Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 08:31   #151
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Ag my kąpiemy między karmieniami bliżej kolejnego. Nigdy nie po i zaraz przed bo jest ryk.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 08:35   #152
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Czkawke mamy często nic na to nie poradzisz asiu.
Co do oczu my przemywamy wodą fizjologiczną ale dziewczyny chyba pisaly o rumianku (mam nadzieje ze się nie myle)

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Dokładnie to samo mamy. Przemywam solą fizjologiczną i czkawka jest często.

Kate za bioderka.

Lutien już niedługo. Każda z nas przez to przechodziła więc i ty się doczekasz. A widzisz, teraz niektóre z nas troszkę za ciążą tęsknią

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png

Edytowane przez filupka
Czas edycji: 2014-04-28 o 10:21
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 08:39   #153
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Faktycznie się namęczyłaś Dobrze, że już po wszystkim i wszystko się dobrze skończyło

Ja nadal w dwupaku Brzuch nadal boli, skurcze nadal są (oprócz tego część czopa odeszła). Przy masażu sutków się nasilają, ale jak tylko skończę masować to się wyciszają Przynajmniej będą zahartowane do karmienia
Kolejne ktg mam w środę, ale nastawiam się już raczej na wywoływanie w piątek.
Na razie nadrabiam Wasze posty, ale nie wiem czy się będę udzielać, bo dołuję się, że Wy już macie dzieciaczki a ja nadal się męczę Na 100% dam znać jak się coś rozkręci
Ogólnie to mam dość i już jestem zmęczona tymi bólami i skurczami od kilku tygodni. Dlatego znalazłam sobie zajęcie w domku, żeby nie siedzieć bezczynnie, bo do szału mnie już doprowadza to czekanie
bardzo dobrze Cie rozumiem czekamy na informacje
na szczęście już bliżej niż dalej

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe słowa. Może być właśnie tak, ze jestem przemęczona i zestresowana co niestety objawia się brakiem mleka:/ cycki mam miękkie jak nigdy i kiedy po 3,5h karmienia próbowałam ściągnąć laktatorem żeby zobaczyć jaka sytuacja udalo się z obu zaledwie 15ml...nic dziwnego, ze dziecko rzuca się i wrzeszczy przy piersi...

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Tez jestem niewyspana bo dziś udało mi się zaledwie 3h przez całą noc wyrwać dla siebie.

Side bardzo podoba mi się Wasz sposób zasypiania!

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Lutien trzymaj się dzielnie! juz niedługo

za KP

Ja też dzisiaj nie wyspana i to bardzo bo Adaś wstał o 4 a Jasiek spał do 7 masakra.. jeszcze awantura pt nie chce isc do przedszkola no i oczywiście skończyło się na "już Cię nie lubię mama.." ale tłumacze sobie takim wiekiem ewentualnie zazdrością omałego sama już nie wiem..
Miłego dnia
Stary 2014-04-28, 08:48   #154
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Dziękuję za komplementy - ta radość to z powodu Niusi oczywiście, codziennie za nią dziękuję bo zmieniła moje życie (i mnie chyba też) o 180 stopni.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Teraz meczymy sie ze zasypianiem (akurat ja nie, ale wiekszosc), a potem bedziemy narzekac na wstawanie o 4-5 rano, bo tak dzieci tez miewaja i zaczynaja o tych godzinach dzien , ale to juz starsze. Mamy jeszcze kilka miesiecy spokoju
wyobrazacie sobie? Pobudka o 4.30 i potem dwie drzemki w ciagu dnia i tak do wieczora
kompletnie o tym zapomnialam
na szczescie
Nie wyobrażam i w ogóle sobie tego nie życzę!!!

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Granulowana z Hippa jest od 1 miesiąca, a w saszetkach od 1 tygodnia. Przynajmniej tak na gemini piszą w opisie
To prawda - wiem bo mam sama.
Ja wgl w tym wieku (prawie tydz.) nie wprowadzałabym żadnych herbatek. Spróbuj może przepajać ją samą wodą.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Ale jestem wściekła... Jak już moja malutka ma rewelacyjną noc, to ja spać nie mogę
Emilka spała od 22.oo do 3.3o. Po obu karmieniach zasypiała z miejsca, bez żadnego marudzenia. Śpi do teraz jak aniołek, a ja już po tym drugim karmieniu zasnąć nie mogę... Może mój organizm już się odzwyczaił od takiej ilości snu na raz?
Czasem tak bywa, ja też tak raz miałam i oczywiście wściekałam się, że mam okazję pospać a zasnąć nie mogę . Żałuję też strasznie, że nie potrafię spać w dzień.

Piszecie o karmieniu najpierw a potem kąpaniu - przyznam, że jestem zdziwiona bo kiedyś gdzieś czytałam, że nie wolno kąpać zaraz po jedzeniu bo może się to skończyć nawet wymiotami. Zresztą w szpitalu też zawsze najpierw kąpali a potem kazali karmić.
Ja staram się tak to wycyrklować, żeby Niuśka była zaraz przed jedzeniem na czas kąpieli - nie aż tak jednak głodna, żeby włączać syrenę .

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Dobry :-* co za noc i tu wcale o małego nie chodzi bo nawet spal ale ja juz jak zombie funkcjonuje :/ nawet przy przewijaniu odlatuje
Wiem o czym piszesz . dla Ciebie na odzyskanie energii i regenerację sił. A może poproś bliskich o pomoc i spróbuj trochę odpocząć - weź kąpiel czy coś?

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Za prawie 3 tygodnie dzien matki Ja juz sobie szukam prezentu
Prawda? Kolejny powód do świętowania (i prezentów ) .

Cytat:
Witam się na odchowalni! Ale nam zleciało dziewczyny Najbardziej mnie cieszy że na naszym wątku jakoś tak ładnie udało się przejść wszystkie porody bez większych traum, bez chorób i przykrych wypadków które towarzyszyły niektórym innym wątkom. Powinnyśmy to bardzo docenić i dziękować że tak się stało losowi Jesteśmy po tej stronie w komplecie (prawie) i wszystkim się udało
Święta racja! Powinniśmy to docenić!

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Hej wybaczcie ze tak bez nadrabiania, moze potem uda mi sie was trochę poczytać Mam pytanie, Lenie zaczęły ropiec oczka, miala ktoras ten problem ? Co z tym robic ? Dzis przyjdzie polozna ale nie wiem o której Poradźcie cos Aha i czy wasze dzieci tez mialy często czkawke
Przemywaj solą fizjologiczną, rumiankiem, są też różne kropelki ale to dopiero jakby te pierwsze sposoby nie pomagały i w zasadzie wtedy jak Ci lekarz tak zaleci.

Cytat:
Ja nadal w dwupaku
No to dawaj kochana bo my tu czekamy!!

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczyny my dzisiaj mamy badanie bioderek więc proszę o kciuki
No i Ja mam jeszcze gina ale tu kciukow nie potrzeba
za bioderka. My idziemy jutro i też już się dopraszam o kciuki. Idziesz z NFZ czy prywatnie?
A ja ciągle nieumówiona do gina. A chyba okres już dostałam.

Widzę, że nie zacytowało mi wszystkich

Ja znów od 11 na kursy ale o 15 będę już w domu, pójdę chyba potem z Niuśką na spacer.
I nawet książkę doczytałam - jeszcze chyba nigdy tak długo nie czytałam jednej książki i bynajmniej nie dlatego, że nie była ciekawa.
Chcemy z przyjaciółką urządzić seansik filmowy bo jestem sto lat za Murzynami jeśli chodzi o kino itp. a przy okazji wypić piffko itp (pierwszy raz od prawie roku!!!!) ale jak ja Niuśkę zostawię?

Zmykam
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 09:01   #155
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Karmisz przed jedzeniem? rozumien, ze podajesz jakis specjalny olyn przed jedzeniem, zeby dziecko usnelo
Podaję przystawki
He he... Tak jednak wpływa na człowieka niewystarczająca ilość snu

Cytat:
Hej wybaczcie ze tak bez nadrabiania, moze potem uda mi sie was trochę poczytać Mam pytanie, Lenie zaczęły ropiec oczka, miala ktoras ten problem ? Co z tym robic ? Dzis przyjdzie polozna ale nie wiem o której Poradźcie cos Aha i czy wasze dzieci tez mialy często czkawke
Emilce oczka nie ropieją, ale wiem, że radzi się wtedy przemywać oczka solą fizjologiczną.
Czkawkę mamy codziennie i to najczęściej 2-3 razy.

Cytat:
Ogólnie to mam dość i już jestem zmęczona tymi bólami i skurczami od kilku tygodni. Dlatego znalazłam sobie zajęcie w domku, żeby nie siedzieć bezczynnie, bo do szału mnie już doprowadza to czekanie
Wiem, że ta końcówka ciąży potrafi umęczyć, ale pamiętaj, że to już naprawdę ostatnie dni.
Lada moment Twoje maleństwo będzie z Tobą, a Ty razem z nami będziesz narzekać na nieprzespane noce i inne atrakcje

Cytat:
Załatwione

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj nie wyspana i to bardzo bo Adaś wstał o 4 a Jasiek spał do 7 masakra.. jeszcze awantura pt nie chce isc do przedszkola no i oczywiście skończyło się na "już Cię nie lubię mama.." ale tłumacze sobie takim wiekiem ewentualnie zazdrością omałego sama już nie wiem..
Taki wiek głupi, a pojawienie się rodzeństwa na pewno też ma na niego duży wpływ.
To jeszcze nic. Pomyśl jak nam będą dawać w palnik jak będą nastolatkami Musisz się zacząć uodparniać
Stary 2014-04-28, 09:07   #156
BeautifulLie
Zadomowienie

Ela

Szkoda ze nie ma dla dzieci takiego poidła nocnego automatycznego

Lutien a już mialam nadzieje ci wysle.

Kate

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 09:10   #157
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja też karmię przed jedzeniem.
To Emilka lubi sobie zjesc

Cytat:
u mnie dzis sie zaczelo zaczela plakac, jadla 2,5 godziny temu, to mysle, glodna, biore do siebie, chce dac butle a ta cieszy odlozylam obok sibie i zaczela poranna dyskusje i ani mysli spac
Znowu u nas to samo
Kacper ok 4 tez zaczyna swoje gadanie i zadowolony sie na mnie patrzy wielkimi oczami - a ja nie podzielam jego entuzjazmu

Cytat:
Faktycznie się namęczyłaś Dobrze, że już po wszystkim i wszystko się dobrze skończyło

Ja nadal w dwupaku Brzuch nadal boli, skurcze nadal są (oprócz tego część czopa odeszła). Przy masażu sutków się nasilają, ale jak tylko skończę masować to się wyciszają Przynajmniej będą zahartowane do karmienia
Na razie nadrabiam Wasze posty, ale nie wiem czy się będę udzielać, bo dołuję się, że Wy już macie dzieciaczki a ja nadal się męczę Na 100% dam znać jak się coś rozkręci
Juz na prawde nie dlugo - kwestia kilku dni

Cytat:

Wysłane z mojego GT-I8190

Cytat:
Dziękuję za miłe słowa. Może być właśnie tak, ze jestem przemęczona i zestresowana co niestety objawia się brakiem mleka:/ cycki mam miękkie jak nigdy i kiedy po 3,5h karmienia próbowałam ściągnąć laktatorem żeby zobaczyć jaka sytuacja udalo się z obu zaledwie 15ml...nic dziwnego, ze dziecko rzuca się i wrzeszczy przy piersi..
Stary 2014-04-28, 09:19   #158
mariolasl
Zakorzenienie

Witam sie z rana i zycze milego dnia

Ja po wieczornym karmieniu opatulam Marco, klade go do lozeczka, wlaczam karuzele i zasypia sam
swiatlo gasze, a karuzela sama sie wylacza, zaslony zaciagniete
juz od kapieli/ostatniego karmienia mamy przydymione swiatlo, przyciszone glosy, rozmawiamy malutko, staram sie, aby sie wyciszyl

Ide wyszykowac dziecko do szkoly, w czym namietnie przeszkadza mi Marco
Stary 2014-04-28, 09:20   #159
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dziewczyny jakby Lutien urodziła.w.maju bylybysmy rekordowym, półrocznym wątkiem mamusie od grudnia do maja

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 09:22   #160
mariolasl
Zakorzenienie

Lutien

Jeszcze pare dni i bedziesz z nami walczyc z Maluszkami

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakby Lutien urodziła.w.maju bylybysmy rekordowym, półrocznym wątkiem mamusie od grudnia do maja

tez o tym myslalam
Stary 2014-04-28, 09:32   #161
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dziękuję za komplementy - ta radość to z powodu Niusi oczywiście, codziennie za nią dziękuję bo zmieniła moje życie (i mnie chyba też) o 180 stopni.

Nie wyobrażam i w ogóle sobie tego nie życzę!!!

To prawda - wiem bo mam sama.
Ja wgl w tym wieku (prawie tydz.) nie wprowadzałabym żadnych herbatek. Spróbuj może przepajać ją samą wodą.

Czasem tak bywa, ja też tak raz miałam i oczywiście wściekałam się, że mam okazję pospać a zasnąć nie mogę . Żałuję też strasznie, że nie potrafię spać w dzień.

Piszecie o karmieniu najpierw a potem kąpaniu - przyznam, że jestem zdziwiona bo kiedyś gdzieś czytałam, że nie wolno kąpać zaraz po jedzeniu bo może się to skończyć nawet wymiotami. Zresztą w szpitalu też zawsze najpierw kąpali a potem kazali karmić.
Ja staram się tak to wycyrklować, żeby Niuśka była zaraz przed jedzeniem na czas kąpieli - nie aż tak jednak głodna, żeby włączać syrenę .

Wiem o czym piszesz . dla Ciebie na odzyskanie energii i regenerację sił. A może poproś bliskich o pomoc i spróbuj trochę odpocząć - weź kąpiel czy coś?

Prawda? Kolejny powód do świętowania (i prezentów ) .

Święta racja! Powinniśmy to docenić!

Przemywaj solą fizjologiczną, rumiankiem, są też różne kropelki ale to dopiero jakby te pierwsze sposoby nie pomagały i w zasadzie wtedy jak Ci lekarz tak zaleci.

No to dawaj kochana bo my tu czekamy!!

za bioderka. My idziemy jutro i też już się dopraszam o kciuki. Idziesz z NFZ czy prywatnie?
A ja ciągle nieumówiona do gina. A chyba okres już dostałam.

Widzę, że nie zacytowało mi wszystkich

Ja znów od 11 na kursy ale o 15 będę już w domu, pójdę chyba potem z Niuśką na spacer.
I nawet książkę doczytałam - jeszcze chyba nigdy tak długo nie czytałam jednej książki i bynajmniej nie dlatego, że nie była ciekawa.
Chcemy z przyjaciółką urządzić seansik filmowy bo jestem sto lat za Murzynami jeśli chodzi o kino itp. a przy okazji wypić piffko itp (pierwszy raz od prawie roku!!!!) ale jak ja Niuśkę zostawię?

Zmykam
Ide na NFZ i do gina i na bioderka

Cytat:

oooja my w ogóle jesteśmy wyjątkowym wątkiem stworzylysmy nowa emotikone na wizażu

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 09:50   #162
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
czkawka to stały element dnia kilka razy dziennie, po jedzeniu jak się za mocno odbije albo przy przebieraniu bo moja Mała to taki kurczak, byle powiew np. otwieranych drzwi a już marznie

Lutien dajesz!!!!
dostałaś już nr telefonu od którejś z nas? jak nie to ci wyślę swój

Kate za bioderka!

I zapomniałam co chciałam jeszcze. A myślałam, że to tylko w ciąży mózg wapnieje

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Ag my kąpiemy między karmieniami bliżej kolejnego. Nigdy nie po i zaraz przed bo jest ryk.
Kąpałam dopiero dwa razy, ale za drugim razem podkarmiłam 5 minut z cycka, żeby nie była bardzo głodna i nie wiem czy akurat to zadziałało, ale tym razem nie płakała, spokojnie dała się myć, suszyć, oliwkować i ubierać. A po kąpieli kończymy się cycolić i w kimę.

Uwielbiam pisać że się cycolimy, cyckamy, karmimy itd. Wreszcie mam o czym Mała pomału zaczyna kumać o co chodzi ze ssaniem a położne w szpitalu nie dawały mi większych nadziei na kp... ale zawzięłam się i atakowałam ją piersią o każdej porze i przed każdym karmieniem. Były awantury i płacze - ryczała ona i ja jak nie wychodziło. Być może pomógł też nam smoczek uspokajający anatomiczny, na nim uczyła sie układać prawidłowo język do ssania, bo zwykle podwija go do góry.
Dziś w nocy udało się tylko raz butelką i tylko dlatego, że Ewa ma mocny sen i czasem nie daję rady jej dobudzić na jedzenie, wtedy łatwiej wcisnąć smoczek od butli niż miękki sutek Od soboty udaje sie tez jechać tylko na moim mleku, bez mm. A dziś od 5 do 9 kp, może wreszcie rozkręci mi się laktacja na dobre. Teraz śpi, ale jak tylko zacznie sie ruszać, przystąpię znowu do ataku

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ja po wieczornym karmieniu opatulam Marco, klade go do lozeczka, wlaczam karuzele i zasypia sam
swiatlo gasze, a karuzela sama sie wylacza, zaslony zaciagniete
juz od kapieli/ostatniego karmienia mamy przydymione swiatlo, przyciszone glosy, rozmawiamy malutko, staram sie, aby sie wyciszyl
Antoś wam nie psuje tych wieczornych rytuałów? Bo Marcel upominany po raz setny i tak zapomina i jak zwykle wparowuje do pokoju z głośnym monologiem
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 09:55   #163
(t)asia
Zadomowienie

Witam się i ja na odchowalni. Wczoraj wam ładnie poodpisywałam ale mąż niechcący mi wyłączył stronę...

Pamiętam tylko że pisałyście o witaminkach. D mam podawać codziennie, a K tylko jeśli kp. Jeśli podaje mało mm to K daje małemu co drugi dzień.

Stworzyłam opis porodu =) Sprawdze jeszcze błędy i wam wrzucę.

U nas czkawka jest niemalże po każdym posiłku. Niestety mały często ulewa, parę razy zdarzyło mu się też porządnie zwrócić.

Ja podaje tylko swoje mleko albo mm. Powinnam go jeszcze dopajać?
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:07   #164
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:

To teraz już wiem, czemu nie rodzę

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Lutien dajesz!!!!
Juz mam namiary w razie czego

Dzieki za brokuly
Ide pracowac i szyc
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:12   #165
asialll
Raczkowanie

Cześć Mamusie! ale zleciało, dopiero co odliczałyśmy dni godziny do tp a tu nasze dzieciątka mają już tyle tygodni, a poród się zapomina (mi przypomina się jak karmię i lecą mi lezki jakie to było przeżycie)
Lutien tak mało już zostało!
widzę, że karmienie piersia u Was tak samo jak u mnie, troszkęmi brakuje tego pokarmu jakbym chciała tak karmić regularnie, 2 tygodnie temu mały wisiał po 3 godziny na cycu odrywałam go bo przysypiał i nie dawałam mu tyle jeść a co się okazało nie miałam pokarmu, odciągałam z dwóch piersi po 80ml, zaczęłam dokarmiać Nutramigenem (bo alergik ale w sumie nie wiadomo na co) a sama wzięłam się do roboty co dwie godziny odciągałam w systemie 7-5-3, dziecko aniołeczek najadł się i spał w końcu tak jak powinno być. teraz co dwie godziny odciągam tak po 100ml dlatego jak on je co 3,5h-4 to ja spokojnie udoje a zjada na raz około 170ml. Cięzko się walczy o ten pokarm ale warto.
Mój miał wysypkę na buzi jeden pediatra stwierdził trądzik, alergolog od razu alergię, dostaliśmy płyn Elocom zeszło pięknie, nie zaszczepili nas bo ma tego gronkowca w nosie, leczymy Bactrobanem narazie poprawy nie widzę nadal charczy. Jeden pediatra stwierdził przepuklinę pępkową drugi że chłopczyki mają takie pępki i to zależy jak po porodzie zawiążą pępowinę. Smiać mi się chce z tych teorii, albo przy badaniu Olek był spokojny to już żebym szła do neurologa bo za spokojny. ZApisałam się co prawda ale to dlatego że nie chce podnosic główki na brzuszku tylko w pionie pięknie trzyma albo jak leżymy na klacie i tak wszystko na jedną stronę robi w taki rogal się wygina ciągle.
Jeśli chodzi o usypianie to chyba mam aniołka haha zje i odłozony albo zasypia na leżaczku albo w łóżeczku po 15 minutach marudzenia, nie noszę go prawie wcale chyba że w pionie bo to uwielbia.
Waży już 5200g a wczoraj skończył 7 tygodni!
Ja się boję wizyty u gina bo chyba nie jest wszystko dobrze ze mną, przy wysiłku na koniec dnia czuje tak jakby mi miało coś wypaść z pochwy, z małżem jak ostatnio chcieliśmy spróbować to po centymetrze mnie szczypał bardzo żel nawilżający i czułam rozpieranie. Martwię się ;/
czkawkę mój mały też ma często
Magduś może uda Ci się wywalczyć KP trzymam kciuki!

ja tak jak i wy karmię przed karmieniem jeśli jest bardzo głodny to oszukuje go 30ml herbatki i szybko kąpiemy
co do ropiejących oczu to u nas to też wynik alergii bo kropelkach Fenistil które daje małemu 3xdnia przeszły oczka
podziwiam Was że macie czas na wizaż też bym chciała ale jak nie sprzątanie to odciąganie laktatorem i tak w kółko... i zazdroszcze że niektóre karmią tylko piersią i starcza dla Maluszków
bebe u nas z czkawką tak jak u Was:0

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014

Edytowane przez asialll
Czas edycji: 2014-04-28 o 10:14
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:14   #166
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Szkoda ze nie ma dla dzieci takiego poidła nocnego automatycznego
Jak nie? Jezeli ktos mie ma parcia na spanie w lozeczku to kladziemy malucha obok i doi sie sam
Ja z tego korzystam jak zaczyna switac i ja chce jeszcze spac, a Kacper nie bardzo

Cytat:

Faktycznie

Cytat:
Uwielbiam pisać że się cycolimy, cyckamy, karmimy itd. Wreszcie mam o czym Mała pomału zaczyna kumać o co chodzi ze ssaniem a położne w szpitalu nie dawały mi większych nadziei na kp... ale zawzięłam się i atakowałam ją piersią o każdej porze i przed każdym karmieniem. Były awantury i płacze - ryczała ona i ja jak nie wychodziło. Być może pomógł też nam smoczek uspokajający anatomiczny, na nim uczyła sie układać prawidłowo język do ssania, bo zwykle podwija go do góry.
Dziś w nocy udało się tylko raz butelką i tylko dlatego, że Ewa ma mocny sen i czasem nie daję rady jej dobudzić na jedzenie, wtedy łatwiej wcisnąć smoczek od butli niż miękki sutek Od soboty udaje sie tez jechać tylko na moim mleku, bez mm. A dziś od 5 do 9 kp, może wreszcie rozkręci mi się laktacja na dobre. Teraz śpi, ale jak tylko zacznie sie ruszać, przystąpię znowu do ataku
Ale jestes dzielna
Gratuluje - bardzo sie ciesze ze idzie Wam coraz lepiej
Stary 2014-04-28, 10:17   #167
asialll
Raczkowanie

a dokooła mówi się że butelka odzywaczaja od piersi mój tam sie dzięki butelce nauczyć ładnie ssać pierś także obalam mit!

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:23   #168
asienka213
Wtajemniczenie

dzieki dziewczyny

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:29   #169
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Jak nie? Jezeli ktos mie ma parcia na spanie w lozeczku to kladziemy malucha obok i doi sie sam
Ja z tego korzystam jak zaczyna switac i ja chce jeszcze spac, a Kacper nie
TeQiba ja robię tak samo ja śpię a mały się poi poje i idzie też spać. A ja potem się budzę z gołym cycem

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:52   #170
monkaa321
Zakorzenienie

Ela87 widze ze jakies sukcesy zaczynasz osiagac oby to nie było tymczasowe

ag9 ja najpierw karmie, pozniej kapiel i po kapieli tez czasem dokarmiam. wczoraj kapalismy przed jedzeniem i roznicy nie było. moze nie byl jeszcze bardzo głodny

elunka88 sliczne ubranka

Cytat:
Latwo nie bylo. Stopniowo przedluzalam ten czas. Ostatnio musialam tanczyc przed Olą zeby ja jakos zająć umeczyc sie mozna, by sie nie nudzila
Dzisiaj Ola leżąc na brzuszku sie usmiechala nawet mam zdjecie z polusmiechem, jutro moze wejde na kompa i pokaze

moze i my wprowadzimy codzienna kapiel tylko ze mały nam czasem przesypia wieczorne godz kapieli i np wczoraj kapalismy o 23
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:55   #171
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ela ja cię na prawde podziwiam
My też mamy taką praktykę, że kąpiemy o 19:30 (choć trudno dotrwać bo mały drze się o kąpiel i marudzi bo strasznie na nią czeka) i potem o 20 do łóżka ze mną, do cycka, dajemy potem trochę butli, buziaczki od mamy i taty i do łóżeczka. Leży tak pół godziny, gada do siebie, coś tam skrzeczy i zasypia. Dopiero wtedy gaszę małą lampkę którą mu zostawiam. Na pewno zawsze jak go przenosimy do sypialni z łazienki mamy już zasłonięte zaslony (a mam zaciemniające) i tylko ta pomarańczowa mała lampeczka żeby wiedział że to już światełko nocne. czasem jeszcze puszczamy mu Mozarta dla dzieci Odpukać tak zasypia od ponad dwóch tygodni. W dzień nie śpi raczej, a jak zaśnie to na spacerze albo w bujaczku więc nie mam co uczyć spania w łóżeczku

Witam się na odchowalni! Ale nam zleciało dziewczyny Najbardziej mnie cieszy że na naszym wątku jakoś tak ładnie udało się przejść wszystkie porody bez większych traum, bez chorób i przykrych wypadków które towarzyszyły niektórym innym wątkom. Powinnyśmy to bardzo docenić i dziękować że tak się stało losowi Jesteśmy po tej stronie w komplecie (prawie) i wszystkim się udało
Ja również spadłam w statystykach, ale moje dziecko choć grzeczne po prostu bardzo wymagające i nie je tak często tylko rzadziej ale dużo. Od razu widać które najwięcej karmią cycem bo się najwięcej udzielają
Może moja Ola będzie w końcu grzeczna jak Piotruś

To samo sobie pomyślałam o naszym wątku.
Jedynie Cobra odeszła w połwie z wątku niestety
Tak się też ostatnio zastanawiałam, bo chyba w pierwszej części była u nas mamusia bliźniąt, ciekawe co u niej i w ogóle u wszystkich które się kiedyś odzywały.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 11:03   #172
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie odpowiedziały, ja też chcę.
Czkawki często, chociaż już coraz rzadziej. Oczka nam nie ropiały.
Wiem też, że chyba mmhym zakraplała swoim mlekiem. Czy mi się to śniło?

Cytat:

Chyba bym oszalała na Twoim miejscu. Nie dziwię się, że masz dość

Cytat:

za gina też, żeby tam następnej fasolki jeszcze nie zobaczył

Cytat:
Miłego dnia
Ah te dzieci i ich hasła. Mam nadzieje, ze długo nie doczekam słowa, niekocham

Cytat:
Podaję przystawki
He he... Tak jednak wpływa na człowieka niewystarczająca ilość snu
Ja zawsze czytam co napisałam, a później i tak widzę, że walę byki

Cytat:
Znowu u nas to samo
Kacper ok 4 tez zaczyna swoje gadanie i zadowolony sie na mnie patrzy wielkimi oczami - a ja nie podzielam jego entuzjazmu
Moja usnęła za pół godziny na szczęście, ale tak ją mocno przytuliłam, że nie wiem czy zasnęła bo chciała, czy z braku tchu

Na szczęście karmisz piersią to możesz dać cyca i spać dalej

Cytat:
Dziewczyny jakby Lutien urodziła.w.maju bylybysmy rekordowym, półrocznym wątkiem mamusie od grudnia do maja :
Powinnyśmy zmienić tytuł

Cytat:

Super wieści

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

moze i my wprowadzimy codzienna kapiel tylko ze mały nam czasem przesypia wieczorne godz kapieli i np wczoraj kapalismy o 23
Jakby Ola przesypiała to bym już nie budziła jakby dalej chciała spać, ale jakoś muszę ją na wieczór uśpić.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Obiecana Ola na wpół zadowolona z leżenia na brzuchu.

Dzisiaj już nie taka zadowolona

Stary 2014-04-28, 11:08   #173
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
czkawka to stały element dnia kilka razy dziennie, po jedzeniu jak się za mocno odbije albo przy przebieraniu bo moja Mała to taki kurczak, byle powiew np. otwieranych drzwi a już marznie

Lutien dajesz!!!!

Kate za bioderka!

I zapomniałam co chciałam jeszcze. A myślałam, że to tylko w ciąży mózg wapnieje

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Kąpałam dopiero dwa razy, ale za drugim razem podkarmiłam 5 minut z cycka, żeby nie była bardzo głodna i nie wiem czy akurat to zadziałało, ale tym razem nie płakała, spokojnie dała się myć, suszyć, oliwkować i ubierać. A po kąpieli kończymy się cycolić i w kimę.

Antoś wam nie psuje tych wieczornych rytuałów? Bo Marcel upominany po raz setny i tak zapomina i jak zwykle wparowuje do pokoju z głośnym monologiem

Antos kąpie sie przed Marco, a podczas kąpieli Marco pomaga. Pózniej obydwoje jedzą w tym samym czasie, pózniej Antos ogląda bajkę, Marco sie wycisza, przytulany sie, a potem jeden i drugi idzie spać o tej samej porze. Na zmianę z mężem czytamy Antosiowi do poduszki. Jakos działa.
Stary 2014-04-28, 11:12   #174
teQiba
Moderator

Slicznie Ola trzyma glowke
Kacper wciaz ryczy na brzuchu A jak go potem biore na rece to sie skarzy po swojemu
A jak tam chusta u Was?
Stary 2014-04-28, 11:13   #175
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
TeQiba ja robię tak samo ja śpię a mały się poi poje i idzie też spać. A ja potem się budzę z gołym cycem

Budzeni z cyckiem na wierzchu to moj conocny rytual

Cytat:
Wszystkie odpowiedziały, ja też chcę.
Czkawki często, chociaż już coraz rzadziej. Oczka nam nie ropiały.
Wiem też, że chyba mmhym zakraplała swoim mlekiem. Czy mi się to śniło?

Ah te dzieci i ich hasła. Mam nadzieje, ze długo nie doczekam słowa, niekocham

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

[/COLOR]Obiecana Ola na wpół zadowolona z leżenia na brzuchu.

Dzisiaj już nie taka zadowolona

tak swoim mlekiem przemywala i za jej rada sprobowalam pomoglo :p nam przeszlo po 2dniach co do tekstow adasia to sa przykre boli ale odpowiadam mu ze ja go bardzo kocham i w jakis sposob to skutkuje bo takich sytuacji coraz mniej

Cudna jest
Stary 2014-04-28, 11:13   #176
mariolasl
Zakorzenienie

Ola ślicznie trzyma główkę. Brawo!
Stary 2014-04-28, 11:15   #177
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Slicznie Ola trzyma glowke
Kacper wciaz ryczy na brzuchu A jak go potem biore na rece to sie skarzy po swojemu
A jak tam chusta u Was?
Oj nie próbowaliśmy dawno

Jakoś ostatnio jak udało mi się wydłużyć czas między karmieniami to Ola mniej marudna i nie mam potrzeby chustowania Poza tym pogody były nawet, nawet i chodzimy na spacery to się wysypia na spacerach i jest pogodna w domu. Tż jutro tylko idzie do pracy więc później ma wolne do poniedziałku więc znowu nie spróbuje, bo nie bede miała takiej potrzeby, ale później jak pójdzie na 2 zmiany i będzie mała maruda to spróbuję znowu.

Stary 2014-04-28, 11:15   #178
mariolasl
Zakorzenienie

Tak myślałam dziś właśnie o Cobrze . Nam sie udało jakos wykaraskac i na razie nie widzę problemów z Marco chociaż nie trzyma jeszcze głowy. Mama wczesniaka z innego wątku nie miała takiego szczęścia jak ja
Stary 2014-04-28, 11:16   #179
monkaa321
Zakorzenienie

BeautifulLie daj znać co pediatra powiedział

Cytat:
Witajcie
pocieszam sie jak czytam Wasze posty, ze nie tylko moje dziecko marudzi całymi dniami...
Na domiar złego zanika mi mleko

za kp

Cytat:
u mnie dzis sie zaczelo zaczela plakac, jadla 2,5 godziny temu, to mysle, glodna, biore do siebie, chce dac butle a ta cieszy odlozylam obok sibie i zaczela poranna dyskusje i ani mysli spac

Cytat:
Ja przy karmieniu sie bujam masakrycznie, bo usypiam na siedzaco.

Nagadalam malej, zjadla i usnela, ale mi sie juz nie chce.

Za prawie 3 tygodnie dzien matki Ja juz sobie szukam prezentu

ja będę podwójnie świętować

Cytat:
Ela ja cię na prawde podziwiam
My też mamy taką praktykę, że kąpiemy o 19:30 (choć trudno dotrwać bo mały drze się o kąpiel i marudzi bo strasznie na nią czeka) i potem o 20 do łóżka ze mną, do cycka, dajemy potem trochę butli, buziaczki od mamy i taty i do łóżeczka. Leży tak pół godziny, gada do siebie, coś tam skrzeczy i zasypia. Dopiero wtedy gaszę małą lampkę którą mu zostawiam. Na pewno zawsze jak go przenosimy do sypialni z łazienki mamy już zasłonięte zaslony (a mam zaciemniające) i tylko ta pomarańczowa mała lampeczka żeby wiedział że to już światełko nocne. czasem jeszcze puszczamy mu Mozarta dla dzieci Odpukać tak zasypia od ponad dwóch tygodni. W dzień nie śpi raczej, a jak zaśnie to na spacerze albo w bujaczku więc nie mam co uczyć spania w łóżeczku

nie wiem już co gorsze...teraz czy potem

Trzymaj się dzielnie. Większość z nas chyba walczy w jakiś sposób. Mnie pomogło podanie mm. gdy przestałam walczyć jak szalona (herbatki, Karmi, hektolitry wody) i wyluzowałam się w środku że butelka to nie koniec świata, jakoś poszło i spowrotem karmię cały dzień cycem a tylko na noc dodajemy mleczka. mam wrażenie że najwięcej robiła moja psychika. Teraz też jak gdzieś idziemy na długo zabieram butelkę żeby się nie stresować co jak zgłodnieje i zacznie wyć. I przeważnie i tak się nie przydaje

Ja również spadłam w statystykach, ale moje dziecko choć grzeczne po prostu bardzo wymagające i nie je tak często tylko rzadziej ale dużo. Od razu widać które najwięcej karmią cycem bo się najwięcej udzielają
ale u was dobrze

Cytat:

virginia dsla Ciebie też za bioderka

Cytat:

bebe97 uparciuchu super że już Ewcia powoli kuma o co Ci chodzi z tym, cyckiem
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 11:21   #180
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Budzeni z cyckiem na wierzchu to moj conocny rytual

tak swoim mlekiem przemywala i za jej rada sprobowalam pomoglo :p nam przeszlo po 2dniach co do tekstow adasia to sa przykre boli ale odpowiadam mu ze ja go bardzo kocham i w jakis sposob to skutkuje bo takich sytuacji coraz mniej

Cudna jest
Trzeba niestety sobie tłumaczyć, że dzieci jeszcze nie rozumieją co mówią tak naprawde.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości