|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
Tez na lezaco karmie, jak skoncze, to tylko przetaczam sie na materac, ktory dzielimy z tz. Na lezaco karmie od 4. miesiaca ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Chociaz to |
||
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz mnie chyba trafi na miejscu
Ostatnio listonosz jeździł po 14ej więc jak poszłam usypiać małego (chwilę temu)to zamknęłam drzwi (jestem sama w domu a nie chce żeby ktoś obcy kręcił mi się po chałupie wrazie co i darł pape) a ta gnida była akurat w tym czasie i zostawił w drzwiach awizo (paczka na którą tyle czekałam w końcu była na wyciągnięcie ręki a ja zamknęłam jej drzwi przed nosem Nic mi ostatnio nie idzie
|
#3033 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas na takie rozbudowane dialogi na razie nie mam co liczyć. Młoda dogaduje się głównie przez pokazywanie, branie nas za rękę + metoda prób i błędów. Ja jeszcze kp i nie zamierzam odstawiać na razie. Owszem, czasami odczuwam ograniczenia z tym związane, ale są tak niewielkie (dla mnie), że tak naprawdę to żaden problem. Zresztą w dzień Młoda za dużo nie pije (jasne, zdarzają się wyjątki, że cały dzień domaga się piersi, ale to naprawdę rzadko), za to w nocy 2-3 razy, ale na śpiocha i dzięki temu nie wybudza się praktycznie i ja też mogę pospać. Cytat:
A "nie ma" pokazywane rękami też mnie rozkłada na łopatki ![]() Cytat:
![]() A, i zapomniałam (Ezzo mi przypomniała) - wielkie gratulacje dla mam w drugiej ciąży!
|
|||
|
|
|
#3034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ultra, cudny dialog, cora Ci dorasta! hope strasznie to jednak przykre ![]() pstryczku Ty to jednak jestes!!! Nie przekrecisz przekreta Ifwka nie pomoge bo sama nie wiem ![]() mala tynk ze scian mnie rozwalil ![]() Lenova neti zdrowka dla Antonia! misia sliczne te butki
|
|
#3035 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]()
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Iwfka...w rossmanie r. 5 wychodzi ponad 77 gr/szt ..kurde w kauflandzie tydzień temy i w tesco była promo to wychodziły za sztukę chyba 61 i 65 gr...przegapiłam...wrrr
![]() Ciekawe kiedy Dada będzie w kartonach tych dużych..
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Tu chyba nie ma terminu bo tak jak wczoraj dziewczyny pisały korekty można do 5 lat składać. Moja właśnie dziś poszła
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
o...bedzie za tydzień.. http://gazetka.lidl.pl/bb84e5aa-f8a8...7f99fd727/#/14
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- a my w połowie marca jakoś złożyliśy pit i łaskawie jeszcze nie ma kasy :/
|
#3039 |
|
Lurker ;)
|
Neti za tydzien bedzie promo na Pampersy w lidlu, male paczki za niecale 30 zl
edit. widze, ze mnie wyprzedzilas :P
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak się wkurzyłam na tego gagatka że jakbym miała nr tel do niego to bym go zawróciła z tą paczką Moje kosmetyki Zjadłam na pocieszenie duży serek z owocami ale humoru mi to nie poprawiło ![]() Ezzo-już raz pytałam ale widocznie przegapiaś. Rozwiązaliście zagadkę co to była za wysypka u Tomaszka? Byliście z tym u lekarza? Z jakich kubków(pstryczki/niekapki) piją wasze maluchy ? I czy szybko załapały jak z tego pić? Muszę coś kupić Oskarowi a wybór ciężki.
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
MALA, tynk ze sciany
Kuba poki co pije z niekapka TT, bo mu zepsulam pstryczka z Nuby (musze zamowic nowa rurke)DELI, ja tez kp. W dzien do drzemki, chyba ze zasnie na dworze + rano po przebudzzeniu. Czasem tez przy usypianiu na noc. W nocy od ok 2tyg nie chce uu, z wyjatkiem dzisiejszej nocy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to była zwykła pokrzywka najprawdopodobniej infekcyjna, dostaliśmy mega dawke wapnia i jeszcze jeden lek, ale po pierwszej dawce juz pokrzywka zeszła i dobralismy go jeszcze kilka dawek tyle ile trzeba było minimalnie wybrać.Nawijko tak czytam, że u was coraz fajniej z tymi nockami, bez uu, czasem bez pobudek, kurcze tak się zastanawiam czy ja się tego doczekam przed pełnoletnością małego
|
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nuby - pstryczek, wczesniej niekapek Tommy Tippe (nie polecam). Przez slomke Yae nauczyla sie pic, kiedy majac 10 dostala cos a la actimela do picia przez slomke - zalapala natychmiast little nietoperz spal na trawniku a Yae go podniosla. Zjesc nie zdazyla, uciekl jej |
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde jak tak licze to faktycznie w lidlu taniej, a co za promo w tesco była, bo ja najtaniej kupowałam 96 sztuk za 77 zł.
|
#3046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie raz sprobowalam nie dawac uu po przebudzeniu w nocy, wzielam tylko Kube na rece i chwile doslownie poprzytulalam (wczesniej bylo 20-30min wiszenia na uu wlasciwie od urodzenia, takze roznica kolosalna ).Choc to ze nie chce jesc to nie znaczy, ze sie nie budzi ![]() Zdarzylo sie kilka nocek bez pobudek, ale to raczej wyjatki, bo dzis np straasznie sie wiercil i uu bylo konieczne. Doczeeekasz sie - tez tak myslalam )Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- U nas cos Dady ostatnio zawodza. Uzywalismy 4, ale od pewnego czasu wlasciwie co noc Kuba budzil sie z mokrymi bodziakami/spodenkami. Pielucha nie byla jakas mocno ciezka, bokiem mu gdzies musialo uciekac. Zmienilismy jakis tydzien temu na BD i jest super, ani jednej pobudki z mokrym ubrankiem!! ![]() Zastanawiam sie tylko... Bo tych BD jest kilka rodzajow, prawda? Kupilam te w malym opakowaniu. Czym one sie roznia od tych wiekszych? |
||
|
|
|
#3047 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Widziałam, że pytałyście o co chodzi, miło mi ![]() Niestety nie da się tak jednym zdaniem. Ale po krótce : znowu problemy finansowe, czekam na rozliczenie z pitu a tu się okazało, że pit się zagubił krąży po dwóch urzędach bo nie wiedzą gdzie mają go rozliczyć czy w miejscu zameldowania czy zamieszkania i się wkurzam strasznie, dzwonie , jeżdzę i załatwiam a nici z tego To tyle, przepraszam że tak dużo tylko o sobie . Ultra, Debrah - pięknie rozmawiacie z córami ! Neti- zdróweczka dla Antosia ! Hope- przykro mi z powodu babci tż i zachowania rodziny
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, sorki,że się nie odzywam ale kiepsko się czuje od niedzieli, moje ciśnienie to 89 na 46 więc jest coraz gorzej, w sobotę po basenie z moim malym zasłabłam, dobrze, że koleżanka zorientowala się,że coś nie gra i weszla bo szatnie nie są zamykane
idę dziś do gina, musi mi coś dać bo ja mam małe dziecko, często prowadzę auto i po prostu martwię się,że znowu mi się film urwie Hope, strasznie mi przykro z powodu babci, cały weekend o Was myślałam, Ezzo, Ultra i Debrah, Wasze dzieciaczki pięknie gadadają Neti zdróweczka Silver, cudna ta Twoja księżniczka Lenova, nie martw się słońce, trzymam kciuki żeby wszystko się poukładało zapomniałam co miałam napisać coś głowa nie ta
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-04-28 o 12:51 |
|
|
|
#3049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Hope aż mi łzy poleciały jak opisałaś reakcję Dadusia na widok prababci ![]() Marsi zapomniałam wcześniej pisać, ja też miałam bardzo niskie ciśnienie w ciąży, mój rekord 78/46 myślałam, że umrę wtedy, ale ja zawsze mam niskie ciśnienie, rzadko kiedy mam powyżej 95. I kazali mi wtedy dużo pić, ale rozumiem, że się martwisz, ja jednak w ciąży musiałam leżeć i właściwie nie miałam obowiązków żadnych, a z małym dzieckiem tak się nie da. Mam nadzieję, że gin coś poradzi. Deli u mnie tak samo, Ewa czasem zje solidną porcję obiadu, a za parę minut woła o pierś, do tego szczypie drugiego i zaś weszła na fazę histerii jak nie pozwalam. Ona w ogóle ostatnio coraz częściej się łzami zalewa, jak np. po obiedzie mówię, że teraz nie będziemy ciumkać bo dopiero co zjadła i podaję jej kompocik to już łzy jak grochy kapią Niezależnie od tego co i ile zje to swoje musi wyciumkać. Wyjątek jest wtedy jak jestem u Rodziców i moja Mama Ewę zabawia, wtedy da się to przedłużyć, ale jak jesteśmy same to nic nie pomaga, trochę mnie to przeraża, bo czasem to wygląda jak za czasów noworodkowych ![]() Lenova jejku jakie to przykre jest! Nie da się z nimi porozmawiać, żeby jakoś przemówić do rozumu? Wyjaśnić bratowej, że tak się nie robi i że jak są lęki to trzeba do dziecka inaczej podejść? A sytuacji z Mamą współczuję, szkoda, że nie potrafi zaakceptować tego, że masz własną rodzinę i chcesz się nią zajmować ![]() Mała pocieszę Cię, że u mnie listonosz był przed 8 i cała akcja trwała kilka sekund, jedyne co to zdążyłam zatkać uszy Ewie bo liczyłam na krótkie kimanko ![]() Meneq ale masz odważną córkę! Nietoperz to już wyższy level, nie to co piesek czy kotek Swoją drogą, ja chyba nigdy nie widziałam prawdziwego nietoperza... Nawijko pięknie Kubuś śpi ![]() Ezzo w razie czego pamiętaj, że będziesz mieć towarzyszkę w tych nocnych pobudkach, u nas też końca nie widać Kupiliśmy w końcu nowy odkurzacz, ciągnie jak smok, chociaż ustawiłam na połowę mocy. Pogoda jakaś taka niewyraźna, chmurzy się, a jednocześnie duszno jest, okna mam pootwierane i w ogóle tego nie czuję. |
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za odpowiedzi
![]() Nawijko-u nas to samo było z dadami(zawiodły mnie bardzo bo od urodzenia je używaliśmy). Oskar wstawał co noc przesikany... i tak samo-bokiem jakoś wylatywało. Zmieniliśmy już jakiś miesiąc temu na bd 4+ tylko jedno mnie w nich irytuje- czemu mają różowe rysunki?
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova: kurczę, współczuję bardzo.
Twoja mama jest osobą, która nie respektuje granic? |
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(? )Musze sie blizej przyjrzec tym roznym rodzajom BD, my poki co na 4... |
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odstawiasz, krępuje cię to, czy masz inny powód? |
|
|
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
Mała tylko różowe są z tej serii. Te cieńsze w mniejszych paczkach mają chyba zielone obrazki
fajne, podobały mi się bo były tam i paski i kropki i zwierzątka, Ewa dostawałam w łapkę do oglądania przy przewijaniu Mnie to w ogóle zdumiewa, że tyle ile mam i dzieci tyle opinii o pampersach. U nas bd tylko na dzień, bo strasznie mokre są od razu, gdybym dała na noc to chyba by wybuchły Także na noc i na wyjścia u nas muszą być oryginalne pampki, każde inne zawodziły
|
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale naprawdę jestem zła; trochę na siebie trochę na tego ciula. Miał być o 14ej ![]() Ezzo-tak myślałam że przegapiłam Twoją wypowiedź. Dziękuje za wyjaśnienie ![]() Jakoś dziwnie mnie głowa boli-tak gorączkowo
|
|
#3058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem trzeba mieć dużo siły, żeby ją trzymać podczas karmienia.
|
|
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
U nas oryginalne pampy uczulaly od urodzenia
Nawet ostatnio pozyczylam od kuzynki, caly dzien i noc w oryginalnych pampach i paskudne odparzenie. I tak od urodzenia, cale szczescie dla naszego portfela My bd uzywamy od pol roku? Albo dalej? Dady straszniiiieeeeeeeee smierdza:P Co do kubeczka to ostatnio hitem jest niekapek z rurka tommee tippee Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szklanko-dziękuje. W takim razie zerkne na inne paczuszki-nie chce geja z syna robić W domu to w domu ale gdzie do ludzi z takim czymś wyjść
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

) więc nic, totalnie nic w związku z kp mi nie przeszkadza.

22.05.2008
14.08.2011

coś głowa nie ta

fajne, podobały mi się bo były tam i paski i kropki i zwierzątka, Ewa dostawałam w łapkę do oglądania przy przewijaniu