Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-29, 10:27   #1201
asia1206
Raczkowanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

ysia ale razem pięknie wyglądacie-zazdraszczam i uciekam podziwiać na Twojego bloga
Mam nadzieję że nas nie opuścisz

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:27   #1202
kasia1201
Rozeznanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Ceremonia:

Wpakowałam się do auta. Zanim wcisnęłam suknie razem z kołem, narzucałam się tak retoryką wojskową, że moja mama z przerażaniem stwierdziła że mnie trzeba będzie podczas kościelnego ślubu spowiadać przed samą mszą. Obok mnie świadkowa, w pięknej blado-srebrnej sukni do kostek. Ludzie na ulicy trąbili tam i machali, w ogóle byłyśmy sensacją.

Nagle moja świadkowa powiedziała: "TY! a może oni myślą że to jest pierwszy homoseksualny ślub w Polsce..."

Podjechałyśmy pod urząd, goście zachwycenia, Warszawiak zachwycony, elegancko, godzina późna. I wprawiłam wszystkich w zakłopotanie, rzucając się młodemu, nieznajomemu nikomu mężczyźnie na szyje z krzykiem: "O BOŻE, JUŻ MYSLAŁAM ŻE NIE PRZYJDZIESZ, NIE MAM TWOJEGO NUMERU, NIE MOGŁAM ZADZOWNIĆ, BOŻE TAK SIĘ BAŁAM" ale potem przedstawiłam wszystkim naszego fotografa i (zwłaszcza) Warszawiak odetchnął z ulgą

Przeszliśmy sami ze świadkami do pokoju, gdzie mieliśmy wypełnić dokumenty. Daliśmy dowody, siedzi, ja patrze na stół, a tam.... Pani pomyliła dowody i prawie ożeniła Warszawiaka z moją świadkową (mężatką od 4lat)

Potem wszyscy goście przyszli (w tym jeden który był moim najpiękniejszy prezentem ślubnym - Ty wiesz ) weszli do sali, a my czekaliśmy pod drzwiami. Trochę czekaliśmy na urzędniczkę, którą Warszawiak powitał entuzjastycznym okrzykiem "JUPI", a ona z równą radością odkrzyknęła : "JUPI""D

Poprosi nas do sali, usłyszeliśmy harfę, nadal nerwów brak
Hehe to dobrze że koniec końców poślubiliście właściwie osoby

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:27   #1203
sensuall
Zadomowienie

o własnie wyczytałam. ze w salonie kosmetycznym , w którym chciałąbym zorbić makijaż ślubny w mieścu październik (czyli w moim miesiącu zaślubin) będzie promocja na zagęszczenie rzęs metodą 1:1. Z 260 zł na 190zł. To dobra cena?
Stary 2014-04-29, 10:27   #1204
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile się płaci mniej więcej za zagęszczenie rzęs metodo 1:1? I ile czasu utrzymuje się ufekt i kiedy trzeba dopełniać?
Ja płaciłam 200zł na pierwszą aplikację, 150 za dopełnienia
Jak sie trzymało wrzuciałam tu: http://whitepointeshoes.blogspot.com...3tygodnie.html

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:30   #1205
sensuall
Zadomowienie

O kurcze to w tym salonie moim dużo biorą!
Stary 2014-04-29, 10:33   #1206
Ad rem
Zadomowienie

Sunrise dzięki!
Choc jak przeczytałam o efektach ubocznych to mnie trochę zmiażdzyło..i teraz już nie wiem czy się zdecyduję...

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:37   #1207
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Sunrise dzięki!
Choc jak przeczytałam o efektach ubocznych to mnie trochę zmiażdzyło..i teraz już nie wiem czy się zdecyduję...
nie popadajmy też w paranoje, żeby JEDNA opinia się az tak przejmować
Wydaje mi sie, że w tych czasach większość spożywanych i używanych przez nas rzeczy ma jakies skutki uboczne

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:45   #1208
asia1206
Raczkowanie

misia880 pewnie że nie chodzi o jedną opinię-ale o składnik który jest na 4 pozycji-wyłączając wodę na 3 a o nim można tutaj poczytać
http://bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=4526
biorąc pod uwagę to,że majstrujemy tym przy oku lepiej wiedzieć z czym mamy do czynienia-każdy zrobi co uważa i chwała mu za to-co jednak nie zwalnia producenta z informowania potencjalnego kupującego o efektach ubocznych,tym wpisem nie chciałam siać paniki zależało mi tylko na poinformowaniu Was z czym mamy do czynienia.

Nasze kochane serduszko
Stary 2014-04-29, 10:48   #1209
Linaewen
Zakorzenienie

Ysia, jesteś genialna.
I masz cudownie lekkie pióro, czekam aż wydasz pamiętniki, biorę w ciemno.

"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:50   #1210
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że nas nie opuścisz
Kobieto! Ja już dzisiaj oglądam suknie na następny ślub Jestem uzależniona od robienia ślubów Mam nadzieje że wy mnie nie wygonicie

Linaewen - obawiam się ze bym Cię rozczarowała, w moim pamiętniku przeważają słowa na "K" "CH" i "J"

Profil FB
Stary 2014-04-29, 10:53   #1211
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Linaewen - obawiam się ze bym Cię rozczarowała, w moim pamiętniku przeważają słowa na "K" "CH" i "J"
Wstyd się przyznać(bo damom nie wypada), ale chyba mamy podobny styl. :-D

"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:56   #1212
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Boże dawno tak się nie cieszyłam że jestem w pracy w końcu mogę spokojnie posiedzieć na wizażu

Uwaga, relacja pisemna:

Wstałam o 8, bez budzika. Spałam 4godziny bo mój kot wył jakby go szatan opętał całą noc. Potem zaczęłam szyć ozdoby na auto, bo przecież to odpowiedni moment. Jak się ogarnęłam przyszłam fryzjerka, więc byłam już w upie.

Zrobiłam jej kawę i wzięłam najszybszy prysznic świata. Zaczęłyśmy robić fryzurę, wiedziałyśmy dobrze jak ma wyglądać - w końcu po coś robiłam 3 próbne. Nagle w połowie czesania wchodzi moja siostra, rzuca okiem i mówi : "zostawcie tak, tak jest dobrze"

Wstałam z krzesła, zobaczyłam że faktycznie jest dobrze, zostawiłyśmy Wpadła wizażystka, malowała mnie 2 godziny. Patrzę w lustro i zamiast moich szarości widzę fiolet. Fioletowe cienie do czerwonej szminki. Fioletowe cienie do ślubu. Myślałam że ją zamorduje. Już chciałam jej kazać zmywać i malować od początku, ale wstała moja świadkowa, rzuciła okiem i powiedziała :" zostawcie tak, jest dobrze". Wstałam, zobaczyłam całą twarz i doszłam do wniosku że faktycznie połączenie jest odważne, ale jest dobrze.

Podczas przygotowań dom wyglądał jak backstage pokazu mody : ja, moja mama, świadkowa, babcia, przyjaciółka, siostra - wszystkie na stanowiskach malowane i czesane, w dresach z wyjściowymi fryzurami. Nagle otwierają się drzwi, wpada mój Ojciec i krzyczy : PIZZZAAAA! tłum wybiega z pokoju, impreza przenosi się do kuchni

Podejścia do sukni miałam chyba z milion, bo dostałam jakieś nerwicy pęcherza, a sama myśl o tym że będę musiała wytrzymać 5h, wprawiała mnie w zakłopotanie. Wyglądało to tak, że zakładałyśmy halkę, a ja krzyczałam: NIE, JESZCZE NIE JESTEM GOTOWA, ściągałyśmy halkę i leciałam do łazienki.

