Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 21:03   #241
BeautifulLie
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
witam się i ja
już odchowalnia, ale to zleciało

staram się Was podczytywać w miarę regularnie, ale jakoś czasu mam mało Hania spokojna i grzeczna, ale zanim się rano ogarniemy, potem śniadanie, ogarnięcie chałupy to zaraz spacer, obiad w międzyczasie oczywiście przewijanie, cyc i tak schodzi i patrzę a tu już 19-20:00 więc kąpiel, cyc, usypianie, kolacja i nie wiadomo kiedy leci dzień za dniem.
Wogóle muszę się jakoś bardziej sprężyć bo trochę rozlazła jestem

Hance też ropiało oczko, przemywamy solą fizjologiczną i mamy kropelki od lekarza. Lekarz kazał też masować kącik wewnętrzny oka, żeby kanalik łzowy udrożnić. Na szczęscie pomogło.

Odnośnie kąpieli to my kąpiemy między karmieniami. Na głodniaka nie da rady, bo jest wrzask niemiłosierny. Poza tym dziękuję, którejś z Was za radę (nie pamiętam która-przepraszam!) , ale odkąd lejemy więcej wody do wanienki i Mała może pluskać rączkami i nogami w kąpieli jest spokój, a nawet się czasem uśmiecha Dziękuję-jesteście nieocenione!

Muszę się pochwalić: przedwczoraj Hania spała 8 (słownie osiem) godzin! od 22-6:00 potem karmienie, pielucha i jeszcze 3h do 9:00 szaleństwo
Miałam nadzieję, że tak już będzie, ale to chyba za wcześnie- jednorazowy incydent bo dziś po 4h pobudka. Mimo to jest nieźle bo w nocy ładnie spi je koło 3:00 potem koło 6-7:00 i jeszcze śpi do 9:00 Aniołek U nas nadal KP i odpukać idzie nieźle a Mała się najada
dobrze że napisałaś słownie osiem bo nie wierze

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ela87 śliczna

A mi dzień się zaczął feralnie. Wczoraj pożyczałam (któryś już raz zresztą) samochód przyjaciółce, dziś siadam za kółko bo miałam jechać na kursy a tu skrzynia biegów rozwalona. Na kursy nie dojechałam, co się nadenerwowałam po drodze to moje, kursy w ostatniej chwili odwoływałam i nie wiem kiedy je nadrobię, straciłam masę czasu, samochód u mechanika a kumpela się zarzeka że wczoraj wszystko było OK i wgl jest niemiło, powiedziała b.oficjalnie 'niech ci będzie, to rachunek poproszę' . A przecież nikt poza nią nie jeździł . Już wcześniej też jedną rzecz popsuła jak pożyczała.
Eh, mądre to słowa 'dobry zwyczaj nie pożyczaj', boję się że teraz przyjaciółkę przez to stracę .
Na pocieszenie kupiłam Niuśce pełno szmatek.

Do później
wybacz ale ta Twoja koleżanka jakaś bezczelna zrąbała Ci auto a teraz to ma gdzieś masakra, nawet na bliskich znajomych można się przejechać za szybkie załatwienie sprawy!!

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Witam mamusie.
Nie było mnie troche bo spedziłam 17 dni w szpitalu. Ale udało sie urodziłam synka Dawidka 16.04.2014 o godzinie 14.43 waży 4040 i ma 60cm długosci. Juz jestesmy w domu, ograniamy sie nawzajem. Dodam tylko tyle ze do jednego porodu podchodziłam 3 razy a szczególy napisze jak synek pospi dluzej niz 15min.

Pozdrawiam was serdecznie
GRATULACJE!!!!!

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
estera85 GRATULACJE

mi prawie codziennie głowa pęka, nie wiem czy to na zmianę pogody, czy za mało wody piję.

moja Jula dzisiaj ma 17 dni i powiem wam, że ona tylko je i śpi, przebudzi się na zmianę pieluchy i potem dalej śpiocha. Nie wiem czy w sumie ma 2 h aktywności w dzień.
Wczoraj wypiłam 2 kawy (z płaskiej łyżeczki) i zupełnie to na nią nie wpłyneło.
ja też tak mam ale może to od niewyspania i zmęczenia
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No dovra no to wrzucam magiczna huśtawke malo osyre bo przecież musi sie bujac Załącznik 5664760

Aaa i sorry ze bokiem ale wrzucam na szybko z telefonu

O masz , ale na tym zdjęciu moje dziecko wygląda jak żelbetonowy kloc

Wysłane z mojego GT-I8190
fajny wynalazek ja też chce

(t)asia Szybko poszło!

