|
|
#3001 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
hej
Moje dziecko o godzinie 6.30 stało pod drzwiami z butami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zdrówka!Cytat:
ja zaraz po paczuszkę na pocztę idę
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Hope...a wlasnie, przykre to ze.prawie nikt się nie pojawił. Myślę ze w takim.momencie wszelkie urazy powinno się schować w kieszeń ...no ale.. Tule mocno Ciebie i Dadola
![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Aha..nie wiecie kiedy może być jakaś dobra promo.na pampery?albo dada w tych kartonach? A co do wesel jeszcze, to u nas zamiast wywozenia Pmki...zabiera sie parze model buty i wykupuje za....oczywiście flaszke PYTANIA ![]() -macie przetestowane kilka firm baterii do zabawek? Bo szukam najlepszych..mamy 2 takie sprzęty które Antonio uwielbia...nie nadążam już z bateriami:banghead::bangh ead: -szukam puzzli dla Antonia, drewnianych ze zwierzątkami, byly kiedyś w biedrze i chyba,w lidlu. Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-04-28 o 08:11 |
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupuj alkaiczne. Jesli szybko sie koncza to masz albo jakies podroby, albo cynkowo-weglowe, ktore z natury sa slabsze. Od lat uzywam tylko Panasonica |
|
|
|
|
#3004 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Blanki!a co to za decyzje? ![]() niestety, musicie uwierzyc na slowo, na stronie nie ma tych bluzek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jejku, co komu szkodzi przyjsc na ten pogrzeb, no nie zrozumiem tego nigdy chyba ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() o jaaaaaaa ![]() a w ogole to czesc!
|
|||||||
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Jadę właśnie do pracy, to znaczy czekam na tramwaj który sie spóźnia Miłego dnia Wam ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Tzt pojechał przed 6, a my spałyśmy do prawie 8, uu milion razy ofkorsssss kurna, pusta lodówka, musze jechac na jakieś zakupy;/ musze napisać pracę i oddać, aj teraz sie zaczynają powoli zaliczenia itd. I taki bałagan w domu :/Aa, pytanko mam, w co ubieracie dzieci do spania? bo moja już śpi tylko w krótkim bodziaku
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-04-28 o 08:53 |
|
|
|
#3007 | |||||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam ![]() Cytat:
Niby tylko katar( ja mam codziennie, bo mam problemy z zatokami) ale bylo tak jej zal.Cytat:
![]() Bylam w weekend na zakupach. Tzn tz dal mi pieniazki, bo potrzebuje spodnie i balerinki. I nic nie ma dla mnie. Albo jak bylo to nie na moja dupe
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ci dobrze,zazdraszczam:brzyd al:
|
|
#3009 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Nie było mnie przez weekend, ale w miarę możliwości podczytywałam na telefonie. Generalnie u nas ok, Młodej przebijają się górne trójki - jedna już się przebiła, druga już lada moment. W ogóle to wczoraj odbyłam z Mychą "rozmowę wychowawczą", coś w stylu: Ja: bo widzisz, Julka, ja rozumiem, że temperament, że ciekawość świata, ale nie zgadzam się na pchanie ludzi i stanie na środku ulicy. Musimy tak zrobić, żeby się jakoś dogadać. Julia: tak Ja: No, to spoko. Idziemy? J: tak. Kurtyna Żebyście widziały te "wszystkorozumiejące" oczy Troszkę pocytuję, z góry przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich. Skąd ja to znam? Ale poszłyście o tej porze? Miłego ![]() A Darunia fantastyczna! Taka delikatna Cytat:
I przytulam, oby się szybko poprawiło! Cytat:
), nie chce siedzieć w środku.Poza tym kciuki za zmiany! Dużo siły! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A, i czytałam, że tz się popisał - brawa dla tego pana ![]() Cytat:
Co jeszcze... Hje, Bokeh - brawa dla tztów! Hope - bardzo przykre to, co piszesz Mam nadzieję, że z t. wszystko dobrze się ułoży. Deli - Amelka cudna! I jeszcze zbiorowo zdrówka dla chorych! |
||||||
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
DELI, Kuba spi w dlugim bodziakiu cienkich spodenkach od pizamy. Ale bez przykrycia cala noc.
Czasem w pajacu bawelnianym, ale tylko 2 mamy :P Tez srednio lubie rozmiary uniwersalne. Dla mnie to takie niby S-L... Oczywiscie jesli mocno sie rozciaga. Kupilam ostatnio spodnie baggy w tym rozmiarze i sa ekstraaa (nosze M). MISIA, i wyszlas z dzieckiem tak, jak sobie zyczylo? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też sie odkyrwa, ale chyba lepiej jej sie tak spi. co do rozmiarów uniwersalnych... nie kupuje, bo dla mnie strata kasy, nigdy nie pasują na mnie takie ubrania
|
|
|
#3012 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kanonizację jednym okiem oglądałam bo Oli akurat drzemke miąła więc głos ściszony a bez głosu to dziwnie. Podziwam za przewiajanie na przewijaku, my na łóżku albo na podłodze. Cytat:
Cytat:
Fewcia co to za zmiany?? Zazdroszczę takich wiezorków z mężem Cytat:
Cytat:
U nas do spania jest przytulak, pieluszka, kocyk i najlepiej jeszcze smoczki do łapek ![]() Cytat:
Jak moja babcia ze strony taty umarła to np mama mimo tych wszystkich "krzywd" ze strony babci posżła na pogrzeb, moja siostra też, chociaz miała duży zal do babci, nawet rózaniec czyatała bo ano syn, ani synowa ani wnuczka co z bacią mieszkali nie chcieli. Cytat:
![]() Cytat:
Ja do zabawek używam akumulatorków, najlepsze są jak na razie ENLOPY długo trzymają. Noooo ale to tak raczej symbolicznie ![]() U kuzyna była tak scena: Drużki przyjechały po pana młodego, a drużbowie ze tak za darmo i wogóle, no i koniec końców zarzyczyli sobie 4 flaszeczki bo ich było czterech, a dziewczyny wyciągają cztery "małpki" śmiechu co nie miara było z min drużbów ale słowo się rzekło.... Cytat:
Co do operacji i leczenia to rób, na pewno po wszystkich już będziesz szczęsliwsza i wogóle odetchniesz że masz to już za sobą.
|
|
#3013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic poza nią nie ma na sobie. Cytat:
My ostatnio takie krótkie : Tak wiem, że głupie pytanie, ale to było dla śmiechu ![]() - Chodź, przytulimy się. Amelka : nie! - No dobrze, nie chcesz to ok. A kochasz chociaż troszkę mamusię? (zadałam przekonana, że zadziała reguła, że powie mechanicznie "nie" znowu;p) A ona: - Tak! tak! - Ja cię też bardzo kocham.. chodź poukładamy klocki. - Dobzie ![]() Takie rozbudowane zdarzają się nam rzadko jeszcze, ale czasem są. |
||
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Długo mnie nie było, dużo do czytania ale nie wiem czy się uda, wybaczcie Fewciu czytałam że pytałaś wczoraj o mnie Musiałam sobie zrobić mały odwyk. Mąż ma urlop, do pracy idzie dopiero piątego maja. Michał zaczął się wspinać na wszystko, nie można go spuścić z oka. Muszę mu badania zrobić, już się boję. Zdrówka dla chorowitków Doczytałam że będą maleństwa! GRATULUJĘ!!
|
#3016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i dla mnie prezenta ![]() Cytat:
Teraz trochę prywaty: W sobotę przez te zakupy Oli całkiem rozregulowana: po śniadaniu pojechaliśmy, drzemka w samochodzie 40min, zamiast normalnie 1,5h, potem jedzenie - calzone ze mną, zakupy, drzemak w drodze porotnej, znowu 40 min, obiadu w domu niet, jak usnęła o 17 to nie mogliśy jej obudzić, w końcu Tż o 18:40 ją dobudził, jogurt i na pole do 20, kąpanie, kolacja i spania nie było, dopiero przed 22, ale co się dziwić po tej trzeciej drzemce ![]() Niedziela już normalnie z jedzenim i spaniem. Pobudka o 7 więc nawet się wyspałam, cały dzień na polu. O 18 pojechaliśy po prezent dla mnie i do kina, mama uspała Oli bez większych problemów. Chociaż musze przyznać że nardzo mi się tęskniło, bo iweczorem mnie nie było no a rano od razu do pracy. Rano spanie do 7:20 Pytałam wczesniej ale chyba wszystkim umknęło: jak dzieć się budzi na jedzenie o 5 rano to jest to jeszcze jedzenie nocne?????
|
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
![]() Neti zdówka dla Antonia, mam nadzieję, że to nic poszczepiennego ![]() Podczytywałam na bieżąco, ale musiłam się mężem po kilku dniach nieobecności nacieszyć i tak jak pisała meneq tez stwierdzam, że takie rozjazd raz na jakiś czas, super działa na relacje i mega podkręca atmosferę ![]() Fewciu cieszę się, że konik się spodobał i trzymam mocno kciuki za zmiany. co ja miałam pisać.... a już wiem, cudne dzieciaczki na hustawkach zasypiają u nas ostatnio nocki koszmarki, bo przebija nam się ostatnia czwórka, niech te zęby powychodzą już :prosi Dziewczyny ze Śląska pytanie mam: W sobotę idę na wesele do Dąbrowy Górniczej to będzie 3 maj, a więc dzień wolny, znacie może jakąś fryzjerkę z którą można byłoby się w domu umówić, albo taką, która dojeżdża do kogoś? Będę ogromnie wdzięczna. |
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam, ile z nas jeszcze tu jest KP;P
Ja ostatnio mam dość, chyba już chciałabym odstawić Amelke..ale to dlatego, ze sprawia mi to ból. Młoda coraz częściej zaciska i podgryza..poza tym, jak je uu, to drugiego u memła ręką, ściska...szczypie.. moje uu nie są w dobrej kondycji, bolą bardzo mnie już;/ ale wiem, ze teraz bedzie baaaaaaaaaaaaaaardzo cięzko ją odstawić. A nie wspomne o tym, ze jak tzt dotyka moich uu, to Amelka leci biegiem! i go odpycha, zeby przestał. Poza tym, ona juz jest baaaaaaaardzo za tztem.
|
|
#3019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie! Gapa ze mnie ![]() Ifwka ja niestety nie wiem jak traktować ten posiłek, ale ja sobie tłumaczę tak, że jeśli je na śpiocha to znaczy, że nocny. Hje mi się wydaję, że to nic złego jeśli Pola nie chce mm, tak jak pisała meneq wystarczy, że dostarczysz jej w pożywieniu te wartości z mleka. Jest wiele mam, które po odrzuceniu piersi przez dziecko nigdy nie dawały mm, w tym kaszek na mm. nawiązując do dialogów z dziećmi, 2 przykłady około poranne: Mały wisi na cycu już kilka godzin, ja już nie mam siły, zabrałam mu, ten oczy nadal zamknięte odwrócił się i powtarza z 5 razy "cycy ni ma, cycy ni ma" jednocześnie robiąc taki fajny gest rękami oznaczający "nie ma" 2 historia: Popłakuje mi mały nad ranem coraz donioślej, pytam go "żabko dlaczego płaczesz?" a ten bez ceregieli "cycy daj!" |
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, korekte pit też trzeba zlozyc do konca kwietnia?
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem! Bawienie sie druga u jest caly czas, ale robi to coraz delikatniej. Etap gryzienia mamy za soba i teraz juz nic nie boli. Na razie nie zamierzam odstawiac: Yae w dzien sie nie domaga a w nocy dzieki uu natychmiast sie uspokaja i spi |
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Moja bardzo....A w dzień ona uu to bardzo często. Dziś już 2 razy ;p
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-04-28 o 10:37 |
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
|
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Robie tak, myslisz ze to pomaga? wczoraj zjadła..dwie miseczki rosołu! widac było że się najadła.. i co za 2 minuty cyc! ale tu chodzi o przytulenie bardziej, nie o jedzonko
|
|
#3025 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, czy któraś będzie może w h&m ? szukam butków i nigdzie nie ma rozmiaru 20/21. a tak mi się podobają ![]() takie o
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkłada rączkę za miseczkę stanika i trzyma po prostu tam. To nawet miłe jest. No i nauczyłam się karmić na leżąco, dzięki czemu lepiej śpię (tzn dziecko samo się nauczyło ) więc nic, totalnie nic w związku z kp mi nie przeszkadza.Jeśli mała domaga się kp jakoś wyraźniej, wsadzając rączkę w dekolt (rzadko) to mówię " chcesz? to chodź pójdziemy (jesli my w domu) do sypialni, napijesz się mleczka) i ona tego słucha - czuje, że ją zrozumiałam, więc idzie właśnie tam i na mnie czeka. No i najczęściej jednak mówi "am am" zamiast jakoś mnie szarpać czy coś. |
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest... a jak wybywam na uczelnie, to A. bez problemu pije mm.. i wiadomo, obiadek, jogurt nat z owocem itd. A przy mnie nie wypije mm z butli, nie ma szans!
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Mialysmy isc do parku, ale spotkalam kolezanke z rowiesnikiem Yae i dolaczylysmy do dzieci bawiacych sie na podworku. Tam rowniez Yae "upolowala" nietoperza
|
|
|
|
#3030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.

a jak wychodziliśmy to jej zrobił "papa".

Też właśnie chcę z tą barierką krótszą, bo ta na 3/4 łóżka to niepotrzebna zwyczajnie.
Miesiąc temu ostatni raz miała dwie drzemki. A i tak już o 21 spała 

co tu takie pustki?

) i nie było końca zabawy nim, jak tylko się przewrócił, to było "baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaac h", podnosiła i spacerowała dalej
dla Blanki!

kurna, pusta lodówka, musze jechac na jakieś zakupy;/ musze napisać pracę i oddać, aj teraz sie zaczynają powoli zaliczenia itd. I taki bałagan w domu :/

22.05.2008
14.08.2011