|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cześć laski!
W końcu nadrobiłam , ale żeście nastukały..... Cytować nie będę, solenizantom przeszłym i teraźniejszym wszystkiego naj, chorowitkom zdrowia....My po pierwszej infekcji, Zośka już ma się super i broi na całego, ale sraczką zaraziła Babcię i TŻta, u mnie łagodnie na szczęście, TŻ wziął zwolnienie i zajmował się Zośką, a ja jakoś wieczorami i nocą "gasiłam wszelkie pożary", żeby wszystko jakoś funkcjonowało.... Jak będzie ta majówka to chyba prześpię bite 4 dni.... Gadałyście o fotelikach - ja kupiłam ostateczne Be Safe Comfort X3 - pewnie to też trochę zależy od profilowania foteli samochodowych, ale ten odchyla się do pozycji niemal półleżącej - Zośka leży niemal jak w pozycji w tym pierwszym foteliku - jak znajdę zdjęcie, to do klubu wrzucę.... W pracy wnerwiam wszystkich - przychodzę trochę przed nimi (w sumie wolę tak niż stać z wkurzonym Zosiorem w korkach, a potem być na ostatni moment/po czasie), tak z pół godziny, żeby mieć ciszę, spokój i dostęp do telefonu - ogarniam to co najtrudniej w tłumie, zastępczyni szefowej dowala mi roboty jak może, ale szefowa się zorientowała i ukróciła to trochę - ale ja sama się cisnę i nawet jak mam roboty 2-3 razy tyle co inni to kończę szybciej - i wszyscy wnerw wielki, że "już" wychodzę - to "już" to nie wysiadywanie dupogodzin ponad czas pracy. W sumie mam wrażenie, że im więcej roboty tym paradoksalnie szybciej mi idzie i lepiej jestem zorganizowana - fajnie by było gdyby to się jeszcze na robotę w chacie przekładało, ale jakoś energii mi brak...... W sumie z drugiej strony wskoczyłam na jakieś za wysokie obroty trochę, wstaję wcześnie i wciąż się boję, że zaśpię - choć zdarzyło mi się może 3 razy w życiu. Chodzę spać koło północka, jak wstanę 4.30 to jestem wyspana i spokojnie ze wszystkim zdążę, ale co z tego jak od około 3ciej budzę się co chwilę czy to już, a potem jestem nieprzytomna Nam się z TŻtem układa na szczęście, chciałabym tylko, żeby się trochę bardziej w chatę włączył, a on jak ma 37 stopni to śpi, umiera, ma dreszcze i wszędzie syf zostawia po sobie ![]() ![]() a ja też się źle czuję, a ktoś to ogarnąć musi...... Wczoraj wieczorem ogarnęłam blaty w kuchni, dziś znów armageddon, kaszka mu się rozsypała jak robił Zośce, nie starł - same takie pierdoły - ale jak się takie pierdoły zaczyna sprzątać to cały dzień roboty, a efektów już następnego nie ma to nic tylko skoczyć z balkonu..........
|
#2762 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dzieki moze rzeczywiscie troszke przesadzam...Cytat:
![]() ![]() Cytat:
z tych przy kosci ![]() oo jaki cwaniak, ja niestety nie moge juz normalnie na spokojnie wypic sobie herbaty...
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-26 o 10:12 |
||||||
|
|
|
#2763 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
,witam się Ja ta najbardziej tu normalna!!! nie licze płytek , macam tylko męża , nie sprawdzam kurków(bo ich nie mam),nie sprawdzam zasuwek -ba - ja często domu nie zamykam .... .Za to mam meza który robi często dziwne rzeczy czym mnie doprowadza do szału ![]() Cytat:
tez jestem ciekawa jak wygląda Dziedzic ,i co u OC ? ale oczka rozne tez mogą pozostać . u nas Nina ma inne - niebieskie ,a ja ,tzt i Jakub -zielone .u R ciężko jeszcze stwierdzić . trzymam kciuki za weselicho aby udało się bez marudzenia!!! Cytat:
Cytat:
jak ja korzystam z tapatalk to tez fot nie widać ,jak bez tego to wszystko jak na lapku -idealnie . Cytat:
a sen ![]() a w ogole powracając do niby dzieci chudych - to jak by moje ktoś nazwał szkieletem -nawet gdyby faktycznie chude było - było by zle -naprawdę zle .potrafie nie przebierać w słowach . a tak nawiazujac do tematu - mój teść kiedyś powiedział ze "niepasuje do rodziny " . podziękowałam mu bardzo .serio !!!. mój teść wazy ok.170 kg ,tesciowa tez pulpet (choć nie taki) ,szwagierka także duuuza. R się obudził 10 minut temu ![]() :brzyda l: i ..... nawet nie spojrzał na mnie ,pognał w strone starszaków
|
|
#2764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Herbaty spokojnie to ja już od dawna nie piję, ale na szybko łykam sobie ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
no helloł! wreszcie!
super ze już coraz bardziej ogarniasz ,podziwiam! dobrze ze Zosiek ma się już lepiej . no a z tymi tztami to tak już jest ... .chyba większość tak ma ....---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() o to mi chodziło !!!!!
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Monicca moze to taki etap?gdy Kamil zaczal z nami jadac to jadl bez przerwy, a teraz przyjdzie zje troche i idzie dalej. Wczesniej sie trzasl na kazdy kes i nigdy nie mial dosc
Kwiatuszku moj Kamil jest identyczny nerwus tak samo piszczy, jeszcze sciska piesci i widac jak krew go zalewa heh do sortera jak nie trafia to piski, i ma gdzies zakazy a nawet sobie brawo bije Amelia moja siostra nie ma nerwicy ale ma jeszcze wiekszego hopla na punkcir gazu a nawet dokrecania kranu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2767 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
doustnie podaję normalnie od samego początku wg zaleceń, 1 kapsułka/kropla/psiknięcie dziennie, teraz co drugi dzień podwójna dawka przez miesiąc + to co w mm, bo tam też przecież jest, do tego spacery, spacery, spacery. Cytat:
Cytat:
mój też ma widoczne żyłki, miejscami na twarzy, bardziej na szyi. na zabiedzonego na pewno nie wygląda. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszek ja tez slyszalam ze po maszynce juz rozna sztywne ale trudno puszek mialam przez rok, najwyzej bede tesknic
![]() Szczerze mowiac gdybym sie przejmowala opiniami babc, t.itd to padlabym na zawal. To jest nic bo mnie ciagle na osiedlu zaczepiaja jaki on byk, w wozku sie nie miesci itd od urodzenia! Moze kiedy im sie znudzi... Ostatnio tylko mnie drazni o tym wozku ze za maly co mam mu taczki kupic?! Bo parasolki maja takie male siedzonka ze gorzej mu siedziec Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tez ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Anielko wszystkiego co najlepsze, rosnij nam zdrowo
![]() OTJ super odpowiedz do kolezanki!! ![]() Amelie dzieciom widac zylki nie tylko jak sa szczuple ale tez jak maja jasna karnacje Tak pamietam jak mojej siostry cora sie zajmowalam. Byla taka drobniutka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wita sie Monk ![]() Wy sie smiejecie, ale serio mam troche takich odpalow, do wszystkich sie nie przyznam Ale oczywiscie normalna jestem ![]() Krzys juz ma drzemke, ale o 6.30 obudzili Go dostawcy towaru do sklepu na dole, bo spalismy przy otwartym oknie. Dlatego sniadanko tez jadl wczesniej - prawie cala grahamka, taka duza, do tego pol Bielucha ![]() Dzis nici ze spaceru, caly czas pada...
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Tasiu mi tez tak dostawcy budza Kamila
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
SCARLLET -
![]() Fajowo ze juz lepiej i ne chorujece - pocieszen cie tym ze " ciesz sie " ze twoj tz nie umiera jak moj tata - ciagle od 27lat - taki hipohondryk Padlam z waszych tekstow o krzywych nogach I co juz prawie koniec przerwy Aa i chcialam was przeprosic za moje bledy - ale jade na wyzucie bo pol ekranu jest w szlaczki ( wszak bylo bliskie spotkanie z betonem To milego dalszego I posylam troche slonca do was Bo u nas dzis znowu PIEKNA sloneczna pogoda Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Helol z rana, u nas pobudka 5:40 i jskies pol godziny temu dziecko padlo. Obserwuje od wczoraj co te jeki i krzyki powoduje i tsk jak myslslam kwestia obserwacji z nizszego pulapu.a ciekawska jest. Wiec myjemy gary razem, przystawiam krzeslo,mala pdaje lyzeczki np. I jedt git. Oboersm warzywa, daje obrana marchew z tekstem musisz mi pomoc i potrzymac bo sama nie dam rady to chodzi zadowolona. Sciagam pranie podaje jej po jednej skarpetce i zsnosi Oliwce,tacie...moze to sposob,kto wie.....
OTJ tekst o nogach boski. ANIELKO wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!
|
#2776 |
|
Zadomowienie
|
Aż sobie włączyłam komputer, żeby zobaczyć jak ta zabiedzona Alicja wygląda bo na komórce nie widzę i co?! Przecież to jest normalne dziecko. No chyba, że moja Kinga też jest zabiedzona, bo podobnie wygląda
Amelie, błagam Cię, nie daj sobie wmawiać takich głupot!!! Bo ja widzę,że Ty jestes baaardzo podatna na sugestie ![]() A mała urocza ![]() Kwiatuszku, a to Ci mały podglądacz heheh ![]() Scarlett, dobrze,że Zosia się tak ładnie przystosowała Agnjeska, Jaśminka słodka! Anielko kochana, rośnij duża, zdrowa i mądra! ![]() |
|
|
|
#2777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że wszystko poukładane, że wystarcza chwila snu. W pracy, trzymam kciuki, super, że szefowa nie jest ślepa... może duża premia
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2779 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, że ma się z kim pobawić. Kinga też dzisiaj obudziła brata ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() ona ma krzywo, ale pod czaszką ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
ty to masz łeb, ze wszystkim sobie poradzisz.Kinga wstała o 6, teraz padła. Podobny rytm dzisiaj mają. ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- tego nie życzę
|
|
#2780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale teraz wiem ze o tzcie pisałaś . a to normalka . ![]() czekam na fote ! alem ciekawa ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pomocnica mała! ![]() eeeee nie był by zadowolony tzt tańczy z Nina - ona uwielbia tanczyc .spiew tez jest "Mam tę Mooooc! mam tę moc! ...." ![]()
|
|
#2781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle filmik krec...pd razu mi sie przypomina film chyba Pan Niania sie zwal, gdxie dxieciaki cronil taki kulturydta i tam dziewczynka go w tutu ubrala i musial na paluszkach tsnczyc
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ona koniecznie musi isc na jakies profesjonal tance !!!! Jak Twoja Oli .
|
|
#2784 | |
|
Rozeznanie
|
czytałam na telefonie wiec wybaczcie ale nie zacytuje, przyznam trochę się pośmiałam, szpiedzy, popaprane sny.....
![]() dla Anielki najsłodsze życzenia z okazji urodzin!!! Cytat:
a pani może szuka wózka z tymi fobiami to jestescie niezłe wariatki, ja gazu nie mam, chyba dlatego nie sprawdzam, zdarza mi się dwa razy przed spaniem drzwi sprawdzić moje fobie: 1.czekając w aucie zawsze go zamykam od wewnatrz zeby mi ktos nie podszedł, otworzył u kradł auta, zwłaszca z dziecmi 2.prasuje na lewej stronie, wszystko, tzn to co prasuje a nie ze wszystko prasuje ![]() Scarlet fajnie ze wpadłaś młoda chce zebym jej fb załozyła, tatus ma , mamusia ma, czemu ona nie ma? ![]() jesteśmy po basenie, jaka radocha była pogoda do pupy to przynajmmniej sie troszkę zmeczyły, chociaz to chyba ja bardziej niż one tez deszcz mi wszystko psuje, wziełam się w sobie - biegam w miare regularnie a tu leje i po treningu buuuuuuu
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Monicca chyba wolalabym opcje, zeby jadl, jadl i jadl
hihi..monika temat foteliki - ok, zgadzam sie, ze dziecko powinno siedziec, ale powinna tez byc przeciez funkcja odchylenia, jak dziecko zasnie, bo tak jest wygodniej.. przeciez nikt nie wozi dziecka siedzacego, ktore nie spi w pozycji pollezacej. Z checia poczytalabym cos na ten temat ![]() o witaminie D juz jakis czas temu wlasnie czytalam, ze w naszym klimacie jest bardzo duzo niedoborow, dlatego nawet dla doroslych zaleca sie suplementacje. ta Tula toddler to jakis hardcore ![]() ja mam w planach nie nosicw nosidle dziecka wiekszego niz 15 kg ![]() ojjj nie! ![]() nie porownywalam Boby z Tula, gdyz nie mam Tuli - pisalam o Boba i Bondolino ale jak jest zainteresowanie moge zmierzyc Bobe ![]() despa bardzo dobry wpis na tym blogu, bardzo dobry! nadaje sie na pierwsza strone, albo przynjamniej do klubu, by nie zapomniec kwiatuszku jak to woza dzieci pod kocami, przy jakiej temperaturze? ![]() no tak, moze jest bardzoiej bezwladne, ale jak dzeicko usnie, to co zrobisz, obudzisz go? Wedlug mnie wtedy trzeba mu zapewnic odpowiedni komfort.. dziwna sprawa ![]() zaczerwieniony nosek? ja bym pewnie wybrala cos lagodzacego jak np. jakis krem z dexpanthenolem ale z checia poczytam, co radzicie ![]() ale boskie zdjecie moj tak zaglada pod lozko Tasia tez chcialam mojej coreczce nadac imie Anna slicznie ty Monku ![]() cathlyn w wieku 6 miesiecy to moze bez przeszkod stosowac, a pisalam wczesniej, ze my stosowalismy w wieku 4 miesiecy i bylo idealnie krzeselko parzy, i zauwazylam wlasnie u nas etap na nasladowanie mamy, czyli mieszanie lyzka/widelcem w misce - on chce sam, jesc, siedzac u mnie na kolanach czysto z takich akcji nie wychodze ![]() maz juz mnie dzis opieprzyl, ze on by inaczej robil (posadzil w krzeselku i ma jesc ze ja to mam jakies nowoczesne/stresujace metody - czytajcie: stresujace waćpana )tak dupka jest wpadnieta, ale nie moze tez byc za nisko - a zreszta to idzie wyczuc, kiedy jest dobrze, keidy nie - jak jest za nisko, to dziecko "nie sprezynuje" tak dobrze, czuc opor, i od razu czuc to w plecach i na ramionach - dobrze dociagniete nie powoduje dyskomfortu Agnjeska alz z Jasminki slicznotka nestelle a plukanie nosa woda z sola (w Rossmanie sa specjalne przyrzady i saszetki z sola) Amelie sliczna masz corcie JolanT dobry tekst o sasiedzie ![]() bmma ja podaje witamine D w takich tabletkach, do buzi i sama sie rozpuszcza OTJ do klamek, juz? no niezle ![]() scarlett OMG, duzo sily Ci zycze.. i oby do dlugiego weekendu
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
zmierzylam na szybko:
Boba panel szerokosc ok.33cm, wysokosc ok.40 cm. Bondolino panel szerokosc ok.25, poszerzony panel 33cm, wysokosc ok.35-36cm
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Despa super sposob tylko roboty dwa razy wiecej, ale lepsze to niz krzyk
![]() ja to bym sie nawet nie odwazyla prania robic bez K., to jego rozrywka dnia ![]() Nestelle uwielbiam czytac o Twojej rodzince a Ninka koniecznie na profesjonalny taniec, jesli ma checi i jeszcze talent to super! Moja siostrzenica gra w pilke nozna i ciagle ktos krytykuje ze jeszcze sie jej znudzi, ze to chwilowe itd a gra juz dwa lata i to jej caly swiat. Mecze oglada z takim zapalem jak moj tata. Ale ludzie musza dogadywac... Za to ja jestem z niej taka dumna! Ostatnio wzielam ja na mecz w sektorze kibicow, pieknie spiewala z chlopakami Ale nawet gdyby jej sie odechcialo to nikt jej nie broni to przeciez hobby Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja staram sie jak tylko moge pokazywac dziecku co robie, jak wyglada stol z mojej wysokosci - to na pewno sporo pomaga u nas histerii nadal brak na spacery jak idziemy na nozkach to bierzemy wozek ze soba i M. bardzo chetnie go pcha, ma z tego bardzo duzo frajdy ![]() i co jakis czas go wkladalam i wyjmowalam, zeby pokazac, ze jak bedzie chcial to go wyciagne z wozka - i tez juz nie ma placzu ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() niech rozwija swoje pasje - znalam kilka dziewczyn grajacych w pilke, do tego przeslicznych wiec to tylko takie gadanie, a przeciez pilka kobiet sie bardzo ladnie rozwija dobrze, ze chociaz w Tobie ma oparcie
|
|
#2789 | |
|
Rozeznanie
|
ale tu cisza,
a ja właśnie wyprawiłam młodą do dziadków, tż pojechał ją zawieźć i cos tam z samochodem bedzie robil, zostalimy sami z malutkim na całe popołudnie robi się u mnie coraz ładniejsza pogoda, nie pada, może na spacer się wybierzemy? ![]() Cytat:
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-04-26 o 16:18 |
|
|
|
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
Nestelle a jaki program? Bo ja d...a jestem jeżeli chodzi o technikę a teraz mam nowy tel i dopiero się w nim.nie łapie
![]() Tanczaca Ninke bym chętnie zobaczyła :p A u nas dzisiaj dzień króla. Na targach byłyśmy i na pokazach magii dla dzieci (: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

, ale żeście nastukały..... Cytować nie będę, solenizantom przeszłym i teraźniejszym wszystkiego naj, chorowitkom zdrowia....
W sumie z drugiej strony wskoczyłam na jakieś za wysokie obroty trochę, wstaję wcześnie i wciąż się boję, że zaśpię - choć zdarzyło mi się może 3 razy w życiu. Chodzę spać koło północka, jak wstanę 4.30 to jestem wyspana i spokojnie ze wszystkim zdążę, ale co z tego jak od około 3ciej budzę się co chwilę czy to już, a potem jestem nieprzytomna 

moze rzeczywiscie troszke przesadzam...
i jak ten rok szybko zleciał ...
.
,pognał w strone starszaków 

ale z checia poczytam, co radzicie