Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 16:06   #211
frogutka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

czy to możliwe, że Mała nie toleruje mleka
w znaczeniu krowiego, zjadłam dziś płatki na śniadanie i teraz Hanka mi się pręży, denerwuje, płacze i widać, że to brzuszek doskwiera.
Przestałam jesć mleko ze 2-3tyg temu i pręzenia znikneły, dziś zaryzykowałam i widzę, że jej coś dolega
Stary 2014-04-28, 16:08   #212
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Hej wybaczcie ze tak bez nadrabiania, moze potem uda mi sie was trochę poczytać Mam pytanie, Lenie zaczęły ropiec oczka, miala ktoras ten problem ? Co z tym robic ? Dzis przyjdzie polozna ale nie wiem o której Poradźcie cos Aha i czy wasze dzieci tez mialy często czkawke
Mój Antek ma codziennie Zazwyczaj daję mu potem jeszcze kilka łyków mleka i przechodzi.

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Faktycznie się namęczyłaś Dobrze, że już po wszystkim i wszystko się dobrze skończyło

Ja nadal w dwupaku Brzuch nadal boli, skurcze nadal są (oprócz tego część czopa odeszła). Przy masażu sutków się nasilają, ale jak tylko skończę masować to się wyciszają Przynajmniej będą zahartowane do karmienia
Kolejne ktg mam w środę, ale nastawiam się już raczej na wywoływanie w piątek.
Na razie nadrabiam Wasze posty, ale nie wiem czy się będę udzielać, bo dołuję się, że Wy już macie dzieciaczki a ja nadal się męczę Na 100% dam znać jak się coś rozkręci
Ogólnie to mam dość i już jestem zmęczona tymi bólami i skurczami od kilku tygodni. Dlatego znalazłam sobie zajęcie w domku, żeby nie siedzieć bezczynnie, bo do szału mnie już doprowadza to czekanie
z a rozkręcenie
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Na początku spróbuj solą fizjologiczna jak nie pomoże to rumiankiem

Ojej kochana to za rozkrecenie akcji

Dziewczyny my dzisiaj mamy badanie bioderek więc proszę o kciuki
No i Ja mam jeszcze gina ale tu kciukow nie potrzeba

Wysłane z mojego GT-I8190

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
a dokooła mówi się że butelka odzywaczaja od piersi mój tam sie dzięki butelce nauczyć ładnie ssać pierś także obalam mit!
Mój na zmianę je z cyca i butli i się nie odzwyczaja od natury

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Rany! ale Ci zazdroszczę!! u nas max 2-3h w nocy:/ a na dodatek jak nie śpi w dzień to płacze... nie ma tak, że leży spokojnie...ale mi się trudny przypadek trafił
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ela87 śliczna

A mi dzień się zaczął feralnie. Wczoraj pożyczałam (któryś już raz zresztą) samochód przyjaciółce, dziś siadam za kółko bo miałam jechać na kursy a tu skrzynia biegów rozwalona. Na kursy nie dojechałam, co się nadenerwowałam po drodze to moje, kursy w ostatniej chwili odwoływałam i nie wiem kiedy je nadrobię, straciłam masę czasu, samochód u mechanika a kumpela się zarzeka że wczoraj wszystko było OK i wgl jest niemiło, powiedziała b.oficjalnie 'niech ci będzie, to rachunek poproszę' . A przecież nikt poza nią nie jeździł . Już wcześniej też jedną rzecz popsuła jak pożyczała.
Eh, mądre to słowa 'dobry zwyczaj nie pożyczaj', boję się że teraz przyjaciółkę przez to stracę .
Na pocieszenie kupiłam Niuśce pełno szmatek.

Do później

Współczuje sytuacji Nie za fajna ta koleżanka.

Kupiłam tę herbatkę hipp i zobaczymy czy cuś pomoże.
Dziś Antek pierwszy raz był na dworze- musiałam jechać na zdjęcie szwów i do pracy wnioski o urlop macierzyński wypełnić. Jazda autem mu się bardzo spodobała mam metodę na jego uspokajanie tylko na paliwo nie wyrobię

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:21   #213
kate1623
Zadomowienie

Kurcze tak lecicie z postami że nie dam rady zacytować szczególnie ze mam dziś męża w domu

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Wszystkie odpowiedziały, ja też chcę.
Czkawki często, chociaż już coraz rzadziej. Oczka nam nie ropiały.
Wiem też, że chyba mmhym zakraplała swoim mlekiem. Czy mi się to śniło?

Chyba bym oszalała na Twoim miejscu. Nie dziwię się, że masz dość

za gina też, żeby tam następnej fasolki jeszcze nie zobaczył

Ah te dzieci i ich hasła. Mam nadzieje, ze długo nie doczekam słowa, niekocham

Ja zawsze czytam co napisałam, a później i tak widzę, że walę byki

Moja usnęła za pół godziny na szczęście, ale tak ją mocno przytuliłam, że nie wiem czy zasnęła bo chciała, czy z braku tchu

Na szczęście karmisz piersią to możesz dać cyca i spać dalej

Powinnyśmy zmienić tytuł

Super wieści

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Jakby Ola przesypiała to bym już nie budziła jakby dalej chciała spać, ale jakoś muszę ją na wieczór uśpić.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Obiecana Ola na wpół zadowolona z leżenia na brzuchu.