A my dzisiaj byliśmy u pediatry Stasio waży 4 kg mam dalej podawać bebilon pepti ( śluz nadal jest) i jeszcze specjalny proszek raz dziennie (probiotyk) na odbudowę flory jelitowej. 6 maja szczepienia
a moja położna jest chyba naćpana, bo w szpitalu jak małego mierzyli to miał 56 cm a teraz w 6tyg ma 55 no bez jaj
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:04   #242
asialll
Raczkowanie

ale super huśtawka
a czy przy dysplazji mozna uzywac lezaczków bujaczków itp? niby nóżki w żabke tam ułożone ale ja zapomniałam spytac ortopedy

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:11   #243
BeautifulLie
Zadomowienie

WP_20140427_007.jpg
Mój mały przystojniak wybaczcie musiałam się pochwalić
Stary 2014-04-28, 21:13   #244
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
dobrze że napisałaś słownie osiem bo nie wierze

wybacz ale ta Twoja koleżanka jakaś bezczelna zrąbała Ci auto a teraz to ma gdzieś masakra, nawet na bliskich znajomych można się przejechać za szybkie załatwienie sprawy!!

GRATULACJE!!!!!

ja też tak mam ale może to od niewyspania i zmęczenia

fajny wynalazek ja też chce

(t)asia Szybko poszło!

A my dzisiaj byliśmy u pediatry Stasio waży 4 kg mam dalej podawać bebilon pepti ( śluz nadal jest) i jeszcze specjalny proszek raz dziennie (probiotyk) na odbudowę flory jelitowej. 6 maja szczepienia
a moja położna jest chyba naćpana, bo w szpitalu jak małego mierzyli to miał 56 cm a teraz w 6tyg ma 55 no bez jaj

Cieszę sie wizyta udana. To zależy jak kto mierzy, sama widzę niekiedy, ze ja zmierzylabym inaczej

Z telefonu...

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Zdjeć nie widzę na tel, pooglądać z notebooka pózniej

Z telefonu...
Stary 2014-04-28, 21:18   #245
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 5664794
Jaki slodziak
A jakie on ma wlosy

Cytat:
My tez mamy 6 maja szczepienia

Stasiu rosnie chyba wszerz a nie wzdluz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:24   #246
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Jaki slodziak
A jakie on ma wlosy

Stasiu rosnie chyba wszerz a nie wzdluz

no strasznie mu włoski szybko rosną będzie mały rockmen
a właśnie rośnie wzdłuż bo brzuszek urósł tylko o 4 cm zresztą ja też chudzinka długa jestem to będzie po mamusi ha to relacja ze szczepień 6 maja a na którą macie? my na 11
Stary 2014-04-28, 21:25   #247
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
No co Ty. Moja to na zdjeciach wyglada jak pączus
Hustawka ekstra, sama bym sie pobujala, ale dla mnie to dźwig potrzebny

Kochana dla mnie też dźwig

Cytat:
Może już jej tak nie naciskajmy żeby się wstrzymała

mam na mysli automat dla mm :P wiesz dziecko się budzi automat robi mleko i sru butelka do buzi

Ciii bo wygadasz
Ola prześliczna

o jak opatetntujesz takie cos to Ja z chęcią kupie

Cytat:
Załącznik 5664794
Jak będę przy lapku to zobacze

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:28   #248
ag9
Zadomowienie

kate i Ela - ale macie fajne pyzy
My narazie gonimy, drugi podbródek już jest a nóżki zamiast kabanosów przybrały kształt szynek

A ta huśtawka sama się buja ?

