|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, dziewczyny, jak Wy sobie radzicie z zarządzaniem kasy? ja chyba na jakiś kurs pójdę czy coś, tzt ma wiecznie pretensje..wydaje mi się że ogarniam, ale może są jakieś lepsze sposoby;/ kurna... kasa niby jest, a wydatków mega ..
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-04-30 o 18:49 |
|
|
|
#3245 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A skoki na trampolinie nagraj koniecznie i nam pokaż! Zdrówka! I głosu ![]() Cytat:
Ogarnę Młodą, "Grę o tron" i chyba w kimę lecę. Może się wreszcie wyśpię |
||
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Misia Kciuki za Was szybko wracajcie do domu
Laurko koci żwir to ta sama substancja co w pochłaniaczach wilgoci bardzo pęcznieje wiec uważajcie Z rewelacji dziś Julo usnął na koniu i spał 10 min na końskim zadzie , a obudził sie tylko dlatego ze go zdjęłam , nasz turnus dobiega końca musimy ustalic termin na przyszły rok bo na ten juz brak miejsc tylko listopad i grudzień został a tak bardzo chciałam jeszcze tu przyjechać
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo cos co z Hania Misi?
DELI, moze to TZ ma problem z ogarnieciem co ile kosztuje a nie Ty? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3248 |
|
Lurker ;)
|
Witam sie w ten piekny dzionek
![]() Wyslalam tza po trampki dla niego do galerii w ktorej bylismy milion razy, wyszedl godzine temu- dzwonil 5 minut temu pytajac gdzie jest ten deichmann, bo nie moze znalezc ![]() ide czytac
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny my już w domu
![]() ja jestem wykończona. psychicznie i fizycznie. nadrobię i opowiem Wam więcej jutro Hania bidulka moja była bardzo dzielna
|
#3250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny widok musiał być Cieszę się, że zadowoleni jesteście ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
My byliśmy na basenie, Michał szalał, najbardziej podobało mu się wskakiwanie do wody z brzegu Prawie godzinę się taplał. Na początku w szatni mi popłakiwał, wystraszył się dużej ilości osób. Mąż go wziął potem do wody a ja się przebierałam. Ponoć też nie chciał wejść, ale po pierwszym zanużeniu basen był jego
|
|
#3251 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejka, bo chyba sie dzis nie witalam
Cytat:
![]() dobrze ze juz w domku! Cytat:
ja co jakis czas spotykam dumnych tatusiow w mega wisiadlach gdzie dziecko tez jest wlasnie przodem do swiata Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46242682] a ja w pt dyżur w pracy...[/QUOTE] o kurcze
|
|||
|
|
|
#3252 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie widziałam Cytat:
nie ogarniamCytat:
wiesz, dla mnie to określenie i tyle, w każdym przedszkolu czy żłobku się z nim spotkacie, więc traktowanie określenia jako strasznie krzywdzącego jest szukanie dziury w calym (o art. mówię, nie o tobie ).Cytat:
;/ Cytat:
słońce, daj mu na miesiąc rządzić kasą od razu okaże się, że potrafisz ![]() Cytat:
no! Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny MISIA Z HANULA W DOMKU! WYNIKI W NORMIE! :thumbup:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Ok..misia dala juz znac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis Kuba powtorzyl po mnie mamamamamamama
raz jeden jedyny, potem juz nie chcial ale juz jakas nadzieja jest moze za 17 lat sie doczekam ![]() bylismy u lekarza bo mlody caly czas pokasluje, juz ponad miesiac tzn akie to dziwne jest bo on kaszlnie raz dziennie np w nocy nic albo tez z raz, innego dnia zdarzy mu sie czesciej 2-3 razy i nie wiem co tomlody jak tylko zajarzyl gdzie jest to pedem pod drzwi lekarza i chcial natychmiast wejsc na szczescie dlugo nie czekalismy, moze doslownie ze 3 minuty i weszlismy. duuuzo ludzi bylo i wolalam tam nie siedziec dziec grzeczniutki u lekarza, dal sie pieknie osluchac a potem jak sobie ucielam pogawedke o lekach, siusiakach i innych takich to zaczal dobierac sie do szafek
|
|
|
|
#3256 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko Wy spędzacie ze mna czas wieczorami to sobie rozmawiam z inteligentnymi osobami Cytat:
Cytat:
![]() trzymaj sie w pracy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
MARSI, udanego wyjazdu |
||||||
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie kupiłam Oskarowi trampki,kubek nuby i sobie dresiaki. Pstryyyniu-a do Ciebie poleciał przelew ![]() Ależ mieliśmy dziś z synciem intensywny dzień na dworze ![]() Opaliliśmy się nawet ![]() Oskar to dusza towarzystwa,mamy taką starszą sąsiadkę i dojrzał ją za płotem w ogródku. Wyrwał mi się z wózka i w te pędy do niej Dziewczyny ja godzinę czasu spędziłam przy płocie na plotach dzięki mojemu dziecku Cały czas się do niej śmiał,zaczepiał i usilnie próbował zmieścić się w szparze między płotem a ziemią Niestety tylko buty się mieściły
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
Ale mam już z powrotem mojego laptopa. Misia, jak dobrze, że jesteście już w domu i nic się nie stało, ufff! Przeczytałam dzisiaj w biegu, przed wyjściem z domu, na telefonie o Was i cały dzień myślałam o Hani. Jak dobrze, że wszystko okej. Dziewczyny, moja sister rodzi. Na razie ma regularne, bolesne skurcze co 5-10-15 minut (no, czyli w sumie nie do końca regularne, ale tak samo miała przy pierwszym porodzie), są u nas, żeby w razie szybciej rozwijającej się akcji nie wpadali po nocy z Zochą - jak się coś rozwinie, to po prostu zbiorą się i pojadą, a mała zostanie u nas... Oby tym razem się tak nie męczyła, ta moja biedna siostra.
|
|
|
|
#3259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
HJE, no powiem szczerze, jestem zaskoczona info odnosnie bucików |
||
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta-mamy podobne tylko z tygrysem
I Oskar też chodzi w nich koło domu jak jest ciepło.
|
#3261 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
U nas mala ostatnio wgryzla sie w surowego ziemniaka... porwala z koszyka i ugryzla. Deli a liczysz sobie ile wydajesz np. tygodniowo? Ustalasz jakis limit wydatkow?
|
|
#3262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
mój dziec na widok lekarza/pielegniarki/kogokolwiek w białym kitlu wyje jak syrena strazacka
|
|||
|
|
|
#3263 | ||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie też tak pomyślałam, bo to częsta przypadłość facetów
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ale to co, same za 100 zł wzwyż trzeba kupować? Bartki, Elemy itp., bo inne są złe?
|
||
|
|
|
#3264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nogi mi w zad wlazły dba Oskar, zebys chwile na relaks miałą Cytat:
MIKA, super, ze tak owocnie turnus minął tylko wlasnie tak jak piszesz- ciezko powtórzyc, zawalone terminami wszystko..... mam nadzieje, ze szybciutko tam wrócicie na dlasze cwiczenia Co ja jeszcze miałam pisac... Aaaaa wiem, Wy tu o wisiadłach piszecie, u nas na wiosce inne kwiatki- sadzanie sobie na kolanach miesiecznego dziecka to norma My tez dzis buszowalismy cały dzien, az po 19 jak wrócilismy do domu, to mi dziecie padło w trakcie jedzenia niekąpane nie miałam sumienia go wybudzac bo po protu kapeć Nowa zabawa w piaskownicy: sypanie piasku do wiaderka jest passe, teraz sypie sie piaskiem do buta i jeszcze sie potem sprawdza, czy aby na pewno tam trafił Dzieki za odp w sprawie rozmiaru, cały czas wydawało mi sie, ze Bartulo ma megawielką stope, ale teraz widze, ze nie jest taka wielka jak mi sie wydawało ![]() Musze dzieckowi paznockie wreszcie obciac bo masakra....... Czekam, az porządnie zasnie ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Ja sie na Szaje zdaje bo ona dla mnie wyrocznia Aha, wracaja c do wczorajszej albo przedwczorajszej dyskusji na temat plam, ubioru- ja jestem zafascynowana jak na Bokehowym blogu oglądam zdjecia Hani Bartulo jest czysty przez ten moment od załozenia ubrania rano do pierwszego posiłku Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-04-30 o 21:54 |
|||
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
ledwo widzę na oczy.... więc tylko się przywitam i padam na łóżko. Mam teraz w domu szoguna a nie dziecko
![]() Misia, cieszę się, że z Hanią wszystko dobrze ! Black dla siostry
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta, bo Bokeh stosuje kontrast i naświetlenie, i nie widać
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak więc już tłumaczę, po pierwsze jak robię Hani zdjęcia na blogA, to zwykle na pocczątku zabawy, bo potem właśnie ziemia za paznokciami, obślinione ubrania (przypominam my na etapie wychodzenia zebów:P) brudna z piasku, kolana z ziemi itp. Chociaż Hania naprawde bawi sie dość czysto. Jedyne co to chce wchodzic do takich mega brudnych kałuż co u Nas po blokiem się tworzą z iemi i z opon od aut, to jej nie pozwalam. A tak to jej zabawy wyglądają tak, że chodzi wącha kwiatki (dziś zjadła stokrotke...) ogólnie tak mało inwazyjnie póki co. I miło mi, że CI się podoba
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie jem rożka (rozmiarowo to raczej roga
) z ciasta francuskiego, z masą budyniowo-smietankową Jak to sie mówi? Aaaa, juz wiem- najpierw masa, potem rzeźba |
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wcinam króffki
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale od jutra zajmę się jednak masą-takie moje małe wyzwanie 3 miesięczne-podejmuje od jutra.tylko ciiiii i trzymać kciuki.![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Ja dziś zjadłam loda..tartuffo czekoladowe-czy jakoś tak-uwielbiam! Ale od jutra nie ma zmiłuj!:banghead: Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.

Współczuję temu dziecku...

Tak mnie jakoś tknęło, przełożyłam ją "na prosto"
, przykryłam kołderką, zgasiłam światło, objęłam tylko ręką... i zasnęła, ani dwie minuty nie minęła 

klask i: