|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
Mam ciemne biurko i komodę i cholery dostać można. Kundzia: JA - jeżeli to jej zabawka jest - to pozwalam się bawić w jaki sposób chce, łącznie z rzucaniem. Rzucanie jest typowe dla dzieci w tym wieku, sprawdza co się stanie, jaki będzie dźwięk, co zrobi mama itp itd. Możesz zamienić na zabawę typu "rzucamy misie do pudełka" - takie lekkie bez mechanizmu grającego - jeśli się boisz, że tamten się popsuje. Jeśli dziecko ma potrzebę wywalać i wkładać, podnosić i rzucać to raczej będzie to robiło - zabierzesz tego misia, weźmie co innego. Poza tym ja wychodzę z założenia, że zabawki są dla dziecka, więc i tak bywa czasem, że się psują - trudno. Tłumaczę dziecku, że jak spadnie to się popsuje - ale właściwie tylko jak to się stanie - to się dziecko nauczy. Przez doświadczenie. Więc ja pozwalam. |
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo ze bardzo mi się podobają te meble, to już sie raczej nie zdecyduje na taki kolor... A co do rzucania. Amelka jak coś upuści, to łapie się za głowe i robi oooo oo o o o o
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane dojechalimy, mlody padl o 19 jak mucha, zajechany droga. Ale kochany spokojniutki taki w podrozy spal prawie caly czas.
Maz juz pracuje Lecim ogladac hells kiczyn Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#2614 |
|
Wtajemniczenie
|
Deli ja mam w salonie ciemne meble i kurze ścieram 2 razy dziennie. a jak już słońce zaświeci to jest masakra
![]() przyszła dzisiaj paczka od mojej Sis. cały wielki karton ciuszków next, geoge i f&f
|
#2615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Blanuś juz śpi, ja piję koktajl truskawkowy, ale jakaś zmęczoa jestem.
Cytat:
Apetyt ma wilczy, serio, martwi mnie to. Cytat:
|
||
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ma raz wilczy a raz w ogóle nie ma apetytu. Dziś zjadła dwie miseczki zupy, no nie wiem ile tego było ok 200-300ml a później poprawiła jogurtem 200ml plus duże jabłko plus płatki kukurydziane(zblendowane) w międzyczasie jakiś biszkopt i chlebek.. a UU na potęge.
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dojechalismy Julek padl jak kawka przed chwila z tego wrazenia nie mial dzis drugiej drzemki czekamy na plan jazdy i od jutra rozpoczynamy 12 dni cwiczen, nazazie hitem jest mini zoo a przedewszystkim kuzki i kroliki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Was ![]() |
|
|
|
|
#2619 |
|
Konto usunięte
|
W autobusie Agata zrobiła histerię jak nigdy - bo chce usiąść. A tu akurat żadnego miejsca obok wolnego, więc tłumaczę, że 3 przystanki tylko i ma się trzymać za rękę, stoimy. Nie, histeria. To mowię: siadaj na podlodze, jeśli nie ustoisz, no niestety ja nie zostawię wózka na środku pojazdu by na jeden czy drugi koniec autobusu iść cię prowadzić na miejsce na chwilę. A po 2 przystankach jakieś paniusie oburzone do niej: chodź kochanie tu, siądiesz sobie, mama ci nie da ale sobie siądź.
uj mnie strzelił - czy paniusie nie widzą, że matka stoi? opierdzieliłam, przecież ja nie dla widzimisię nie pozwalam siadać a skoro każda taka mądra, trzeba było ustąpić miejsce od razu, a nie na matkę najeżdżać. Spytałam, czy widzą, że ja tu stoję? no a bo pani nie pozwala - no to pytam: swoje dzieci miały? wychowały? to siedzieć cicho. Szlag mnie trafił, zrobiły ze mnie matkę wyrodną co to dziecku nie daje siąść. W efekcie przystanek wcześniej wysiadłam, bo szkoda moich nerwów na baby. |
|
|
|
#2620 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
potem dwugodzinne odsypianie nocnej tugezy i po obiedzie szalenstwo do wieczora, mały sam padł tuz po 19 DEBRAH, lubie Cie czytac BLACK, Oliwka radzi sobie jak umie ![]() swoją drogą tez byłabym zła, nawet bardzo gdyby w takim przypadku rodzic nie reagował.... zwlaszcza, ze to Twoja siostra..... zwrócic uwagi nie mozesz? Cytat:
Cytat:
i stokrotki zrywamy w ogródku a potem wącha gender jak nic Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
okropne to co piszesz... dobrze, ze nic sie nie stało
|
|||||
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, szkoda
do 3 razy sztuka Cytat:
powdzenia! o matko!! dobrze ze nic sie mlodemu nie stalo! a dla ojca baty!!! |
|