Dzisiaj już nie taka zadowolona

spadaj z ta fasolka a Ola cudna i jaki ma różowy bodziak

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
OPIS PORODU

W 34 tygodniu ciąży trafiłam do szpitala z powodu porodu zagrażającego. Miałam duszności, a na ktg okazało się że mam duże i częste skurcze. Podano mi od razu sterydy na rozwój płucek Małego. Parę dni leżałam pod kroplówkami, wstawałam tylko do łazienki i z powrotem. Wypisali mnie ze szpitala z małym rozwarciem i nakazem leżenia. I tak mijały dni... Na ostatniej wizycie w poniedziałek 31 marca (38tc) gin stwierdził, że mam już rozwarcie 4 cm i że przede mną szybki poród. Ostrzegł, że gdyby tylko cokolwiek mnie zaniepokoiło mam natychmiast jechać do szpitala. Poniedziałek minął. We wtorek od rana czułam się kiepsko. Biegałam co chwilę do łazienki (a całą ciąże męczyłam się z zaparciami). Przez cały dzień prawie w ogóle nie czułam ruchów małego. Nie miałam w ogóle apetytu i czekałam z utęsknieniem na powrót męża do domu. Pod wieczór brak ruchów zaniepokoił mnie na tyle, że zabraliśmy torby i pojechaliśmy na oddział. Na izbie potraktowano mnie oczywiście jak największą na świecie panikarę. Na ktg zero skurczów (mimo, że je czułam), na usg Maluch ładnie się ruszał. Położna stwierdziła, że poleżę sobie z 3 dni i wrócę do domu. Mega wkurzona, że nie potrafię nawet ocenić czy to już czy nie położyłam się do łóżka. Zaczął mnie pobolewać brzuch. Pobolewał co 10min, przez jakieś 2 godziny, ja sobie oglądałam tv i zasnęłam. Przebudziłam się w nocy i stwierdziłam, że to chyba jednak nie poród skoro tak dobrze mi się śpi. Rano o 5.45 przyszła pani na pomiar temperatury. Wstałam do łazienki i zrobiłam, trochę „większe” siku. Poszłam do położnej i mówię, że dziwnie się czuje. Zbadała mnie i stwierdziła że sączą mi się wody i mam rozwarcie do rodzenia =)))) Poszłam do swojego pokoju, podłączyli mnie pod ktg. Oczywiście skurcze się nie piszą a mnie zaczyna boleć. Myślę, o co chodzi. Przyszła inna położna i zmieniła położenie peloty i w końcu wtedy kiedy czułam skurcz on się pisał. Leżałam tak godzinę, pod koniec zaczęło mnie już konkretnie boleć, pomyślałam- skoro tak mnie boli, a to skurcz na 60 to nie wiem jak jak urodzę. O 7.15 odłączyli mi ktg, chciałam iść pod prysznic, ale położna po zobaczeniu zapisu powiedziała że może bezpieczniej będzie jak udam się na porodówkę. Zadzwoniłam do męża i powiedziałam że będę niedługo rodziła i żeby przyjechał do szpitala. Spakowałam torbę, wzięłam ręcznik i ruszyłam korytarzem na porodówkę. Po drodze pytałam jeszcze położnej czy mogę przed rodzeniem coś zjeść bo jestem mega głodna. Na co ta stwierdziła, że chyba nic mnie nie boli skoro jeszcze mogę myśleć o jedzeniu. Doszłyśmy na porodówkę, pani włączyła komputer a ja chciałam iść do łazienki. Poszłam i zachciało mi się wymiotować. W ciągu sekundy poczułam potrzebę parcia. Mówię do położnej- wie pani co, chyba chce mi się przeć. Na co ona- ale ty jeszcze nie możesz, wyjdź z łazienki i chodź na fotel. Ogarnęłam się w tej łazience, posprzątałam bo trochę nabrudziłam i w końcu wgramoliłam się na fotel, ta mnie bada i mówi- o 9cm rozwarcia. Nie przyj! Wykonała 2 telefony po czym zaczęła biegać i przygotowywać jakieś narzędzia, rozkładała folie, istne szaleństwo. A ja sobie leżałam =) Zapytałam czy dostanę znieczulenie, na co położna- kochana masz rozwarcie 9 cm, na znieczulenie jest zdecydowanie za późno. U nas w szpitalu jest dostępny tylko gaz ale i tego nie spróbowałam =) Zaczęłam mieć bardzo częste skurcze, a okazało się że muszę zmienić koszulę na szpitalną. Ciężko nam szła ta zmiana W końcu się udało, weszła gin i pyta o GBS. Na co ja z krzykiem- mam dodatnie. Zaczęli mi podłączać wenflon. A ja miałam ciągle skurcze więc było z tym trochę zachodu. W międzyczasie położna powiedziała, że przyjechał mój maż i czy mają go wpuścić. Na co ja, że oczywiście. Mąż był w szoku, bo powiedział że jak wszedł na oddział to położna do niego krzyknęła żeby się pośpieszył bo zaraz nie zdąży. Zatem mąż wszedł, położna stwierdziła że mam 10cm rozwarcia i kazała mi przeć. Średnio mi to szło, starczało mi sił na 2 parcia zamiast na 3. Mąż powiedział że raz przeklęłam, a ja nie klnę =) Położna powiedziała, że mam się wziąć w garść bo już główka zaraz wyjdzie i że jak chcę to mogę jej dotknąć- na co ja krzyknęłam- nie! Na chwilę weszła taka starsza położna powiedziała mi, że mam nie krzyczeć bo tracę niepotrzebnie siły i mam mocno przyciskać głowę do klatki. Jakoś mnie ona podbudowała i po 2 skurczach Szymek był już na świecie. Jak mi go położyli to byłam w takim szoku, że nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić. Trzymałam go lekko, patrzyłam i nie wierzyłam że to już. Urodziłam o 8.11. Zabrali Szymka do ważenia, mąż dzielnie obserwował i mi krzyczał co i jak =) Mnie akurat szyli (w międzyczasie mnie nacięli), co uważam za najgorszą część porodu. Po 2 godzinach pojechaliśmy do pokoju. Ja byłam przerażona, a mąż wniebowzięty. O mało nie wyrwał położnej synka z rąk jak ta zaczęła go ubierać bo tak bardzo sam chciał to zrobić. Wcześniej ustaliliśmy, że jego udział w porodzie ograniczy się ewentualnie do podania mi wody, pomocy w prysznicu, natomiast ostatni etap miałam przejść sama. Ani ja ani on nie spodziewaliśmy się że tak szybko to wszystko się potoczy. Oboje byliśmy przygotowani na spacery po oddziale, kąpiel i długie godziny w poczekalni, a zamiast tego wpadł na ostatnie 15 min porodu. Przyznam szczerze, że bardzo mi pomógł. Gdyby nie on, pewnie dłużej by to trwało.
Szybko poszło

Melduje sie po wizycie u lekarza. Niestety idealnie nie jest bo mała w brzuchu miała takie ułożenie że ma asymetrie jednego bioderka mamy mieć usg 14 maja a do tej pory szeroko pieluchowac i nosić caly czas na zabke czyli chusta jest bardzo przydatna.

Dzisiaj przyszła nam huśtawka wlozylam Majkę i bach śpi

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:33   #214
estera85
Raczkowanie

Witam mamusie.
Nie było mnie troche bo spedziłam 17 dni w szpitalu. Ale udało sie urodziłam synka Dawidka 16.04.2014 o godzinie 14.43 waży 4040 i ma 60cm długosci. Juz jestesmy w domu, ograniamy sie nawzajem. Dodam tylko tyle ze do jednego porodu podchodziłam 3 razy a szczególy napisze jak synek pospi dluzej niz 15min.

Pozdrawiam was serdecznie
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:41   #215
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Witam mamusie.
Nie było mnie troche bo spedziłam 17 dni w szpitalu. Ale udało sie urodziłam synka Dawidka 16.04.2014 o godzinie 14.43 waży 4040 i ma 60cm długosci. Juz jestesmy w domu, ograniamy sie nawzajem. Dodam tylko tyle ze do jednego porodu podchodziłam 3 razy a szczególy napisze jak synek pospi dluzej niz 15min.

Gratulacje!!! Duży ten twój synek!!!

wysłane z smartfona
Stary 2014-04-28, 16:42   #216
frogutka
Zadomowienie

jakie macie patenty na mycie dłoni maluchów? Moja ma prawie cały czas zaciśnięte pięści A widzę (przy karmieniu tylko), że łapy brudne
Stary 2014-04-28, 16:46   #217
asialll
Raczkowanie

dziewczyny czy wy tez po 6 tygodniach macie czerwona blizne po nacieciu i czerwone miejsce od pochwy do odbytu? naczytalam sie w necie ze to moze byc wypadajaca tylna sciana pochwy

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:48   #218
frogutka
Zadomowienie

położyłam Młodą na brzuchu- w ramach ćwiczenia główki, a ona co? Po 10 min. walki i marudzenia/skarżenia się jaka ta matka okrutna usnęła w najlepsze to tyle z ćwiczeń
Na ile minut kładziecie Maluchy na brzuchu? Kilka razy dziennie? Hania marudzi i nie przepada. Za to jak leży na mnie albo Tż to pięknie główkę podnosi i trzyma
Stary 2014-04-28, 16:53   #219
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Kurcze tak lecicie z postami że nie dam rady zacytować szczególnie ze mam dziś męża w domu

Melduje sie po wizycie u lekarza. Niestety idealnie nie jest bo mała w brzuchu miała takie ułożenie że ma asymetrie jednego bioderka mamy mieć usg 14 maja a do tej pory szeroko pieluchowac i nosić caly czas na zabke czyli chusta jest bardzo przydatna.

1. no tak, pech, mąż w domu to człowiek od razu mniej towarzyski
2. My też dostaliśmy jakąś jedynkę za prawe bioderko, a jedynkę minus za lewe i mamy szeroko pieluchować Nic więcej nie wiem ale mamy do powtórzenia za 6 tygodni usg, pan doktor był bardzo nieprzyjemny a widać że ledwo co szkołę skończył Damy radę Kasiu

Cytat:
Witam mamusie.

koniecznie napisz co to za trzy podejścia
Życzę tego co wszystkim nowym mamusiom: niech sie mały chowa zdrowo i grzecznie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
jakie macie patenty na mycie dłoni maluchów? Moja ma prawie cały czas zaciśnięte pięści A widzę (przy karmieniu tylko), że łapy brudne
My podczas kąpieli po prostu bierzemy dłoń małego najpierw jedną potem drugą i kilka razy nią w wodzie potrząsamy jakby, tak żeby w końcu ją rozluźnił i puszcza piąstki i wtedy myjemy
Mnie się najbardziej śmiać chce z jego brudu za paznokciami, skąd go ma jak tylko leży i codziennie go kąpiemy ? Widać że chłopak ze Śląska

niech się dzieje wola nieba, ja dziś się już tak słabo czułam, jestem tak niedospana i wycieńczona mimo że mały mi daje troche pospać w nocy że wypiłam kawę z ekspresu ciśnieniowego. Mam nadzieję że będzie spał i nic się nie stanie. To było najcudowniejsze doświadczenie od dawna

Piotrek dziś ciągle puszcza bąki, no szaleje normalnie. Dociskam do siebie prawa nóżka, lewy łokieć i na odwrót i tylko lecą bąk za bąkiem, ale od razu widać ulgę na jego buzi

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Ela: Olusię trzeba oglądać w miniaturce, bo jak sie otworzy zdjęcie to jest chyba większa niż w rzeczywistości

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-04-28 o 16:52
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 17:02   #220
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
teqiba: mój mąż wychodzi 6:15 a wraca też ostatnio 18:30, na dodatek pracuje pół soboty zawsze więc mam go tyle o ile...stara się małym zajmować ile się tylko da, ale w nocy to ja wstaję bo wiem że ja niby mogę to odespać kiedyś, a on w pracy nie...choć w rzeczywistości i tak nie odsypiam, bo jak Piotruś uśnie na troszkę to ogarniam dom. Mąż kąpie małego i kładzie spać, ale i tak przecież bez mojego cycka niewiele zrobi, więc co poradzić

mmhym: u nas tak samo, Piotruś najbardziej lubi leżeć na przewijaku na brzuszku, a potem i tak kończy się krzykiem, albo jak wczoraj przyssał się ssak do ceraty na przewijaku i też ją młócił w buzi...prawie się posikaliśmy z mężem z tego widoku

Pierwszy raz uśpiłam Piotrusia w wózku Wsadziłam po jedzeniu i przyjechałam nim do kuchni (mam bardzo długą), pojeździłam, pojeździłam i zasnął...nareszcie czas na ugotowanie zupki i wizaż

Ela: pada u Ciebie, bo u mnie ulewa popołudniowa. Ostatnio to standard- dzień cudowny, popołudnie leje...
Ja mam tak samo. W nocy wstaje, bo mi szkoda tżta, a w dzien i tak nie odsypiam

Moja też lubi wpierdzielać przewijak

zła kolejność. Najpierw wizaż, później zupa

Do południa lało, później grzmiało, słońce, a teraz widze te chmury

Cytat:

Pieluchowanie na pewno pomoże
Fajnie, że nie ma fasolki

Cytat:
Witam mamusie.

GRATULACJe

Cytat:
Jakoś się udaje w kąpieli

Cytat:
My podczas kąpieli po prostu bierzemy dłoń małego najpierw jedną potem drugą i kilka razy nią w wodzie potrząsamy jakby, tak żeby w końcu ją rozluźnił i puszcza piąstki i wtedy myjemy
Mnie się najbardziej śmiać chce z jego brudu za paznokciami, skąd go ma jak tylko leży i codziennie go kąpiemy ? Widać że chłopak ze Śląska

Ela: Olusię trzeba oglądać w miniaturce, bo jak sie otworzy zdjęcie to jest chyba większa niż w rzeczywistości
Nie gadaj, ja też się śmieję z tych pazurów, a do kopalni mam 1 km może powietrze takie brudne

Nie chce mi sie juz zmniejszac tej foty

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 17:18   #221
mariolasl
Zakorzenienie

Pola, Antos ma 5 lat w maju. Smoczek w użyciu sporadycznie, jak jest najedzony to nie chce i zasypia bez smoczka.

Z telefonu...

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Pola sto lat dla Antosia i dużo zdrowia dla ciebie!

Z telefonu...

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Estera85 serdecznie gratuluje!

Z telefonu...

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Kate, mam nadzieje, pieluchowanie pomoże. Trzymam kciuki.

Z telefonu...

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Side dziękuje za mile słowa.

Z telefonu...
Stary 2014-04-28, 17:27   #222
frogutka
Zadomowienie

w kapieli to i ja łapy jej domyje, nie bądźcie takie sprytne ja pytam poza kąpielą, bo wczoraj wieczorem myte a dziś w dzień oglądam i tyle brudu ma między paluchami, że wstyd pazury też czarne

U nas w końcu słońce więc właśnie zapakowałam Hankę do wózka i wystawiłam na taras, a sama siedzę z kawką i na wizażu

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
dziewczyny czy wy tez po 6 tygodniach macie czerwona blizne po nacieciu i czerwone miejsce od pochwy do odbytu? naczytalam sie w necie ze to moze byc wypadajaca tylna sciana pochwy
aż poszłam do łazienki zrobić oględziny nic nie jest czerwone, a blizna malutka i wygląda jak zmarszczka, trzeba się dobrze przyjrzeć żeby dojrzeć muszę przyznać, że nieźle się spisał doktorek przy cerowaniu, nie po darmo go upominałam, żeby ładnie było
Stary 2014-04-28, 17:31   #223
olakola
Zadomowienie

estera85 GRATULACJE

mi prawie codziennie głowa pęka, nie wiem czy to na zmianę pogody, czy za mało wody piję.

moja Jula dzisiaj ma 17 dni i powiem wam, że ona tylko je i śpi, przebudzi się na zmianę pieluchy i potem dalej śpiocha. Nie wiem czy w sumie ma 2 h aktywności w dzień.
Wczoraj wypiłam 2 kawy (z płaskiej łyżeczki) i zupełnie to na nią nie wpłyneło.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 17:32   #224
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Na szczęście od jutra ma urlop do końca tygodnia, a w tydzień po weekendzie majowym bierze urlop ojcowski, więc wreszcie spędzał z nami całe dnie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dlatego odciagam mleko w rzadkich chwilach gdy mam troche wiecej a Kacper spi i juz nazbieralam 90ml czyli na jedno karmienie nie musze przyjezdzac

I co robisz z tym brzuszkowaniem? Bo ja staram sie kilka razy dziennie chociaz na chwile i licze na to ze kiedys przestanie tak plakac

Kacper za to matki w ogole nie oszczedza - dobrze ze mieszkam na 5 pietrze: za wysoko by uciec, za nisko by skoczyc
też spróbuje na przewijaku. A tak to na macie go kładę i ajk zaczyna mocno wyć to próbuje go smoczkiem uspokoić tylko że on robi twarzą placka na macie i kiepsko mi to wychodzi wytrzymuje ok 10 min i trzeba go odwracać. Ale staram się co karmienie go połklożyć chociaż na chwilkę. Może w końcu załapie
a tak w ogóle to kiedy kładziecie dzieci na brzuchu? Bo ja nakarmie, przewinę i kłade ale nie wiem czy to dobrze

Cytat:
teqiba: mój mąż wychodzi 6:15 a wraca też ostatnio 18:30, na dodatek pracuje pół soboty zawsze więc mam go tyle o ile...stara się małym zajmować ile się tylko da, ale w nocy to ja wstaję bo wiem że ja niby mogę to odespać kiedyś, a on w pracy nie...choć w rzeczywistości i tak nie odsypiam, bo jak Piotruś uśnie na troszkę to ogarniam dom. Mąż kąpie małego i kładzie spać, ale i tak przecież bez mojego cycka niewiele zrobi, więc co poradzić

Pierwszy raz uśpiłam Piotrusia w wózku Wsadziłam po jedzeniu i przyjechałam nim do kuchni (mam bardzo długą), pojeździłam, pojeździłam i zasnął...nareszcie czas na ugotowanie zupki i wizaż
ja też nie odsypiam

Cytat:
w znaczeniu krowiego, zjadłam dziś płatki na śniadanie i teraz Hanka mi się pręży, denerwuje, płacze i widać, że to brzuszek doskwiera.
Przestałam jesć mleko ze 2-3tyg temu i pręzenia znikneły, dziś zaryzykowałam i widzę, że jej coś dolega
a może to płatki
wydaje mi się że może dziecko nie tolerować mleka ale to już jest chyba skaza?

Cytat:

za bioderka
cwaniara z Majki. Żebyś teraz nie musiała kupowac co chwile nowych rzeczy, żeby tylko ją przekonać do spania

Cytat:
Witam mamusie.

gratulacje

Cytat:
nie sprawdzałam

Cytat:
niech się dzieje wola nieba, ja dziś się już tak słabo czułam, jestem tak niedospana i wycieńczona mimo że mały mi daje troche pospać w nocy że wypiłam kawę z ekspresu ciśnieniowego. Mam nadzieję że będzie spał i nic się nie stanie. To było najcudowniejsze doświadczenie od dawna

Piotrek dziś ciągle puszcza bąki, no szaleje normalnie. Dociskam do siebie prawa nóżka, lewy łokieć i na odwrót i tylko lecą bąk za bąkiem, ale od razu widać ulgę na jego buzi

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

mój po kawie nie ma problemu ze snem. Jak mamusia
ten brud to z powietrza
ja tylko nóżki dociskam do brzuszka, a lepiej działa do łokcia
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 17:37   #225
teQiba
Moderator

Cytat:
to kiedy uciekasz z domu?
Oj nie wiem - musze sie nastawic psychicznie

Cytat:
Szkoda ze cycek nie jest odpinany

Cytat:
A po jogurtach itp nic sie mie dzialo?

Cytat:
Szybko sie nastawi

Cytat:
Witam mamusie.

Gratuluje!
Stary 2014-04-28, 17:43   #226
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
w kapieli to i ja łapy jej domyje, nie bądźcie takie sprytne ja pytam poza kąpielą, bo wczoraj wieczorem myte a dziś w dzień oglądam i tyle brudu ma między paluchami, że wstyd pazury też czarne

aż poszłam do łazienki zrobić oględziny nic nie jest czerwone, a blizna malutka i wygląda jak zmarszczka, trzeba się dobrze przyjrzeć żeby dojrzeć muszę przyznać, że nieźle się spisał doktorek przy cerowaniu, nie po darmo go upominałam, żeby ładnie było
1. a ja myślałam że nie umiesz w kąpieli pięści rozluźnić
2. Nawet mi nie pisz o takich strasznych rzeczach bo mnie gin na wizycie powiedział że właśnie mi się opuściła tylna ściana ale generalnie nic więcej i potem ciągnełam temat ale on że nie będziemy teraz mówić bo to częste,trzeba obserwować bo ma wrócić na swoje miejsce, ale jak nie wróci to wtedy się będziemy zastanawiać. Jak zwykle nic się nie dowiedziałam, ale ziarno niepewności zasiane Wogóle nie chcę mi się myśleć o moim podwoziu choć mąż mówi że bardzo ładnie wygląda, w końcu on widział je więcej razy w życiu niż ja więc muszę mu zaufać

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
moja Jula dzisiaj ma 17 dni i powiem wam, że ona tylko je i śpi, przebudzi się na zmianę pieluchy i potem dalej śpiocha. Nie wiem czy w sumie ma 2 h aktywności w dzień.
1. za grzeczne dziecko
2. dobrze że nie jestem jedyna z kawą

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ten brud to z powietrza
1. ja też śpię po kawie
2. Tak mi kuzynka pokazała jak uciskać, a jej pokazał jakiś fizjoterapeuta. Bierzesz lewy łokieć i prawe kolanko i na odwrót i podkurczasz tez nóżki i do brzuszka. Puszcza bąki że aż miło
Stary 2014-04-28, 17:49   #227
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie odnośnie kąpieli- jaką macie temp. w łazience/pomieszczeniu do kąpania[/B]
u nas TŻ włącza suszarkę na chwilę w stronę wanienki i tak dogrzewa; wody lejemy dużo, tak że cała jest w wodzie, tylko główka wystaje, no a potem szybko do ręcznika
Stary 2014-04-28, 17:51   #228
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
estera85 tylko je i śpi, przebudzi się na zmianę pieluchy i potem dalej śpiocha. Nie wiem czy w sumie ma 2 h aktywności w dzień.
ciesz sie poki mozesz
a tak powaznie to gratuluje grzecznej corki
Cytat:
a tak w ogóle to kiedy kładziecie dzieci na brzuchu? Bo ja nakarmie, przewinę i kłade ale nie wiem czy to dobrze
ja tak samo
Stary 2014-04-28, 18:13   #229
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
estera85 GRATULACJE

mi prawie codziennie głowa pęka, nie wiem czy to na zmianę pogody, czy za mało wody piję.

Witaj !
A glowa to nie bol po znieczuleniu? Podobno jakis czas po cc moze bolec bardzo glowa.

Cytat:

też spróbuje na przewijaku. A tak to na macie go kładę i ajk zaczyna mocno wyć to próbuje go smoczkiem uspokoić tylko że on robi twarzą placka na macie i kiepsko mi to wychodzi wytrzymuje ok 10 min i trzeba go odwracać. Ale staram się co karmienie go połklożyć chociaż na chwilkę. Może w końcu załapie

ja też nie odsypiam

a może to płatki

za bioderka
cwaniara z Majki. Żebyś teraz nie musiała kupowac co chwile nowych rzeczy, żeby tylko ją przekonać do spania

gratulacje

nie sprawdzałam

ten brud to z powietrza
Ja roznie. Po karmieniu jak poloze na brzuch to fajnie jej sie odbekuje nawet jak ja najpierw odbekne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-04-28, 18:13   #230
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Witam mamusie.

GRATULACJE

Cytat:
1. no tak, pech, mąż w domu to człowiek od razu mniej towarzyski
2. My też dostaliśmy jakąś jedynkę za prawe bioderko, a jedynkę minus za lewe i mamy szeroko pieluchować Nic więcej nie wiem ale mamy do powtórzenia za 6 tygodni usg, pan doktor był bardzo nieprzyjemny a widać że ledwo co szkołę skończył Damy radę Kasiu

koniecznie napisz co to za trzy podejścia
Życzę tego co wszystkim nowym mamusiom: niech sie mały chowa zdrowo i grzecznie

Musimy dać radę

Maja

Czytam
Stary 2014-04-28, 18:16   #231
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:

Szybko poszło

za poprawę bioderka
W którym tygodniu byłaś na tym badaniu? Faktycznie trzeba do tego 6ego się wyrobić?
Pochwal się jaka to magiczna huśtawka

Cytat:
Witam mamusie.

gratulacjeAle duży chłopak

Cytat:
położyłam Młodą na brzuchu- w ramach ćwiczenia główki, a ona co? Po 10 min. walki i marudzenia/skarżenia się jaka ta matka okrutna usnęła w najlepsze to tyle z ćwiczeń
Na ile minut kładziecie Maluchy na brzuchu? Kilka razy dziennie? Hania marudzi i nie przepada. Za to jak leży na mnie albo Tż to pięknie główkę podnosi i trzyma
Podłączam się do pytania. I od kiedy zacząć? Tygodniowego Antka już mogę kłaść?

Cytat:
estera85 GRATULACJE

Wczoraj wypiłam 2 kawy (z płaskiej łyżeczki) i zupełnie to na nią nie wpłyneło
.
Zazdraszczam

Cytat:

ja też nie odsypiam

a może to płatki

za bioderka

gratulacje

nie sprawdzałam

ten brud to z powietrza
1.
2. Ja się zarzekałam, że z kawy nie zrezygnuję ale przy temperamencie Antka nie zaryzykuję ani łyka, o niee

Aparatka:
góra 27.06.2014

Edytowane przez niezapomnijkaa09
Czas edycji: 2014-04-28 o 18:17
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 18:33   #232
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Szkoda ze nie ma dla dzieci takiego poidła nocnego automatycznego
ja mam dwa - lewy i prawy cycek

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Z Ewą robię dużo rzeczy inaczej. Śpię z nią, lulam, kołyszę, noszę i wiele innych zakazanych przez panią Hogg
ja też tule, lulam, kołyszę, noszę, całuję, biorę do spania - bo to moja kochana żaba i nie wyobrażam sobie inaczej
Stary 2014-04-28, 19:30   #233
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
za poprawę bioderka
W którym tygodniu byłaś na tym badaniu? Faktycznie trzeba do tego 6ego się wyrobić?
Pochwal się jaka to magiczna huśtawka

gratulacjeAle duży chłopak

Podłączam się do pytania. I od kiedy zacząć? Tygodniowego Antka już mogę kłaść?

Zazdraszczam

1.
2. Ja się zarzekałam, że z kawy nie zrezygnuję ale przy temperamencie Antka nie zaryzykuję ani łyka, o niee
W środę Maja skończy 10 tygodni nic nie mówiła ze za późno

Jak będzie siedziała to cukne fote

Maja

Czytam
Stary 2014-04-28, 19:41   #234
frogutka
Zadomowienie

no właśnie jem serki, ser biały i żółty i jest ok, płatki też nie, bo jem czasem same i ok, więc raczej mleko
Stary 2014-04-28, 20:04   #235
tygrysek83
Zadomowienie

Hej dziewczynki i maleństwa

Nas dziś cały dzionek w domu nie było więc teraz nadrabiam. Najpierw troszkę o nas a potem pobawimy się w cytowanie

Kinga nadal ma strasznie lejące się kupki, ale oprócz tego wygląda ok. Dużo je, śpi tyle co zawsze, krzyczy przy zmianie pieluchy jak zawsze Podaje jej kropelki które zaleciła pani doktor (Dicoflor, a dokładniej tańszy odpowiednik) i zastanawiam się po jakim czasie powinna być jakaś poprawa i kiedy iść jeszcze raz jeżeli konsystencja pieluszki się nie zmieni

Dziś spędziliśmy dzień na działce i było bardzo miło, nawet słoneczko do nas wyjrzało. Tylko jakieś diabelne muszki wszędzie w powietrzu latały. Po prostu jakiś straszny wysyp.

No i dziś też była pierwsza podróż samochodem bez TZ. Mała siedziała z tyłu, ja prowadziłam i przez całą drogę (prawie godzinę) martwiłam się co tam u niej się dzieje... Jak wy rozwiązujecie samotne podróże samochodem?

A teraz czas na cytowania i znów wyjdzie giga długi wpis.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakby Lutien urodziła.w.maju bylybysmy rekordowym, półrocznym wątkiem mamusie od grudnia do maja
Wyjątkowi ludzie = wyjątkowy wątek

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
I zapomniałam co chciałam jeszcze. A myślałam, że to tylko w ciąży mózg wapnieje

Uwielbiam pisać że się cycolimy, cyckamy, karmimy itd. Wreszcie mam o czym Mała pomału zaczyna kumać o co chodzi ze ssaniem
Właśnie czytam książkę pod tytułem "Umysł mamy, jak macierzyństwo rozwija naszą inteligencję". Na razie jestem na początku, ale wygląda na to, że obala mit, iż kobieta głupieje w/po ciąży

Gratki za postępy w karmieniu

Cytat:
Ja się boję wizyty u gina bo chyba nie jest wszystko dobrze ze mną, przy wysiłku na koniec dnia czuje tak jakby mi miało coś wypaść z pochwy,
Podobnie się czuję :/ Daj znać po wizycie co tam gin powiedział.

Cytat:
moze i my wprowadzimy codzienna kapiel tylko ze mały nam czasem przesypia wieczorne godz kapieli i np wczoraj kapalismy o 23
No u nas też nie jest to zawsze ta sama godzina bo jak młoda śpi to lepiej jej nie budzić bo jest wielce niezadowolona Może jak będzie bardziej aktywna to po prostu po "zabawie" będzie się ją kąpać i nie trzeba będzie budzić.

Cytat:

Ja nawet nie czytam ponownie bo i tak wiem, że błędów nie wyłapię w tym co naskrobałam. Liczę na to, że przymykacie na to oczy

Fajnie podniesiona główka

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Eh, mądre to słowa 'dobry zwyczaj nie pożyczaj', boję się że teraz przyjaciółkę przez to stracę .
Jeżeli to rzeczywiście przyjaciółka to jej nie stracisz po czymś takim. A powiedzenie niestety baaaaaardzo prawdziwe.

Cytat:
Witam mamusie.

Gratulacje

Cytat:
Ciesz się, ciesz. U mojej fazy aktywności i marudzenia się z dnia na dzień wydłużają ;p
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:30   #236
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki i maleństwa

Nas dziś cały dzionek w domu nie było więc teraz nadrabiam. Najpierw troszkę o nas a potem pobawimy się w cytowanie

Kinga nadal ma strasznie lejące się kupki, ale oprócz tego wygląda ok. Dużo je, śpi tyle co zawsze, krzyczy przy zmianie pieluchy jak zawsze Podaje jej kropelki które zaleciła pani doktor (Dicoflor, a dokładniej tańszy odpowiednik) i zastanawiam się po jakim czasie powinna być jakaś poprawa i kiedy iść jeszcze raz jeżeli konsystencja pieluszki się nie zmieni

Dziś spędziliśmy dzień na działce i było bardzo miło, nawet słoneczko do nas wyjrzało. Tylko jakieś diabelne muszki wszędzie w powietrzu latały. Po prostu jakiś straszny wysyp.

No i dziś też była pierwsza podróż samochodem bez TZ. Mała siedziała z tyłu, ja prowadziłam i przez całą drogę (prawie godzinę) martwiłam się co tam u niej się dzieje... Jak wy rozwiązujecie samotne podróże samochodem?
Ja jeszcze sama nie podrozowalam, ale nie widze problemu, bo jak jedziemy we trojke, to i tak siedzimy z przodu, a mala z tylu i tak jej nie widac, czasami tylko slychac

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
W dziennie myje, po co? Wsadzi sobie do buzi to i umyje
Ola dosc czesto otwiera lapki, wiec ja nie mam proboemu z przetarciem

Stary 2014-04-28, 20:38   #237
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

W dziennie myje, po co? Wsadzi sobie do buzi to i umyje

Ja kiedyś umrę ze śmiechu przez te teksty
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:43   #238
kate1623
Zadomowienie

No dovra no to wrzucam magiczna huśtawke malo osyre bo przecież musi sie bujac uploadfromtaptalk1398710548579.jpg

Aaa i sorry ze bokiem ale wrzucam na szybko z telefonu

O masz , ale na tym zdjęciu moje dziecko wygląda jak żelbetonowy kloc

Maja

Czytam

Edytowane przez kate1623
Czas edycji: 2014-04-28 o 20:45
Stary 2014-04-28, 20:52   #239
Ela87
Zakorzenienie

No co Ty. Moja to na zdjeciach wyglada jak pączus
Hustawka ekstra, sama bym sie pobujala, ale dla mnie to dźwig potrzebny

Stary 2014-04-28, 21:02   #240
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakby Lutien urodziła.w.maju bylybysmy rekordowym, półrocznym wątkiem mamusie od grudnia do maja

Może już jej tak nie naciskajmy żeby się wstrzymała

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Jak nie? Jezeli ktos mie ma parcia na spanie w lozeczku to kladziemy malucha obok i doi sie sam
Ja z tego korzystam jak zaczyna switac i ja chce jeszcze spac, a Kacper nie bardzo

Faktycznie

Ale jestes dzielna
Gratuluje - bardzo sie ciesze ze idzie Wam coraz lepiej
mam na mysli automat dla mm :P wiesz dziecko się budzi automat robi mleko i sru butelka do buzi

Cytat:
a dokooła mówi się że butelka odzywaczaja od piersi mój tam sie dzięki butelce nauczyć ładnie ssać pierś także obalam mit!

Cytat:
Wszystkie odpowiedziały, ja też chcę.
Czkawki często, chociaż już coraz rzadziej. Oczka nam nie ropiały.
Wiem też, że chyba mmhym zakraplała swoim mlekiem. Czy mi się to śniło?

Chyba bym oszalała na Twoim miejscu. Nie dziwię się, że masz dość

za gina też,żeby tam następnej fasolki jeszcze nie zobaczył

Ah te dzieci i ich hasła. Mam nadzieje, ze długo nie doczekam słowa, niekocham

Moja usnęła za pół godziny na szczęście, ale tak ją mocno przytuliłam, że nie wiem czy zasnęła bo chciała, czy z braku tchu

Na szczęście karmisz piersią to możesz dać cyca i spać dalej

Powinnyśmy zmienić tytuł

Super wieści

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Jakby Ola przesypiała to bym już nie budziła jakby dalej chciała spać, ale jakoś muszę ją na wieczór uśpić.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Dzisiaj już nie taka zadowolona

Ciii bo wygadasz
Ola prześliczna
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości