Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 08:28   #4471
Izetka_
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI

Dzień dobry

Ale piękne słoneczko...nananana

Jak tam nasze dzieciaczki???Były grzeczne dzisiaj w nocy?

Pradip-jak brzucholek???boli jeszcze???

Papryczka-ja się nie znam na tych wynikach, więc Ci nie pomogę

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 09:42   #4472
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Pradip - czemu boli cię brzuch? z nerwów?
Z nerwów to raczej nie bo nie mam powodów ale coraz częściej mnie pobolewa @ albo mocno twardnieje :/
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Pradip żabka fajna

Z wynikami nie pomogę bo oduczyłam się samodzielnego interpretowania ale pamiętam że na początku też miałam dodatnie toxo i lekarz twierdził że już chorowałam. Kiedy masz teraz wizytę?
Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Pradip-jak brzucholek???boli jeszcze???
jeszcze się nie ruszyłam z łóżka więc nie jestem pewna chyba nie boli ale czuję się jakbym @ dostała i znów mi wróciło przeciąganie się przez sen i nie mogę nad tym zapanować...
Kurcze jak mi się chce na słoneczko
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 14:27   #4473
Malgos_12
Zakorzenienie

Izetka - mój Kacper zasnął około 21.00, ale od 1.40 budził się co godzinę i popłakiwał i cały dzień jakiś marudny... zasnął mi na klacie co ostatnio strasznie rzadko się zdarza....

Pradip - a masz jakiś leżaczek żeby się wyłożyć z książką na słoneczku? mam nadzieję, że nie skończy się u ciebie tak jak u Aldrin z tymi bólami...a właśnie, nie wiesz czy wyjdzie do domu?
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:02   #4474
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Izetka - mój Kacper zasnął około 21.00, ale od 1.40 budził się co godzinę i popłakiwał i cały dzień jakiś marudny... zasnął mi na klacie co ostatnio strasznie rzadko się zdarza....
Bidulek mały może coś mu się śniło strasznego

Pradip
jutro idę na wizytę , chyba awidność będę musiała zbadać. Zobaczymy jutro.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:17   #4475
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Pradip - a masz jakiś leżaczek żeby się wyłożyć z książką na słoneczku? mam nadzieję, że nie skończy się u ciebie tak jak u Aldrin z tymi bólami...a właśnie, nie wiesz czy wyjdzie do domu?
Kacperek miał gorszą noc i potrzebował Twojej bliskości
Mam huśtawkę ale zanim się na nią zebrałam to pogoda się zepsuła. Głowa mnie dziś boli od rana i pierwszy raz odkąd jestem w ciąży nie chce mi się jeść. Staram się oswoić z myślą że jutro lekarz wyśle mnie do szpitala ale tak mi to psuje humor że chodzę zła cały dzień

Aldrin wszystkie Was pozdrawia i do domu raczej nie wróci szyjkę ma długą, skurcze trochę czuje ale najbardziej wykańczają ją kobiety które przychodzą rodzić :/
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość

Pradip
jutro idę na wizytę , chyba awidność będę musiała zbadać. Zobaczymy jutro.
Mi tą awidność lekarz zlecił ale były problemy żeby ją zrobili i chyba w końcu nie miałam.
Dobrze że wizyta już jutro
Stary 2014-04-24, 09:41   #4476
justiii87
Zakorzenienie

Dzień dobry

A co tu taka cisza?
My wczoraj cały dzień po za domem, a o 22 wszyscy już spaliśmy takie zmęczenie Nas dopadło

Marcelek wczoraj tak się spocił, że wszystko było mokre a później zsypały go potówki mało zawału nie dostałam jak Go rozbierałam i zobaczyłam całą klatkę piersiową w krostkach , a ubrany był cienko - bodziak, spodenki, skarpetki i pampers , dziś chyba będzie w samym pampersie leżał w wózku

Malgos - Kacperek jednak nie daje mamusi się wyspać, bidulek sam przez takie wybudzanie się męczy

Papryczko - daj znać jak po wizycie.

Pradip - jak się czujesz?? Kiedy masz wizytę??

Ewelika, Meduzka - jak maluszki?, a Wy jak się czujecie?

Adrin - będzie leżała do porodu w szpitalu?? Skoro szyjka długa to po co ją trzymają?? Współczuje jej bardzo bo wiem co to znaczy leżeć w szpitalu

Fiona - co u Ciebie?

Izetko - wyprawka zakończona? Ja muszę od początku zakupić wiele rzeczy Ubranka, wanienkę Marcel chyba zamiast mleka pije drożdże
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:53   #4477
Izetka_
Zadomowienie

Dzień dobry

Obudziłam się po 7 i znowu zasnęłam, ale obudziała mnie moja kochana teściowa telefonem
Ludzie chyba wyczuwają, kiedy śpię, bo zawsze jak w dzień się zdrzemnę to w tym czasie zbiera im się na rozmowy

Justii-Marcelek już poważny mężczyzna się robi ale mam będzie w swoim żywiole na zakupachwcale się nie dziwię, ze Malutkiemu gorąco, bo jak dla mnie już jest za gorąco a co to będzie latem w upały a jak tam po zabiegu???bo wczoraj chyba byłaś???
co do wyprawki, to po weekendzie majowym zamawiamy łóżeczko i materac, bo już mam wybrane, zrealizuje zamówienie w gemini i zamówię jakąś paczkę na allegro i będę miała wszystko
Wczoraj udało nam sie dokupic proszek do koloru i wzięłam płyn do płukania, będę po troszku tylko dodawac ubranek to chyba mam wystarczająco, a nawet nie wiem czy we wszystkie uda mi się ubrac Małego bo mam całą półkę po brzegi w rozmiarach 0-3, 3-6

Podczepiam się pod wszystkie pytania do dziewczyn, bo miałam prawie to samo pisac

Dziewczyny co myślicie o tej pościeli w paseczki z łódką???nie za bardzo dziewczyńska co???:

http://allegro.pl/producent-3-elemen...166700736.html

Michaś
02.07.2014r.

Edytowane przez Izetka_
Czas edycji: 2014-04-24 o 09:55
Stary 2014-04-24, 10:32   #4478
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Marcelek wczoraj tak się spocił, że wszystko było mokre a później zsypały go potówki mało zawału nie dostałam jak Go rozbierałam i zobaczyłam całą klatkę piersiową w krostkach , a ubrany był cienko - bodziak, spodenki, skarpetki i pampers , dziś chyba będzie w samym pampersie leżał w wózku

Ale Wam zazdroszczę tych spacerów... Jak tam po wizycie u kosmetyczki?
Na czym kładziesz Marcelka w wózku? Hmm no tak kolejną wyprawkę czas zacząć Miałaś małą wanienkę że mały już się nie mieści?
Czuję się strasznie przez to leżenie. Dziś od 4 do 5,30 bujałam się na piłce bo mnie plecy nawalały i brzuch udawał skałę i pewnie siedziałabym na niej nadal gdyby nie to że mąż na 6 do pracy i jeszcze nie wstał. Dziś mam wizytę i pewnie dołączę do Aldrin choć tak sobie w nocy myślałam że skoro tydzień w domu wytrzymałam to jeszcze 2 też przeleżę ale boje się że jak oleje zalecenie lekarza i nie pójdę do szpitala to potem on oleje mnie
Aldi pisała że albo się rozkręci do tygodnia albo przenosi po takiej dawce magnezu jaka jej dają. I macie od niej pozdrowienia
Cytat:
Dzień dobry

Obudziłam się po 7 i znowu zasnęłam, ale obudziała mnie moja kochana teściowa telefonem
Ludzie chyba wyczuwają, kiedy śpię, bo zawsze jak w dzień się zdrzemnę to w tym czasie zbiera im się na rozmowy
co do wyprawki, to po weekendzie majowym zamawiamy łóżeczko i materac, bo już mam wybrane, zrealizuje zamówienie w gemini i zamówię jakąś paczkę na allegro i będę miała wszystko
Wczoraj udało nam sie dokupic proszek do koloru i wzięłam płyn do płukania, będę po troszku tylko dodawac ubranek to chyba mam wystarczająco, a nawet nie wiem czy we wszystkie uda mi się ubrac Małego bo mam całą półkę po brzegi w rozmiarach 0-3, 3-6

Dziewczyny co myślicie o tej pościeli w paseczki z łódką???nie za bardzo dziewczyńska co???:
teściowa pytała czy rodzisz?
O to będę teraz odliczać dni do majówki i Twoich zakupów żeby mi szybciej czas mijał
Przed chwilką oglądałam w ddtvn o robakach w materacykach i aż mi się niedobrze zrobiło
Bardzo ładne te pościele ta z łódka i szaro biała ze słonikiem mi się chyba najbardziej podoba

Meduzka i jak brzuszek się goi?
Papryczko i co lekarz powiedział?
Stary 2014-04-24, 10:37   #4479
fiona27
Zakorzenienie

Hej kochane

Izetko bardzo ładna pościel bierz !

Justii zadowolona z efektu makijażu ? Przez pierwszy rok, dwa dzieci rosną najszybciej i praktycznie co 3 miesiące wymiana garderoby. No ale jest tez dobra strona tego wszystkiego - zakupy , zła portfel .

Aldrin ma siedzieć w szpitalu do porodu czy jak?

Pradip Ty też się oszczędzaj, bo żebyś nie podzieliła losu z Aldrin.

Papryczko daj znać jak po wizycie.

Fikusek ja Ci dam słonia

A co u mnie ? Ktoś też pytał o prace... A więc postanowiłam spróbować iśc do tego faceta, o którym wcześniej pisałam i to był błąd. Debil jakich mało. Mam grafik, który jak się okazuje zmienia się w trakcie miesiąca cały czas. Pracuje co drugi dzień, ale co z tego jak 2 razy w tyg wydzwania do mnie w dni wolne żebym przyszła do pracy, bo coś tam. Teraz jak dzwoni tel to od razu pierwsza myśl, czy to nie szef . Co najciekawsze, jak mówię, że nie przyjdę to każe mi się tłumaczyć dlaczego ...( mój biznes co robię w dzień wolny ). W pracy obowiązują chore zasady m.in.: w trakcie przerwy nie wolno mi korzystać z tel kom i opuszczać sklep nawet żeby iść kupić coś do zjedzenia nieważne, że to mój zasrany biznes co robię na przerwie. Ten gostek ma 4 sklepy i nigdy nie wiem do którego sklepu wyśle mnie dnia następnego - latasz jak tak głupia . Co najciekawsze, potrafi dzwonić o 22 żeby przyjść następnego dnia do pracy. Gdyby nie fakt, że dziewczyny są bardzo fajne to dawno bym kopnęła go w dupę. Wiem jedno na pewno tam długo nie popracuję

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

A i jeszcze wczoraj jedna z dziewczyn mówiła mi, że ostatnio kazał im wypisać ich wszystkie nr telefonów, stacjonarne, komórkowe i do MĘŻÓW w razie jakby któraś nie odbierała
Rozumiem, że ludzie boją się o pracę, ale tak dawać się wykorzystywać ? Te laski biegają na każde jego zawołanie to co się pózniej dziwić, że tak robi skoro ludzie sami dają się tak traktować.

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2014-04-24 o 10:53
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:48   #4480
Izetka_
Zadomowienie

Pradip-ta teściówka to tak mnie przeżywa, że już mówiła, że pod koniec ciąży będą przyjeżdżac do mnie i mnie pilnowac, żebym sama w domu nie była jak sie poród zacznie to Jej powiedziałam, że taksówką sobie pojadę do szpitala bo jakbym miała z Nią siedziec to pewnie zaraz zaczęłabym rodzic hehe
aż ja się boję Twojej dzisiejszej wizyty u lekarza ale jak każe iśc do szpitala to idź nie ma co wymyślac za dużo się napatrzyłam na wcześniaka szwgierki, co musiała z nim przechodzic, dlatego podwójnie się martwię o tych Waszych meżczyzn
Mam nadzieję, że Aldrin jednak urodzi w terminie a na to twardnienie nospa, magnez nie pomaga???

Fionka-jak czytam o tym Twoim szefie, to od razu przychodzi mi cała litania niecenzuralnych słów w się poprzewracało niektórym czy wszyscy ludzie, którzy mają trochę władzy muszą byc tak beznadziejni ale nie dawaj się i szukaj czegoś innego bo na dłuższą metę to nie do przeżycia taki szef imbecyl

Jutro znowu jedziemy na wieś, bo mamy w sobotę chrzciny, ale tak mi sie ich nie chce

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-04-24, 10:49   #4481
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ale Wam zazdroszczę tych spacerów... Jak tam po wizycie u kosmetyczki?
Na czym kładziesz Marcelka w wózku? Hmm no tak kolejną wyprawkę czas zacząć Miałaś małą wanienkę że mały już się nie mieści?
Czuję się strasznie przez to leżenie. Dziś od 4 do 5,30 bujałam się na piłce bo mnie plecy nawalały i brzuch udawał skałę i pewnie siedziałabym na niej nadal gdyby nie to że mąż na 6 do pracy i jeszcze nie wstał. Dziś mam wizytę i pewnie dołączę do Aldrin choć tak sobie w nocy myślałam że skoro tydzień w domu wytrzymałam to jeszcze 2 też przeleżę ale boje się że jak oleje zalecenie lekarza i nie pójdę do szpitala to potem on oleje mnie
Aldi pisała że albo się rozkręci do tygodnia albo przenosi po takiej dawce magnezu jaka jej dają. I macie od niej pozdrowienia

teściowa pytała czy rodzisz?
O to będę teraz odliczać dni do majówki i Twoich zakupów żeby mi szybciej czas mijał
Przed chwilką oglądałam w ddtvn o robakach w materacykach i aż mi się niedobrze zrobiło
Bardzo ładne te pościele ta z łódka i szaro biała ze słonikiem mi się chyba najbardziej podoba

Meduzka i jak brzuszek się goi?
Papryczko i co lekarz powiedział?

Brzuszek bardzo szybko się goi.
Praktycznie już zapomniałam ,że miałam cesarskie cięcie

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:54   #4482
Izetka_
Zadomowienie

Meduzka-chcemy zobaczyc Piotrusia!!!!!!! no pochwal się synem

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-04-24, 10:55   #4483
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A co tu taka cisza?
My wczoraj cały dzień po za domem, a o 22 wszyscy już spaliśmy takie zmęczenie Nas dopadło

Malgos - Kacperek jednak nie daje mamusi się wyspać, bidulek sam przez takie wybudzanie się męczy

Papryczko - daj znać jak po wizycie.

Ewelika, Meduzka - jak maluszki?, a Wy jak się czujecie?

Adrin - będzie leżała do porodu w szpitalu?? Skoro szyjka długa to po co ją trzymają?? Współczuje jej bardzo bo wiem co to znaczy leżeć w szpitalu

Fiona - co u Ciebie?

Izetko - wyprawka zakończona? Ja muszę od początku zakupić wiele rzeczy Ubranka, wanienkę Marcel chyba zamiast mleka pije drożdże

Ja czuję się naprawdę dobrze
Myślałam ,że dużo gorzej przejdę tą cesarkę, ale jestem pozytywnie zaskoczona
Piotruś jak narazie jest bardzo grzecznym chłopcem Oby tak już pozostało

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Meduzka-chcemy zobaczyc Piotrusia!!!!!!! no pochwal się synem

mogę wysłać fotkę ale mms -em na telefon

Stary 2014-04-24, 11:00   #4484
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

to możesz mi wysłac to wstawię w klubie
a jak tam Wam idzie karmienie???

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-04-24, 11:08   #4485
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
to możesz mi wysłac to wstawię w klubie
a jak tam Wam idzie karmienie???

Już Ci wysłałam foto
A jeśli chodzi o karmienie to mały nie bardzo chce ssać cyca i ściągam mu mleko

Stary 2014-04-24, 11:19   #4486
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Już Ci wysłałam foto
A jeśli chodzi o karmienie to mały nie bardzo chce ssać cyca i ściągam mu mleko
Już mamy Piotrusia w klubie
Bardzo ładny Maleńki
W ogóle śliczne te nasze wątkowe dzieciaczki

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-04-24, 11:53   #4487
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Aldrin ma siedzieć w szpitalu do porodu czy jak?

Pradip Ty też się oszczędzaj, bo żebyś nie podzieliła losu z Aldrin.

A co u mnie ? Ktoś też pytał o prace... A więc postanowiłam spróbować iśc do tego faceta, o którym wcześniej pisałam i to był błąd. Debil jakich mało. Mam grafik, który jak się okazuje zmienia się w trakcie miesiąca cały czas. Pracuje co drugi dzień, ale co z tego jak 2 razy w tyg wydzwania do mnie w dni wolne żebym przyszła do pracy, bo coś tam. Teraz jak dzwoni tel to od razu pierwsza myśl, czy to nie szef . Co najciekawsze, jak mówię, że nie przyjdę to każe mi się tłumaczyć dlaczego ...( mój biznes co robię w dzień wolny ). W pracy obowiązują chore zasady m.in.: w trakcie przerwy nie wolno mi korzystać z tel kom i opuszczać sklep nawet żeby iść kupić coś do zjedzenia nieważne, że to mój zasrany biznes co robię na przerwie. Ten gostek ma 4 sklepy i nigdy nie wiem do którego sklepu wyśle mnie dnia następnego - latasz jak tak głupia . Co najciekawsze, potrafi dzwonić o 22 żeby przyjść następnego dnia do pracy. Gdyby nie fakt, że dziewczyny są bardzo fajne to dawno bym kopnęła go w dupę. Wiem jedno na pewno tam długo nie popracuję
Bardzo możliwe że Aldi będą trzymać aż urodzi... Dziś mija jej tydzień jak tam koczuje a wczoraj zaczęła 35tc.
Już korzenie zapuściłam w łóżku
Pomylony ten szef dobre że koleżanki fajne ale nie zasiedź się w tym kołchozie
Cytat:
Pradip-ta teściówka to tak mnie przeżywa, że już mówiła, że pod koniec ciąży będą przyjeżdżac do mnie i mnie pilnowac, żebym sama w domu nie była jak sie poród zacznie to Jej powiedziałam, że taksówką sobie pojadę do szpitala bo jakbym miała z Nią siedziec to pewnie zaraz zaczęłabym rodzic hehe
aż ja się boję Twojej dzisiejszej wizyty u lekarza ale jak każe iśc do szpitala to idź nie ma co wymyślac za dużo się napatrzyłam na wcześniaka szwgierki, co musiała z nim przechodzic, dlatego podwójnie się martwię o tych Waszych meżczyzn
Mam nadzieję, że Aldrin jednak urodzi w terminie a na to twardnienie nospa, magnez nie pomaga???

Jutro znowu jedziemy na wieś, bo mamy w sobotę chrzciny, ale tak mi sie ich nie chce
To Cię teściówka uszczęśliwić chce
Do mnie wszyscy dzwonią że mi pomogą sprzątać i szykować wszystko
Skoro Ty się boisz to co ja mam powiedzieć
Czemu nie chcesz jechać na wieś? Mogę za Ciebie?
Cytat:
Brzuszek bardzo szybko się goi.
Praktycznie już zapomniałam ,że miałam cesarskie cięcie
No to się cieszę że wszystko tak ładnie jeszcze oby z karmieniem poszło ale masz mało pokarmu czy Piotruś leniuszek? Idę zobaczyć małego
Stary 2014-04-24, 12:06   #4488
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Bardzo możliwe że Aldi będą trzymać aż urodzi... Dziś mija jej tydzień jak tam koczuje a wczoraj zaczęła 35tc.
Już korzenie zapuściłam w łóżku
Pomylony ten szef dobre że koleżanki fajne ale nie zasiedź się w tym kołchozie

To Cię teściówka uszczęśliwić chce
Do mnie wszyscy dzwonią że mi pomogą sprzątać i szykować wszystko
Skoro Ty się boisz to co ja mam powiedzieć
Czemu nie chcesz jechać na wieś? Mogę za Ciebie?
To się Nasza Aldrin należy w szpitalu i oby dała radę, jak najdłużej w dwupaku, bo na poród ciut za wcześnie.

Pradip ale masz fajnie do mnie nikt nie chce przyjść posprzątać

Meduzka a Ty jak się czujesz w roli mamy? Pewnie nie możesz się napatrzeć na synka

Izetka teściowa nie taka zła skoro chce pomóc. Moja to nawet nie interesuje się wnukiem. Pierwszego dnia jak wróciliśmy do domu ze szpitala z synkiem to przyjechała, usiadła w kuchni i to ja koło niej chodziłam kawka, ciasto, zamiast ona mi pomóc to ja koło niej latałam, bo dama zawitała.
Stary 2014-04-24, 12:10   #4489
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
To się Nasza Aldrin należy w szpitalu i oby dała radę, jak najdłużej w dwupaku, bo na poród ciut za wcześnie.

Meduzka a Ty jak się czujesz w roli mamy? Pewnie nie możesz się napatrzeć na synka

Izetka teściowa nie taka zła skoro chce pomóc. Moja to nawet nie interesuje się wnukiem. Pierwszego dnia jak wróciliśmy do domu ze szpitala z synkiem to przyjechała, usiadła w kuchni i to ja koło niej chodziłam kawka, ciasto, zamiast ona mi pomóc to ja koło niej latałam, bo dama zawitała.

Bycie mamą to chyba najpiękniejsze uczucie na świecie
Synuś jest moim największym skarbem

Stary 2014-04-24, 12:20   #4490
Izetka_
Zadomowienie

Pradip-na wieś chce mi się jechac, bo fajna pogoda, będę pewnie zajmowała się Bratanicą, moją małą miłoscią tylko nie chce mi sie chrzcin ale chętnie zabiorę Cię ze sobą
daj znac koniecznie po wizycie

Fionka-ach to masz teściówkę a kiedy teraz męża masz w domu???

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-04-24, 12:37   #4491
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Nasłucha się w tym szpitalu... Sama atmosfera szpitala może dobić niby juz możemy rodzić ale każdy dzień jest ważny chociaż takiego malucha już nie trzeba do inkubatora wkładać?
No to miałaś miął wizytę teściowej wcale się nie dziwie ze po tylu latach to pamiętasz...
Cytat:
Bycie mamą to chyba najpiękniejsze uczucie na świecie
Synuś jest moim największym skarbem
ale to pięknie brzmi
Nie przeraza Cie karmienie, przewijanie, kąpanie? I jak Tż?
Cytat:
Pradip-na wieś chce mi się jechac, bo fajna pogoda, będę pewnie zajmowała się Bratanicą, moją małą miłoscią tylko nie chce mi sie chrzcin ale chętnie zabiorę Cię ze sobą
daj znac koniecznie po wizycie
Juz zaraz bedziesz miała inną małą miłość wiec ciesz się bratanicą jak najwięcej a ja już się pakuję i jadę z Toba
Stary 2014-04-24, 13:05   #4492
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
[B]
Fionka-ach to masz teściówkę a kiedy teraz męża masz w domu???
Już od tygodnia jest w domu. Wyjeżdża 11-12 maj.
Stary 2014-04-24, 13:16   #4493
Malgos_12
Zakorzenienie

Hej kochane!

U nas wczoraj było ładne słoneczko a dziś już dużo chłodniej. My w końcu wydrukowaliśmy to zdjęcie z uśmiechem na płótnie, a to ze śmieszną minką wydrukowałam i wrzuciłam w ramkę wyszły super, wrzucę wam potem zdjęcie

Meduzka - bardzo się cieszę, że dobrze się czujesz, a co do karmienia to przede wszystkim musisz być wytrwała, zobaczysz, że Piotruś polubi cyca a ty zaoszczędzisz kupę czasu. Lecę zobaczyć małego kawalera

Izetka - super że jedziesz na wieś, ale imprezy nie zazdroszczę, ja obecnie lubię spokój i ciszę - tzn jeśli o spokoju i ciszy można mówić przy dziecku
mi się podoba ten wzór marynarski i wydaje mi się, że spokojnie może być dla chłopca.

Fiona - o ludzie! ale trafiłaś... mam nadzieję, że nie będziesz zmuszona tam pracować... jak można traktować tak ludzi?

Pradip - wytrzymaj jeszcze troszkę kochana... mam nadzieję, że nie będziesz musiała siedzieć w szpitalu tak jak biedna Aldrin

Justii - fajnie macie, że tak cieplutko. Mam nadzieję, że te potówki już mu przeszły. My jakiś czas temu wymieniliśmy wanienkę, ale mieliśmy bardzo małą, a co do garderoby to co chwilkę kupuje coś już na przyszłość. Teraz jesteśmy na etapie przechodzenia na rozmiar 3-6m -większość jest jeszcze troszkę za duża, ale te mniejsze są zdecydowanie za małe. Kurcze nie mogę uwierzyć, że chłopaki tak szybko rosną. Wczoraj zauważyłam, że Kacper próbuje dźwigać główkę, początkowo myślałam, że mi się wydaje, ale nic nie mówiłam tż-towi i wieczorem też to zauważył. Na razie oczywiście jest to takie krótkie i delikatne dźwignięcie.

My dziś jedziemy zamówić chrzest Kacperka a wczoraj kupiłam mu ubranko. Nie chcieliśmy takiego typowo eleganckiego. Jednak wystąpi na biało ale w lnianych spodniach i koszulce.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Pradip - wydaje mi się, że takiego dzieciaczka z 35 tc jednak daje się do inkubatora, bo widziałam takie na intensywnej, ale też nie jestem pewna, bo to też mógł być inny powód.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:47   #4494
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Hej, nie zdawałam sobie sprawy, że będzie mi tak ciężko usiąść do laptopa przy małym dziecku

Cytat:

http://allegro.pl/producent-3-elemen...166700736.html
Bardzo ładna pościel, myślę że spokojnie pasuje dla chłopca

Cytat:

Ja mam tak samo, na trzeci dzień po cesarce normalnie chodziłam, a teraz czasami nawet zapominam, że ją miałam jedynie czasami łapie mnie straszny ból kręgosłupa, ale zauważyła że też już coraz rzadziej

Cytat:
Ewelika-to grzeczna córcia lekarz tez się spisał a goście to jakaś masakra, dobrze, ze mieszkamy daleko od wszystkich ale Wam fajnie, tez juz chciałabym byc na takim etapie jak Ty
a jak tam radzisz sobie z karmieniem???
Wogóle sobie nie radzę, tzn. mam bardzo mało pokarmu na cały dzień ściągam około 100ml. A muszę ściągać, bo jedną brodawkę mam wklęsłą i chcę ją trochę wyciągnąć. Dokarmiamy małą Enfamilem, z butelki łatwo jej leci to jak daję jej cyca strasznie płacze bo trudno jej złapać sutek. Oczywiście już zaliczyłam przez to załamanie, że małą będzie mnie mniej kochać, że nie ssie cyca tylko butlę. Ale dzięki wsparciu K szybko się pozbierałam

Cytat:

Ewelika - ojej, już teściowa wam się zwaliła na głowę. Trzymaj się i nie daj tej kobiecie wpędzić w depresję!
a wiesz czemu Iga nie chciała zejść w kanał rodny? dobrze, że miałaś dobrego lekarza... czy mała była na obserwacji w inkubatorze przez te zielone wody? dostałyście jakieś antybiotyki?
Lekarz mówił, że mam wąską miednicę i niby dlatego. Była na obserwacji ale tylko takiej 6h, antybiotyku nie dostała bo na szczęście się ich nie nałykała.

Przed wczoraj urodziła też moja siostra cioteczna, termin miała na 25 maja a malutka zrobiła jej psikusa i wyskoczyła miesiąc wcześniej. Na szczęście wszystko z nią ok, tylko że jest maleńka, bo ma 2700.

Dziś przyszła mi elektroniczna niania AngelCare z monitorem odechu, wyobraźcie sobie, że teściowie się szarpneli i dali nam na nią kasę

Meduzko byłaś już na spacerze? Ja mam ochotę wyjść ale K i moja mama twierdzą, że to jeszcze za wcześnie i najpierw każą mi ją werandować.
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:07   #4495
Aldrin
Zakorzenienie

Cześć myszki moje, jestem w domu skurcze nie minęły ale się wyregulowały i zmniejszyły, sterydy na płuca podane, tydzień po podaniu zaczynają działać, więc lekarz mógł mnie spokojnie posłać do domu, zresztą w szpitalu takie przepełnienie, że łóżek brakuje a kobiety leżą na korytarzu . Teraz mam się oszczędzać i tyle.

Czytałam Was w szpitalu ale zabijcie już nei pamiętam co miałam której odpisać wiem, że pradip mi pokazała ten swój materacyk, musze go poszukać i od razu zamówić jak jest z klinem
czytałam, też że mamy zdjęcia maluszków w klubie to szybko biegnę je oglądać

Izetko ta pościel bardzo fajna co pokazałaś i nie wydaje mi się dziewczęca

dzięki Pradip za taką relację i Wam wszystkim za kciuki i wsparcie, nawet nie wiecie jak miło się czytało takie wiadomości
Stary 2014-04-24, 19:22   #4496
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Cześć myszki moje, jestem w domu skurcze nie minęły ale się wyregulowały i zmniejszyły, sterydy na płuca podane, tydzień po podaniu zaczynają działać, więc lekarz mógł mnie spokojnie posłać do domu, zresztą w szpitalu takie przepełnienie, że łóżek brakuje a kobiety leżą na korytarzu . Teraz mam się oszczędzać i tyle.

Czytałam Was w szpitalu ale zabijcie już nei pamiętam co miałam której odpisać wiem, że pradip mi pokazała ten swój materacyk, musze go poszukać i od razu zamówić jak jest z klinem
czytałam, też że mamy zdjęcia maluszków w klubie to szybko biegnę je oglądać

Izetko ta pościel bardzo fajna co pokazałaś i nie wydaje mi się dziewczęca

dzięki Pradip za taką relację i Wam wszystkim za kciuki i wsparcie, nawet nie wiecie jak miło się czytało takie wiadomości

Kochana super ,że w domku jesteś
Oszczędzaj się

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;46161940]Hej, nie zdawałam sobie sprawy, że będzie mi tak ciężko usiąść do laptopa przy małym dziecku

Bardzo ładna pościel, myślę że spokojnie pasuje dla chłopca

Ja mam tak samo, na trzeci dzień po cesarce normalnie chodziłam, a teraz czasami nawet zapominam, że ją miałam jedynie czasami łapie mnie straszny ból kręgosłupa, ale zauważyła że też już coraz rzadziej

Wogóle sobie nie radzę, tzn. mam bardzo mało pokarmu na cały dzień ściągam około 100ml. A muszę ściągać, bo jedną brodawkę mam wklęsłą i chcę ją trochę wyciągnąć. Dokarmiamy małą Enfamilem, z butelki łatwo jej leci to jak daję jej cyca strasznie płacze bo trudno jej złapać sutek. Oczywiście już zaliczyłam przez to załamanie, że małą będzie mnie mniej kochać, że nie ssie cyca tylko butlę. Ale dzięki wsparciu K szybko się pozbierałam

Lekarz mówił, że mam wąską miednicę i niby dlatego. Była na obserwacji ale tylko takiej 6h, antybiotyku nie dostała bo na szczęście się ich nie nałykała.

Przed wczoraj urodziła też moja siostra cioteczna, termin miała na 25 maja a malutka zrobiła jej psikusa i wyskoczyła miesiąc wcześniej. Na szczęście wszystko z nią ok, tylko że jest maleńka, bo ma 2700.

Dziś przyszła mi elektroniczna niania AngelCare z monitorem odechu, wyobraźcie sobie, że teściowie się szarpneli i dali nam na nią kasę

Meduzko byłaś już na spacerze? Ja mam ochotę wyjść ale K i moja mama twierdzą, że to jeszcze za wcześnie i najpierw każą mi ją werandować.[/QUOTE]

Mnie też czasami plecy pobolewają, chyba po tym znieczuleniu.

Z karmieniem mam podobnie mam mało mleka i dokarmiam Piotrusia.

Na spacerku jeszcze nie byliśmy.

Stary 2014-04-24, 19:55   #4497
Izetka_
Zadomowienie

To fajnie, ze pościel Wam sie podoba to wezmę chyba ją

Aldrin-ale super, że jesteś w domku a jak sie czujesz???opowiadaj
a ten materacyk to lateksowy???bo ja macałam kokosowo lateksowy i chyba wolę taki niż sam lateksowy

Ewelika, Meduzka- dzisiaj na sr oglądaliśmy filmik o karmieniu piersią i jestem przerażona te cyce będą mi się chyba dzisiaj śniły musze sie koniecznie zaopatrzyc w mleko modyfikowane, a własnie Ewelika podaje enfamil a Ty Meduzko???

Ewelika- dla teściów za taki fajny prezent

Małgoś-super zdjęcia Kacperka i jak z chrztem???udało sie załatwic???

Fionka-to fajnie, ze mężuś w domku a jak tam z Waszymi starankami???mam nadzieję, że wykorzystujesz męża intensywnie

Pradip-jak po wizycie???bom zniecierpliwiona

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-04-24, 20:00   #4498
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
To fajnie, ze pościel Wam sie podoba to wezmę chyba ją

Aldrin-ale super, że jesteś w domku a jak sie czujesz???opowiadaj
a ten materacyk to lateksowy???bo ja macałam kokosowo lateksowy i chyba wolę taki niż sam lateksowy

Ewelika, Meduzka- dzisiaj na sr oglądaliśmy filmik o karmieniu piersią i jestem przerażona te cyce będą mi się chyba dzisiaj śniły musze sie koniecznie zaopatrzyc w mleko modyfikowane, a własnie Ewelika podaje enfamil a Ty Meduzko???

Ewelika- dla teściów za taki fajny prezent

Małgoś-super zdjęcia Kacperka i jak z chrztem???udało sie załatwic???

Fionka-to fajnie, ze mężuś w domku a jak tam z Waszymi starankami???mam nadzieję, że wykorzystujesz męża intensywnie

Pradip-jak po wizycie???bom zniecierpliwiona
ja cały czas fizycznie czułam się dobrze, psycha mi trochę padła w święta ale mąż nieźle mnie wspierał i dałam radę, jak odpuściłam i nawet polubiłam pobyt w szpitalu to mnie wypuścili położne się już śmiały, że ja to za chwile ekspert będę tyle porodów przeżyłam, że mój to pewnie pójdzie jak spłatka
sorki nie nie czuje się dobrze, tyłek mnie boli i mam straszne siniaki no i dziecko po powrocie do domu to zaczęło nieźle wariować w brzuszku i boli cholernie

tak chce tylko lateks bo ten kokos może uczulać niby, więc co tam wezmę sam lateks
Stary 2014-04-24, 20:08   #4499
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
ja cały czas fizycznie czułam się dobrze, psycha mi trochę padła w święta ale mąż nieźle mnie wspierał i dałam radę, jak odpuściłam i nawet polubiłam pobyt w szpitalu to mnie wypuścili położne się już śmiały, że ja to za chwile ekspert będę tyle porodów przeżyłam, że mój to pewnie pójdzie jak spłatka
sorki nie nie czuje się dobrze, tyłek mnie boli i mam straszne siniaki no i dziecko po powrocie do domu to zaczęło nieźle wariować w brzuszku i boli cholernie

tak chce tylko lateks bo ten kokos może uczulać niby, więc co tam wezmę sam lateks
współczuje Ci tych poródów na oddzialechyba lepiej życ w niewiedzy
Malutki się cieszy, że w domku jest, bo i Ty na pewno się lepiej w swoich kątach czujesz a robili Ci usg w szpitalu??? wiesz ile waży???zdecydowaliście się w końcu an imię jakieś???
a to nie wiedziałam z tym kokosem to i ja wezme tylko lateks

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-04-24, 20:13   #4500
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Już od tygodnia jest w domu. Wyjeżdża 11-12 maj.
o to długo jest z Wami
Cytat:
U nas wczoraj było ładne słoneczko a dziś już dużo chłodniej. My w końcu wydrukowaliśmy to zdjęcie z uśmiechem na płótnie, a to ze śmieszną minką wydrukowałam i wrzuciłam w ramkę wyszły super, wrzucę wam potem zdjęcie

Wczoraj zauważyłam, że Kacper próbuje dźwigać główkę, początkowo myślałam, że mi się wydaje, ale nic nie mówiłam tż-towi i wieczorem też to zauważył. Na razie oczywiście jest to takie krótkie i delikatne dźwignięcie.

My dziś jedziemy zamówić chrzest Kacperka a wczoraj kupiłam mu ubranko. Nie chcieliśmy takiego typowo eleganckiego. Jednak wystąpi na biało ale w lnianych spodniach i koszulce.
Swietne są te zdjęcia
Pokarz smoking na chrzest Mały twardziel chce oglądać świat co tak będzie leżał
W ogóle to dziś gadałam z Gegee i tak nam się na wspomnienia zebrało jak zaczynałyśmy grudniowy wątek, jak chwaliłyście się testami a teraz chłopakami ciężko było mi ją pocieszyć bo ma świadomość że u niej źle i nie wiadomo jak to będzie :? ale pozdrawia Was i całuje dzieciaczki
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;46161940]Hej, nie zdawałam sobie sprawy, że będzie mi tak ciężko usiąść do laptopa przy małym dziecku

Dziś przyszła mi elektroniczna niania AngelCare z monitorem odechu, wyobraźcie sobie, że teściowie się szarpneli i dali nam na nią kasę[/QUOTE]
A co Ty niby robisz całymi dniami przecież Igusia śpi
Bardzo się cieszę że też tak szybciutko wróciłaś do żywych po cc
Jak mała reaguje na Enfamil? Dobrze że mąż wybił Ci te głupoty z głowy o kochaniu bo same byśmy to zrobiły
Gratulacje dla kuzynki (co te dzieciaczki tak się tu pchają ) i dla teściów
Cytat:
Ale niespodziankę nam zrobiłaś
Super że Cię wypuścili tzn że wszystko się jeszcze wyciszyło
Widziałaś ten filmik o robakach z wątku majowego? Strasznie się cieszę że zamówiłam lateksowy materacyk choć do tej pory go nie rozpakowałam i teraz się boję

A mi strasznie ulżyło... Szyjka zaczęła się od środka otwierać ale się nie skraca czyli moje leżenie coś daje Widziałam że lekarz odetchnął choć nadal pytał czy nie chce iść do szpitala a jak powiedziałam że jeśli nie jest to konieczne to nie to kazał mi leżeć do 8.05 i może wytrzymać do kolejnej wizyty 15.05. Przyznaje że nie zagłębiałam się w szczegóły dzisiejszej nocy ale obiecałam że jeśli zacznie mnie boleć albo napunać się brzuch to pojadę na IP bo jeszcze chcemy potrzymać Kubusia w brzuszku... W przypływie radości namówiłam męża na przepyszne lody z lidla i jestem szczęśliwa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości