu że byłoby to nieodpowiedzialne żeby olać tą sytuację... No i oto jestem w szpitalu (
lepiej przecierpieć jakoś szpital, niż później pluć sobie w brodę w razie czego ja miałam stłuczkę w 7 tygodniu ciąży i jakoś nawet nie pomyślałam, że muszę się do szpitala udać, przy kolejnej wizycie wspomniałam o tym gince przy okazji innego tematu i była bardzo oburzona, że jestem niepoważna i w ogóle...

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Aaaaaaa jestem w szoku moj syn wazy 2,18kg oczywiscie waga szacowana ale i tak szoku doznalam. Lekarz stwierdzil ze wszystko dobrze. Dzieki dziewczyny za kciuki.
Gratki

Cytat:
Juz po wizycie 26 tydzien- Dzidzia zdrowa waży 919 gramów jak bylam w 3 miesiacu to lekarz sobie zapisał plec i sprawdzilo mu sie...nawet sie nie skapnelam gdzie w karcie to nabazgral

Super!

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
To ja na szybko dodam, ze moja krzywa cukrowa wyszla bardzo dobrze i moge nadal zajadać sie lodami do ktorych mam ostatnio straszna slabosc.
Gratki

Melduje się wieczornie dzisiejsza wizyta expresowa z dzieciem wszystko ok, obrócił się główką w dół, więc podobno szykuje się do porodu SN z pomiarów wychodzi, że syn duży będzie, bo jest większy o mniej więcej 2 tygodnie. Nie wiem ile waży, bo moja ginka nie ma takiego USG i dopiero na położniczym za 3 tyg. się dowiem Dostałam skierowanie na krzywą cukrową, więc jutro od rana będę się męczyć boję się mam nadzieję, że jakoś to przeżyję, bez ekscesów. Dobrej nocki brzuchatki
Stary 2014-04-23, 22:38   #4916
agnes208
Zakorzenienie

yuza haha moj dziec tez starszy o ok 2 tyg ale i tak mnie waga zaskoczyla liczylam gdzies na 1800
Stary 2014-04-23, 22:48   #4917
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
mam do Was pytanie odnośnie banku komórek macierzystych,tzn wczoraj na szkole nam to oferowali i zastanawiam się na ile to jest faktyczne pomocne a na ile naciąganie na kase. Co o tym myślicie, bo ja sama nie wiem???
Nie skorzystamy (za drogie, komórki macierzyste można pobrać także ze szpiku i krwi obwodowej, pobrana próbka wystarczy tylko dla osoby do 40 kg).

debesciara trzymaj się

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 23:48   #4918
rybka13
Zakorzenienie

Hej kobietki
Witam sie z Polski
Troche nadrobilam, ale jeszcze nie wszystko, myslalam ze juz dawno nowy watek bedzie

debesciara zdrowka i szybkiego powrotu do domu

agnes i debesciara duze wasze chlopaki
Ja wczoraj mialam wizyte i jestem w szoku, bo moj tylko 1200, a tp dzien po debesciarze no ale kekarz mowil, ze waga ok, moze nie powinnam porownywac bo poprzednie usg na innym sprzecie mialam, ale wtedy ze wszystkim w gornych granicach byl i wagowo spory, a teraz tylko tyle :/ ale nie szukam sobie zmartwien skoro jest ok
Poza tym skraca mi sie troche szyjka i biore luteine mam wiecej odpoczywac i nie forsowac sie.
Tylko zastanawiam sie czy rzeczywiscie ta szyjka powinna byc dluzsza na tym etapie. Napiszcie prosze dlugosc swoich jak wam lekarze mowia. Ja mam 3cm-30tc.

Milo ze swieta wam sie udaly, ja tez nie narzekam, apetyt mam...
Nie wiem o czym jeszcze chcialam...wiec do jutra
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 23:59   #4919
agnes208
Zakorzenienie

rybka zastanawialam sie wlasnie gdzies ty. No pamietam wlasnie ze tez sporego dziecia mialas. Ale skoro lekarz mowi ok to tego sie trzymajmy bo bysmy powariowaly. Prawda taka ze te wyniki to duzo zaokraglone bo zalezy od sprzetu i reki lekarza jak przylozy wymiar,przeciez to z wzorow liczone jest. Co do szyjki to nie wiem bo przecie tam nie zagladaja;-) za dwa tyg jade do pl gina to sie pewnie dowiem. Biorac to tak na rozum to ta szyjka ma ci jeszcze wystarczyc tylko na 8 tyg. bo przeciez w 38t mozna juz rodzic wiec chyba nie jest tak zle no ale lekarz wie lepiej. Choc mojej kol tez sie tak niby skracala skracala doktor straszyl a skonczylo sie na wywolywaniu w 42t.
Stary 2014-04-24, 00:25   #4920
ecencia
Raczkowanie

Rybka ja w 27tc miałam szyjke 5cm i wczesniej jak mierzyl to tez tyle miała.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości