|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ag my kąpiemy między karmieniami bliżej kolejnego. Nigdy nie po i zaraz przed bo jest ryk.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kate za bioderka.Lutien już niedługo. Każda z nas przez to przechodziła więc i ty się doczekasz. A widzisz, teraz niektóre z nas troszkę za ciążą tęsknią Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-04-28 o 10:21 |
|
|
|
|
#153 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na szczęście już bliżej niż dalej Cytat:
za KP Ja też dzisiaj nie wyspana i to bardzo bo Adaś wstał o 4 a Jasiek spał do 7 Miłego dnia
|
|
#154 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dziękuję za komplementy - ta radość to z powodu Niusi oczywiście, codziennie za nią dziękuję bo zmieniła moje życie (i mnie chyba też) o 180 stopni. Cytat:
Cytat:
Ja wgl w tym wieku (prawie tydz.) nie wprowadzałabym żadnych herbatek. Spróbuj może przepajać ją samą wodą. Cytat:
Piszecie o karmieniu najpierw a potem kąpaniu - przyznam, że jestem zdziwiona bo kiedyś gdzieś czytałam, że nie wolno kąpać zaraz po jedzeniu bo może się to skończyć nawet wymiotami. Zresztą w szpitalu też zawsze najpierw kąpali a potem kazali karmić. Ja staram się tak to wycyrklować, żeby Niuśka była zaraz przed jedzeniem na czas kąpieli - nie aż tak jednak głodna, żeby włączać syrenę .Cytat:
Prawda? Kolejny powód do świętowania (i prezentów .Cytat:
Cytat:
No to dawaj kochana bo my tu czekamy!! ![]() Cytat:
za bioderka. My idziemy jutro i też już się dopraszam o kciuki. Idziesz z NFZ czy prywatnie?A ja ciągle nieumówiona do gina. A chyba okres już dostałam. Widzę, że nie zacytowało mi wszystkich ![]() Ja znów od 11 na kursy ale o 15 będę już w domu, pójdę chyba potem z Niuśką na spacer. I nawet książkę doczytałam - jeszcze chyba nigdy tak długo nie czytałam jednej książki i bynajmniej nie dlatego, że nie była ciekawa.Chcemy z przyjaciółką urządzić seansik filmowy bo jestem sto lat za Murzynami jeśli chodzi o kino itp. a przy okazji wypić piffko itp (pierwszy raz od prawie roku!!!!) ale jak ja Niuśkę zostawię? Zmykam
|
|
#155 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() He he... Tak jednak wpływa na człowieka niewystarczająca ilość snu ![]() Cytat:
Czkawkę mamy codziennie i to najczęściej 2-3 razy. Cytat:
Lada moment Twoje maleństwo będzie z Tobą, a Ty razem z nami będziesz narzekać na nieprzespane noce i inne atrakcje ![]() Załatwione ![]() Cytat:
To jeszcze nic. Pomyśl jak nam będą dawać w palnik jak będą nastolatkami Musisz się zacząć uodparniać
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Ela
Szkoda ze nie ma dla dzieci takiego poidła nocnego automatycznego ![]() Lutien a już mialam nadzieje ![]() Kate ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#157 | ||||
|
Moderator
|
To Emilka lubi sobie zjesc
Cytat:
![]() Kacper ok 4 tez zaczyna swoje gadanie i zadowolony sie na mnie patrzy wielkimi oczami - a ja nie podzielam jego entuzjazmu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana i zycze milego dnia
Ja po wieczornym karmieniu opatulam Marco, klade go do lozeczka, wlaczam karuzele i zasypia sam swiatlo gasze, a karuzela sama sie wylacza, zaslony zaciagniete juz od kapieli/ostatniego karmienia mamy przydymione swiatlo, przyciszone glosy, rozmawiamy malutko, staram sie, aby sie wyciszyl Ide wyszykowac dziecko do szkoly, w czym namietnie przeszkadza mi Marco
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakby Lutien urodziła.w.maju bylybysmy rekordowym, półrocznym wątkiem
mamusie od grudnia do maja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Lutien
Jeszcze pare dni i bedziesz z nami walczyc z Maluszkami ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
|
|
#161 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#162 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kilka razy dziennie, po jedzeniu jak się za mocno odbije albo przy przebieraniu bo moja Mała to taki kurczak, byle powiew np. otwieranych drzwi a już marznie![]() Lutien dajesz!!!! dostałaś już nr telefonu od którejś z nas? jak nie to ci wyślę swój Kate za bioderka! I zapomniałam co chciałam jeszcze. A myślałam, że to tylko w ciąży mózg wapnieje ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Uwielbiam pisać że się cycolimy, cyckamy, karmimy itd. Wreszcie mam o czym a położne w szpitalu nie dawały mi większych nadziei na kp... ale zawzięłam się i atakowałam ją piersią o każdej porze i przed każdym karmieniem. Były awantury i płacze - ryczała ona i ja jak nie wychodziło. Być może pomógł też nam smoczek uspokajający anatomiczny, na nim uczyła sie układać prawidłowo język do ssania, bo zwykle podwija go do góry. Dziś w nocy udało się tylko raz butelką i tylko dlatego, że Ewa ma mocny sen i czasem nie daję rady jej dobudzić na jedzenie, wtedy łatwiej wcisnąć smoczek od butli niż miękki sutek Od soboty udaje sie tez jechać tylko na moim mleku, bez mm. A dziś od 5 do 9 kp, może wreszcie rozkręci mi się laktacja na dobre. Teraz śpi, ale jak tylko zacznie sie ruszać, przystąpię znowu do ataku![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja na odchowalni. Wczoraj wam ładnie poodpisywałam ale mąż niechcący mi wyłączył stronę...
Pamiętam tylko że pisałyście o witaminkach. D mam podawać codziennie, a K tylko jeśli kp. Jeśli podaje mało mm to K daje małemu co drugi dzień. Stworzyłam opis porodu =) Sprawdze jeszcze błędy i wam wrzucę. U nas czkawka jest niemalże po każdym posiłku. Niestety mały często ulewa, parę razy zdarzyło mu się też porządnie zwrócić. Ja podaje tylko swoje mleko albo mm. Powinnam go jeszcze dopajać?
|
#164 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzieki za brokuly Ide pracowac i szyc
|
||
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie! ale zleciało, dopiero co odliczałyśmy dni godziny do tp a tu nasze dzieciątka mają już tyle tygodni, a poród się zapomina (mi przypomina się jak karmię i lecą mi lezki jakie to było przeżycie)
Lutien tak mało już zostało! widzę, że karmienie piersia u Was tak samo jak u mnie, troszkęmi brakuje tego pokarmu jakbym chciała tak karmić regularnie, 2 tygodnie temu mały wisiał po 3 godziny na cycu odrywałam go bo przysypiał i nie dawałam mu tyle jeść a co się okazało nie miałam pokarmu, odciągałam z dwóch piersi po 80ml, zaczęłam dokarmiać Nutramigenem (bo alergik ale w sumie nie wiadomo na co) a sama wzięłam się do roboty co dwie godziny odciągałam w systemie 7-5-3, dziecko aniołeczek najadł się i spał w końcu tak jak powinno być. teraz co dwie godziny odciągam tak po 100ml dlatego jak on je co 3,5h-4 to ja spokojnie udoje a zjada na raz około 170ml. Cięzko się walczy o ten pokarm ale warto. Mój miał wysypkę na buzi jeden pediatra stwierdził trądzik, alergolog od razu alergię, dostaliśmy płyn Elocom zeszło pięknie, nie zaszczepili nas bo ma tego gronkowca w nosie, leczymy Bactrobanem narazie poprawy nie widzę nadal charczy. Jeden pediatra stwierdził przepuklinę pępkową drugi że chłopczyki mają takie pępki i to zależy jak po porodzie zawiążą pępowinę. Smiać mi się chce z tych teorii, albo przy badaniu Olek był spokojny to już żebym szła do neurologa bo za spokojny. ZApisałam się co prawda ale to dlatego że nie chce podnosic główki na brzuszku tylko w pionie pięknie trzyma albo jak leżymy na klacie i tak wszystko na jedną stronę robi w taki rogal się wygina ciągle. Jeśli chodzi o usypianie to chyba mam aniołka haha zje i odłozony albo zasypia na leżaczku albo w łóżeczku po 15 minutach marudzenia, nie noszę go prawie wcale chyba że w pionie bo to uwielbia. Waży już 5200g a wczoraj skończył 7 tygodni! Ja się boję wizyty u gina bo chyba nie jest wszystko dobrze ze mną, przy wysiłku na koniec dnia czuje tak jakby mi miało coś wypaść z pochwy, z małżem jak ostatnio chcieliśmy spróbować to po centymetrze mnie szczypał bardzo żel nawilżający i czułam rozpieranie. Martwię się ;/ czkawkę mój mały też ma często ![]() Magduś może uda Ci się wywalczyć KP trzymam kciuki! ja tak jak i wy karmię przed karmieniem jeśli jest bardzo głodny to oszukuje go 30ml herbatki i szybko kąpiemy ![]() co do ropiejących oczu to u nas to też wynik alergii bo kropelkach Fenistil które daje małemu 3xdnia przeszły oczka podziwiam Was że macie czas na wizaż też bym chciała ale jak nie sprzątanie to odciąganie laktatorem i tak w kółko... i zazdroszcze że niektóre karmią tylko piersią i starcza dla Maluszków bebe u nas z czkawką tak jak u Was:0
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 Edytowane przez asialll Czas edycji: 2014-04-28 o 10:14 |
|
|
|
#166 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Ja z tego korzystam jak zaczyna switac i ja chce jeszcze spac, a Kacper nie bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluje - bardzo sie ciesze ze idzie Wam coraz lepiej |
|||
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
a dokooła mówi się że butelka odzywaczaja od piersi mój tam sie dzięki butelce nauczyć ładnie ssać pierś także obalam mit!
|
#168 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny
|
|
#169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja śpię a mały się poi poje i idzie też spać. A ja potem się budzę z gołym cycem![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Ela87 widze ze jakies sukcesy zaczynasz osiagac
oby to nie było tymczasoweag9 ja najpierw karmie, pozniej kapiel i po kapieli tez czasem dokarmiam. wczoraj kapalismy przed jedzeniem i roznicy nie było. moze nie byl jeszcze bardzo głodny ![]() elunka88 sliczne ubranka Cytat:
moze i my wprowadzimy codzienna kapiel tylko ze mały nam czasem przesypia wieczorne godz kapieli i np wczoraj kapalismy o 23
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To samo sobie pomyślałam o naszym wątku. Jedynie Cobra odeszła w połwie z wątku niestety ![]() Tak się też ostatnio zastanawiałam, bo chyba w pierwszej części była u nas mamusia bliźniąt, ciekawe co u niej i w ogóle u wszystkich które się kiedyś odzywały.
|
|
#172 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czkawki często, chociaż już coraz rzadziej. Oczka nam nie ropiały. Wiem też, że chyba mmhym zakraplała swoim mlekiem. Czy mi się to śniło? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() za gina też, żeby tam następnej fasolki jeszcze nie zobaczył Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na szczęście karmisz piersią to możesz dać cyca i spać dalej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super wieści ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Obiecana Ola na wpół zadowolona z leżenia na brzuchu. Dzisiaj już nie taka zadowolona ![]()
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antos kąpie sie przed Marco, a podczas kąpieli Marco pomaga. Pózniej obydwoje jedzą w tym samym czasie, pózniej Antos ogląda bajkę, Marco sie wycisza, przytulany sie, a potem jeden i drugi idzie spać o tej samej porze. Na zmianę z mężem czytamy Antosiowi do poduszki. Jakos działa.
|
|
#174 |
|
Moderator
|
Slicznie Ola trzyma glowke
![]() Kacper wciaz ryczy na brzuchu A jak go potem biore na rece to sie skarzy po swojemu ![]() A jak tam chusta u Was? |
|
|
|
#175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. tak swoim mlekiem przemywala i za jej rada sprobowalam pomoglo :p nam przeszlo po 2dniach co do tekstow adasia to sa przykre boli ale odpowiadam mu ze ja go bardzo kocham i w jakis sposob to skutkuje bo takich sytuacji coraz mniej ![]() Cudna jest
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Ola ślicznie trzyma główkę. Brawo!
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś ostatnio jak udało mi się wydłużyć czas między karmieniami to Ola mniej marudna i nie mam potrzeby chustowania Poza tym pogody były nawet, nawet i chodzimy na spacery to się wysypia na spacerach i jest pogodna w domu. Tż jutro tylko idzie do pracy więc później ma wolne do poniedziałku więc znowu nie spróbuje, bo nie bede miała takiej potrzeby, ale później jak pójdzie na 2 zmiany i będzie mała maruda to spróbuję znowu.
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Tak myślałam dziś właśnie o Cobrze
. Nam sie udało jakos wykaraskac i na razie nie widzę problemów z Marco chociaż nie trzyma jeszcze głowy. Mama wczesniaka z innego wątku nie miała takiego szczęścia jak ja
|
#179 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
BeautifulLie daj znać co pediatra powiedział
Cytat:
za kpCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() virginia dsla Ciebie też za bioderkaCytat:
bebe97 uparciuchu super że już Ewcia powoli kuma o co Ci chodzi z tym, cyckiem
|
||||||
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

za bioderka.
Przynajmniej będą zahartowane do karmienia 

.

tylko ze mały nam czasem przesypia wieczorne godz kapieli i np wczoraj kapalismy o 23