|
|
#241 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
za szybkie załatwienie sprawy!!Cytat:
GRATULACJE!!!!!Cytat:
![]() Cytat:
(t)asia Szybko poszło! ![]() A my dzisiaj byliśmy u pediatry Stasio waży 4 kg ![]() a moja położna jest chyba naćpana, bo w szpitalu jak małego mierzyli to miał 56 cm a teraz w 6tyg ma 55 no bez jaj |
|||||
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
ale super huśtawka
![]() a czy przy dysplazji mozna uzywac lezaczków bujaczków itp? niby nóżki w żabke tam ułożone ale ja zapomniałam spytac ortopedy
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
WP_20140427_007.jpg
Mój mały przystojniak
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę sie wizyta udana. To zależy jak kto mierzy , sama widzę niekiedy, ze ja zmierzylabym inaczej Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Zdjeć nie widzę na tel, pooglądać z notebooka pózniej ![]() Z telefonu...
|
|
#245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie on ma wlosy Cytat:
![]() Stasiu rosnie chyba wszerz a nie wzdluz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie mały rockmen a właśnie rośnie wzdłuż bo brzuszek urósł tylko o 4 cm zresztą ja też chudzinka długa jestem to będzie po mamusi ha to relacja ze szczepień 6 maja a na którą macie? my na 11
|
|
|
|
|
#247 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
o jak opatetntujesz takie cos to Ja z chęcią kupie Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|||
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
kate i Ela - ale macie fajne pyzy
My narazie gonimy, drugi podbródek już jest a nóżki zamiast kabanosów przybrały kształt szynek ![]() A ta huśtawka sama się buja ? My robimy jutro drugie podejście do szczepień chociaż nie wiem co z tego wyjdzie, bo po tej zmianie mleka na Bebilon Pepti dopadła małego bardzo rzadka kupa. Więc znowu dzisiaj lekarz, zmiana mleka na Nutramigen no i zobaczymy. Coś mam wrażenie że ta nasza lekarka to na siłe doszukuje się chorób, bo teraz dostałam skierowanie do alergologa.. Bo że niby te problemy z brzuszkiem i obciążenie w rodzinie (ja mega alergiczka w dzieciństwie) to może Gabryś też coś odziedziczył. Z jednej strony dobrze, ale z drugiej może to zwykłe problemy brzuszkowe które miną po 3/4 miesiącu ![]() Dziewczyny - współczuję tych TZow wiecznie pracujących... Mój co prawda po 8 godzin i czasem sobota, ale jak idzie na popołudnie to też właściwie cały dzień go nie ma, bo wychodzi po 13 a wraca przed 23
|
#249 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mikolaj po jedzeniu polezal z 15 min i sie uspil więc ide sie kapac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za jutrzejsze szczepienia!
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Beautiful - ale Staś ma fajną czuprynę
Niby Bebilon Pepti dla alergików, ale jednak laktozę ma, trochę mniej niż zwykłe mleka, ale ma. U nas dzisiaj w nocy i w dzień to nie była nawet rzadka kupa tylko woda więc od razu rano pognałam do lekarza.Myślałam że to Biogai, bo to też ma podobno trochę takie działanie, ale raczej po mleku, bo Biogaie odstawiłam a było coraz gorzej.
|
#253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- ojej, juz odchowalnia ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- dziewczyny, rozgladam sie za karuzelka do lozeczka, moze Olo w koncu bedzie spał sam, a nie w naszym lozku macie? polecicie cos?---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- aaaaaaaaaaaaaaaaaa i Aga, prezydencie, witaj z powrotem
|
|
|
|
|
#254 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a np budyń, grysik czy co bądź spoko. Zobacz czy tak jest inaczej może? Cytat:
![]() za bioderka Majki ![]() Cytat:
Dlaczego byłaś w szpitalu aż tyle czasu? Cytat:
![]() Cytat:
Bo inaczej ulewa mocno. Cytat:
kate1623, Majka wyszła super - huśtawka mega wypasiona Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może lepiej tego spróbuj Cytat:
łap linka http://allegro.pl/karuzela-projektor...193842513.html
|
||
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=wewill
[/COLOR]dziewczyny, rozgladam sie za karuzelka do lozeczka, moze Olo w koncu bedzie spał sam, a nie w naszym lozku macie? polecicie cos?[COLOR="Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Ja mam najzwyklejsza z baby ono zabwawki pluszowe z elementami czarno bialymi i maly geada do niej jak szalony kupując szukałam właśnie takiej z pluszowymi zabawkami bo jak młody zacznie je łapać to nie będzie problemu że sobie naboje guza ![]() Wreszcie udAło mi się uśpić lobuzow i sama idę odsypiac tą 4 rano bo już ledwo patrzę na oczy spokojnej nocki
|
#257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Delicol już przerabiałam, niewiele pomógł raczej. Zobaczymy jak się sprawdzi ten nutramigen... jeśli nie pomoże to znaczy że żadnej nietolernacji nie ma i problem leży gdzie indziej...
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
BeautifulLie my mamy na 15:30 , boje sie jak cholera. Niby moje dziecko ciagle marudzi i duzo placze, a ja sie boje, ze bedzie marudna po szczepieniach
Wewill dziewczyny tu maja wyspe marzen Tiny Love i polecaja. Ja niestety dostalam z pastelowymi miskami i szalu nie robi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Z Twoim xs spokojnie bedziesz mogla sie pobujac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
co do prezentu , az mnie ciekawosc zżera co to takiego
|
|
#260 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bardziej bym się jednak martwiła o to jak się dzieciątka na szczepieniach zachowają, mój chyba wrzaskiem pozabija inne dzieci
|
||
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czkawke ma kazdy prawie dziec , jest wkur... ale nic nie poradzimy
|
|
#262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prostownicy sobie szukam ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zacisniete za kp ale wiesz ze na Kp swiat sie nie konczy
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Ela ja mam remingtona. Moje Loki prostuje ok 15 minut
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#266 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela Twoja Mała boska!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poniżej 3 miesiąca życia. Może być dodatkowo oznaczone "+" lub "-", gdzie: IIa+ opisiuje się: Ukształtowanie panewki dość dobre Kostny brzeg panewki zaokrąglony IIa- opisuje się: Ukształtowanie panewki wadliwe Kostny brzeg panewki zaokrąglony Obrąbek chrzęstny szeroki obejmujący głowę kości udowej Biodra prawidłowe: Ia - alfa > bądź = 60', beta < 55' Ib - alfa > bądź = 60', beta > 55' Ukształtowanie panewki dobre Kostny brzeg panewki ostry lub tępy Obrąbek chrzęstny wąski i długi lub krótki o szerokiej podstawie. Biodra dysplastyczne: IIb - alfa 50'-59', beta > 55' (oznaczenie dla dzieci powyżej 3 miesiąca życia) Ukształtowanie panewki wadliwe Kostny brzeg panewki zaokrąglony Obrąbek chrzęstny szeroki obejmujący głowę kości udowej IIc - alfa 43'-49', beta < 70'-77' Istnieje zagrożenie przemieszczenia głowt kości udowej IId - alfa 43'-49', beta > 77' Decentralizacja głowy kości udowej. III - alfa <43', beta > 77' Biodro podwichnięte: IV - alfa <49', beta > 77' Biodro zwichnięte.
|
|
#268 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za bioderka. Czyli 14 maja ważny dzień, tak jak u nas... A straszyli Cię też jakimiś szynami w przypadku braku poprawy (której oczywiście nie przyjmujemy do wiadomości- a końcu musi być dobrze )Cytat:
Cytat:
boję się zajrzeć w te rejony ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kate- ładnie córa główkę trzyma i jakie ma oczka skupione i mądre ![]() Podziwiam Was za te rytuały dotyczące spania, muszę wziąść z Was przykład, chociaż chęci czasem nie mam jej codziennie kąpać Padam na twarz po całym dniu, a nawet i wcześniej. Garba przy młodej dostanę. Dziś rano dała mi w kość, od 5 ryk do po 10. cyc nie pomagał, butla tylko na chwilę, a chciałam na ślub kumpeli jechać. Ślub o 11 już myślałam czy nie odpuścić skoro młoda taka marudna a czas gonił, a z 25km w jedną strone było. Ale udało się wyjść o 10:25. Spóźniłyśmy się troszeczkę bo jeszcze po kwiatki trzeba było się zatrzymać Jak tylko młodą do nosidełka dałam i smoczek zapadła cisza. I tak do powrotu do domu. W kościele nie spała, ja smoczek w ręce w razie czego żeby zapchać buzie, ale obyło się bez tego, troszkę zaczęła marudzić ale wzięłam na ręce i spoko było. Byłam z niej dumna ![]() Za to po powrocie do domu od razu znów ryk. Potem odwiedziły nas koleżanki z pracy które się nią zachwycały. Umie stwarzać pozory aniołka, bo większość czasu spokojna była. Ale kto by nie był noszony ciągle na rękach.
|
||||||
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
i my tez szczepimy 6 maja , 6 maja tez u nas urodzinkowo Amelia bedzie miała 4 latka
a 10 maja mamy chrzciny ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
dobry sprzet robia
|
|
#270 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kolyska sie nie przydaje właściwie czeka az znajomi ja zabiorą a huśtawka zajmie jej miejsce Cytat:
no to zbiorowe dla szczepiacych ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Hania spokojna i grzeczna, ale zanim się rano ogarniemy, potem śniadanie, ogarnięcie chałupy to zaraz spacer, obiad w międzyczasie oczywiście przewijanie, cyc i tak schodzi i patrzę a tu już 19-20:00 więc kąpiel, cyc, usypianie, kolacja i nie wiadomo kiedy leci dzień za dniem.
Aniołek
U nas nadal KP i odpukać idzie nieźle a Mała się najada
. A przecież nikt poza nią nie jeździł
za szybkie załatwienie sprawy!!
GRATULACJE!!!!!
jak żelbetonowy kloc

, sama widzę niekiedy, ze ja zmierzylabym inaczej 

macie? polecicie cos?
Damy radę Kasiu
boję się zajrzeć w te rejony