Problem ze świadkową został mi wynagrodzony przez los, bo tak na prawdę miałam dwie - jedną moją oficjalną świadkową, drugą moją przyjaciółkę. Obie przyjechały na przygotowania, opiekowały się mną, śmiechu było tyle że aż wizażystka zaczęła się bać że pogniotę sobie makijaż Na tym etapie zero stresu, czysty spokój
jej pamietam dwa lata temu takie zawirowanie u mojej siostry w domu, a teraz bedzie u mnie.
wlasnie to backstage jest najafajniejszy!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile się płaci mniej więcej za zagęszczenie rzęs metodo 1:1? I ile czasu utrzymuje się ufekt i kiedy trzeba dopełniać?
To zalezy w ktorym miejscu polski warszawa 200zl i w góre-mówie o tych profesjonalnych kosmetyczkach i najlepszej jakosci produktach. natomiast kolezanka ktora w bieszczadach przedluza rzęsy tam koszt jest ok 100-120zł. zależy jaki rejon
w duzej mierze wsyztsko zlaezy od kondycji twoich rzęs, zrób raz i obserwuj jak szybko wypadaj jaka% część trzyma sie najdłużej.
dobre przedłużenie powinno trzymac 4 tyg ok 50% rzęs, są nie posklejane i każda sztuczna wypada z twoją naturalną- bo taka ma dlugosc'zycia'
zazwyczaj klienntki uzupełniają co 3 tyg (150zł), te bardzije dbające co 2 tyg(100zł).

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość

Cytat:
oj tam, oj tam dobrze by sie te pamiętniki z taką łaciną czytało

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:57   #1213
asia1206
Raczkowanie

ysia Wygonimy?Czyś Ty na głowę upadła?Bez Ciebie ten wątek nie byłby taki jaki jest
Linaewen dołączam do grona ''dam''język polski to piękna rzecz...

Nasze kochane serduszko
Stary 2014-04-29, 10:58   #1214
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Właśnie wstyd!Moja mama wjechała w przysłowiową upę dowódcy żegługi śródlądowej przed samym ślubem( podsumowała to słowami "jak już się pukać, to nie z byle kim") cały przód rozwalony. Jechaliśmy tym autem do ślubu, to co się dało posklejała, resztę zasłoniłam dekoracją z kwiatów.

Stoimy ze świadkami i moimi rodzicami pod urzędem, świadkowa pyta gdzie był zderzak uderzony, a ja w sukni z welonem lecę żeby pokazać i wołam:

"PATRZY! Tu mamusia przyj***ała"!

A mamusia ze stoickim spokojem do świadka : "Tak, córka lubuje się w takiej wojskowej retoryce"

Jak do mnie dotarło co zrobiłam myślałam że się spale ze wstydu

Profil FB
Stary 2014-04-29, 11:03   #1215
asia1206
Raczkowanie

ysia jesteś wspaniałym odchudzaczem-przez Twoje wpisy brzuch mnie boli ze śmiechu i już się zastanawiam ile kcal mi poszło-będziesz mnie miała na sumieniu jak spadne poniżej tych 43 kg

Nasze kochane serduszko
Stary 2014-04-29, 11:09   #1216
Robusta
Wtajemniczenie

asia1206
ten składnik jest opisany w ulotce, inne droższe odżywki maja jeszcze wieksze stężenie tego składnika więc myślę, że jest to odpowiednio przebadane aby dana proporcja była bezpieczna...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:18   #1217
asia1206
Raczkowanie

Robusta to dobrze mam nadzieję,że wiedzą co robiąw końcu my nie musimy się na tym znać-od tego są koncerny farmaceutyczne itp.

aha nareszcie przyszedł poprawiony projekt naszych zaproszeń i dostałam wiadomość że jest w druku-już się nie mogę doczekać,aż przyjdą-mam nadzieję,że do 13.05 dojdą bo moja mama z moim synkiem jedzie na kilka dni do Belgii i wręczyłaby mojej siostrze

Nadal też zastanawiam się nad welonem-jaki długi i ... mam mętlik w głowie,oto moja suknia jakby jakaś z Was miała ochotę mi coś podpowiedzieć to będę niezmiernie wdzięczna

Dodaję też fryzury nad którymi się zastanawiam-zależy mi na warkoczu-luźny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (14,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg galeria_we_dwoje_7.jpg (41,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7551.jpg (32,0 KB, 27 załadowań)

Nasze kochane serduszko

Edytowane przez asia1206
Czas edycji: 2014-04-29 o 11:24
Stary 2014-04-29, 11:20   #1218
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec, że ZABIJĘ MOJEGO CHŁOPA.

Nosz kur... co to jest za człowiek, bez kitu. On ma zawsze na wszystko czas.
Ooooo to tak jak mój, na wszystko ma czas a ja wymyślam
Gdyby nie moja głowa i kalendarz który już się nie domyka, to byśmy zginęli przy tych przygotowaniach. Nie pamięta o niczym! Dlatego ja ogarniam większość spraw a jemu mówię jak krowie na rowie co i jak ma zrobić.
Powtarzałam jak mantrę żeby skopiował listę gości, że jak będą dzwonić to ma pytać czy z dziećmi itd. Efekt był taki że zadzwoniła jego ciocia którą zaprosiliśmy tylko z wujkiem bo dzieci mają dorosłe, a on spytał czy będą z dziećmi
A znajomym wytłumaczcie że macie problem z drukarką i że serdecznie zapraszacie ale papierowe zaproszenie dostaną później albo zdjęcie im zrobisz. Jak sa wyluzowani to się nie obrażą

Dziekuję za opinie o bieliźnie

Jutro termin potwierdzeń, moja rodzina ogarnęła się prawie cała, nie mam info od 2 par. Znajomi potwierdzili w połowie, czekamy na resztę. Ale rodzina TŻ... luz blues, a po co dzwonić, po co potwierdzać... Nie wiem czy oni zapomnieli, czy mają nas w d... czy jak. Mama TŻ twierdzi że oni niezwyczajni takich rzeczy, że tam się może nie potwierdza? No jak się nie potwierdza? Nie mam słów, na szczęście tonie ja będę musiała dzwonić i pytać czy będą

ysia super relacja, zwariowana ale wspaniała

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:25   #1219
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

ysia super relacja czekam na więcej
Po fotkach widać że musiało być rewelacyjnie, a szczęście aż od Was emanuje na wszystkie strony świata
ps. ile mm ma Twoja obrączka?
Stary 2014-04-29, 11:33   #1220
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
ysia super relacja czekam na więcej
Po fotkach widać że musiało być rewelacyjnie, a szczęście aż od Was emanuje na wszystkie strony świata
ps. ile mm ma Twoja obrączka?
4,5mm ale nie wiem czy to był dobry pomysł żeby je nosić razem... dam sobie jeszcze chwile czasu, jak się nie przyzywczaje to zmniejszam pierścionek i zakładam na lewą rękę

Profil FB
Stary 2014-04-29, 11:40   #1221
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ysia - wiecej pliz !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:40   #1222
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
4,5mm ale nie wiem czy to był dobry pomysł żeby je nosić razem... dam sobie jeszcze chwile czasu, jak się nie przyzywczaje to zmniejszam pierścionek i zakładam na lewą rękę
No właśnie nad tym samym się zastanawiam czy nie lepiej nosić pierścionek i obrączkę na osobnych paluszkach sporo moich koleżanek właśnie nie nosi ich razem, ale pewnie jak komu wygodnie
ps. jeszcze jedno pytanko: jakie miałaś buciki do tej sukienki?
Stary 2014-04-29, 11:45   #1223
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

My dziś odebraliśmy obrączki
Klasyka Mamy podobne obrączki. I chyba nawet ten sam pierścionek zaręczynowy

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo polecam soczewki! Jeśli macie taką możliwość to na prawdę warto, no chyba żew macie problemy z suchością oka to jest problem, ale jeśli wszystko ok to jak najbardziej!

ja nosze twarde soczewki z powodu stożka rogówki, ale i tak nie zamienie ich na okulary !
Popieram! Nosze okulary ale nie wyobrażam sobie ślubu w nich

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,
wracam jako najszczęśliwsza na świecie ŻONA!
Miniona sobota była przecudowna, wszystko udało się idealnie. Wybawiliśmy się niesamowicie, goście też bardzooooo zadowoleni. Wczoraj odpoczywaliśmy, a dzisiaj mieliśmy caly dzień załatwiania, jeżdżenia i innych cudów.
Jutro sesja, kilka spraw do załatwienia, a w środę wybywamy nad morze na przedłużony weekend.
Rogal nie schodzi mi z twarzy od soboty.
Super

Cytat:
Boże dawno tak się nie cieszyłam że jestem w pracy w końcu mogę spokojnie posiedzieć na wizażu

Uwaga, relacja pisemna:

Wstałam o 8, bez budzika. Spałam 4godziny bo mój kot wył jakby go szatan opętał całą noc. Potem zaczęłam szyć ozdoby na auto, bo przecież to odpowiedni moment. Jak się ogarnęłam przyszłam fryzjerka, więc byłam już w upie.

Zrobiłam jej kawę i wzięłam najszybszy prysznic świata. Zaczęłyśmy robić fryzurę, wiedziałyśmy dobrze jak ma wyglądać - w końcu po coś robiłam 3 próbne. Nagle w połowie czesania wchodzi moja siostra, rzuca okiem i mówi : "zostawcie tak, tak jest dobrze"

Wstałam z krzesła, zobaczyłam że faktycznie jest dobrze, zostawiłyśmy Wpadła wizażystka, malowała mnie 2 godziny. Patrzę w lustro i zamiast moich szarości widzę fiolet. Fioletowe cienie do czerwonej szminki. Fioletowe cienie do ślubu. Myślałam że ją zamorduje. Już chciałam jej kazać zmywać i malować od początku, ale wstała moja świadkowa, rzuciła okiem i powiedziała :" zostawcie tak, jest dobrze". Wstałam, zobaczyłam całą twarz i doszłam do wniosku że faktycznie połączenie jest odważne, ale jest dobrze.

Podczas przygotowań dom wyglądał jak backstage pokazu mody : ja, moja mama, świadkowa, babcia, przyjaciółka, siostra - wszystkie na stanowiskach malowane i czesane, w dresach z wyjściowymi fryzurami. Nagle otwierają się drzwi, wpada mój Ojciec i krzyczy : PIZZZAAAA! tłum wybiega z pokoju, impreza przenosi się do kuchni

Podejścia do sukni miałam chyba z milion, bo dostałam jakieś nerwicy pęcherza, a sama myśl o tym że będę musiała wytrzymać 5h, wprawiała mnie w zakłopotanie. Wyglądało to tak, że zakładałyśmy halkę, a ja krzyczałam: NIE, JESZCZE NIE JESTEM GOTOWA, ściągałyśmy halkę i leciałam do łazienki.

Problem ze świadkową został mi wynagrodzony przez los, bo tak na prawdę miałam dwie - jedną moją oficjalną świadkową, drugą moją przyjaciółkę. Obie przyjechały na przygotowania, opiekowały się mną, śmiechu było tyle że aż wizażystka zaczęła się bać że pogniotę sobie makijaż Na tym etapie zero stresu, czysty spokój
Cudowna świadkowa
Gratulacje

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:51   #1224
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość

No właśnie nad tym samym się zastanawiam czy nie lepiej nosić pierścionek i obrączkę na osobnych paluszkach sporo moich koleżanek właśnie nie nosi ich razem, ale pewnie jak komu wygodnie
ps. jeszcze jedno pytanko: jakie miałaś buciki do tej sukienki?
Srebrne , tu są zdjęcia , na początku zastanawiałam się czy nie za niski obcas, bo mama i siostra kupiły sobie szpile na maksa, ale ja wytrzymałam do końca wesela, a one nie

Opiumalfa
I love you! I zazdroszczę Ci panieńskiego na max! Zaraz machnę resztę

Profil FB

Edytowane przez ysia
Czas edycji: 2014-04-29 o 11:53
Stary 2014-04-29, 11:55   #1225
ilussia
Wtajemniczenie

Dziewczyny, odnośnie przedłużania rzęs. Jak byłam ostatnio na mikro, to zapytałam o to. I Pani spytała czy mogę być uczulona na klej? Ja powiedziałam, ze raczej nie. Dla pewności zrobiła mi próbę za uchem. Stąd moje pytanie-znacie kogoś, komu "zaszkodziło" przedłużanie?
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:58   #1226
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Moja szybka relacja z panienskiego:
Wow, ale super! Fajnie, że ta koleżanka się do Was dołączyła i że wszystko tak pięknie wyszło!

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec, że ZABIJĘ MOJEGO CHŁOPA.

Więc zostałam z zaproszonymi znajomymi, którym już powiedziałam, że chcę ich zaprosić, a dla których nie mam zaproszenia.
Spróbujcie im po prostu powiedzieć jak wygląda sytuacja. Jak są dobrymi znajomymi to zrozumieją na pewno

Ja noszę obrączkę i pierścionek razem. Welon miałam długi do samej ziemi, nawet trochę się po niej ciągnął, nie miałam trenu. Wszystkim bardzo się podobało i ładnie taki welon dopełnia stroju, ale! chodzenie później w tym welonie po kościele i na dworze podczas robienia zdjęć to była katastrofa! Mąż, na przemian ze świadkową, trzymał mi welon, ale wiatr robił swoje i ciągle czułam jakby chcieli mi wyrwać połowę włosów.
Podczas składnia życzeń trzeba uważać na: szminki i zbyt mocne uściski. Ja miałam na policzkach dwie czerwone kropki, moja fotografka wycierała mi potem policzki do zdjęć. Mocne uściski "na welonie" robiły to samo co wiatr. Głowa leciała mi do tyłu i czułam jak zaraz stracę włosy. Tylko jedna osoba uściskała mnie "pod welonem".

Na obiedzie było bardzo fajnie, okazało się że wszyscy się spóźniają, mimo tego że mieli bardzo dużo czasu. Musieliśmy czekać na kilka osób z najbliższej rodziny, więc mój mąż zaparkował obok restauracji i czekaliśmy aż świadek powie, że wszyscy są w restauracji gotowi wznieść za nas toast. Kiedy już tak się stało, to kamerzysta chciał zrobić ujęcia, że mąż otwiera mi drzwi i bierze na ręce. Więc zaparkowaliśmy pod samym wejściem, zrobiliśmy kilka ujęć do kamery i świadek przeparkował auto. Mąż wziął mnie na ręce i wniósł do restauracji. Tam był za nas toast, a świadek nawet zrobił mini-przemowę na naszą cześć. Było super!
Po obiedzie były ciasta i chodziłam między gośćmi i rozmawialiśmy. Było naprawdę bardzo miło. Jestem zadowolona ze wszystkiego, jedyne co było trochę niedopracowane to muzyka - leciała za cicho i dopiero jak wszyscy wyszli z restauracji to było ją słychać. Jedzenie było rewelacyjne! Wszyscy byli zachwyceni!

Bardzo dobrym, rozluźniającym pomysłem było robienie sobie fotek komórką. Niektórzy znajomi podczas składania życzeń wyskakiwali z komórkami i chcieli robić z nami fotki, gdzie każdy ma głupią minę. Wbrew pozorom to sprawiło że atmosfera zrobiła się bardzo przyjemna i było dużo śmiechu. Oczywiście mam także "selfie" w toalecie ze świadkową.

Ach i dodam koniecznie, że wszystkim bardzo podobał się ślub. Wielu znajomych płakało i wszyscy mówili, że bardzo do siebie pasujemy, że kazanie było cudowne i, że cała oprawa rewelacyjna!

Życzę każdej z Was takiego cudownego ślubu jak mój i gratuluję innym dziewczynom, które też brały w sobotę ślub! Bardzo dziękuję wszystkim za ślubne życzenia, przeczytałam wszystkie, ale za dużo byłoby cytowania.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:59   #1227
persephone1
Raczkowanie

Ja się uczuliłam na klej po chyba roku regularnego przagęszczania (chodziłam co 3 tyg na uzupełnienie) . Podobno niestety tak bywa. Piłam wapno i przeszło po 3 dniach. Następnym razem uzupełniam na kleju dla alergików. Podobno nie jest on tak mocny więc pewnie będę częściej uzupełniać rzęski niestety, ale nie wyobrażam sobie nie miec zrobionych rzes już teraz .
persephone1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:01   #1228
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Srebrne , tu są zdjęcia , na początku zastanawiałam się czy nie za niski obcas, bo mama i siostra kupiły sobie szpile na maksa, ale ja wytrzymałam do końca wesela, a one nie

Opiumalfa
I love you! I zazdroszczę Ci panieńskiego na max! Zaraz machnę resztę
Aaaa mam takie same buciki!!! Miałam dylemat czy w ogóle będą pasowały do mojej śmietankowej sukienki Obcas jak dla mnie jest w sam raz bo mój TŻ do wysokich nie należy i nie mogłam mieć wyższego (już jedne buty które miały 11 cm musiałam odesłać) czyli wygodne??? ufffff
Stary 2014-04-29, 12:05   #1229
ysia
Zadomowienie

Ceremonia cd.

Weszliśmy na sali, za nami świadkowie. Pani urzędnik miała mega ciepły głos, była przemiła, zapytała nas czy jesteśmy gotowi na takie zobowiązanie. Jeszcze nie skończyła mówić, a my już powiedzieliśmy że tak

Przy oświadczeniu trzymaliśmy się za ręce, Warszawiak mówił tak romantycznie że aż mi łzy stanęły w oczach, wspaniały moment który na pewno zapamiętam do końca życia!

Potem Panna Młoda i widziałam, że ja jako absolwent szkoły oficerskiej mam bardzo specyficzny ton wygłaszania czegoś publicznie. Dlatego bardzo się skupiłam żeby też powiedzieć tak ciepło, jakbym szeptała narzeczonemu na ucho....

...i jak nie ryknę, goście w śmiech, potem żartowali że się chcieli pochować go schronów na dźwięk mojego głosu....

Nie mniej goście byli zadowoleni, mówili że nigdy nie byli na tak romantycznym ślubie cywilnym! dostaliśmy mnóstwo życzeń, było pełno gości których się w ogóle nie spodziewałam i mega mnie wzruszyła ich obecność!!

Wyszliśmy, oczywiście ryż, zdjęcia, życzenia, cudownie!

Wsiadamy do auta, ruszamy, zagadaliśmy się w samochodzie z Warszwiakiem. Rozglądam się, a my w ogóle jedziemy inną drogą niż do restauracji. Patrze, a nagle wyjeżdżają dwa wielkie TIRy, przystrojone balonami i serpentynami i zastawiają całą 4pasmową drogę w poprzek w centrum Wrocławia! Myślałam że padnę! Okazało się że to pracownicy mojego taty (ma firmę transportową) i postanowili zrobić bramę, od rana dmuchali balony i ubierali auta! Wyściskaliśmy się, dostałam od nich kwiaty , byłam mega wzruszona !

Pojechaliśmy do resaturacji, ale to już później, bo jadę z Warszawiakiem odebrać kluce do naszego mieszkania

Profil FB
Stary 2014-04-29, 12:09   #1230
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez persephone1 Pokaż wiadomość
Ja się uczuliłam na klej po chyba roku regularnego przagęszczania (chodziłam co 3 tyg na uzupełnienie) . Podobno niestety tak bywa. Piłam wapno i przeszło po 3 dniach. Następnym razem uzupełniam na kleju dla alergików. Podobno nie jest on tak mocny więc pewnie będę częściej uzupełniać rzęski niestety, ale nie wyobrażam sobie nie miec zrobionych rzes już teraz .
Czyli jednak... Ale i tak bardzo możliwe, że założe je...
Kosmetyczka opowiadała, że matka i córka zrobiły sobie gdzieś w Poznaniu pernamentny?, też niby nie uczulone, a potem wylądowały na ostrym dyżurze(okulistycznym...? ).
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości