Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 19:32   #1111
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

namisek1990 b. ładnie wyglądasz, jak będzie dopasowana będzie cudnie!

Madziara nie przejmuj się takim gadaniem! Jesli nie jemu to jego dziewczynie na pewno zrobi się miło że wpisałaś ją z imienia i nazwiska
Stary 2014-04-28, 19:40   #1112
Ad rem
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Wrzucam fotki. Tylko trochę mniej żółte są na żywo, takie typowe ecru. Suknia też jest ecru czy tam ivory.
śliczne butki!
Opium ooo zazdroszczę wszystkiego! Barcelony, widoków, atrakcji i świetnej zabawy! Super, ze się wszystko udało!

namisek wyglądasz ślicznie, suknia jest cudna!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 19:46   #1113
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z problemowymi rzęsami!

Spieszę donieść, że promocja -49% w Rossmanie obejmuje ponoć również odżywkę 4LongLashes!
Ja ją serdecznie polecam, bo nawet na moich ładnych i długich rzęsach widzę duże efekty!
Muszę zajrzeć

Opiumalfa - niesamowity panieński Gratuluję udanej zabawy i mega Ci zazdroszczę Musiało być cudownie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dziewczyny przychodze z dobrą nowiną
Moja przyjaciołka ( pisałam o tym jakiś czas temu w klubie) przy dawaniu zaproszeń, powiedziała że ona nie przyjdzie na wesele bo jej TŻ ma delegacje a ona sama nie chce iśc. Dziś zadzwoniła z pytaniem czy lista gości jest zamknięta, powiedzialam w środe jedziemy na sale ostatecznie podać liczbę gości.
Powiedziała, że bardzo mnie przeprasza i nie wie co jej strzeliło do głowy ale jeżeli nadal zależy mi na jej obecności to z ogromną ochotą przyjdzie na ślub i wesele. Ależ się ciesze
Ale dobra nowina

gornek - niepoważni jacyś

namisek1990 - już jest fajnie a jak poprawią to będzie cud miód
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 19:55   #1114
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Izabela, raczej obejmuje, ale trzeba dopytać, bo na wątku rossmannowym dziewczyny pisały, że system nie na wszystko nabija promocje i z niektórych rzeczy musiały rezygnować (mówię tu o rzeczach, które inne wizażanki kupowały objęte promocją )

U mnie odżywka stoi nad pędzlami do makijażu, ale chyba w każdym rossie inaczej, bo ktoś pisał, że u niego stoi przy zmywaczach do paznokci. Najlepiej dopytać obsługi
Oki, dzięki u mnie też stoi nad pędzlami

Właśnie oglądałam poszetki: masakra, miętowych brak... ceny 59zł...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:04   #1115
Dotka90
Zakorzenienie

Ogłaszam wszem i wobec, że ZABIJĘ MOJEGO CHŁOPA.

Nosz kur... co to jest za człowiek, bez kitu. On ma zawsze na wszystko czas.

I tak mu ten czas bokiem wyszedł,że ja dziękuję.

Trułam mu chyba od stycznia, że na święta Wielkanocne musimy mieć gotowe 1 zaproszenie (dla moich znajomych), bo mieszkają w Norwegii, są rzadko w PL, a będą na Wielkanoc i trzeba ich zaprosić.

Mówiłam, mówiłam, mówiłam. Przed samymi świętami przypominałam. No ale pan 'ZawszeMamCzas' przecież MA CZAS.

Mamy gotowy projekt, papier, wstążki, drukować miał w pracy, tylko miał sprawdzić, czy drukarka da radę, czy tusz jest ok i czy dobrze się wydrukuje.

Pojechał dziś po pracy (tak, już 28.04 mamy) i cóż się okazało, jak myślicie?

No NIE DA SIĘ wydrukować Bo smugi z tuszu zostają na papierze i się nie da.

Znajomi przychodzą do nas w środę. Ja jutro jestem cały dzień w pracy = nie podjadę nigdzie wydrukować.
On jest w pracy do 16 + ma zrobić zakupy + musi coś odebrać i przywieźć mi to do pracy = nie wydrukuje, bo nie ma kiedy.

Więc zostałam z zaproszonymi znajomymi, którym już powiedziałam, że chcę ich zaprosić, a dla których nie mam zaproszenia.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:36   #1116
KaEs
Wtajemniczenie

Kaigara gratuluję żonko, wspaniale, że wszystko się udało!!!!

Namisek pięknie Ci w tej sukni

Opium
wiedziałam, że panieński Ci się uda

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
No to Was załatwił! dobrze, że mój zrobił kilka prób

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:41   #1117
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
Polecam zamawianie przez internet w Gemini - dostałam nawet gratisowe próbki kremów
O super dzieki, może zrobię jakieś zbiorowe zakupy wtedy wyjdzie przesyłka taniej

zły jeż ja polecam soczewki Sama nosiłam swego czasu ale niestety mi dokuczała straszna suchośc i piasek pod powiekami tak, że potrafiła mi soczewka wypaśc ale wiekszość osób jest bardzo zadowolonych. Do ślubu też zamierzam soczewki kupić

Opiumalfa zazdaszczam panieńskiego

namisek1990 jaka piękna suknia taka delikatna! Swietnie w niej wyglądasz

Dotka90 jedyne wyjście to kupić jakieś gotowe zaproszenie w sklepie...
Stary 2014-04-28, 20:45   #1118
Dotka90
Zakorzenienie

Sensuall, no coś Ty, żadne kupowanie w grę nie wchodzi, to dopiero byłaby jakaś porażka
Stary 2014-04-28, 20:47   #1119
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Sensuall, no coś Ty, żadne kupowanie w grę nie wchodzi, to dopiero byłaby jakaś porażka
A ja Ci powiem, że w jednej kwiaciarni widziałam piękne ręczne robione zaprosznia i sama sie zastanawiam nad ich kupnem

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...rost-rzes.html
Dziewczyny piszecie o tym serum?
Stary 2014-04-28, 20:53   #1120
activelifestyle
Rozeznanie

Dotka90 - nie przejmuj się Kochana Wiem, że masz ochotę go zabić, pewnie też bym miała. Niech jutro gdzieś podjedzie i wydrukuje, a jeśli na prawdę się nie uda zaproście bez zaproszenia. Doślecie im pocztą, ale najważniejsze, że zaprosicie osobiście. Przecież gdyby akurat ich nie było to byście tylko wysłali
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:53   #1121
Dotka90
Zakorzenienie

Kochana, ale my już mamy dawno projekt zaproszenia itd., więc nie będę mieć 1 zaproszenia nagle od czapy innego, bo to będzie bez sensu

Tak, to to serum.
Stary 2014-04-28, 21:00   #1122
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, ale my już mamy dawno projekt zaproszenia itd., więc nie będę mieć 1 zaproszenia nagle od czapy innego, bo to będzie bez sensu

Tak, to to serum.
Ale przecież oni nie będą wiedzieć, że pozostałe masz inne albo spróbujcie w domu wydrukować albo jedno w pracy na innym papierze...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:02   #1123
ilussia
Wtajemniczenie

Ja teraz używam Regereum, kupiłam za ok.20 zł.
Ale jutro lecę tez po odżywkę, mam nadzieję że będzie (jeszcze!) u mnie.

Dziewczyny, ile płacicie za bukiety na salę? Tzn.u mnie nie będzie firmy, która ubiera salę... Chcę żeby kwiaciarnia uszykowała mi kwiaty na salę. Ile płacicie za jeden bukiet? Tak mniej więcej.
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:05   #1124
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:

Trułam mu chyba od stycznia, że na święta Wielkanocne musimy mieć gotowe 1 zaproszenie (dla moich znajomych), bo mieszkają w Norwegii, są rzadko w PL, a będą na Wielkanoc i trzeba ich zaprosić.

Mówiłam, mówiłam, mówiłam. Przed samymi świętami przypominałam. No ale pan 'ZawszeMamCzas' przecież MA CZAS.

Mamy gotowy projekt, papier, wstążki, drukować miał w pracy, tylko miał sprawdzić, czy drukarka da radę, czy tusz jest ok i czy dobrze się wydrukuje.

Znajomi przychodzą do nas w środę. Ja jutro jestem cały dzień w pracy = nie podjadę nigdzie wydrukować.
On jest w pracy do 16 + ma zrobić zakupy + musi coś odebrać i przywieźć mi to do pracy = nie wydrukuje, bo nie ma kiedy.

Więc zostałam z zaproszonymi znajomymi, którym już powiedziałam, że chcę ich zaprosić, a dla których nie mam zaproszenia.
Dotka nie jesteś sama- tak to zwykle z chłopami bywa. Poradzić mogę Ci tyle, że możesz powiedzieć znajomym, że z powodu nieoczekiwanych kłopotów z drukarką nie macie jeszcze papierowej wersji zaproszeń ale korzystając z tego, że się spotkaliście, chcielibyście ich serdecznie zaprosić na ślub i wesele i że wersję papierową oczywiście doślecie ale chcieliście ich osobiście na tą uroczystość zaprosić.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Ja teraz używam Regereum, kupiłam za ok.20 zł.
Ale jutro lecę tez po odżywkę, mam nadzieję że będzie (jeszcze!) u mnie.

Dziewczyny, ile płacicie za bukiety na salę? Tzn.u mnie nie będzie firmy, która ubiera salę... Chcę żeby kwiaciarnia uszykowała mi kwiaty na salę. Ile płacicie za jeden bukiet? Tak mniej więcej.
mi powiedzieli za 6 bukietów na stoły i jeden przed Parą Młodą ok. 600zł
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:06   #1125
rabbitka
Rozeznanie

Hej Dziewczeta,
wszystkim sobotnim PMka skladam gratulacje

Ysia fotorelacja byla mega, az blask szczescia od Was bije, wygladaliscie cudnie rady doswiadczonej zony bardzo mile widziane

Kaigara super, ze sie wszystko udalo
z niecierpliwoscia czekam na dalszy ciag relacji

Elrosa super te doczepki, jakbys nie napisala to bym nie zauwazyla

Iliy za obraczki, bardzo ladne!

Opium widze, ze panienski mega udany! bardzo sie ciesze i zazdraszczam

Atomoowka super, ze kolezanka sie ogarnela i przyjdzie za fryzure

Dotka my do zapraszania niektorych gosci z mojej rodziny bralismy moja mame, zeby bylo mi razniej, bo moj TZ malo co po polsku mowi wiec mysle ze ok uuuu ach ten chlop, ale z nimi tak zawsze, oni zawsze maja czas mam nadzieje, ze jakos ogarniecie to zaproszenie

Justynkie za bielizne, zwkaszcza majteczki mega sexy

Namisek pieknie Ci w sukni, a jak bedzie dopasowana to juz zupelnie super

Madziara nie przejmoj sie gadaniem siostry, dziewczynie bapewno bedzie milo, ze jest wypusana z imienia i nazwiska a nie jako osoba tow.

u nas dzis 50 dni do slubu a ja chora z zapaleniem zatok i nic mi sie nie chce

Sent from my iPad using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:08   #1126
kiss12550
Zadomowienie

Hej Pmki i Żony

Enzunio – zgadzam się z dziewczynami na temat cioci , jak jej wytłumaczysz jak to wygląda z Waszej strony na pewno zrozumie i super że panieński jednak się odbędzie

Marlenqa- kolaż super , fryzura jest świetna!

Adziia- ciekawa impreza Ci się szykuje ja bym zajrzała do mohito

Atomoowka- super że panieński się udał!

Alucior- jak poszło dużo wódki to znak że rodzice się dogadali

Cornflower- gratki za rozdane zaproszenia !

Iliy- fajne obrączki

Kaigara- ach jak miło sięczyta taki relacje, nasze życzenia się sprawdziły i wszystko poszło tak jak sobie wymarzyłaś Jeszcze raz gratuluje i przesyłam najserdeczniejsze zyczenia dla Ciebie i Męża

Opium-ale panieński , zazdroszczę!

Namisek – jaka ładna panna młoda!

Przyszły próbki zaproszeń chyba zdecydujemy się na kremowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zapro1.jpg (44,2 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zapro2.jpg (38,7 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zapro3.jpg (38,4 KB, 44 załadowań)
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:14   #1127
Ad rem
Zadomowienie

Dotka tak to jest z chłopami...dlatego ja dla bezpieczeństwa kwestę zaproszeń przejęłam prawie w całości
Wymyślicie coś, albo po prostu powiedzcie jak było naprawdę

kiss jak dla mnie ta wstążka z foto nr. 2 najładniejsza

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-04-28, 21:17   #1128
Szczeperka
Wtajemniczenie

Kiss - moim zdaniem nr 2 jest ładniejsze Ale to może dlatego że sama mam wszystko biało-srebrne

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:18   #1129
ilussia
Wtajemniczenie

kasia1201- u nas musi być ok.10 bukietów+1 na nasz stół. Ciekawe, jak wyliczą nam. Ale dziękuję za odpowiedź, mam jakiś punkt odniesienia. Jutro jadę na zwiady

kiss12550- numer 2 najładniejszy

Edytowane przez ilussia
Czas edycji: 2014-04-28 o 21:20
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:20   #1130
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Nadrobilam Was wreszcie
Gratuluję świeżym zonom i pewnie dopiero w komu na kompie spokojnie rzuce okiem na fotki i wejdę do klubu
U nas mała aktualizacja - pierwsze zaproszenia rozdane, wzięta miara na garnitur Tz i zaniesione obrączki do zlotnika, odbieram 6 maja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:26   #1131
kiss12550
Zadomowienie

To mi teraz namacilyscie byłam zdecydowana na kremowe a teraz już sama nie wiem :P

Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:37   #1132
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Ciekawych pomysłów mojej siostry ciąg dalszy: mój brat cioteczny jest ze swoją dziewczyną około 5 lat (mimo to nie znam jej). Stwierdziłam jednak, że przy takim stażu wypada wypisać ją na zaproszeniu z imienia i nazwiska. Mówię sis, że muszę do niego napisać, żeby podał mi jej nazwisko. Co na to moja genialna siostra- że jestem namolna i może on nie życzy sobie żebym ją wpisywała imiennie tylko jako os. tow. Ogółem, wymyślam, przesadzam i sama sobie stwarzam problemy, bo jemu na pewno by się nie chciało dowiadywać o imię i nazwisko mojego faceta
dziwna siostra, ja bym mimo wszytsko zadzwonila do tego brata i sie zapytala o imiei naziwsko jego panny

Cytat:

ja bym porządnie się wściekła tak, zeby widzial. i jak o cokolwiek poprosi w najblizszym moemncie powiedz ze 'mamy czas'
ja sie w ten sposob odwdzieczylam ostatnio i teraz juz nie slsyze tego tekstu a co trzeba zrobic,obejrzec, przejrzec o weselu od rauz jest pierwszy

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:44   #1133
201604261006
Konto usunięte

My też będziemy zapraszać z rodzicami tj. z mamami

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
Dziewczyna a na ile miesięcy przed ślubem zaczęłyście rozdawać zaproszenia?
My zaczynamy w połowie maja (jeśli się uda) a ślub 30 sierpnia, potwierdzenie do 3.08

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Powiedziała, że bardzo mnie przeprasza i nie wie co jej strzeliło do głowy ale jeżeli nadal zależy mi na jej obecności to z ogromną ochotą przyjdzie na ślub i wesele. Ależ się ciesze
Super!

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na przymiarce sukni
Tak wyglądam w kiecce jeszcze przed przeróbką (skrócą ją i zwężą u góry) .
Bardzo ładnie wygląda

My dziś odebraliśmy obrączki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070900.jpg (86,8 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070897.jpg (80,2 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070896.jpg (105,4 KB, 64 załadowań)
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:47   #1134
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
To mi teraz namacilyscie byłam zdecydowana na kremowe a teraz już sama nie wiem :P

Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka
Mi tez najbardziej się z szara wstążeczka podoba
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:50   #1135
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
ja bym porządnie się wściekła tak, zeby widzial. i jak o cokolwiek poprosi w najblizszym moemncie powiedz ze 'mamy czas'
ja sie w ten sposob odwdzieczylam ostatnio i teraz juz nie slsyze tego tekstu a co trzeba zrobic,obejrzec, przejrzec o weselu od rauz jest pierwszy
No pewnie, że się wściekłam, ale co z tego?
Jest foch teraz, obustronny, bo on jest zły, że miałam rację, bo mówiłam dawno, a on znowu po swojemu zrobił i znowu zawalił

Tak jest zawsze: ja mowię, on robi po swojemu, potem wychodzi na moje i jest problem.

No nie wiem, ponad 3 lata i jeszcze się nie nauczył, że przyszła żona ma zawsze rację
Stary 2014-04-28, 21:53   #1136
Anesthesia
Wtajemniczenie

Atomoowka - super, że koleżanka jednak przyjedzie! Ale miło

Dotka, no to się TŻ popisał A w Ksergrafie jutro jak TŻ do Ciebie wpadnie po pracy? Może mają tam też trochę lepszy papier, żeby to wydrukować? Albo w samą środę gdzieś podjechać to jedno zaproszenie druknąć?

Mysza
- za obrączki! Piękna klasyka
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:54   #1137
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

Super Klasyka zawsze w modzie

Cytat:

No nie wiem, ponad 3 lata i jeszcze się nie nauczył, że przyszła żona ma zawsze rację
nic dodać nic ująć...

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-04-28, 21:58   #1138
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

Przyszły próbki zaproszeń chyba zdecydujemy się na kremowe
Ładne i delikatne, ale ja bym wybrała te ze srebrną/stalową wstążką
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

Klasyka rządzi
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:59   #1139
cude
Zadomowienie

iliy, , czasem się zastanawiałam czy to łączone obrączki czy już nie... ładne pokaż buty!

Opium, ale widoki

namisek1990, będzie pięknie

Dotka90, trzymam kciuki żeby się udało jakoś

kiss, nr 1 lub 3 Chociaż ja bym wzięła z jakimś intensywniejszym kolorem, np. chabrowym

Ostrzegam, że po majówce będzie promo na usta w rossmannie
W laboo też 50% na szminki i lakiery do paznokci.
Swoją drogą ****** się dziś w rossmannie. Stoją kobiety przy szafie i otwierają tusze, eyelinery itp. Ten nie, bo szczoteczka nie psuje, ten taki i owaki. Zwróciłam im uwagę i zrobiła się dyskusja I mimo zamiarów nie kupiłam tam żadnego tuszu ani eyelinera

Załączam zdjęcie sukni, jutro rano usunę. Część biustowa jest o wiele za duża. Wcześniej wydawała mi się jakaś ładniejsza. Teraz jest przeciętnie, sama nie wiem. Może wymienić na inną?
Mam do niej cieniutkie ramiączka, chciałabym je jakoś ulepszyć (zdjęcia 3,4,5). Raz mam ochotę odpruć od niej kwiatki, a raz je zostawić co myślicie? No i suknia będzie trochę skracana, bo jednak 10 cm to nie dl mnie. Stawiam na 6

Usunięte

Edytowane przez cude
Czas edycji: 2014-04-29 o 08:49
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:03   #1140
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cude te ramiączka ze zdjęcia nr 3 są boskie! ja bym brała!

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości