|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
aaaa
![]() ![]() :pa la: weź! nie jesteśmy z kosmosu, rozumiemy, że mamy pracujące mają mało czasu... ![]() ![]() Tęsknię za Wami!!! ![]() :pro si:i jak stosunki z t.? trzymam kciuki!!! P. kazała nam sprawdzić jednostki. jesli 400 to jedno psiknięcie, jeśli 200 (!) to dwie...
|
|
#2852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w marcu widziałam jak dzieci się kąpały w rzece! ja przyjechałam z anginą bo mnie owiało trochę a one pewnie zdrowiuteńkie
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Qrwa ...!!! Oparzylam sobie ramienie pod lokciem - od Grila jak siegalam po miesko
Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
soda oczyszczona pomaga
|
#2855 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
My już po urodzinkach, niestety wypady troche gorzej niż oczekiwania. Na początku przebierałam jeszcze Kubusia i oczywiście goście wtedy zaczęli mu dawać prezenty, skladać życzenia - on w samym pampku, żadnych zdjęc z tego nie mamy... Potem moja mama poprosiła, żeby jej włączyć mecz i sobie tak oglądała, olewając towarzystwo Kubuś nie wykazał żadnego zainteresowania naszym prezentem - wazniejsza była butelka napoju ![]() Tort mi nie smakował, nie był zgodny z zamówieniem ![]() No i oczywiście rodzinka się troszke pokłóciła na sam koniec. Zdjęć może mamy 2 ładne, bo nikt z gości nie umie zrobić fajnych zdjęć. T mówi "to robię" i czeka aż wszyscy już przestaną się uśmiecha i zrobią głupie miny ![]() Także tak to było... Dziękujemy za wszystkie życzenia |
|
|
|
#2856 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Najwspanialsze życzenia dla Kubusia! Rosnij duży i zdrowy Monicca, dla Ciebie zdrówka i spełnienia marzeń! Kurcze, i juz po roczkach.... Cytat:
o masz sprawdzałaś w senniku? ![]() Cytat:
do spania Janka ubieram w pajaca. Jak w pokoju jest ponizej 20 st to przykrywam kołderką, a jak wiecej to kocykiem. I tak jest zawsze rozkopany. Cytat:
![]() Zdrówka dla Rózy. Dajesz rade z t.? ![]() ![]() Pani, gadaj jak na wyjeździe było. Dziewczyny, głupie pytanie mam ostatnio dostałam przy okazji aptecznego zamówienia troche próbek mleka Enfamil 2 (czyli 6-12 m-cy). Myslicie ze moglabym Jankowi kaszke na tym robić? Tylko sie nie zbijajcie ze mnie ze pytam o takie rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako tako niedokładnie ale nadrobiłam. buuu oglądam zaległe The Voice i idę spać. a na weselu było fajnie, Florkiem się wszyscy zachwycali ( jakże by inaczej) do każdego się uśmiechał, brykał po parkiecie non toper tylko opiekunowie sie zmieniali, skąd tyle sił ma nie wiem. tyle się natańczyłam i nabiegałam że schudłam haha. a właśnie jem czekoladę to nadrobię stracone kg. byliśmy do 21. na następnym w sierpniu będziemy do końca jak ankietki? papa, dobranoc
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, trzymajcie za nas jutro kciuki, bo mała zaczyna sie oswajac ze złobkiem- jutro co prawda tylka,albo az godzina....
|
#2859 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja
My po urodzinkach. Fajnie bylo ![]() Krzys dostal pilke, samochod z klockow, skarpetki, pieska i 2 razy zestaw do piaskownicy (hi hi, dla Ani bedzie jeden ) ![]() Na widok tortu oniemial, jak zapalilam swieczke zrobil wiekie oczy, a potem koniecznie chcial dotknac, pomacac - swieczke, tort, owoce na torcie... Na czubeczku lyzeczki dostal symbolicznego gryzka tortu, a potem starzy podzielili tort miedzy siebie i bylo mi przykro, bo prawie sie poplakal... Najpierw daja, potem zabieraja, swinie jedne ![]() Oczywiscie cala impreze usmiechniety, rozbrajajacy i przeslodki Na sam koniec tylko okropna przygoda - sprzatalismy po gosciach, moja Mama przesuwala krzeslo i.... wbila sobie drzazge pod paznokiec, na ponad centymetr... Dobrze, ze szpital mamy ulice dalej, to poleciala na ostry dyzur, bo w ogole nie szlo wyciagnac, tak swinstwo wlazlo. Wycieli kawalek paznokcia, wyciagneli, zastrzyk przeciwtezcowy i opatrunek. Bedziemy wspominac te urodziny
|
#2860 | ||||
|
Rozeznanie
|
Spóźnione życzonka dla Anielki
I dzisiejsze dla Kubusia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale teraz dumam nad szerokością - bo Bondolino wydaje mi się troszkę za wąskie, nawet to poszerzane, szkoda, że Boba też taka sama Patrzyłam na all nigdzie nie widzę używanej Boby... a toddler o wieele za szeroki hmmm... Kusi mnei ergonomik szyty na zamówienie... Co do perfum to ja cały czas się nie psikam, nie mogę się przemóc. A ubieranie na noc - sam bawełniany, cienki pajacyk. Na to kocyk. Ale w mieszkaniu jest ciepło.
|
|
|
#2861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
No to teraz prosze MOCNE
bom sie spoznila znowu 2 min na wczesniejszy tramwaj - a tym to bede tak na styk na busy. Ja bede o 00-08 a busy odjezdzaja o 00-11Oby rzedemu kierowcy sie nie spieszylo ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde dostalam dzis @, nie dosc ze mam co 40 dni, to bole jak przy porodzie, chyba sie musze przejsc do gin.. ;/ po wypalance tak mi sie stalo .. po porodzie mialam co 28 dni co do dnia ;/ |
|
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo UDALO sie ...!!! Ufff
Wiec juz po prysznicu z lozeczka pisze. - co do ubierania sennego, krotkie body i pizamka bez stopek - do tego cieniutka koldrka ( zazwyczaj jest potem odkryta ) ale my dosc zimno mamy w sypialni bankowo mniej niz 20stopni, szczegolnie ze nie grzeje AMELIA - wspolczuje @ ... Ja 2ga po porodzie bede wspomniac a teraz czekam i czekam - dalej mnie oszukuje i nie ma. Tez sie musze przejsc :-/ Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
cathlyn mi sie wydaje, ze ten poszerzony panel, w ogole szerokosc panela w Bobie czy normalnej Tuli wystarcza. Spojrz na ten temat:
http://www.chusty.info/forum/showthr...onomiczne-BOBA duzo zdjec, nawet wieksze dzieci, dobrze to wyglada a normalna Tula ma niby az 37cm szerokosci, moze ona bedzie ok? I uzywke na pewno kupisz bez problemu Kiedys interesowalam sie tematem i co do komfortu, zakladania to Tula i Boba mozna porownywac. Jeszcze namieszam Ci i manduca albo ergobaby tez jest fajnym nosidlem ![]() Ahh i tak caly czas mysle nad ta szerokoscia panela, i mnie sie wydaje, ze pozniej im dziecko wieksze to ma mniejsze znaczenie - bo np. taka manduce o szerokosci 34cm mozna nosic nawet i do 20 kg (czyli dzeici do lat 4-5) Boba ma tez w zestawie sprzączki na stopki, co na pewno tez podwyzsza komfort dla dziecka, jak jest troszke starsze a jak chcesz szyc takie nosidlo? na zamowienie, czy sama? najlpiej dla nas i dla dziecka jest jedzenie w jednym miejscu, w tym do tego przeznaczonym - ale akurat w takim okresie nie jest latwo, mnie juz czasami trafia mocno - ale on nic nie chce jesc, w krzeselku to wszystko wyrzuca na podloge, marze po stoliku - a tego wczesniej az w takim natezeniu nie bylo ![]() Licze na szybka poprawe, bo oszalejemy ![]() Cytat:
![]() my spimy przez caly rok przy uchylonym oknie w nocy, z dzieckiem ![]() Temperature w pokoju mamy rozna, zaleznie do temp. zewnetrznej, zdarzalo sie nawet 15 stopni moje dziecko jeszcze nie chorowalo
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-28 o 07:30 |
|
|
|
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem jak w lecie można się dusić przy zamkniętym oknie...
Despa powodzenia (: JolanT o dokładne. .. czapek praktycznie nie noszą. . No ale holendrzy to ogólnie hardcore. Zawsze poznaje dzieci obcokrajowców :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie bardzo draznia te nakladki na wozki (taka przykrywka na gondole)- ile ja sie juz naogladalam, temperatura na zewnatrz 15-20 stopni, a wozek przykryty taka gruba nakladka, albo w zimie takie puchowe -toz tam nie dolatuje nic z tego swiezego powietrza - to po co w ogole spacery - na swiezym powietrzu?
|
|
#2868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do pytania to ja też miałam dużo próbek mleka Enfamil i właśnie ok roczku robiłam na nim kaszki
|
||
|
|
|
#2869 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Moje dziecko jeszcze spi ![]() Cytat:
fotki fotki ![]() Cytat:
![]() super ze impreza sie udala ![]() przygoda z drzazga ala. Tez kiedys mi sie tak wbila, ale udalo mi sie samej wyciagnac (chociaz prawie przy tym zemdlalam )Cytat:
Ja tez wciaz nie mam, a w sumie juz bym mogla miec ![]() Cytat:
![]() My tez spimy przy uchylonym oknie jak jest cieplo ![]() Wiecie co, chyba musze kupic Jankowi buciki. Wczoraj bylismy na spacerze, wyjelam go z wozka i postawilam na ziemi zeby sobie kwiatki poobczajal i zrobil kilka niesmialych kroczkow przy mnie (tzn ja sluzylam jako pchacz ). Tylko u mnie chyba nie ma takich sklepow zeby ktos doradzil jak dobrze dobrac but, wiec bede musiala sama zdecydowac, ech...
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-04-28 o 17:56 Powód: ort taki że aż wstyd ;) |
||||
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Kubusiu, spóźnione, ale szczere buziaki i uściski!!!!! hehe, hardcore (jak mieszkaliśmy w kamienicy to była temp. max )masz rację z tym piżamkowaniem - zależy od temp. w domu. w tej chwili mamy ok. 20 stopni. cały czas mam jazdy, że mu zimno, bo ja jednak pod cieńką, ale jednak kołdrą, śpię. a mój syn cały czas pod niczym... dlatego ma dwie warstwy na piersi... w ogóle T. ma już dwie piżamki. ależ męsko wygląda ![]() ale super, że Ci Marsel nie chorował... jednak zauważam z przykrością, że u nas - ostatnio - każdy kontakt z dziećmi żłobkowo-przedszkolnymi to stan podgorączkowy, teraz katar ![]() ja się duszę na samą myśl. w Anglii, jak w nl, zimne chowanie dzieci. mój ojciec (raczej hardcore) czasem mi foty robi. poniżej10 stopni i dziecko wczesnoszkolne w japonkach ![]() ![]() Cytat:
choć staram się nie oceniać... bo może to Emilka Despowa, albo skrajny wczesniak, który musi mieć ciepełko... highlife... super!![]() gratulować? nie wierzę, że nie masz takiego sklepu. musi być choć jeden z kimś kto się zna na rzeczy. jak nie ma - idź w ten biznes nisza w rynku, w dużym wszak mieście ![]() Tasia, normalnie ała! biedna mama!
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia współczuję mamie drzazgi i bólu zapewne ale dobrze że dało się wyciągnąć.
U nas też moja mama przed roczkiem byłam na pogotowniu oczywiście nic jej nie zrobili kazali czekać przyjechała spóźniona chwilę na roczek zjadał obiad i u nas pojechała z "przyszłym może teściem" na pogotowie i tam jej usunęli kleszcza 5 godzin z nim chodziła bo sama bała się wyciągnąć bo tak się wbił skubany u nas w rodzinnym mieście mieli dwa nagłe przypadki i musiała by czekać do 3 godzin to już by była 15 za nim by dojechała na roczek by był wieczór więc z tym kleszczem przyjechała na roczek do małej się nie zbliżała aż go wyciągnęli ale na szczęscie czerwone w około zeszło dziwne że antybiotyku jej lekarz nie przypisał ale miała dzisiaj iść do lekarza i ma ewentualnie jakiś jej dać. A kleszcza załapała na ogrodzie mamy dużo iglaków dookoła płotu więc uważać trzeba bardzo bo podobno kleszczy multum a to dopiero kwiecień już boję się lata Demeter spóżnione ale szczere życzonka urodzinowe dla Kubusia dużo zdrówka szczęścia i niech rośnie nam duży A co do imprezki ![]() Despa za pierwszy dzień-godzinę w żłobku Emilki ![]() Maria |
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Pani Emilka spi w pajacu kocyk ma, ale na buzi,w rrce, w kazdum razie obok...na spacerze kocyk jest, musi g widziec .
U nas okns oywarte i mamy ciepl pierwszy raz slysze ze uszy od powietrza choruja
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Alliw - mialam Hormony w grudniu badane - wszystko bylo OK - w styczniu dostalam @ i od tej pory Nie Ma .... A tak mnie boli wlasnie w ok 20-25 dnia miesiaca ze jakbym wlasnje miala go miec :-/
- za kilka kroczkow. Agus & JolanT - ooooo tym ubieraniu dzieci to ja tez moge napisac Epopeje Dragusia - och zazdroszcze wesela, ja bylam na takim 2dniowym z poprawimani - w czerwcu 2012 czyli zdazylam sie "ochlac" przed zaciazeniem Ide jesc. Ilez mozna w lozku lezec ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa Demeter co do nieudanego roczku to jeszcze dopiszę że u nas może i udany ale szkoda mi mojego brata chrzestny Małej, wiecie co no trafił na taką zołzę
ta jego żona no brak mi słów mi nie powiedział ale okazało się że przed wyjzdem ☠☠☠☠☠☠☠nięta prawie go spakowała i wyrzuciła z domu bo on chciał żeby jechała na roczek a ona się uprała że nie bo córka chora no ale wybaczcie skoro brat z synem który jest jeszcze bardziej chory mógł przyjechać a mała tylko delikatnie podziębiona no to sory Ewidentnie nie lubimy się z bratową ale to taka płytka osoba ale ostatnio wali jej konkretnie na łeb. Na święta do moich rodziców przyjechali na chwile bo dzieci chore ale zaraz po śniadaniu mogli jeszcze pojechać do znajomych tam posiedzieli pół dnia wrócili do moich rodziców i oni jadą bo dzieci chore tato chciał wziąśc na spacer to nie w ogóle nie mógł wnuczki potrzymać na rękach Ale teraz stoję przed dylematem bo za tydzień mamy chrzciny i co mamy nie jechać? Przecież to mój brat mu tego nie zrobię bo wiem że mu będzie przykro bardzo bo ta to będzie miała wy☠☠☠ane czy jesteśmy czy nie pewnie nawet liczy na to że się odegramy i teraz my nie przyjedziemy. Ale wiem że jak tam wejdę na te chrzciny to będzie zadyma bo ją zjadę od góry do dołu jak tylko coś się głupiego odezwie ... ehh to sobie troszkę pomarudziłam i tak ogólnikowo napisałam więc może być nieskładnie ale nosi mnie od soboty ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- jeszcze dopiszę że mama kupiła bratankowi buty na zajączka bo się tej zołzy pytała co ma kupić więc ta mówi buty więc mama się pyta w jakim rozmiarze to ta niby zmierzyła nogę i podała mama daje mu te buciki a się okazują o dwa numery za duże zołza się purpurowa ze złości zrobiła to mama mówi że taki przecież rozmiar jej podała ale jak coś to pojedzie wymieni bo to wcale nie były tanie buty no ale ta stwierdziła że mają zostać to później będzie nosił ale mówię do mamy żeby nie było tak że wypadną na zimę i nie będzie w ogóle chodził w tych adidaskach no ale to już mniejsz za tym ale podaje zły rzmiar nogi a później ma pretensje a jak mama chciała go wziąśc żeby przymierzyć w sklepie to nie i koniec. Mój tato się już nie wypowiada w tym temacie bo ma łzy w oczach mieszkają 10km od rodziców moi rodzcie mogą częściej widywać ich niż moją małą a ona to zawsze ogranicza ostatnio jak rodzice pojechali w niedzielę a brata nie było to ona wiedziała że przyjadą to chwilę przed wyjechała z domu żeby rodzice wnuków nie zobaczyli a o tym że dopiero co wyjechała to powiedzieli jej rodzice z którymi mieszkają że pojechała do koleżanki i nie wróciła jak mama do niej dzowniła bo nie odbierała telefonu a sma nie odpowiadała. ehh ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Kasia a może z tym okresem masz tak jak jedna znajoma mojej mamy ona po porodzie okres ma co pół roku i tak już jej zostało. |
|
|
|
#2876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dokładnie!!!!
ale niezle przystopował!!! szok! fotke naszego byłego Miszelinka poproszę !!!!!!!!!!!!! ![]() QUOTE=oliwka__;46194581] [/QUOTE]przesliczna solenizantka super ze wszystko się udało !!!!! byliście wczoraj w SB???? ja wczoraj byłam z N , i wydawało mi się ze widziałam Twoje dziecię , wozek identico , tata podobny tylko mamy brakowało gdzies .... a potem wszyscy zniknęli . pomyliłam cos???? łłłłło Ty !wredzizno ,smaka mi robisz? nie dam się !!!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle nie nie to nie my my byliśmy w domku bo gościlismy się do wieczora. Ale jutro albo w środę będę albo w SB albo na Malcie muszę jechać po preznety bo w sobotę mamy roczek, a w niedzielę chrzciny. Więc wyprawa po prezenty.
|
|
|
|
#2878 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
!Cytat:
ale co? ze nie ma ani jednego sklepu z dziecięcymi bucikami???? Cytat:
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj polozylam M. wieczorem spac i zawsze zdejmuje skarpetki na noc, no i zapomnialam.. przychodze pol godziny pozniej do lozka, a maluch doslownie mokry, tak spocony - takze skarpetki mocno ogrzewaja dziecko, podejrzewam, ze przeszkadzaja w swobodnej wymianie ciepla
A i jeszzce siedze rano przed komputerem , M. sie przyszedl przytulic, to wlaczylam film ze zwierzatkami na FB, pieski i kotki - i chcial je karmic, co chwile wyciagal raczke ze swoim kawalkiem chleba i zdziwiony, ze nie chca jesc ![]() oliwka śliczne zdjecie Anielki ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Jak sie M. nie obudzi wczesniej to mam pol godziny, i pozniej lece robic obiad ![]() Demeter no tak jest niestety, ze czesto-gesto cos nie pojdzie po naszej mysli - ale najwazniejsze, ze solenizant zadowolony a jaki prezent kupiliscie, ze niezainteresowany? ![]() Dragusia fajnie, ze wesele udane ![]() despa kciuki za Emilkowa godzine prawdy ![]() Tasia slodkie urodziny a nie mialas moze przygotowanego czegos dla Krzysia, np. muffinki lub biszkopta bez cukru?przygoda z mama niewesola dobrze, ze nic powazniejszego ![]() alliw brawa za kroczki panika a gdzie macie kontakt z chorymi dziecmi, na placu zabaw? czy w zamknietym pomieszczeniu? oliwka u nas tez juz sa kleszcze, w ogordzie niestety tez sa ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- panika jak bylo u t.? masz ajkies kffiatki dla nas?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-28 o 10:14 |
|
|
|
#2880 |
|
MBZ♥
|
Dzień dobry
Monicca spełnienia marzeń kochana Alliw za pierwsze kroczkiNie masz gdzieś w CH sklepu Zdrowa stópka? ![]() Demeter Tasiu, ała ![]() za schodzenie wielkie ja się cieszę, że tak szybko uczyłam Roszpunkę schodzić tyłem wiele nam to ułatwiło![]() Oliwka , bratową to bym huknęła nie docenia tego co ma:/Moderna,nie wciskał im na siłę mniam mniam? ![]() ZOsia jak tylko zobaczy ipada to woła miał bo mam tam grę z kotkiem Tommim-jak się go smyra po brzuszku to mruczy ![]() Pamiętam jak pisałaś o szczepieniu ![]() ZOsia też oprócz tej trzydniówki nie chorowała, oby tak zostało ![]() Pani ![]() Despa:wielkie ![]() Dragusiu wiedziałam, że eF zrobi furorę ![]() Kasia masz tam w apteczce pantenol? My już po spłakała się Bidulka moja-ale też przez to, że musiałam Ją budzić i ni dospała ale potuliłyśmy się i jest ok. Narazie spokój ze szczepieniami do wakacji![]() Nie wyobrażam sobie nie otwierać okna przy dziecku, a zapalenie ucha nie bierze się z wiatru ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Nestelle jak się czujesz? ![]() Moderna czytam o kfiatkach i myślę o co kaman ![]() Tak apropos to my wczoraj dostałyśmy konwalie od B
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

byłysmy razem w kinie na Shreku

ze ja to mam jakies nowoczesne/stresujace metody - czytajcie: stresujace waćpana 

fotki fotki