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46147790]W autobusie Agata zrobiła histerię jak nigdy - bo chce usiąść. A tu akurat żadnego miejsca obok wolnego, więc tłumaczę, że 3 przystanki tylko i ma się trzymać za rękę, stoimy. Nie, histeria. To mowię: siadaj na podlodze, jeśli nie ustoisz, no niestety ja nie zostawię wózka na środku pojazdu by na jeden czy drugi koniec autobusu iść cię prowadzić na miejsce na chwilę. A po 2 przystankach jakieś paniusie oburzone do niej: chodź kochanie tu, siądiesz sobie, mama ci nie da ale sobie siądź. uj mnie strzelił - czy paniusie nie widzą, że matka stoi? opierdzieliłam, przecież ja nie dla widzimisię nie pozwalam siadać a skoro każda taka mądra, trzeba było ustąpić miejsce od razu, a nie na matkę najeżdżać. Spytałam, czy widzą, że ja tu stoję? no a bo pani nie pozwala - no to pytam: swoje dzieci miały? wychowały? to siedzieć cicho. Szlag mnie trafił, zrobiły ze mnie matkę wyrodną co to dziecku nie daje siąść. W efekcie przystanek wcześniej wysiadłam, bo szkoda moich nerwów na baby.[/QUOTE] I dobrze zrobilas mnie dobijaja teksty oj mam ci nie daje czekoladki choc ciocia ci da Cytat:
Sent from my GT-P3110 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2623 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak samo robiłam z kuchenką, piekarnikiem, rózą na dworze brawa dla Poli mądraliny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby po kontroli były dobre wiesci Cytat:
Cytat:
Cytat:
w ogole, zawsze mi sie imie Tomasz kojarzy z tym Tomaszkiem łobuziakiem z Nocy i dni Cytat:
SZAJA, uwielbiam Twój sposób postepowania z takimi jednymi sie ucze od Ciebie Pomysł z myciem fajny, ale u nas raczej by nie przeszedł w warunkach domowych, jak bedzie ciepło to na podrówku wykorzystam |
|||||||
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
DELI, nooo slaba sytuacja strasznie z tym bankiem :/ niby dzis TZ to zalatwil, ale jutro musi jechac po potwierdzenie, bo ten gowniany bank musi to zweryfikowac...
Nie umiem sie cos wbic po kilkudniowej nieobecnosci ![]() Jak juz piszecie o zachowaniu dzieci to powiedzcie mi - Wasze dzieci tez Was "bija" dla zabawy? Kuba sobie ostatnio upodobal TZ i chlasta go po twarzy, a potem glosno rechocze. Jak w takiej sytuacji reagujecie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, nie dziwię Ci się, że zareagowałaś w ten sposób.
Ja bym na pewno to samo zrobiła. Nie cierpię, gdy ludzie się wtrącają i z góry oceniają coś, o czym nie mają zielonego pojęcia... ![]() Sylwietta, ja praktycznie zawsze zwracam uwagę. Tylko chodziło mi o to, ze moja siostra nie zareagowała na zachowanie swojej córki (ja powiedziałam, żeby tak nie robiła, że Oliwce mogła zrobić krzywdę itp itd), więc ja też nie będę zwracać uwagi na zachowanie mojej (przydzwoniła, to przydzwoniła ).Nawijko, tak tak, Oliwka czasem mnie tłucze dla zabawy i się z tego śmieje... Wtedy jej mówię, żeby tak nie robiła, bo to mnie boli, to smutnieje, mówi głośno "mamaś" takim zbolałym tonem i daje mi buzi, a potem się przytula do mnie. No i oczywiście przestaje tak robić w tym momencie.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-04-23 o 21:24 |
|
|
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas sajgon. Igora jednak dopadła ta jelitówka...całą noc wymiotował, biegunka. Wzięłam dziś urlop na żądanie. W dzień tylko dwa razy wymiotował i raz wodnista kupa ale sytuacja chyba opanowana bo od 12 nic. Za to doszła gorączka, o 16 podałam nurofen - ładnie zbił gorączkę ale znowu zaczęła rosnąć, o 20 przed snem podałam paracetamol ale nie pomaga. Wybudził się i płacz to okłady zrobiłam i śpi z mokrą pieluchą na czole. Biedny mój
Taka wściekła jestem że brat z żona przywieźli niedoleczonego synka na Święta do rodziców. Mogli chociaż powiedzieć jak już koniecznie chcieli przyjechać (ze dwie godziny może posiedzieli tylko) to my byśmy nie jechali z małym i nie ryzykowali skoro ich synek dopiero co jelitówkę przeszedł. Ehh...
|
#2627 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Witam się poświątecznie, zaraz nadrabiam i postaram się coś jeszcze dziś poodzywać ale tak na szybko chciałam dać info (wiem, trochę późno): DZIŚ na hasło "urodziny" RABAT w RESERVED online 20% na wszystko. Hasło trzeba wpisać przy wejściu na koszyk tam gdzie jest kod rabatowy. Może któraś skorzysta
|
|
|
|
#2628 |
|
Konto usunięte
|
Illusion, zdrowiejcie!
![]() Sylwia, od jakiegoś miesiąca jest ciągły ryk o wszystko :/ strzępkiem nerwów jestem. |
|
|
|
#2629 |
|
Lurker ;)
|
Nawijko wlasnie dzis mala miala faze na bicie babci ;/ wspinala sie, jak na przytulasa i lapami po twarzy ;/ a jak babcia udawala, ze placze to mloda rechot...
Szaja u nas ryk o wszystko od tygodnia ;/ cokolwiek nie pozwole-ryk. Dzis biegala po przystanku, ok niech biega, ale zaczela za blisko jezdni. Pare razy powtorzylam, miala w pieluszce to wzielam na lawke-ryk. Boje sie wychodzic z nia do ludzi, bo cos sie nie spodoba to momentalnie wycie jak syrena alarmowa. Dziewczyny, babcia dzis zaproponowala, ze zasponsoruje nam slub( nieduzo, bo chcemy skromna cywilke, jakies 3 tysie). I tu dylemat- babcia ma osmioro wnuczat. Troche niesprawiedliwe byloby sponsorowanie nas gdy reszta sama oplacala sluby. Dzis odmowilam, ale w sumie ... chodzi mi to po glowie.
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() LITLLE-moze to duzo, jak na podarunek-ale moze powinniscie to przemyslec i potraktowac jako prezent ślubny, lub umówić sie z babcią ze jej oddacie, np. w ratach.albo połowę jako prezent a połowę do zwrotu,hmmm? no nie wiem..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-04-23 o 22:12 |
|
|
|
|
#2631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdrówka ! ![]() Mnie tez Hania bije dla zabawy i tz też jego to bawi i sie śmieją a ja mówię, że mnie boli... nie wiem jak lepiej
|
|
#2632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie, ze tak, najczesciej strzela mi z otwartej jak mowie, ze boli to całusa daje, a jak udaje, ze płaczę to sie przypatrzy, przypatrzy i nagle bach- jak złapie za włosy to skalp zdejmuje ciezko go tego oduczyc.... juz nawet w łapke mu strzeliłam i za jego "bujną" fryzure pociągnełam (lekko ale tak zeby poczuł ze boli) i nic......Cytat:
Cytat:
Bardzo nieodpowiedzialnie brat postapił, oj bardzo.... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46148983] Sylwia, od jakiegoś miesiąca jest ciągły ryk o wszystko :/ strzępkiem nerwów jestem.[/QUOTE] ale czemu tak? co obstawiasz? Wspólczuje z całego serca, dobrze ze Dorka nie szaleje na razie |
|||
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
witam się poświątecznie
![]() podczytalam Was wczoraj trochę na telefonie ale dzisiaj nic nie pamiętam :/ nadrobiłam z lekka dzisiejszy dzień nawijko tak Kuba lubi mnie bić w trakcie zabawy, śmieje się wtedy. Łapię go delikatnie za rączkę i mówię, że mnie to boli i że proszę go, żeby tak nie robił i żeby zrobił mamie kiziu miziu. I pokazuję jak się robi kiziu miziu. Deli my mamy meble wenge i mam ich dość, nawet jak zetrę to za moment znowu kurz szaja Ty to potrafisz sobie poradzić z mądrymi babciami ![]() i za pierwsze kroczki Illusion zdrówka ![]() hope czytałam Twoją opowieść i miałam ciary na plecach, dobrze, że nic poważnego się nie stało... fewciu Ty się martwisz, że Blanka dużo je a ja, że Kuba je mało :/ nie da się dogodzić ![]() co do stawiania granic to ja Kubie na dużo pozwalam, oczywiście w granicy rozsądku, to co jest niebezpieczne to zabraniam. Na placu zabaw nie pozwalam na sypanie piaskiem w siebie i w inne dzieci ani na burzenie czyichś piaskowych budowli. Może babrać się w piachu, ile tylko mu się podoba (nie powiem wszystkie babcie patrzą na mnie jak na wyrodną matkę ). Ogólnie jestem przecież z nim cały czas (etap "mama" jak najbardziej aktualny) i jak tylko widzę, że ma ochotę na coś, czego mu nie wolno (np uderzanie rączką w tv) to proszę go, żeby tak nie robił albo odwracam Jego uwagę. i to by było na tyle u nas po świętach na szczęście. Sobota wielkanocna u t. do przeżycia, w niedzielę trochę pokłóciłam się z moją t. i moją mamą, poniedziałek u moich rodziców nawet też do przeżycia a we wt. wracaliśmy i wiecie, co mam dosyć wyjazdów na najbliższy miesiąc. Podziwiam te z Was, które mają rodziców/teściów blisko, to nie na moje nerwy Kuba nie chodzi i się nie zanosi, maratony wali po mieszkaniu/piaskownicy ale musi się czegoś trzymać, nie puszcza się, nie ma takiej możliwości, zaczynam się martwić, podobnie jak niejedzeniem, ja nie wiem, kaszki dziś zjadł kilka łyżeczek, trochę jogurtu, 8-9 łyżeczek obiadku podawane na dwa razy, kromeczkę chlebka z masełkiem. Nie chce za bardzo pić, może z 30 ml wody wypije. Piersi też się nie domaga, karmię go ze 2-3 razy w ciągu dnia. |
|
|
|
#2634 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46147790]W autobusie Agata zrobiła histerię jak nigdy - bo chce usiąść. A tu akurat żadnego miejsca obok wolnego, więc tłumaczę, że 3 przystanki tylko i ma się trzymać za rękę, stoimy. Nie, histeria. To mowię: siadaj na podlodze, jeśli nie ustoisz, no niestety ja nie zostawię wózka na środku pojazdu by na jeden czy drugi koniec autobusu iść cię prowadzić na miejsce na chwilę. A po 2 przystankach jakieś paniusie oburzone do niej: chodź kochanie tu, siądiesz sobie, mama ci nie da ale sobie siądź.
uj mnie strzelił - czy paniusie nie widzą, że matka stoi? opierdzieliłam, przecież ja nie dla widzimisię nie pozwalam siadać a skoro każda taka mądra, trzeba było ustąpić miejsce od razu, a nie na matkę najeżdżać. Spytałam, czy widzą, że ja tu stoję? no a bo pani nie pozwala - no to pytam: swoje dzieci miały? wychowały? to siedzieć cicho. Szlag mnie trafił, zrobiły ze mnie matkę wyrodną co to dziecku nie daje siąść. W efekcie przystanek wcześniej wysiadłam, bo szkoda moich nerwów na baby.[/QUOTE] nie dziwię się, że tak zareagowałaś:/ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka!Cytat:
Cytat:
![]() czy Wasze Dzieci mówią przez sen?? bo Hani się to zdarza dość często. tzn wiadomo, ze nie pełne zdania tylko tak paplocze po swojemu
|
|
#2635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co ci się podoba, bo mi 2 bluzki ale miałam nie kupować i teraz będe o nich myśleć;/ ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() Chcesz wiedzieć co moja dzisiaj zjadła? Od razu ci się lepiej zrobi.. gryza banana, gryza chleba i 2 łyżki serka wiejskiego NA CAŁY DZIEŃ, poza mlekiem.. Black: załamuje mnie twoja siostra - na prawdę wyrośnie im problem jak pojawi się drugie dziecko... dziwi mnie, że siostra podchodzi do tego tak.. totalnie bez refleksji;/ |
|||
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napiszę Wam coś ![]() Brat pojechał dzisiaj po tygodniu w domu i nie będzie go przynajmniej do połowy czerwca, a siostra jedzie w sobotę z mężem do Anglii i może nie będzie jej do sierpnia, a nawet i do świąt Bożego Narodzenia
|
|
|
|
|
#2638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz co jest najgorsze, że u nas nawet te kilka łyżeczek czegoś to jest wyzwanie. Nie ma opcji, że pięknie otwiera buzię i zjada, ![]() wyjątek - kiedy jest wiecej ludzi, chyba musze zacząć go karmić na placu zabaw ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
czytam was, wiem wszystko, ale nie mam na nic czasu ![]() buziaki
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Oho, chyba oficjalnie rozpoczęliśmy sezon na vkoorwiające muchy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

potem dwugodzinne odsypianie nocnej tugezy i po obiedzie szalenstwo do wieczora, mały sam padł tuz po 19 
swoją drogą tez byłabym zła, nawet bardzo gdyby w takim przypadku rodzic nie reagował.... zwlaszcza, ze to Twoja siostra..... zwrócic uwagi nie mozesz?
gender jak nic
az mi sie po prostu przykro zrobilo juz nawet zla nie jestem. Pomijajac fakt, ze w przedzialach matki z dzieckiem moze siedziec tylko matka bez ojca

U nas nie można nic donosić czy uzupełniać, a następny nabór będzie za ok. miesiąc-półtora...
Ja bym na pewno to samo zrobiła. Nie cierpię, gdy ludzie się wtrącają i z góry oceniają coś, o czym nie mają zielonego pojęcia... 
no nie wiem..

zdrówka!