|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
A ja dostałam zaproszenie na rozmowe jutro, jako konsultant telefoniczny (czyli zwykle CC) w firmie farmaceutycznej. Ciekawe co ciekawego zaproponują.
|
|
|
|
#2612 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Coraz więcej myślę o ponownym wyjeździe do UK. Nawet dzisiaj mi się śnił sen wszystko w języku angielskim. Opowiadałam jakiejś kobiecie jak wyglądają imprezy w Polsce
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4621793 7]dla mnie to całkowita abstrakcja. U nas nawet kierownik referatu tyle nie zarabia. A żeby zostać kierownikiem trzeba mieć dużo szczęścia i połowę życia w urzędzie spędzić.
Coraz więcej myślę o ponownym wyjeździe do UK. Nawet dzisiaj mi się śnił sen wszystko w języku angielskim. Opowiadałam jakiejś kobiecie jak wyglądają imprezy w Polsce [/QUOTE]Ja w przyszlosci chcialabym moze wyjechac, ale co z tego jak moj angielski jest na poziomie zerowym. Nie umiem sie tego jezyka nauczyc. |
|
|
|
#2614 |
|
Konto usunięte
|
no nie wiem czy taka abstrakcja
ja miałam 30zł/h jako lektor także zdarza się. zależy od branży czy coś.
|
|
|
|
#2615 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mhm...ja jako pracownik administracyjny chyba jestem skazana na prace za grosze, chciałabym się przebranżowić, ale jakoś nikt mi nie chce dać szansy - wszędzie chcą doświadczenia na podobnym stanowisku. W dodatku w obecnej pracy czuję się jak zero, cofam się w rozwoju, a myślałam, że nauczę się czegoś nowego. Coraz częściej ogarnia mnie panika, że jestem do niczego. Ehh...co praca - zakres obowiązków i wynagrodzenie mogą zrobić z człowiekiem. ![]() Czekam na długi, majowy weekend potem nie wiem co będzie. Jakiego języka uczyłaś ? Angielskiego, czy jakiegoś bardziej oryginalnego ?
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2014-04-28 o 18:00 |
|
|
|
|
#2617 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4621805 3]Od branży i od regionu. U nasz szukają informatyków za najniższą.... Nóż się w kieszeni otwiera.[/QUOTE]
No i region też swoje robi, a nawet samo miasto.
|
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4621793 7]dla mnie to całkowita abstrakcja. U nas nawet kierownik referatu tyle nie zarabia. A żeby zostać kierownikiem trzeba mieć dużo szczęścia i połowę życia w urzędzie spędzić.
Coraz więcej myślę o ponownym wyjeździe do UK. Nawet dzisiaj mi się śnił sen wszystko w języku angielskim. Opowiadałam jakiejś kobiecie jak wyglądają imprezy w Polsce [/QUOTE]Niestety to zależy od branży. W mojej od takiej kwoty się zaczyna niezależnie od miasta czy firmy, ale też nie kończy się na 60zł/h tylko na 45zł/h. A ja się waham co robić z życiem Mam kilka opcji, ale nie wiem, która będzie lepsza. Pensja Benja będzie szła na kredyt, nianię, rachunki i ogólnie życie i teoretycznie w końcu mogę spróbować robić to, co jest moim wyuczonym zawodem, ale boję się, bo co będzie jak B. straci pracę, za pensję optometrysty w Polsce się nie utrzymamy
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki masz wyuczony zawód, co chciałbyś robić ?
|
|
|
#2621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z zawodu wyuczonego jestem fizykiem- optometrystą i biotechnologiem. Marzę o pracy z pacjentami jako optometrysta. Choć nie jestem już w branży od kilku lat to ciągle się tym interesuję. Czasami nawet odwiedzam mojego byłego promotora na UW i pozwala mi kogoś przebadać. Ale w najlepszym wypadku na starcie dostanę 3k netto Długo się zastanawiałam nad rozpoczęciem doktoratu z informatyki w tematyce optycznej lub biologicznej i miałabym duże szanse, by się dostać, ale wolę pracę z pacjentami niż pracę przy komputerze.
Edytowane przez Varga Czas edycji: 2014-04-28 o 18:07 |
|
|
|
|
#2622 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, że to nie jest zła pensja. Ale mam już swoje lata i w razie jakby stało się coś w naszym życiu, że nie mielibyśmy pensji B. tylko moją to szybko utracimy płynność finansową. Domyślam się, że dla wielu jest to duża pensja, jednak dla osoby z rodziną to nie są żadne kokosy.
|
|
|
|
#2626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
By część ludzi chodziła w dobrze dobranych szkłach i by mieli zdiagnozowane choroby wzroku jeszcze przed dostaniem się do lekarza.Jest pełno osób po kursach, które mają problemy z samym pomiarem refrakcji :/ |
|
|
|
|
#2628 |
|
Wredny kotecek
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4621824 4]Ja bym się cieszyła z 1200, ale jak za to żyć to nie wiem[/QUOTE]
Ja też :P |
|
|
|
#2629 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pisałam o tym, że nie wiem co robić. Przez kilkanaście lat robiłam to, co pozwalało mi się utrzymać i całkiem oddaliłam od siebie możliwość zmiany branży na tą, którą lubię. Teraz mogę zmienić i się waham. Z jednej strony mogę sobie na to pozwolić, mogę otworzyć swój salon, ale co jeśli B. zachoruje, straci pracę, z mojej pensji się nie utrzymamy. Mogę zostać w obecnej pracy, ale tak jej nie lubię, że jest dla mnie zwykłą męczarnią. I to zajmuje mi myśli od kilku tygodni. Chyba wezmę się za jeszcze bardziej intensywną naukę norweskiego To szybciej wyjedziemy i nie będę się aż tak zamartwiać.
Edytowane przez Varga Czas edycji: 2014-04-28 o 18:27 |
|
|
|
|
#2631 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Masz możliwość, masz zabezpieczenie finansowe na jakiś czas ? Próbuj. Inaczej całe życie będziesz sobie wyrzucać, że nie spróbowałaś. To nie jest Twój nagły kaprys, masz doświadczenie w tej dziedzinie, wykształcenie, znasz się na tym- nie zaczynasz od zera. Zdajesz sobie sprawę z konsekwencji, jakie mogą Cię spotkać, jak coś pójdzie nie tak. A to już połowa sukcesu. |
|
|
|
|
#2633 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2634 | ||||
|
Zadomowienie
|
Myszków
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko poszło na ślub, mieszkanie, samochód. Może za kilka lat jak spłacimy kredyt to spróbuję swoich sił...Planujemy się przenieść albo za kilka lat, albo jak moja córka się usamodzielni. |
|
|
|
|
#2636 |
|
Zadomowienie
|
A w Norwegii (bo rozumiem, że to wasz kierunek) w jakim zawodzie masz większe szanse pracy/rozwoju zawodowego ?
|
|
|
|
#2637 | |
|
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4621805 3]Od branży i od regionu. U nasz szukają informatyków za najniższą.... Nóż się w kieszeni otwiera.[/QUOTE]
no to nie wiem, może śląsk taki bogaty czy co ![]() spotykałam się kiedyś trochę z informatykiem, jego pensja to było coś koło 5k na rękę, albo i więcej. a młody był, dopiero zaczynał. Cytat:
no a angielskiego się uczyłam chyba od zawsze. mam licencjat z filologii dwujęzycznej - angielski + niemiecki. pracowałam w Stanach, teraz na bieżąco szkolę angielski, bo pracuję z anglikami. |
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli juz o tym wspominalas to przepraszam, przeoczylam |
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wrócę jeszcze do tych technik, firmy chyba wymagają od człowieka "szklanej kuli" bo jedne firmy może jak pisze Verga dodają ogłoszenie z tekstem "tylko przez portal/e-mail" a te osoby odrzucają a biorą tylko osobiście. Ale moja kumpela pracuje jako rekruter i stosują totalnie odwrotną taktykę (tzn. czytanie ze zrozumieniem) tylko e-mail to tylko e-mail i osobiście lądują w koszu (realnie w koszu na śmieci) i weź tu się człowieku domyśl, czy masz czytać ze zrozumieniem czy zapierdzielać po wszystkich firmach i mówić jak to Ci zależy.
|
#2640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko pamiętaj, że zawsze mogło być gorzej, 3k to jest suma za którą można spokojnie samemu się utrzymać, ba nawet parę grosza odłożyć 1200 już niestety ani nie pozwala na utrzymanie ani na odłożenie. Szczerze gdyby mi ktoś tyle zapłacił, to bym się cieszyła jak głupia.Rozumiem, że możesz się nie cieszyć, może nie musiałaś pracować za 1200 a w domu ci się przelewało
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

ja miałam 30zł/h jako lektor także zdarza się. zależy od branży czy coś.

Mam kilka opcji, ale nie wiem, która będzie lepsza. Pensja Benja będzie szła na kredyt, nianię, rachunki i ogólnie życie i teoretycznie w końcu mogę spróbować robić to, co jest moim wyuczonym zawodem, ale boję się, bo co będzie jak B. straci pracę, za pensję optometrysty w Polsce się nie utrzymamy 

To szybciej wyjedziemy i nie będę się aż tak zamartwiać.
a te dziewczyny na YT tworza cuda