|
|
#271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Kiedy wasze dzieciaczki zaczęły zwracać uwagę na zabawki?
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się tylko pożalić, że już drugą noc z rzędu moje dziecko śpi jak anioł, za to ja spać nie mogę...
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
Biedna, pewnie organizm sie przestawił na mniejszą ilość snu.
Mój mały już 1,40min dokazuje i nie chce za cholerę zasnąć w 5minut całą rodzinkę na nogi postawił, teraz go dziadek usypia oby pomogło ![]() Wysłane z telefonu... Edytowane przez BeautifulLie Czas edycji: 2014-04-29 o 03:56 |
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#275 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w temacie naszego zimnego wychowania Elu ostatnio dumna z siebie szłam z małym bez czapki podczas gdy inne biedne dzieci zawinięte, ale na prawdę było ciepło i miałam wrażenie że mamuśki robią to tylko dla zasady i nagle widzę kobietę na pasach z wózkiem której mały jedzie bez skarpet z gołymi nogami Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja postanowiłam nie kupować zaproszeń bo zapraszamy w sumie najbliższych i aż mi głupio dawać im zaproszenia ale za to postawiłam na zrobienie w tym programie z empiku czy fotojokera (koszt 35zł za 10 sztuk) spersonalizowanych kartek rozkładanych ze zdjęciami Piotrusia z sesji i z podziekowaniami za przyjście- będzie taka pamiątka. W sieci mają takie urocze wierszyki jak to dzieciątko dziękuje za przybycie na uroczystość. Cytat:
Cytat:
cwaniara My w sb byliśmy na weselu z małym, ale oddaliśmy teściom przed 20. Mały był prawdziwą atrakcją przez dwie godziny ![]() Cytat:
Moje dziecko chyba myśli że jest supermanem. Cały czas leży i siedzi z ręką wyciągniętą do góry jak superman ktry wznosi się w powietrze Muszę mu cyknąć fotę ![]() ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- wewill: my zamówiliśmy u babci jako prezent na chrzciny karuzelkę leśni przyjaciele z tiny love bo ma świetne recenzje w internecie. wydaje m się fajna przez żywe kolory, czego np brakuje pastelowym misiom z fp. dziewczyny czy któraś posiada nosidełko z womaru? Niby dostało nagrody, ludzie chwalą model bodyguard, cenę ma fajną ale z drugiej strony niby nie ma nic lepszego niż Tula, manduca i bandolino...tylko że one kosztują po 450zł a ja zamierzam używać tylko jak nieraz biegnę na dół do sklepu albo na wakacjach jeden tydzień w tym roku na wycieczki piesze... Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-04-29 o 06:58 |
|||||||
|
|
|
#276 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!
Znów nie wszystkich mi zacytowało... Cytat:
Du żo zdrówka dla Dawidka a dla Ciebie szybkiego powrotu do formy!!!Olakola bo to chyba Ty pisałaś, że masz takie grzeczne dziecko co tylko je i śpi - nie martw się, to się niedługo zmieni Cytat:
za prawidłowe kupki Maluszka.Ciekawa książka, zdradzisz co z niej się dowiedziałaś? A co do przyjaciółki - pewnie masz rację i mam nadzieję, że rzeczywiście jej nie stracę. Cytat:
![]() Cytat:
Co do sprawy z autem - najbardziej boli mnie to, że tak to olała, tzn. powiedziała, żeby jej wystawić rachunek a to wcale nie najważniejsze, boli mnie to, że w ogóle nie odpisuje na smsy, nie interesuje jej, czy udało mi się przełożyć kursy itd. Wiem, że ma jakieś problemy ostatnio (tzn. bardziej się domyślam niż wiem) ale to nie zmienia faktu, że jest mi przykro .Brawa dla Stasia! A co do położnej - nast.przypadek, który pokazuje jak niektórzy 'sumiennie' podchodzą do swoich obowiązków.![]() Cytat:
Edzia400 nic nie rozumiem z tego, co napisałaś ale może się przydać więc dzięki Moja tak na prawdę dopiero niedawno, czyli w jakimś 5-6 tyg. Cytat:
U mnie po kiepski dniu nocka bardzo spokojna, Niusia tylko spała, budziła się 3 razy na jedzenie, od razu odbijała i znowu zasypiała, sama w swoim wózeczku A wczorajszy dzień był kiepski po pierwsze przez tą sprawę z autem i przyjaciółką, po drugie ta sprawa wypadku brata z rowerzystą (pamiętacie?) nie wygląda dobrze, ten gość kombinuje jak od niego najwięcej odszkodowania wyciągnąć choć ja wcale nie uważam, że to jego wina ale brat nie umie się bronić, sprawa jest już skierowana do sądu i wygląda na to, że będę musiała załatwić mu prawnika bo on sam nie da rady i go tam zakrzyczą i oskubią całkiem . A i jeszcze rozmawiałam wczoraj z koordynatorką kursów, którą prowadzę i poczytajcie, co powiedziała. Pyta mnie jak Malutka, ja na to, że dobrze, zdrowa itd a ona:- pewnie karmi Pani piersią? - nie, właśnie nie - i zdrowa? A to dziwne! Wkurza mnie ten terror związany z KP. No nic, pożaliłam się Wam, mam nadzieję, że dziś będzie lepszy dzień. Zmykam bo od 10 mam lekcje, potem pewnie z Niusią na spacer i o 16 na bioderka - trzymajcie proszę kciuki! Zastanawiam się w co ją wystroić, bo wczoraj kupiłam jej nowe ciuszki, które już wyprałam .Miłego dnia!
|
|
#277 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lipa
Cytat:
Cytat:
Mnie by sie nie chciało nic samemu robić, za wygodna jestem ![]() Nosidlo bym brała tańsze jeżeli masz sporadycznie używać. Dziewczyny brały tańsze chusty zeby zobaczyć czy im sie spodoba.chustowanie i sa chyba zadowolone Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
Virginia no nie powinna tak się zachowywać pomimo problemów swoich! Zdenerwowało mnie to. :-* a mój ma je dalej w nosie a chciałabym żeby się zajął czymś ambitniejszym niż narzekanie
brat niech koniecznie się broni, ludzie są wredni :/ a te KP to też mi :dupa: wyłazi, pi co zbędna gadka: a czemu, a jak to się stalo itdNadane telegrafem ... xD |
|
|
|
#280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
BeautifulLie
dla wagi Stasia i widze ze piekna fryzure ma![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja czytałam ze własnie nie jest tak dobry jak tula, ale jesli bedziesz uzywac go sporadycznie i na chwile, tak jak piszesz ze tylko do sklepu to mysle ze mozna kupic bo w sumie dziecko posiedzi krotko i koniec zabawy. ag9 za szczepieniaja dzisiaj nie spie od 5 bo sie juz Piotrusiowi spac nie chciało, ale za to polezał kilka chwil na brzuszku i ładnie główke podnosił wiec było warto sie poswiecac
|
||||
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie zwleklam z lozka przed 9
kocham mojego synka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#282 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
BeautifulLie mój wczoraj zaczoł wykazywać zainteresowanie zabawkami tzn zaczoł gadać do karuzeli idzięki temu mamy nowy sposób usypiania gada z karuzelą aż uśnie a wczoraj zaczoł 5 tydzieńCytat:
za bioderka a co do rozmowy z koordynatorką to Cytat:
![]() Ja właśnie skończyłam sprzątać podchodzę do łóżeczka a moje dziecko właśnie zasneło z tego powodu idę się wykąpać i lecimy na spacerek Miłego dnia
|
|
#283 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
radze założyć wygodne ciuszki bo będziesz musiała mała rozebrać aż do bodyCytat:
![]() Co do ubierania dzieci wiem ze wczoraj nie było zbyt ciepło ale zimno tez nie. Maja miala na sobie body na długi rękaw spodenki i sweterek, a u lekarza dzieciaki były w kombinezonach i jeszcze miały grube koce ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|||
|
|
|
#284 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Ja prawie cala garderobe mam juz do wymiany, a kombinezon w ktorym tonal w szpitalu jest teraz dopasowany a mi pediatra wpisuje ze 1cm urósł ![]() ![]() |
||
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Nie umiem za Wami nadazyc. Widzialam foty dzieciaczkow Czytalam o postepach w nauce zasypiania ![]() Gratulacje dla Estery, duzy chlopak ![]() Tasia - co za porod Side - jak Twoja hemoglobinka? Virginia - wspolczuje przebojow z autem, kolezanka, trzymam kciuki za brata Co u nas. Za nami pierwszy dzien bez malza. Z dwojka, bo Ewa chora. Potrzebna byla moja mama, zebym mogla z Przemkiem pojechac do dzieci zdrowych, a potem drugi raz z Ewa do chorych. Przemo dostal 2 masci z antybiotykiem do stosowania na tradzik. Malo przybral, bo w 16 dni tylko 200g, ale lekarka ani przez moment nie sugerowala dokarmiania, stwierdzila, ze to maluszek i do miesiaca trzeba mu dac czas, ze nie ma powodu sie martwic. Ewa z kolei ma niezyt tchawicy. Wieczorem udalo mi sie samodzielnie ogarnac dwojke, choc mama czekala w pogtowiu, poradzilam sobie sama A za chwile mamy pierwsze male odwiedzinki. |
|
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
U mnie bez zmian... Wczoraj najadlam się ostrego i też mnie nic nie ruszyło ![]() Lecę myć łazienkę i trochę popracuje ![]() Miłego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#287 |
|
Moderator
|
Przewijak niestety tez nie pomaga w lezeniu na brzuszku - juz nie mam pomyslu
![]() Dziewczyny - czy moge sprawdzic czy maly ma skaze bialkowa w ten sposob ze zaleczyc to co mu na buzi wyskoczylo i jak bedzie ok to napic sie mleka? Jesli to skaza to powinno znowu cos wyskoczyc, tak? |
|
|
|
#288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kate Ola moja ma dużo różowych bodziaków
dwa ze SpomgeBobem, więc nawet jakby miały kolor kupy to bym kupiła I dwa z tesc bo były w paczce za 2,5 sztuka :PSmarrita mi też nie chce się codziennie kąpać małej, ale boję się, że jak nie wykąpię, to będzie źle, a narazie rytuał codziennego kąpania działa 4 dni ![]() BeautifullLie nie pamiętam kiedy Ola zaczęła się interesować zabawkami ten czas tak zapiernicza, ze nie pamiętam wielu momentów :PCytat:
![]() Ja czasami jak widzę wszystkie dzieci opatulone pięcioma kocami w 20 stopniowym dniu, to się zastanawiam, czy ja czasami w drugą stronę nie przesadzam, ale muszę sobie mówić "Patrz na Jerzego, on bez czapki i z gołymi nogami, a nic mu nie jest" i już nie mam wątpliwości Ja już skończyłam z gadżetami. co chciałam to kupiłam i teraz kupuje dla siebie dzieciom wiele nie trzeba ![]() Cytat:
z taką nadzieją popatrzałam jak coś napisałać. No nic... To dalej
|
|
#289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z czapką na głowie obowiązkowo2. mój też superman czasem mi pogrozi paluszkiem, czasem zrobi żółwika, a czasem pokazuje że ma wszystko pod kontrolą ![]() 3. czytałam, że nosidełko z Womaru to raczej wisiadełko. Nie używałabym raczej jeśli z bioderkami coś nie do końca w porządku ![]() Cytat:
i stąd różnice. U nas oczywiście upa ze szczepieniem. Lekarka jest baaardzo ostrożna i chce dać jeszcze tydzień na uspokojenie problemów z brzuszkiem. Do tego wysłuchała dzisiaj jakiś szmer w serduszku i mamy się wybrać na usg serca. W szpitalu terminów nie ma do końca roku więc trzeba prywatnie. I znowu nocka kiepska, bo Gucio na tym mleku chce jeść co 3 godziny w nocy więc chciał nie chciał trzeba wstać. W tydzień przybrał 300 g A teraz o godziny dziecko leży samo w łóżeczku ze smoczkiem i słucha mozarta
|
|
#290 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie też czasem szokuje, jak ludzie ubierają te maluchy. Na szczęście mąż ostatnio zaczyna mądrzeć i nie muszę się z nim wykłócać przed każdym wyjściem. margo80 Zdrowia dla Starszej i brawo za poradzenie sobie z dwójką maluchów Na trądzik jest potrzebny antybiotyk? Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skaze białkową diagnozuje się dość trudno, bo trzeba całkowicie wyeliminować nabiał na jakieś 2 tygodnie, czyli czytać skład wszystkich produktów które się kupuje, bo czasami serwatka czy coś może być nawet w sosach ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
bo przegrzewają, a później bach od razu z kombinezonu i lipa.Może to lepiej, że Twoja lekarka jest ostrożna na pewno będzie ok Cytat:
Ale jakbym miała kiedyś drugie, to głupio by mi było, że ono gorsze i nie dostaje takich bajerów jak pierwsze, więc musiałabym znowu szaleć dlatego więcej dzieci nie będzie
|
|
#292 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Takze raz mi to przypomina objawy skazy a raz nie - w sumie gdyby to byla skaza to nie powinno byc problemow brzuszkowych i wysypki pod kolankami i lokciami? ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
2. I slusznie Ja tez rozpieszcze tego mojego jedynego i starczy
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-04-29 o 12:28 |
||
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Ag trzymam kciuki za usg serca.
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- TeQiba. Wysypka pod kolanami i w zgieciach łokci często jest objawem alergii u nieco większych dzieci. A skaze zdiagnozować cieżko tak jak pisała Ela. Z telefonu...
|
#294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ag my byliśmy w PIKAMEDZIE na Zgierskiej w Łodzi. Wizyty 200-220 w zależności od lekarza. W tym ekg,echo+wizyta z kardiologiem. Edytowane przez mara86 Czas edycji: 2014-04-29 o 12:35 |
|
|
|
|
#295 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję za odp w związku z karezulkami
![]() Stasiu przystojniak, jakie ma włoski |
|
|
|
#297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow, kolejny przystojniak - i jak fajnie brwi marszczy, moja tak nie umie
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-04-29 o 13:03 |
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko już śpi 3 godz na brzuchu
przyszła położna obejrzała go, ja go znowu na brzuch na przewijak żeby poćwiczył a on w kimono dalej więc przełożyłam do łóżeczka i śpi a jak go położna położyła na brzuszek to zaczął koncert ![]() teQiba a jak u Ciebie? U mnie przewijak chyba trochę lepiej działa, w sumienie wiem bo na razie za krótko sprawdzałam ale chyba jest podobnie
|
|
|
|
#299 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Na razie jeszcze niewiele bo przeczytałam pierwszy rozdział, który był pewnego rodzaju wstępem. Książka ogólnie napisana jak praca naukowa i odwołuje się do wielu badań. Na razie spodobało mi się wspomnienie o badaniach w których badali wielkość mózgu kobiety w ciąży i okazało się, że może się zmniejszyć nawet o 7%
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratki za trzymanie główki Lubi mały na brzuszku leżeć?
|
||||||
|
|
|
#300 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj tez tak pospałam obudził mnie tel a bym pewnie spała do kolejnego karmienia ![]() Cytat:
![]() ![]() ja wczoraj widziałam angielke/kobiete mówiącą po ang która szła z kilkuletnim synkiem i on miał t-shirt z krótkim rękawkiem a wszyscy poubierani nawet w kurtki!Cytat:
Cytat:
![]() dajesz sobie radę mimo wszystko ![]() lutien a już myślałam ![]() czekamy na Ciebie jesteś naszym rodzyneczkiem teraz ![]() Cytat:
![]() też tak sobie powtarzam ![]() to chociaż się poduszką interesuje bo mój to nawet na czerwoną poduszkę się nie chce patrzeć Cytat:
![]() moze to i dobrze. Chyba im później szczepienia tym lepiej (?) cudeńko teQiba doczytałam a może udaloby Ci się go ululać na klatce i przełożyć na brzuszek żeby spał? może takie coś go będzie przekonywać do tej pozycji? Ja mam taką nadzieje dlatego jak się okazja nadarzyła to go położyłam ![]() Ela a jaką dawkę masz eferalganu dla Oli? 80 mg? ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- i w ogóle to Piotruś nie jadł od 9.30 a moje piersi wcale nie są twarde jedynie "napełnione" a mi się tak podobały jak były duże chyba muszę go częściej dostawiać albo odciągać żeby rozmiar zachować
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

malo osyre bo przecież musi sie bujac 

jak żelbetonowy kloc
Bo że niby te problemy z brzuszkiem i obciążenie w rodzinie (ja mega alergiczka w dzieciństwie) to może Gabryś też coś odziedziczył. Z jednej strony dobrze, ale z drugiej może to zwykłe problemy brzuszkowe które miną po 3/4 miesiącu 
Padam na twarz po całym dniu, a nawet i wcześniej. Garba przy młodej dostanę. Dziś rano dała mi w kość, od 5 ryk do po 10. cyc nie pomagał, butla tylko na chwilę, a chciałam na ślub kumpeli jechać. Ślub o 11 już myślałam czy nie odpuścić skoro młoda taka marudna a czas gonił, a z 25km w jedną strone było. Ale udało się wyjść o 10:25. Spóźniłyśmy się troszeczkę bo jeszcze po kwiatki trzeba było się zatrzymać Jak tylko młodą do nosidełka dałam i smoczek zapadła cisza. I tak do powrotu do domu. W kościele nie spała, ja smoczek w ręce w razie czego żeby zapchać buzie, ale obyło się bez tego, troszkę zaczęła marudzić ale wzięłam na ręce i spoko było. Byłam z niej dumna
Du żo zdrówka dla Dawidka a dla Ciebie szybkiego powrotu do formy!!!
za prawidłowe kupki Maluszka.
a to wcale nie najważniejsze, boli mnie to, że w ogóle nie odpisuje na smsy, nie interesuje jej, czy udało mi się przełożyć kursy itd. Wiem, że ma jakieś problemy ostatnio (tzn. bardziej się domyślam niż wiem) ale to nie zmienia faktu, że jest mi przykro 

ten czas tak zapiernicza, ze nie pamiętam wielu momentów :P
bo przegrzewają, a później bach od razu z kombinezonu i lipa.