My robimy jutro drugie podejście do szczepień chociaż nie wiem co z tego wyjdzie, bo po tej zmianie mleka na Bebilon Pepti dopadła małego bardzo rzadka kupa. Więc znowu dzisiaj lekarz, zmiana mleka na Nutramigen no i zobaczymy. Coś mam wrażenie że ta nasza lekarka to na siłe doszukuje się chorób, bo teraz dostałam skierowanie do alergologa.. Bo że niby te problemy z brzuszkiem i obciążenie w rodzinie (ja mega alergiczka w dzieciństwie) to może Gabryś też coś odziedziczył. Z jednej strony dobrze, ale z drugiej może to zwykłe problemy brzuszkowe które miną po 3/4 miesiącu

Dziewczyny - współczuję tych TZow wiecznie pracujących... Mój co prawda po 8 godzin i czasem sobota, ale jak idzie na popołudnie to też właściwie cały dzień go nie ma, bo wychodzi po 13 a wraca przed 23
Stary 2014-04-28, 21:34   #249
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
No i dziś też była pierwsza podróż samochodem bez TZ. Mała siedziała z tyłu, ja prowadziłam i przez całą drogę (prawie godzinę) martwiłam się co tam u niej się dzieje... Jak wy rozwiązujecie samotne podróże samochodem?
jeszcze nie miałam okazji, oczywiście troche sie cykam. Po niedzieli musze rozwozic zaproszenia na chrzciny więc jedziemy sami z Mikołajem.

Cytat:
No dovra no to wrzucam magiczna huśtawke malo osyre bo przecież musi sie bujac
nieźle to wygląda do jakiej wagi można sie bujac?

Cytat:
w kapieli to i ja łapy jej domyje, nie bądźcie takie sprytne ja pytam poza kąpielą, bo wczoraj wieczorem myte a dziś w dzień oglądam i tyle brudu ma między paluchami, że wstyd pazury też czarne
Tez mam wrażenie ze nic nie robię tylko mu obcinam.pazury a i tak czarne

Cytat:

Melduje sie po wizycie u lekarza. Niestety idealnie nie jest bo mała w brzuchu miała takie ułożenie że ma asymetrie jednego bioderka mamy mieć usg 14 maja a do tej pory szeroko pieluchowac i nosić caly czas na zabke czyli chusta jest bardzo przydatna.

Oby pieluchowanie pomogło

Cytat:
Witam mamusie.
Nie było mnie troche bo spedziłam 17 dni w szpitalu. Ale udało sie urodziłam synka Dawidka 16.04.2014 o godzinie 14.43 waży 4040 i ma 60cm długosci. Juz jestesmy w domu, ograniamy sie nawzajem. Dodam tylko tyle ze do jednego porodu podchodziłam 3 razy a szczególy napisze jak synek pospi dluzej niz 15min.

Gratuluję!

Mikolaj po jedzeniu polezal z 15 min i sie uspil więc ide sie kapac.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:36   #250
mara86
Raczkowanie

Cytat:
No dovra no to wrzucam magiczna huśtawke malo osyre bo przecież musi sie bujac Załącznik 5664760

Aaa i sorry ze bokiem ale wrzucam na szybko z telefonu

O masz , ale na tym zdjęciu moje dziecko wygląda jak żelbetonowy kloc

Ale czaderska ta huśtawka. Majka cudowna
Stary 2014-04-28, 21:37   #251
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
kate i Ela - ale macie fajne pyzy
My narazie gonimy, drugi podbródek już jest a nóżki zamiast kabanosów przybrały kształt szynek

A ta huśtawka sama się buja ?

My robimy jutro drugie podejście do szczepień chociaż nie wiem co z tego wyjdzie, bo po tej zmianie mleka na Bebilon Pepti dopadła małego bardzo rzadka kupa. Więc znowu dzisiaj lekarz, zmiana mleka na Nutramigen no i zobaczymy. Coś mam wrażenie że ta nasza lekarka to na siłe doszukuje się chorób, bo teraz dostałam skierowanie do alergologa.. Bo że niby te problemy z brzuszkiem i obciążenie w rodzinie (ja mega alergiczka w dzieciństwie) to może Gabryś też coś odziedziczył. Z jednej strony dobrze, ale z drugiej może to zwykłe problemy brzuszkowe które miną po 3/4 miesiącu

Dziewczyny - współczuję tych TZow wiecznie pracujących... Mój co prawda po 8 godzin i czasem sobota, ale jak idzie na popołudnie to też właściwie cały dzień go nie ma, bo wychodzi po 13 a wraca przed 23
u nas też po bebilone dość rzadka kupka no ale to mleko jednak dla alergików. Nasz pediatra jest też alergologiem także jej nastawienie jest pod kątem alergii we wszystkim. ale dzisiaj sie dowiedzialam ze moj eks miał alergię na mleko także chyba to po nim ma, wiec cos w tym musi być. za jutrzejsze szczepienia!
Stary 2014-04-28, 21:48   #252
ag9
Zadomowienie

Beautiful - ale Staś ma fajną czuprynę

Niby Bebilon Pepti dla alergików, ale jednak laktozę ma, trochę mniej niż zwykłe mleka, ale ma. U nas dzisiaj w nocy i w dzień to nie była nawet rzadka kupa tylko woda więc od razu rano pognałam do lekarza.
Myślałam że to Biogai, bo to też ma podobno trochę takie działanie, ale raczej po mleku, bo Biogaie odstawiłam a było coraz gorzej.
Stary 2014-04-28, 22:01   #253
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Witam mamusie.

gratulacje!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

dla ostatniej mamusi

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

ojej, juz odchowalnia

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

dziewczyny, rozgladam sie za karuzelka do lozeczka, moze Olo w koncu bedzie spał sam, a nie w naszym lozku macie? polecicie cos?

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

aaaaaaaaaaaaaaaaaa i Aga, prezydencie, witaj z powrotem
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:04   #254
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
czy to możliwe, że Mała nie toleruje mleka
w znaczeniu krowiego, zjadłam dziś płatki na śniadanie i teraz Hanka mi się pręży, denerwuje, płacze i widać, że to brzuszek doskwiera.
Przestałam jesć mleko ze 2-3tyg temu i pręzenia znikneły, dziś zaryzykowałam i widzę, że jej coś dolega
Ja powiem na przykładzie siebie. Surowego mleka nie toleruję - mam straszne wzdęcia a np budyń, grysik czy co bądź spoko. Zobacz czy tak jest inaczej może?

Cytat:
Melduje sie po wizycie u lekarza. Niestety idealnie nie jest bo mała w brzuchu miała takie ułożenie że ma asymetrie jednego bioderka mamy mieć usg 14 maja a do tej pory szeroko pieluchowac i nosić caly czas na zabke czyli chusta jest bardzo przydatna.
Jak Boga kocham chyba nie słyszałam, żeby ktoś po wizycie na USG lub u ortopedy nie dostał zalecenia szerokiego pieluchowania
za bioderka Majki

Cytat:
Witam mamusie.
Nie było mnie troche bo spedziłam 17 dni w szpitalu. Ale udało sie urodziłam synka Dawidka 16.04.2014 o godzinie 14.43 waży 4040 i ma 60cm długosci.
Gratulacje ogromne, dużo zdrowia dla Was Dlaczego byłaś w szpitalu aż tyle czasu?

Cytat:
Na ile minut kładziecie Maluchy na brzuchu? Kilka razy dziennie? Hania marudzi i nie przepada. Za to jak leży na mnie albo Tż to pięknie główkę podnosi i trzyma
My kładziemy gdzieś 3/4 razy i jak widzę, że np przez kilka minut trzyma bardzo mocno to jak zacznie płakać to jej nie męczę

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to kiedy kładziecie dzieci na brzuchu? Bo ja nakarmie, przewinę i kłade ale nie wiem czy to dobrze
Ja karmię, odbijam i czekam z 15 min na jakiekolwiek ćwiczenia, czyli przewijanie lub brzuszkowanie Bo inaczej ulewa mocno.

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
No i dziś też była pierwsza podróż samochodem bez TZ. Mała siedziała z tyłu, ja prowadziłam i przez całą drogę (prawie godzinę) martwiłam się co tam u niej się dzieje... Jak wy rozwiązujecie samotne podróże samochodem?
Może lusterko na zagłówek fotela? Ja jeszcze nie podróżowałam sama, ale ja akurat jak będę, to będę jeździć starym gratem bez poduszki powietrznej z przodu, więc chyba Małą będę montować z przodu, ale jeszcze się zastanawiam.

kate1623, Majka wyszła super - huśtawka mega wypasiona I widzę, że kołyska się przydaje

Cytat:
Załącznik 5664794
O ludzie, jaki przystojniak

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:14   #255
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
Beautiful - ale Staś ma fajną czuprynę

Niby Bebilon Pepti dla alergików, ale jednak laktozę ma, trochę mniej niż zwykłe mleka, ale ma. U nas dzisiaj w nocy i w dzień to nie była nawet rzadka kupa tylko woda więc od razu rano pognałam do lekarza.
Myślałam że to Biogai, bo to też ma podobno trochę takie działanie, ale raczej po mleku, bo Biogaie odstawiłam a było coraz gorzej.
ja właśnie nie rozumiem teorii alergii na laktoze bo ona i tak w mleku jest i tak jest :/ a na rozbicie laktozy z mleka jest delicol może lepiej tego spróbuj

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
gratulacje!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

dla ostatniej mamusi

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

ojej, juz odchowalnia

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------
dziewczyny, rozgladam sie za karuzelka do lozeczka, moze Olo w koncu bedzie spał sam, a nie w naszym lozku macie? polecicie cos?

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

aaaaaaaaaaaaaaaaaa i Aga, prezydencie, witaj z powrotem
chciałam Ci moją pokazać ale na allegro już jej nie ma ale znalazłam coś mega łap linka http://allegro.pl/karuzela-projektor...193842513.html
Stary 2014-04-28, 22:23   #256
paulina_radom
Raczkowanie

[QUOTE=wewill
[/COLOR]dziewczyny, rozgladam sie za karuzelka do lozeczka, moze Olo w koncu bedzie spał sam, a nie w naszym lozku macie? polecicie cos?[COLOR="

Ja mam najzwyklejsza z baby ono zabwawki pluszowe z elementami czarno bialymi i maly geada do niej jak szalony kupując szukałam właśnie takiej z pluszowymi zabawkami bo jak młody zacznie je łapać to nie będzie problemu że sobie naboje guza
Wreszcie udAło mi się uśpić lobuzow i sama idę odsypiac tą 4 rano bo już ledwo patrzę na oczy spokojnej nocki
Stary 2014-04-28, 22:28   #257
ag9
Zadomowienie

Cytat:
ja właśnie nie rozumiem teorii alergii na laktoze bo ona i tak w mleku jest i tak jest :/ a na rozbicie laktozy z mleka jest delicol może lepiej tego spróbuj
Nie do końca chodzi o alergię tylko o nietolerancję laktozy - nie do końca rozwinięty układ pokarmowy może sobie nie radzić z trawieniem laktozy.
Delicol już przerabiałam, niewiele pomógł raczej.
Zobaczymy jak się sprawdzi ten nutramigen... jeśli nie pomoże to znaczy że żadnej nietolernacji nie ma i problem leży gdzie indziej...
Stary 2014-04-28, 22:38   #258
Ela87
Zakorzenienie

BeautifulLie my mamy na 15:30 , boje sie jak cholera. Niby moje dziecko ciagle marudzi i duzo placze, a ja sie boje, ze bedzie marudna po szczepieniach

Wewill dziewczyny tu maja wyspe marzen Tiny Love i polecaja. Ja niestety dostalam z pastelowymi miskami i szalu nie robi

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

nieźle to wygląda do jakiej wagi można sie bujac? m.
Z Twoim xs spokojnie bedziesz mogla sie pobujac

Stary 2014-04-28, 22:45   #259
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas wczoraj maleńka dostała znów strasznej kolki. Już nie wiem jak jej pomóc, a nie mogę patrzeć jak się męczy...
to jest nagorsza rzecz bo nie wiesz i nie ma jak pomóc , tulisz dzieciaka z połamanym sercem ze nie mozesz mu pomóc

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Ja przy karmieniu sie bujam masakrycznie, bo usypiam na siedzaco.

Za prawie 3 tygodnie dzien matki Ja juz sobie szukam prezentu
u nas problem z odbiciem i to bujanie przyniosło efekty okropny bol kregosłupa , dzis chodze po scianach
co do prezentu , az mnie ciekawosc zżera co to takiego

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:45   #260
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
Nie do końca chodzi o alergię tylko o nietolerancję laktozy - nie do końca rozwinięty układ pokarmowy może sobie nie radzić z trawieniem laktozy.
Delicol już przerabiałam, niewiele pomógł raczej.
Zobaczymy jak się sprawdzi ten nutramigen... jeśli nie pomoże to znaczy że żadnej nietolernacji nie ma i problem leży gdzie indziej...
właściwie to miałam na myśli a napisałam co innego mózg mi nie działa. nie no mam nadzieję że nutramigen jednak pomoże!

Cytat:
BeautifulLie my mamy na 15:30 , boje sie jak cholera. Niby moje dziecko ciagle marudzi i duzo placze, a ja sie boje, ze bedzie marudna po szczepieniach

Wewill dziewczyny tu maja wyspe marzen Tiny Love i polecaja. Ja niestety dostalam z pastelowymi miskami i szalu nie robi

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

bardziej bym się jednak martwiła o to jak się dzieciątka na szczepieniach zachowają, mój chyba wrzaskiem pozabija inne dzieci
Stary 2014-04-28, 22:49   #261
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Hej wybaczcie ze tak bez nadrabiania, moze potem uda mi sie was trochę poczytać Mam pytanie, Lenie zaczęły ropiec oczka, miala ktoras ten problem ? Co z tym robic ? Dzis przyjdzie polozna ale nie wiem o której Poradźcie cos Aha i czy wasze dzieci tez mialy często czkawke
oczka temat rzeka jedne przemywały przegotowana wodą inne rumiankiem trzecie sola fizjologiczna nie wiem co wybierzesz ale jak nie przejdzie w ciagu tyg idz do lekarza okulisty badz rodzinnego przepisze biodacyne jak ona nie pomoze to jest jeszcze masc ... no i masaze oczek trzeba robic ale to niech pokaze połozna badz lekarka

czkawke ma kazdy prawie dziec , jest wkur... ale nic nie poradzimy

Stary 2014-04-28, 22:51   #262
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
u nas problem z odbiciem i to bujanie przyniosło efekty okropny bol kregosłupa , dzis chodze po scianach
co do prezentu , az mnie ciekawosc zżera co to takiego
To u mnie spoko, minutka i leci bek

Prostownicy sobie szukam

Cytat:
bardziej bym się jednak martwiła o to jak się dzieciątka na szczepieniach zachowają, mój chyba wrzaskiem pozabija inne dzieci
To tylko chwila wiec jakos damy rade. Nie bede patrzala na Ole, to moze nie zobacze podkówki ijakos przezyje

Stary 2014-04-28, 22:55   #263
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
czkawka to stały element dnia kilka razy dziennie, po jedzeniu jak się za mocno odbije albo przy przebieraniu bo moja Mała to taki kurczak, byle powiew np. otwieranych drzwi a już marznie

Lutien dajesz!!!!
dostałaś już nr telefonu od którejś z nas? jak nie to ci wyślę swój

Kate za bioderka!

I zapomniałam co chciałam jeszcze. A myślałam, że to tylko w ciąży mózg wapnieje

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Kąpałam dopiero dwa razy, ale za drugim razem podkarmiłam 5 minut z cycka, żeby nie była bardzo głodna i nie wiem czy akurat to zadziałało, ale tym razem nie płakała, spokojnie dała się myć, suszyć, oliwkować i ubierać. A po kąpieli kończymy się cycolić i w kimę.

Uwielbiam pisać że się cycolimy, cyckamy, karmimy itd. Wreszcie mam o czym Mała pomału zaczyna kumać o co chodzi ze ssaniem a położne w szpitalu nie dawały mi większych nadziei na kp... ale zawzięłam się i atakowałam ją piersią o każdej porze i przed każdym karmieniem. Były awantury i płacze - ryczała ona i ja jak nie wychodziło. Być może pomógł też nam smoczek uspokajający anatomiczny, na nim uczyła sie układać prawidłowo język do ssania, bo zwykle podwija go do góry.
Dziś w nocy udało się tylko raz butelką i tylko dlatego, że Ewa ma mocny sen i czasem nie daję rady jej dobudzić na jedzenie, wtedy łatwiej wcisnąć smoczek od butli niż miękki sutek Od soboty udaje sie tez jechać tylko na moim mleku, bez mm. A dziś od 5 do 9 kp, może wreszcie rozkręci mi się laktacja na dobre. Teraz śpi, ale jak tylko zacznie sie ruszać, przystąpię znowu do ataku

zacisniete za kp ale wiesz ze na Kp swiat sie nie konczy

Stary 2014-04-28, 22:59   #264
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Ela ja mam remingtona. Moje Loki prostuje ok 15 minut

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 23:07   #265
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
U nas różnie
Dzisiaj np ja karmię Kalinę, z kapiącym już prawie glutem (bo chusteczki daleko), Antek na nocniku - no i trochę mu się siku wylało.wstał oczywiście skarpetami w kałużę po czym zaczął wycierać... książeczką To ja lecę z Małą przy cycu (oczywiście zaraz się odessała wkurzona), po drodze kichnęłam, ten glut mi wyleciał, no masakra
sorki ale

Stary 2014-04-28, 23:08   #266
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Ela Twoja Mała boska!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 23:16   #267
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
2. My też dostaliśmy jakąś jedynkę za prawe bioderko, a jedynkę minus za lewe i mamy szeroko pieluchować Nic więcej nie wiem ale mamy do powtórzenia za 6 tygodni usg, pan doktor był bardzo nieprzyjemny a widać że ledwo co szkołę skończył Damy radę Kasiu
IIa - alfa 50'-59', beta >55' - oznaczenie stosowane tylko u dzieci
poniżej 3
miesiąca życia. Może być dodatkowo oznaczone "+" lub "-", gdzie:

IIa+ opisiuje się:
Ukształtowanie panewki dość dobre
Kostny brzeg panewki zaokrąglony

IIa- opisuje się:
Ukształtowanie panewki wadliwe
Obrąbek chrzęstny szeroki obejmujący głowę kości udowej

Biodra prawidłowe:

Ia - alfa > bądź = 60', beta < 55'
Ib - alfa > bądź = 60', beta > 55'

Ukształtowanie panewki dobre
Kostny brzeg panewki ostry lub tępy
Obrąbek chrzęstny wąski i długi lub krótki o szerokiej podstawie.

Biodra dysplastyczne:

IIb - alfa 50'-59', beta > 55' (oznaczenie dla dzieci powyżej 3
miesiąca życia)
Ukształtowanie panewki wadliwe
Obrąbek chrzęstny szeroki obejmujący głowę kości udowej

IIc - alfa 43'-49', beta < 70'-77'
Istnieje zagrożenie przemieszczenia głowt kości udowej

IId - alfa 43'-49', beta > 77'
Decentralizacja głowy kości udowej.

III - alfa <43', beta > 77'
Biodro podwichnięte:

IV - alfa <49', beta > 77'
Biodro zwichnięte.

Stary 2014-04-28, 23:17   #268
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

trzymam kciuki , a dlaczego przy swoim imieniu na 1 stronie nie masz imienia małej ?

Lubię być anonimowa i jeśli chodzi o swoje imię i młodej

Cytat:

za bioderka. Czyli 14 maja ważny dzień, tak jak u nas... A straszyli Cię też jakimiś szynami w przypadku braku poprawy (której oczywiście nie przyjmujemy do wiadomości- a końcu musi być dobrze)

Cytat:
Witam mamusie.

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy tez po 6 tygodniach macie czerwona blizne po nacieciu i czerwone miejsce od pochwy do odbytu? naczytalam sie w necie ze to moze byc wypadajaca tylna sciana pochwy
boję się zajrzeć w te rejony

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

moja Jula dzisiaj ma 17 dni i powiem wam, że ona tylko je i śpi, przebudzi się na zmianę pieluchy i potem dalej śpiocha. Nie wiem czy w sumie ma 2 h aktywności w dzień.
Wczoraj wypiłam 2 kawy (z płaskiej łyżeczki) i zupełnie to na nią nie wpłyneło.
Dziecko marzenie!!!

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

my mamy FP z misiami i projektorem, ale młoda na razie na nią nie reaguje

Kate- ładnie córa główkę trzyma i jakie ma oczka skupione i mądre

Podziwiam Was za te rytuały dotyczące spania, muszę wziąść z Was przykład, chociaż chęci czasem nie mam jej codziennie kąpać Padam na twarz po całym dniu, a nawet i wcześniej. Garba przy młodej dostanę. Dziś rano dała mi w kość, od 5 ryk do po 10. cyc nie pomagał, butla tylko na chwilę, a chciałam na ślub kumpeli jechać. Ślub o 11 już myślałam czy nie odpuścić skoro młoda taka marudna a czas gonił, a z 25km w jedną strone było. Ale udało się wyjść o 10:25. Spóźniłyśmy się troszeczkę bo jeszcze po kwiatki trzeba było się zatrzymać Jak tylko młodą do nosidełka dałam i smoczek zapadła cisza. I tak do powrotu do domu. W kościele nie spała, ja smoczek w ręce w razie czego żeby zapchać buzie, ale obyło się bez tego, troszkę zaczęła marudzić ale wzięłam na ręce i spoko było. Byłam z niej dumna Za to po powrocie do domu od razu znów ryk. Potem odwiedziły nas koleżanki z pracy które się nią zachwycały. Umie stwarzać pozory aniołka, bo większość czasu spokojna była. Ale kto by nie był noszony ciągle na rękach.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 23:28   #269
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

.
i my tez szczepimy 6 maja , 6 maja tez u nas urodzinkowo Amelia bedzie miała 4 latka
a 10 maja mamy chrzciny

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Ela ja mam remingtona. Moje Loki prostuje ok 15 minut

tyz mam z tej firmy dobry sprzet robia

Stary 2014-04-28, 23:38   #270
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze nie miałam okazji, oczywiście troche sie cykam. Po niedzieli musze rozwozic zaproszenia na chrzciny więc jedziemy sami z Mikołajem.

nieźle to wygląda do jakiej wagi można sie bujac?

Tez mam wrażenie ze nic nie robię tylko mu obcinam.pazury a i tak czarne

Oby pieluchowanie pomogło

Gratuluję!

Mikolaj po jedzeniu polezal z 15 min i sie uspil więc ide sie kapac.

Do 9kg

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja powiem na przykładzie siebie. Surowego mleka nie toleruję - mam straszne wzdęcia a np budyń, grysik czy co bądź spoko. Zobacz czy tak jest inaczej może?

Jak Boga kocham chyba nie słyszałam, żeby ktoś po wizycie na USG lub u ortopedy nie dostał zalecenia szerokiego pieluchowania
za bioderka Majki

Gratulacje ogromne, dużo zdrowia dla Was Dlaczego byłaś w szpitalu aż tyle czasu?

My kładziemy gdzieś 3/4 razy i jak widzę, że np przez kilka minut trzyma bardzo mocno to jak zacznie płakać to jej nie męczę

Ja karmię, odbijam i czekam z 15 min na jakiekolwiek ćwiczenia, czyli przewijanie lub brzuszkowanie Bo inaczej ulewa mocno.

Może lusterko na zagłówek fotela? Ja jeszcze nie podróżowałam sama, ale ja akurat jak będę, to będę jeździć starym gratem bez poduszki powietrznej z przodu, więc chyba Małą będę montować z przodu, ale jeszcze się zastanawiam.

kate1623, Majka wyszła super - huśtawka mega wypasiona I widzę, że kołyska się przydaje

O ludzie, jaki przystojniak

kolyska sie nie przydaje właściwie czeka az znajomi ja zabiorą a huśtawka zajmie jej miejsce

Cytat:

no to zbiorowe dla szczepiacych

Cytat:
To u mnie spoko, minutka i leci bek

Prostownicy sobie szukam

To tylko chwila wiec jakos damy rade. Nie bede patrzala na Ole, to moze nie zobacze podkówki ijakos przezyje

Oj te podkowki sa rozczulajace

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości