Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-26, 23:29   #2821
alliw
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Siemka
Ja tylko na chwilke
Anielko, 100 lat dla Ciebie, moc szczescia i radosci na co dzien

Kwiatuszku, ja chyba bede zamawiac przez eparcel.pl, ale widze ze oni do Ciebie nie jezdza. Ale zobacz na ariba.net.pl. Karol po drzwiami boski! Mala Ale (czyli Zosie ) bardzo bym chciala
Agnjeska, Jaska
Oliwka, Anielka
Scarlet, nie daj sie w tej robocie dobrze ze Zosior juz wydobrzal
Tasia, padlam z Ciebie
Amelie, tez uwazam ze Twoja corcia wyglada normalnie. Dziewczynki chyba z natury sa drobniejsze. Poza tym to juz roczna panna, a nie 3 miesieczne bobo.
Monika.g, gratki za siostrzenice

Jeszcze raz bardzo dziekuje za zyczenia wczoraj zarzadzilam urodzinowe wyjscie na lody do Grycana(oczywiscie tylko ja jadlam ) i Nestelle, niestety Cie dobije, ale wzielam czekoladowe i byly

Despa, bo zawsze zapominam spytac. Sprzedalas otulacz z lamillou?
Stary 2014-04-27, 09:03   #2822
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Siemka
Ja tylko na chwilke
Anielko, 100 lat dla Ciebie, moc szczescia i radosci na co dzien

Kwiatuszku, ja chyba bede zamawiac przez eparcel.pl, ale widze ze oni do Ciebie nie jezdza. Ale zobacz na ariba.net.pl. Karol po drzwiami boski! Mala Ale (czyli Zosie ) bardzo bym chciala
Agnjeska, Jaska
Oliwka, Anielka
Scarlet, nie daj sie w tej robocie dobrze ze Zosior juz wydobrzal
Tasia, padlam z Ciebie
Amelie, tez uwazam ze Twoja corcia wyglada normalnie. Dziewczynki chyba z natury sa drobniejsze. Poza tym to juz roczna panna, a nie 3 miesieczne bobo.
Monika.g, gratki za siostrzenice

Jeszcze raz bardzo dziekuje za zyczenia wczoraj zarzadzilam urodzinowe wyjscie na lody do Grycana(oczywiscie tylko ja jadlam ) i Nestelle, niestety Cie dobije, ale wzielam czekoladowe i byly

Despa, bo zawsze zapominam spytac. Sprzedalas otulacz z lamillou?

Nie
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 10:22   #2823
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

joooo i co tu taka cisza .?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 10:27   #2824
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry

Anielko, Kubusiu wszystkiego najlepszego rośnijcie zdrowo

Byłam wczoraj na panieńskim w efekcie wylądowałyśmy na imprezie w remizie z zespołema le nie powiem bo wytańczyłam się za wszystkie czasy.

Co do różnych dziwnych zachowań i liczenia Tasi, to ja jak wracałam do domu ze szkoły to liczyłam kroki, żeby szybciej droga minęła a miałam 2km

Amelie też nie uważam aby Twoja córa była jakaś strasznie chuda ot normalna a nawet gdyby była to co? Na siłę jej nie utuczysz bo to nie prosiak. I na prawdę musisz zmienić Twoje podejście bo skrzywdzisz kiedyś tym własne dziecko.

Kwiatuszku niezły podglądacz

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Mój Kacper mał 10 kg na 5 miesięcy dzis ma 13miesiecy i waży nieco ponad 11kg. I niektóre "stare" wizazanki nie uwierzą, ale spodnie mu z tyłka spadają...Ale co się dziwić...śmietana sie zamieniła w łaciate 0%, Kacper rusza sie jakby miał owsiki, nie usiedzi 2 minut w miejscu. Ale je dalej wszystko,co z talerza nie ucieka Sama panikowałam jak miał po 8 fałdek na rece, dzis wiem, ze waga niemowlaka nieistotna-aby zdrowy był.
Oliwka 100 buziaków dla córci!!

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
z tymi fobiami to jestescie niezłe wariatki, ja gazu nie mam, chyba dlatego nie sprawdzam, zdarza mi się dwa razy przed spaniem drzwi sprawdzić
Ja latam po kilka razy sprawdzać bramkę na schodach czy zamknięta, żeby Filip nie spadł. Raz nie zamknęłam, zapomniałam a byłam pewna że zamknięta i wyszłam za nim na korytarz a ten kilka kroków od schodów myślałam, ze zawału dostanę. Od tego czasu mimo że jestem pewna, że zamknięta to jak wychodzi z pokoju muszę zerknąć czy na pewno.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 10:54   #2825
BYou
MBZ♥

Kubusiu, nasz kochany Roczniaku, samych wspaniałych przygód odkrywanych z Rodzicami i Maluszkiem, który już niedługo pojawi się w Twoim życiu, rośnij zdrowo na pociechę

I już nie roczkujemy...

Oliwko, Anielka wyglądała prześlicznie
Miło ze strony koleżanki
Akcja z tortem

Klementyna padłam z tego łaciatego
Pokaż Michelinka

Alliw śniłaś mi się byłysmy razem w kinie na Shreku

Despa mam nadzieję, że poszło lepiej niż się Oliwce wydaje

Nestelle, jak tam? Lepiej się czujesz?
Też komentuję ładne dziewczyny, pokazuję Je BOn mi za to przystojniaków nie

Monicca ile naliczyłaś?

Tasiu ło matko i córko i żono żołnierza Niezła jesteś
Ja tylko liczyłam kiedyś nontoper do 10

Scarlett nie daj się tam

Agnjeska śliczną masz Córcię

Monika, gratulacje dla Siostryjak się czują Dziewczyny?

Pani mam nadzieję, że weekend mija spokojnie?

Trolla też tak sprawdzam drzwi

Kasia mało Cię tu:

Za nami fajny weekendszkoda, że jutro poniedziałek...

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 10:58   #2826
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Moderna- kanapa opanowana do perfekcji- wchodzi I schodzi kiedy chce co przyprawia mnie o nerwy nierzadko zawal ! Dzis tez chciala wchodzic na stolik ale zakazuje.. boje sie o nia, juz wszedzie chodzi na nogach I to tak szybko..

Sto lat dla Anielki! Samych slonecznych radosnych dni sloneczko!!!
u nas jedno łozko tylko narazie zdobywa, na szczecie (dopiero) załapał schodzenie, ze nożkipierwsze a nie głowka uff

oliwka Anielka śliczna elegantka

Cytat:
Napisane przez BYou;46197165[COLOR=Navy
[/COLOR]
Za nami fajny weekendszkoda, że jutro poniedziałek...
mój tż ma cały tydzień wolnego, mam nadzieje ze się nie pozabijamy
Stary 2014-04-27, 11:25   #2827
klementyna1
Zakorzenienie

oliwka fajnie, ze impra sie udała-mała super
alliw-lody czekoladowe.....mmmm
Ja z okazji Dnia Dzisiejszego wczoraj zrobiłam kremówkę papieską myślicie, ze cos zostało? :niee:
K. nałogowo wali pilotem w ekran telewizora...i tv pojdzie n sciane, bo na razie stoi na stoliku i marny jego los jK TAK Dalej pójdzie...
i pytania, które pojawi się kilka razy w roku: w czym spią teraz Wasze dzieci? Bo ja zmarżluch i chyba K. przegrzewam...
byou wrzuce potem fote do klubu
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 12:02   #2828
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
u nas jedno łozko tylko narazie zdobywa, na szczecie (dopiero) załapał schodzenie, ze nożkipierwsze a nie głowka uff

oliwka Anielka śliczna elegantka

mój tż ma cały tydzień wolnego, mam nadzieje ze się nie pozabijamy
Ewa tez schodzila glowa ale teraz juz zakumala.. smieszna jest bo kladzie sie I tak przodem a potem czolga sie w bok az sie obroci I zarzuca kopytem

Cytat:
Ja z okazji Dnia Dzisiejszego wczoraj zrobiłam kremówkę papieską myślicie, ze cos zostało? :niee:
K. nałogowo wali pilotem w ekran telewizora...i tv pojdzie n sciane, bo na razie stoi na stoliku i marny jego los jK TAK Dalej pójdzie...
i pytania, które pojawi się kilka razy w roku: w czym spią teraz Wasze dzieci? Bo ja zmarżluch i chyba K. przegrzewam...
Ewa spi w bodziaku samym a jak jest chlodniej to zakladam futro
kamizelke futrzaka zeby plecki byly otulone.. choc u nas sie dzis zrobilo okropnie I obudzila sie z zimnymi raczkami

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 14:35   #2829
Tasia34
Wtajemniczenie

Czesc
Mam chwilke, to wpadlam sie przywitac
Bylismy odebrac tort (bardzo ladny, smietankowy, przybrany owocami z napisem "Roczek Krzysia" i samochodem ), koncowe zakupy, teraz czekamy na gosci na 17, a Krzys spi Zbiera sily na party Ale robimy tylko na slodko, kilka najblizszych osob bedzie.

Spokojnej niedzieli!

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Krzys spi w pizamkach typu bluzeczka z krotkim (od kilku dni, wczesniej z dlugim) rekawkiem + spodenki dlugie, cienkie. Na to kocyk, z ktorego i tak w nocy sie rozkopie

A co do schodzenia z kanap/lozek - tez nauczyl sie schodzic nozkami wpierw Bo wczesniej byla akcja komandos, glowa do przodu
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 15:42   #2830
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Monika, gratulacje dla Siostryjak się czują Dziewczyny?
dobrze, mają jakieś problemy z karmieniem, ale walczą.

Cytat:
ja przegrzewam ale nie wiem już jak go ubrać. teraz body + śpiworek (ale muszę kupić jakiś cieniutki), pod żadnym kocem czy kołderką nie spałby dłużej niż chwilę, a np. w samym pajacu bez niczego myślę, że byłoby mu chłodno.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 15:47   #2831
kasia86bgo
Zakorzenienie

I ja przed praca sie witam

Wyszlismy wczesniej bo na centrum dzis zlot motorow - Milus 7 niebie ...! Glowa to na okolo mu latala ;-)
Ludziow jak mrowkow wiec pewnieni ruch bedzie :-/

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-04-27, 16:28   #2832
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dobrze, mają jakieś problemy z karmieniem, ale walczą.

ja przegrzewam ale nie wiem już jak go ubrać. teraz body + śpiworek (ale muszę kupić jakiś cieniutki), pod żadnym kocem czy kołderką nie spałby dłużej niż chwilę, a np. w samym pajacu bez niczego myślę, że byłoby mu chłodno.
Mój śpi w samym pajacu bez przykrycia. No ale u mnie tropiki
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 16:52   #2833
Luna0
Zakorzenienie

Nestelle moja siostrzenica od niedawna tez juz na powaznie, treningi 2 razy w tyg, stroje itd tylko jako ze dziewczyna to wszyscy mysla ze przejdzie jej

Monika gratulacje ciociu

Klementynka my z TZ zauwazylismy ze Kamil wstaje rano ijes bardzo marudny. W koncu wpadlam na to zeby sciagnac mu pajaca i inne dziecko! Od tamtej pory zamiast w polarowym to spi w bawelnianym a dzis na noc mielismy otwarte okno w kuchni, super sie spalo
i bez przykrycia bo przykryty sie budzi

Co do schodzenia z lozek to Kamil jak spimy u mojej mamy na niziutkim materacu tez schodzi nogami haha spokojnie moze zejsc a i tak musi sie najpierw tylkiem obrocic

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

100 lat dla Kubusia,!!!

I szkoda ze to juz koniec roczkow...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 16:55   #2834
scarlett26
Zakorzenienie

Aaaaaaaaaaa!!!!!!!! Zasuwam cały weekend tak, zejutrzejsza praca to relaks będzie... Obralam system następujący w końcu - sprzatam na totalny tiptop jedno pomieszczenie i w nim na bieżąco tak, żeby bylo jak po generalnych porządkach (tj. Nie zapuscic z powrotem) i dopiero ze sprzataniem posuwam się dalej..... Nie wiem czy to się sprawdzi, póki co sprzatnelam tak kuchnię oprócz 2 szafek gdzie mam wazony i różne dekoracyjne rzeczy, a póki co w chacie wiosennie - wielkanocne dekoracje i sprzatne tam jak pochować będę chciała i salon dziś zaczęła i skończyłam w sumie, ale kuchnie od przed wczoraj sprzatalam 8x, za każdym razem co najmniej kwadrans jak za 3cim razem sprzatnelam rozsypana kaszke to juz przygadalam TŻtowi.... Ile można???? Zaraz mi oczywiście wypomnial nie odwieszony do szafy sweter..... Itp. Itd. Konkluzja jego taka ze mam za wysokie standardy i zmeczona jutro będę..... Jak zaproponowalam , ze może w takim razie się w jakąś robotę włączy, to dowiedziałam się, ze niedzielna praca w gówno się obraca..... padam na ryjek i spać mi się chce, strzelił am se kawę, siedzę nad nią i rozpaczam, ze mam to wypić (nie lubię ani smaku, ani zapachu, ani bolu żołądka po), ale może jakoś mnie napedzi do działania trochę......

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 17:09   #2835
kasia86bgo
Zakorzenienie

BYou - mowisz ze mnie malo hihi - prwnie Tesknisz, a staram sie byc w maire mozliwosci. Zazwyczaj w srodkach lokomocji was podzutuje potem odpisuje - i tak w koleczko.

Cos serio mysalam ze bedzie ruch a tu PUSTKI tak ze sem siadla na zapleczu i pisze do was, rozmawiam z koleznaka
I pytam sie mnie " czy w kraju skad pochodze, mozna miec daiecko/byc w ciazy nie majac meza? Bo u niej ( ona z Sudanu ) by to nie przeszlo. " tosmy se pogadaly - ale bardzi ja lubie, mowie wam laska "sprzatanje" ma chybe we krwi hihi. Bardzo szybka i dokladna - a takie osoby lubie. A nie jak czasmi wchodze na stol po zmianie, to sie zastanawiam czy taki SYF tez maja w domach :bzydal: -

Dobra ide cos znowu posciemniac ;-) byle do 19 potem przerwa - i jakos dotrwac do 23.30 hihi

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-04-27, 17:21   #2836
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
BYou - mowisz ze mnie malo hihi - prwnie Tesknisz, a staram sie byc w maire mozliwosci. Zazwyczaj w srodkach lokomocji was podzutuje potem odpisuje - i tak w koleczko.

Cos serio mysalam ze bedzie ruch a tu PUSTKI tak ze sem siadla na zapleczu i pisze do was, rozmawiam z koleznaka
I pytam sie mnie " czy w kraju skad pochodze, mozna miec daiecko/byc w ciazy nie majac meza? Bo u niej ( ona z Sudanu ) by to nie przeszlo. " tosmy se pogadaly - ale bardzi ja lubie, mowie wam laska "sprzatanje" ma chybe we krwi hihi. Bardzo szybka i dokladna - a takie osoby lubie. A nie jak czasmi wchodze na stol po zmianie, to sie zastanawiam czy taki SYF tez maja w domach :bzydal: -

Dobra ide cos znowu posciemniac ;-) byle do 19 potem przerwa - i jakos dotrwac do 23.30 hihi

Kocham Cie Emilianku <3.
Kasia a tak z ciekawości - dużo ludzi wpiernicza fast foody o tej 23.30???? Zawsze mnie dziwi otwarcie takich knajp do tak późna....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 17:59   #2837
kasia86bgo
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Kasia a tak z ciekawości - dużo ludzi wpiernicza fast foody o tej 23.30???? Zawsze mnie dziwi otwarcie takich knajp do tak późna....

Zdarzaja sie pojedyncze osoby - ale tak miedzy 21.30-23 jest tak moze ze 100-150klientow. Moj Burger jest w centrum miast przy stacji pociagow i glownego dworca autobusowego ;-) wiec ruch jest.
Ogolnie mamy otwarte w niedziele od 11-23 ten 30min to na posprzatanie calego dorobku.
W tygodniu mamy od 9-23 a w soboty od 9-21 ;-)

Kocham Cie Emilianku

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2014-04-27 o 18:01
Stary 2014-04-27, 20:10   #2838
pani22ka
Zakorzenienie

Sto lat Anielko!!!!
Spełnienia marzeń!!!

(wyglądasz boooskkoo!)

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
o
Alliw - perfumujesz się już???
ja tak. jeden psik na kark

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

mi chyba dziś jakaś paniusia w samochodzie cyknęła fotkę jak czekałam z wózkiem na przejściu. nie wiem czy mam się szukać na wiocha.pl czy co?

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A proszę (;
śliczna!

Cytat:
no co ten ojciec tam tak długo robi? przecież ja też muszę się przyszykować
doobbrreeee!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

o witaminie D juz jakis czas temu wlasnie czytalam, ze w naszym klimacie jest bardzo duzo niedoborow, dlatego nawet dla doroslych zaleca sie suplementacje.

tak nam lekarka w piatek powiedziała. że ona SIĘ suplemantuje. i dziecku dawać.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
zapytslam co zrobila jak dzoecko dwukrotnie poprosilo o pomoc,bo ja kolega gryzl. Pani stwierdzila ze nic, wiec wytlumsczylam ze skoro dziecko nie widzialo checi pomocy z jej strony to poradxilo sobie za moja zgoda samo i ma spokoj.

Cytat:
Mój Kacper mał 10 kg na 5 miesięcy dzis ma 13miesiecy i waży nieco ponad 11kg.
fota, fota, fota!!!

Cytat:

Pani mam nadzieję, że weekend mija spokojnie?
nawet, nawet

Lekarka szczepi mmrką. Mówi, że nie widzi różnic w powikłaniach (). i żeby się nie bać...
heh. łatwo powiedzieć...

Cytat:
w czym spią teraz Wasze dzieci? Bo ja zmarżluch i chyba K. przegrzewam...
bodziak-podkoszulek + pajac. w domu ZAWSZE jest rozkopany (już nawet nie walczę), teraz dwie nocki na gościnnych występach był pod dwoma kołdrami (gruby kocyk z LM + moja kołdra) i ani drgnął... czyli jednak, jak jest zimno, to nosa nie wychylił...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 20:27   #2839
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Monicca ile naliczyłaś?
Oj niestety już nie pamiętam trzeba by się znowu przejść i policzyć

Cytat:
Ja zrobiłam 3 bita też już nie ma ale miałam kilku gości, dzisiaj stuknęła mi ćwierć wieku

Filip śpi w body z długim rękawem czasami z krótkim i cieniutkich getrach, takich specjalnie do spania. Przykrywam go kołderką. Oczywiście rano zawsze jest odkryty i bez skarpetek.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 20:40   #2840
klementyna1
Zakorzenienie

No moj ostatnio spal albo długie body i spiochy, albo krotkie body i pajac, ale czasem welurowy-do tego cienki kocyk w poszewce-czesciej pod niz nad Kacprem;p, temp. w domu ok 19 stopni. wiec od kilkudni spi dlugie body i polspiochy i chyba jest ok. a i tem chyb kilka kresek wyższa.

Moz juz bylo, ale co sądzicie na temat Hortexowych Leonów?nicy 0 cukrow -tylko naturalne i konserwantow. Moj niby preferuje wode-soki za slodkie, ale moze jakby rozrabiac?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 20:54   #2841
maria28
Kniaginia

Hej hej!

Nie odzywam się, bo mi głupio. Nie wiem, co u Was.
Nie mam czasu nawet z czystej przyzwoitości przeczytać ostatniej strony

U nas święta wielkanocne spędzone pod znakiem Róży choroby, gorączki, antybiotyków.
A teraz się doleczamy. Róża nie chodzi do żłobka, żeby nabrać odporności, bo po ostatniej chorobie poszła z katarem i kaszlem i po 4 dniach znowu chora.
W związku z tym mam u siebie teściową

Pozdrawiam!!

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2014-04-27 o 20:56
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 20:56   #2842
BYou
MBZ♥

Pani mój lekarz ulubiony też tak mówi jeśli chodzi o to szczepieniemy mamy jutroszczepimy priorixem plus ospa. Zasięgnęłam informacji w ośrodkach zajmujących się szczepieniami, u tego lekarza i wbrew opiniom na forach można te szczepienie łączyć. Przy mmrII nie łączy się akurat z ospą ale można z pneumo. Także jutro o 7.30 2 kłucia
Witaminę cały czas podaję

Luna tak myślałam o Twojej siostrzenicy i dobrze, że Ją wspieraszmoja Siostra trenuje futbol amerykańskii całkiem dobre Jej idzie.

Klementyna, Roszpunka różnie: raz body na krótki i pajacyk plus kocyk lm lub innym w poszewce, raz piżamka-długi rękaw i długie spodniaszki, body na krótki i kocyk. Zawsze się rozkopuje-nóżki ciepłe.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Maria, zdrówka dla Róży
Ty masz spoko teściową także wiesz
I nie nadrabiaj tylko pisz

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:14   #2843
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

spóźnione
1000 lat dla Anielki!
szczęścia i radości!

i

Wszystkiego najlepszego dla naszego najmłodszego roczniaka Kuby!

po weselu super! K. się wyszalał, zrobił furorę wśród ciotek (moich koleżanek) tylko pogoda lipna, bo lało dzięki czemu włos mi się najeżył i tyle było z mojego prostowania

scarlett odpuść trochę te porządki bo się wykończysz
niektórzy tu mają syf w mieszkaniu (tzn ja) i ani śladu po świątecznych porządkach a Ty chcesz ciągle mieć wszystko na tip top trochę bałaganu Wam nie zaszkodzi

OTJ aleś pojechałą koleżance z tymi nogami bardzo dobrze

Monika a ile płaciliście za to badanie na wit.D
kurczę, bo ja tego nie pojmuje. skoro ktoś tam wymyślił, że jedna kapsułka wit.D ma pokryć dziennie zapotrzebowanie (a przecież do tego dochodzą, tak jak piszesz spacery i mm) to jak to może być niewystarczająco? może ona się jakoś wypłukuje... muszę poszperać

Trolla słabe te Twoje fobie jak nie fobie. dla mnie to normalka

Moderna ano widziałam kilka przypadków dzieci pod kocami albo pod osłonkami od wózka, zdarzają się też jeszcze maluchy w kurtkach zimowych czasami pogoda jest taka, ze niewiadomo jak ubrać ale bez przesady. wtedy było gorąco, wiatru praktycznie brak a tu takie kwiatki

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Wita sie Monk
Wy sie smiejecie, ale serio mam troche takich odpalow, do wszystkich sie nie przyznam Ale oczywiscie normalna jestem
dawaj przecież my tu wszystkie jesteśmy normalne

resztę nadrobię jutro
Stary 2014-04-27, 21:15   #2844
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Ło matko, to ja najcieniej ubieram, inaczej by się ugotowal. Nie ma szans na kocyk, śpiwor czy kołdrę. U nas jest bardzo ciepło, myślę że nie marznie.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:17   #2845
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ło matko, to ja najcieniej ubieram, inaczej by się ugotowal. Nie ma szans na kocyk, śpiwor czy kołdrę. U nas jest bardzo ciepło, myślę że nie marznie.
Cienko to holendrzy swoje dzieci ubierają. Ja ostatnio w kurtce i marzlam a tam taki szkrab może z 8 mcy w wózku bez skarpetek i butów (; ale kurka fakt że w starszym wieku dzieci im mało chorują.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:17   #2846
kasia86bgo
Zakorzenienie

Aaaa i najLepszego dla Kubisia <3 ...!!!

I nie smutajcie sie - JUZ ZA ROKA ZNOWU bedziemy swietowaly urodzinki naszych cudownych Dzieciaczkow

Niooo cos sie wrescie ruszylo z tymi ludzimi / ilez mozna sie bylo nudzic

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-04-27, 21:23   #2847
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Cienko to holendrzy swoje dzieci ubierają. Ja ostatnio w kurtce i marzlam a tam taki szkrab może z 8 mcy w wózku bez skarpetek i butów (; ale kurka fakt że w starszym wieku dzieci im mało chorują.
o kurka
nie odwazylabym sie, mimo, ze dosc lekko ubieram swoje dziecko (tak mysle, bo pewnie i znajda sie dzeici jeszzce lzej ubrane)..

a i piszecie o ubieraniu na noc - ale przeciez to jest tez zalezne ile wynosi temperatura w pokoju, otwarte czy zamkniete okno?

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Pani mój lekarz ulubiony też tak mówi jeśli chodzi o to szczepieniemy mamy jutroszczepimy priorixem plus ospa. Zasięgnęłam informacji w ośrodkach zajmujących się szczepieniami, u tego lekarza i wbrew opiniom na forach można te szczepienie łączyć. Przy mmrII nie łączy się akurat z ospą ale można z pneumo. Także jutro o 7.30 2 kłucia
niedawno tez o tym pisalam, ze pierwsze szczepienie MMR+V mozna albo oddzielnie zaszczepic z odstepem czasowym, lub razem - ale w dwoch roznych miejscach ma byc wklucie
Stary 2014-04-27, 21:27   #2848
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
o kurka
nie odwazylabym sie, mimo, ze dosc lekko ubieram swoje dziecko (tak mysle, bo pewnie i znajda sie dzeici jeszzce lzej ubrane)..

a i piszecie o ubieraniu na noc - ale przeciez to jest tez zalezne ile wynosi temperatura w pokoju, otwarte czy zamkniete okno?

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

niedawno tez o tym pisalam, ze pierwsze szczepienie MMR+V mozna albo oddzielnie zaszczepic z odstepem czasowym, lub razem - ale w dwoch roznych miejscach ma byc wklucie
Mi też wydawało się że ubieram Jasie dość lekko... dopóki nie zaczęłam zwracać uwagi na inne dzieci (;
No ale dla mnie lekka przesada. Wychodzę z założenia że jak mi zimno to młodej też.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:32   #2849
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
No ale dla mnie lekka przesada.

ja ubieram Marcela, tak jak i siebie, tzn. tyle samo warstw - jak mi jest zimno, to nie puszcze go przeciez bez kurtki

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

myslalam, ze nadrobie wiecej postow, ale zmykam spac, zmeczona jestem jednak

Dobranoc
Stary 2014-04-27, 21:45   #2850
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika a ile płaciliście za to badanie na wit.D
kurczę, bo ja tego nie pojmuje. skoro ktoś tam wymyślił, że jedna kapsułka wit.D ma pokryć dziennie zapotrzebowanie (a przecież do tego dochodzą, tak jak piszesz spacery i mm) to jak to może być niewystarczająco? może ona się jakoś wypłukuje... muszę poszperać
chyba 70zł, nie pamiętam dokładnie nawet.
teraz chyba coś się zmieniło, kapsułki mają/miały dawkę 400 jednostek, a coś mi się kojarzy, że aktualnie zalecana jest 600 J. wcześniej w kropelkach miał 500 jednostek, teraz w aerozolu jest 400.
nie wiem jak to jest, że nie wystarcza, u J. w sumie wystarcza, bo wynik ma w normie, ale jednak na granicy, a wydaje mi się, że regularne podawanie wit + mm + spacery to jednak sporo
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości